Wix vs. WordPress – Hvilken er den rigtige for dig (maj 2019)

Da jeg først begyndte at bygge websteder, var det hele HTML. Hvis nogen husker disse dage, ville du vide, at dette var guldstandarden for HTML-webudvikling. (Undskyld musikken, hvis du klikkede på det link.)


Vi er kommet langt fra disse dage, og nu står brugerne over for en overflod af valg. Der er nye webstedsbyggere, der dukker op overalt, men det indholdsstyringssystem, som de fleste har brugt, er stadig WordPress. I dag vil vi sammenligne denne gigant med en anden populær konkurrent – Wix.

wix vs wordpress logo

Vi vil dele vores oplevelser med både Wix og WordPress og derefter give dig nogle indsigter i, hvilken en der passer bedre til dine behov. Vi sammenligner en række forskellige aspekter. Lad os komme i gang med nogle statistikker:

WordPresss driver næsten 1/3 af internettet, som vi kender det i dag.

Årsagen til at WordPress ejer en stor del af en markedsandel på internettet er fordi det kan hjælpe dig med at oprette en forbløffende hjemmeside.

Selvom WordPress er konge, er det ikke perfekt. Der er en stor læringskurve og kan være vanskelig at bruge for begyndere.

For mennesker, der ikke ønsker at støde meget på, når de opretter deres websted, kan de vælge at bruge en alt-i-én webstedsbygger eller indholdsstyringssystem som Wix. Dette kommer med ulemper med den bekvemmelighed, det tilbyder.

Selvom WordPress har den mest imponerende stat, når det kommer til mængden af ​​websteder, der bruger den – Wix er ingen slouch. Wix hjalp med at bygge omkring 1% af alle websteder på internettet i dag. Dette nummer kan virke skønt ved siden af ​​WordPress, men det tegner sig for titusenvis af websteder.

Wix vs. WordPress: The Low Down

Brug WordPress hvis du planlægger at opbygge et websted og udvide det til sit fulde potentiale. Mængden af ​​muligheder og tjenester, der er tilgængelige på et WordPress-bygget websted, er svimlende.

Brug Wix hvis du har brug for et websted til grundlæggende formål og ikke ønsker at håndtere en stor læringskurve for at bringe et websted til at fungere. Alt hvad du skal gøre er at finde ud af deres builder-software.

WordPress – Hver tilpasning lige ved hånden

Opbygning af et websted kan sammenlignes med at lave en bøf.

Gå videre og Google hvordan man laver en bøf. Der er så mange muligheder. Du kan grille det, du kan sære det og kaste det i ovnen, du kan bruge en sous vide, helvede – du kan endda mikrobølgeovn det.

Mikrobølgeovn ikke din bøf.wordpress tilpasning

Disse muligheder findes alle inden for opbygning af et websted med forskellige webstedsbyggere. Du kan også ansætte nogen til at oprette din hjemmeside – slags som at gå ud i et steakhouse og få dem til at lave mad til dig en bøf, som du kan lide det.

Lad os sige, at en restaurant gør dig til en bøf. I dette scenarie bruger de en sous vide og sårer derefter din bøf. Det er en af ​​de bedste metoder til madlavning af en bøf og den vigtigste metode, der anvendes på de fleste femstjernede restauranter.

Du kan gå ud og købe en sous vide, koge din bøf og derefter selv sive den i en gryde. Grundlæggende afhænger muligheden for at lave en god bøf af din evne – men du har de samme værktøjer som en kok på en restaurant. Det er muligt at endda lave en bøf bedre end den kok med de samme værktøjer, hvis du ved, hvad du laver.

Det er hvad WordPress er – det bruger de samme værktøjer som en webudvikler til at oprette et websted. Udviklere kan kaste ind ekstra teknikker, der gør webstedet bedre end hvad du kan gøre – men med tiden – kan du lære (eller Google) disse teknikker på WordPress og oprette et fantastisk websted.

WordPress giver dig mulighed for det opbyg det bedst mulige websted med utallige muligheder og hjælp. Du kan nå højderne i SEO, du kan bruge fantastiske plugins, der kontrollerer sikkerhed, og du kan tilpasse dit websted så meget, som du ønsker.

Wix – Alle tilpasninger gjort for dig

Brug af Wix i dette scenarie er slags som at bruge en grill til at tilberede en bøf.

CMS-sammenligning 2019

Wix kan oprette en smuk webside – en der er næsten perfekt. Problemet er, at du ikke kan tage dit websted til de højeste højder. I en masse situationer, der måske ikke er det, du leder efter. Professionelle webudviklere bruger ikke Wix.

Wix er en webstedsbygger det vil sætte alt op for dig. Det er enkelt og nemt at bruge med en lille indlæringskurve og ikke nødvendigt at bruge flere penge end klistermærkeprisen på skabeloner og stor support.

At grille en bøf er lækkert og svært at rodet op. Der er plads til fejl, men alt i alt vil du sandsynligvis i det mindste lave en okay bøf. Det giver dig ikke chancen for at tilberede den samme bøf som en sous vide og en fantastisk sværteknik, men kan stadig gøre dig til et lækkert måltid, der imødekommer dine behov, hvis du er en dygtig griller.

Anvendelse

WordPress-websteder udgør 14,7% af de 100 bedste websteder i verden. Se listen over virksomheder, der bruger WordPress.

Hvad angår webstedsbyggere eller indholdsstyringssystemer – bruges WordPress 52% af tiden. Vi har brugt Wix i årevis, og efter en lang gennemgang er det vores nummer et valg til webstedsbyggere, der er “alt-i-en” -løsninger. Ikke overraskende er det kun andet efter WordPress med hensyn til CMS-popularitet.

Sådan opsættes et websted med Wix og WordPress

Trin til at bruge Wix

 1. Gå til wix.com
 2. Tilmeld dig, og vælg en plan
 3. Køb dit domæne
 4. Byg din hjemmeside (tip: følg denne vejledning)

Trin til brug af WordPress

 1. Vælg en god webhost (tip: læs vores anmeldelser af de bedste udbydere af webhosting)
 2. Vælg en hostingplan
 3. Køb eller vælg dit domæne (afhænger af, om dette er inkluderet i hostingtjenesten)
 4. Installer WordPress
 5. Vælg et tema
 6. Vælg et gratis tema eller betalt tema
 7. Lær hvordan du bruger dit nye tema til at oprette et websted
 8. Installer plugins for at tilpasse dit websted
  • Vælg gratis eller betalte plugins
  • Undersøg alle de forskellige muligheder, før du installerer
 9. Sæt dig fast ved det aktuelle tema og prøv at bruge CSS og HTML eller et plugin til at hjælpe
  • En masse Googling til at kopiere og indsætte kode (da du sandsynligvis ikke kender HTML)

Som du kan fortælle, at bruge WordPress er lidt mere kompliceret end at bruge Wix. Jeg kunne have kastet nogle få trin til begge sider, men det er dybest set det, du kommer ind på, når du vælger en af ​​disse indstillinger.

Mens Wix klart er mere enkel – der er så mange ting, det ikke kan gøre, som du kan, når du bruger WordPress. I Wix er du begrænset til dens builder-funktionalitet og Wix-bygget integrationer, hvorimod WordPress er det modsatte.

WordPress er en open-source platform. Det er åbent for alle at bruge og ændre. Enhver som helst kan når som helst bruge WordPress til at oprette deres egne temaer eller plugins, som andre kan downloades gratis eller i mange tilfælde til køb. Dette er grunden til, at WordPress-samfundet er så massivt, og hvorfor så mange mennesker bruger WordPress.

Hvem vil bruge Hvilken

Hvis du vil trække og slippe for at oprette et fuldt tilpasset websted med fantastisk kundesupport, så skal du bruge Wix. Der er en lille læringskurve, men mulighederne ved hånden er omfattende. Når Wix er mestret, er det et kraftfuldt værktøj, der giver dig mulighed for at omdanne et tomt lærred til et kunstværk, og det tager ikke for lang tid.

Wix er til folk, der ønsker at oprette et websted, der er unikt for dem uden at skulle håndtere alle de ekstra ting, der følger med at køre et websted.

WordPress er for folk, der er seriøse med at oprette et websted. Der er så mange aspekter ved at vokse og markedsføre et websted og WordPress giver dig mulighederne for at udmærke dig på alle aspekter af dem.

Hvis du ser alvorligt på dit websted og vil tage dig tid til at lære hvert aspekt af det, du opretter, skal du bruge WordPress. Mulighederne er uendelige, og muligheden for at skabe nøjagtigt, hvad du ønsker, er der for dig at fange.

WordPress-temaer Vs. Wix-temaer

I modsætning til hvad mange mennesker synes – behøver du ikke vide, hvordan du koder for at bruge WordPress. Mange temaer tillader meget af den funktionalitet, som Wix tilbyder med mulighed for at tilpasse yderligere med kode.

Vejen til opbygning af et WordPress-sted starter er ved at brugeren vælger et tema, der skal bruges. Temaer er dybest set, hvad Wix-builder er. Du kan trække og slippe i nogle tilfælde eller vælge et element, der skal føjes til dit websted, og derefter kan du redigere det med brugerdefineret tekst, billeder eller hvad der end er relevant.

WordPress kommer med en lang række WordPress-bygget temaer, der gør det muligt for nogen at bygge et grundlæggende websted. De enkle temaer kan hæves med kode, men et websted kan bestemt bygges uden brug af kode.

På toppen af gratis temaer der er temaer, du kan købe og derefter bruge, der tilbyder en bygningsoplevelse, der ligner Wix. Der er virksomheder, der har skabt en smuk bygningsoplevelse som elegante temaer og ud af sandkassen.

Elegante temaer har oprettet en builder, der giver dig mulighed for at trække og slippe specifikke elementer med redigeringsfunktioner, der er brugervenlige. Meget kan udføres på få sekunder uden indlæsningstid.

kollaps-og-omdøb-gif

Mængden af ​​support og vejledningsoplysninger er rent baseret på hvilket tema du vælger. Nogle temaer har omfattende samfund, der kan hjælpe med at bruge temaet, mens nogle næsten ikke har nogen hjælp.

Wix har forskellige skabeloner og har endda bygget en kunstig design-intelligens, som du kan gøre har en forrest til opbygning af dit websted.

Uanset hvilken skabelon du vælger, hvis du beslutter at bruge ADI, bygger du dit websted i Wix-builder. Hvad det betyder er, at du har begrænsede muligheder i forhold til de mange temaer i verden for WordPress. Begrænset betyder dog ikke altid få. Valgmulighederne i Wix er svimlende sammenlignet med andre webstedsbyggere.

At leve inde i Wix-økosystemet er ikke altid dårligt, da du altid ved, hvilken slags support du får, når du løber ind i problemer.

Kodning, community og finde løsninger

For virkelig at være i stand til at oprette det nøjagtige websted, der sidder i dit hoved, skal du lære at kode. Den gode nyhed er det du kan oprette 97% af webstedet i dit hoved uden at lære at kode. At 3% i dit hoved sandsynligvis ikke er nødvendigt.

Valg af det rigtige tema til dine behov fjerner behovet for at kode. Hvis du vælger et tema med en stor brugerbase, vil der være sider og sider med fora, der har kode klar til at kopiere og indsætte i dit tema til den ene ekstra funktion, du vil tilføje.

Lejlighedsvis er der noget, du vil gøre, der synes umuligt uden at bruge kode, og så en hurtig Google-søgning senere finder du ud af, at der er et plugin, der udfører den nøjagtige funktion, du leder efter.

Det er skønheden i WordPress, samfundet er der for at hjælpe dig med at opnå noget.

På Wix, du er begrænset af, hvad Wix giver dig mulighed for at gøre. Der er et stort samfund og en fantastisk videnbase til at finde ud af, hvordan man udfører det, du prøver at opnå. Problemet er, hvis det ikke er i vidensbasen, der ikke er en måde for dig at gøre det på.

WordPress vs. Wix Support

Videnbase supportDen gode ting ved begge disse platforme er, at hvis du har et problem, er løsningen på internettet.

Med Wix dækker deres vidensbase alle aspekter af deres software, og alt hvad du har brug for hjælp til er der. Wix har også et fantastisk supportteam. De svarer hurtigt og får dig den hjælp, du har brug for.

På den anden side tager WordPress så mange former for brug med alle de forskellige temaer, plugins og apps, at informationen er lidt sværere at finde. Som nævnt før køres millioner af websteder på WordPress. Millioner af mennesker bidrager til det fantastiske samfund, der udgør WordPress.

Det fører til hundreder af tusindvis af hjælpeartikler på deres forum – bogstaveligt talt – hundreder af tusinder. Det kan være svært at finde det, du leder efter, men det dejlige er, at det, du har brug, sandsynligvis findes et eller andet sted.

Mange mennesker er trætte af at prøve at finde ud af, hvordan man udfører visse opgaver på WordPress og ansætter en udvikler til at afslutte deres websted for dem..

Wix Apps og WordPress Plugins

Wix tilbyder næsten 300 apps til brug på dit Wix-websted. Disse apps spænder fra SEO-hjælp til analyse til salg af Amazon-produkter.

Når det kommer til apps har Wix formået at sammensætte en dejlig portefølje af mainstream-værktøjer, der vil hjælpe mange webstedsejere med at forbedre deres spil. Når man sammenligner med WordPress, vælges markeringerne i sammenligning.

Selvom 300 lyder som et solidt antal, er det ret lille sammenlignet med 55.000+ plugins tilgængelig for WordPress-brugere. Når morgendagen ruller rundt, vil der være endnu flere plugins på WordPress-markedet. Ingen har brug for adgang til over 50.000 plugins.

Imidlertid, der er et plugin til alt, hvad du muligvis kunne tænke på. De gennemgås alle af virkelige brugere, hvis folk rent faktisk bruger dem og vil give dig en god mængde information at beslutte. Det kan være overvældende at prøve at finde det, du leder efter til tider også.

SEO og blogging

SEO er bøde på Wix. Deres SEO-funktioner inkluderer automatisk genererede sitemaps samt tilpassede sidetitler og metabeskrivelser. Wix tilbyder forskellige SEO-værktøjer, der kan hjælpe med at forbedre SEO. Hvis du planlægger at blogge og optimere SEO, fungerer begge dele for dig.

seo og bloggingVed brug af WordPress tilbyder straks flere fordele, når det kommer til SEO. SEO-værktøjer, der tilbydes af Wix, er helt bleg i sammenligning ved siden af ​​alle de SEO-plugin-muligheder, du har på WordPress.

Med det samme, uden plugins eller et tilføjet tema, tilbyder WordPress fantastiske standardfunktioner. WordPress har korrekt HTML-markering, SEO venlig permalinks, titel tags, overskrifter, nem oprettelse af indhold, og optimerede billeder. Næsten alle tilgængelige temaer er også optimeret til SEO og når de først er parret med et plugin eller to vil du nå højderne på SEO.

Wix er et godt valg til blogging for folk, der er nye i webstedets verden. Det er let og ubesværet ligesom de fleste af Wix. WordPress er for folk, der ønsker at tage et dybt dykk ned i verden af ​​blogging og lære meget om SEO.

WordPress vs. Wix-prissætning

Wix-prissætning er ligetil. Den mest almindelige mulighed er $ 14 om måneden, som inkluderer et gratis domæne i et år såvel som nogle andre godbidder. Derudover kan du betale ekstra for en e-mail-adresse, der er tildelt dit domæne via Google.

wix prisplaner

Mens Wix-prissætningen er ligetil, er det at gå WordPress-ruten alt andet end det. WordPress i sig selv er absolut gratis at bruge. Imidlertid er det første trin at finde en hostingtjeneste, der kan variere i pris. Vores foretrukne hosting service, SiteGround, vil køre dig til omkring $ 4 om måneden for at starte.

Oven på en hostingtjeneste skal du beslutte, om du vil betale for et tema og plugins. En masse temaer kan bruges gratis, men andre kan koste hundreder af dollars. De bedst bedømte temaer er normalt en engangsbetaling på $ 100-200. Når du først har det – har du det for livet. Der er også mange plugins, der muligvis opkræver et engangsgebyr eller et månedligt gebyr.

Afhængig af hvad du prøver at gøre Wix og WordPress er relativt sammenlignelige i pris. Nogle gange kan du spare en masse penge, og nogle gange kan du finde ud af, at du bruger mere.

Der er også muligheden for at ansætte en udvikler, hvor himlen er grænsen for omkostninger, men et gennemsnitligt websted kan bygges for omkring $ 2.000.

eCommerce

WordPress og Wix tilbyder begge gode muligheder på deres platforme til e-handel. Heller ikke den bedste mulighed – Shopify tager den krone – men begge har overbevisende grunde til, hvorfor du vil bruge dem til en e-handelsbutik.

Brug af WordPress til e-handel øger vanskeligheden ganske lidt. En masse udviklere oprettede eCommerce-websted på WordPress, men de ved tydeligvis virkelig, hvad de laver.

E-handel web-dev

Den bedste måde at bruge WordPress til e-handel er at konfigurere WooCommerce. WooCommerce er et af de bedste plugins på WordPress og er let at bruge til at begynde med. Når du bruger WooCommerce er der mange ekstra ting, du skal finde ud af, som betalingsmetoder, moms og andre tilfældige små aspekter ved at drive en eCommerce-butik, som de fleste ikke tænker på. Shopify tager sig af alle disse ting.

WordPress blev bygget til at gøre alt, så e-handel fungerer godt på det. Wix blev bygget for at gøre det nemt at opbygge et smukt websted. Når det er sagt, at tilføje e-handel på toppen af ​​det fungerer til en grad.

Wix fungerer godt, hvis du har et lille produktbibliotek. At sælge under fem produkter på Wix er faktisk godt. Problemerne begynder at opstå, når du vil fremvise dine produktlinjer og opbygge et smukt produktbibliotek. Desuden er der aspekter som returpolitik og e-mail, der er sømløse på Shopify, der ikke findes på Wix.

Shopify blev bygget til eCommerce, alle aspekter af indstillinger, design og build af softwaren er bygget til at imødekomme eCommerce-indstillinger. Plugins og apps i Wix er gode, men sammenligner ikke det, der findes hos Shopify.

Konklusion: Wix eller WordPress?

Hvis du er klar til virkelig at oprette et websted – til virkelig at tilpasse og vokse et, er beslutningen let – brug WordPress. WordPress er ikke svært med det rigtige tema, og mængden af ​​information, der findes i verden, er uendelig. Når du er færdig med at opbygge dit websted, vil du føle dig som en ekspert webudvikler.

Wix er bedre, hvis du ikke har nogen interesse i at lave et dybt dyk. Du vil have noget simpelt og nemt at bruge, der får jobbet gjort.

Der er også altid muligheden for at ansætte en udvikler til at oprette et websted til dig. Hvis jeg var seriøs med at oprette og udvikle et websted, var det kun to muligheder, der bruger WordPress til dig selv eller ansætter en udvikler. Til gengæld bruger den udvikler WordPress.

Ofte stillede spørgsmål

Hvilken webstedsbygger har den bedste SEO? WordPress eller Wix?

WordPress er for folk, der ønsker at tage sig tid til at lære alt om SEO og Blogging. Funktionerne og indstillingerne samt plugins på WordPress gør SEO på platformen bedre end enhver anden platform.

Hvor lang tid tager det for Wix-websteder at gå live?

Det kan tage op til 48 timer, før dit websted med dit eget domæne vises.

Hvor meget koster det at udgive et Wix-websted?

Et websted på Wix kan offentliggøres gratis i dette navneformat: username.wixsite.com/siteaddress. For at bruge et brugerdefineret domæne og låse op for en masse funktioner skal du vælge en betalt plan. I gennemsnit er betalte planer $ 14 om måneden, men kan være så lidt som $ 5 om måneden og så meget som $ 25 om måneden.

Kan du redigere dit Wix-sted, efter at du har offentliggjort det?

Ja, du kan redigere dit Wix-websted, når du har offentliggjort det, og ændringerne vil blive vist, når du er færdig.

Hvad er forskellen mellem WordPress.com og WordPress.org?

WordPress.org er en platform, der er hostet på en hostingsplatform, der på forhånd er valgt til at oprette og administrere et websted. Dette er den version, der er dækket i denne artikel. WordPress.com er ens, men er hostet for dig og designet som en webstedsbygger for brugervenlighed.

Hvordan adskiller WordPress sig fra Wix?

Den største forskel mellem Wix og WordPress er, at Wix er et træk-og-slip-webstedbygger-software, der håndterer alle backend-aspekterne på dit websted, og WordPress er uafhængig software, som du installerer på den hostingplatform, du har valgt. Wix er meget lettere at bruge, mens WordPress har en indlæringskurve.

Referencer og billedkreditter:

 • Kingcrescent.com
 • Learnwoo.com
 • ShareGate.com
 • MyVenturePad.com
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Adblock
detector