Wix vs. WordPress – Care este potrivit pentru tine (mai 2019)

Când am început să creez site-uri web, totul era HTML. Dacă cineva își amintește zilele acestea, ai ști că acesta era standardul de aur al dezvoltării web HTML. (Ne pare rău pentru muzică dacă ați făcut clic pe linkul respectiv.)


Ne-am îndepărtat mult de la acele zile și acum utilizatorii se confruntă cu o multitudine de opțiuni. Există noi construitori de site-uri web care apar peste tot, dar sistemul de gestionare a conținutului pe care majoritatea oamenilor l-au folosit rămâne să fie WordPress. Astăzi vom compara acest gigant cu un alt concurent popular. – Wix.

logo wix vs wordpress

Vom împărtăși experiențele noastre atât cu Wix, cât și cu WordPress, apoi vă vom oferi câteva informații despre care se potrivește mai bine nevoilor dvs. Vom compara o serie de aspecte diferite. Să începem cu câteva statistici:

WordPress-urile alimentează aproape 1/3 din internet așa cum îl știm astăzi.

Motivul pentru care WordPress deține o cotă de piață a internetului se datorează faptului că vă poate ajuta să creați un site web uimitor.

Chiar dacă WordPress este rege, nu este perfect. Există o curbă mare de învățare și poate fi dificil de utilizat pentru începători.

Pentru persoanele care nu doresc să întâmpine mari dificultăți atunci când își creează site-ul web, pot alege să utilizeze un constructor de site-uri integral sau un sistem de gestionare a conținutului, precum Wix. Acest lucru vine cu dezavantaje cu comoditatea pe care o oferă.

Chiar dacă WordPress are cea mai impresionantă statistică când vine vorba de cantitatea de site-uri web care o folosesc – Wix nu este nicio. Wix a ajutat la construirea azi de aproximativ 1% din toate site-urile web pe internet. Acest număr poate părea înfricoșător lângă WordPress, dar pentru asta se explică zeci de milioane de site-uri web.

Wix vs. WordPress: The Low Down

Utilizați WordPress dacă intenționați să construiți un site web și să îl creșteți la potențialul maxim. Cantitatea de opțiuni și servicii disponibile pe un site web construit WordPress este uimitoare.

Folosiți Wix dacă aveți nevoie de un site web în scopuri de bază și nu doriți să faceți față unei curbe mari de învățare pentru a aduce un site web la starea actuală. Tot ce trebuie să faci este să-ți dai seama de software-ul lor de constructor.

WordPress – Fiecare personalizare la vârful degetelor

Construirea unui site web poate fi comparată cu gătirea unei fripturi.

Mergeți înainte și Google cum să gătiți o friptură. Există atât de multe opțiuni. Îl puteți grăta, îl puteți căuta și arunca în cuptor, puteți folosi un sous vide, dracu – puteți chiar și microunde.

Nu-ți microunde friptura.personalizare wordpress

Aceste opțiuni există toate în cadrul construirii unui site web cu diverși constructori de site-uri. Puteți, de asemenea, să angajați pe cineva să vă construiască site-ul dvs. Web – cum ar fi să ieșiți într-o friptură și să îi faceți să vă gătească o friptură așa cum vă place.

Să zicem că un restaurant te face o friptură. În acest scenariu, ei folosesc un sous vide și apoi vă văd friptura. Aceasta este una dintre cele mai bune metode de preparare a unei fripturi și principala metodă folosită la majoritatea restaurantelor de cinci stele.

Puteți ieși și cumpăra un vide vide, gătiți friptura, apoi căutați-o singură într-o tigaie. Practic, oportunitatea de a face o friptură minunată depinde de abilitatea dvs. – dar aveți aceleași instrumente ca un bucătar la un restaurant. Este posibil să faceți chiar și o friptură mai bună decât acel bucătar cu aceleași instrumente dacă știți ce faceți.

Asta este WordPress – utilizează aceleași instrumente ca un dezvoltator web pentru a face un site web. Dezvoltatorii pot arunca tehnici suplimentare care fac site-ul mai bun decât ceea ce poți face – dar cu timpul – poți învăța (sau Google) aceste tehnici pe WordPress și să creezi un site minunat.

WordPress vă permite să construiți cel mai bun site posibil cu opțiuni și ajutor nesfârșite. Puteți atinge culmile SEO, puteți utiliza pluginuri minunate care controlează securitatea și puteți personaliza site-ul dvs. atât cât doriți.

Wix – Toate personalizările făcute pentru tine

Utilizarea Wix în acest scenariu este ca și cum ai folosi un grătar pentru a găti o friptură.

Comparație CMS 2019

Wix poate crea un site web frumos – unul care este aproape perfect. Problema este că nu veți putea duce site-ul dvs. web la cele mai înalte culmi. În multe situații care ar putea să nu fie ceea ce căutați. Dezvoltatorii web profesioniști nu folosesc Wix.

Wix este a constructor de site-uri web asta vă va aranja totul. Este simplu și ușor de utilizat, cu o mică curbă de învățare și nu este nevoie să cheltuiți mai mulți bani decât prețul autocolantului pe șabloane și suport deosebit.

Gratirea unei fripturi este delicioasa si greu de incurcat. Există loc pentru eroare, dar, în general, cel puțin probabil veți face o friptură bună. Nu vă oferă șansa de a găti aceeași friptură ca și un vide vide și o tehnică excelentă de creștere, dar vă poate face în continuare o masă delicioasă care să răspundă nevoilor dvs. dacă sunteți un grătar capabil.

folosire

Site-urile WordPress alcătuiesc 14,7% din primele 100 de site-uri web din lume. Consultați lista companiilor care folosesc WordPress.

În ceea ce privește constructorii de site-uri sau sistemele de gestionare a conținutului, WordPress este folosit 52% din timp. Am folosit Wix de ani buni și, după o lungă recenzie, este alegerea noastră numărul unu pentru constructorii de site-uri web care sunt soluții „all-in-one”. Nu este surprinzător, este al doilea doar la WordPress în ceea ce privește popularitatea CMS.

Cum să configurați un site web cu Wix și WordPress

Pași pentru utilizarea Wix

 1. Mergi la wix.com
 2. Înscrieți-vă și selectați un plan
 3. Cumpărați-vă domeniul
 4. Construiți-vă site-ul (sfat: urmați acest ghid)

Pași pentru utilizarea WordPress

 1. Alegeți o gazdă web bună (sfat: citiți recenziile noastre despre cei mai buni furnizori de găzduire web)
 2. Alegeți un plan de găzduire
 3. Cumpărați sau selectați domeniul dvs. (depinde dacă acesta este inclus în serviciul de găzduire)
 4. Instalați WordPress
 5. Selectați o temă
 6. Selectați o temă gratuită sau o temă plătită
 7. Aflați cum să folosiți noua dvs. temă pentru a crea un site web
 8. Instalați pluginuri pentru a vă personaliza site-ul
  • Selectați pluginuri gratuite sau plătite
  • Faceți cercetări despre toate opțiunile diferite înainte de instalare
 9. Încercați-vă cu tema actuală și încercați să utilizați CSS și HTML sau un plugin pentru a vă ajuta
  • O mulțime de Googling pentru a copia și a lipi codul (deoarece probabil nu știți HTML)

După cum puteți spune, utilizarea WordPress este ceva mai complicat decât utilizarea Wix. Aș fi putut să mai arunc câțiva pași pentru ambele, dar acesta este practic ceea ce veți primi atunci când alegeți oricare dintre aceste opțiuni.

În timp ce Wix este în mod clar mai simplu – există atât de multe lucruri pe care nu le poți face atunci când folosești WordPress. În Wix, sunteți restricționat la funcționalitatea sa de constructor și integrări Wix, în timp ce WordPress este opusul complet.

WordPress este o platformă open-source. Aceasta este deschisă tuturor pentru a le utiliza și modifica. Oricine poate oricând să folosească WordPress pentru a-și crea propriile teme sau pluginuri pentru ca alții să le descarce gratuit sau într-o mulțime de cazuri pentru cumpărare. Acesta este motivul pentru care comunitatea WordPress este atât de masivă și de ce atât de mulți oameni folosesc WordPress.

Cine ar folosi care

Dacă doriți să glisați și să fixați pentru a crea un site complet personalizat, cu asistență fantastică pentru clienți, atunci ar trebui să folosiți Wix. Există o mică curbă de învățare, dar opțiunile la îndemână sunt extinse. După ce Wix este stăpânit, este un instrument puternic care vă va permite să transformați o pânză goală într-o operă de artă și nu va dura prea mult.

Wix este destinat persoanelor care doresc să creeze un site web care le este unic, fără să fie nevoiți să se ocupe de toate lucrurile suplimentare care vin cu rularea unui site web.

WordPress este destinat persoanelor serioase cu privire la construirea unui site web. Există atât de multe aspecte legate de creșterea și comercializarea unui site web și WordPress vă va oferi capabilitățile de a excela la fiecare aspect al acestora.

Dacă sunteți serioși cu privire la site-ul dvs. web și doriți să vă luați timp pentru a afla fiecare aspect al creării, atunci folosiți WordPress. Posibilitățile sunt nesfârșite și oportunitatea de a crea exact ceea ce doriți este acolo pentru a capta.

Teme WordPress Vs. Teme Wix

Contrar a ceea ce cred mulți oameni – nu trebuie să știți cum să codați pentru a utiliza WordPress. O mulțime de teme permit o mulțime de funcționalități pe care Wix le oferă cu posibilitatea de a personaliza în continuare cu codul.

Modul de pornire a construirii unui site WordPress este ca utilizatorul să selecteze o temă pe care să o folosească. Temele sunt practic ce este constructorul Wix. Puteți trage și plasa în unele cazuri sau puteți selecta un element pe care să îl adăugați pe site-ul dvs., apoi îl puteți edita cu text, imagini sau orice alt lucru aplicabil.

WordPress vine cu o mare varietate de teme construite de WordPress care permit cuiva să construiască un site web de bază. Temele simple pot fi ridicate cu cod, dar cu siguranță un site web poate fi construit fără a utiliza cod.

In varful teme gratuite există teme pe care le puteți achiziționa și utiliza apoi care oferă o experiență de construcție similară cu Wix. Există companii care au creat o experiență de construcție frumoasă precum Elegant Themes și Out of the Sandbox.

Elegant Themes a creat un constructor care vă permite să trageți și să aruncați elemente specifice cu funcții de editare ușor de utilizat. Se pot face multe în câteva secunde fără timp de încărcare.

colaps-și-redenumire-gif

Cantitatea de asistență și informații despre cum se face se bazează pur pe tema pe care o alegeți. Unele teme au comunități extinse care pot ajuta la utilizarea temei, în timp ce altele nu au aproape niciun ajutor.

Wix are șabloane diferite și chiar a construit o inteligență de design artificial care vă permite să aveți un headstart la construirea site-ului dvs. web.

Indiferent de șablonul pe care îl alegeți dacă decideți să utilizați ADI, veți construi site-ul dvs. în cadrul constructorului Wix. Ce înseamnă asta este că ai opțiuni limitate în comparație cu numeroasele teme din lume pentru WordPress. Limitată nu înseamnă întotdeauna puține. Opțiunile din Wix sunt uimitoare în comparație cu alți constructori de site-uri web.

Să trăiești în ecosistemul Wix nu este întotdeauna rău, deoarece știi întotdeauna tipul de asistență pe care îl vei primi atunci când te confrunți cu probleme.

Soluții de codificare, comunitate și găsire

Pentru a putea crea cu adevărat site-ul exact care vă stă în cap, va trebui să învățați cum să codați. Vestea bună este că puteți crea 97% din site-ul dvs. în capul dvs. fără a învăța cum să codați. Probabil că acel 3% din capul dvs. nu este necesar.

Selectarea temei corecte pentru nevoile tale elimină nevoia de a codifica. Dacă selectați o temă cu o bază mare de utilizatori, vor exista pagini și pagini de forumuri care vor avea codul gata de copiat și lipit în tema dvs. pentru acea caracteristică suplimentară pe care doriți să o adăugați.

Ocazional, va fi ceva pe care doriți să îl faceți, care pare imposibil fără a utiliza codul și apoi o căutare rapidă pe Google mai târziu veți afla că există un plugin care îndeplinește exact funcția pe care o căutați.

Aceasta este frumusețea WordPress, comunitatea este acolo pentru a vă ajuta să realizați orice.

Pe Wix, ești constrâns de ceea ce îți permite Wix. Există o comunitate excelentă și o bază de cunoștințe uimitoare pentru a afla cum să realizați ceea ce încercați să realizați. Problema este că nu se află în baza de cunoștințe nu va fi o modalitate de a face acest lucru.

Suport WordPress vs. Wix

Suport bazat pe cunoștințeMarele lucru al ambelor platforme este că, dacă aveți o problemă, rezoluția este pe internet.

Cu Wix, baza lor de cunoștințe acoperă fiecare aspect al software-ului lor și tot ceea ce ai nevoie de ajutor este acolo. Wix are, de asemenea, o echipă de suport uimitoare. Ei răspund repede și obține-ți ajutorul de care ai nevoie.

Pe de altă parte, WordPress ia atât de multe forme de utilizare cu toate diferitele teme, pluginuri și aplicații încât informațiile sunt puțin mai greu de găsit. După cum am menționat anterior, milioane de site-uri web sunt rulate pe WordPress. Milioane de oameni contribuie la comunitatea uimitoare care alcătuiește WordPress.

Aceasta duce la sute de mii de articole de ajutor pe forumul lor – literal – sute de mii. Poate fi dificil să găsești ceea ce cauți, dar lucrul frumos este că ceea ce ai nevoie probabil există undeva.

Mulți oameni s-au săturat de a încerca să-și dea seama cum să îndeplinească anumite sarcini pe WordPress și să angajeze un dezvoltator pentru a-și termina site-ul web pentru ei.

Aplicații Wix și plugin-uri WordPress

Wix oferă aproape 300 de aplicații pe care să le folosești pe site-ul tău Wix. Aceste aplicații variază de la ajutor SEO la analize până la vânzarea produselor Amazon.

Când vine vorba de aplicații, Wix a reușit să creeze un portofoliu frumos de instrumente mainstream, care să ajute o mulțime de proprietari de site-uri să-și îmbunătățească jocul. În comparație cu WordPress, paleta de selecție în comparație.

În timp ce 300 sună ca un număr solid, este destul de mic în comparație cu 55.000+ plugin-uri disponibil pentru utilizatorii WordPress. Până când mâine se va derula, vor exista și mai multe pluginuri pe piața WordPress. Nimeni nu are nevoie de acces la peste 50.000 de plugin-uri.

in orice caz, există un plugin pentru orice te-ai putea gândi. Toate sunt examinate de utilizatori reali dacă oamenii le folosesc efectiv și vă vor oferi o cantitate bună de informații pentru a decide. Poate fi copleșitor să încerci să găsești și ceea ce cauți uneori.

SEO și Blogging

SEO este amenda pe Wix. Caracteristicile lor SEO includ sitemap-uri generate automat, precum și titluri de pagini personalizate și meta descrieri. Wix oferă diverse instrumente SEO care pot ajuta la îmbunătățirea SEO. Dacă intenționați să faceți bloguri și să optimizați SEO, atunci va funcționa pentru dvs..

seo și bloggingUtilizarea WordPress oferă imediat mai multe avantaje când vine vorba de SEO. Instrumentele SEO oferite de Wix sunt absolut palide în comparație cu toate oportunitățile de plugin SEO disponibile pentru WordPress.

Imediat, fără pluginuri sau o temă adăugată, WordPress oferă funcții standard fantastice. WordPress are corect Marcaj HTML, SEO prietenos permalinks, etichete de titlu, rubrici, creare ușoară de conținut, și imagini optimizate. Aproape toate temele disponibile sunt optimizate și pentru SEO și, odată împerecheate cu un plugin sau două, veți atinge culmile SEO.

Wix este o alegere bună pentru blogging-uri pentru persoanele care sunt noi în lumea site-urilor web. Este ușor și fără efort, la fel ca majoritatea Wix. WordPress este destinat persoanelor care doresc să facă o scufundare profundă în lumea blogging-ului și să învețe multe despre SEO.

Preturi WordPress vs. Wix

Prețul Wix este simplu. Cea mai comună opțiune este de 14 dolari pe lună, care include un domeniu gratuit pentru un an, precum și alte alte bunătăți. În plus, puteți plăti suplimentar pentru o adresă de e-mail atribuită domeniului dvs. prin Google.

planuri de prețuri wix

În timp ce prețurile Wix sunt simple, parcurgerea traseului WordPress este orice. WordPress în sine este absolut liber de utilizat. Cu toate acestea, primul pas este găsirea unui serviciu de găzduire care poate varia în preț. Serviciul nostru preferat de găzduire, SiteGround, vă va rula cu aproximativ 4 dolari pe lună pentru a începe.

În afară de un serviciu de găzduire, trebuie să decideți dacă doriți să plătiți pentru o temă și pluginuri. O mulțime de teme pot fi folosite gratuit, dar altele pot costa sute de dolari. Temele cele mai bine cotate sunt de obicei o plată unică de 100-200 USD. Odată ce îl ai – îl ai pe viață. Există, de asemenea, multe plugin-uri care pot percepe o taxă unică sau o taxă lunară.

În funcție de ceea ce încercați să faceți Wix și WordPress sunt relativ comparabile ca preț. Uneori puteți economisi mulți bani și alteori veți găsi că cheltuiți mai mult.

Există, de asemenea, opțiunea de a angaja un dezvoltator în cazul în care cerul are limita de cost, dar un site web mediu poate fi construit pentru aproximativ 2.000 USD.

eCommerce

WordPress și Wix oferă ambele opțiuni excelente pe platformele lor de comerț electronic. Nici cea mai bună opțiune nu este – Shopify ia coroana respectivă – dar ambele au motive convingătoare pentru a le folosi pentru un magazin de comerț electronic.

Utilizarea WordPress pentru comerțul electronic crește destul de mult dificultatea. O mulțime de dezvoltatori au creat site-ul de comerț electronic pe WordPress, dar, în mod evident, știu cu adevărat ce fac.

E-commerce web dev

Cel mai bun mod de a utiliza WordPress pentru comerț electronic este să configurați WooCommerce. WooCommerce este unul dintre cele mai bune pluginuri de pe WordPress și este ușor de utilizat la început. Când utilizați WooCommerce, există multe lucruri suplimentare pe care trebuie să le descoperiți, cum ar fi metodele de plată, impozitul pe vânzări și alte aspecte mici aleatoare ale funcționării unui magazin de comerț electronic la care majoritatea oamenilor nu se gândesc. Shopify are grijă de toate aceste lucruri.

WordPress a fost creat pentru a face totul, astfel încât comerțul electronic să funcționeze bine pe acesta. Wix a fost creat pentru a face ușor construirea unui site web frumos. Acestea fiind spuse, adăugarea comerțului electronic pe deasupra funcționează într-un anumit grad.

Wix funcționează bine dacă aveți o mică bibliotecă de produse. Vânzarea sub cinci produse pe Wix este de fapt excelentă. Problemele încep să apară atunci când doriți să vă prezentați liniile de produse și să construiți o frumoasă bibliotecă de produse. În plus, există aspecte precum politica de returnare și e-mail-ul, care sunt fără probleme pe Shopify, care nu există pe Wix.

Shopify a fost creat pentru eCommerce, fiecare aspect al setărilor, proiectării și construirii software-ului este construit pentru a adapta opțiunile de comerț electronic. Plugin-urile și aplicațiile din Wix sunt bune, dar nu se compară cu ceea ce este disponibil de Shopify.

Concluzie: Wix sau WordPress?

Dacă sunteți gata să construiți cu adevărat un site web – pentru a personaliza și crește unul, atunci decizia este ușoară – folosiți WordPress. WordPress nu este dificil cu o temă potrivită, iar cantitatea de informații din lume pentru a ajuta este infinită. Până la finalizarea construcției site-ului dvs. web, vă veți simți ca un dezvoltator web expert.

Wix este mai bine dacă nu aveți niciun interes să faceți o scufundare profundă. Vrei ceva simplu și ușor de utilizat, care să finalizeze treaba.

De asemenea, există întotdeauna opțiunea de a angaja un dezvoltator pentru a crea un site web pentru tine. Dacă mă gândeam serios la crearea și creșterea unui site web, singurele două opțiuni sunt utilizarea WordPress pentru tine sau angajarea unui dezvoltator. Pentru înregistrare, acel dezvoltator va folosi WordPress.

FAQ

Ce constructor de site-uri web are cel mai bun SEO? WordPress sau Wix?

WordPress este destinat persoanelor care doresc să își facă timp să învețe totul despre SEO și Blogging. Funcțiile și setările, precum și pluginurile de pe WordPress fac SEO pe platformă superioară oricărei alte platforme.

Cât timp durează ca site-urile web Wix să fie live?

Poate dura până la 48 de ore să apară site-ul dvs. web cu propriul dvs. domeniu.

Cât costă publicarea unui site Wix?

Un site web pe Wix poate fi publicat gratuit sub acest format de denumire: username.wixsite.com/siteaddress. Pentru a utiliza un domeniu personalizat și a debloca o mulțime de caracteristici, va trebui să selectați un plan plătit. În medie, planurile plătite sunt de 14 dolari pe lună, dar pot fi de până la 5 dolari pe lună și până la 25 de dolari pe lună.

Puteți edita site-ul dvs. Wix după ce îl publicați?

Da, puteți edita site-ul web Wix după ce îl publicați, iar modificările vor continua în momentul în care ați terminat.

Care este diferența dintre WordPress.com și WordPress.org?

WordPress.org este o platformă care este găzduită de sine stătătoare pe o platformă de găzduire aleasă anterior pentru a crea și gestiona un site web. Aceasta este versiunea acoperită în acest articol. WordPress.com este similar, dar este găzduit pentru tine și proiectat ca un constructor de site-uri pentru o ușurință de utilizare.

Cum diferă WordPress de Wix?

Cea mai mare diferență între Wix și WordPress este aceea că Wix este un software de construire a site-urilor care se ocupă cu toate elementele backend ale site-ului dvs., iar WordPress este un software independent pe care îl instalați pe platforma de gazduire selectată. Wix este mult mai ușor de utilizat în timp ce WordPress are o curbă de învățare.

Referințe și credite de imagine:

 • Kingcrescent.com
 • Learnwoo.com
 • ShareGate.com
 • MyVenturePad.com
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Adblock
detector