Wix vs. Squarespace – 5 viktige hensyn (Head to Head Test)

I livet har vi alle beslutninger å ta.


John Wilkes Booth bestemte seg for å skyte Abraham Lincoln, en utøvende direktør i Decca Records bestemte seg for å avvise Beatles, og Napoleon bestemte seg for å invadere Russland.

Disse er dårlig beslutninger som vi alle vet om. Saken er at dette var kulminasjonen på mange mindre, dårlige valg.

Hvilken pistol brukte John Wilkes Booth?

Hva var platespilleren som brukes til å spille Beatles-lydsporet?

Hvilket undertøy (hvis han hadde på seg) hadde Napoleon den dagen han bestemte seg for å invadere?

du har tok avgjørelsen å bygge en vakker ny nettside. (Bare historien vil være i stand til å fortelle oss om dette var en god avgjørelse … Vi håper det ikke er så ille som beslutningene ovenfor.)

Siden du har bestemt deg for å gjøre dette, må du nå ta en mindre, men like viktig beslutning.

Hvilken nettstedbygger planlegger du å være vertskap for nettstedet ditt på: Wix eller Squarespace?

Konkurrentene

wix vs firkant

I det ene hjørnet har vi Wix – funksjonen lastet tung vekt som lover seg selv som det beste stedet å opprette nettstedet du ønsker.

I det andre hjørnet har vi Square – den enkle å bruke programvaren som lar deg se ut som en ekspert helt fra starten.

Lav-ned

Jeg gir den svake kanten til Wix.

Det er mulig å bruke Wix nesten så godt som Squarespace for det den gjør best – å bygge innenfor en mal for å lage et vakkert nettsted. Men det er ikke mulig å bruke Squarespace til det Wix gjør best – fullstendig tilpasse et nettsted fra et 100% blankt lerret.

Når det er sagt, er det ingenting galt i å bruke Squarespace. Hvis målet ditt er å lage et nettsted som ser profesjonelt og estetisk til under ett døgn, er Squarespace mitt valg, og knapt kaster ut Wix.

Før du hopper inn i de finere detaljene om hva som gjør dem annerledes, er det viktig å snakke om det de har felles.

Likheter mellom Wix og Squarespace

Både Wix og Squarespace er fantastiske nettstedbyggere. Poenget med nettstedbyggere er å la noen bygge et nettsted raskt ved fullstendig fjerne behovet for å vite hvordan du skal kode.

De fleste gode nettstedbyggere, inkludert både Wix og Squarespace, håndterer alle aspekter ved å eie et nettsted. Dette koster vanligvis mer kostnader – da de fjerner behovet for webhotellstjenester, kjøper et domenenavn fra en domeneregistrator, designgrensesnitt, e-postadresser, integrasjoner, personvern og alt annet under solen.

Wix og Squarespace er like direkte av konkurrenter som to selskaper kan være som de tjener den samme demografiske. Hvis du trenger eller vil ha et nettsted, og ikke vil finne ut hvor tullet bak nettstedutvikling, ser du til et av disse selskapene. Begge lar deg bygge et vakkert nettsted med minimal innsats.

Hvem Wix er for

Jeg kommer ikke inn på alle de skitne detaljene ennå, men til høyre for flaggermusen, bør du bruke Wix hvis du har litt mer tålmodighet til å ta deg tid til å mestre funksjonaliteten til Wix, og hvis du fremdeles vil ha den sømløse dra-og -drop grensesnitt. Når Wix er mestret, er det det et kraftig verktøy som lar deg gjøre et tomt lerret til et kunstverk.

Wix tilbyr et fullt tilpasset nettsted med fantastisk kundesupport og et stort fellesskap som hjelper deg med å bygge en webside. Det er en læringskurve, men alternativene til fingerspissene er nesten uendelige.

Wix er for folk som ønsker å opprette en webside som er unik for dem. Å bygge i en forhåndsbygget mal er ikke så viktig for disse menneskene. Wix-brukere er villige til å rote med byggherren for å få tak i det.

Hvem Squarespace er for

Hvis du leter etter en måte å bygge på et rent og enkelt nettsted innenfor en mal like raskt som mulig, da er Squarespace den rette nettstedbyggeren for deg. Det er enklere og raskere å lage et vakkert ferdig produkt med Squarespace enn andre steder. Hva det mangler i funksjoner som det gjør opp for i brukervennlighet og ferdig produkt.

Du bør bruke Squarespace hvis du vil dra og slippe, men du vil også at nettstedet ditt skal bygges så snart som mulig. En høy prioritet for deg er at alt ser elegant, profesjonelt og ensartet ut og at du ikke vil fikle med en mengde innstillinger for å få det til å se slik ut.

Kvadratrommet er ekstremt intuitivt og vil raskt lage et estetisk tiltalende og profesjonelt nettsted. Problemene du støter på er når du bestemmer deg for at du vil ha mer enn hva Squarespace tilbyr. Hvis et vakkert og enkelt nettsted innenfor en ferdigbygd mal er målet ditt uten å ville komplisere ting, er Squarespace noe for deg.

Dra og slipp

Dra-og-slipp-byggere er ganske selvforklarende. Du tar et element du vil bygge på siden og drar det dit du vil ha det.

Dette er ett aspekt der Squarespace og Wix begynner å avvike. Hvis du tar avgjørelsen fra en del av denne vurderingen, vil dette være en god del å velge. Squarespace lar deg bare dra elementet inn i et forhåndsinnstilt rutenett mens Wix lar deg dra ethvert element hvor som helst.

Dette kan få deg til å tenke at Wix er det bedre alternativet å se hvordan det lar deg gjøre hva du vil. Men det er bare ikke tilfelle—Det avhenger fortsatt av hva du vil eller hva du trenger.

Med Wix frihet kommer muligheten til å rote bort sider ved nettstedet du bygger. Nedenfor er et eksempel på problemene som vanligvis dukker opp i Wix. Når vi endrer skriftstørrelse på en seksjon – er overskriftslogoen også uforklarlig forstørret.

Wix redigere rubrikken

Designgrensesnittet til Squarespace er så enkelt som det blir. Du tar et element du vil bygge på den forhåndsinnstilte malen, og den til en forhåndsinnstilt posisjon den kan plasseres. Hele prosessen er standardisert for å sikre at nettstedet ditt forblir sammenhengende og stilisert.

Frihet eller mangel på frihet

Når det gjelder det, kan Squarespace og Wix skilles fra én ting: malen.

Med Squarespace – hold deg til malen, så får du et fantastisk nettsted. Med Wix – kan du holde deg til en mal og lage en fin webside, men storheten kommer fra å slynge seg bort fra en mal.

Squarespace har bare de beste malene

Square-THEME1

Med Squarespace er det absolutt mulig å velge en mal, endre all tekst og bilder på under en time og deretter gjøres med nettstedet ditt. Det er så enkelt med malene deres å lage et enkelt og virkelig vakkert nettsted.

Problemet med Squarespace går utover den malen. Det er andre elementer som kan legges til og flyttes rundt. Når du har rotet med malen, åpner du deg for problemer.

Det er her Wix trer inn.

En latterlig mengde muligheter er hva du får med Wix. Listen over elementer som skal legges til er svimlende.

Wix elementer

Så. Mange. alternativer.

Wix-audio-spillere

Selv om dette gir mulighet for å tilpasse nettsiden på noen måte som mulig, kan det også være overveldende. Menyer og små ikoner er i Wix hver eneste krom. Ser du etter et alternativ for å redigere et aspekt av siden, kan det vises på et sted du aldri ville tenkt å se.

Når det gjelder Wix, tenk frihet. Når det gjelder Firkant, tenk effektivitet.

Kundestøtte og kunnskapsbase – Vinner: Wix

Begge programvaren har et robust kunnskapsgrunnlag der det er mulig å finne noe som kan trenge mer forklaring. Wix har en mer responsiv kundestøtte enn Squarespace, men det er ikke så mye.

helpdesk vektorSiden Squarespace største styrke er å være enkel, men likevel kraftig, er det ikke så mye du trenger å bruke kunnskapsbasen til. Likevel, hvis du trenger det – er det alt der.

Kunnskapsbasen kommer godt med hvis jeg ikke finner noen innstillinger eller elementer. Alt som trengs er et raskt søk i kunnskapsbasen som skal pekes i riktig retning.

Hjelpesenteret for Wix er litt mer relevant enn Squarespace. Siden Wix er mer komplisert og har så mange funksjoner, trenger kunnskapsbasen å være stor. Heldigvis er det det. Wix Help Center har en forklaring på alt som kan forårsake forvirring eller ser ut til å mangle.

Spørsmålet oppstår – Vil jeg bruke kunnskapsgrunnlaget så mye? Jeg fant at jeg ikke hadde behov for Squarespaces kunnskapsbase veldig ofte.

SEO – jevn matchet

SEO-vektorWix og Squarespace samsvares jevn når det gjelder SEO. Dette skal ikke spille noen rolle i avgjørelsen din å bruke en av dem.

En situasjon som tilfeldigvis kan tipse din mening overfor Squarespace, er at Wix har et fryktelig SEO-rykte. Årsaken er at Wix før 2016 ble bygget på Flash-teknologi. I 2016 fikset Wix alt dette og er nå på jevn grunn med Squarespace.

SEO går bra på Squarespace og Wix. Deres SEO-funksjoner inkluderer auto-genererte nettstedkart samt tilpassede sidetitler og metabeskrivelser. Begge alternativene lar deg bruke forskjellige SEO-verktøy. Hvis du planlegger å blogge og optimalisere SEO, vil en av disse fungere for deg.

Den eneste gangen Wix og Squarespace bør unngås er hvis du virkelig planlegger å gå ut med SEO. Dette er vanligvis ikke tilfelle for folk som bruker nettstedbyggere i utgangspunktet.

Blogging – Vinner: Squarespace

bloggikonvektorNok en vask mellom de to konkurrentene. Blogging er enkelt og effektivt med begge alternativene. All bloggen funksjonelt du ønsker eller forventer er til stede i Squarespace og Wix.

Én etappe opp Squarespace har er muligheten til å planlegge innlegg for publisering senere. Squarespace har funksjoner som inkluderer smak, kommentarer og delingsikon. Du kan også aktivere en RSS-feed og sette opp en podcasting integrasjon.

Bloggesidene på Wix er liksom det motsatte av resten av tjenesten. Wix-blogging er overraskende enkel. Programvaren tilbyr en strukturert tekstredigerer som lar deg legge til bilder. Wix tilbyr fremdeles alt du kan ønske deg som bloggeier. Det lar forfattere, kategorier, utkast, omslagsbilder, se tellere, avatarer, som tellere, og lese tidsestimater.

Priser – Vinner: Wix

Prisene for begge tjenestene er relativt like. Den lette leg-up ville gå til Wix her. Prisnivået de fleste brukere bør velge på Wix er $ 14 i måneden, og prispunktet på Squarespace er $ 18 per måned. Selv om disse prisene er “månedlig” – gjelder dette for årlig fakturering.

Den eneste forskjellen er at Squarespace tilbyr en mulighet til å faktisk betale månedlig mens Wix ikke gjør det. Dette privilegiet kommer med en prislapp – å betale månedlig, de opprinnelige $ 18 dollar i måneden hopper til $ 26 i måneden.

Den fulle prisstrukturen til Wix er i utgangspunktet ment å skyve deg mot deres ubegrensede alternativ til $ 14 i måneden. Det er et alternativ som tilbyr flere fordeler som kan sees nedenfor.

planer for prisfastsettelse

Prisene på Squarespace tilbyr ikke mange alternativer med mindre du er ute etter et alternativ for e-handel. For generelle nettsteder er det to alternativer.

prisfastsettelse

Jeg ville ikke la prispunktene påvirke beslutningen din hvis jeg var deg. Jeg vil basere beslutningen min på det som er beskrevet ovenfor.

Konklusjon

Her er tingen – du kan ikke virkelig gå galt med å bruke Wix eller Squarespace.

Jeg kan trygt si at den ene ikke er bedre enn den andre. Hvis det bare var en takeaway, er det det de er for to forskjellige typer brukere.

Det handler ikke om hvilken som har bedre priser eller hvilken som kan tilby bedre SEO. Når du skal til en nettstedsbygger, må du bestemme hva du vil når det gjelder nettstedbyggingen.

Dette handler mer om din preferanse for å bygge et nettsted enn hvilken tjeneste som er better. Når du har funnet ut av det selv, vil du kunne velge det ene eller det andre.

Lykke til!

FAQ

Hvor sikker er Squarespace og Wix?

Begge hosting-tjenestene inkluderer gratis SSL-sertifikater når de er koblet til nettstedene sine. Alle besøkende kan være sikre på at hver side har en sikker tilkobling på nettstedet ditt.

Er Wix virkelig gratis?

Wix har en gratis versjon, men domenenavnet ditt har dette formatet: username.wixsite.com/siteaddress. For å bruke et tilpasset domene og låse opp mange funksjoner, må du velge en betalt plan.

Eies Squarespace av Square?

De høres like ut, men de to selskapene er ikke relatert.

Kan jeg bruke mitt eget domene med Squarespace og Wix?

Ja, hvis du kjøpte et domene fra en tredjepartsleverandør, kan du koble til nettstedet ditt ved å dømme kartlegging. Begge tjenestene har nyttige kunnskapsbaserte artikler om å oppnå dette, og deres kundesupport er der for å hjelpe hvis du er forvirret.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Adblock
detector