Wix vs. Squarespace – 5 considerații importante (test cap la cap)

În viață, cu toții avem decizii de luat.


John Wilkes Booth a decis să-l împuște pe Abraham Lincoln, un executiv la Decca Records a decis să renunțe la Beatles, iar Napoleon a decis să invadeze Rusia.

Acestea sunt rău decizii despre care știm cu toții. Chestia este că acestea au fost apogeul multor alegeri mai mici și sărace.

Ce pistol a folosit John Wilkes Booth?

Care a fost playerul de înregistrare pentru a cânta coloana sonoră a Beatles?

Ce pereche de lenjerie (dacă purta una) a purtat Napoleon în ziua în care a decis să invadeze?

Ai a luat decizia pentru a construi un nou site web frumos. (Numai istoria ne va putea spune dacă aceasta a fost o decizie bună … Sperăm că nu este la fel de rău ca deciziile de mai sus.)

Deoarece ați decis să parcurgeți acest efort, va trebui să luați o decizie mai mică, dar la fel de importantă.

Ce constructor de site-uri intenționați să găzduiți site-ul dvs. web pe: Wix sau Spațiu?

Concurentii

wix vs pătrat

Într-un colț avem Wix – funcția încărcată cu greutate care se promite ca fiind cel mai bun loc pentru a crea site-ul dorit.

În celălalt colț avem Squarespace – software-ul simplu de utilizat, care vă permite să arătați ca un expert chiar de la început.

Low-Down

Dau ușoară margine lui Wix.

Este posibil să folosiți Wix aproape la fel de bine ca Squarespace pentru ceea ce face cel mai bine – construirea unui șablon pentru a crea un site web frumos. Dar asta este nu este posibil să utilizați Squarespace pentru ceea ce Wix face cel mai bine – personalizarea completă a unui site web de pe o pânză 100% goală.

Acestea fiind spuse, nu este nimic greșit în utilizarea Squarespace. Dacă obiectivul tău este să creezi un site web care să pară profesionist și estetic plăcut în mai puțin de o zi, atunci Squarespace este alegerea mea, abia edițând Wix.

Înainte de a sări în detalii mai fine despre ceea ce le face diferite, este important să vorbim despre ceea ce au în comun.

Asemănări între Wix și Spațiu

Atât Wix, cât și Squarespace sunt construitori de site-uri uimitoare. Scopul constructorilor de site-uri este de a permite cuiva să construiască rapid un site web eliminând complet necesitatea de a ști să codăm.

Cei mai mulți constructori de site-uri bune, inclusiv Wix și Squarespace, se ocupă de fiecare aspect al deținerii unui site web. De obicei, aceasta costă mai mult – deoarece elimină nevoia de servicii de găzduire web, cumpărând un nume de domeniu de la un registrator de domenii, o interfață de proiectare, adrese de e-mail, integrări, confidențialitate și orice altceva sub soare.

Wix și Squarespace sunt la fel de direct de concurenți, deoarece două companii pot fi întrucât servesc aceleași demografii. Dacă aveți nevoie sau doriți un site web și nu doriți să vă dați seama de caracterul neplăcut din spatele dezvoltării de site-uri web, căutați oricare dintre aceste companii. Ambele vă permit să construiți un site web frumos, cu efort minim.

Pentru cine este Wix

Încă nu voi intra în toate detaliile murdare, dar dreptul de bâtă, ar trebui să folosiți Wix dacă aveți ceva mai multă răbdare pentru a vă face timp să stăpâniți funcționalitatea Wix și dacă mai doriți glisarea și -interfață de dezvoltare. Odată ce Wix este stăpânit, este un instrument puternic asta vă va permite să transformați o pânză goală într-o operă de artă.

Wix oferă un site complet personalizat, cu asistență fantastică pentru clienți și o comunitate excelentă care vă ajută să construiți un site web. Există o curbă de învățare, dar opțiunile la îndemână sunt aproape interminabile.

Wix este destinat persoanelor care doresc să creeze un site web care le este unic. Construirea în interiorul unui șablon pre-construit nu este la fel de importantă pentru acești oameni. Utilizatorii Wix sunt dispuși să se încurce cu constructorul pentru a obține un blocaj.

Pentru cine este Squarespace

Dacă sunteți în căutarea unui mod de a construi un site curat și simplu într-un șablon la fel de rapid după cum este posibil, Squarespace este creatorul de site-uri potrivit pentru tine. Este mai ușor și mai rapid să creați un produs finit frumos cu Squarespace decât oriunde altundeva. Ceea ce îi lipsește din caracteristicile pe care le face pentru ușurința în utilizare și produsul finit.

Ar trebui să utilizați Squarespace dacă doriți să faceți drag-and drop, dar doriți, de asemenea, să vă construiți site-ul cât mai curând posibil. O prioritate ridicată este că totul arată elegant, profesional și uniform și nu doriți să vă jucați cu o mulțime de setări pentru a face să pară așa.

Spațiul este extrem de intuitiv și va crea rapid un site web plăcut și estetic profesionist. Problemele în care vă confruntați sunt atunci când decideți că doriți mai mult decât ceea ce oferă Squarespace. Dacă un site web frumos și simplu dintr-un șablon pre-construit este obiectivul tău, fără să vrei să complici lucrurile, Squarespace este pentru tine.

Tragere și plasare

Constructorii drag-and-drop sunt explicabili de la sine. Luați un element pe care doriți să îl construiți pe pagină și îl trageți până unde doriți.

Acesta este un aspect în care Squarespace și Wix încep să divergeze. Dacă vă bazați decizia pe o parte a acestei recenzii, aceasta ar fi o secțiune bună pentru a alege. Squarespace vă permite doar să glisați elementul într-o grilă prestabilită în timp ce Wix vă permite să trageți orice element oriunde.

Acest lucru vă poate face să credeți că Wix este opțiunea mai bună, văzând cum vă permite să faceți orice doriți. Dar asta nu este cazul– încă depinde de ceea ce vrei sau de ceea ce ai nevoie.

Odată cu libertatea Wix, apare ocazia de a încurca aspectele site-ului web pe care îl construiți. Mai jos este un exemplu de probleme care apar de obicei în Wix. Când schimbăm dimensiunea fontului unei secțiuni – logo-ul antetului este lărgit și inexplicabil.

Wix-edit-poziție

Interfața de design a Squarespace este la fel de simplă. Luați un element pe care doriți să îl construiți pe șablonul prestabilit și îl puteți așeza într-o poziție prestabilită. Întregul proces este standardizat pentru a vă asigura că site-ul dvs. web rămâne coeziv și stilizat.

Libertatea sau lipsa libertății

Când vine vorba de acesta, Squarespace și Wix pot fi separate printr-un singur lucru: șablonul.

Cu Squarespace – rămâneți la șablon și veți avea un site fantastic. Cu Wix – puteți să vă lipiți de un șablon și să faceți un site web drăguț, dar măreția vine de la distrugerea unui șablon.

Squarespace are doar cele mai bune șabloane

Squarespace-THEME1

Cu Squarespace, este posibil să alegeți un șablon, schimbați textul și imaginile în mai puțin de o oră apoi faceți-vă cu site-ul dvs. web. Cu șabloanele lor este atât de ușor să faci un site simplu și cu adevărat frumos.

Problema cu Squarespace depășește acel șablon. Există și alte elemente care pot fi adăugate și mutate. După ce te încurci cu șablonul, te deschizi pentru probleme.

Aici intervine Wix.

O cantitate ridicolă de posibilități este ceea ce obțineți cu Wix. Lista elementelor de adăugat este uluitoare.

Elemente-Wix

Asa de. Mulți. Opțiuni.

Wix-audio-jucători

În timp ce acest lucru permite posibilitatea de a personaliza pagina web în orice mod posibil, poate fi, de asemenea, copleșitor. Meniurile și pictogramele mici se găsesc în fiecare colț și cranie din Wix. Căutarea unei opțiuni pentru a edita un aspect al paginii poate apărea într-un loc pe care nu te-ai gândi niciodată să îl cauți.

Cand vine vorba de Wix, gândește-te la libertate. Cand vine vorba de Spațiu, gândiți eficiența.

Suport pentru clienți și bază de cunoștințe – Câștigător: Wix

Ambele programe software au o bază de cunoștințe robustă, unde este posibil să găsiți orice ar putea avea nevoie de explicații. Wix are o asistență pentru clienți mai receptivă decât Squarespace, dar nu este de mult.

vector de ajutorDin moment ce cea mai mare forță a Squarespace este simplă, dar puternică, nu este atât de mare pentru care ar trebui să folosești baza de cunoștințe. Cu toate acestea, dacă aveți nevoie – este totul acolo.

Baza de cunoștințe este utilă dacă nu pot găsi anumite setări sau elemente. Este nevoie doar de o căutare rapidă în baza de cunoștințe pentru a fi orientat în direcția corectă.

Centrul de ajutor pentru Wix este puțin mai relevant decât Squarespace. Deoarece Wix este mai complicat și are atât de multe caracteristici, baza de cunoștințe trebuie să fie excelentă. Din fericire, este. Centrul de ajutor Wix are o explicație pentru orice poate provoca confuzie sau pare să lipsească.

Se pune întrebarea – Vreau să folosesc atât de mult baza de cunoștințe? M-am trezit că nu am nevoie de baza de cunoștințe a Squarespace foarte des.

SEO – potrivită uniform

Vector SEOWix și Squarespace sunt egalizate atunci când vine vorba de SEO. Aceasta nu ar trebui să joace un rol în decizia ta să folosească oricare dintre ele.

O situație care ar putea să-ți îndepărteze în mod accidental opinia față de Squarespace este că Wix are o reputație oribilă SEO. Motivul este că Wix înainte de 2016 a fost construit pe tehnologia Flash. În 2016, Wix a rezolvat toate acestea și este acum pe teren cu Squarespace.

SEO este bine pe Squarespace și Wix. Caracteristicile lor SEO includ sitemap-uri generate automat, precum și titluri de pagini personalizate și meta descrieri. Ambele opțiuni vă permit să utilizați diverse instrumente SEO. Dacă intenționați să faceți bloguri și să optimizați SEO, atunci va funcționa pentru dvs..

Singura dată când Wix și Squarespace ar trebui evitate este dacă intenționați să mergeți cu SEO. Acest lucru nu este în mod obișnuit pentru persoanele care utilizează în primul rând constructorii de site-uri web.

Blogging – Câștigător: Spațiu

vector pictograma blogO altă spălare între cei doi concurenți. Blogging-ul este simplu și eficient cu ambele opțiuni. Toate blog-ul funcțional pe care ți-l dorești sau te aștepți este prezent în Squarespace și Wix.

Un picior susține Squarespace este capacitatea de a programa postări pentru publicarea ulterioară. Squarespace are caracteristici care includ similitudine, comentarii și o pictogramă de partajare. Puteți activa și un RSS feed și a înființat o integrare podcasting.

Paginile de blog de pe Wix sunt cam opuse față de restul serviciului. Blog-ul Wix este surprinzător de simplu. Software-ul oferă un editor de text structurat care vă permite să adăugați imagini. Wix oferă încă tot ce ți-ai putea dori ca proprietar de blog. Permite autori, categorii, schițe, fotografii de acoperire, contoare de vizualizare, avatare, precum contoare, și estimări ale timpului de citire.

Preț – Câștigător: Wix

Prețurile ambelor servicii sunt relativ similare. Piciorul ușor ar merge la Wix aici. Punctul de preț pe care majoritatea utilizatorilor ar trebui să-l aleagă la Wix este de 14 dolari pe lună, iar punctul de preț la Squarespace este de 18 USD pe lună. Chiar dacă aceste prețuri sunt „lunare” – aceasta este pentru facturare anuală.

Singura diferență este că Squarespace oferă posibilitatea de a plăti efectiv lunar, în timp ce Wix nu. Acest privilegiu vine cu un preț – pentru a plăti lunar, originalul de 18 dolari pe lună sare la 26 de dolari pe lună.

Structura completă a prețurilor Wix este menită să te îndrume către opțiunea lor nelimitată la 14 dolari pe lună. Există o opțiune care oferă mai multe avantaje care pot fi văzute mai jos.

planuri de prețuri wix

Prețurile Squarespace nu oferă multe opțiuni decât dacă căutați o opțiune de comerț electronic. Pentru site-urile web generale există două opțiuni.

prețuri pentru spațiul pătrat

Nu aș lăsa punctele de preț să afecteze decizia ta dacă aș fi fost tu. Aș baza decizia mea pe ceea ce este detaliat mai sus.

Concluzie

Iată lucrul – nu puteți greși cu utilizarea Wix sau Squarespace.

Pot spune cu încredere că unul nu este mai bun decât celălalt. Dacă a existat o singură plată, aceasta este ele sunt pentru două tipuri diferite de utilizatori.

Nu este vorba despre care are prețuri mai bune sau care poate oferi un SEO mai bun. Când mergeți la un constructor de site-uri, trebuie să decideți ce doriți când vine vorba de clădirea site-ului.

Este vorba mai degrabă de preferința dvs. pentru construirea unui site web decât de serviciul pe care îl pariațir. După ce îți dai seama de tine, vei putea alege unul sau altul.

Mult noroc!

FAQ

Cât de sigură este Squarespace și Wix?

Ambele servicii de găzduire includ certificate SSL gratuite atunci când sunt conectate la site-urile lor web. Toți vizitatorii dvs. pot fi asigurați că fiecare pagină are o conexiune sigură pe site-ul dvs. web.

Wix este cu adevărat gratuit?

Wix are o versiune gratuită, dar numele dvs. de domeniu va avea acest format: username.wixsite.com/siteaddress. Pentru a utiliza un domeniu personalizat și a debloca o mulțime de caracteristici, va trebui să selectați un plan plătit.

Squarespace este deținut de Square?

Sunt similare, dar cele două companii nu au legătură.

Îmi pot folosi propriul domeniu cu Squarespace și Wix?

Da, dacă ați achiziționat un domeniu de la un furnizor terț, vă puteți conecta site-ul prin maparea domeniilor. Ambele servicii au articole utile de cunoștințe despre realizarea acestui lucru, iar asistența lor pentru clienți este acolo pentru a vă ajuta dacă sunteți confuz.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map