Wix vs Shopify – Të mirat dhe të këqijat e ekzaminuar (2020)

Wix dhe Shopify janë dy nga lojtarët më të mëdhenj në lojën e internetit në eCommerce. Kur vendosni se ku të ndërtoni dyqanin tuaj në tregti elektronike këto janë dy zgjedhje fantastike.


Sot – le të mendojmë për ju si Frodo dhe Tregëti Elektronike si detyra juaj e shkatërrimit Një Unazë. ��

Zgjidhjet tona të tregtisë elektronike janë atje për t’ju ndihmuar. Ata janë shoqëruesit tuaj, qëllimi i të cilave është t’ju ndihmojë të ndërtoni një faqe në internet eCommerce.

everbodyneedsasam gifShopify është si Gama e Samwise. Ka një qëllim në jetë: Të ndihmojë Frodon të shkatërrojë unazën. Një qëllim i Shopify në këtë botë është të ndihmojë njerëzit të krijojnë dhe mirëmbajnë një dyqan eCommerce.

Wix është si Merry dhe Pippin. Ata patjetër duan të ndihmojnë Frodon të shkatërrojë unazën, por ato kanë gjëra të tjera që po ndodhin. Ka fishekzjarre dhe ale në botë. Gjithashtu diçka për një njeri gjigant me pemë.

Wix dëshiron t’ju ndihmojë të ndërtoni dyqanin tuaj eCommerce, por ai gjithashtu përqendrohet në një grup të sendeve të tjera.

Kjo shtron pyetjen: Me kë doni të shkoni në këtë aventurë epike me? Wix ose Shopify?

Konkurrentët

wix vs blerësWix është një ndërtues i faqes në internet që ka çdo veçori që dikush mund të mendojë. Nuk ka asnjë mungesë të asaj që mund të bësh me Wix. Kjo përfshin tregtinë elektronike. Mënyra për të menduar për Wix është një krijues i faqes në internet që gjithashtu ka funksionalitet eCommerce.

Shopify është një zgjidhje në tregtinë elektronike. Kjo është ajo që bën Shopify. Ekziston për të lejuar një sipërmarrës optimist mundësi për të ndërtuar dyqanin që ata dëshirojnë ndërsa gjithashtu ofron mbështetje në të gjitha gjërat e vogla që shfaqen në tregti elektronike.

TLDR;

Për qëllime rreptësisht të e-commerce, 95% e njerëzve që duhet të përdorin Shopify. E vetmja kohë që duhet të përdorni Wix është nëse keni një bibliotekë të vogël të produkteve të thjeshta dhe vlerësoni thjeshtësinë e përdorimit të krijuesit të faqes së tyre në internet mbi funksionalitetet e tjera të tregtisë elektronike..

Wix funksionon mirë për tregtinë elektronike për produktet dixhitale dhe bibliotekat e vogla sepse tregtia elektronike nuk është funksioni i saj kryesor. Shopify është aty për të bërë gjithçka në lidhje me punën e e-tregtisë për një biznes.

Ngjashmëritë midis Shopify dhe Wix

Dy platformat nuk janë aq të ngjashme kur bëhet fjalë për përdorimin e tyre në të vërtetë. Shopify është një lloj i ngjashëm me WordPress lite në atë që ju duhet të zgjidhni një temë për të ndërtuar faqen tuaj të internetit dhe ka një mori të shtojcave dhe aplikacioneve që mund të përdoren.

Wix është shumë e ndryshme me funksionalitetin drag-and-drop që ofron. Mënyra sesi ndërtoni një faqe në internet në Shopify është shumë e varur nga ajo temë që përdorni ku mund të jeni duke përdorur një sistem tërheqës dhe rënie. Wix nuk është si kjo. Ju nuk keni zgjedhje për funksionalitetin sepse Wix ndërtoi funksionalitetin.

Ju mund të shesni lehtësisht produkte në të dy dhe lehtë mund të bëni një faqe interneti të bukur për të dy. Këtu përfundojnë ngjashmëritë e mëdha të fotografive.

Kush Wix është për

Wix është për dikë që dëshiron ta mbajë të thjeshtë me një ndërtues i faqes në internet. Krijimi i një uebsajti të bukur është i thjeshtë në platformë. Funksionaliteti i tërheqjes dhe rënies ju lejon të krijoni gjithçka që mund të mendoni dhe është një redaktor vërtet kanavacë bosh.

Ju duhet të përdorni Wix për tregti elektronike nëse jeni duke shitur disa produkte dixhitale ose thjesht një pjesë të vogël të produkteve fizike. Rregullimi i faqes në internet rreth atyre produkteve do të jetë i thjeshtë dhe do t’ju lejojë të përqendroheni në hartimin e faqes në internet.

Kush e bën blerjen është

Shopify është për një sipërmarrës të uritur i gatshëm të shesë mallrat e tyre. Bota e tregtisë elektronike mund të jetë dërrmuese dhe Shopify e bën të lehtë.

Thënia e vjetër është, ju nuk dini atë që nuk dini. Shopify e bën këtë pothuajse një jo faktor sepse çdo tipar i disponueshëm për ju u krijua për të rregulluar një pikë dhimbje dyqanet eCommerce kishin në të kaluarën.

Kjo është bukuria e Shopify. Ajo u krijua nga nevoja nga tre djem kanadezë që donin një dyqan në internet. Ata e kuptuan se zgjidhjet ekzistuese ishin të tmerrshme dhe në vend që të ankoheshin për të, ata ndërmorën veprime. Këtu përfitoni. Ju duhet të përdorni zgjidhjen e re.

Ne gjithashtu e vlerësuam Shopify si pretendent i lartë në betejën tonë për platformat më të mira të e-commerce.

Funksionaliteti Wix Vs. Temat e blerjeve

Në Wix, redaktori është diçka që mund të marrësh menjëherë. Me lirinë e plotë të projektimit, vijnë disa veçori të mrekullueshme në redaktues që nuk mund të bëhen në shumicën e krijuesve të faqeve të internetit dhe janë jashtëzakonisht të vështira për t’u ndërtuar në faqet e internetit të ndërtuara me porosi. Mundësia e Wix për të hedhin video dhe animacion kudo dhe kudo është një tipar i nivelit të ardhshëm.

Mundësia për të hedhur ndonjë gjë në faqen tuaj të internetit me funksionalitet të lehtë për t’u përdorur dhe pa pasur nevojë të shkoni në një prapavijë për të modifikuar ndonjë gjë është ajo që merrni me Wix.

Wix është padyshim më e lehtë për të ndërtuar një faqe interneti të bukur me. Shopify vjen me një kurbë mësimi ndërsa Wix nuk do të thotë. Ekziston një ndërtues i integruar në Shopify por shumica e funksionalitetit të ndërtesës varet nga ajo temë që po përdorni.

Ka dhjetë tema falas në Shopify që me të vërtetë mund të bëjnë një faqe interneti të bukur. Një i preferuari ynë për t’u përdorur është Brooklyn, më i miri për dyqanet e veshjeve të mesme, por secila prej tyre është e përshtatshme për lloje specifike të dyqaneve. Një e specializuar në fotografinë buzë-për-buzë, një është e shkëlqyeshme për mbledhjen e turmave, dhe një përqëndrohet në të qenit e thjeshtë për të lundruar.

Nëse dëshironi më shumë funksionalitet ka mijëra tema për të blerë për Shopify. Ekzistojnë një bandë e tërë e zhvilluesve që krijojnë tema për shërbimet e pritjes si Shopify, WordPress dhe BigCommerce. Ato më të mirat vijnë me baza të mëdha njohurish dhe vetë komunitete të mëdha për t’ju ndihmuar në hartimet tuaja.

Funksionaliteti i e-Tregtisë

Nuk dua ta shis Wix shkurtër. Ajo funksionon shumë mirë si një platformë eCommerce. Nëse Shopify nuk do të ekzistonte, unë me siguri do t’u thoja të gjithëve që të përdorin Wix nëse nuk donin përshtatje të plotë me një kurbë gjigande të të mësuarit.

Sidoqoftë, ne jetojmë në një botë ku Shopify ekziston. Me këtë vjen njohja se Funksionaliteti i e-commerce me Shopify është superior ndaj Wix.

Më lejoni të filloj duke thënë të dyja shërbimet optimizimi i celularit. Disa nga temat më të vjetra të Wix jo por ju me siguri nuk do t’i përdorni ato sidoqoftë.

Wix ju lejon të bëni pagesa, të menaxhoni transportin, të menaxhoni taksat, të përdorni një karrocë blerjeje dhe të qëndroni të azhurnuar me email. Ky funksionalitet është më se i mjaftueshëm për shumë njerëz. Nëse kjo është gjithçka që ju nevojitet me disa produkte, atëherë, me çfarëdo mënyre, duhet të përdorni Wix. Shtë shumë më e thjeshtë.

Nëse keni nevojë për më shumë se kaq, përdorni Shopify. Menaxhimi i inventarit për Shopify është më i miri në biznes – administrimi i më shumë se 10 produkteve është zakonisht një dhimbje koke në Wix por në Shopify është e lehtë.

Shopify demo gif

Shopify ofron gjithçka që bën Wix, por gjithashtu ka jashtëzakonisht të lehtë për t’u përdorur shitje me shumë kanale, raporte të thella, një përzgjedhje të madhe të aplikacioneve dhe zgjidhje të shkallës së ndërmarrjes për ndërmarrje. Gjëja më e mirë në lidhje me Shopify janë aspekte të panumërta të pakta që nuk do të mendonit se ju duhen por i bëni. Sa më shumë që përdorni Shopify, aq më shumë do të gjeni dhe përdorni.

Mbështetja e klientit dhe Baza e njohurive

Lyshtë sinqerisht e vështirë të guxosh më shumë për të dyja bazat e njohurive të platformës. Ata janë saktësisht ato që ju dëshironi nga një bazë njohurish. Nëse ka ndonjë gjë që jeni kurioz për shanset janë të dy do të kenë përgjigjen.

mbështetja e klientitTë dy ekipet e klientëve janë jashtëzakonisht të përgjegjshëm gjithashtu. Megjithatë, skaji shkon tek Shopify. Nëse jeni duke përdorur Shopify dhe kontaktoni ekipin e ndihmës së klientit dhe zbuloni se keni pasur një përvojë të kënaqshme me atë agjent të mbështetjes së klientit, mund t’i dërgoni me email drejtpërdrejt pas kësaj.

Në nivelet më të larta të çmimeve, ju merrni edhe agjentin tuaj të dedikuar që mund të njiheni dhe të rriteni. Për më tepër, Shopify ju jep një a lexues falas i kartave të kreditit kështu që ju mund të bëni blerje personale dhe të përdorni Shopify si sistemin tuaj POS.

Aspekti tjetër fantastik i Shopify dhe Wix janë komunitetet e tyre. Kërkimi për diçka në forumet e tyre pothuajse gjithmonë sjell një fije diskutimi që flet tashmë për atë temë. Nëse nuk mund ta gjeni, gjithmonë mund të pyesni diçka vetë atje.

SEO – Cila është më mirë?

Wix dhe Squarespace nuk janë zgjidhjet më të mira kur bëhet fjalë për SEO por ata ende funksionojnë mirë. Mundësia më e mirë për këtë është WordPress. Sidoqoftë, të dy ofrojnë veçori dhe aftësi të SEO që bëjnë ndryshime.

vektori SEOKarakteristikat e tyre SEO përfshijnë hartat automatike të gjeneruara, si dhe tituj të faqeve të përshtatshëm dhe përshkrimet e meta. Të dyja opsionet ju lejojnë të përdorni mjete të ndryshme SEO. Nëse planifikoni të bëni Blogging dhe optimizoni SEO, atëherë ose do të punojë për ju.

Në fund të ditës, shumica e krijuesve të faqeve në internet dhe sistemet e menaxhimit të përmbajtjes lejojnë përshtatjen e SEO. Shopify lejon pak më shumë liri me strukturimin e faqes suaj të internetit.

Ështja kryesore me SEO në këto platforma është se ju nënshtroheni çdo vendimi që ata marrin në lidhje me shumë aspekte teknike të SEO. Kjo nuk do të thotë që faqja juaj e internetit nuk mund të renditet me këto platforma.

Blogim – Estetikë ose Thjeshtësi?

Të dyja këto opsione vijnë me bllokim të integruar funksionalitetin. Përpjekja e lehtë shkon tek Shopify sepse ofron veçori të përparuara botuese siç janë postimet e planifikuara.

Një shumë e funksionalitetit të blogjeve të integruar në Shopify është e mirë, por estetika aktuale do të ketë shumë lidhje me temën që përdorni.

Wix karakteristika të Blogging janë të thjeshta, por të drejtpërdrejta. Opsionet për Blogging në krahasim me pjesën tjetër të Wix janë çuditërisht të pakta, por është akoma e mundur të krijoni një blog të bukur.

Krahasuar çmimet Wix vs Shopify

Për secilin plan eCommerce që ofron Wix ju keni mundësinë të pranoni pagesa në internet pa komisione. Ju gjithashtu merrni një bandë të pakufizuar, një domain falas për një vit, nuk ka reklama, Google Analytics, 300 dollarë reklamash, aplikacione ngritëse të faqes dhe aplikacionin e krijuesit të formave. Kostot e tjera me Wix përfshijnë paguar për aplikacione.

Funksionaliteti i eCommerce që merrni për të njëjtin çmim në Shopify është shumë më i madh se funksionaliteti i Wix.

Eachdo nivele çmimesh për Shopify përfshin produkte të pakufizuar, mbështetje 24/7, aftësinë për të shitur në kanale të tjera të shitjeve, krijimin e porosive manuale, kode zbritje, certifikatë SSL, rikuperimin e braktisur të shportave, Shopify pagesa me analiza mashtrimi, aplikacion POS, pajisje fizike, etj. dhe përzgjedhje e fortë e aplikacionit. Kostot e tjera të përfshira në Shopify janë aplikacionet e paguara, temat e paguara dhe blerja e domain. Shopify gjithashtu përfshin një nivel ndërmarrjeje me porosi i cili lejon më shumë përshtatje për dyqanet masive.

Duke e mbështetur atë

Kur është fjala për të marrë një vendim midis Shopify dhe Wix që ju duhet të kuptoj se çfarë është e rëndësishme kur shisni produktet tuaja.

A po përpiqeni të shesni disa gjëra në një faqe të bukur të bukur me përmbajtje? Wix mund të jetë për ju.

A po përpiqeni të filloni një perandori eCommerce ku shesni miliona produkte? Shopify ndoshta do të jetë zgjedhja e duhur për ju.

FAQ

Mund ta përdor Shopify në Wix?

Po, mund të përdorni një aplikacion Shopify në Wix. Sidoqoftë, në atë moment do të paguani për Shopify dhe Wix e cila nuk ka shumë kuptim.

Cila është platforma më e mirë e tregtisë elektronike?

Për funksionalitetin e pastër në eCommerce, Shopify është platforma më e mirë e tregtisë elektronike. Me këtë u tha, shumë dyqane eCommerce funksionojnë me sukses në platforma të tjera.

Si mund të ndërtoj një faqe në internet për tregti elektronike?

Hapi i parë do të ishte zgjedhja e një platforme, si Shopify. Shopify e lehtëson krijimin e një dyqani me mësime.

A e ndërton Shopify faqen tuaj të internetit?

Jo, do të duhet të ndërtoni uebfaqen tuaj ose të paguani një programues për të ndërtuar uebfaqen tuaj për ju. Shopify ka një rrjet të stilistëve që mund të punësoni për të ndërtuar faqen tuaj për një tarifë.

Ju gjithashtu mund të dëshironi:

  • Pritja më e mirë në internet
  • Platformat më të mira të tregtisë elektronike

Referenca dhe kredi për imazh:

  • Web-Logics.com

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Adblock
detector