Wix vs. Shopify – Pros and Cons Examined (2020)

Wix og Shopify er to av de største spillerne i nettstedet eCommerce. Når du bestemmer deg for hvor du skal bygge eCommerce-butikken din, er dette to fantastiske valg.


I dag – la oss tenke på deg som Frodo og e-handel som din oppgave å ødelegge Den ene ringen. ��

Våre e-handelsløsninger er der for å hjelpe deg. De er dine ledsagere som har som mål å hjelpe deg med å bygge et nettsted for e-handel.

everbodyneedsasam gifShopify er som Samwise Gamgee. Det har ett formål i livet: Å hjelpe Frodo til å ødelegge ringen. Shopifys eneste formål i denne verden er å hjelpe folk med å opprette og vedlikeholde en e-handelsbutikk.

Wix er som Merry og Pippin. De vil definitivt hjelpe Frodo med å ødelegge ringen, men de har andre ting som skjer. Det er fyrverkeri og ale ute i verden. Også noe med en gigantisk tremann.

Wix ønsker å hjelpe deg med å bygge din eCommerce-butikk, men den fokuserer også på en haug med andre ting.

Det stiller spørsmålet: Hvem vil du dra på dette episke eventyret med?? Wix eller Shopify?

Konkurrentene

wix vs shopifyWix er en nettstedsbygger som har alle funksjoner alle kan tenke på. Det er ingen mangel på hva du kan gjøre med Wix. Dette inkluderer e-handel. Måten å tenke på Wix på er en nettstedsbygger som også har e-handelsfunksjonalitet.

Shopify er en e-handelsløsning. Dette gjør Shopify. Det eksisterer for å tillate optimistiske gründere og mulighet til å bygge butikken de ønsker samtidig som du tilbyr støtte i alle de små tingene som dukker opp i e-handel.

TLDR;

For strengt e-handelsformål bør 95% av menneskene der ute bruke Shopify. Den eneste gangen du bør bruke Wix er hvis du har et lite bibliotek med enkle produkter og verdsetter enkelheten ved å bruke nettstedbyggeren deres over annen e-handelsfunksjonalitet.

Wix fungerer bra for e-handel for digitale produkter og små biblioteker fordi e-handel ikke er hovedfunksjonen. Shopify er der for å lage alt om e-handelsarbeid for en bedrift.

Likheter mellom Shopify og Wix

De to plattformene er ikke så like når det gjelder å bruke dem. Shopify er på en måte som WordPress lite ved at du må velge et tema for å bygge nettstedet ditt, og det er en mengde plugins og apper som kan brukes.

Wix er veldig forskjellig med dra-og-slipp-funksjonaliteten den gir. Måten du faktisk bygger en webside på Shopify er veldig avhengig av hvilket tema du bruker der du potensielt kan bruke et dra-og-slipp-system. Wix er ikke sånn. Du har ikke noe valg på funksjonaliteten fordi Wix bygde funksjonaliteten.

Du kan enkelt selge produkter på begge deler, og du kan enkelt lage et vakkert nettsted på begge. Det er her de store bildet likhetene slutter.

Hvem Wix er for

Wix er for noen som vil holde det enkelt med en nettsted byggherre. Å lage et vakkert nettsted er enkelt på plattformen. Dra-og-slipp-funksjonaliteten lar deg lage alt du kan tenke på og er en virkelig tomt lerredigeringsprogram.

Du bør bruke Wix for e-handel hvis du selger noen få digitale produkter eller bare en håndfull fysiske produkter. Å tilpasse nettstedet rundt disse produktene vil være enkelt og lar deg fokusere på designen av nettstedet.

Hvem Shopify er for

Shopify er for den sultne gründeren som er klar til å selge varene sine. Verden av e-handel kan være overveldende og Shopify gjør det enkelt.

Det gamle ordtaket er at du ikke vet hva du ikke vet. Shopify gjør dette nesten til en ikke-faktor fordi alle tilgjengelige funksjoner ble opprettet å fikse et smertepunkt som e-handelsbutikker hadde i det siste.

Det er skjønnheten i Shopify. Det ble opprettet av nødvendighet av tre kanadiske gutta som ønsket en nettbutikk. De innså at de eksisterende løsningene var fryktelige, og i stedet for å klage på det, tok de grep. Det er her du drar nytte av. Du får bruke den nye løsningen.

Vi har også vurdert Shopify som øverste contendor i vår kamp om beste e-handelsplattformer.

Wix funksjonalitet Vs. Shopify temaer

På Wix er redaktøren noe du kan plukke opp med en gang. Med total designfrihet kommer noen fantastiske funksjoner i redaktøren som ikke kan gjøres i de fleste nettstedbyggere og som er ekstremt vanskelige å bygge inn i spesialbygde nettsteder. Wix ‘evne til kaste videoer og animasjon overalt og hvor som helst er en funksjon på neste nivå.

Muligheten til å kaste noe på nettstedet ditt med brukervennlig funksjonalitet og uten å måtte gå inn på en back-end for å redigere noe, er det du får med Wix.

Wix er definitivt enklere å bygge et vakkert nettsted med. Shopify har en læringskurve, mens Wix ikke virkelig gjør det. Det er en innebygd byggherre på Shopify, men mesteparten av bygningsfunksjonaliteten avhenger av hvilket tema du bruker.

Det er ti gratis temaer på Shopify som virkelig kan lage et vakkert nettsted. Vår favoritt å bruke er Brooklyn, best for mellomstore klærbutikker, men hver og en er egnet for bestemte typer butikker. En spesialiserer seg på fotografering fra kant til kant, en er flott for crowdfunding, og en fokuserer på å være enkel å navigere i.

Hvis du vil ha mer funksjonalitet er det tusenvis av temaer å kjøpe for Shopify. Det er en hel haug med utviklere som lager temaer for hostingtjenester som Shopify, WordPress og BigCommerce. De beste har store kunnskapsbaser og store samfunn selv for å hjelpe deg med designene dine.

e-handelsfunksjonalitet

Jeg vil ikke selge Wix kort. Det fungerer veldig bra som en e-handelsplattform. Hvis Shopify ikke eksisterte, vil jeg sannsynligvis fortelle alle å bruke Wix med mindre de ønsket full tilpassbarhet med en gigantisk læringskurve.

Vi lever imidlertid i en verden der Shopify eksisterer. Med det kommer kunnskapen om at e-handelsfunksjonalitet med Shopify er overlegen Wix.

La meg starte med å si fra begge tjenestetilbudene mobiloptimalisering. Noen av Wix’s eldre temaer gjør det ikke, men du vil sannsynligvis ikke bruke dem uansett.

Wix lar deg ta betalinger, administrere frakt, administrere avgifter, bruke en handlekurv og holde deg oppdatert via e-post. Denne funksjonaliteten er mer enn nok for mange mennesker. Hvis det er alt du trenger med noen få produkter, bør du for all del bruke Wix. Det er mye enklere.

Hvis du trenger mer enn det, bruk Shopify. Lagerstyringen for Shopify er den beste i virksomheten – administrering av mer enn 10 produkter er vanligvis en hodepine på Wix men på Shopify er det enkelt.

Shopify demo gif

Shopify tilbyr alt Wix gjør, men det har også ekstremt enkle å bruke flerkanalsalg, dyptgående rapporter, et stort utvalg av apper og e-handelsløsninger i bedriftsklasse. Det beste med Shopify er utallige små aspekter som du ikke ville tro at du trenger, men du gjør det. Jo mer du bruker Shopify, desto mer finner du og bruker.

Kundestøtte og kunnskapsbase

Det er ærlig talt å fantasere mer om begge plattformens kunnskapsbaser. De er akkurat det du ønsker fra et kunnskapsgrunnlag. Hvis det er noe du er nysgjerrig på, er sjansen stor begge har svaret.

kundeserviceBegge kundesupportteamene er ekstremt lydhøre også. Kanten går imidlertid til Shopify her. Hvis du bruker Shopify og kontakter kundesupportteamet og synes at du har hatt en tilfredsstillende opplevelse med den kundesupportagenten, kan du sende dem e-post direkte etter det.

I nivåene med høyere pris får du også en egen dedikert agent som du kan bli kjent med og vokse med. På toppen av det gir Shopify deg en gratis kredittkortleser slik at du kan ta personlige kjøp og bruke Shopify som ditt POS-system.

Det andre fantastiske aspektet av Shopify og Wix er lokalsamfunnene deres. Å søke etter noe på forumene deres bringer nesten alltid tilbake en diskusjonstråd som allerede snakker om det emnet. Hvis du ikke finner det, kan du alltid spørre noe om det selv.

SEO – Hvilket er bedre?

Wix og Squarespace er ikke de beste løsningene når det gjelder SEO men de fungerer fremdeles fint. Det beste alternativet for det er WordPress. Begge tilbyr imidlertid SEO-funksjoner og -funksjoner som gjør en forskjell.

seo vektorDeres SEO-funksjoner inkluderer auto-genererte nettstedkart samt tilpassede sidetitler og metabeskrivelser. Begge alternativene lar deg bruke forskjellige SEO-verktøy. Hvis du planlegger å blogge og optimalisere SEO, vil en av disse fungere for deg.

På slutten av dagen gir de fleste nettstedsbygger og innholdsstyringssystemer mulighet for tilpasning av SEO. Shopify gir litt mer frihet med strukturering av nettstedet ditt.

Hovedproblemet med SEO på disse plattformene er at du er underlagt hvilke beslutninger de tar når det gjelder mange tekniske aspekter ved SEO. Det betyr ikke at nettstedet ditt ikke kan rangeres med disse plattformene.

Blogging – Estetikk eller enkelhet?

Begge disse alternativene kommer med innebygd blogging funksjonalitet. Den lette oppdelingen går til Shopify fordi den tilbyr avanserte publiseringsfunksjoner som planlagte innlegg.

Mye av bloggfunksjonaliteten innebygd på Shopify er bra, men selve estetikken vil ha mye å gjøre med temaet du bruker.

Funksjoner for Wix-blogging er enkle, men enkle. Alternativene for blogging sammenlignet med resten av Wix er overraskende slanke, men det er fortsatt mulig å lage en fin blogg.

Wix vs Shopify-priser sammenlignet

For hver e-handelsplan som Wix tilbyr, har du muligheten til å godta online betalinger uten provisjoner. Du mottar også ubegrenset båndbredde, et gratis domene i ett år, ingen annonser, Google Analytics, $ 300 annonsekuponger, nettstedforsterker-appen og skjemabygger-appen. Andre kostnader med Wix inkluderer betalte for apper.

E-handelsfunksjonaliteten du mottar for samme pris Shopify er mye større enn funksjonaliteten til Wix.

Hver prisnivå for Shopify inkluderer ubegrensede produkter, 24/7 support, muligheten til å selge i andre salgskanaler, manuell ordreoppretting, rabattkoder, SSL-sertifikat, gjenopprettet vogngjenoppretting, Shopify-betalinger med bedragerianalyse, POS-app, fysisk maskinvare, og robust appvalg. Andre kostnader forbundet med Shopify er betalte apper, betalte temaer og domenekjøp. Shopify inkluderer også et tilpasset bedriftsnivå som gir mer tilpassbarhet for massive butikker.

Pakk det opp

Når det gjelder å ta en avgjørelse mellom Shopify og Wix må du finne ut hva som er viktig når du selger produktene dine.

Prøver du bare å selge noen få ting på et vakkert nettsted fullt av innhold? Wix er kanskje noe for deg.

Prøver du å starte et e-handelsimperium der du selger millioner av produkter? Shopify vil sannsynligvis være det riktige valget for deg.

FAQ

Kan jeg bruke Shopify på Wix?

Ja, du kan bruke en Shopify-app på Wix. På det tidspunktet betaler du imidlertid for Shopify og Wix, som ikke gir mye mening.

Hvilken er den beste e-handelsplattformen?

For ren e-handelsfunksjonalitet er Shopify den beste e-handelsplattformen. Når det er sagt, kjører mange e-handelsbutikker med suksess på andre plattformer.

Hvordan bygger jeg et nettsted for e-handel?

Det første trinnet ville være å velge en plattform, som Shopify. Shopify gjør det enkelt å sette opp en butikk med opplæringsprogrammer.

Bygger Shopify nettstedet ditt?

Nei, du må bygge nettstedet ditt eller betale en utvikler for å bygge nettstedet ditt for deg. Shopify har et nettverk av designere som du kan leie for å bygge nettstedet ditt mot en avgift.

Du vil kanskje også like:

 • Beste webhotell
 • Beste e-handelsplattformer

Referanser og bildekreditt:

 • Web-Logics.com

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map