Wix vs négyzet – 5 fontos szempont (fej-fej teszt)

Az életben mindannyiunknak döntéseket kell hoznia.


John Wilkes Booth úgy döntött, hogy lelövi Abraham Lincolnt, a Decca Records ügyvezetõje úgy döntött, hogy elutasítja a Beatles-t, és Napóleon úgy döntött, hogy megszállja Oroszországot..

Ezek rossz döntések, amelyekről mindannyian tudunk. A helyzet az, hogy ezek sok kisebb, rossz döntés csúcspontját képezték.

Melyik fegyvert használta John Wilkes Booth?

Mi volt a lemezjátszó a Beatles hangzásának lejátszására??

Melyik pár fehérneműt (ha viselt) Napóleon viselte azon a napon, amikor úgy döntött, hogy megszáll?

neked van meghozta a döntést egy gyönyörű új webhely felépítéséhez. (Csak a történelem fogja megmondani, hogy ez jó döntés volt-e. Reméljük, hogy nem olyan rossz, mint a fenti határozatok.)

Mivel úgy döntött, hogy teljesíti ezt a törekvést, most egy kisebb, de ugyanolyan fontos döntést kell hoznia.

Melyik weboldal-készítőnek tervezi a webhelyének tárolását: Wix vagy négyzet?

A versenyzők

wix vs négyzet

Az egyik sarokban van Wix – a megterhelt szolgáltatás nehézsége, amely maga a legmegfelelőbb hely a kívánt weboldal létrehozására.

A másik sarokban van Squarespace – az egyszerűen használható szoftver, amely lehetővé teszi, hogy már a kezdetektől szakértőnek tűnjön.

Az alulról lefelé

Enyhe szélét adom Wixnek.

Lehetőség van a Wix szinte és a Squarespace használatával arra is, amit a legjobban tesz – sablonba építve egy gyönyörű weboldalt hozhat létre. De ez nem a Squarespace felhasználható arra, amit a Wix csinál – a webhely teljes testreszabása 100% -ban üres vászonból.

Mindazonáltal nincs semmi baj a Squarespace használatával. Ha a célja egy olyan weboldal létrehozása, amely egy nap alatt professzionális és esztétikai szempontból kellemesnek tűnik, akkor a Squarespace az én választásom, alig szelvényezve a Wix-et.

Mielőtt áttekintenénk a finomabb részleteket, mi különbözteti meg őket, fontos, hogy beszéljünk arról, hogy mi a közös.

A Wix és a négyzet közötti hasonlóságok

A Wix és a Squarespace egyaránt csodálatos weboldalépítők. A weboldal-készítők lényege, hogy lehetővé tegyék valaki számára, hogy gyorsan webhelyet készítsen teljesen kiküszöböli a kódolási tudás szükségességét.

A legtöbb jó weboldal készítő, beleértve a Wix-t és a Squarespace-t is, a weboldal birtoklásának minden aspektusával foglalkozik. Ez általában többletköltséggel jár – mivel elhárítják a web hosting szolgáltatások igényét, a domain név vásárlását a domain regisztrátorból, a tervezési felületet, az e-mail címeket, az integrációkat, a magánélet védelmét és mindent, ami nap alatt van..

A Wix és a Squarespace ugyanolyan közvetlen versenytársak, mint két vállalkozás, mivel ugyanazt a demográfiai szolgáltatást nyújtják. Ha webhelyre van szüksége, vagy szeretne, és nem akarja kitalálni a webfejlesztés miatti szemcsézettségét, akkor a fenti vállalatok egyikét keresheti. Mindkettő lehetővé teszi egy gyönyörű weboldal felépítését minimális erőfeszítéssel.

Kinek szól Wix

Még nem foglalkozom az összes piszkos részlettel, de a denevér jobb oldalán érdemes a Wix-et használnom, ha van kissé türelmesebb ideje a Wix funkcionalitásának elsajátításához, és ha továbbra is szeretné a zökkenőmentes húzást és húzást -piszkáló felület. Miután Wix elsajátította, az van egy hatékony eszköz amely lehetővé teszi, hogy egy üres vászont műalkotássá változtasson.

A Wix egy teljesen testreszabott weboldalt kínál fantasztikus ügyfélszolgálattal és nagyszerű közösséggel, amely segít a weboldal felépítésében. Van egy tanulási görbe, de a A kéznél lévő lehetőségek szinte végtelenek.

A Wix azoknak szól, akik egy egyedi webhelyet akarnak létrehozni számukra. Az előre elkészített sablonba építés nem olyan fontos ezeknek az embereknek. A Wix felhasználók hajlandóak összezavarodni az építővel, hogy megkapják azt.

Kinek van a négyzet

Ha építési módot keresel tiszta és egyszerű webhely, sablonon belül, amilyen gyorsan csak lehet amennyire csak lehetséges, akkor a Squarespace a megfelelő webhely-készítő az Ön számára. Könnyebb és gyorsabb létrehozni egy szép készterméket a Squarespace-rel, mint bárhol másutt. Milyen hiányzik a jellemzői miatt, megkönnyíti a könnyű használatot és a készterméket.

Ha a húzza-ki akarod dobni, akkor a Négyzet mezőt kell használnia, de azt is szeretné, ha webhelye a lehető leghamarabb épülne. Nagy prioritás az Ön számára, hogy minden karcsúnak, professzionálisnak és egységesnek tűnik, és nem akarja, hogy egy csomó beállítással hegedüljön körül, hogy így nézze ki.

A négyzetterület rendkívül intuitív és gyorsan esztétikus és professzionális weboldalt fog létrehozni. A felmerülő problémák akkor merülnek fel, amikor úgy dönt, hogy többet szeretne, mint amit a Squarespace kínál. Ha egy szép és egyszerű webhely egy előre elkészített sablonon belül a cél, anélkül, hogy túl kellene bonyolítania a dolgokat, akkor a Squarespace az Ön számára.

Drag-and-drop

A drag-and-drop építők eléggé érthetőek. Vet egy elemet, amelyet építeni szeretne az oldalon, és húzza oda, ahová szeretné.

Ez az egyik szempont, amikor a Squarespace és a Wix eltérni kezd. Ha döntését a felülvizsgálat egy részéről veszi alapul, ezt jó választani lehet. A Squarespace csak lehetővé teszi, hogy az elemet egy előre beállított rácsba húzza A Wix bármilyen elemet bárhonnan elhúzhat.

Ez arra késztetheti Önt, hogy a Wix a jobb választás, mivel lehetővé teszi, hogy bármit megtegyen. De nem erről van szó– ez továbbra is attól függ, hogy mit akar, vagy mire van szüksége.

A Wix szabadsága révén lehetőség nyílik az Ön által létrehozott weboldal egyes szempontjainak összetévesztésére. Az alábbiakban bemutatunk egy példát a Wix-ben általában felbukkanó kérdésekre. Ha megváltoztatjuk az egyik szakasz betűméretét – a fejléc logója is megmagyarázhatatlanul kibővül.

wix-edit-címsor

A Squarespace tervezési felülete annyira egyszerű, amennyire csak lehet. Vet egy elemet, amelyet fel szeretne építeni az előre beállított sablonra, és egy előre beállított helyzetbe helyezheti. Az egész folyamat szabványosítva van annak biztosítása érdekében, hogy webhelye koherens és stilizált maradjon.

Szabadság vagy a szabadság hiánya

A négyzet és a Wix helyét egy dolog választja el: a sablon.

A Squarespace használatával – tartsa be a sablont, és fantasztikus weboldala lesz. A Wix használatával ragaszkodhat egy sablonhoz, és elkészíthet egy szép weboldalt, de a nagyság a sablonoktól való kanyargódásból származik.

A Squarespace-en csak a legjobb sablonok találhatók

Squarespace-THEME1

A Squarespace használatával feltétlenül lehetséges egy sablon kiválasztása, változtassa meg az összes szöveget és képet egy órán belül majd ezt megteheti a webhelyével. A sablonokkal annyira könnyű elkészíteni egy egyszerű és igazán szép weboldalt.

A Squarespace problémája túlmutat ezen a sablonon. Vannak más elemek is, amelyek hozzáadhatók és mozgathatók. Ha összezavarod a sablonnal, megnyitja magát a bajért.

Itt lép be Wix.

Nevetséges lehetőségeket kínál a Wix. A hozzáadandó elemek listája megdöbbentő.

WIX-elemek

Így. Sok. Opciók.

wix-audio-lejátszók

Bár ez lehetővé teszi a weboldal testreszabásának bármilyen lehetséges módját, ez szintén lenyűgöző lehet. A menük és a kis ikonok a Wix minden sarkában és rekeszében megtalálhatók. Az oldal egy elemének szerkesztésére vonatkozó opció keresése olyan helyen jelenhet meg, amelyre soha nem gondolja.

Amikor arra kerül sor Wix, gondolj a szabadságra. Amikor arra kerül sor Négyzet, gondolkodj hatékonysággal.

Ügyfélszolgálat és tudásbázis – Nyertes: Wix

Mindkét szoftvernek egy robusztus tudásbázisa van, ahol bármi megtalálható, amelyre több magyarázat szükséges. A Wix reagálóbb ügyfélszolgálatot nyújt, mint a Squarespace, de ez nem sok.

help desk vektorMivel a Squarespace legnagyobb erőssége az egyszerű, de mégis hatalmas, nincs olyan sok, amire szükség lenne a tudásbázis felhasználására. Mégis, ha szüksége van rá – minden ott van.

A tudásbázis akkor hasznos, ha nem találok bizonyos beállításokat vagy elemeket. Mindössze egy gyors keresés a tudásbázisban, hogy helyes irányba mutathasson.

A Wix súgója kissé relevánsabb, mint a Squarespace. Mivel a Wix bonyolultabb és olyan sok funkcióval rendelkezik, a tudásbázisnak nagyszerűnek kell lennie. Szerencsére van. A Wix Súgóban magyarázat található mindenre, amely zavart okozhat, vagy hiányzik.

Felmerül a kérdés – szeretnék ennyire használni a tudásbázist? Azt tapasztaltam, hogy nagyon gyakran nincs szükségem a Squarespace tudásbázisára.

SEO – egyenletesen illeszkedik

SEO vektorA Wix és a Squarespace egyenletesen illeszkednek egymáshoz a SEO-nál. Ennek nem szabad szerepet játszania a döntésében bármelyik felhasználásához.

Az egyik helyzet, amely véletlenül eldönti a véleményét a Squarespace felé, az, hogy a Wixnek szörnyű SEO hírneve van. Ennek oka az, hogy a 2016 előtti Wix Flash technológiára épült. 2016-ban a Wix ezt rögzítette, és most egyenletes földön van a Squarespace-rel.

A SEO jól működik a Squarespace és a Wix esetében. SEO funkcióik magukban foglalják az automatikusan létrehozott webhelytérképeket, valamint a testreszabható oldalcímeket és metaleírásokat. Mindkét lehetőség lehetővé teszi különféle SEO eszközök használatát. Ha blogolást és SEO optimalizálást tervez, akkor bármelyik az Ön számára megfelelő.

A Wix és a Squarespace használatát csak akkor szabad elkerülni, ha tényleg azt tervezi, hogy mindent elindít SEO-val. Ez általában nem igaz azokra az emberekre, akik elsősorban webhely-készítőket használnak.

Blogging – Nyertes: Négyzet

blog ikon vektorÚjabb mosás a két versenyző között. A blogolás egyszerű és hatékony mindkét lehetőségnél. Az összes olyan blog, amely funkcionálisan szeretne vagy elvár, jelen van a Squarespace és a Wix webhelyen.

Az egyik lábát felfelé haladó négyzet az, hogy képes ütemezni a hozzászólásokat későbbi közzétételre. A Squarespace olyan funkciókkal rendelkezik, amelyek tartalmazzák a kedvelést, a megjegyzéseket és a megosztási ikont. Engedélyezheti az RSS-hírcsatorna és állítson be a podcasting integráció.

A Wix bloglapjai a szolgáltatás többi részével ellentétben állnak. A Wix blogolás meglepően egyszerű. A szoftver strukturált szövegszerkesztőt kínál, amely képeket adhat hozzá. A Wix továbbra is mindent kínál, amit blogtulajdonosként szeretne. Ez lehetővé teszi a szerzők, kategóriák, vázlatok, borítóképek, nézetszámlálók, avatárok, mint számlálók, és az időbecslések olvasását.

Árképzés – Győztes: Wix

Mindkét szolgáltatás ára viszonylag hasonló. Az enyhe lábszárvédelem itt Wix felé megy. A legtöbb felhasználó által a Wixnél választandó árpont: havonta 14 dollár, a Squarespace-en pedig 18 dollár. Annak ellenére, hogy ezek az árak „havi” – ez az éves számlázásra vonatkozik.

Az egyetlen különbség az, hogy a Squarespace lehetőséget kínál arra, hogy havonta fizessenek, míg a Wix nem. Ez a kiváltság árat tartalmaz – havonta fizetni kell az eredeti havi 18 dollárt havonta 26 dollárra ugrik.

A Wix teljes árstruktúrájának alapvetően az a célja, hogy a Korlátlan opció felé hajtsa fel havonta 14 dollárt. Van egy olyan lehetőség, amely további hegyeket kínál, amelyek alább láthatók.

wix árképzési tervek

A Squarespace árazása csak akkor kínál sok lehetőséget, ha e-kereskedelmi opciót keres. Az általános webhelyek esetében két lehetőség van.

négyzet alakú árképzés

Nem hagytam, hogy az árpontok befolyásolják döntését, ha én lennék. Döntésemet a fent részletezett alapon alapulnám.

Következtetés

Itt van a dolog – nem igazán tévedhet a Wix vagy a Squarespace használatával.

Biztosan elmondhatom, hogy az egyik nem jobb, mint a másik. Ha csak egy elvihető volt, akkor az az két különféle típusú felhasználónak szólnak.

Nem arról szól, hogy melyiknek van jobb ára, vagy melyik kínálhat jobb SEO-t. Amikor egy weboldal-készítőhöz fordul, el kell döntenie, hogy mit akar, amikor a webhely-építésről szól.

Ez inkább arról szól, hogy inkább egy weboldalt készít, mint melyik szolgáltatás jobbr. Miután kitalálta magát, képes lesz kiválasztani az egyiket vagy a egyet.

Sok szerencsét!

GYIK

Mennyire biztonságos a Squarespace és a Wix?

Mindkét tárhelyszolgáltatás ingyenes SSL-tanúsítványokat tartalmaz, amikor a weboldalakhoz kapcsolódnak. Minden látogató számára biztosítható, hogy minden oldal biztonságos kapcsolatot létesítsen az Ön webhelyén.

A Wix valóban ingyenes?

A Wix-nek egy ingyenes verziója van, de domain nevének formátuma lesz: username.wixsite.com/siteadress. Az egyéni domain használatához és a sok szolgáltatás feloldásához ki kell választania egy fizetett tervet.

A Squarespace a Square tulajdonában van?

Hasonlóan hangzik, de a két társaság nem áll kapcsolatban.

Használhatom a saját domainjét a Squarespace és a Wix segítségével?

Igen, ha egy domain-t harmadik fél szolgáltatótól vásárolt, akkor a webhelyét domain leképezéssel kapcsolhatja össze. Mindkét szolgáltatás hasznos tudásbáziscikkekkel rendelkezik ennek megvalósításáról, és ügyfélszolgálatuk segítséget nyújt, ha zavarod.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Adblock
detector