Wix vs. Squarespace – 5 belangrijke overwegingen (Head to Head Test)

In het leven moeten we allemaal beslissingen nemen.


John Wilkes Booth besloot Abraham Lincoln neer te schieten, een directeur van Decca Records besloot The Beatles af te wijzen en Napoleon besloot Rusland binnen te vallen.

Dit zijn slecht beslissingen die we allemaal kennen. Het punt is dat dit het hoogtepunt was van veel kleinere, slechte keuzes.

Welk pistool gebruikte John Wilkes Booth?

Wat was de platenspeler die werd gebruikt om de Beatles-soundtrack af te spelen?

Welk ondergoed (als hij er een droeg) droeg Napoleon de dag dat hij besloot binnen te vallen?

Je hebt de beslissing genomen om een ​​mooie nieuwe website te bouwen. (Alleen de geschiedenis kan ons vertellen of dit een goede beslissing was … We hopen dat het niet zo erg is als de bovenstaande beslissingen.)

Aangezien je hebt besloten om door te gaan met deze inspanning, zul je nu een kleinere maar even belangrijke beslissing moeten nemen.

Welke websitebouwer bent u van plan uw website te hosten op: Wix of Squarespace?

De concurrenten

wix vs squarespace

In een hoek hebben we Wix – het kenmerkende zware gewicht dat zichzelf belooft als de beste plaats om de gewenste website te maken.

In de andere hoek hebben we Squarespace – de eenvoudig te gebruiken software waarmee u er vanaf het begin als een expert uitziet.

The Low-Down

Ik geef het lichte voordeel aan Wix.

Het is mogelijk om Wix bijna net zo goed te gebruiken als Squarespace voor wat het het beste doet: binnen een sjabloon bouwen om een ​​prachtige website te maken. Maar het is niet mogelijk om Squarespace te gebruiken voor wat Wix het beste doet: het volledig aanpassen van een website vanaf een 100% leeg canvas.

Dat gezegd hebbende, er is niets mis met het gebruik van Squarespace. Als het uw doel is om een ​​website te maken die er binnen een dag professioneel en esthetisch uitziet, dan is Squarespace mijn keuze, waarbij ik Wix amper uitschakel.

Voordat we ingaan op de fijnere details van wat hen anders maakt, is het belangrijk om te praten over wat ze gemeen hebben.

Overeenkomsten tussen Wix en Squarespace

Zowel Wix als Squarespace zijn geweldige website-bouwers. Het doel van websitebouwers is om iemand toe te staan ​​snel een website te bouwen het volledig verwijderen van de noodzaak om te weten hoe te coderen.

De meeste goede websitebouwers, waaronder zowel Wix als Squarespace, behandelen elk aspect van het bezitten van een website. Dit brengt meestal meer kosten met zich mee – omdat ze de behoefte aan webhostingservices, het kopen van een domeinnaam bij een domeinregistreerder, de ontwerpinterface, e-mailadressen, integraties, privacy en al het andere onder de zon wegnemen..

Wix en Squarespace zijn net zo direct van concurrenten als twee bedrijven kunnen zijn, aangezien ze dezelfde doelgroep bedienen. Als u een website nodig heeft of wilt hebben en niet de kern van de website-ontwikkeling wilt achterhalen, zoekt u naar een van deze bedrijven. Met beide kunt u met minimale inspanning een prachtige website bouwen.

Voor wie Wix is

Ik zal nog niet ingaan op alle vuile details, maar meteen, je zou Wix moeten gebruiken als je wat meer geduld hebt om de tijd te nemen om de functionaliteit van Wix onder de knie te krijgen en als je nog steeds de naadloze drag-and wilt -drop-interface. Zodra Wix onder de knie is, is dat zo een krachtig hulpmiddel waarmee je van een leeg canvas een kunstwerk kunt maken.

Een volledig op maat gemaakte website met fantastische klantenondersteuning en een geweldige community om u te helpen bij het bouwen van een website, dat is wat Wix biedt. Er is een leercurve maar de opties binnen handbereik zijn bijna eindeloos.

Wix is ​​voor mensen die een unieke website willen maken. Bouwen in een vooraf gemaakte sjabloon is niet zo belangrijk voor deze mensen. Wix-gebruikers zijn bereid om met de bouwer te rommelen om het onder de knie te krijgen.

Voor wie Squarespace is

Als je op zoek bent naar een manier om te bouwen een schone en eenvoudige website binnen een sjabloon zo snel dan is Squarespace de juiste website builder voor jou. Het is gemakkelijker en sneller om met Squarespace een mooi afgewerkt product te maken dan waar dan ook. Wat het mist in functies die het goedmaakt voor gebruiksgemak en afgewerkt product.

U moet Squarespace gebruiken als u wilt slepen en neerzetten, maar u wilt ook dat uw website zo snel mogelijk wordt gebouwd. Een hoge prioriteit voor jou is dat alles er strak, professioneel en uniform uitziet en dat je niet met wat instellingen wilt spelen om het er zo uit te laten zien.

Squarespace is uiterst intuïtief en zal snel een esthetisch aangename en professionele website creëren. De problemen die je tegenkomt zijn wanneer je besluit dat je meer wilt dan wat Squarespace te bieden heeft. Als een mooie en eenvoudige website binnen een vooraf gemaakte sjabloon uw doel is zonder dingen te ingewikkeld te willen maken, dan is Squarespace iets voor u.

Slepen en neerzetten

Drag-and-drop-builders spreken voor zich. U neemt een element dat u op de pagina wilt bouwen en sleept het naar waar u het wilt.

Dit is een aspect waar Squarespace en Wix uiteen gaan lopen. Als u uw beslissing baseert op een deel van deze recensie, zou dit een goede sectie zijn om uit te kiezen. Met Squarespace kunt u dat element alleen maar naar een vooraf ingesteld raster slepen Met Wix kun je elk element overal naartoe slepen.

Dit kan u doen denken dat Wix de betere optie is, aangezien u hiermee kunt doen wat u maar wilt. Maar dat is gewoon niet het geval– het hangt nog steeds af van wat u wilt of wat u nodig heeft.

Met de vrijheid van Wix krijg je de mogelijkheid om aspecten van de website die je aan het bouwen bent te verknoeien. Hieronder ziet u een voorbeeld van de problemen die gewoonlijk in Wix opduiken. Wanneer we de lettergrootte van één sectie wijzigen, wordt het koptekstlogo ook op onverklaarbare wijze vergroot.

wix-edit-kop

De ontwerpinterface van Squarespace is zo simpel als mogelijk. U neemt een element dat u wilt bouwen op de vooraf ingestelde sjabloon en het kan in een vooraf ingestelde positie worden geplaatst. Het hele proces is gestandaardiseerd om ervoor te zorgen dat uw website samenhangend en gestileerd blijft.

Vrijheid of gebrek aan vrijheid

Als het erop aankomt, kunnen Squarespace en Wix door één ding worden gescheiden: de sjabloon.

Met Squarespace – blijf bij de sjabloon en je hebt een fantastische website. Met Wix – je kunt bij een sjabloon blijven en een mooie website maken, maar de grootsheid komt van het meanderen van een sjabloon.

Squarespace heeft gewoon de beste sjablonen

squarespace-theme1

Met Squarespace is het absoluut mogelijk om een ​​sjabloon te kiezen, verander alle tekst en afbeeldingen in minder dan een uur en dan klaar zijn met je website. Met hun sjablonen is het zo eenvoudig om een ​​eenvoudige en werkelijk prachtige website te maken.

Het probleem met Squarespace gaat verder dan die sjabloon. Er zijn nog andere elementen die kunnen worden toegevoegd en verplaatst. Zodra u met de sjabloon knoeit, stelt u zich open voor problemen.

Dit is waar Wix tussenkomt.

Een belachelijk aantal mogelijkheden krijg je met Wix. De lijst met toe te voegen elementen is verbluffend.

wix-elementen

Zo. Veel. Opties.

wix-audiospelers

Hoewel dit de mogelijkheid biedt om de webpagina op elke mogelijke manier aan te passen, kan het ook overweldigend zijn. Menu’s en kleine pictogrammen bevinden zich in elk hoekje en gaatje van Wix. Als u op zoek bent naar een optie om een ​​aspect van de pagina te bewerken, wordt deze mogelijk weergegeven op een plek waar u nooit aan zou denken.

Als het aankomt op Wix, denk vrijheid. Als het aankomt op Squarespace, denk aan efficiëntie.

Klantenservice en Knowledge Base – Winnaar: Wix

Beide software heeft een robuuste kennisbank waar u alles kunt vinden dat meer uitleg behoeft. Wix heeft een meer responsieve klantenondersteuning dan Squarespace, maar dat is niet veel.

helpdesk vectorAangezien de grootste kracht van Squarespace simpel en toch krachtig is, is er niet zoveel nodig om de kennisbank voor te gebruiken. Maar als je het nodig hebt, is het er allemaal.

De kennisbank is handig als ik bepaalde instellingen of elementen niet kan vinden. Het enige dat nodig is, is snel zoeken in de kennisbank om in de juiste richting te worden gewezen.

Het helpcentrum voor Wix is ​​iets relevanter dan dat van Squarespace. Omdat Wix gecompliceerder is en zoveel functies heeft, moet de kennisbasis geweldig zijn. Gelukkig is dat zo. Het Wix Help Center heeft een uitleg voor alles wat verwarring kan veroorzaken of lijkt te ontbreken.

De vraag rijst: wil ik de kennisbank zo vaak gebruiken? Ik merkte dat ik de kennisbank van Squarespace niet vaak nodig had.

SEO – Gelijk op elkaar afgestemd

SEO vectorWix en Squarespace zijn gelijk op het gebied van SEO. Dit mag geen rol spelen bij uw beslissing om een ​​van beide te gebruiken.

Een situatie die per ongeluk uw mening over Squarespace zou kunnen geven, is dat Wix een vreselijke SEO-reputatie heeft. De reden is dat Wix van voor 2016 is gebouwd op Flash-technologie. In 2016 heeft Wix dit allemaal opgelost en staat nu op gelijk terrein met Squarespace.

SEO is prima voor Squarespace en Wix. Hun SEO-functies omvatten automatisch gegenereerde sitemaps, evenals aanpasbare paginatitels en metabeschrijvingen. Met beide opties kunt u verschillende SEO-tools gebruiken. Als u van plan bent om te bloggen en SEO te optimaliseren, dan werkt een van beide voor u.

De enige keer dat Wix en Squarespace moeten worden vermeden, is als u echt van plan bent alles uit de kast te halen met SEO. Dit is meestal niet het geval voor mensen die in de eerste plaats websitebouwers gebruiken.

Bloggen – Winnaar: Squarespace

blog pictogram vectorNog een wasbeurt tussen de twee concurrenten. Bloggen is eenvoudig en effectief met beide opties. Alle blog functioneel die je zou willen of verwachten is aanwezig in Squarespace en Wix.

Een been hoger dan Squarespace heeft de mogelijkheid om berichten in te plannen om later te publiceren. Squarespace heeft functies zoals liken, opmerkingen en een pictogram voor delen. U kunt ook een RSS-feed en stel een podcasting integratie.

De blogpagina’s op Wix zijn het tegenovergestelde van de rest van de service. Wix-bloggen is verrassend eenvoudig. De software biedt een gestructureerde teksteditor waarmee u afbeeldingen kunt toevoegen. Wix biedt nog steeds alles wat je als blog-eigenaar zou willen. Het staat auteurs, categorieën, concepten, omslagfoto’s, weergavetellers, avatars, zoals tellers en leestijdschattingen toe.

Prijzen – Winnaar: Wix

De prijzen van beide services zijn relatief vergelijkbaar. De lichte opstap zou hier naar Wix gaan. De prijs die de meeste gebruikers zouden moeten kiezen bij Wix is ​​$ 14 per maand en de prijs bij Squarespace is $ 18 per maand. Ook al zijn deze prijzen “maandelijks” – dit is voor jaarlijkse facturering.

Het enige verschil is dat Squarespace de mogelijkheid biedt om daadwerkelijk maandelijks te betalen, terwijl Wix dat niet doet. Dat voorrecht komt met een prijskaartje – om maandelijks te betalen, de oorspronkelijke $ 18 dollar per maand springt naar $ 26 per maand.

De volledige prijsstructuur van Wix is ​​in feite bedoeld om u naar hun onbeperkte optie te brengen voor $ 14 per maand. Er is een optie die meer voordelen biedt, zoals hieronder te zien is.

wix-tariefplannen

De prijzen van Squarespace bieden niet veel opties, tenzij u op zoek bent naar een e-commerceoptie. Voor algemene websites zijn er twee opties.

squarespace-prijzen

Ik zou niet toestaan ​​dat de prijspunten je beslissing beïnvloeden als ik jou was. Ik zou mijn beslissing baseren op wat hierboven is beschreven.

Conclusie

Hier gaat het om – je kunt niet echt fout gaan met het gebruik van Wix of Squarespace.

Ik kan met vertrouwen zeggen dat de een niet beter is dan de ander. Als er maar één afhaalmaaltijd was, dan is dat het wel ze zijn voor twee verschillende soorten gebruikers.

Het gaat er niet om welke een betere prijs heeft of welke een betere SEO kan bieden. Wanneer u naar een websitebouwer gaat, moet u beslissen wat u wilt als het gaat om uw websitebouw.

Dit gaat meer over uw voorkeur voor het bouwen van een website dan welke service beter isr. Als je dat zelf hebt uitgezocht, kun je het een of het ander kiezen.

Succes!

FAQ

Hoe veilig zijn Squarespace en Wix?

Beide hostingservices bevatten gratis SSL-certificaten wanneer ze zijn verbonden met hun websites. Al uw bezoekers kunnen er zeker van zijn dat elke pagina een beveiligde verbinding op uw website heeft.

Is Wix echt gratis?

Wix heeft een gratis versie, maar uw domeinnaam heeft deze indeling: gebruikersnaam.wixsite.com/siteaddress. Om een ​​aangepast domein te gebruiken en veel functies te ontgrendelen, moet u een betaald abonnement selecteren.

Is Squarespace eigendom van Square?

Ze klinken vergelijkbaar, maar de twee bedrijven zijn niet verwant.

Kan ik mijn eigen domein gebruiken met Squarespace en Wix?

Ja, als u een domein bij een externe provider heeft gekocht, kunt u uw site verbinden met domeintoewijzing. Beide services hebben nuttige kennisbankartikelen over het bereiken hiervan en hun klantenondersteuning is er om je te helpen als je in de war bent.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Adblock
detector