Wix vs.Shopify – Voor- en nadelen onderzocht (2020)

Wix en Shopify zijn twee van de grootste spelers in het eCommerce-websitespel. Wanneer u beslist waar u uw e-commerce winkel wilt bouwen, zijn dit twee fantastische keuzes.


Laten we u vandaag zien als Frodo en eCommerce als uw taak om te vernietigen The One Ring. ��

Onze eCommerce-oplossingen zijn er om u te helpen. Zij zijn uw metgezellen wiens doel het is om u te helpen bij het bouwen van een eCommerce-website.

everbodyneedsasam gifShopify is als Samwise Gamgee. Het heeft één doel in het leven: Frodo helpen de ring te vernietigen. Het enige doel van Shopify in deze wereld is om mensen te helpen bij het maken en onderhouden van een e-commerce winkel.

Wix is als Merry en Pippin. Ze willen Frodo zeker helpen de ring te vernietigen, maar ze hebben andere dingen aan de hand. Er is vuurwerk en bier in de wereld. Ook iets over een gigantische boomman.

Wix wil u helpen bij het bouwen van uw eCommerce-winkel, maar richt zich ook op een heleboel andere dingen.

Dat roept de vraag op: met wie wil je dit epische avontuur beleven? Wix of Shopify?

De concurrenten

wix vs shopifyWix is een websitebouwer die alle functies heeft die iedereen kan bedenken. Er is geen gebrek aan wat u met Wix kunt doen. Dit omvat e-commerce. De manier om over Wix na te denken is een websitebouwer die ook eCommerce-functionaliteit heeft.

Shopify is een e-commerce oplossing. Dit is wat Shopify doet. Het bestaat om optimistische ondernemers een gelegenheid om de winkel te bouwen die ze willen terwijl het ook ondersteuning biedt bij alle kleine dingen die opduiken in eCommerce.

TLDR;

Voor strikt eCommerce-doeleinden zou 95% van de mensen die er zijn Shopify moeten gebruiken. De enige keer dat u Wix zou moeten gebruiken, is als u een kleine bibliotheek met eenvoudige producten heeft en de eenvoud van het gebruik van hun websitebouwer waardeert boven andere eCommerce-functionaliteit.

Wix werkt goed voor e-commerce voor digitale producten en kleine bibliotheken, omdat e-commerce niet de belangrijkste functie is. Shopify is er om te maken alles over e-commerce werkt voor een bedrijf.

Overeenkomsten tussen Shopify en Wix

De twee platforms zijn niet zo vergelijkbaar als het gaat om het daadwerkelijk gebruiken ervan. Shopify lijkt een beetje op WordPress lite, omdat je een thema moet kiezen om je website te bouwen en er zijn een heleboel plug-ins en apps die kunnen worden gebruikt.

Wix is ​​heel anders met de slepen-en-neerzetten-functionaliteit die het biedt. De manier waarop u daadwerkelijk een website op Shopify maakt, is erg afhankelijk van welk thema u gebruikt, waar u mogelijk een systeem voor slepen en neerzetten zou kunnen gebruiken. Zo is Wix niet. Je hebt geen keuze over de functionaliteit omdat Wix heeft de functionaliteit gebouwd.

U kunt op beide eenvoudig producten verkopen en u kunt op beide eenvoudig een mooie website maken. Dat is waar de grote overeenkomsten eindigen.

Voor wie Wix is

Wix is ​​voor iemand die het simpel wil houden met een website bouwer. Een mooie website maken is eenvoudig op het platform. Met de functionaliteit voor slepen en neerzetten kunt u alles maken wat u maar kunt bedenken en is een echt lege canvas-editor.

U moet Wix voor e-commerce gebruiken als u een paar digitale producten verkoopt of slechts een handvol fysieke producten. Het aanpassen van de website rond die producten zal eenvoudig zijn en u kunt zich concentreren op het ontwerp van de website.

Voor wie is Shopify bedoeld

Shopify is voor de hongerige ondernemer die klaar staat om hun waren te verkopen. De wereld van e-commerce kan overweldigend zijn en Shopify maakt het gemakkelijk.

Het oude gezegde is: je weet niet wat je niet weet. Shopify maakt dit bijna een non-factor omdat elke functie die voor u beschikbaar is, is gemaakt om een ​​pijnpunt op te lossen dat eCommerce-winkels in het verleden hadden.

Dat is het mooie van Shopify. Het is gemaakt uit noodzaak door drie Canadese jongens die een online winkel wilden. Ze realiseerden zich dat de bestaande oplossingen vreselijk waren en in plaats van erover te klagen, ondernamen ze actie. Hier profiteert u van. Je mag de nieuwe oplossing gebruiken.

We hebben Shopify ook beoordeeld als de topleverancier in onze strijd om de beste e-commerceplatforms.

Wix-functionaliteit Vs. Shopify-thema’s

Op Wix is ​​de editor iets dat je meteen kunt oppikken. Met totale ontwerpvrijheid komt een aantal geweldige functies in de editor die niet kunnen worden gedaan in de meeste website-bouwers en die uiterst moeilijk in te bouwen zijn in op maat gemaakte websites. Wix’s mogelijkheid om video’s en animaties overal en altijd gooien is een functie van het volgende niveau.

De mogelijkheid om alles op uw website te plaatsen met gebruiksvriendelijke functionaliteit en zonder dat u in een back-end hoeft te gaan om iets te bewerken, is wat u krijgt met Wix.

Wix is ​​dat zeker makkelijker om een ​​mooie website mee te bouwen. Shopify heeft een leercurve, terwijl Wix dat niet echt is. Er is een ingebouwde bouwer op Shopify, maar de meeste bouwfunctionaliteit hangt af van welk thema je gebruikt.

Er zijn tien gratis thema’s op Shopify die echt een prachtige website kunnen maken. Onze favoriet om te gebruiken is Brooklyn, het beste voor middelgrote kledingwinkels, maar elk is geschikt voor specifieke soorten winkels. Eén is gespecialiseerd in edge-to-edge fotografie, één is geweldig voor crowdfunding en één is erop gericht eenvoudig te navigeren.

Als u meer functionaliteit wilt, zijn er duizenden thema’s om te kopen voor Shopify. Er zijn een heleboel ontwikkelaars die thema’s maken voor hostingservices zoals Shopify, WordPress en BigCommerce. De beste worden geleverd met geweldige kennisbanken en grote gemeenschappen zelf om u te helpen bij uw ontwerpen.

eCommerce-functionaliteit

Ik wil Wix niet kort verkopen. Het werkt heel goed als een e-commerceplatform. Als Shopify niet bestond, zou ik waarschijnlijk iedereen vertellen om Wix te gebruiken, tenzij ze volledige aanpasbaarheid wilden met een gigantische leercurve.

We leven echter in een wereld waar Shopify bestaat. Daarmee komt de kennis dat de eCommerce-functionaliteit met Shopify is superieur aan Wix.

Laat ik beginnen met het zeggen van beide dienstenaanbod mobiele optimalisatie. Sommige van de oudere thema’s van Wix doen dat niet, maar je zult ze waarschijnlijk toch niet gebruiken.

Met Wix kunt u betalingen aannemen, verzending beheren, belastingen beheren, een winkelwagentje gebruiken en op de hoogte blijven via e-mail. Deze functionaliteit is voor veel mensen meer dan genoeg. Als dat alles is wat je nodig hebt met een paar producten, dan moet je zeker Wix gebruiken. Het is een stuk eenvoudiger.

Als je meer nodig hebt, gebruik dan Shopify. Het voorraadbeheer voor Shopify is het beste in de branche – het beheer van meer dan 10 producten is dat meestal hoofdpijn op Wix maar op Shopify is het gemakkelijk.

Shopify demo gif

Shopify biedt alles wat Wix doet, maar het heeft ook uiterst eenvoudig te gebruiken verkoop via meerdere kanalen, diepgaande rapporten, een enorme selectie aan apps en enterprise-grade eCommerce-oplossingen. Het beste van Shopify zijn talloze kleine aspecten waarvan je niet denkt dat je ze nodig hebt, maar dat doe je wel. Hoe meer je Shopify gebruikt, hoe meer je zult vinden en gebruiken.

Klantenservice en kennisbank

Het is eerlijk gezegd moeilijk om meer enthousiast te zijn over beide kennisbanken van het platform. Ze zijn precies wat je zou willen van een kennisbank. Als er iets is waar je nieuwsgierig naar bent, is de kans groot beide zullen het antwoord hebben.

KlantenserviceBeide klantenserviceteams reageren buitengewoon snel ook. De rand gaat hier wel naar Shopify. Als je Shopify gebruikt en contact opneemt met het klantenserviceteam en merkt dat je een bevredigende ervaring hebt gehad met die klantenservicemedewerker, kun je ze direct daarna e-mailen.

In de hogere prijsniveaus krijgt u ook uw eigen toegewijde agent die u kunt leren kennen en waarmee u kunt groeien. Bovendien geeft Shopify je een gratis creditcardlezer zodat u persoonlijke aankopen kunt doen en Shopify als uw kassasysteem kunt gebruiken.

Het andere fantastische aspect van Shopify en Wix zijn hun gemeenschappen. Zoeken naar iets op hun forums brengt bijna altijd een discussiethread terug die al over dat onderwerp praat. Als u het niet kunt vinden, kunt u daar altijd zelf iets over vragen.

SEO – wat beter is?

Wix en Squarespace zijn niet de beste oplossingen als het gaat om SEO maar ze werken nog steeds prima. De beste optie daarvoor is WordPress. Beide bieden echter SEO-functies en -mogelijkheden die een verschil maken.

seo vectorHun SEO-functies omvatten automatisch gegenereerde sitemaps, evenals aanpasbare paginatitels en metabeschrijvingen. Met beide opties kunt u verschillende SEO-tools gebruiken. Als u van plan bent om te bloggen en SEO te optimaliseren, dan werkt het voor u.

Aan het eind van de dag maken de meeste website builder- en contentmanagementsystemen SEO-aanpasbaarheid mogelijk. Shopify biedt wat meer vrijheid bij het structureren van uw website.

Het belangrijkste probleem met SEO op deze platforms is dat u onderhevig bent aan alle beslissingen die zij nemen met betrekking tot veel technische aspecten van SEO. Dat betekent niet dat uw website niet op deze platforms kan scoren.

Bloggen – Esthetiek of eenvoud?

Beide opties worden geleverd met ingebouwde blogging functionaliteit. De kleine opstap gaat naar Shopify omdat het geavanceerde publicatiefuncties biedt, zoals geplande berichten.

Veel van de ingebouwde blogfunctionaliteit op Shopify is goed, maar de feitelijke esthetiek heeft veel te maken met het thema dat u gebruikt.

Wix-blogfuncties zijn eenvoudig maar duidelijk. De opties voor bloggen in vergelijking met de rest van Wix zijn verrassend klein, maar het is nog steeds mogelijk om een ​​mooi ogende blog te maken.

Wix versus Shopify-prijzen vergeleken

Voor elk eCommerce-abonnement dat Wix aanbiedt, heeft u de mogelijkheid om online betalingen zonder commissies te accepteren. Je ontvangt ook onbeperkte bandbreedte, een gratis domein voor een jaar, geen advertenties, Google Analytics, $ 300 advertentievouchers, site booster-app en de app voor het maken van formulieren. Andere kosten met Wix zijn inclusief betaalde voor apps.

De eCommerce-functionaliteit die u voor dezelfde prijs ontvangt Shopify is veel groter dan de functionaliteit van Wix.

Elk prijsniveau voor Shopify omvat onbeperkte producten, 24/7 ondersteuning, de mogelijkheid om te verkopen via andere verkoopkanalen, handmatige orderaanmaak, kortingscodes, SSL-certificaat, verlaten winkelwagenherstel, Shopify-betalingen met fraudeanalyse, POS-app, fysieke hardware, en robuuste app-selectie. Andere kosten die met Shopify te maken hebben, zijn betaalde apps, betaalde thema’s en domeinaankoop. Shopify bevat ook een aangepast ondernemingsniveau dat meer aanpasbaarheid mogelijk maakt voor enorme winkels.

Het inpakken

Als het erop aankomt om een ​​beslissing te nemen tussen Shopify en Wix, moet je dat doen zoek uit wat belangrijk is bij de verkoop van uw producten.

Probeer je gewoon een paar dingen te verkopen op een prachtige website vol inhoud? Wix is ​​misschien iets voor jou.

Probeer je een eCommerce-imperium te starten waar je miljoenen producten verkoopt? Shopify is waarschijnlijk de juiste keuze voor jou.

FAQ

Kan ik Shopify gebruiken op Wix?

Ja, je kunt een Shopify-app op Wix gebruiken. Op dat moment zou u echter betalen voor Shopify en Wix, wat niet logisch is.

Wat is het beste eCommerce-platform?

Voor pure eCommerce-functionaliteit is Shopify het beste eCommerce-platform. Dat gezegd hebbende, werken veel eCommerce-winkels met succes op andere platforms.

Hoe bouw ik een e-commerce website?

De eerste stap zou zijn om een ​​platform te kiezen, zoals Shopify. Shopify maakt het gemakkelijk om een ​​winkel op te zetten met tutorials.

Bouwt Shopify uw website?

Nee, u moet uw website bouwen of een ontwikkelaar betalen om uw website voor u te bouwen. Shopify heeft een netwerk van ontwerpers die u kunt inhuren om tegen een vergoeding uw website te bouwen.

Dit vind je misschien ook leuk:

  • Beste webhosting
  • Beste e-commerceplatforms

Referenties en afbeeldingscredits:

  • Web-Logics.com

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Adblock
detector