Wix срещу Squarespace – 5 важни съображения (тест от главата до главата)

В живота всички ние трябва да вземем решения.


Джон Уилкс Бут реши да застреля Ейбрахам Линкълн, изпълнителен директор на Decca Records реши да свали Бийтълс, а Наполеон реши да нахлуе в Русия.

Това са лошо решения, за които всички знаем. Работата е там, че това беше кулминацията на много по-малки, лоши избори.

Кой пистолет е използвал Джон Уилкс Бут?

Какъв е бил звукозаписът, който е играл за саундтрака на Бийтълс?

Кой чифт бельо (ако той беше облечен) Наполеон е носел в деня, в който е решил да нахлуе?

ти имаш взе решение за създаване на красив нов уебсайт. (Само историята ще може да ни каже дали това е било добро решение … Надяваме се, че не е толкова лошо, колкото решенията по-горе.)

Тъй като сте решили да продължите с това начинание, сега ще трябва да вземете по-малко, но също толкова важно решение.

Кой строител на уебсайтове планирате да хоствате вашия уебсайт на: Wix или Squarespace?

Конкурентите

wix срещу квадратното пространство

В един ъгъл имаме Wix – функция с натоварено тегло, която се обещава като най-доброто място за създаване на уебсайта, който искате.

В другия ъгъл имаме Squarespace – лесният за използване софтуер, който ви позволява да изглеждате като експерт още от самото начало.

Ниско долу

Давам лекия ръб на Wix.

Възможно е да използвате Wix почти както и Squarespace за това, което прави най-добре – изграждане в рамките на шаблон за създаване на красив уебсайт. Но е не възможно е да се използва Squarespace за това, което Wix прави най-добре – напълно персонализиране на уебсайт от 100% празно платно.

С казаното, няма нищо лошо в използването на Squarespace. Ако вашата цел е да създадете уебсайт, който да изглежда професионално и естетически приятен за по-малко от един ден, тогава Squarespace е моят избор, едва успяващ да излезе от Wix.

Преди да скочите в по-фините подробности за това, което ги прави различни, е важно да поговорим за това, което имат общо.

Прилики между Wix и Squarespace

И Wix, и Squarespace са невероятни строители на уебсайтове. Смисълът на създателите на уебсайтове е да позволят на някой бързо да изгради уебсайт от напълно премахване на необходимостта да знаете как да кодирате.

Повечето добри създатели на уебсайтове, включително Wix и Squarespace, се справят с всеки аспект на притежаване на уебсайт. Това обикновено идва на повече разходи – тъй като те премахват необходимостта от уеб хостинг услуги, закупуване на име на домейн от регистратор на домейн, дизайнерски интерфейс, имейл адреси, интеграции, поверителност и всичко останало под слънцето.

Wix и Squarespace са толкова директни конкуренти, колкото могат да бъдат две компании, тъй като те обслужват една и съща демографска информация. Ако имате нужда или искате уебсайт, а не искате да разберете, какъв е азотният дизайн зад уебсайта, то вие търсите някоя от тези компании. И двете ви позволяват да създадете красив уебсайт с минимални усилия.

За кого е Wix

Все още няма да навлизам във всички мръсни детайли, но отдясно на прилепа, трябва да използвате Wix, ако имате малко повече търпение, за да отделите време за овладяване на функционалността на Wix и ако все още искате безпроблемното плъзгане -drop интерфейс. Щом Wix се овладее, това е така мощен инструмент което ще ви позволи да превърнете празно платно в произведение на изкуството.

Wix предлага напълно персонализиран уебсайт с фантастична поддръжка на клиенти и страхотна общност, която да ви помогне да изградите уебсайт. Има крива на обучение, но опциите под ръка са почти безкрайни.

Wix е за хора, които искат да създадат уникален за тях уебсайт. Изграждането в предварително изграден шаблон не е толкова важно за тези хора. Потребителите на Wix са готови да се забъркат с строителя, за да се закачат.

За кого е Squarespace

Ако търсите начин за изграждане чист и прост уебсайт в рамките на шаблон толкова бързо колкото е възможно, тогава Squarespace е подходящият създател на уебсайт за вас. По-лесно и бързо е да създадете красив завършен продукт с Squarespace, отколкото където и да е другаде. Това, което му липсва в характеристики, което компенсира с лекота на употреба и завършен продукт.

Трябва да използвате Squarespace, ако искате да плъзнете и пуснете, но също така искате уебсайтът ви да бъде изграден възможно най-скоро. Висш приоритет за вас е, че всичко изглежда елегантно, професионално и еднообразно и не искате да се замествате с куп настройки, за да изглежда така.

Квадратното пространство е изключително интуитивно и бързо ще създаде естетически приятен и професионален уебсайт. Проблемите, с които се сблъсквате, са, когато решите, че искате повече от това, което предлага Squarespace. Ако красивият и прост уебсайт в рамките на предварително изграден шаблон е вашата цел, без да искате да усложнявате нещата, тогава Squarespace е за вас.

Влачите и пускате

Строителите с влачене и пускане са доста обясними. Вземете елемент, който искате да изградите на страницата, и го плъзнете до мястото, където искате.

Това е един аспект, при който Squarespace и Wix започват да се разминават. Ако базирате решението си на една част от този преглед, това е добре да изберете раздел. Квадратното пространство ви позволява само да влачите този елемент в предварително зададена мрежа, докато Wix ви позволява да влачите всеки елемент навсякъде.

Това може да ви накара да мислите, че Wix е по-добрата опция, тъй като ви позволява да правите каквото искате. Но това не е така– все още зависи от това, което искате или от какво се нуждаете.

Със свободата на Wix идва възможността да объркате аспекти на уебсайта, който изграждате. По-долу е даден пример за проблемите, които обикновено се появяват в Wix. Когато променим размера на шрифта на една секция – логото на заглавката също е необяснимо увеличено.

Wix редакции-заглавие

Дизайнерският интерфейс на Squarespace е толкова лесен, колкото се получава. Вземате елемент, който искате да изградите върху предварително зададения шаблон и го поставяте в предварително зададено положение, за да може да бъде поставен. Целият процес е стандартизиран, за да се гарантира, че уебсайтът ви остава сплотен и стилизиран.

Свобода или липса на свобода

Когато се свежда до него, Squarespace и Wix могат да бъдат разделени от едно нещо: шаблонът.

С Squarespace – придържайте се към шаблона и ще имате фантастичен уебсайт. С Wix – можете да се придържате към шаблон и да направите хубав уебсайт, но величието идва от меандрирането далеч от шаблон.

Просто квадратът има най-добрите шаблони

Squarespace-THEME1

С Squarespace е абсолютно възможно да изберете шаблон, променете целия текст и снимки за по-малко от час и след това да се направи с вашия уебсайт. С техните шаблони е толкова лесно да се направи прост и наистина красив уебсайт.

Проблемът с Squarespace надхвърля този шаблон. Има и други елементи, които могат да се добавят и преместват. След като се забъркате с шаблона, вие се отваряте за неприятности.

Тук влиза Wix.

Нелепо количество възможности е това, което получавате с Wix. Списъкът с елементи за добавяне е потресаващ.

Wix-елементи

Така. Много. Настроики.

Wix-аудио плейъри

Въпреки че това позволява възможността да персонализирате уеб страницата по всякакъв възможен начин, тя също може да бъде преобладаваща. Менютата и малките икони има във всяко кътче на Wix. Търсенето на опция за редактиране на аспект на страницата може да се появи на място, което никога не бихте помислили да изглеждате.

Когато става въпрос за Wix, мисли свободата. Когато става въпрос за Квадратна зона, мислете ефективност.

Поддръжка на клиенти и база знания – победител: Wix

И двата софтуера имат здрава база от знания, където е възможно да се намери всичко, което може да се нуждае от повече обяснения. Wix има по-отзивчива поддръжка на клиенти от Squarespace, но не е много.

вектор на бюрото за помощТъй като най-голямата сила на Squarespace е простото и същевременно мощно, не би трябвало да използвате базата от знания. И все пак, ако имате нужда – всичко е там.

Базата знания е полезна, ако не мога да намеря определени настройки или елементи. Нужно е само бързо търсене в базата от знания, която да бъде насочена в правилната посока.

Помощният център за Wix е малко по-подходящ от този на Squarespace. Тъй като Wix е по-сложен и има толкова много функции, базата от знания трябва да бъде голяма. За щастие е така. В Помощния център на Wix има обяснение за всичко, което може да доведе до объркване или изглежда, че липсва.

Възниква въпросът – искам ли да използвам толкова много базата от знания? Установих, че не се нуждая много често от базата знания на Squarespace.

SEO – равномерно съвпадение

SEO векторWix и Squarespace са равномерни, когато става въпрос за SEO. Това не трябва да играе роля във вашето решение да се използва някоя от тях.

Една ситуация, която може случайно да насочи вашето мнение към Squarespace е, че Wix има ужасна SEO репутация. Причината е, че преди 2016 г. Wix е построен по Flash технология. През 2016 г. Wix поправи всичко това и сега е равномерно с Squarespace.

SEO е добре на Squarespace и Wix. Техните SEO функции включват автоматично генерирани Sitemaps, както и персонализируеми заглавия на страници и мета описания. И двете опции ви позволяват да използвате различни SEO инструменти. Ако планирате блоговете и оптимизирането на SEO, тогава или ще работи за вас.

Единственият път, когато трябва да се избягват Wix и Squarespace е, ако наистина планирате да се справите с SEO. Обикновено това не е така за хората, които използват строители на уебсайтове.

Блог – Победител: Квадратура

вектор икона на блогаОще едно измиване между двамата състезатели. Блогът е лесен и ефективен и при двете опции. Целият блог, който бихте искали или очаквате, присъства в Squarespace и Wix.

Един квадрат нагоре Squarespace има възможност да планирате публикации за публикуване по-късно. Squarespace има функции, които включват харесване, коментари и икона за споделяне. Можете също да активирате RSS емисия и създайте a интеграция на подкастинг.

Страниците за блогове в Wix са нещо като обратното на останалата част от услугата. Wix блогването е изненадващо просто. Софтуерът предлага структуриран текстов редактор, който ви позволява да добавяте изображения. Wix все още предлага всичко, което бихте могли да искате като собственик на блог. Тя позволява на автори, категории, чернови, корични снимки, броячи на огледи, аватари, като броячи и да четат прогнози за времето.

Цени – победител: Wix

Цените на двете услуги са сравнително сходни. Лекият крак нагоре щеше да отиде до Wix тук. Цената, която повечето потребители трябва да изберат в Wix, е $ 14 на месец, а цената на Squarespace е $ 18 на месец. Въпреки че тези цени са „месечни“ – това е за годишно таксуване.

Единствената разлика е, че Squarespace предлага възможност действително да плаща месечно, докато Wix не. Тази привилегия идва с ценоразпис – да се плащат месечно, първоначалните 18 долара на месец скача до 26 долара на месец.

Цялостната структура на ценообразуването на Wix е основно предназначена да ви насочи към тяхната неограничена опция от $ 14 на месец. Има опция, която предлага повече перки, които могат да се видят по-долу.

wix ценови планове

Цените на квадратното пространство не предлагат много опции, освен ако не търсите опция за електронна търговия. За общите уебсайтове има две възможности.

ценообразуване на квадрат

Не бих позволил на цените да повлияят на вашето решение, ако бях на вас. Бих основал решението си на това, което е подробно описано по-горе.

заключение

Ето нещото – наистина не можете да сбъркате с използването на Wix или Squarespace.

С увереност мога да кажа, че едното не е по-добро от другото. Ако имаше само едно излитане, това е това те са за два различни типа потребители.

Не става въпрос за това кой от тях има по-добри цени или кой може да предложи по-добро SEO. Когато отивате на създател на уебсайт, трябва да решите какво искате, когато става въпрос за изграждането на вашия уебсайт.

Това е повече за предпочитанията ви за изграждане на уебсайт, отколкото за коя услуга е заложенаR. След като разберете това за себе си, ще можете да изберете едно или друго.

Късмет!

ЧЗВ

Колко сигурни са Squarespace и Wix?

И двете хостинг услуги включват безплатни SSL сертификати, когато са свързани към техните уебсайтове. Всички ваши посетители могат да се гарантират, че всяка страница има сигурна връзка на вашия уебсайт.

Наистина ли е Wix безплатно?

Wix има безплатна версия, но името на вашия домейн ще има този формат: username.wixsite.com/siteaddress. За да използвате персонализиран домейн и да отключите много функция, ще трябва да изберете платен план.

Дали Squarespace е собственост на Square?

Те звучат подобно, но двете компании не са свързани.

Мога ли да използвам собствения си домейн с Squarespace и Wix?

Да, ако сте закупили домейн от доставчик на трети страни, можете да свържете вашия сайт чрез картографиране на домейни. И двете служби имат полезни статии в базата знания за постигането на това и тяхната поддръжка на клиенти е на разположение, за да ви помогне, ако сте объркани.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map