Wix срещу Shopify – разгледани плюсове и минуси (2020)

Wix и Shopify са два от най-големите играчи в играта на уебсайта за електронна търговия. Когато решавате къде да изградите своя магазин за електронна търговия, това са два фантастични избора.


Днес – нека мислим за вас като Frodo и електронната търговия като ваша задача да унищожите Единственият пръстен. ��

Нашите решения за електронна търговия са там, за да ви помогнат. Те са вашите спътници, чиято цел е да ви помогне да създадете уебсайт за електронна търговия.

everbodyneedsasam gifShopify е като Samwise Gamgee. Тя има една цел в живота: Да помогне на Фродо да унищожи пръстена. Shopify е единствената цел на този свят е да помогне на хората да създават и поддържат магазин за електронна търговия.

Wix е като Весела и Пипин. Определено искат да помогнат на Фродо да унищожи пръстена, но имат и други неща. В света има фойерверки и ел. Също нещо за гигантски човек с дървета.

Wix иска да ви помогне да изградите своя магазин за електронна търговия, но също така се фокусира върху куп други неща.

Това поставя въпроса: с кого искате да продължите в това епично приключение? Wix или Shopify?

Конкурентите

wix vs shopifyWix е създател на уебсайт, който има всяка функция, за която всеки може да се сети. Няма недостиг на това, което можете да направите с Wix. Това включва електронната търговия. Начинът да се мисли за Wix е създател на уебсайт, който също има електронна търговия.

Shopify е решение за електронна търговия. Това прави Shopify. Съществува, за да позволи на оптимистичните предприемачи възможност за изграждане на магазина, който искат като същевременно предлагате подкрепа за всички малки неща, които се появяват в електронната търговия.

TLDR;

За целите на електронната търговия 95% от хората там трябва да използват Shopify. Единственият път, когато трябва да използвате Wix е, ако имате малка библиотека от прости продукти и цените простотата на използването на техния уебсайт за създаване на други функции за електронна търговия.

Wix работи добре за електронната търговия за цифрови продукти и малки библиотеки, защото електронната търговия не е основната й функция. Shopify е там, за да направи всичко за електронната търговия работи за бизнес.

Прилики между Shopify и Wix

Двете платформи не са толкова сходни, когато става дума за реално използването им. Shopify е нещо като WordPress lite, тъй като трябва да изберете тема за изграждане на уебсайта си и има куп плъгини и приложения, които могат да се използват.

Wix е много различен с функцията за плъзгане и пускане, която предоставя. Начинът, по който всъщност изграждате уебсайт на Shopify, е много зависим от темата, която използвате, където потенциално бихте могли да използвате система за плъзгане и пускане. Wix не е така. Нямате избор за функционалността, защото Wix изгради функционалността.

Можете лесно да продавате продукти и на двете, и лесно можете да направите красив уебсайт и на двете. Именно там приключват големите прилики с картината.

За кого е Wix

Wix е за някой, който иска да го опрости с a уебсайт строител. Създаването на красив уебсайт е лесно в платформата. Функцията за плъзгане и пускане ви позволява да създавате всичко, за което се сещате и което е наистина празен платнен редактор.

Трябва да използвате Wix за електронна търговия, ако продавате няколко цифрови продукта или само шепа физически продукти. Персонализирането на уебсайта около тези продукти ще бъде лесно и ще ви позволи да се съсредоточите върху дизайна на уебсайта.

Кой е Shopify е за

Shopify е за гладния предприемач, готов да продаде стоките си. Светът на електронната търговия може да бъде завладяващ и Shopify го улеснява.

Старата поговорка е, че не знаете какво не знаете. Shopify прави това почти нефактор, защото всяка функция, достъпна за вас, е създадена за да коригираме точка на болка в магазините за електронна търговия в миналото.

Това е красотата на Shopify. Той е създаден от необходимост от три канадски момчета, които искат онлайн магазин. Те разбраха, че съществуващите решения са ужасни и вместо да се оплакват от него, предприеха действия. От това имате полза. Можете да използвате новото решение.

Ние също оценихме Shopify като топ претендент в нашата битка за най-добрите платформи за електронна търговия.

Функционалност на Wix Vs. Теми за шопиране

В Wix редакторът е нещо, което можете да вземете веднага. С пълната свобода на дизайна има някои страхотни функции в редактора, които не могат да бъдат направени в повечето създатели на уебсайтове и са изключително трудни за вграждане в уеб сайтове, създадени по поръчка. Способността на Wix да хвърляйте видеоклипове и анимация навсякъде и навсякъде е функция от следващо ниво.

Това, което получавате с Wix е възможността да хвърляте каквото и да било на вашия уебсайт с лесна за използване функционалност и без да се налага да влизате в бек-енд, за да редактирате каквото и да било..

Wix определено е по-лесно да се изгради красив уебсайт с. Shopify идва с крива на обучение, докато Wix всъщност не е така. В Shopify има вграден конструктор, но по-голямата част от функционалността на сградата зависи от каква тема използвате.

В Shopify има десет безплатни теми, които наистина могат да направят красив уебсайт. Предпочитаният от нас е Бруклин, най-подходящ за магазини за дрехи със среден размер, но всеки от тях е подходящ за конкретни видове магазини. Едната е специализирана в фотографията от край до край, едната е чудесна за набиране на средства, а една е фокусирана върху лесното придвижване.

Ако искате повече функционалност има хиляди теми да купите за Shopify. Има цял куп разработчици, които създават теми за хостинг услуги като Shopify, WordPress и BigCommerce. Най-добрите идват с страхотни бази от знания и самите големи общности, които да ви помогнат в проектите.

Функционалност на електронната търговия

Не искам да продавам Wix късо. Работи много добре като платформа за електронна търговия. Ако Shopify не съществуваше, вероятно бих казал на всички да използват Wix, освен ако не искат пълна персонализация с гигантска крива на обучение.

Ние обаче живеем в свят, в който Shopify наистина съществува. С това идва знанието, че Функционалността на електронната търговия с Shopify превъзхожда Wix.

Нека да започна като кажа и двете оферти за услуги мобилна оптимизация. Някои от по-старите теми на Wix не са, но най-вероятно няма да ги използвате.

Wix ви позволява да вземате плащания, да управлявате доставката, да управлявате данъци, да използвате пазарска количка и да бъдете актуализирани по имейл. Тази функционалност е повече от достатъчна за много хора. Ако това е всичко, от което се нуждаете с няколко продукта, тогава по всякакъв начин трябва да използвате Wix. Много по-просто е.

Ако имате нужда от повече от това, използвайте Shopify. Управлението на инвентара за Shopify е най-доброто в бизнеса – управление на повече от 10 продукта е обикновено главоболие на Wix но на Shopify е лесно.

Shopify demo gif

Shopify предлага всичко, което Wix прави, но също така има изключително лесен за използване многоканална продажба, задълбочени отчети, огромен избор от приложения и решения за електронна търговия на ниво бизнес. Най-хубавото в Shopify са безброй малки аспекти, които не бихте сметнали, че са ви необходими, но го правите. Колкото повече използвате Shopify, толкова повече ще намерите и използвате.

Поддръжка на клиенти и база знания

Искрено е трудно да се съревноваваме повече за двете бази от знания на платформата. Те са точно това, което бихте искали от базата знания. Ако има нещо, което ви интересува шансовете са и двамата ще имат отговор.

поддръжка на клиентиИ двата екипа за поддръжка на клиенти са изключително отзивчиви също. Все пак ръбът отива до Shopify тук. Ако използвате Shopify и се свържете с екипа за поддръжка на клиенти и установите, че имате удовлетворяващ опит с този агент за поддръжка на клиенти, можете да им изпратите имейл директно след това.

В по-високите ценови нива получавате и свой собствен специализиран агент, с който можете да се запознаете и да се развивате. На всичкото отгоре, Shopify ви дава a безплатен четец на кредитни карти така че можете да приемате лични покупки и да използвате Shopify като вашата POS система.

Другият фантастичен аспект на Shopify и Wix са техните общности. Търсене на нещо в техните форуми почти винаги връща дискусионна тема, която вече говори по тази тема. Ако не можете да го намерите, винаги можете сами да попитате нещо там.

SEO – кое е по-добре?

Wix и Squarespace не са най-добрите решения, когато става въпрос за SEO но те все още работят добре. Най-добрият вариант за това е WordPress. И двете обаче предлагат SEO функции и възможности, които наистина имат значение.

seo векторТехните SEO функции включват автоматично генерирани Sitemaps, както и персонализируеми заглавия на страници и мета описания. И двете опции ви позволяват да използвате различни SEO инструменти. Ако планирате блоговете и оптимизирането на SEO, тогава или ще работи за вас.

В края на деня повечето системи за създаване на уебсайтове и управление на съдържанието позволяват SEO персонализиране. Shopify позволява малко повече свобода при структурирането на вашия уебсайт.

Основният проблем при SEO на тези платформи е, че сте обект на каквито и решения да вземат по отношение на много технически аспекти на SEO. Това не означава, че уебсайтът ви не може да се класира с тези платформи.

Блог – Естетика или простота?

И двете опции се предлагат с вграден блог функционалност. Лекият крак нагоре стига до Shopify, защото предлага разширени функции за публикуване, като планирани публикации.

Много от вградената в Shopify функционалност за блогове е добра, но действителната естетика ще има много общо с темата, която използвате.

Функциите за блогове на Wix са прости, но ясни. Опциите за блогове в сравнение с останалата част от Wix са изненадващо тънки, но все пак е възможно да създадете приятен изглеждащ блог.

Цените на Wix срещу Shopify в сравнение

За всеки план за електронна търговия, който Wix ви предлага, имате възможност да приемате онлайн плащания без комисионни. Освен това получавате неограничена честотна лента, безплатен домейн за една година, без реклами, Google Analytics, рекламни ваучери за 300 долара, приложение за бустер на сайта и приложението за създаване на формуляри. Други разходи с Wix включват заплатени приложения.

Функцията за електронна търговия, която получавате за същата цена Shopify е много по-голяма от функционалността на Wix.

Всяко ниво на ценообразуване за Shopify включва неограничени продукти, поддръжка 24/7, възможност за продажба в други канали за продажба, ръчно създаване на поръчки, кодове за отстъпки, SSL сертификат, възстановяване на изоставена количка, Shopify плащания с анализ на измами, POS приложение, физически хардуер и др. и надежден избор на приложение. Други разходи, свързани с Shopify, са платени приложения, платени теми и покупка на домейн. Shopify включва и персонализирано корпоративно ниво, което позволява по-голяма персонализация за масивни магазини.

Опаковане

Когато се стигне до вземането на решение между Shopify и Wix, което трябва разберете какво е важно при продажба на вашите продукти.

Просто ли се опитваш да продадеш няколко неща на красив уебсайт, пълен със съдържание? Wix може да е за вас.

Опитвате ли се да стартирате империя за електронна търговия, където продавате милиони продукти? Shopify вероятно ще бъде правилният избор за вас.

ЧЗВ

Мога ли да използвам Shopify на Wix?

Да, можете да използвате приложението Shopify в Wix. В този момент обаче ще плащате за Shopify и Wix, което няма много смисъл.

Коя е най-добрата платформа за електронна търговия?

За чистата функционалност на електронната търговия, Shopify е най-добрата платформа за електронна търговия. Имайки предвид това, много магазини за електронна търговия работят успешно в други платформи.

Как да създам уебсайт за електронна търговия?

Първата стъпка ще бъде да изберете платформа, като Shopify. Shopify улеснява създаването на магазин с уроци.

Shopify изгражда ли уебсайта Ви?

Не, ще трябва да изградите уебсайта си или да заплатите на програмист, който да изгради вашия уебсайт за вас. Shopify има мрежа от дизайнери, които можете да наемете за изграждане на уебсайта си срещу заплащане.

Може също да ти хареса:

 • Най-добър уеб хостинг
 • Най-добрите платформи за електронна търговия

Референции и графични кредити:

 • Web-Logics.com

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map