Wix εναντίον Squarespace – 5 σημαντικές εκτιμήσεις (Head to Head Test)

Στη ζωή, όλοι έχουμε αποφάσεις να λάβουμε.


Ο John Wilkes Booth αποφάσισε να πυροβολήσει τον Abraham Lincoln, ένα στέλεχος της Decca Records αποφάσισε να απορρίψει τους Beatles και ο Napoleon αποφάσισε να εισβάλει στη Ρωσία.

Αυτά είναι κακό αποφάσεις για τις οποίες όλοι γνωρίζουμε. Το θέμα είναι ότι αυτά ήταν το αποκορύφωμα πολλών μικρότερων, κακών επιλογών.

Ποιο όπλο χρησιμοποίησε ο John Wilkes Booth?

Ποιο ήταν το πικάπ που έπαιζε το soundtrack των Beatles?

Ποιο ζευγάρι εσωρούχων (Αν φορούσε ένα) φορούσε ο Ναπολέων την ημέρα που αποφάσισε να εισβάλει?

Έχεις έλαβε την απόφαση για να δημιουργήσετε μια όμορφη νέα ιστοσελίδα. (Μόνο η ιστορία θα μπορεί να μας πει εάν αυτή ήταν μια καλή απόφαση… Ελπίζουμε να μην είναι τόσο κακό όσο οι παραπάνω αποφάσεις.)

Εφόσον αποφασίσατε να περάσετε με αυτήν την προσπάθεια, θα πρέπει τώρα να λάβετε μια μικρότερη αλλά εξίσου σημαντική απόφαση.

Σε ποιον δημιουργό ιστότοπων σκοπεύετε να φιλοξενήσετε τον ιστότοπό σας: Wix ή Squarespace?

Οι ανταγωνιστές

wix vs squarespace

Σε μια γωνία έχουμε Wix – το χαρακτηριστικό με μεγάλο βάρος που υπόσχεται τον εαυτό του ως το καλύτερο μέρος για τη δημιουργία του ιστότοπου που θέλετε.

Στην άλλη γωνία έχουμε Squarespace – το απλό στη χρήση λογισμικό που σας επιτρέπει να μοιάζετε από ειδικούς από την αρχή.

Το χαμηλό-κάτω

Δίνω το ελαφρύ άκρο στο Wix.

Είναι δυνατό να χρησιμοποιήσετε το Wix σχεδόν όσο και το Squarespace για αυτό που κάνει καλύτερα – δημιουργώντας ένα πρότυπο για να δημιουργήσετε έναν όμορφο ιστότοπο. Αλλά είναι δεν δυνατό να χρησιμοποιήσετε το Squarespace για αυτό που κάνει το Wix καλύτερα – προσαρμόζοντας πλήρως έναν ιστότοπο από 100% κενό καμβά.

Με αυτό που λέγεται, δεν υπάρχει τίποτα κακό με τη χρήση του Squarespace. Αν ο στόχος σας είναι να δημιουργήσετε έναν ιστότοπο που να φαίνεται επαγγελματικός και αισθητικά ευχάριστος σε λιγότερο από μια μέρα, τότε το Squarespace είναι η επιλογή μου, μόλις ξεπερνά το Wix.

Πριν μεταβείτε στις λεπτότερες λεπτομέρειες για το τι τους κάνει διαφορετικούς, είναι σημαντικό να μιλήσετε για το τι έχουν κοινό.

Ομοιότητες μεταξύ Wix και Squarespace

Τόσο το Wix όσο και το Squarespace είναι καταπληκτικοί δημιουργοί ιστότοπων. Το σημείο δημιουργίας ιστότοπων είναι να επιτρέπεται σε κάποιον να δημιουργεί έναν ιστότοπο γρήγορα εξαλείφοντας εντελώς την ανάγκη να ξέρετε πώς να κωδικοποιήσετε.

Οι περισσότεροι καλοί κατασκευαστές ιστότοπων, συμπεριλαμβανομένων των Wix και Squarespace, χειρίζονται κάθε πτυχή της κατοχής ενός ιστότοπου. Αυτό συνήθως κοστίζει περισσότερο – καθώς αφαιρούν την ανάγκη για υπηρεσίες φιλοξενίας ιστοσελίδων, αγοράζοντας ένα όνομα τομέα από έναν καταχωρητή τομέα, διεπαφή σχεδίασης, διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, ενσωματώσεις, απόρρητο και οτιδήποτε άλλο κάτω από τον ήλιο.

Οι Wix και Squarespace είναι τόσο άμεσοι ανταγωνιστές όσο και οι δύο εταιρείες που εξυπηρετούν το ίδιο δημογραφικό. Εάν χρειάζεστε ή θέλετε έναν ιστότοπο και δεν θέλετε να καταλάβετε την καλή ανάπτυξη πίσω από τον ιστότοπο, τότε ψάχνετε σε οποιαδήποτε από αυτές τις εταιρείες. Και οι δύο σας επιτρέπουν να δημιουργήσετε έναν όμορφο ιστότοπο με ελάχιστη προσπάθεια.

Για ποιον είναι το Wix

Δεν θα μπω σε όλες τις βρώμικες λεπτομέρειες ακόμα, αλλά δεξιά από το ρόπαλο, θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε το Wix εάν έχετε λίγο περισσότερη υπομονή για να αφιερώσετε λίγο χρόνο για να κυριαρχήσετε τη λειτουργικότητα του Wix και εάν θέλετε ακόμα την απρόσκοπτη μεταφορά-και – διεπαφή σκηνικού. Μόλις το Wix κυριαρχήσει, είναι ένα ισχυρό εργαλείο που θα σας επιτρέψει να μετατρέψετε έναν κενό καμβά σε ένα έργο τέχνης.

Ένας πλήρως προσαρμοσμένος ιστότοπος με φανταστική υποστήριξη πελατών και μια εξαιρετική κοινότητα που θα σας βοηθήσει να δημιουργήσετε έναν ιστότοπο είναι αυτό που προσφέρει η Wix. Υπάρχει μια καμπύλη μάθησης, αλλά η Οι επιλογές στα χέρια σας είναι σχεδόν ατελείωτες.

Το Wix προορίζεται για άτομα που θέλουν να δημιουργήσουν έναν ιστότοπο που να είναι μοναδικός σε αυτούς. Η δημιουργία ενός προ-κατασκευασμένου προτύπου δεν είναι τόσο σημαντική για αυτούς τους ανθρώπους. Οι χρήστες του Wix είναι διατεθειμένοι να ταιριάξουν με τον οικοδόμο για να το πάρουν.

Για ποιον είναι το Squarespace

Εάν ψάχνετε έναν τρόπο κατασκευής έναν καθαρό και απλό ιστότοπο μέσα σε ένα πρότυπο τόσο γρήγορα όσο το δυνατόν τότε το Squarespace είναι το σωστό εργαλείο δημιουργίας ιστότοπων για εσάς. Είναι πιο εύκολο και πιο γρήγορο να δημιουργήσετε ένα όμορφο τελικό προϊόν με το Squarespace από οπουδήποτε αλλού. Αυτό που λείπει από χαρακτηριστικά που προσφέρει για ευκολία χρήσης και τελικό προϊόν.

Θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε το Squarespace εάν θέλετε να κάνετε μεταφορά και απόθεση, αλλά θέλετε επίσης να δημιουργηθεί ο ιστότοπός σας το συντομότερο δυνατό. Υψηλή προτεραιότητα για εσάς είναι ότι όλα φαίνονται κομψά, επαγγελματικά και ομοιόμορφα και δεν θέλετε να παίζετε με μια σειρά ρυθμίσεων για να φαίνεται έτσι.

Το Squarespace είναι εξαιρετικά διαισθητικό και θα δημιουργήσει έναν αισθητικά ευχάριστο και επαγγελματικό ιστότοπο γρήγορα. Τα ζητήματα που αντιμετωπίζετε είναι όταν αποφασίσετε ότι θέλετε περισσότερα από αυτά που προσφέρει η Squarespace. Εάν ένας όμορφος και απλός ιστότοπος εντός ενός προ-κατασκευασμένου προτύπου είναι ο στόχος σας χωρίς να θέλετε να κάνετε περίπλοκα πράγματα, τότε το Squarespace είναι για εσάς.

Μεταφορά και απόθεση

Οι κατασκευαστές μεταφοράς και απόθεσης είναι αρκετά αυτονόητοι. Παίρνετε ένα στοιχείο που θέλετε να δημιουργήσετε στη σελίδα και το σύρετε στο σημείο που το θέλετε.

Αυτή είναι μια πτυχή όπου οι Squarespace και Wix αρχίζουν να αποκλίνουν. Εάν βάλετε την απόφασή σας από ένα μέρος αυτής της κριτικής, θα ήταν μια καλή ενότητα για να επιλέξετε. Το Squarespace σας επιτρέπει μόνο να σύρετε αυτό το στοιχείο σε ένα προκαθορισμένο πλέγμα ενώ Το Wix σάς επιτρέπει να σύρετε οποιοδήποτε στοιχείο οπουδήποτε.

Αυτό μπορεί να σας κάνει να σκεφτείτε ότι το Wix είναι η καλύτερη επιλογή, καθώς σας επιτρέπει να κάνετε ό, τι θέλετε. Αλλά αυτό δεν συμβαίνει– Εξακολουθεί να εξαρτάται από το τι θέλετε ή τι χρειάζεστε.

Με την ελευθερία του Wix έρχεται η ευκαιρία να αλλοιώσετε πτυχές του ιστότοπου που δημιουργείτε. Ακολουθεί ένα παράδειγμα των ζητημάτων που εμφανίζονται συνήθως στο Wix. Όταν αλλάζουμε το μέγεθος της γραμματοσειράς μιας ενότητας – το λογότυπο της κεφαλίδας διευρύνεται επίσης ανεξήγητα.

wix-edit-επικεφαλίδα

Η διεπαφή σχεδιασμού του Squarespace είναι τόσο απλή όσο γίνεται. Παίρνετε ένα στοιχείο που θέλετε να δημιουργήσετε στο προκαθορισμένο πρότυπο και σε μια προεπιλεγμένη θέση μπορεί να τοποθετηθεί. Η όλη διαδικασία είναι τυποποιημένη για να διασφαλίσει ότι ο ιστότοπός σας παραμένει συνεκτικός και τυποποιημένος.

Ελευθερία ή έλλειψη ελευθερίας

Όταν πρόκειται για αυτό, το Squarespace και το Wix μπορούν να διαχωριστούν από ένα πράγμα: το πρότυπο.

Με το Squarespace – κολλήστε στο πρότυπο και θα έχετε έναν φανταστικό ιστότοπο. Με το Wix – μπορείτε να κολλήσετε σε ένα πρότυπο και να δημιουργήσετε έναν ωραίο ιστότοπο, αλλά το μεγαλείο προέρχεται από την απομάκρυνση από ένα πρότυπο.

Το Squarespace έχει μόνο τα καλύτερα πρότυπα

squarespace-theme1

Με το Squarespace, είναι απολύτως δυνατό να επιλέξετε ένα πρότυπο, αλλάξτε όλο το κείμενο και τις εικόνες σε λιγότερο από μία ώρα και στη συνέχεια να γίνει με τον ιστότοπό σας. Είναι τόσο εύκολο με τα πρότυπά τους να δημιουργήσουν έναν απλό και πραγματικά όμορφο ιστότοπο.

Το πρόβλημα με το Squarespace υπερβαίνει αυτό το πρότυπο. Υπάρχουν και άλλα στοιχεία που μπορούν να προστεθούν και να μετακινηθούν. Μόλις χάσετε το πρότυπο ανοίγετε τον εαυτό σας για προβλήματα.

Εδώ μπαίνει το Wix.

Ένα γελοίο ποσό δυνατοτήτων είναι αυτό που έχετε με το Wix. Η λίστα των στοιχείων για προσθήκη είναι εκπληκτική.

στοιχεία wix

Ετσι. Πολλά. Επιλογές.

wix-audio-players

Ενώ αυτό επιτρέπει τη δυνατότητα προσαρμογής της ιστοσελίδας με οποιονδήποτε δυνατό τρόπο, μπορεί επίσης να είναι συντριπτική. Τα μενού και τα μικρά εικονίδια βρίσκονται σε κάθε γωνιά και γρύλος του Wix. Η αναζήτηση μιας επιλογής για επεξεργασία μιας όψης της σελίδας μπορεί να εμφανίζεται σε ένα σημείο που δεν θα σκεφτόσασταν ποτέ να κοιτάξετε.

Οταν πρόκειται για Wix, σκεφτείτε την ελευθερία. Οταν πρόκειται για Squarespace, σκεφτείτε την αποτελεσματικότητα.

Υποστήριξη πελατών και Γνωσιακή βάση – Νικητής: Wix

Και τα δύο λογισμικά διαθέτουν μια ισχυρή βάση γνώσεων, όπου είναι δυνατόν να βρούμε οτιδήποτε μπορεί να χρειάζεται περισσότερη εξήγηση. Το Wix έχει πιο ευαίσθητη υποστήριξη πελατών από το Squarespace, αλλά δεν είναι πολύ.

διάνυσμα γραφείο βοήθειαςΔεδομένου ότι η μεγαλύτερη δύναμη του Squarespace είναι απλή αλλά ισχυρή, δεν χρειάζεται να χρησιμοποιήσετε τόσο τη βάση γνώσεων. Ωστόσο, εάν το χρειάζεστε – είναι όλα εκεί.

Η βάση γνώσεων είναι βολική αν δεν μπορώ να βρω ορισμένες ρυθμίσεις ή στοιχεία. Το μόνο που χρειάζεται είναι μια γρήγορη αναζήτηση στη βάση γνώσεων για να δείχνει προς τη σωστή κατεύθυνση.

Το κέντρο βοήθειας για το Wix είναι λίγο πιο σχετικό από το Squarespace’s. Δεδομένου ότι το Wix είναι πιο περίπλοκο και έχει τόσα πολλά χαρακτηριστικά, η βάση γνώσεων πρέπει να είναι εξαιρετική. Ευτυχώς, είναι. Το Κέντρο βοήθειας Wix έχει μια εξήγηση για οτιδήποτε μπορεί να προκαλέσει σύγχυση ή φαίνεται να λείπει.

Ανακύπτει το ερώτημα – Θέλω να χρησιμοποιώ τόσο τη βάση γνώσεων; Βρήκα ότι δεν χρειάζομαι τη βάση γνώσεων του Squarespace πολύ συχνά.

SEO – Αντιστοίχιση ομοιόμορφα

Διάνυσμα SEOΤο Wix και το Squarespace συνδυάζονται ομοιόμορφα όταν πρόκειται για SEO. Αυτό δεν πρέπει να παίζει ρόλο στην απόφασή σας για να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε από αυτά.

Μια κατάσταση που μπορεί κατά λάθος να συμβουλεύει την άποψή σας προς το Squarespace είναι ότι το Wix έχει μια φρικτή φήμη SEO. Ο λόγος είναι ότι το Wix πριν από το 2016 βασίστηκε στην τεχνολογία Flash. Το 2016, η Wix διόρθωσε όλα αυτά και τώρα βρίσκεται σε ομοιόμορφο επίπεδο με το Squarespace.

Το SEO είναι καλό για το Squarespace και το Wix. Οι δυνατότητες SEO τους περιλαμβάνουν χάρτες ιστότοπου που δημιουργούνται αυτόματα, καθώς και προσαρμόσιμους τίτλους σελίδων και μετα-περιγραφές. Και οι δύο επιλογές σάς επιτρέπουν να χρησιμοποιείτε διάφορα εργαλεία SEO. Αν σκοπεύετε να κάνετε blogging και να βελτιστοποιήσετε το SEO, τότε είτε θα λειτουργήσει για εσάς.

Ο μόνος χρόνος που πρέπει να αποφευχθεί το Wix και το Squarespace είναι εάν σκοπεύετε πραγματικά να βγείτε έξω με το SEO. Αυτό συνήθως δεν συμβαίνει για άτομα που χρησιμοποιούν αρχικά δημιουργούς ιστότοπων.

Blogging – Νικητής: Squarespace

διάνυσμα εικονίδιο blogΈνα άλλο πλύσιμο μεταξύ των δύο ανταγωνιστών. Το blogging είναι απλό και αποτελεσματικό και με τις δύο επιλογές. Όλο το blog λειτουργικά που θα θέλατε ή περιμένατε είναι παρόν στο Squarespace και το Wix.

Ένα σκέλος στο Squarespace είναι η δυνατότητα προγραμματισμού αναρτήσεων για δημοσίευση αργότερα. Το Squarespace διαθέτει λειτουργίες που περιλαμβάνουν την προτίμηση, τα σχόλια και ένα εικονίδιο κοινής χρήσης. Μπορείτε επίσης να ενεργοποιήσετε ένα Ροή RSS και δημιουργήστε ένα ενσωμάτωση podcasting.

Οι σελίδες blogging στο Wix είναι το αντίθετο από την υπόλοιπη υπηρεσία. Το blog Wix είναι εκπληκτικά απλό. Το λογισμικό προσφέρει ένα δομημένο πρόγραμμα επεξεργασίας κειμένου που σας επιτρέπει να προσθέσετε εικόνες. Το Wix προσφέρει ακόμα ό, τι θα θέλατε ως κάτοχο ιστολογίου Επιτρέπει σε συγγραφείς, κατηγορίες, πρόχειρα, φωτογραφίες εξωφύλλου, μετρητές προβολών, είδωλα, όπως μετρητές και εκτιμήσεις χρόνου ανάγνωσης.

Τιμολόγηση – Νικητής: Wix

Η τιμολόγηση και των δύο υπηρεσιών είναι σχετικά παρόμοια. Το ελαφρύ leg-up θα πήγαινε στο Wix εδώ. Το σημείο τιμής που πρέπει να επιλέξουν οι περισσότεροι χρήστες στο Wix είναι 14 $ το μήνα και το σημείο τιμής στο Squarespace είναι 18 $ ανά μήνα. Παρόλο που αυτές οι τιμές είναι «μηνιαίες» – ισχύει για ετήσια χρέωση.

Η μόνη διαφορά είναι ότι το Squarespace προσφέρει την ευκαιρία να πληρώνει πραγματικά κάθε μήνα, ενώ το Wix δεν το κάνει. Αυτό το προνόμιο έρχεται με μια τιμή – για να πληρώνετε μηνιαία, τα αρχικά 18 δολάρια το μήνα ανεβαίνει στα 26 $ το μήνα.

Η πλήρης τιμολογιακή δομή του Wix προορίζεται βασικά να σας ωθήσει προς την απεριόριστη επιλογή τους στα 14 $ το μήνα. Υπάρχει μια επιλογή που προσφέρει περισσότερα προνόμια που μπορείτε να δείτε παρακάτω.

προγράμματα τιμολόγησης wix

Η τιμολόγηση του Squarespace δεν προσφέρει πολλές επιλογές εκτός εάν αναζητάτε μια επιλογή ηλεκτρονικού εμπορίου. Για γενικούς ιστότοπους υπάρχουν δύο επιλογές.

τιμολόγηση του squarespace

Δεν θα άφηνα τα σημεία τιμής να επηρεάσουν την απόφασή σας αν ήμουν εσύ. Θα βασίζω την απόφασή μου σε αυτό που περιγράφεται παραπάνω.

συμπέρασμα

Εδώ είναι το πράγμα – δεν μπορείτε να κάνετε λάθος με τη χρήση του Wix ή του Squarespace.

Μπορώ να πω με σιγουριά ότι το ένα δεν είναι καλύτερο από το άλλο. Εάν υπήρχε μόνο μία απογείωση, είναι αυτό Είναι για δύο διαφορετικούς τύπους χρηστών.

Δεν έχει σημασία ποιος έχει καλύτερη τιμή ή ποιος μπορεί να προσφέρει καλύτερο SEO. Όταν πηγαίνετε σε έναν δημιουργό ιστότοπων, πρέπει να αποφασίσετε τι θέλετε όταν πρόκειται για την κατασκευή του ιστότοπού σας.

Αυτό αφορά περισσότερο την προτίμησή σας για τη δημιουργία ενός ιστότοπου από την υπηρεσία που είναι καλήρ. Μόλις το καταλάβετε μόνοι σας, θα μπορείτε να διαλέξετε το ένα ή το άλλο.

Καλή τύχη!

Συχνές ερωτήσεις

Πόσο ασφαλές είναι το Squarespace και το Wix?

Και οι δύο υπηρεσίες φιλοξενίας περιλαμβάνουν δωρεάν πιστοποιητικά SSL όταν συνδέονται με τους ιστότοπούς τους. Όλοι οι επισκέπτες σας μπορούν να διασφαλίσουν ότι κάθε σελίδα έχει ασφαλή σύνδεση στον ιστότοπό σας.

Είναι το Wix πραγματικά δωρεάν?

Το Wix έχει μια δωρεάν έκδοση, αλλά το όνομα τομέα σας θα έχει αυτήν τη μορφή: username.wixsite.com/siteaddress. Για να χρησιμοποιήσετε έναν προσαρμοσμένο τομέα και να ξεκλειδώσετε πολλές δυνατότητες, θα πρέπει να επιλέξετε ένα πρόγραμμα επί πληρωμή.

Το Squarespace ανήκει στην Square?

Ακούγονται παρόμοια, αλλά οι δύο εταιρείες δεν σχετίζονται.

Μπορώ να χρησιμοποιήσω τον δικό μου τομέα με τα Squarespace και Wix?

Ναι, εάν αγοράσατε έναν τομέα από τρίτο πάροχο, μπορείτε να συνδέσετε τον ιστότοπό σας με αντιστοίχιση τομέα. Και οι δύο υπηρεσίες έχουν χρήσιμα άρθρα βάσης γνώσεων σχετικά με την επίτευξη αυτού και η υποστήριξη πελατών τους είναι εκεί για να σας βοηθήσει εάν είστε μπερδεμένοι.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map