Wix εναντίον Shopify – Εξετάστηκαν υπέρ και μειονεκτήματα (2020)

Το Wix και το Shopify είναι δύο από τους μεγαλύτερους παίκτες στο παιχνίδι ιστότοπου ηλεκτρονικού εμπορίου. Όταν αποφασίζετε πού θα φτιάξετε το κατάστημα ηλεκτρονικού εμπορίου σας, αυτές είναι δύο φανταστικές επιλογές.


Σήμερα – ας σκεφτούμε εσείς ως Frodo και το ηλεκτρονικό εμπόριο ως έργο σας να καταστρέψετε Το ένα δαχτυλίδι. ��

Οι λύσεις ηλεκτρονικού εμπορίου μας είναι εκεί για να σας βοηθήσουν. Είναι οι σύντροφοί σας με στόχο να σας βοηθήσουν να δημιουργήσετε έναν ιστότοπο ηλεκτρονικού εμπορίου.

everbodyneedsasam gifΑγοράστε είναι σαν τον Samwise Gamgee. Έχει έναν σκοπό στη ζωή: να βοηθήσει τον Φρόντο να καταστρέψει το δαχτυλίδι. Ένας από τους σκοπούς του Shopify σε αυτόν τον κόσμο είναι να βοηθήσει τους ανθρώπους να δημιουργήσουν και να συντηρήσουν ένα κατάστημα ηλεκτρονικού εμπορίου.

Wix είναι σαν τον Merry και τον Pippin. Σίγουρα θέλουν να βοηθήσουν τον Φρόντο να καταστρέψει το δαχτυλίδι, αλλά έχουν και άλλα πράγματα. Υπάρχουν πυροτεχνήματα και έξω στον κόσμο. Επίσης κάτι για έναν τεράστιο άντρα δέντρο.

Το Wix θέλει να σας βοηθήσει να δημιουργήσετε το κατάστημα ηλεκτρονικού εμπορίου σας, αλλά εστιάζει επίσης σε πολλά άλλα πράγματα.

Αυτό θέτει το ερώτημα: Με ποιον θέλετε να πάτε σε αυτήν την επική περιπέτεια? Wix ή Shopify?

Οι ανταγωνιστές

wix vs shopifyWix είναι ένας δημιουργός ιστότοπων που έχει κάθε δυνατότητα που μπορεί να σκεφτεί ο καθένας. Δεν υπάρχει έλλειψη αυτού που μπορείτε να κάνετε με το Wix. Αυτό περιλαμβάνει το ηλεκτρονικό εμπόριο. Ο τρόπος σκέψης για το Wix είναι ένας δημιουργός ιστότοπων που διαθέτει επίσης λειτουργικότητα ηλεκτρονικού εμπορίου.

Αγοράστε είναι μια λύση ηλεκτρονικού εμπορίου. Αυτό κάνει το Shopify. Υπάρχει για να επιτρέψει στους αισιόδοξους επιχειρηματίες ευκαιρία να χτίσουν το κατάστημα που θέλουν ενώ προσφέρει επίσης υποστήριξη σε όλα τα μικρά πράγματα που εμφανίζονται στο ηλεκτρονικό εμπόριο.

TLDR;

Για αυστηρά σκοπούς ηλεκτρονικού εμπορίου, το 95% των ατόμων εκεί έξω πρέπει να χρησιμοποιούν το Shopify. Η μόνη φορά που θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε το Wix είναι εάν έχετε μια μικρή βιβλιοθήκη απλών προϊόντων και εκτιμάτε την απλότητα της χρήσης του εργαλείου δημιουργίας ιστότοπων σε σχέση με άλλες λειτουργίες ηλεκτρονικού εμπορίου.

Το Wix λειτουργεί καλά για το ηλεκτρονικό εμπόριο για ψηφιακά προϊόντα και μικρές βιβλιοθήκες, επειδή το ηλεκτρονικό εμπόριο δεν είναι η κύρια λειτουργία του. Το Shopify είναι εκεί για να κάνει τα πάντα σχετικά με την εργασία ηλεκτρονικού εμπορίου για μια επιχείρηση.

Ομοιότητες μεταξύ Shopify και Wix

Οι δύο πλατφόρμες δεν είναι τόσο παρόμοιες όταν πρόκειται για τη χρήση τους. Το Shopify μοιάζει με το WordPress lite στο ότι πρέπει να επιλέξετε ένα θέμα για να δημιουργήσετε τον ιστότοπό σας και υπάρχουν πολλά πρόσθετα και εφαρμογές που μπορούν να χρησιμοποιηθούν.

Το Wix είναι πολύ διαφορετικό με τη λειτουργία μεταφοράς και απόθεσης που παρέχει. Ο τρόπος που πραγματικά δημιουργείτε έναν ιστότοπο στο Shopify εξαρτάται πολύ από το θέμα που χρησιμοποιείτε όπου θα μπορούσατε ενδεχομένως να χρησιμοποιήσετε ένα σύστημα μεταφοράς και απόθεσης. Το Wix δεν είναι έτσι. Δεν έχετε επιλογή για τη λειτουργικότητα γιατί Η Wix δημιούργησε τη λειτουργικότητα.

Μπορείτε εύκολα να πουλήσετε προϊόντα και στα δύο και μπορείτε εύκολα να δημιουργήσετε έναν όμορφο ιστότοπο και στα δύο. Εκεί τελειώνουν οι ομοιότητες της μεγάλης εικόνας.

Για ποιον είναι το Wix

Το Wix είναι για κάποιον που θέλει να το διατηρήσει απλό με ένα οικοδόμος ιστότοπου. Η δημιουργία ενός όμορφου ιστότοπου είναι εύκολη στην πλατφόρμα. Η λειτουργία μεταφοράς και απόθεσης σάς επιτρέπει να δημιουργήσετε οτιδήποτε μπορείτε να σκεφτείτε και είναι πραγματικά κενό πρόγραμμα επεξεργασίας καμβά.

Θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε το Wix για ηλεκτρονικό εμπόριο εάν πουλάτε μερικά ψηφιακά προϊόντα ή μόνο λίγα φυσικά προϊόντα. Η προσαρμογή του ιστότοπου γύρω από αυτά τα προϊόντα θα είναι απλή και θα σας επιτρέψει να επικεντρωθείτε στη σχεδίαση του ιστότοπου.

Για ποιον είναι το Shopify

Το Shopify είναι για τον πεινασμένο επιχειρηματία έτοιμο να πουλήσει τα προϊόντα του. Ο κόσμος του ηλεκτρονικού εμπορίου μπορεί να είναι συντριπτικός και το Shopify το καθιστά εύκολο.

Το παλιό ρητό είναι, δεν ξέρετε τι δεν γνωρίζετε. Το Shopify το καθιστά σχεδόν μη παράγοντα επειδή δημιουργήθηκε κάθε δυνατότητα που έχετε στη διάθεσή σας για να διορθώσετε ένα σημείο πόνου που είχαν τα καταστήματα ηλεκτρονικού εμπορίου στο παρελθόν.

Αυτή είναι η ομορφιά του Shopify. Δημιουργήθηκε αναγκαστικά από τρεις Καναδάς που ήθελαν ένα ηλεκτρονικό κατάστημα. Συνειδητοποίησαν ότι οι υπάρχουσες λύσεις ήταν φρικτές και αντί να διαμαρτύρονται γι ‘αυτό πήραν δράση. Εδώ ωφελείστε. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη νέα λύση.

Βαθμολογήσαμε επίσης το Shopify ως το κορυφαίος διεκδικητής στη μάχη μας για το καλύτερες πλατφόρμες ηλεκτρονικού εμπορίου.

Λειτουργικότητα Wix Vs. Θέματα Shopify

Στο Wix, το πρόγραμμα επεξεργασίας είναι κάτι που μπορείτε να πάρετε αμέσως. Με απόλυτη ελευθερία σχεδιασμού έρχονται μερικές εκπληκτικές δυνατότητες στο πρόγραμμα επεξεργασίας που δεν μπορούν να γίνουν στους περισσότερους κατασκευαστές ιστότοπων και είναι εξαιρετικά δύσκολο να ενσωματωθούν σε προσαρμοσμένους ιστότοπους. Η ικανότητα του Wix να ρίξτε βίντεο και κινούμενα σχέδια παντού και οπουδήποτε είναι μια δυνατότητα επόμενου επιπέδου.

Η δυνατότητα να ρίχνετε οτιδήποτε στον ιστότοπό σας με εύχρηστη λειτουργικότητα και χωρίς να χρειάζεται να κάνετε back-end για να επεξεργαστείτε οτιδήποτε έχετε με το Wix.

Το Wix είναι σίγουρα ευκολότερο να δημιουργήσετε έναν όμορφο ιστότοπο με. Το Shopify διαθέτει καμπύλη εκμάθησης, ενώ το Wix δεν είναι πραγματικά. Υπάρχει ένα ενσωματωμένο πρόγραμμα δημιουργίας στο Shopify, αλλά το μεγαλύτερο μέρος της λειτουργικότητας του κτιρίου εξαρτάται από το θέμα που χρησιμοποιείτε.

Υπάρχουν δέκα δωρεάν θέματα στο Shopify που μπορούν πραγματικά να κάνουν μια όμορφη ιστοσελίδα. Το αγαπημένο μας για χρήση είναι το Μπρούκλιν, το καλύτερο για καταστήματα ένδυσης μεσαίου μεγέθους, αλλά το καθένα είναι κατάλληλο για συγκεκριμένους τύπους καταστημάτων. Κάποιος ειδικεύεται στη φωτογραφία από άκρη σε άκρη, το ένα είναι ιδανικό για crowdfunding και κάποιος επικεντρώνεται στην εύκολη πλοήγηση.

Εάν θέλετε περισσότερη λειτουργικότητα υπάρχουν χιλιάδες θέματα να αγοράσετε για Shopify. Υπάρχουν πολλές προγραμματιστές που δημιουργούν θέματα για υπηρεσίες φιλοξενίας όπως το Shopify, το WordPress και το BigCommerce. Οι καλύτεροι έρχονται με εξαιρετικές βάσεις γνώσεων και μεγάλες κοινότητες για να σας βοηθήσουν στα σχέδιά σας.

Λειτουργικότητα ηλεκτρονικού εμπορίου

Δεν θέλω να πουλήσω το Wix σύντομα. Λειτουργεί πολύ καλά ως πλατφόρμα ηλεκτρονικού εμπορίου. Εάν το Shopify δεν υπήρχε, πιθανότατα θα έλεγα σε όλους να χρησιμοποιήσουν το Wix, εκτός αν ήθελαν πλήρη προσαρμογή με μια τεράστια καμπύλη μάθησης.

Ωστόσο, ζούμε σε έναν κόσμο όπου υπάρχει το Shopify. Με αυτό έρχεται η γνώση ότι το Η λειτουργικότητα του ηλεκτρονικού εμπορίου με το Shopify είναι ανώτερη από το Wix.

Επιτρέψτε μου να ξεκινήσω λέγοντας και τις δύο υπηρεσίες βελτιστοποίηση για κινητά. Μερικά από τα παλαιότερα θέματα του Wix δεν το κάνουν αλλά πιθανότατα δεν θα τα χρησιμοποιήσετε ούτως ή άλλως.

Το Wix σάς επιτρέπει να λαμβάνετε πληρωμές, να διαχειρίζεστε αποστολές, να διαχειρίζεστε φόρους, να χρησιμοποιείτε ένα καλάθι αγορών και να ενημερώνεστε μέσω email. Αυτή η λειτουργικότητα είναι περισσότερο από αρκετή για πολλούς ανθρώπους. Εάν αυτό είναι το μόνο που χρειάζεστε με μερικά προϊόντα, τότε, με κάθε τρόπο, πρέπει να χρησιμοποιήσετε το Wix. Είναι πολύ πιο απλό.

Εάν χρειάζεστε περισσότερα από αυτό, χρησιμοποιήστε το Shopify. Η διαχείριση αποθέματος για το Shopify είναι η καλύτερη στην επιχείρηση – η διαχείριση περισσότερων από 10 προϊόντων είναι συνήθως πονοκέφαλος στο Wix αλλά στο Shopify είναι εύκολο.

Shopify demo gif

Το Shopify προσφέρει ό, τι κάνει το Wix, αλλά έχει επίσης εξαιρετικά εύκολο στη χρήση πολυκαναλική πώληση, σε βάθος αναφορές, μια τεράστια ποικιλία εφαρμογών και λύσεις ηλεκτρονικού εμπορίου για επιχειρήσεις. Το καλύτερο πράγμα για το Shopify είναι αμέτρητες μικρές πτυχές που δεν θα νομίζατε ότι χρειάζεστε αλλά το κάνετε. Όσο περισσότερο χρησιμοποιείτε το Shopify τόσο περισσότερο θα βρείτε και θα χρησιμοποιήσετε.

Υποστήριξη πελατών και βάση γνώσεων

Είναι ειλικρινά δύσκολο να συλλέξουμε περισσότερα για τις δύο βάσεις γνώσεων της πλατφόρμας. Είναι ακριβώς αυτό που θα θέλατε από μια βάση γνώσεων. Εάν υπάρχει κάτι που είστε περίεργοι για τις πιθανότητες και οι δύο θα έχουν την απάντηση.

υποστήριξη πελατώνΚαι οι δύο ομάδες υποστήριξης πελατών είναι εξαιρετικά ευαίσθητες επισης. Ωστόσο, η άκρη πηγαίνει στο Shopify εδώ. Εάν χρησιμοποιείτε το Shopify και επικοινωνήσετε με την ομάδα υποστήριξης πελατών και διαπιστώσετε ότι έχετε μια ικανοποιητική εμπειρία με αυτόν τον πράκτορα υποστήριξης πελατών, μπορείτε να τους στείλετε μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου αμέσως μετά από αυτό.

Στα επίπεδα υψηλότερης τιμολόγησης, έχετε επίσης τον δικό σας ειδικό πράκτορα με τον οποίο μπορείτε να γνωρίσετε και να αναπτυχθείτε. Επιπλέον, το Shopify σας δίνει ένα δωρεάν αναγνώστης πιστωτικών καρτών ώστε να μπορείτε να πραγματοποιήσετε προσωπικές αγορές και να χρησιμοποιήσετε το Shopify ως σύστημα POS.

Η άλλη φανταστική πτυχή του Shopify και Wix είναι οι κοινότητές τους. Η αναζήτηση για κάτι στα φόρουμ τους επαναφέρει σχεδόν πάντα ένα νήμα συζήτησης που ήδη μιλάει για αυτό το θέμα. Εάν δεν μπορείτε να το βρείτε, μπορείτε πάντα να ρωτήσετε κάτι εκεί.

SEO – ποιο είναι καλύτερο?

Wix και Squarespace δεν είναι οι καλύτερες λύσεις όσον αφορά το SEO αλλά εξακολουθούν να λειτουργούν καλά. Η καλύτερη επιλογή για αυτό είναι το WordPress. Ωστόσο, και οι δύο προσφέρουν δυνατότητες SEO και δυνατότητες που κάνουν τη διαφορά.

seo διάνυσμαΟι δυνατότητες SEO τους περιλαμβάνουν χάρτες ιστότοπου που δημιουργούνται αυτόματα, καθώς και προσαρμόσιμους τίτλους σελίδων και μετα-περιγραφές. Και οι δύο επιλογές σάς επιτρέπουν να χρησιμοποιείτε διάφορα εργαλεία SEO. Αν σκοπεύετε να κάνετε blogging και να βελτιστοποιήσετε το SEO, τότε είτε θα λειτουργήσει για εσάς.

Στο τέλος της ημέρας, τα περισσότερα συστήματα δημιουργίας ιστότοπων και διαχείρισης περιεχομένου επιτρέπουν την προσαρμογή SEO. Το Shopify επιτρέπει λίγο περισσότερη ελευθερία με τη δομή του ιστότοπού σας.

Το κύριο πρόβλημα με το SEO σε αυτές τις πλατφόρμες είναι ότι υπόκειται σε οποιεσδήποτε αποφάσεις λαμβάνουν σχετικά με πολλές τεχνικές πτυχές του SEO. Αυτό δεν σημαίνει ότι ο ιστότοπός σας δεν μπορεί να καταταχθεί με αυτές τις πλατφόρμες.

Blogging – Αισθητική ή απλότητα?

Και οι δύο αυτές επιλογές συνοδεύονται από ενσωματωμένο blogging λειτουργικότητα. Η ελαφριά αναβάθμιση πηγαίνει στο Shopify επειδή προσφέρει προηγμένες δυνατότητες δημοσίευσης, όπως προγραμματισμένες αναρτήσεις.

Πολλή από τις ενσωματωμένες λειτουργίες blogging στο Shopify είναι καλή, αλλά η πραγματική αισθητική θα έχει μεγάλη σχέση με το θέμα που χρησιμοποιείτε.

Οι λειτουργίες blog Wix είναι απλές αλλά απλές. Οι επιλογές για το blogging σε σύγκριση με το υπόλοιπο Wix είναι εκπληκτικά λεπτές, αλλά είναι ακόμα δυνατό να δημιουργηθεί ένα ωραίο blog.

Σύγκριση τιμών Wix vs Shopify

Για κάθε σχέδιο ηλεκτρονικού εμπορίου που προσφέρει η Wix έχετε τη δυνατότητα να δέχεστε διαδικτυακές πληρωμές χωρίς προμήθειες. Λαμβάνετε επίσης απεριόριστο εύρος ζώνης, δωρεάν τομέα για ένα έτος, χωρίς διαφημίσεις, Google Analytics, κουπόνια διαφημίσεων 300 $, εφαρμογή ενίσχυσης ιστότοπων και την εφαρμογή δημιουργίας φόρμας. Άλλα κόστη με το Wix περιλαμβάνουν πληρωμένες εφαρμογές.

Η λειτουργία ηλεκτρονικού εμπορίου που λαμβάνετε στην ίδια τιμή Το Shopify είναι πολύ μεγαλύτερο από τη λειτουργικότητα του Wix.

Κάθε επίπεδο τιμολόγησης για το Shopify περιλαμβάνει απεριόριστα προϊόντα, υποστήριξη 24/7, τη δυνατότητα πώλησης σε άλλα κανάλια πωλήσεων, μη αυτόματη δημιουργία παραγγελιών, κωδικούς έκπτωσης, πιστοποιητικό SSL, ανάκτηση καλαθιού αγορών, πληρωμές Shopify με ανάλυση απάτης, εφαρμογή POS, φυσικό υλικό, και ισχυρή επιλογή εφαρμογών. Άλλα κόστη που σχετίζονται με το Shopify είναι εφαρμογές επί πληρωμή, θέματα επί πληρωμή και αγορά τομέα. Το Shopify περιλαμβάνει επίσης ένα προσαρμοσμένο επίπεδο επιχείρησης που επιτρέπει περισσότερη δυνατότητα προσαρμογής για μαζικά καταστήματα.

Τυλίγοντας το

Όταν πρόκειται να λάβετε μια απόφαση μεταξύ του Shopify και του Wix, πρέπει να το κάνετε καταλάβω τι είναι σημαντικό κατά την πώληση των προϊόντων σας.

Προσπαθείτε απλώς να πουλήσετε μερικά πράγματα σε έναν όμορφο ιστότοπο γεμάτο περιεχόμενο? Το Wix μπορεί να είναι για εσάς.

Προσπαθείτε να ξεκινήσετε μια αυτοκρατορία ηλεκτρονικού εμπορίου όπου πουλάτε εκατομμύρια προϊόντα? Το Shopify θα είναι πιθανώς η σωστή επιλογή για εσάς.

Συχνές ερωτήσεις

Μπορώ να χρησιμοποιήσω το Shopify στο Wix?

Ναι, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια εφαρμογή Shopify στο Wix. Ωστόσο, σε αυτό το σημείο θα πληρώνατε για το Shopify και το Wix που δεν έχει νόημα.

Ποια είναι η καλύτερη πλατφόρμα ηλεκτρονικού εμπορίου?

Για καθαρή λειτουργικότητα ηλεκτρονικού εμπορίου, το Shopify είναι η καλύτερη πλατφόρμα ηλεκτρονικού εμπορίου. Με αυτά τα λόγια, πολλά καταστήματα ηλεκτρονικού εμπορίου λειτουργούν με επιτυχία σε άλλες πλατφόρμες.

Πώς μπορώ να δημιουργήσω έναν ιστότοπο ηλεκτρονικού εμπορίου?

Το πρώτο βήμα θα ήταν να επιλέξετε μια πλατφόρμα, όπως το Shopify. Το Shopify διευκολύνει τη δημιουργία καταστήματος με εκπαιδευτικά προγράμματα.

Το Shopify χτίζει τον ιστότοπό σας?

Όχι, θα πρέπει να δημιουργήσετε τον ιστότοπό σας ή να πληρώσετε έναν προγραμματιστή για να δημιουργήσετε τον ιστότοπό σας για εσάς. Το Shopify διαθέτει ένα δίκτυο σχεδιαστών που μπορείτε να προσλάβετε για να δημιουργήσετε τον ιστότοπό σας έναντι αμοιβής.

Μπορεί να σου αρέσει επίσης:

  • Καλύτερη φιλοξενία Ιστού
  • Καλύτερες πλατφόρμες ηλεκτρονικού εμπορίου

Αναφορές και πιστώσεις εικόνας:

  • Web-Logics.com

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Adblock
detector