Wix vs. Shopify – Pregledani prednosti in slabosti (2020)

Wix in Shopify sta dva največja akterja v spletni strani e-trgovine. Ko se odločate, kje želite zgraditi svojo trgovino za e-trgovino, sta to dve fantastični izbiri.


Danes – pomislimo na vas kot na Frodo in e-trgovino kot na vašo nalogo uničenja Eno obroček. ��

Naše rešitve za e-trgovino so vam v pomoč. So vaši spremljevalci, katerih cilj je pomagati pri izdelavi spletnega mesta za e-trgovino.

everbodyneedsasam gifShopify je kot Samwise Gamgee. V življenju ima en namen: Frodu pomagati uničiti prstan. Shopify je edini namen tega sveta pomagati ljudem pri ustvarjanju in vzdrževanju trgovine e-trgovine.

Wix je kot Merry in Pippin. Definitivno želijo pomagati Frodu pri uničenju obroča, vendar se dogajajo še druge stvari. Na svetu obstajajo ognjemeti in ale. Tudi nekaj o velikanskem človeku z drevesi.

Wix vam želi pomagati pri gradnji trgovine za e-trgovino, osredotoča pa se tudi na kup drugih stvari.

To postavlja vprašanje: s kom želite iti na to epsko avanturo? Wix ali Shopify?

Tekmovalci

wix vs shopifyWix je graditelj spletnega mesta, ki ima vse funkcije, ki si jih lahko kdo zamisli. Kaj ne morete storiti z Wixom. To vključuje e-trgovino. Način razmišljanja o Wixu je ustvarjalec spletnih strani, ki ima tudi funkcijo e-trgovine.

Shopify je rešitev e-trgovine. To počne Shopify. Obstaja, da optimističnim podjetnikom omogočamo priložnost za izgradnjo trgovine, ki jo želijo hkrati pa ponuja tudi podporo pri vseh malenkostih, ki se pojavljajo v e-trgovini.

TLDR;

Za strogo e-trgovino bi moralo 95% ljudi tam uporabljati Shopify. Edino, ko bi morali uporabljati Wix, je, če imate majhno knjižnico preprostih izdelkov in cenite preprostost uporabe njihovega spletnega mesta za gradnjo spletnih strani v primerjavi z drugimi funkcijami e-trgovine..

Wix dobro deluje pri e-trgovini za digitalne izdelke in majhne knjižnice, ker e-trgovina ni njegova glavna funkcija. Shopify je tam za izdelavo vse o e-trgovini delujejo za posel.

Podobnosti Shopifyja in Wixa

Obe platformi si nista tako podobni, ko gre za dejansko njihovo uporabo. Shopify je nekako kot WordPress lite, saj morate izbrati temo za izdelavo svojega spletnega mesta in na voljo je kup vtičnikov in aplikacij, ki jih je mogoče uporabiti.

Wix se med funkcijo povleci in spusti zelo razlikuje. Način, kako dejansko ustvarite spletno mesto na Shopifyju, je zelo odvisen od teme, ki jo uporabljate, kjer bi morda lahko uporabljali sistem povleci in spusti. Wix ni tak. Za izbiro funkcionalnosti nimate možnosti Wix je zgradil funkcionalnost.

Izdelke lahko enostavno prodajate na obeh in lahko preprosto naredite čudovito spletno mesto na obeh. Tu se končajo podobnosti z veliko sliko.

Za koga je Wix

Wix je namenjen nekomu, ki ga želi ohraniti preprosto z a gradnik spletnih strani. Ustvarjanje čudovitega spletnega mesta je na platformi enostavno. Funkcija povleci in spusti vam omogoča, da ustvarite karkoli si lahko mislite in je res prazen urejevalnik platna.

Za e-trgovino morate uporabljati Wix, če prodajate nekaj digitalnih izdelkov ali le nekaj fizičnih izdelkov. Prilagoditev spletnega mesta okoli teh izdelkov bo preprosta in omogočila vam bo, da se osredotočite na oblikovanje spletnega mesta.

Kdo je Shopify, je za

Shopify je za lačnega podjetnika pripravljen prodati svoje izdelke. Svet e-trgovine je lahko osupljiv in Shopify olajša.

Stari pregovor je, da ne veste, česa ne veste. Shopify to skoraj ne šteje, ker je bila ustvarjena vsa funkcija, ki vam je na voljo da bi odpravili bolečinsko točko v preteklosti trgovin e-trgovine.

To je lepota Shopifyja. Ustvarili so ga iz potrebe treh kanadskih fantov, ki so želeli spletno trgovino. Spoznali so, da so obstoječe rešitve grozne in namesto da bi se pritoževali nad njimi, so ukrepali. Tu imate koristi. Uporabite novo rešitev.

Shopify smo ocenili tudi kot najboljšega vrhunski kandidat v našem boju za najboljše platforme za e-trgovino.

Funkcionalnost Wix Vs. Shopify teme

Na Wixu je urejevalnik nekaj, kar lahko poberete takoj. S popolno svobodo oblikovanja so v urejevalniku nekatere odlične funkcije, ki jih ni mogoče storiti pri večini ustvarjalcev spletnih mest in jih je izjemno težko vgraditi v spletna mesta, izdelana po meri. Wixova zmožnost metati videoposnetke in animacijo povsod in kjer koli je funkcija naslednje stopnje.

Z Wixom lahko preusmerite karkoli na svoje spletno mesto z enostavnimi funkcijami in ne da bi morali iti v zadnji del, da bi karkoli uredili..

Wix je vsekakor lažje zgraditi čudovito spletno mesto s. Shopify ima krivuljo učenja, medtem ko Wix v resnici ne. Na Shopify je vgrajen graditelj, vendar je večina funkcionalnosti zgradbe odvisna od teme, ki jo uporabljate.

Na Shopify je deset brezplačnih tem, ki lahko resnično naredijo lepo spletno stran. Naš najljubši, ki ga uporabljamo, je Brooklyn, najboljši za srednje velika prodajalna oblačil, vendar je vsaka primerna za posebne vrste trgovin. Ena je specializirana za fotografiranje od roba do roba, ena je odlična za množično financiranje in ena je lahka za navigacijo.

Če želite več funkcionalnosti, jih obstaja na tisoče tem kupiti za Shopify. Obstaja cel kup razvijalcev, ki ustvarjajo teme za gostovanje storitev, kot so Shopify, WordPress in BigCommerce. Najboljši so z velikimi bazami znanja in velikimi skupnostmi, ki vam bodo pomagale pri načrtovanju.

Funkcionalnost e-trgovine

Ne želim prodati Wix na kratko. Zelo dobro deluje kot platforma za e-trgovino. Če Shopify ne bi obstajalo, bi verjetno vsem rekel, naj uporabljajo Wix, razen če želijo popolno prilagodljivost z velikansko krivuljo učenja.

Vendar živimo v svetu, kjer Shopify resnično obstaja. S tem prihaja znanje, da je Funkcija e-trgovine z Shopifyjem je boljša od Wixa.

Naj začnem z besedami obeh ponudb storitev mobilna optimizacija. Nekatere starejše teme Wix-a ne, vendar jih verjetno kljub temu ne boste uporabljali.

Wix vam omogoča plačevanje, upravljanje pošiljanja, upravljanje davkov, uporabo nakupovalne košarice in posodobitev po e-pošti. Ta funkcionalnost je več kot dovolj za veliko ljudi. Če je to vse, kar potrebujete z nekaj izdelki, potem vsekakor uporabite Wix. Je veliko bolj preprosto.

Če potrebujete več kot to, uporabite Shopify. Upravljanje zalog za Shopify je najboljše v poslu – upravljanje več kot 10 izdelkov je ponavadi glavobol na Wixu toda na Shopify je enostavno.

Shopify demo gif

Shopify ponuja vse, kar Wix počne, poleg tega pa ima izredno enostavno uporabo v večkanalni prodaji, poglobljena poročila, ogromen izbor aplikacij in poslovne e-trgovine. Najboljša stvar pri Shopifyju je nešteto majhnih vidikov, za katere se vam ne bi zdelo, da jih potrebujete. Bolj kot uporabljate Shopify, več boste našli in uporabljali.

Podpora strankam in baza znanja

Iskreno je težko pohvaliti več o obeh bazah znanja platforme. Točno tisto, kar bi si želeli iz baze znanja. Če obstaja kaj, kar vas zanima, so možnosti oba bosta imela odgovor.

pomoč strankamObe skupini za podporo strankam sta izredno odzivni tudi. Roba gre vse do Shopifyja. Če uporabljate Shopify in se obrnite na skupino za podporo strankam in ugotovite, da imate zadovoljivo izkušnjo s tem agentom za podporo strankam, jim lahko pošljete e-pošto neposredno po tem.

V višjih cenah dobite tudi svojega lastnega zastopnika, s katerim lahko spoznate in rastete. Poleg tega vam Shopify daje brezplačni bralnik kreditnih kartic tako lahko osebno kupujete in uporabljate Shopify kot svoj POS sistem.

Drugi fantastični vidik Shopifyja in Wixa sta njuni skupnosti. Iskanje nečesa na njihovih forumih skoraj vedno prinese nit za razpravo, ki že govori o tej temi. Če ga ne najdete, lahko vedno kaj vprašate tam.

SEO – kar je bolje?

Wix in kvadratni prostor niso najboljše rešitve, ko gre za SEO vendar še vedno dobro delujejo. Najboljša možnost za to je WordPress. Vendar oba ponujata SEO funkcije in zmogljivosti, ki resnično vplivajo.

seo vektorNjihove funkcije SEO vključujejo samodejno ustvarjene zemljevide spletnih strani, pa tudi prilagodljive naslove strani in meta opise. Obe možnosti omogočata uporabo različnih orodij za SEO. Če načrtujete bloganje in optimizacijo SEO-ja, potem bo to delo namesto vas.

Na koncu dneva večina programov za izdelavo spletnih strani in upravljanje vsebin omogoča prilagodljivost SEO. Shopify omogoča nekoliko več svobode pri strukturiranju spletnega mesta.

Glavna težava s SEO na teh platformah je, da ste podvrženi ne glede na njihove odločitve glede številnih tehničnih vidikov SEO. To ne pomeni, da se vaše spletno mesto ne more uvrstiti s temi platformami.

Bloganje – estetika ali preprostost?

Obe možnosti sta opremljeni z vgrajenim bloganjem funkcionalnost. Rahla noga se dvigne do Shopifyja, ker ponuja napredne funkcije objavljanja, kot so na primer objavljene objave.

Veliko funkcij v spletnem dnevniku, ki so vgrajene v Shopify, je dobro, toda dejanska estetika bo imela veliko opravka s temo, ki jo uporabljate.

Funkcije spletnega bloganja Wix so preproste, a preproste. Možnosti za bloganje v primerjavi s preostalim omrežjem Wix so presenetljivo majhne, ​​vendar je še vedno mogoče ustvariti lep videz bloga.

Cene Wix vs Shopify v primerjavi

Za vsak načrt e-trgovine, ki vam ga ponuja Wix, lahko sprejemate spletna plačila brez provizij. Prav tako prejmete neomejeno pasovno širino, brezplačno domeno za eno leto, nobenih oglasov, Google Analytics, bonov za oglase v vrednosti 300 USD, aplikacije za povečanje spletnega mesta in aplikacije za ustvarjanje obrazcev. Drugi stroški z Wixom vključujejo plačane aplikacije.

Funkcija e-trgovine, ki jo prejmete za isto ceno Shopify je veliko večji od funkcionalnosti Wixa.

Vsaka stopnja cen Shopify vključuje neomejene izdelke, podporo 24/7, možnost prodaje na drugih prodajnih kanalih, ročno ustvarjanje naročil, kode za popust, SSL potrdilo, opuščeno vračilo vozička, Shopify plačila z analizo prevare, POS aplikacijo, fizično strojno opremo, in močna izbira aplikacij. Drugi stroški storitve Shopify so plačane aplikacije, plačane teme in nakup domene. Shopify vključuje tudi raven podjetja po meri, ki omogoča večjo prilagodljivost množičnih trgovin.

Zavijanje

Ko se boste morali odločiti med Shopifyjem in Wixom, morate ugotoviti, kaj je pomembno pri prodaji svojih izdelkov.

Ali samo poskušate prodati nekaj stvari na čudovitem spletnem mestu, polnem vsebine? Wix je morda zate.

Ali poskušate ustanoviti e-trgovino, kjer prodajate milijone izdelkov? Shopify bo verjetno prava izbira za vas.

Pogosta vprašanja

Ali lahko uporabljam Shopify na Wixu?

Da, na Wixu lahko uporabite aplikacijo Shopify. Vendar bi na tem mestu plačevali za Shopify in Wix, kar nima veliko smisla.

Katera je najboljša platforma e-trgovine?

Za čisto funkcionalnost e-trgovine je Shopify najboljša platforma e-trgovine. Glede na to je veliko prodajaln e-trgovine uspešno delujoče na drugih platformah.

Kako sestavim spletno mesto za e-trgovino?

Prvi korak bi bil, da izberete platformo, kot je Shopify. Shopify olajša nastavitev trgovine z vadnicami.

Ali Shopify izdela vaše spletno mesto?

Ne, za izdelavo spletnega mesta boste morali izdelati spletno mesto ali plačati razvijalcu. Shopify ima mrežo oblikovalcev, ki jih lahko za plačilo najamete za izdelavo svojega spletnega mesta.

Lahko vam je tudi všeč:

  • Best Web Hosting
  • Najboljše platforme za e-trgovino

Reference in sliki:

  • Web-Logics.com

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Adblock
detector