Wix és WordPress – melyik a legmegfelelőbb (2019. május)

Amikor először elkezdtem weblapokat építeni, az mind HTML volt. Ha valaki emlékszik manapság, akkor tudhatja, hogy ez volt a HTML webfejlesztés aranyszabálya. (Sajnálom a zenét, ha rákattintott erre a linkre.)


Túl sokat tettünk azoktól a napoktól kezdve, és most a felhasználók rengeteg választással szembesülnek. Vannak új weboldal-építők, amelyek felbukkannak az egész helyszínen, ám a legtöbb ember által használt tartalomkezelő rendszer továbbra is a WordPress lesz. Ma ezt az óriást összehasonlítjuk egy másik népszerű versenyzővel. – Wix.

wix vs wordpress logó

Osszuk meg tapasztalatainkat a Wix-szel és a WordPress-kel egyaránt, majd betekintést nyújtunk Önbe, melyik jobban megfelel az Ön igényeinek. Számos különféle szempontot hasonlítunk össze. Kezdjük néhány statisztikával:

A WordPresss az internet közel egyharmadát birtokolja, ahogy ma ismerjük.

A WordPress birtokolja az internet nagy piaci részesedését azért, mert segíthet a saját elképesztő webhelyének létrehozásában..

Annak ellenére, hogy a WordPress király, ez nem tökéletes. Van egy nagy tanulási görbe, amelyet nehéz lehet kezdőknek használni.

Azoknak az embereknek, akik nem akarnak sok nehézséggel szembesülni webhelyük létrehozásakor, dönthetnek úgy, hogy sokoldalúbb webhely-készítőt vagy olyan tartalomkezelő rendszert használnak, mint a Wix. Ennek az általa kínált kényelem hátrányai is vannak.

Annak ellenére, hogy a WordPressnek a leglenyűgözőbb státusza van, amikor a webhelyeket használják, Wix nem gonosz. A Wix a mai internetes webhelyek mintegy 1% -ának felépítésében segített. Ez a szám tűnhet csekélynek a WordPress mellett, de ez számít tíz millió webhely.

Wix vs. WordPress: A legalacsonyabb

Használja a WordPress alkalmazást ha egy weboldal felépítését tervezi, és teljes potenciáljára növeli azt. A WordPress beépített webhelyén elérhető lehetőségek és szolgáltatások száma megdöbbentő.

Használja a Wix-et ha alapvető célokra van szüksége webhelyre, és nem akarja megoldani egy nagy tanulási görbét, hogy egy webhely működőképes állapotba kerüljön. Csak annyit kell tennie, hogy kitalálja az építő szoftverét.

WordPress – Minden testreszabás kéznél

A weboldal felépítését összehasonlíthatjuk egy steak főzésével.

Menj előre, és a Google hogyan készíthet steak-t. Olyan sok lehetőség van. Grillezheti, átkutathatja és dobhatja a sütőbe, használhat sous videot, pokolba – akár mikrohullámú is.

Ne mikrohullámú sütőben.WordPress testreszabás

Ezek a lehetőségek mind a weboldal felépítésében léteznek, különféle weboldal-készítőkkel. Arra is bérelhet valakit, aki elkészíti weboldalát – olyan, mintha elmennél egy steakhouse-be és felkínálnád nekik egy steakot, ahogy tetszik..

Tegyük fel, hogy egy étterem steakké tesz téged. Ebben a forgatókönyvben sous videot használnak, majd megvetik a steakét. Ez az egyik legjobb módszer a steak főzésére, és a fő módszer, amelyet legfeljebb ötcsillagos éttermekben használnak.

Kimehet, és vásárolhat egy sous videót, főzheti a steakét, majd magát keresheti egy serpenyőben. Alapvetően a nagyszerű steak készítésének lehetősége az Ön képességétől függ – de ugyanazok az eszközök vannak, mint az étterem séfje. Lehetséges, hogy ugyanazzal az eszközzel jobban elkészítheti a steakét, mint a szakács, ha tudja, mit csinál.

Ez az, ami a WordPress – ugyanazokat az eszközöket használja, mint egy webfejlesztő webhely készítéséhez. A fejlesztők bevehetnek olyan extra technikákat, amelyek jobbá teszik a weboldalt, mint amit te tudsz tenni, de idővel megtanulhatja (vagy a Google) ezeket a technikákat a WordPressen, és létrehozhat egy fantasztikus weboldalt..

A WordPress lehetővé teszi készítse el a lehető legjobb weboldalt végtelen lehetőségekkel és segítséggel. Elérheti a SEO magasságait, fantasztikus plugineket használhat, amelyek ellenőrzik a biztonságot, és testreszabhatja webhelyét, amennyit csak akar..

Wix – Minden testreszabás az Ön számára

A Wix használata ebben a forgatókönyvben olyan, mint egy grill használata egy steak főzéséhez.

CMS összehasonlítás 2019

A Wix gyönyörű weboldalt hozhat létre – amely szinte tökéletes. A probléma az, hogy nem fogja tudni a webhelyet a lehető legmagasabbra tenni. Sok olyan helyzetben, amely nem valószínűleg az, amit keres. A hivatásos webes fejlesztők nem használják a Wix-et.

Wix egy weboldal készítő ez mindent felállít neked. Ez egyszerű és könnyen használható, kis tanulási görbével, és nem kell több pénzt költeni mint a matrica ára sablonokon és nagy támogatás.

A steak grillezése finom és nehéz összezavarodni. Hely van a hibára, de mindent összevetve valószínűleg legalább rendben készítünk steakot. Nem kínál esélyt arra, hogy ugyanabból a steakből főzzön, mint egy sous vide, és remek szezelési technikát, de mégis készíthet neked egy finom ételt, amely megfelel az Ön igényeinek, ha képes grillező vagy.

Használat

A WordPress webhelyek teszik ki a világ 100 legjobb webhelyének 14,7% -át. Nézze meg a WordPress-t használó vállalatok listáját.

A webhely-készítőknek vagy a tartalomkezelő rendszereknek a WordPress-t az idő 52% -ában használják. Évek óta használjuk a Wix-et, és egy hosszú áttekintés után ez is az első számú választásunk olyan webhely-készítők számára, amelyek „minden egyben” megoldások. Nem meglepő, hogy a CMS népszerűsége szempontjából második helyen áll a WordPress-nél.

Hogyan állítson be egy webhelyet a Wix és a WordPress segítségével

A Wix használatának lépései

 1. Menj wix.com
 2. Regisztráljon, és válassza ki a tervet
 3. Vásárolja meg domainjét
 4. Készítse el webhelyét (tipp: kövesse ezt az útmutatót)

A WordPress használatának lépései

 1. Válasszon egy jó internetes hostot (tipp: olvassa el a legjobb webtárhely-szolgáltatók áttekintése)
 2. Válasszon egy fogadási tervet
 3. Vásárolja meg vagy válassza ki domainjét (attól függ, hogy szerepel-e ez a tárhely szolgáltatásban)
 4. Telepítse a WordPress alkalmazást
 5. Válasszon témát
 6. Válasszon egy ingyenes vagy fizetett témát
 7. Tudja meg, hogyan lehet az új témát webhely létrehozására felhasználni
 8. Telepítsen beépülő modulokat a webhely testreszabásához
  • Válasszon ingyenes vagy fizetett bővítményeket
  • Telepítés előtt végezzen kutatást az összes különféle lehetőségről
 9. Beragad az aktuális témához, és próbáljon CSS-t és HTML-t vagy egy plugint használni
  • Nagyon sok Google dolgozik a kód másolására és beillesztésére (mivel valószínűleg nem ismeri a HTML-t)

Mint tudod mondani, a WordPress használata kissé bonyolultabb, mint a Wix használata. Lehettem volna még néhány lépést megtenni mindkettő számára, de alapvetően ez az, amire gondolsz, amikor ezen lehetőségek egyikét választod.

Noha a Wix nyilvánvalóan egyszerűbb – olyan sok dolgot nem tud megtenni, amit a WordPress használatakor megtehetsz. A Wix-ben Ön korlátozva van az építőfunkciókkal és Wix-beépített integrációk, míg a WordPress a teljes ellentét.

A WordPress egy nyílt forráskódú platform. A műsor mindenki számára elérhető és módosítható. A WordPress segítségével bárki bármikor létrehozhat saját témákat vagy plug-ineket mások számára, ingyenesen vagy sok esetben vásárlás céljából.. Ez az oka annak, hogy a WordPress közösség olyan hatalmas, és miért olyan sok ember használja a WordPress-t.

Ki használná melyiket

Ha húzza és vidd szeretne létrehozni egy teljesen testreszabott weboldal fantasztikus ügyfél-támogatással, akkor a Wix-et kell használnia. Van egy kicsi tanulási görbe, de a lehetőségek kéznél vannak. Miután Wix elsajátította, ez egy hatalmas eszköz, amely lehetővé teszi az üres vászon műalkotássá történő alakítását, és ez nem tart sokáig.

A Wix azoknak szól, akik egyedülálló weboldalt akarnak létrehozni számukra, anélkül, hogy foglalkozniuk kellene a weboldal üzemeltetésével járó összes extra dologgal..

A WordPress azoknak szól, akik komolyan gondolkodnak egy weboldal felépítésében. Olyan sok szempont van a weboldal és a weboldal növekedésében és marketingjében A WordPress lehetőséget nyújt arra, hogy kiemelkedjen minden szempontból.

Ha komolyan veszi a webhelyet, és időt akar venni a létrehozott szempontok megismerésére, akkor használja a WordPress alkalmazást. A lehetőségek végtelenek, és lehetősége van arra, hogy elkészítse pontosan azt, amit szeretne.

WordPress Témák Vs. Wix témák

Ellentétben azzal, amit sokan gondolnak – nem kell tudnia, hogyan kell kódolni a WordPress használatához. Sok téma lehetővé teszi a Wix számos olyan funkciójának lehetővé tételét, hogy tovább testreszabhassák a kóddal.

A WordPress webhely felépítésének módja az, hogy a felhasználó kiválasztja a használni kívánt témát. A témák alapvetően azok, amelyek a Wix készítője. Bizonyos esetekben drag and drop lehet, vagy kiválaszthat egy elemet, amelyet fel kell vennie a webhelyére, majd szerkesztheti azt egyéni szöveggel, képekkel vagy bármilyen alkalmazható elemmel.

A WordPress a WordPress által beépített témák széles választékával érkezik, amelyek lehetővé teszik, hogy valaki alapvető weboldalt készítsen. Az egyszerű témák kiemelhetők a kóddal, de egy weboldal feltétlenül létrehozható kód használata nélkül.

A tetején ingyenes témák vannak olyan témák, amelyeket meg lehet vásárolni, majd felhasználni, amelyek a Wixhez hasonló építési élményt nyújtanak. Vannak olyan vállalatok, amelyek gyönyörű építkezési élményt hoztak létre, mint például az Elegáns Témák és a Kihúzás a homokozóból.

Az Elegáns Témák készített egy építőt, amely lehetővé teszi, hogy bizonyos elemeket egyszerűen húzza és dobja le a könnyen használható szerkesztési funkciókkal. Sok mindent el lehet végezni másodpercben, betöltési idő nélkül.

összeomlás-és átnevezés-gif

A támogatás mértéke és a tájékoztatás tisztán attól függ, hogy melyik témát választja. Egyes témákban gazdag közösségek vannak, amelyek segíthetnek a téma használatában, míg másoknak szinte nincs segítsége.

A Wix különféle sablonokkal rendelkezik, sőt mesterséges tervezési intelligenciát épített fel, amely lehetővé teszi kezdje el a webhely felépítését.

Bármelyik sablont választja, ha úgy dönt, hogy az ADI-t használja, webhelyét a Wix készítőben fogja létrehozni. Ez azt jelenti, hogy korlátozott lehetőségei vannak a WordPress világon megjelenő számos témájához képest. A korlátozott szám azonban nem mindig azt jelenti, hogy kevés. A Wix opciói megdöbbentőek, mint más weboldal-készítők.

A Wix-ökoszisztéma belsejében élő élet sem mindig sem rossz, mivel mindig is tudja, hogy milyen támogatást kap, ha bármilyen problémát felmerül..

Kódolás, közösség és megoldások keresése

Ahhoz, hogy valóban létre tudja hozni a fejében ülő pontos weboldalt, meg kell tanulnia kódolást. A jó hír az a webhely 97% -át létrehozhatja a fejében anélkül, hogy megtanulná a kódolást. A fejedben ez a 3% valószínűleg nem szükséges.

Az Ön igényeinek megfelelő téma kiválasztása megszünteti a kódolás szükségességét. Ha egy nagy felhasználói bázissal választ ki egy témát, akkor lesznek olyan oldalak és fórumok oldalai, amelyek készen állnak a kódra, hogy lemásolják és beilleszthessék a témájába az adott kiegészítő szolgáltatáshoz, amelyet hozzáadni szeretnének..

Időnként lesz valami, amit meg szeretne csinálni, és lehetetlennek tűnik kód használata nélkül, majd egy gyors Google-kereséssel később rájön, hogy van egy plugin, amely elvégzi a kívánt funkciót.

Ez a WordPress szépsége, a közösség ott van, hogy segítsen bármi megvalósításában.

A Wix-en, Ön korlátozza azt, amit a Wix lehetővé tesz. Nagyszerű közösség és lenyűgöző tudásbázis létezik annak kitalálására, hogy miként végezheti el azt, amit meg akar próbálni. A probléma az, hogy ha nincs a tudásbázisban, akkor nem lesz mód arra, hogy megcsinálja.

WordPress és Wix támogatás

Tudásbázis támogatásaA nagyszerűség mindkét platformon az, hogy ha problémája van, az állásfoglalás az interneten található.

A Wix segítségével tudásbázisuk lefedi a szoftver minden aspektusát, és ott van minden, amire segítségre van szüksége. A Wixnek is elképesztő támogató csoportja van. Válaszolnak gyorsan és megkapja a szükséges segítséget.

Másrészről, a WordPress annyira sokféle felhasználást igényel a különféle témákkal, beépülő modulokkal és alkalmazásokkal, hogy az információkat egy kicsit nehezebb megtalálni. Mint korábban említettük, webhelyek millióit futtatják a WordPressen. Emberek milliói járulnak hozzá a WordPress-t alkotó csodálatos közösséghez.

Ez százezrek súgó cikkeket eredményez a fórumukban – szó szerint – több százezer. Nehéz lehet megtalálni, amit keres, de a jó dolog az, hogy valószínűleg valahol létezik, amire szüksége van.

Nagyon sokan unatkoznak abban, hogy megpróbálják kitalálni, hogyan végezzenek bizonyos feladatokat a WordPress-en, és egy fejlesztőt béreljenek fel webhelyük készítésére.

Wix Apps és WordPress plugins

A Wix közel 300 alkalmazást kínál a Wix webhelyén. Ezek az alkalmazások a SEO súgójától az elemzésig egészen az Amazon termékek értékesítéséig terjednek.

Az alkalmazásokkal kapcsolatban a Wixnek sikerült összeállítania egy olyan mainstream eszközök portfólióját, amelyek sok webhelytulajdonosnak segítenek javítani a játékban. A WordPress-hez viszonyítva a kiválasztás halványan összehasonlítható.

Míg a 300 szilárd számnak hangzik, ez viszonylag kicsi a számhoz képest 55 000+ beépülő modul elérhető a WordPress felhasználók számára. Mire holnap a tekercs körül jár, még több plugin lesz a WordPress piactéren. Senkinek nem kell hozzáférnie több mint 50 000 bővítményhez.

azonban, van egy bővítmény bármi számára, amire gondolhat. Mindegyiküket a valódi felhasználók felülvizsgálják, ha az emberek valóban használják őket, és jó mennyiségű információt fog adni neked, hogy döntsön. Nehéz lehet megpróbálni megtalálni azt, amit időnként is keres.

SEO és blog

SEO van bírság a Wix-en. SEO funkcióik magukban foglalják az automatikusan létrehozott webhelytérképeket, valamint a testreszabható oldalcímeket és metaleírásokat. A Wix különféle SEO eszközöket kínál, amelyek elősegíthetik a SEO fejlesztését. Ha blogolást és SEO optimalizálást tervez, akkor bármelyik az Ön számára megfelelő.

SEO és bloghasználata A WordPress azonnal számos előnyt kínál a SEO terén. A Wix által kínált SEO eszközök teljesen sápadtak, összehasonlítva a WordPress összes elérhető SEO beépülő moduljának lehetőségeivel.

A WordPress azonnal, plug-inek vagy hozzáadott téma nélkül, fantasztikus alapfunkciókat kínál. A WordPressnek megfelelő HTML jelölés, SEO-barát permalinkekhez, címcímkék, fejezetek, könnyű tartalom készítés, és optimalizált képek. Szinte az összes elérhető téma SEO-ra is optimalizálva van, és egy vagy két pluginnal párosítva eléri a SEO magasságait..

A Wix jó választás blogoláshoz azok számára, akik újak a weboldal világában. Könnyű és könnyű, akárcsak a Wix többsége. A WordPress azoknak szól, akik mélyen bele akarnak merülni a blogolás világába, és sokat akarnak tanulni a SEO-ról.

WordPress és Wix árképzés

A Wix ára egyszerű. A leggyakoribb lehetőség a havonta 14 USD, amely egy évre ingyenes domain-t, valamint néhány egyéb finomságot tartalmaz. Ráadásul külön fizetni is lehet a Google-on keresztül a domainjéhez hozzárendelt e-mail címért.

wix árképzési tervek

Míg a Wix árazása egyszerű, a WordPress útvonalon haladás nem más. Maga a WordPress teljesen ingyenesen használható. Az első lépés azonban egy olyan hosting szolgáltatás felkutatása, amely áron is terjedhet. Kedvenc hosting szolgáltatásaink, SiteGround, havonta körülbelül 4 dollárt fog fizetni az induláshoz.

A tárhelyszolgáltatás mellett el kell döntenie, hogy fizet-e egy témáért és a pluginokért. Sok téma használható ingyen, de mások több száz dollárba kerülhetnek. A legjobban besorolt ​​témák általában egyszeri, 100-200 dolláros összeget fizetnek. Ha már megvan – az egész életre. Számos olyan plugin található, amelyek egyszeri vagy havi díjat számíthatnak fel.

Attól függően, hogy mit próbálsz csinálni A Wix és a WordPress ára viszonylag összehasonlítható. Néha sok pénzt takaríthat meg, és néha azt tapasztalja, hogy többet költ.

Lehetőség van egy fejlesztő felvételére is, ahol az égbolt korlátozza a költségeket, de egy átlagos webhelyet kb. 2000 dollárért lehet felépíteni..

eCommerce

Mind a WordPress, mind a Wix nagyszerű lehetőségeket kínál az e-kereskedelem platformjain. Sem a legjobb megoldás – a Shopify ezt a koronát veszi -, de mindkettőnek kényszerítő oka van annak, hogy miért használná őket e-kereskedelmi áruházban.

A WordPress használata az e-kereskedelem számára kissé fokozza a nehézséget. Nagyon sok fejlesztő állította be az e-kereskedelem webhelyét a WordPressen, de nyilvánvalóan igazán tudják, mit csinálnak.

E-kereskedelem web dev

A WordPress e-kereskedelemhez történő felhasználásának legjobb módja a beállítás WooCommerce. A WooCommerce a WordPress egyik legjobb pluginje, és kezdetben könnyen használható. A WooCommerce használatakor sok további dolgot kell kitalálnia, például fizetési módok, forgalmi adó és egyéb véletlenszerű apróbb aspektusok az e-kereskedelem üzlet működtetésekor, amelyekre a legtöbb ember nem gondol. A Shopify gondoskodik ezekről a dolgokról.

A WordPress mindent megtett, ezért az e-kereskedelem jól működik. A Wix-t úgy építették fel, hogy megkönnyítse a gyönyörű weboldal felépítését. Ennek ellenére az e-kereskedelem hozzáadása bizonyos mértékig működik.

A Wix jól működik, ha van kis termékskála. Öt termék alatti eladás a Wix-en valóban nagyszerű. A problémák akkor merülnek fel, amikor meg akarja mutatni a terméksorozatait, és egy gyönyörű termékkönyvtárat készíteni. Ezen felül vannak olyan szempontok, mint például a visszatérési politika és az e-mail küldés, amelyek zökkenőmentesek a Shopify-n, amelyek nem léteznek a Wix-en.

A Shopify az e-kereskedelem számára készült, a szoftver beállításai, tervezése és felépítése minden szempontból az e-kereskedelem opcióinak beépítésére épül. A Wix-ben található plug-inek és alkalmazások jóak, de nem hasonlíthatók a Shopify kínálatához.

Következtetés: Wix vagy WordPress?

Ha készen áll egy weboldal készítésére – annak tényleges testreszabására és bővítésére, akkor a döntés könnyű – használja a WordPress alkalmazást. A WordPress nem nehéz a megfelelő témával, és a segítséget nyújtó információ mennyisége a világon végtelen. Mire készen áll a webhely felépítésére, szakértő webfejlesztőként fogja érezni magát.

A Wix jobb, ha nincs érdeke mély merülésre. Olyan egyszerű és könnyen használható alkalmazást szeretne, amely elvégzi a munkát.

Mindig is lehetősége van bérbeadni egy fejlesztőt webhely létrehozására az Ön számára. Ha komolyan gondolkodtam egy weboldal létrehozásában és bővítésében, akkor az egyetlen két lehetőség a WordPress használata saját magának vagy a fejlesztő felvétele. Rekordként a fejlesztő a WordPress-t fogja használni.

GYIK

Melyik weboldal-készítőnek van a legjobb SEO? WordPress vagy Wix?

A WordPress azoknak szól, akik időt akarnak tanulni mindent a SEOról és a blogról. A WordPress szolgáltatásai és beállításai, valamint a bővítmények teszik a platformon a SEO-t más platformokkal szemben jobbnak.

Mennyi ideig tart a Wix webhelyek megjelenése?

48 órát is igénybe vehet, amíg a saját domainjével megjelenő webhely megjelenik.

Mennyibe kerül egy Wix webhely közzététele?

A Wix weboldala ingyenesen közzétehető a következő elnevezési formátumban: username.wixsite.com/siteadress. Az egyéni domain használatához és a sok szolgáltatás feloldásához ki kell választania egy fizetett tervet. Átlagosan fizetett tervek havonta 14 dollár, de havi 5 dollár és havonta 25 dollár is lehet.

Szerkesztheti a Wix-webhelyet a közzététel után?

Igen, szerkesztheti a Wix webhelyét a közzététel után, és a módosítások életbe lépnek, ha kész.

Mi a különbség a WordPress.com és a WordPress.org között?

A WordPress.org egy olyan platform, amelyet egy önálló gazdagépen tárol fel egy webhely létrehozására és kezelésére előre kiválasztott tárhely platformon. Ez a verzió, amelyre ez a cikk vonatkozik. A WordPress.com hasonló, de az Ön számára üzemel, és a weboldal készítőjeként lett megtervezve az egyszerű használat érdekében.

Miben különbözik a WordPress a Wix-től??

A legnagyobb különbség a Wix és a WordPress között az, hogy a Wix egy drag-and-drop weboldal készítő szoftver, amely kezeli a webhely összes hátteret, és a WordPress önálló szoftver, amelyet a kiválasztott tárhely-platformon telepít. A Wix használata sokkal könnyebb, míg a WordPress rendelkezik tanulási görbével.

Referenciák és képösszegek:

 • Kingcrescent.com
 • Learnwoo.com
 • ShareGate.com
 • MyVenturePad.com
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map