Web Hosting Terbaik Kanada (2020)

Contents

Ulasan dan Perbandingan Teknikal

Kami meneliti 28 penyedia hosting teratas untuk orang Kanada
untuk membantu anda menjimatkan masa dan wang.


Kami telah memeriksa puluhan penyedia hos dan menggunakan data bernilai lebih dari satu dekad untuk membina ranking terkini dari hos web terbaik di Kanada. (Klik untuk melihat kedudukan.)

Sejak musim panas 2016, kami telah membeli dan menguji setiap syarikat hosting teratas di Kanada.

… Termasuk banyak nama rumah tangga seperti GoDaddy, Bluehost, dan HostGator.

Dalam panduan ini, kami melihat pelbagai faktor untuk membantu anda membuat keputusan berdasarkan maklumat untuk mencari syarikat hosting terbaik untuk laman web anda.

Kami telah menghabiskan beberapa dekad untuk bekerja dalam talian, dan telah beberapa kali terbakar dengan memilih penyedia hosting yang tidak baik. Setelah melalui banyak percubaan, kesilapan, dan kesengsaraan, kami telah menemui perkhidmatan hosting web terbaik di Kanada.

Siapa kita

Sebelum kita mengetahui pecahan teknikal penyedia hosting yang berbeza, saya akan memperkenalkan pasukan di sebalik panduan ini. Kami adalah kumpulan tiga orang, dan kami mempunyai agensi pemasaran digital bernama Castle Media. ��

Saya Gary, pengarang panduan dan lelaki yang menerbitkan sebahagian besar ulasan hosting di laman web ini. Saya pernah menjadi pereka web sejauh yang saya ingat, sebelum Facebook dan bahkan MySpace.

Saya telah menjadi tuan rumah beratus-ratus laman web di seluruh Kanada dan Amerika Syarikat, dan pada masa itu, saya melihat banyak host datang dan pergi.

Ulasan Hosting – Penjejakan Kami & Proses Penyelidikan

gambar penjejakan langsung kami melalui pingdomUntuk membuat keputusan yang tepat memerlukan mendapatkan data yang tepat, dan satu-satunya cara untuk melakukannya adalah dengan mengukur hasil, seperti itulah yang telah kami lakukan selama beberapa tahun terakhir.

Kami mengesan waktu operasi, waktu henti, dan latensi di semua laman web kami. Sekiranya anda melihat grafik di sebelah kanan, anda dapat melihat bahawa kami telah menambahkan 10 hos kami. Kami menggunakan perisian pengesanan lanjutan yang melakukan ping di setiap laman web 50X kali sehari dari pelbagai lokasi. Kami diberitahu mengenai gangguan atau gangguan dalam perkhidmatan dengan segera.

Kami hanya menambahkan perkhidmatan yang disyorkan terbaik kami dan menyembunyikan URL kerana mereka adalah laman web pelanggan yang aktif, tetapi melihat dengan cepat data akan membantu anda melihat mana yang telah menurun pada masa lalu dan berapa lama.

Anda boleh melihat penjejakan langsung di sini. Baca lebih lanjut mengenai proses penyelidikan 4 langkah kami di sini.

Cara Menggunakan Panduan Ini

Kami ingin memberikan banyak maklumat berharga sambil menyimpan perkara-perkara yang mudah difahami, itulah sebabnya kami meletakkan hos teratas kami mengikut urutan berangka.

Ini adalah sistem ranking standard dengan cadangan nombor satu kami di bahagian atas, diikuti oleh nombor dua dan seterusnya. Untuk mengelakkan maklumat yang tidak diperlukan, kami telah hanya merangkumi empat pilihan utama kami. Itu termasuk tiga yang membuat kita dapat memberikan kualiti tertinggi dan yang popular tetapi kurang dalam beberapa bidang utama.

Sebelum kita menerimanya, jika ada pertanyaan jangan malu dan tekan butang hubungi kami. ��

Perkhidmatan Web Hosting Terbaik pada tahun 2020

Berikut adalah 4 ulasan hosting web Kanada berdasarkan kos, perkhidmatan pelanggan, kelajuan dan masa operasi.

1. HostPapa – Host + Diskaun Kanada Terbaik

HostPapa Menawarkan Hosting Pembaca Kanada Diskaun 67% + Pendaftaran Domain Percuma

logo hostpapa

Harga – $ 2.95 sebulan ($ 13.99 / bulan biasa)
Waktu operasi purata sebanyak 99.95%
Purata masa muatan sebanyak 475ms

HostPapa tidak diragukan lagi adalah hos web kegemaran kami – dan itu bukan hanya kerana mereka adalah syarikat Kanada.

Kami menggunakannya untuk hampir setiap laman web kami, dan kebanyakan laman web pelanggan baru kami menggunakannya juga. Selain fakta bahawa tidak mengecewakan kriteria kami dan unggul dalam kebanyakannya, HostPapa adalah logistik pilihan Kanada terbaik.

Laman web anda akan dimuat sedikit lebih pantas daripada jika anda menggunakan beberapa hos web popular lain kerana pelayan HostPapa terletak di seluruh Kanada. Ibu pejabat mereka juga berada di Kanada (di Burlington, ON).

Sejak HostPapa suka Kanada seperti yang kita lakukan, mereka memberikan potongan besar kepada semua pembaca kita.

 Gunakan pautan ini anak panah yang menunjuk ke pautan diskaun hostpapa untuk pembaca hostingcanada.org untuk menuntut diskaun anda untuk pakej hosting baru.

Hampir separuh harga pakej hosting biasa mereka dan peningkatan percuma yang sebaliknya agak mahal. Potongan harga yang mereka tawarkan menjadikan pilihan premium seperti HostPapa semurah beberapa rancangan termurah.

HostPapa juga cukup baik untuk menawarkan semua pembaca kami ciri-ciri penting secara percuma, termasuk jaminan 30 hari mereka, pembina laman web percuma, keselamatan SSL percuma, latihan 1-ke-1 percuma, dan pendaftaran domain percuma – sama sekali nilai $ 50. Untuk mendapatkan domain percuma (+ barang lain), daftar sekarang dengan pautan ini.

HostPapa juga unggul dalam hal sokongan pelanggan, yang tersedia 24/7 untuk menjawab segala persoalan teknikal. Menghubungi pasukan sokongan mereka adalah seperti mempunyai pekerja baru yang sangat membantu untuk keluar dari laman web anda melalui sembang langsung.

Oleh kerana ia mempunyai pusat data di seluruh Kanada, kelajuan dan waktu operasi laman web sangat baik untuk semua rancangan hosting, tetapi prestasi tinggi hos web bukan hanya kerana lokasinya. HostPapa menjalankan SDD di semua pelayan dan menggunakan Intel Scalable CPU yang mengurangkan alamat memori yang perlu dikendalikan oleh pemproses.

HostPapa bahkan menawarkan pemasangan satu klik, yang membolehkan anda memasang WordPress dengan mudah. Ia juga mempunyai kemampuan SSL percuma dengan Let’s Encrypt.

Sekiranya anda baru mengenal dunia perniagaan dalam talian dan hosting web, HostPapa mesra pengguna. Anda boleh melancarkan blog atau laman web peribadi dengan cepat – cukup ikuti langkah-langkah yang dinyatakan dalam ulasan HostPapa kami.

2. Hostinger – Hos “Mampu Milik” Terbaik

Adakah anda ingin menjimatkan wang tanpa kompromi? Tidak kelihatan lagi.

hostinger-logo

Bermula di $ 0.99 sebulan (DISKAUN 90%)
Waktu operasi purata sebanyak 99.1%
Masa muatan purata 389Cik

Harga pengenalan Hostinger

Harga promosi adalah taktik pemasaran yang berleluasa di industri hosting. Hostinger telah menguasai strategi ini, dan ia memberi manfaat kepada anda sama seperti yang menguntungkan mereka.

Harga Hostinger akan turun naik antara $ 0,99 sebulan hingga $ 2,15 sebulan secara berkala. Anda boleh mengunci harga ini selama 48 bulan. Itulah empat tahun penganjuran dengan harga di bawah $ 70 dengan cara apa pun anda menggunakannya.

Anda mungkin berfikir bahawa perkhidmatan mereka lambat dan buruk (sekurang-kurangnya, itu adalah anggapan saya). Kemudian saya mencuba Hostinger, menambahkan lima laman web yang berbeza pada rancangan asas mereka… Lihat dan lihat, angka prestasi setara – dan selalunya jauh lebih baik daripada – host anggaran lain (yang dikenakan bayaran 2-3x).

Yang mengejutkan saya ialah Hostinger juga mempunyai Pembangun Laman Web sendiri – Zyro. Ia terdiri daripada beberapa ciri yang kemas seperti Zyro AI Content Generator dan Logo Maker dan beberapa yang lama – Sijil SSL percuma, storan SSD tanpa had, dan lebar jalur tanpa had.
Ciri-ciri baru kelihatan sangat menyegarkan, mereka membolehkan anda memberi tumpuan kepada syarikat anda. Dalam masa yang singkat anda menyelesaikan apa yang anda fikirkan. Gunakan kreativiti anda dengan baik dengan fitur baru Hostinger yang membolehkan anda membuat logo untuk jenama anda, Pembuat Logo Zyro.

Hostinger adalah pendatang baru dan perlu melalui lebih banyak ujian tetapi pada mulanya, apa yang kami dapati ialah Hostinger memberikannya.

Ini adalah pilihan yang bagus jika anda mahukan semua ciri asas yang disediakan oleh syarikat hosting lain. Pendedahan penuh: anda tidak akan mendapat semua loceng dan wisel dengan semua rancangan. Oleh itu, tinjau keperluan ciri anda sebelum memilih pakej. Intinya adalah, jika anda ingin menjimatkan banyak wang ketika menjadi tuan rumah dengan prestasi yang memberikan, Hostinger adalah pilihan yang tepat.

Walaupun dengan tahap terendah, anda masih mendapat jaminan wang dikembalikan 30 hari, domain percuma, dan SSL percuma. Untuk mendapatkan semua percuma, daftar menggunakan pautan ini.

3. Bluehost – Hos “Pemula”

Pemasa pertama? Mulakan di sini.

logo bluehost

Bermula di $ 2.95 sebulan
Waktu operasi purata sebanyak 99.74%
Purata masa muatan sebanyak 1.765ms

Pakej Bluehost

Kami tidak akan menyebutkan Bluehost tanpa memberi anda peringatan yang adil: mereka pandai memasarkan dan mengiklankan, jadi setelah anda melayari laman web ini, anda akan mula melihat iklan mereka di mana-mana.

Anda mungkin pernah mendengar perkara baik mengenai Bluehost. Yang benar adalah, banyak ulasan Bluehost positif yang akan anda baca dalam talian adalah tepat: ini adalah salah satu perkhidmatan hosting web terbaik untuk pemula, tempoh.

Mengapa begitu baik untuk pemula? Bluehost adalah yang paling mudah digunakan dan disediakan, ringkas dan ringkas. Syarikat memahami bahawa hosting boleh membingungkan bagi orang yang baru bermula, jadi mereka membuatnya semudah mungkin. Sekiranya anda baru memulakan blog, Bluehost adalah pilihan yang tepat.

Aspek lain dari Bluehost yang menjadikannya hebat untuk pemula adalah harganya. Anda tidak akan memecah bank dengan Bluehost, yang sangat bagus untuk blogger yang mungkin memerlukan sedikit masa untuk mengewangkan laman web mereka.

Di samping itu, mereka mempunyai sokongan pelanggan yang berguna, jaminan wang dikembalikan 30 hari, dan antara muka yang mudah digunakan. Pemula dan pemula bergembira, Bluehost ada di sini untuk anda.

4. HostGator Cloud Hosting – Hosting yang Boleh dipercayai

Mantap dan boleh dipercayai.

tuan rumahBermula di $ 2.75 sebulan
Waktu operasi purata sebanyak 99.4%
Purata masa muatan sebanyak 657ms

Ciri-ciri percuma – E-mel, SSL, pemindahan laman, pembina laman web, sandaran laman web harian

Laman web dan gator mungkin tidak kelihatan seperti dua perkara yang hanya bersatu, tetapi HostGator telah membuatnya berfungsi sejak sekian lama. Ini adalah pilihan web ribuan perniagaan dan blog dalam talian dari pelbagai saiz.

HostGator adalah sangat baik dari segi uptime dengan harga yang rendah. Ia mempunyai ejen sokongan pelanggan yang berguna, dan mudah ditingkatkan, yang membolehkan laman web anda menampung tahap trafik apa pun.

HostGator juga baru-baru ini melancarkan pembangun laman web, yang menjadikan penciptaan laman web anda mudah untuk hosting yang belum dimulakan. Gabungkan dengan pangkalan pelayan global yang baik, dan HostGator adalah pilihan kedua yang baik.

Lihat penjejakan kami di sebelah kanan. Kami memantau Gator 24/7 untuk memeriksa kelajuan, kependaman, dan sebarang gangguan.

5. A2 Hosting – Kelajuan Tinggi

Masa berkelajuan tinggi dan rendah.

Hosting A2

Bermula di $ 3.92 sebulan
Waktu operasi purata sebanyak 99.1%
Purata masa muatan sebanyak 601ms

A2 Hosting adalah hos web menyeluruh yang padat dengan waktu operasi yang sangat tinggi, kelajuan yang sangat baik (beberapa yang terbaik dalam perniagaan), dan sokongan pelanggan yang bermanfaat.

Ditubuhkan pada tahun 2001 oleh bekas Unix SysAdmin, A2 secara berkala membuat senarai ‘Perkhidmatan Web Hosting Terbaik’ PCMag tahun demi tahun. Dan kami cenderung untuk bersetuju bahawa tajuk tersebut layak untuk penyedia hosting A.S. dan hosting laman web di Kanada.

Kami telah memilih A2 Hosting sebagai salah satu penyedia teratas untuk banyak pakej hosting yang ditinjau di laman web ini, mulai dari rancangan bulanan bersama asas, hingga pakej perkhidmatan khusus. Dengan pusat data di Michigan, A2 Hosting menunjukkan prestasi yang sangat baik untuk perniagaan kecil di seluruh Kanada.

Apakah Jenis Perniagaan Yang Boleh Menggunakan Host Web Ini?

Mana-mana syarikat hosting yang disenaraikan dapat menangani lalu lintas yang padat. Sekiranya laman web anda mendapat kira-kira 500,000 tontonan sebulan, anda akan baik-baik saja.

Perlu diingat bahawa setiap host web menawarkan rancangan perkhidmatan yang boleh diskalakan, dan anda boleh meningkatkannya jika perlu. Host web terbaik di Kanada semuanya menggunakan rancangan hosting WordPress terbaik untuk menjimatkan kos pelanggan dan memberikan perkhidmatan peringkat teratas.

Kriteria Ulasan Web Hosting Kanada – Bagaimana Kami Memilih

Kebolehpercayaan (Waktu dan Waktu Henti)

kanada wordpresshostingWaktu operasi dan waktu henti laman web menentukan seberapa dipercayai host. Ini adalah beberapa perkara yang paling penting untuk dipertimbangkan untuk perniagaan apa pun, kerana waktu henti boleh menjadi masalah utama. Ia kelihatan tidak profesional dan boleh memudaratkan jenama anda.

Semasa anda mencari ulasan hosting web Kanada, pastikan untuk mempertimbangkan hanya perkhidmatan dengan waktu henti yang sangat sedikit, dan pada masa-masa yang jarang berlaku ketika mereka turun, biasanya mereka dapat memperbaiki sesuatu.

Ini bermaksud bahawa anda mendapat pemberitahuan terlebih dahulu, dan tuan rumah yang berkualiti juga akan mencuba waktu henti seperti itu pada waktu yang paling mudah sepanjang hari.

Kepantasan

memuatkan kelajuan host berbanding

Kelajuan laman web adalah faktor lain yang penting untuk profesionalisme anda, serta pengoptimuman mesin pencari (SEO) anda. Kita terbiasa dengan kecepatan memuat secepat mungkin, dan kebanyakan orang tidak akan menunggu lebih lama daripada beberapa saat.

Metrik kami dari dekad sebelumnya memberi kami banyak data untuk membandingkannya masa pemuatan purata di semua bandar terbesar di Kanada, termasuk Toronto, Montreal, dan Vancouver. Kami kemudian memeriksa hasil ini di sebelah rata-rata kelajuan A.S. The masa muat yang dicatatkan paling tinggi yang kami dapati hanya 226ms, sedangkan yang paling lambat adalah melebihi 2,850ms.

Sokongan pengguna

Sokongan pelanggan kadang-kadang terlepas pandang dengan semua perhatian yang diberikan kepada ciri-ciri yang ditawarkan oleh host web, tetapi merupakan perkara penting yang perlu dipertimbangkan kerana terdapat perbezaan besar dalam hal kualiti sokongan pelanggan. Semasa mencuba mencari hos web terbaik, anda harus mempertimbangkan sokongan pelanggan dengan serius sebagai sebahagian daripada penilaian anda.

Seseorang mungkin menjawab soalan anda dalam masa kurang dari satu minit, dan yang lain mungkin membuat anda menunggu satu hari atau lebih.

Nasib baik, yang tiga hos web kami cadangkan semua memberikan sokongan segera dan mempunyai wakil yang sangat sopan sehingga mereka boleh berasal dari Kanada.

Pilihan utama kami malah mempunyai beberapa penghargaan perkhidmatan pelanggan atas namanya. Yay! 

Kami dapat menilai sokongan pelanggan tanpa sebarang ujian kerana kami telah menggunakan host ini selama bertahun-tahun. Berikut adalah tanda-tanda sokongan pelanggan utama:

 • Sokongan tersedia 24/7
 • Perkhidmatan sembang langsung
 • Ejen yang merupakan penutur asli bahasa anda, ramah dan dapat menyelesaikan masalah teknikal
 • Masa tindak balas yang pantas tanpa sistem tiket yang ketinggalan zaman

Nasib baik, kami mempunyai rakaman sebenar beberapa perkhidmatan pelanggan syarikat hosting terkemuka. Tonton dan lihatlah …

Host Web Terbaik atau Hosting TERBURUK?

Ketika datang ke hos web, jangan pernah menggunakan pilihan termurah.

Anda pasti mendapat apa yang anda bayar dengan hosting web.

Terdapat semua jenis penipuan dalam industri hosting web, kerana syarikat menawarkan harga rendah untuk mendapatkan pelanggan yang tidak tahu lebih baik.

Host ini sering menghasilkan berjuta-juta ketika menggunakan pelayan berkualiti rendah, yang menyebabkan mereka terdedah kepada pelanggaran keselamatan. Adalah mudah untuk mengatakan ini dan kemudian teruskan tanpa menyebut siapa yang harus dielakkan. Tetapi kami akan memberitahu anda dua pesalah terburuk:

jurujual langsing menjual hosting

GoDaddy – Jangan biarkan pemasaran menipu anda. GoDaddy mempunyai perkhidmatan berkualiti rendah tetapi tidak keberatan mengenakan bayaran premium untuk anda itu akan percuma dengan hos lain. Sering disebut sebagai hos web terbaik di Kanada, kita juga boleh memanggil mereka ScamDaddy.

Penyelesaian Rangkaian – Perkhidmatan yang lemah dan pelayan berkualiti rendah digabungkan untuk menjadikan Penyelesaian Rangkaian sebagai pilihan yang buruk. Terlepas dari apa sahaja tinjauan hosting web Kanada, anda baca, Penyelesaian Rangkaian adalah pilihan yang tidak baik.

Sekiranya anda pergi dengan a hos web murah, anda mungkin menjimatkan wang pada mulanya, tetapi anda akan mempunyai lebih sedikit ciri, atau anda perlu membeli semua jenis peningkatan dan akhirnya membayar lebih banyak. 

Apabila anda memutuskan untuk beralih ke penyedia yang lebih baik, itu akan menjadi kesulitan, dan anda berharap anda telah pergi dengan penyedia yang berkualiti sejak awal.

 

Ulasan Web Hosting Kanada – Perkara yang Harus Dielakkan

Saya tahu bahawa menjaga perbelanjaan perniagaan minimum adalah penting, tetapi menjimatkan beberapa dolar pada hosting web tidak sepadan dengan masalah yang akan anda alami kemudian.

Berikut adalah masalah besar yang anda akan hadapi dengan hos web kos rendah:

 1. Potensi Pelanggaran Keselamatan – Satu hos web “percuma” yang diisytiharkan sendiri bernama 000Webhost telah membocorkan 13 juta nama pengguna dan kata laluan.
 2. Semuanya Kos Tambahan – Host diskaun biasa boleh mengenakan $ 80 untuk SSL, $ 30 untuk pendaftaran domain anda, dan $ 30 untuk perlindungan privasi asas, yang mencapai $ 140 per tahun.
 3. Kejiranan IP yang lemah – Ini menjadikan SEO anda lebih sukar.

Apakah Perkhidmatan Web Hosting Paling Popular?

Sangat sukar untuk menilai tuan rumah yang berbeza kerana semua pilihan dan harga yang ada. Sebilangannya berharga hanya $ 1 atau $ 2 sebulan, malah ada juga yang membebankan hos web percuma ada. Seperti yang telah kami sebutkan, anda tidak mahu terlalu murah di web hosting anda, tetapi sia-sia untuk mendapatkan pakej hosting yang hebat yang anda tidak perlukan.

Sebaiknya mulakan dan naik taraf dengan mudah. Perkhidmatan hosting web yang paling popular adalah hosting yang dikongsi bersama, topik yang akan kita bahas di bawah. Mari lihat ulasan kami di bawah.

Jenis Hosting Teratas untuk Perniagaan Kanada

Sebilangan besar rancangan hosting tergolong dalam salah satu daripada lima kategori, iaitu hosting bersama, pelayan peribadi maya (VPS), hosting awan, hosting khusus, dan penjual semula. Mari kita tinjau setiap jenis rancangan hosting secara terperinci.

Apa itu Shared Hosting?

hosting bersamaHosting bersama sudah pasti pilihan paling murah, dan dengan jenis hosting ini, anda pada dasarnya menyewa ruang yang anda kongsi dengan laman web lain. Kos untuk mendapatkan hosting murah seperti ini adalah pilihan hosting yang paling lemah.

Hosting bersama berfungsi kerana kebanyakan laman web mendapat sedikit lalu lintas, yang bermaksud mereka dapat berkongsi sumber pelayan tanpa menghadapi masalah prestasi. Penyediaannya mudah apabila anda mendapat rancangan hosting bersama.

Apa itu VPS Hosting?

hosting vpsLangkah seterusnya dari hosting bersama adalah VPS, yang harganya sedikit lebih tinggi tetapi juga mempunyai lebih banyak kekuatan. Walaupun anda tidak perlu membayar pelayan anda sendiri, a Hos VPS berfungsi sama dengan satu, dan anda mempunyai kawalan penuh ke atasnya. Ini menjadikan proses penyediaan dan pengurusan lebih terlibat.

Apa itu Cloud Hosting?

hosting awan

Salah satu pilihan yang semakin popular dalam beberapa tahun terakhir adalah hosting awan. Ia mempunyai beberapa persamaan dengan VPS, tetapi perbezaan utamanya ialah pelayan diedarkan ke sebilangan besar komputer dan bukannya mempunyai alamat fizikalnya yang khusus.

Bagi pengguna, ini bermaksud masa memuat sangat cepat, dan ini mudah ditimbang. Sekiranya anda memerlukan lebih banyak kelajuan atau ruang cakera, anda boleh meningkatkan secara langsung melalui syarikat hosting anda. Secara keseluruhan, ini adalah pilihan terbaik untuk laman web perniagaan.

Apa itu Dedicated Hosting?

hosting khususSekiranya anda mahukan yang terbaik dari yang terbaik, maka hosting khusus adalah cara untuk pergi. Seperti namanya, anda mendapat seluruh pelayan untuk memanggil sendiri, dan satu-satunya tugas adalah memastikan laman web anda berjalan lancar.

Ini adalah pilihan yang paling kuat, tetapi juga sukar untuk disusun dan diuruskan, dan juga akan dikenakan biaya paling tinggi.

Bagaimana Hosting Berasaskan Penjual Berfungsi

Pengehosan berasaskan pengecer adalah sedikit cabutan daripada jenis hosting web yang sama sekali berbeza. Cara kerjanya adalah satu pihak mengendalikan pelayan, dan pihak lain menjual hosting seolah-olah mereka memiliki pelayan.

Ia sesuai dengan mana-mana jenis hosting yang disebutkan di atas. Sebagai contoh, anda boleh memilih penjual semula yang menawarkan pelayan khusus atau hosting awan.

Adalah biasa bagi penjual semula untuk membeli secara pukal dan mendapatkan banyak pelayan berkapasiti tinggi. Selepas itu, mereka menyediakan bahagian ke laman web individu. Sekiranya anda merancang untuk menggunakan pilihan ini, anda memerlukan banyak pengetahuan teknikal.

Apa yang Menentukan Kelajuan Hosting? (Hosting Cepat)

Host web terpantas adalah yang menggunakan IP khusus atau pusat data latensi super tinggi. Semasa mencari ulasan tentang hos web Kanada, penting untuk mengingat peraturan mudah ini.

Penting untuk difahami bahawa pusat data seperti pusat penyelesaian hosting, semakin cepat jantung dapat mengepam darah (dalam hal ini lebar jalur), semakin cepat laman web anda berjalan.

Maaf atas analogi grafik.

Perbandingan Web Hosting – CMS Mana Yang Harus Anda Gunakan?

Sistem pengurusan kandungan (CMS) adalah yang Anda gunakan untuk menangani semua kandungan di laman web anda, termasuk membuat pengubahsuaian pada konten yang diterbitkan dan memuat naik konten baru. Setiap CMS mempunyai antara muka sendiri, dengan CMS tertentu bekerja dengan pilihan hosting tertentu atau sesuai untuk jenis laman web tertentu.

WordPress

faedah-hosting-wordpress-hosting

Sekiranya anda hanya mengetahui tentang satu CMS, mungkin itu WordPress, kerana ia adalah pilihan yang paling popular. Walaupun ia keluar pada tahun 2003, beberapa tahun kebelakangan ini telah menyaksikan popularitasnya meningkat pesat, dan kini menjadi pilihan CMS untuk blog dan laman web perniagaan kecil. Sebilangan besar ulasan hosting laman web yang akan anda baca akan melibatkan WP.

WordPress mempunyai banyak faedah, mungkin yang paling penting adalah pilihan dan alat penyesuaiannya. Ia sangat selamat, pemasangan sangat mudah, dan senang mendapatkan sokongan apabila anda memerlukannya. Sekiranya ini adalah kali pertama anda membuat laman web, saya sangat mengesyorkan anda memilih WordPress ketika mencari hos web terbaik.

Terdapat sedikit masa pembelajaran, tetapi itu berlaku untuk CMS mana pun, dan populariti WordPress bermaksud bijak mengetahui cara menggunakannya.

PHP

Logo PHPPHP telah lama wujud, dan pada asalnya ia bermaksud halaman rumah peribadi. Ia menggunakan skrip sisi pelayan, dan banyak CMS yang popular, termasuk WordPress, Drupal, dan Joomla, menggunakan skrip PHP ini.

Walaupun anda tidak perlu memahami PHP untuk menyediakan laman web dalam pilihan CMS anda, anda memerlukan pembangun PHP jika anda mempunyai beberapa aplikasi yang sangat spesifik yang anda mahukan untuk menjalankan laman web anda.

Laman Web Berasaskan Java

JawaAnda mungkin tahu Java sebagai perkara yang perlu anda kemas kini sekarang. Fungsi utamanya adalah aplikasi web, dan jika anda berada di laman web dengan grafik yang mengagumkan, anda boleh bertaruh bahawa ia menggunakan Java. Java dulu jauh lebih popular di laman web yang lebih kecil.

Walaupun popularitinya sedikit menurun, ia masih terdapat di beberapa laman web e-dagang utama, termasuk Amazon dan eBay. Sekiranya anda mahukan visual dan ciri termaju di laman web anda, maka Java adalah satu-satunya tiket.

Joomla

joomlaUntuk pilihan CMS, Joomla mungkin merupakan yang kedua terbesar di belakang WordPress, walaupun masih ada jurang yang besar antara keduanya. Salah satu sebab Joomla tidak begitu popular ialah ia tidak begitu mesra pengguna. Kecuali jika anda menyukai Joomla, saya sarankan untuk menggunakan WordPress, yang juga saya katakan kepada semua pelanggan kami. Anda akan bangun dan berjalan lebih pantas, dan saya rasa ini juga pilihan yang lebih baik dari perspektif SEO.

Memilih Antara Host Berasaskan Windows atau Host Berasaskan Linux

windows vs linux host-min

Anda mungkin ingat bahagian mengenai pelayan khusus dalam tinjauan hosting kami. Mudah-mudahan, anda lakukan seperti yang tidak lama dahulu. Nah, setiap pelayan memerlukan sistem operasi (OS), dan dua pilihan di sini adalah hos berasaskan Windows atau hos berasaskan Linux.

Inilah yang menjadikan mereka unik. Host web terbaik di luar sana biasanya memilih untuk menggunakan pelayan berasaskan Windows. Untuk kebaikan cPanel, lihat ini perbandingan Plesk vs cPanel.

Tingkap

Windows telah menjadi OS Microsoft selama beberapa dekad, dan jika anda menggunakan host yang berasaskan Windows, itu bermakna anda boleh menggunakan pangkalan data dan aplikasi Window, bersama dengan ASP.Net dan skrip rumit lain. PHP dan MySQL juga menjadi pilihan. Biasanya, anda akan membayar lebih banyak untuk hos berasaskan Windows daripada yang berasaskan Linux, dan walaupun kerosakan tidak kerap berlaku dengan salah satu daripada mereka, apabila anda memilih Windows, ia cenderung berlaku lebih banyak.

Linux

linuxMicrosoft mungkin merupakan syarikat gergasi dalam industri komputer, tetapi Linux adalah yang digunakan oleh kebanyakan pelayan kerana ia adalah standard industri. Anda boleh menjalankan hampir semua aplikasi di Linux, pelayannya sangat dipercayai, dan anda boleh menggunakan sebahagian besar skrip pengaturcaraan moden. Anda mungkin melihat istilah “LAMP” ketika meneliti host yang berbasis Linux, dan itu berarti Linux, Apache, MySQL, dan PHP.

Bagaimanakah Hosting “Tidak terhad” Berfungsi?

Adalah biasa untuk melihat penyedia yang menawarkan rancangan tanpa had, dengan perkataan “tidak terhad” yang mungkin merujuk kepada storan, lebar jalur atau e-mel. Pastikan anda memeriksa cetakan yang bagus, kerana tawaran itu sedikit menipu.

Biasanya maksudnya ialah penyedia belum menetapkan had sumber, dan tawaran tanpa had itu berlaku untuk situasi yang munasabah. Ini tidak bertujuan jika anda mendapat sejuta paparan halaman setiap bulan. Tawaran pada dasarnya adalah cara untuk mendatangkan pelanggan. Cukup periksa kelajuan dan jangan tertarik dengan iklan. Lebar jalur yang tidak terhad tidak banyak bermakna jika anda perlu mengatasi kelajuan perlahan. Dalam ulasan hosting web Kanada ini, kami telah menghilangkan mana-mana hos yang mengaku menawarkan hosting tanpa had.

Mengemasnya – Mencari Web Terbaik di Kanada

Itu banyak maklumat untuk diproses. Kaedah terbaik untuk menggunakan panduan ini adalah dengan merujuknya semasa anda menilai hos web, dengan mempertimbangkan keperluan khusus anda. Yang paling penting, jangan berbelanja sepenuhnya berdasarkan harga. Kualiti adalah yang paling penting, terutama dengan sesuatu yang sama pentingnya dengan laman web anda.

Itu berlaku untuk ulasan kami. Sekiranya anda mempunyai sebarang pertanyaan, tinggalkan komen di bawah, dan dengan senang hati saya akan menjawab apa sahaja yang muncul.

Hosting Domain Terbaik di Kanada

Anda mahukan laman web, betul?

Semua orang melakukannya, tetapi jika memikirkan untuk memahami bagaimana mengeluarkannya dari kepala anda dan ke internet untuk dilihat oleh orang lain, anda akan terus berada dalam keadaan janin yang gemetar, hati. Kami sedia membantu.

Perkara seperti hosting domain, pendaftar, catatan nama, dan pakej hosting tidak semudah yang anda fikirkan, walaupun anda mempunyai imaginasi yang jelas. Bertenang. Teruskan membaca.

Domain

Malah yang paling tidak tahu di antara kita mungkin menyedari bahawa semuanya bermula dengan domain. Sebelum perkara lain, jika anda mahukan laman web, anda memerlukannya. Contoh domain adalah BestWidgets.com (ditulis sepenuhnya sebagai http: // www. bestwidget. com). Tidak ada perbezaan sama ada anda menaip atau menulis dengan huruf besar atau huruf kecil.

apa itu domain

Ngomong-ngomong, pemeriksaan cepat menunjukkan domain ini sedang dijual, jadi … jika anda menjual widget, dan yang terbaik, anda mungkin ingin mendapatkan tawaran anda.

Kembali ke idea domain. Setelah domain anda didaftarkan (nantikan, kami akan membincangkan proses ini dalam satu minit), dan di bawah kawalan anda, anda boleh menambahkan seberapa banyak halaman dan subdomain yang anda mahukan. Ingin blog mengenai widget? Buat subdomain di  blog. widget terbaik. com.

Bersemangat untuk melilin raksodik mengenai diri anda dan minat anda terhadap widget? Tambah halaman seperti www. widget terbaik. com / mengenai.

Idea asasnya ialah mendapatkan domain menjadikan asas dari seluruh laman web yang akan datang.

Untuk mengetahui lebih lanjut mengenai ini, baca panduan kami untuk pendaftar domain terbaik.

Pendaftar Domain dan Pendaftaran

Dengan risiko membuat mata anda berkaca-kaca, anda harus memahami bagaimana domain dijual dan dipertanggungjawabkan. Jangan risau. Tidak akan ada ujian. Sama seperti ketika ibu bapa anda membuat anda makan wortel, ini adalah untuk kebaikan anda sendiri. ����

Pendaftaran statistik TLD setiap jenis TLD

Daftar adalah organisasi yang ditunjuk untuk memelihara daftar atau daftar mereka yang memiliki Domain Aras Atas (TLD) seperti .com, .net, dan .org. Jelas sekali, dengan lebih daripada 644 juta laman web aktif dalam talian, ia memerlukan lebih banyak daripada catatan sembarangan yang ditulis di belakang sampul surat untuk memastikan semuanya lurus.

Pada asalnya, hanya ada segelintir daftar resmi yang melacak segalanya, tetapi, di sepanjang jalan, beberapa pengusaha yang giat tahu mereka dapat berkontrak dengan daftar ini untuk menjual domain, mengubahnya menjadi industri yang berkembang pesat hari ini. Intinya adalah bahawa pendaftar menjual domain dan pendaftar mengawasinya.

Pendaftar popular termasuk GoDaddy, NameCheap, dan banyak lagi yang lain. Namun, perhatikan bahawa syarikat hosting yang paling baik (seperti yang kami sarankan) akan memberi anda domain percuma semasa anda mendaftar untuk rancangan hosting baru.

Domain percuma adalah kaedah terbaik untuk menjimatkan beberapa dolar pada awal perjalanan pembinaan laman web anda dan salah satu perkara penting yang kami sertakan dalam ulasan hosting web Kanada kami.

Apakah Rekod Nama Domain?

Istilah lain yang mungkin anda jalani ialah rekod nama domain. Ini adalah rujukan cara internet berfungsi. Domain yang baru anda beli sebenarnya bukan bagaimana pelayan internet mencari dan memaparkan laman web anda.

Sebagai gantinya, mereka menerima permintaan pengguna dan memadankan domain dengan urutan nombor dalam registri, yang disebut sebagai alamat IP, dan hantarkan fail yang berkaitan – yang kebetulan adalah laman web anda.

Web Hosting Dijelaskan untuk Pemula

Sekarang kita memahami perkara yang baik dan alasan kita berada di sini, web hosting. Setelah anda mempunyai domain dan bersedia untuk membina laman web, bagaimana anda benar-benar mendapatkannya dalam talian untuk dicari dan dipaparkan oleh pelayan?

Soalan yang baik. Anda memerlukan hos web.

bagaimana web hosting berfungsi

Oleh kerana anda tidak boleh membuang fail laman web anda di meja dapur dan mengharapkannya secara ajaib berakhir di internet, industri lain telah berkembang menjual ruang simpanan dalam talian untuk laman web anda.

Beberapa syarikat ini yang mungkin pernah anda dengar berkat tahap pengiklanan yang tidak masuk akal – ada yang menghasilkan wang yang serius dalam permainan ini – tetapi kami merosot. Kami bercakap mengenai nama seperti GoDaddy, HostGator, dan Bluehost.

Jadi, anda mempunyai tiga pilihan ketika memilih hos web:

 1. Lawati Namecheap.com, beli domain, dan harap anda menetapkan pelayan nama untuk menunjuk dengan betul ke hos web anda, ATAU…
 2. Siapkan akaun dengan SiteGround, dapatkan domain percuma dalam prosesnya, dan biarkan mereka melakukan kerja keras dengan harga yang sama.
 3. Atau gunakan salah satu yang disyorkan pembina laman web terbaik, seperti Wix dan Squarespace. Orang-orang ini menjaga semua pendaftaran dan hosting untuk anda.

Ulasan Laman Web Hosting Kanada – Elakkan Kesalahan Ini

Terdapat banyak cara untuk meningkatkan proses memilih hos web yang baik, tetapi berikut adalah empat cara yang paling biasa kita lihat.
Hei, jangan salahkan diri sendiri. Mereka tidak mengajar perkara ini di sekolah. Atau mungkin begitu, tetapi anda tertidur di barisan belakang.

# 1. Pergi Dengan Host Paling Murah mutlak yang Boleh Anda Cari

kebaikan dan keburukan hosting web percuma

Kami tidak akan menjadi orang jahat untuk memberitahu anda bahawa murah selalu buruk, tetapi pada masa anda tinggal beberapa tahun di planet ini, anda mungkin harus menyedari sendiri bahawa pertukaran untuk pergi dengan kos terendah sering kali merupakan produk yang jelek, layanan buruk, ciri terhad, dan pendekatan “kami tidak peduli” khusus untuk perkhidmatan pelanggan.

Ketika datang ke hos web yang memberi makan bawah (beberapa di antaranya secara harfiah percuma), anda boleh menambahkan item lain ke dalam banyak kesalahan. Mereka akan menjengkelkan anda seperti gila.

Benar, anda secara teknikal menerima ruang simpanan tanpa sebarang kos, tetapi anda akan menerima sedikit lagi kecuali anda membayar tambahan.

Memerlukan lebih banyak ruang atau lebar jalur? Harus naik taraf.

Mahukan sandaran dan panel kawalan? Akan naik taraf.

Tidak tahu apa yang anda buat dan perlu bercakap dengan seseorang? Kos tambahan untuk sokongan teknologi.

Anda mendapat idea. Perkara asasnya ialah pakej percuma yang anda dapat hampir tidak berfungsi. Untuk fungsi, anda perlu membayar lebih banyak. Kadang-kadang BANYAK lebih.

Untung anda membaca ulasan web hosting kami ��

# 2. Memilih Mana-mana Platform Selain WordPress

carta taburan cms

The Sistem pengurusan kandungan WordPress (CMS) memberi kuasa lebih daripada 33 peratus daripada semua laman web. Itu sendiri sudah cukup untuk mempengaruhi keputusan anda.

Intinya adalah bahawa tidak kira jenis laman web yang anda ingin bina – e-commerce, blogging, surat khabar dalam talian – WordPress adalah yang paling mudah digunakan dan dilengkapi dengan komuniti pembangun dan mentor yang berkembang maju.

Sebelum munculnya platform CMS seperti WordPress (yang lain popular adalah Joomla dan Drupal), reka bentuk web dihadkan kepada mereka yang boleh membungkus kepala dan jari mereka menggunakan kod HTML.

Membangun dan merancang laman web bahan bukan sesuatu yang boleh anda lumpuhkan pada hujung minggu yang panjang. Segala-galanya berubah dengan tergesa-gesa ketika versi pertama dilancarkan pada tahun 2003, dan dari situ, ia menjadi lebih hebat dan mesra pengguna.

Garisan bawah. Sekiranya tidak pecah, jangan perbaiki. Pilih WordPress, terutamanya jika anda bukan pengekod. ��

# 3. Mengabaikan Cetakan Baik dalam Pakej Hosting Anda

Kali pertama pemilik nama domain baru menuju ke dalam talian untuk memilih hos web, perkara pertama yang dicari olehnya adalah suspek biasa untuk membeli-belah perbandingan – ruang cakera dan lebar jalur. Tanpa dibiarkan adalah kenyataan bahawa kekangan ini berlaku kira-kira dua dekad yang lalu.

Itu sedikit keterlaluan, tetapi anda harus tahu bahawa peralihan monumental dalam sifat laman web sedang berlangsung, dan faktor-faktor yang digunakan oleh tuan rumah untuk berguling dalam pemula yang tidak curiga bukanlah perkara yang sangat penting.

storan vs lebar jalur

Inilah turunnya. Oleh kerana pergeseran reka bentuk berlanjutan dari halaman yang dihasilkan secara statik ke dinamik, kemungkinan anda akan menghadapi trio had yang tidak ada kaitan dengan ruang storan atau lebar jalur lama sebelum anda menekan had rancangan anda.

Kami berbicara tentang penggunaan CPU, penggunaan RAM, dan sambungan pangkalan data. Banyak hos web, bahkan yang baik, dan yang murah mempunyai had atas faktor-faktor ini yang diperincikan dalam cetakan halus di bawah istilah “sumber.”

Nasihat kami. Periksa ruang simpanan dan peruntukan lebar jalur, tetapi cari dan pertimbangkan jenis sumber daya yang mungkin dimainkan juga.

# 4. Membayar SSL

bagaimana ssl berfungsi

Yang ini pendek dan manis. Sekiranya anda berfikir untuk membayar lapisan soket selamat (SSL) sijil – jangan. Tuan rumah yang sah akan memberikannya secara percuma.

Anda pasti memerlukannya, kerana Google telah memulakan proses menurunkan kedudukan mesin pencari bagi mereka yang tidak, tetapi tidak perlu membayar untuk mendapatkannya. Pastikan anda membaca ulasan atau maklumat terperinci dari syarikat hosting anda sebelum mendaftar.

��️���� Baca panduan ini dalam bahasa Perancis: Web Meilleur Hébergement.

Baca lebih lanjut mengenai jenis hosting lain:

Baca Syarat Perkhidmatan kami atau Dasar Privasi kami.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map