10 Perkhidmatan Web Hosting Terbaik (30+ Host & Speed ​​Disemak)

hosting web terbaik


Kemaskini terakhir: Februari, 2020.

Mencari perkhidmatan hosting web yang baik boleh memakan banyak masa dan wang.

Sehingga kini, kami telah mendaftar dengan, menguji dan membandingkan lebih dari 30 syarikat hosting web yang berbeza. Ini juga bermaksud bahawa kita mempunyai data prestasi.

Masa penggunaan dan masa muat adalah dua faktor yang paling penting ketika memilih hos web (di sebelah kos mereka).

Berikut adalah proses semakan kami secara terperinci:

 1. Kami mendaftar dengan rancangan hosting web yang ditawarkan oleh perkhidmatan hosting
 2. Kami menyediakan laman web WordPress kosong
 3. Kami memantau prestasi mereka, seperti waktu operasi dan masa muat
 4. Kami memeriksa ciri, batasan, harga dan sokongan pelanggan mereka
 5. Kami menerbitkan ulasan (mengemas kini sekali setahun)

Semua ulasan hosting kami berdasarkan pada kelajuan rata-rata (masa muat), masa dan kos setiap host web. Sekiranya anda mahukan data yang lebih terperinci, lihat halaman data kami atau hamparan ini.

10 Perkhidmatan Hosting Terbaik untuk Laman Web Baru

Berikut adalah senarai 10 penyedia hosting laman web terbaik yang kami dapati boleh dipercayai dan dengan kelajuan yang baik. Mereka semua telah menunjukkan prestasi yang baik dalam 24 bulan terakhir.

1. Bluehost – Keseluruhan Terbaik

kajian bluehostPelan bermula pada $ 2.75 / bln

Kelebihan Bluehost
+ Waktu operasi terbaik (99.99%)
+ Kelajuan 5 teratas (405 ms)
+ Satu Klik-Pasang untuk WordPress
+ Mudah digunakan, mesra pemula
+ Pembina domain dan laman web percuma
+ Sokongan 24/7 (sembang dan telefon)
Kekurangan Bluehost
– Potongan harga untuk rancangan lebih lama sahaja

Webhost web hosting telah wujud sejak tahun 2007 dan sekarang mereka menjadi tuan rumah lebih dari 3,000,000 laman web. Mereka adalah pilihan hosting yang paling popular dan murah untuk laman web baru.

Mereka adalah syarikat hosting web kami yang teratas kerana masa dan kelajuan 24 bulan terakhir mereka sangat kuat – 99.99% dan 405 ms, masing-masing.

Harga pengenalan 3 tahun mereka adalah $ 2.75 / bln (diperbaharui $ 7.95) dan dilengkapi dengan ciri seperti nama domain percuma, pembangun laman web dan pemasangan satu klik untuk WordPress, Joomla, dan Drupal melalui cPanel. Jadi untuk permulaan (seseorang tanpa laman web), ini mungkin merupakan pilihan terbaik. Lebar jalur yang tidak dimeterai dan storan 50 GB termasuk dalam pelan asas.

Sangat sesuai untuk laman web WordPress kerana disyorkan secara rasmi oleh WordPress.org

Bluehost juga akaun e-mel percuma, sokongan pelanggan langsung 24/7 dan SSL (lapisan keselamatan) pada semua rancangan. Sangat mudah digunakan dan mungkin penyedia hosting web peringkat kemasukan terbaik yang boleh dipercayai dan selamat. Selain hosting bersama tradisional, syarikat ini juga menawarkan rancangan hosting khusus VPS dan WordPress yang dikendalikan untuk laman web dengan trafik yang lebih tinggi.

Semua rancangan hosting mereka dilengkapi dengan jaminan pengembalian wang 30 hari dan diaktifkan serta-merta, jadi anda boleh mula menggunakannya segera.

Persembahan Bluehost (2017-2020)Laman ujian langsung: hostingfacts-bluerock-bluehost.com | Purata masa dan kelajuan: 24 bulan+


ulasan Bluehost terperinci

2. HostGator Cloud – Awan Murah Terbaik

semakan awan hostgatorPelan bermula pada $ 2.74 / bln

Kelebihan Awan HostGator
+ Waktu operasi 5 teratas (99.99%)
+ Kelajuan 5 teratas (399 ms)
+ Pemindahan laman web percuma
+ Tiada had lebar jalur dan storan
+ Berbilang lokasi pusat data
+ Akaun e-mel tanpa had
Kekurangan Awan HostGator
Kos pembaharuan lebih tinggi

HostGator, yang ditubuhkan pada tahun 2002, adalah penyedia hosting bersama dan cloud yang popular yang kini menjadi tuan rumah lebih dari 2,000,000 laman web.

Menurut data 24 bulan terakhir kami, HostGator Cloud mempunyai waktu operasi yang kuat (99.99%) dan kelajuan di atas purata (399 ms) menjadikannya pesaing kuat kepada Bluehost.

HostGator menawarkan ciri-ciri fleksibel, seperti akaun e-mel tanpa had, lebar jalur yang tidak dimeterai, ruang cakera yang tidak dimeterai dan cache terbina dalam pada semua rancangan. Selanjutnya, semua rancangan hosting mereka dilengkapi dengan jaminan masa operasi 99.9%, sijil SSL percuma, pemasangan WordPress yang mudah, dan domain percuma selama setahun (semasa anda mendaftar selama 12, 24 atau 36 bulan).

Sekiranya anda ingin membina laman web khusus, anda boleh melakukannya dengan Pembangun Laman Web Gator. Ini adalah pembangun laman web drag and drop HostGator yang direka untuk menjadi pembina laman web eCommerce yang mudah untuk pemula.

Pelan termurah HostGator bermula dari $ 2.74 / bln (apabila anda memilih pelan pembayaran 12 bulan) dan memperbaharui $ 10.95 / bln. Selain hosting awan bersama, HostGator menawarkan rancangan hosting WordPress, VPS dan khusus yang melayani semua organisasi ukuran dari perniagaan kecil hingga laman web perusahaan.

Semua rancangan dilengkapi dengan jaminan wang dikembalikan 45 hari.

Prestasi Cloud HostGator (2017-2020)Laman ujian langsung: hostingfacts-owp.com | Purata masa dan kelajuan: 24 bulan+


tinjauan HostGator Cloud terperinci

3. Hostinger – Harga Termurah

Halaman utama HostingerPelan bermula pada $ 0.99 / bln

Kelebihan Hostinger
+ Masa muat 2 teratas (350 ms)
+ Harga murah ($ 0.99 / bln)
+ Pusat data di AS, Eropah & Asia
+ Sijil SSL percuma
+ Sembang sokongan 24/7
Kekurangan Hostinger
Tiada domain percuma
Lebar jalur terhad pada rancangan murah

Data 24 bulan terakhir kami menunjukkan bahawa Hostinger mempunyai purata waktu operasi 99.95%, tetapi purata masa pemuatan yang sangat cepat 350 ms menjadikannya web hosting murah terbaik yang anda dapati.

Hostinger (yang juga memiliki Hosting24) menawarkan rancangan hosting yang sangat berpatutan tanpa terlalu banyak menjejaskan kualiti dan prestasi perkhidmatan. Walaupun harganya murah, ciri-ciri yang disertakan dengan rancangan Hostinger akan menarik minat banyak pemilik laman web pemula.

Syarikat ini menawarkan pelbagai rancangan hosting dengan ciri yang berbeza dan semua rancangan dilengkapi dengan pembangun laman web yang mudah, sijil SSL percuma, jaminan uptime 99.9% dan sokongan 24/7/365.

Pelan termurah Hostinger bermula dari hanya $ 0.99 / bln (apabila anda memilih pelan pembayaran 48 bulan), pembaharuan bermula dari $ 2.15 / bln. Lebar jalur dan pangkalan data tidak terhad melainkan anda memilih rancangan “Web Hosting Tunggal”. Dengan yang terakhir, anda akan terhad kepada ruang cakera 10GB, lebar jalur 100GB, satu pangkalan data MySQL, dan satu akaun e-mel. Terutama, rancangan termurah tidak termasuk domain percuma dan mempunyai daya pemprosesan dan memori yang terhad.

Perkhidmatan lain yang disediakan oleh Hostinger merangkumi hosting Cloud, Email, WordPress, VPS, Windows VPS.

Semua rancangan dilengkapi dengan jaminan wang dikembalikan 30 hari standard.

Persembahan Hostinger (2017-2020)Laman ujian langsung: hostingfacts-hostinger.com | Purata masa dan kelajuan: 24 bulan+


tinjauan Hostinger terperinci

4. GreenGeeks – Hosting “Hijau” Terbaik

Laman utama GreenGeeksPelan bermula pada $ 2.95 / bln

Kelebihan GreenGeeks
+ Masa muatan yang baik (445 ms)
+ Waktu operasi yang stabil (99.98%)
+ AS, Kanada & Pelayan Belanda
+ Pemindahan laman web percuma
+ Lebar jalur dan storan yang tidak terhad
Kekurangan GreenGeeks
Dasar pembayaran balik yang dipersoalkan
Kos pembaharuan yang tinggi

GreenGeeks telah berusia lebih dari 12 tahun dan menginangi lebih dari 500,000 laman web.

Dengan 99.98% masa dan kelajuan muatan sebanyak 445 ms, GreenGeeks menawarkan hosting yang pantas dan boleh dipercayai dengan harga berpatutan $ 2.95 / bulan. Tambahkan bonus yang kaya dengan ciri-ciri mereka, sokongan pelanggan 24/7 berkualiti tinggi, dan amalan mesra alam dan mudah untuk melihat bagaimana GreenGeeks dengan cepat mencipta nama untuk diri mereka di pasaran yang terlalu jenuh.

Semua rancangan dilengkapi dengan domain percuma selama 1 tahun, akses cPanel, Wildcard SSL percuma, PowerCacher, penyimpanan SSD tanpa had, dan pemindahan data tanpa had. Pelanggan juga mendapat sebilangan besar nama domain, akaun e-mel tanpa had, dan sandaran setiap malam.

Sekiranya laman web anda bertambah besar, anda sentiasa boleh meningkatkan ke hosting VPS mereka yang lebih fleksibel. GreenGeeks juga akan memindahkan laman web anda dari hos web yang ada secara percuma. Malangnya, kadar pembaharuan $ 9,95 / bulan dapat menghalang sebilangan webmaster daripada memilih GreenGeeks berbanding penyedia hosting lain.

Semua rancangan dilengkapi dengan jaminan wang dikembalikan selama 30 hari.

Persembahan GreenGeeks (2017-2020)Laman ujian langsung: hostingfacts-greengeeks.com | Purata masa dan kelajuan: 24 bulan+


tinjauan GreenGeeks terperinci

5. DreamHost – Bayar Bulanan, Tanpa Pembaharuan Lebih Tinggi

Laman web DreamHostPelan bermula pada $ 2.59 / bln

Kelebihan DreamHost
+ Masa muatan yang baik (648 ms)
+ Jaminan masa tamat
+ Pelan bulanan ada
+ Jaminan wang dikembalikan selama 97 hari
+ Lebar jalur dan storan yang tidak terhad
Kekurangan Dreamhost
Waktu operasi purata (99.94%)
Tanpa cPanel

Ditubuhkan pada tahun 1996, DreamHost adalah salah satu penyedia hosting web tertua. Syarikat ini menempatkan lebih daripada 1.5 juta laman web, blog, dan aplikasi di lebih dari 100 negara.

Menurut data 24 bulan terakhir kami, DreamHost mempunyai purata waktu operasi (99.94%) dan kelajuan yang mencukupi (648 ms) menjadikannya penyelesaian hosting yang boleh dipercayai.

Apa yang membuat DreamHost berbeza dari banyak perkhidmatan hosting web lain adalah bahawa mereka menawarkan pilihan untuk membayar bulanan dan bukannya tahunan.

Ini bermakna anda boleh mendaftar dengan harga $ 4,95 dan mula menggunakan akaun hosting anda dengan segera. Sebagai alternatif, anda boleh memilih untuk rancangan 3 tahun yang bermula pada $ 2.59 / bln dan diperbaharui pada $ 4.95 / bln. Pelan asas merangkumi domain percuma, 1 laman web, lebar jalur tanpa had, dan storan SSD 50 GB. Pelanggan juga dapat menggunakan pembangun drag-and-drop DreamHost dan dapat menambahkan e-mel dengan bayaran bulanan $ 1.67 / bln.

Syarikat ini menawarkan ciri keselamatan yang kuat (LetsEncrypt SSL), pelbagai alat pengurusan domain dan pemindahan data tanpa had setiap bulan. WordPress sudah diprapasang dan syarikat itu juga mempunyai pembangun laman webnya yang mudah digunakan dan mesra pemula. Mereka tidak mempunyai cPanel yang terkenal dalam industri pembangun web, tetapi DreamHost menawarkan panel pentadbir mereka sendiri yang hampir sama seperti cPanel atau Plesk.

Semua rancangan merangkumi sokongan sembang langsung AS 24/7. Syarikat ini mempunyai polisi pengembalian wang 97 hari yang murah hati.

Persembahan DreamHost (2017-2020)Laman ujian langsung: hostingfacts-dreamhost.com | Purata masa dan kelajuan: 24 bulan+


ulasan DreamHost terperinci

6. SiteGround – Sokongan Pelanggan Terbaik

tinjauan tapak tapakPelan bermula pada $ 3.95 / bln

Kelebihan SiteGround
+ Masa muatan yang mencukupi (673 ms)
+ Waktu operasi yang stabil (99.99%)
+ Sokongan pelanggan berpengetahuan
+ Sokongan sembang “Guru” 24/7
+ 20+ akaun e-mel
Kekurangan SiteGround
Bayaran persediaan untuk rancangan bulanan
Pelan murah terhad

SiteGround adalah penyedia hosting web yang ditubuhkan pada tahun 2004 di Sofia, Bulgaria. Mereka menganjurkan lebih dari 2 juta domain dan merupakan salah satu daripada tiga syarikat hosting web yang disyorkan secara rasmi oleh WordPress.org.

Menurut data 24 bulan terakhir kami, SiteGround mempunyai waktu operasi yang hebat (99.99%) dan kelajuan yang mencukupi (673 ms) menjadikannya sebagai hos web 10 teratas yang sangat kuat.

SiteGround terkenal dengan perkhidmatan pelanggannya yang teladan dan pangkalan penggunanya berkembang pesat. Semua rancangan hosting SiteGround merangkumi pembangun laman web, akaun e-mel, SSL, Cloudflare CDN, sandaran harian, dan akses SSH, secara percuma.

Pelan StartUp termurah yang dirancang untuk pemula bermula pada $ 3,95 / bln (apabila anda membayar untuk rancangan 12 bulan), pembaharuan bermula dari $ 11,95 / bln. Anda boleh menjadi tuan rumah 1 laman web yang sangat sesuai untuk ~ 10,000 lawatan bulanan. Rancangan ini dilengkapi dengan ruang web 10 GB, lalu lintas yang tidak dihitung, dan sokongan 24/7.

SiteGround mempunyai rangkaian perkhidmatan yang luas termasuk hosting WordPress yang dikendalikan, hosting WooCommerce, hosting awan, hosting perusahaan, dan pelayan khusus. Daripada mempunyai pelayan dalaman, mereka menyewa pelayan dari awan Google.

Semua rancangan dilengkapi dengan jaminan pulangan wang 30 hari standard industri.

Prestasi SiteGround (2017-2020)Laman ujian langsung: hostingfacts-siteground.com | Purata masa dan kelajuan: 24 bulan+


tinjauan SiteGround terperinci

7. Hosting A2 – Hosting Berkongsi Terpantas

Ulasan Hosting A2Pelan bermula pada $ 2.96 / bln

Kelebihan A2 Hosting
+ Masa muatan terpantas (317 ms)
+ Pelayan WordPress dioptimumkan
+ Lebar jalur dan storan yang tidak terhad
+ Sokongan sembang “Guru” 24/7
+ 20+ akaun e-mel
Kekurangan A2 Hosting
Waktu operasi purata (99.93%)
Kos pembaharuan lebih tinggi

A2 Hosting yang berpusat di AS (ditubuhkan pada tahun 2002, menampung 500,000+ laman web) adalah hosting web yang paling cepat dikongsi yang kami uji hingga kini. Mereka berjaya mencapai prestasi yang memberangsangkan 317 ms masa muatan purata dalam jangka masa 24 bulan.

Hosting A2 pantas kerana pelayan mereka dioptimumkan untuk laman web WordPress dan mereka menggunakan cache LiteSpeed. Oleh kerana kami telah mengkaji lebih daripada 30+ syarikat hosting web yang dikongsi, tidak ada yang secepat A2.

Walaupun terpantas, A2 tidak begitu dipercayai. Waktu operasi rata-rata mereka berlegar ~99.93%. Tidak banyak, tetapi lebih daripada ~ 6 jam waktu henti setiap tahun.

Syarikat hosting A2 terkenal kerana bekerja dengan lancar dengan semua sistem pengurusan kandungan utama termasuk WordPress, Joomla, Drupal, OpenCart dan Magento menjadikannya sangat sesuai untuk pembangun web. Syarikat ini menawarkan pelbagai rancangan hosting dan semuanya termasuk sijil LetsEncrypt SSL percuma, penyimpanan SSD tanpa had, dan migrasi laman web percuma.

Pelan termurah “Lite” bermula $ 2.96 / bln (diperbaharui $ 7.99 / bln) dilengkapi dengan 1 laman web, 25 akaun e-mel, nama domain selama 1 tahun, Cloudflare CDN percuma dan lebar jalur / ruang cakera tanpa had.

A2 Hosting mempunyai pasukan sokongan pelanggan yang boleh dipercayai yang disebut “Guru Crew Support.” Pelanggan boleh berhubung dengan mereka 24/7/365 melalui sembang langsung, telefon, e-mel, dan tiket. Di samping hosting biasa, bersama, mereka juga menawarkan hosting khusus, VPS dan reseller untuk webmaster.

Semua rancangan dilengkapi dengan jaminan wang dikembalikan selama 30 hari.

Prestasi A2hosting (2017-2020)Laman ujian langsung: hostingfacts-a2.com | Purata masa dan kelajuan: 24 bulan+


tinjauan terperinci A2 Hosting

8. WestHost

kajian westhostRancangan bermula dari $ 1,99 / bln (FTP sahaja)

Kelebihan WestHost
+ Waktu kerja yang baik (99.98%)
+ Harga murah
+ CDN Cloudflare percuma
+ Sandaran disertakan
Kekurangan WestHost
Masa muat di bawah purata (881 ms)
Domain SSL / percuma tidak termasuk
Tidak ada cPanel atau pemasangan automatik

WestHost adalah syarikat hosting yang dimiliki oleh thgingenuity Ltd. (syarikat UK) yang juga memiliki MidPhase.

Data terbaru kami menunjukkan bahawa WestHost mempunyai waktu operasi rata-rata 99.98% dan masa muatan sebanyak 881 ms. Kami telah melihat bahawa kepantasan mereka belum termasuk yang teratas 15. Namun, kerana harga yang murah (bermula $ 1.99 / bln untuk rancangan 3 tahun dan memperbaharui $ 4.99 / bln) dan CDN percuma dengan sandaran laman web menjadikan mereka hosting yang baik penyedia dalam 10 teratas.

Waktu operasi mereka di atas rata-rata yang menjadikan WestHost pilihan yang baik untuk laman web perniagaan dalam talian kecil memandangkan ia adalah salah satu penyelesaian hosting web termurah di pasaran – $ 1.99 / bln untuk rancangan 3 tahun.

Malangnya, SSL dan domain percuma tidak termasuk. Sekiranya anda menginginkannya secara percuma, anda perlu memilih rancangan peringkat lebih tinggi “Pilihan”. Pelan termurah memberikan anda akses FTP sahaja, jadi anda tidak dapat menggunakan pemasangan cepat untuk CMS seperti WordPress menjadikannya pilihan yang sukar bagi pemula.

Tidak seperti perkhidmatan hosting lain yang lebih popular, WestHost hanya menawarkan penyedia hosting bersama standard. Oleh itu, sekiranya laman web anda berkembang, anda mungkin perlu memindahkan laman web anda dari WestHost.

Persembahan WestHost (2017-2020)Laman ujian langsung: hostingfacts-wh.com | Purata masa dan kelajuan: 24 bulan+


tinjauan WestHost terperinci

9. Hosting GoDaddy

Kajian GoDaddyPelan bermula pada $ 4.33 / bln

Kelebihan GoDaddy
+ Masa muatan yang baik (554 ms)
+ Waktu kerja yang baik (99.97%)
+ Storan laman web 100GB
+ Akses pembangun cPanel dan laman web
+ Jaminan masa untuk 99.90%
Kekurangan GoDaddy
SSL & kos e-mel tambahan
Tiada pemindahan laman web

GoDaddy adalah salah satu penyelesaian hosting terkemuka yang mempunyai lebih daripada 44 juta laman web. Syarikat ini mempunyai 14 kemudahan di seluruh dunia dan diiktiraf sebagai salah satu pendaftar domain terbesar. Mereka juga menawarkan perkhidmatan hosting web yang sesuai untuk laman web kecil dan sangat besar. Begitu juga dengan SiteGround, mereka juga tidak memiliki taman pelayan mereka, sebaliknya mereka bekerjasama dengan Amazon dan menyewa pelayan dari AWS.

2 tahun terakhir menjejaki hosting bersama GoDaddy telah menunjukkan peningkatan masa 99.97% dan kelajuan halaman di sekitar 554 ms yang menunjukkan kepada kita bahawa GoDaddy adalah penyedia yang boleh dipercayai. GoDaddy adalah penyelesaian terbaik untuk membina laman web tersuai kerana ia dilengkapi dengan pembangun laman web drag-and-drop (GoCentral) yang direka untuk pemula. Ia juga dilengkapi alat mesra pemaju seperti MySQL, cPanel, CloudLinux, Python, dan pelbagai versi PHP.

Pelan hosting web termurah mereka bermula dari $ 4.33 / bln (diperbaharui $ 8.99 / bln) dilengkapi dengan storan laman web 100GB (banyak) dan lebar jalur yang tidak dimeterai. Pemantauan keselamatan dan perlindungan DDoS juga disertakan.

Walau bagaimanapun, GoDaddy mempunyai banyak “penjualan” yang mungkin akan membuat anda membayar lebih banyak. Sebagai contoh, sandaran laman web, sijil SSL, dan akaun e-mel tidak termasuk dalam rancangan termurah mereka. GoDaddy juga menawarkan sokongan 24/7.

Semua rancangan GoDaddy tahunan dan bertahun-tahun dilengkapi dengan jaminan wang dikembalikan selama 30 hari.

Persembahan GoDaddy (2017-2020)Laman ujian langsung: hostingfacts-gd.com | Purata masa dan kelajuan: 24 bulan+


tinjauan GoDaddy terperinci

10. Tapak5

kajian laman web5Pelan bermula pada $ 7.65 / bln

Kebaikan Laman 5
+ Waktu kerja yang baik (99.99%)
+ Di atas kelajuan purata (629 ms)
+ Penghijrahan percuma
+ Lebar jalur / storan yang tidak dimeterai
Tapak5
Harga yang mahal
Pelan murah terhad (maksimum 10,000 lawatan)
Domain tidak percuma

Site5 adalah syarikat hosting web yang ditubuhkan pada tahun 1998, tetapi kemudian dibeli oleh Endurance International Group (EIG) – penyedia perkhidmatan internet utama yang juga memiliki jenama berprestasi lebih baik, seperti Bluehost dan HostGator.

Menurut data 24 bulan terakhir kami, Site5 mempunyai waktu operasi yang kukuh (99.99%) dan masa pemuatan halaman purata sebanyak 629 ms.

Pelanggan boleh memasang aplikasi popular dengan mudah seperti Drupal, Joomla, ZenCart atau PrestaShop melalui cPanel / WHM.

Akaun hosting dikongsi termurah Site5 bermula dari $ 7.65 / bln (jika anda membayar untuk rancangan 2 tahun terlebih dahulu). Malangnya, rancangan asas mereka tidak termasuk SSL percuma atau domain percuma tetapi dilengkapi dengan ruang cakera dan lebar jalur yang tidak dimeterai, sokongan 24/7 dan pemulihan sandaran.

Oleh kerana Site5 tidak menyediakan banyak ciri yang mungkin dimanfaatkan oleh pemula, mungkin itu adalah pilihan yang lebih baik untuk pembangun web atau pereka yang ingin menggunakannya sebagai hosting reseller untuk menagih pelanggan.

Semua rancangan mereka dilengkapi dengan jaminan pulangan wang 30 hari standard industri.

Prestasi Site5 (2017-2020)Laman ujian langsung: hostingfacts-s5.com | Purata masa dan kelajuan: 24 bulan+


semakan terperinci Site5

30+ Ulasan Hosting & Statistik

Setiap tahun kami perlahan-lahan akan menambahkan lebih banyak penyedia hosting ke senarai sebaik sahaja kami mempunyai cukup data mengenai prestasi mereka (waktu operasi dan waktu muat). Berikut adalah pautan ke spreadsheet – carta perbandingan hosting web (2020).

Perkara yang Perlu Dipertimbangkan Semasa Memilih Web Hosting

1. Pemindahan dan Penghijrahan Tapak Tidak Selalu Percuma

Bagaimana jika anda memilih hos web untuk mengetahui bahawa anda tidak menyukainya? Pemindahan laman web, juga dikenali sebagai migrasi laman web, membolehkan anda memindahkan laman web anda ke host lain.

Pindah ke laman web lain terdiri daripada memindahkan fail dan pangkalan data laman web, mengkonfigurasi laman web anda dengan host baru, dan mengarahkan DNS domain anda ke host baru. Sebaik sahaja anda memilih hos laman web baru, mereka biasanya dapat membantu anda dalam proses ini. Kos akan bergantung pada host yang anda beralih, tetapi harganya boleh berkisar antara $ 150- $ 400.

Tetapi beberapa hos web dalam senarai kami, seperti HostGator dan GreenGeeks, menawarkan pemindahan web percuma.

Pemindahan web GreenGeeks

Untuk pemindahan berbayar, kadangkala anda boleh memindahkan lebih dari satu laman web. Contohnya, $ 149.99 untuk memindahkan 5 laman web dan 20 akaun e-mel ke Bluehost. Pemindahan laman web biasanya akan memakan masa beberapa hari.

Untuk hos seperti HostPapa, memerlukan 5 hingga 7 hari untuk menyelesaikan pemindahan laman web. Mereka mengesyorkan mengubah entri DNS sebelum memulakan pemindahan sehingga memerlukan lebih sedikit masa. Mereka juga dapat mengemas kini entri DNS anda, tetapi perkhidmatan ini akan menambah 24 hingga 72 jam sebelum laman web anda disiarkan. Dengan A2 Hosting, ia akan memakan masa selama 2 hingga 4 hari.

2. Kadar Pembaharuan Biasanya Lebih Tinggi

Sebilangan besar penyedia hosting web menggandakan atau menggandakan harga apabila tiba masanya untuk memperbaharui perjanjian anda. Bayaran pembaharuan boleh meningkat kepada $ 7-10 / bln untuk pelan asas yang pada mulanya berharga $ 2.99 / bln. Ciri dan prestasi yang anda dapat dari rancangan tetap sama, tetapi anda harus membayar lebih banyak.

 • Sebagai contoh, rancangan GoDaddy Economy akan meningkat kepada $ 8.99 / bln setelah tiba masanya untuk diperbaharui.
 • A2 Hosting menghendaki pelanggan mengemukakan permintaan pembatalan bertulis 15 hari sebelum permulaan pembaharuan. Namun, jika anda terlupa untuk meminta pembatalan, pembaharuan anda akan bermula secara automatik dan harganya akan meningkat dua kali ganda.
 • Namun, sebilangan penyedia hosting web dalam senarai kami tidak mengikuti trik standard industri ini. Sekiranya anda mendaftar untuk rancangan tiga tahun dengan DreamHost, rancangan anda akan diperbaharui dengan harga yang sama.

Tambahan pula, sementara kebanyakan penyedia hosting web menawarkan “domain percuma” – maksudnya ialah anda mendapatkan domain untuk tahun pertama secara percuma. Selepas itu, ia biasanya diperbaharui setiap tahun antara $ 10 – $ 20 / tahun.

3. Had Lebar, Penyimpanan, dan Akaun E-mel

Ketika datang ke lebar jalur dan storan terdapat juga batasan.

 • Pelan termurah GoDaddy menyediakan pengguna dengan lebar jalur yang tidak bermeter dan storan 100 GB yang cukup untuk satu laman web.
 • Hostinger menawarkan lebar jalur 100 GB dan storan 10 GB, sementara iPage menawarkan lebar jalur berskala dan pangkalan data MySQL tanpa had.
 • Pelanggan yang berminat dengan lebar jalur dan storan yang tidak dimeterai harus memeriksa Bluehost, HostGator, SiteGround, dan GreenGeeks.

Pemilik laman web berminat dengan penyedia hosting yang menawarkan SSL percuma harus mempertimbangkan untuk menggunakan Bluehost, DreamHost, HostGator, SiteGround atau iPage. Semuanya menyertakan sijil SSL percuma dalam semua rancangan hosting mereka yang tidak selalu berlaku dengan penyedia hosting utama. Sebagai contoh, GoDaddy mengenakan yuran yang sangat tinggi untuk sijil SSL.

hosting tambahan

Ketika datang ke akaun e-mel, penyelesaian hosting web berbeza dengan tawaran mereka.

 • Sebagai contoh, semua akaun hosting SiteGround, HostGator, A2 Hosting dan Hostinger merangkumi akaun e-mel percuma.
 • GoDaddy menyertakan e-mel perniagaan percuma untuk tahun pertama dengan rancangan asas mereka. Kotak surat Microsoft Office 365 dilengkapi dengan storan khusus 5GB dan kalendar dalam talian bersama.
 • iPage dan GreenGeeks membolehkan pengguna membuat akaun e-mel tanpa had. Mereka berjenama untuk domain pengguna dan termasuk penghantaran e-mel dan autoresponden.

4. Setelah Laman Web Anda Berkembang, Pertimbangkan untuk Mengubah Pelan Hosting Anda

Penyedia hosting web menawarkan pelbagai jenis hosting. Sekiranya anda baru memulakan atau mempunyai laman web dengan lalu lintas rendah, anda harus memilih untuk hosting web bersama. Lebih dari cukup untuk mengekalkan dan menjalankan laman web anda. Namun, setelah laman web anda berkembang, mudah untuk berpindah dari satu hosting ke yang lain atau naik taraf ke hosting web yang lebih mahal.

Pengehosan web yang dikongsi – Terbaik untuk laman web dan blog baru. Semua laman web disimpan pada satu pelayan hosting fizikal di mana mereka berkongsi sumber pelayan seperti storan, lebar jalur, RAM dan kuasa pengkomputeran. Sekiranya laman web anda tidak mendapat banyak lalu lintas, ini adalah tempat terbaik untuk memulakan. Kembali ke senarai 10 teratas kami.

Pengehosan VPS – VPS bermaksud pelayan peribadi maya. Walaupun VPS mirip dengan hosting bersama (kelajuan dan waktu uptime) dan menyimpan banyak laman web di pelayan yang sama, ia menyediakan lebih banyak pilihan penyesuaian dan anda akan mempunyai lebih banyak kawalan. Dengan VPS anda dapat meningkatkan sumber anda berdasarkan keperluan anda.

Pengehosan awan – Jenis perkhidmatan hosting yang membolehkan banyak komputer bekerjasama, menjalankan aplikasi, dan menggunakan sumber pengkomputeran gabungan. Laman web yang dihoskan oleh awan dapat menggunakan sumber beberapa pelayan, yang bermaksud tidak terhad pada satu lokasi pelayan.

WordPress Terurus – Terbaik untuk laman WordPress dengan trafik tinggi. Hosting yang dikendalikan WordPress merangkumi keperluan hosting yang sama dengan perkhidmatan hosting web umum, namun fokus utamanya adalah untuk mengoptimumkan prestasi laman WordPress.

Hosting khusus – Terbaik untuk laman web perusahaan besar. Jenis pelayan hosting yang memberi sumber kepada pemilik laman web satu keseluruhan pelayan untuk laman web mereka. Jenis hosting ini menyediakan laman web dengan kemampuan untuk menangani sejumlah besar lalu lintas dan kemampuan untuk menyesuaikannya dengan kebutuhan mereka dari segi CPU, RAM, ruang disk, dan perisian.

 • Ulasan terperinci untuk semua syarikat hosting yang kami pantau selama ini boleh didapati di sini.
 • Sekiranya anda mahu kami mengkaji, membandingkan dan mengesan lebih banyak syarikat hosting web, hantarkan e-mel kepada kami – [dilindungi e-mel]
 • Sekiranya anda ingin memberikan ulasan anda sendiri, anda boleh buat di sini. Harap maklum bahawa kami mendapat banyak penyerahan dan kami hanya menerima ulasan pengguna yang tulen dan bermanfaat.
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map