Perkhidmatan Web Hosting UK Terbaik untuk 2020!

Sebagai agensi web dengan BANYAK akaun hosting web (sebahagiannya untuk mengehoskan pelanggan kami, dan sebahagiannya kerana kami mempunyai banyak projek sampingan dan ingin bereksperimen ��), kami mendapat idea yang cukup baik tentang apa yang menentukan hos laman web yang hebat.


Kami memeriksa semua akaun kami, menganalisis host web mana yang berfungsi dengan baik (menggunakan penjejakan langsung), dan mana yang tidak (dan mengapa). Kemudian kami memutuskan untuk membina halaman perbandingan besar ini untuk berkongsi apa yang kami dapati, nikmati!

Untuk rujukan pantas, cari 3 teratas kami di bawah!

Syarikat Web HostingPenilaian KeseluruhanPelayan harga / mo.UK ​​yang tersediaFiturLaporanLaman web
Logo Hostinger£ 0.80 (turun dari £ 7.99)
 • Sangat berpatutan
 • Penyediaan yang sangat mudah
 • Sokongan responsif
 • Prestasi dan kepantasan yang hebat
 • Pelayan UK + Rangkaian global
 • Jaminan wang dikembalikan selama 30 hari!

Ulasan Hostinger
tapak tapak2£ 2.95 (Diskaun 67% untuk invois pertama sahaja)
 • Pelayan UK + rangkaian global
 • Berpatutan
 • Persembahan hebat
Kajian SiteGround
GreengeeksLogoUSD $ 2.95
 • Pengacaraan hijau
 • pelayan di Eropah
 • Ruang cakera tidak terhad
Kajian GreenGeeks

# footable_27400 td.ninja_column_3 {text-align: tengah; }

Contents

Mengenai Ulasan Hosting Kami

Semasa menulis ulasan hosting web UK kami, kami mempertimbangkan banyak faktor.

Ini termasuk waktu operasi, pilihan sokongan dan masa respons, kelajuan, lokasi pelayan, kemudahan penggunaan, kos vs nilai, ruang cakera, dll.

2 faktor terpenting yang kami fokuskan ialah sokongan �� dan kelajuan ⚡.

Sebagai contoh, mari kita ketahui kelajuan laman web, adakah anda tahu bahawa kelewatan 1 saat bermaksud paparan halaman menurun sebanyak 11%, itu bermakna lebih dari 1/10 pelawat hanya akan berpaling untuk setiap saat laman web anda masih dimuat … inilah sebabnya laman web yang layak penyedia hosting sangat penting!

Seperti yang anda lihat, kualiti penyedia hosting web anda boleh memberi kesan besar pada potensi kejayaan laman web anda!

Beberapa laman web yang telah kami tampilkan:

Dipaparkan di laman web

Web Hosting Terbaik UK – 2020 Ulasan

Disini adalah 14 ulasan web hosting terbaik untuk UK, memperincikan kos, pilihan sokongan, dan ruang cakera mereka:

1. Hostinger UK – Web Hosting Keseluruhan Terbaik

www.hostinger.co.uk

Logo Hostinger

Harga: £ 0.80
Ruang Cakera: 10 GB
Sokongan: Sembang Langsung

Hostinger adalah salah satu syarikat yang tahu bagaimana melakukan semuanya dengan betul, sambil memastikan rancangan mereka sangat kompetitif.

Mereka bermula pada tahun 2004 dan sudah lebih 29 juta pengguna… dan dengan alasan yang baik. Mereka menyediakan perkhidmatan hosting yang berkualiti dengan kos yang lebih rendah berbanding dengan pesaing mereka.

Dengan hanya £ 0.80 / bln, anda mendapat ruang cakera SSD 10 GB, sokongan pakar 24/7, persediaan yang dioptimumkan WordPress, jaminan masa operasi 99.9%, dan banyak lagi.

Perkara yang sangat kami sukai mengenai Hostinger adalah betapa mudahnya aliran penyediaannya. Menyiapkan akaun baru, mulai dari mendapatkan nama domain, menyiapkan hosting, dan memasang WordPress (atau CMS lain) hanya dipikirkan dengan baik, jadi semua orang boleh membina laman web mereka dengan mudah.

Teknologi Hostinger

Bagi jenis hosting yang mereka tawarkan, mereka telah berkongsi hosting (yang sangat diperlukan oleh orang lain, itu juga yang paling murah), VPS, hosting Cloud, hosting WordPress dan hosting e-mel.

Sokongan pelanggan juga sangat responsif melalui sembang langsung, dan tersedia 24/7/365.

Sekiranya cepat, mereka mempunyai pelayan web di sini di UK, jadi prestasi akan menjadi sangat lancar jika pasaran sasaran anda pada umumnya di Eropah. Dan jika pasaran sasaran anda berada di tempat lain, mereka juga mempunyai perlindungan dengan pelayan di Amerika Syarikat, Belanda, Lithuania, Singapura, Brazil, atau Indonesia.

Rancangan hosting bersama mereka bermula pada hanya £ 0.80 / bln (Turun dari £ 7.99). Sekiranya anda memutuskan untuk naik satu peringkat, dan memilih rancangan Premium mereka, anda juga akan mendapat sandaran mingguan, domain percuma, dan banyak lagi sumber pelayan.

Nilai yang anda perolehi di sini adalah tidak waras, tempat # 1 yang layak di senarai hos web teratas kami! Oh, dan mereka juga mempunyai jaminan wang dikembalikan selama 30 hari, buku yang tidak berpengalaman dalam buku kami!

Kelebihan

 • Sangat senang disediakan
 • Persembahan hebat
 • Sokongan responsif
 • Sangat berpatutan
 • Pusat data pantas di UK

Keburukan

 • N / A

2. SiteGround UK – Naib Johan Web Hosting Keseluruhan

www.siteground.co.uk

Logo SiteGround

Harga: £ 2.95
Ruang Cakera: 10 GB
Sokongan: Telefon, Sembang Langsung, Tiket

SiteGround mengetahui barang mereka. Mereka berpatutan, mempunyai pelayan yang sangat kuat di London, dan yang paling penting, sokongan pelanggan adalah yang terbaik (masa tindak balas rata-rata adalah 10 minit pada masa ini).

Mereka juga disarankan untuk WordPress, oleh WordPress (Sudah tentu mereka dapat mengatasi CMS yang anda lemparkan).

Pelan SiteGrounds juga dilengkapi dengan pelbagai ciri menarik seperti sistem keselamatan yang sangat efisien, sandaran automatik, mematuhi GDPR, dan menawarkan sijil SSL percuma (sangat penting untuk laman web e-dagang).

Sama seperti kebanyakan penyedia hosting web yang layak, mereka mempunyai jaminan masa operasi 99.9%, menggunakan penyimpanan SSD, jaminan wang dikembalikan 30 hari, dan memiliki kemampuan untuk membantu anda dengan pendaftaran nama domain.

Sejauh pakej hosting, mereka menawarkan hosting bersama, hosting WordPress, hosting eCommerce, hosting reseller, dan hosting cloud.

Mereka mempunyai 3 rancangan hosting bersama, rancangan mereka yang paling berpatutan hanya bermula £ 2.95 sebulan (potongan 69% dari harga biasa)! Pelan StartUp asas mereka memungkinkan untuk 1 laman web, dan memberi anda penyimpanan SSD 10 GB, sementara tahap berikutnya, rancangan GrowBig, membolehkan laman web tanpa had, dan penyimpanan 20 GB. Dengan rancangan ini dan apa sahaja di atas, anda juga akan mendapat pemindahan laman web percuma dari tuan rumah lama anda, yang selalu berguna.

SiteGround menawarkan semua pelanggan bantuan segera ketika menghubungi pejabat mereka melalui telefon, tiket, atau sembang langsung. Dengan memeriksa banyak tutorial dan e-book dalam talian mereka, anda juga dapat memperoleh pengetahuan pengoptimuman dan keselamatan terkini untuk laman web WordPress anda.

Anda tidak akan kecewa mengenai kelajuan pemuatan laman web yang ditingkatkan oleh SiteGround. SiteGround menawarkan anda peluang untuk menyesuaikan dan mempersonalisasi penyediaan hosting anda dan meningkatkan kelajuan pemuatan keseluruhan laman web anda. Seperti yang telah disebutkan dalam ulasan penuh kami, plugin mereka yang dibuat khusus, SuperCacher, juga membantu meningkatkan masa pemuatan laman web anda (hanya tersedia pada paket GrowBig dan yang lebih tinggi).

Kelebihan

 • Sokongan hebat
 • Disyorkan oleh WP
 • Mesra pengguna
 • Pelayan web yang berpusat di UK

Keburukan

 • Bayaran pembaharuan yang lebih tinggi

3. Greengeeks – Web Hosting Hijau Terbaik

www.greengeeks.com

Logo GreenGeeks

Harga: $ 2.95 (USD)
Ruang Cakera: Tanpa had
Sokongan: Telefon, Sembang Langsung, Tiket

GreenGeeks adalah salah satu syarikat yang baru anda tahu melakukan semuanya dengan betul, mereka telah melihat pertumbuhan besar sejak mereka beroperasi pada tahun 2008. Sebab-sebab kejayaan mereka cukup jelas apabila anda mula bekerja dengan mereka, ini adalah gabungan jangkauan global ( pelbagai pusat data di seluruh dunia), prestasi hebat, sokongan hebat dan cukup pantas, dan terakhir tetapi tidak kalah pentingnya, mereka meletakkan penggunaan tenaga mereka kembali 3 kali ke dalam grid melalui tenaga angin, yang cukup mengagumkan!

Sejauh ciri khusus, mereka menawarkan lebar jalur tanpa had, ruang cakera, dan akaun e-mel bahkan pada rancangan paling asas mereka. Mereka mempunyai sokongan 24/7, dan seperti Hostinger, jaminan wang dikembalikan selama 30 hari jika anda tidak berpuas hati! # 3 yang kukuh dalam senarai kami!

Malah mereka akan memasukkan nama domain percuma untuk tahun 1!

Pelan asas mereka hanya bermula USD $ 2.95 / bulan (turun dari $ 9.95).

GreenGeeks menawarkan sokongan pelanggan maya sepanjang tahun sesuai dengan jadual unik anda. Anda boleh menghubungi pakar hosting melalui e-mel, sembang langsung, tiket atau dengan menelefon pasukan sokongan mereka secara langsung. Selain sokongan pakar 24 jam dari tenaga kerja global mereka, anda juga dapat melihat tutorial laman web mereka dan pangkalan pengetahuan yang mengagumkan untuk lebih banyak petua hosting.

Dengan mengoptimumkan pelayan mereka, GreenGeeks telah membina platform hosting yang boleh dipercayai (dengan jaminan uptime 99.9%) yang dapat memberikan kelajuan yang diperlukan oleh laman web anda untuk memastikan lalu lintas berulang. Syarikat hosting web ini menggunakan Solid State RAID-10 Storage Arrays, PowerCacher, PHP7 dan CDN percuma melalui CloudFlare. Gabungan usaha teknologi canggih mereka membolehkan pelayan mereka mengemas pukulan yang cukup pantas!

Kelebihan

 • Mesra alam
 • Ruang cakera tidak terhad
 • Jaminan wang dikembalikan 30 hari
 • Sokongan 24/7

Keburukan

 • Tidak dikenakan bayaran dalam GBP

4. A2 Hosting UK – Hosting Terbaik untuk Penjual Semula

www.a2hosting.com

Logo Hosting A2

Harga: $ 3.92 (USD)
Ruang Cakera: Tanpa had
Sokongan: Telefon, Sembang Langsung, Tiket

A2 Hosting setaraf dengan Hostinger, mereka juga mempunyai pelbagai pelayan cepat yang hebat di seluruh dunia (dengan jaminan uptime 99.9%) + mempunyai sokongan pelanggan yang hebat. Walaupun mereka tidak mempunyai cadangan rasmi WordPress, prestasi mereka dengan laman web WP sangat mengagumkan.

Seperti prestasi mereka dengan majoriti CMS yang popular, pelayan mereka dioptimumkan dengan baik dan merangkumi pemasang 1 skrip untuk kebanyakan CMS seperti WP dan Joomla.

Mereka menawarkan hosting bersama, hosting reseller (kami sangat menyukai pilihan reseller mereka, bahkan melalui SiteGround), VPS, dan pelayan khusus.

Mereka menawarkan 3 pakej hosting, rancangan asas mereka hanya bermula $ 3.92 sebulan (asalnya $ 7.99 / bln).

A2 Hosting mengurus keperluan hosting anda dengan memberikan sokongan melalui live chat, email, telefon, dan tiket sokongan. Anda juga boleh membaca ulasan pelanggan di laman web mereka yang terutama melaporkan perkhidmatan berkualiti tinggi dan tepat pada masanya. Mereka menawarkan panduan dalam talian yang mendalam dan pelbagai artikel maklumat untuk membantu anda menyesuaikan dan mengatur laman web anda.

Pelayan Turbo A2 Hosting akan memberi anda kelajuan memuat hingga 20 kali lebih cepat jika dibandingkan dengan penyedia perkhidmatan hosting yang bersaing. Ini dicapai dengan memperuntukkan lebih sedikit pengguna per pelayan web dan juga dengan menyediakan lebih banyak sumber pelayan kepada setiap pengguna. Mereka menggunakan SSD, caching khusus, dan empat pusat data global untuk terus meningkatkan kelajuan laman web anda.

Kelebihan

 • Ruang cakera tidak terhad
 • Sokongan hebat
 • Jaminan wang dikembalikan bila-bila masa
 • Penghijrahan laman web percuma
 • Pusat data global

Keburukan

 • Tidak dikenakan bayaran dalam GBP

5. Kinsta – Hosting WordPress Terurus Terbaik

kinsta.com

logo kinsta

Harga: $ 30 (USD)
Ruang cakera: 10 GB
Sokongan: Sembang Langsung, Tiket

Sekiranya anda mencari perkhidmatan hosting WordPress yang diuruskan dengan sebaik-baiknya, Kinsta adalah tempat kami sekarang. Mereka menjadi tuan rumah syarikat besar seperti FreshBooks, Ubisoft, dan Tripadvisor. Mereka mempunyai pakej dengan harga yang sangat kompetitif, dan sokongannya benar-benar tiada duanya.

Infrastruktur mereka berjalan di awan Google yang sangat pantas dan boleh dipercayai (tentu saja dengan jaminan masa operasi 99.9%), yang mempunyai lebih dari 20 lokasi di seluruh dunia untuk anda pilih (termasuk pelayan yang berpusat di UK). Mereka baru-baru ini juga menambahkan DB yang mengoptimumkan secara automatik dan ciri PHP penyembuhan diri, dan mereka, tentu saja, menyokong versi PHP terbaru.

Kemudian untuk meningkatkan prestasi lebih jauh lagi, mereka mempunyai plugin caching dalaman untuk melayani laman web ini secepat mungkin, dan berintegrasi dengan KeyCDN untuk waktu memuat cepat di seluruh dunia.

Bagi keselamatan, mereka menawarkan perlindungan DDOS, penyekat GeoIP, tentu saja, firewall Google Cloud, dan banyak lagi. Walaupun laman web itu diretas, mereka akan membantu anda memperbaikinya secara percuma.

Masih banyak yang belum kita bincangkan, seperti sistem sandaran mereka, sijil SSL, monitor waktu operasi … tetapi saya rasa anda mendapat maksud.

Rancangan mereka bermula pada $ 30 sebulan, yang merangkumi 1 laman web dan storan SSD 10 GB.

Sekiranya anda mempunyai bajet, ini adalah orang yang boleh dipercayai dengan laman web WP anda!

Kelebihan

 • Platform Awan Google
 • Nilai untuk kos yang hebat
 • Keselamatan kalis peluru
 • Sokongan hebat
 • Penghijrahan laman web percuma
 • Jaminan wang dikembalikan selama 30 hari

Keburukan

 • Tidak ada sokongan telefon (tetapi sebenarnya bukan masalah memandangkan seberapa baik sokongan dalam talian mereka)

6. Hati Internet – Host Web UK

www.heartinternet.uk

Logo Internet Jantung

Harga: £ 2.66
Ruang Cakera: 2 GB
Sokongan: Telefon, Sembang Langsung, Tiket

Heart Internet sangat mirip dengan eUKhost, baik dari segi harga dan ciri … mereka mempunyai 2 kelebihan tambahan, mereka menawarkan ruang cakera 5 GB pada rancangan asas mereka, dan mereka mempunyai sokongan pelanggan dalaman, yang, jika anda telah melayari laman web ini sebentar, anda pasti tahu bahawa kami sangat menghargai syarikat yang tidak mendapat sokongan daripada pihak luar.

Mereka juga menaja banyak acara dan persidangan seperti WordCamp, Pixel Pioneers, Hack24, dan lain-lain. Kami suka syarikat yang memberi pulangan kepada masyarakat.

Bagi pilihan hosting, mereka menawarkan hosting web bersama, hosting premium untuk laman web yang lebih menuntut, VPS, hosting reseller, pelayan khusus, dan hosting WordPress.

Walaupun begitu, reputasi mereka bukanlah yang terbaik buat masa ini, dengan laporan mengenai gangguan kerap dan sokongan yang semakin teruk … juga, rancangan asas mereka sebenarnya tidak menyokong pangkalan data MySQL, jadi tidak ada sokongan WordPress kecuali anda mendapat rancangan yang lebih tinggi dengan harga £ 9,49 / bln (tidak termasuk PPN).

Heart Internet boleh dihubungi dengan menghantar borang dalam talian di laman web mereka atau melalui menghubungi mereka secara langsung. Anda juga boleh menghubungi mereka melalui sembang langsung atau dengan menghantar tiket.

Sekiranya anda ingin menyelesaikan masalah hosting biasa, anda boleh membaca artikel maklumat yang disiarkan di halaman Pangkalan Data Sokongan mereka.

Heart Internet menggunakan platform hosting awan yang membantu laman web anda untuk meratakan beban lalu lintas web. Ini bermaksud bahawa laman web anda tidak akan diperlahankan ketika anda mengalami masa lalu lintas puncak.

Mereka juga menggunakan HTTP / 2 dan mengemas kini perkakasan pelayan mereka secara berkala untuk memastikan kelajuan pemuatan web yang cepat dan kepuasan pelanggan.

Kelebihan

 • Memberi kembali kepada masyarakat
 • Berpatutan untuk laman web html statik
 • Banyak pilihan hosting.

Keburukan

 • Tiada pusat data di luar negara
 • Reputasi berbatu
 • Tidak ada sokongan WP pada rancangan asas

7. HostGator – Web Hosting yang berpengalaman

www.hostgator.com

Logo Hostgator

Harga: $ 2.75 (USD)
Ruang Cakera: Tanpa had
Sokongan: Telefon, Sembang Langsung, Tiket

HostGator sudah lama wujud, pada masa itu, mereka telah berubah dari yang baik ke yang buruk, kembali ke yang baik. Mereka sangat berpatutan, tetapi anda akan merasakannya dalam kualiti perkhidmatan, sokongan, dan keselamatan mereka. Kami mempunyai banyak laman web yang diretas di pelayan mereka, semuanya mempunyai tema dan pemalam yang serupa dengan laman web lain di host yang berbeza, dan mereka tidak diretas.

Kononnya, jika anda melihat harganya, nilai yang anda dapat cukup luar biasa dengan hanya $ 2.75 / bln … tetapi jika anda mempunyai sedikit anggaran, saya mungkin akan pergi dengan host yang mempunyai pusat data tempatan sehingga anda Tidak berhadapan dengan masa pemuatan yang lambat yang mempunyai pelayan AS.

HostGator mempunyai rancangan hosting berikut: Hosting bersama, hosting WordPress, hosting awan, penjual semula, VPS, dan pelayan khusus.

HostGator memudahkan pelanggan untuk menyampaikan masalah hosting atau membuat pertanyaan. Anda boleh menelefonnya, memulakan sembang langsung, faks mereka, atau berkongsi skrin anda dan mencari jalan keluar untuk masalah anda dalam masa rekod. Selain dari ketersediaan mereka sepanjang tahun, HostGator juga menyediakan perpustakaan tutorial video untuk membantu menyokong keperluan hosting anda.

HostGator menyediakan pemacu keras HDD dan SSD dan dapat mengkonfigurasi pelayannya untuk memenuhi keperluan kelajuan pemuatan khusus anda. Mereka menyediakan lebar jalur yang tidak dimeterai dan memberi anda pilihan untuk melaksanakan pemasangan pelayan tersuai yang mengoptimumkan kelajuan dan memberikan anda kawalan maya yang lebih banyak. Ini dapat meningkatkan SEO dan penilaian keseluruhan pengalaman pengguna laman web anda.

Kelebihan

 • Berpatutan
 • Nilai yang layak

Keburukan

 • Perkhidmatan berkualiti rendah
 • Keselamatan
 • Pelayan AS

8. CloudWays – Hosting Awan Terbaik

www.cloudways.com

Logo Cloudways

Harga: $ 10 (USD)
Ruang cakera: 25 GB
Sokongan: Telefon, Sembang Langsung, Tiket

Cloudways membolehkan anda menyebarkan, mengurus, dan memantau aplikasi dan laman web berprestasi tinggi secara langsung di pelayan awan, memotong orang tengah hosting web biasa (ini BUKAN untuk pemula). Sekiranya anda mengetahui jalan pelayan, orang-orang ini hebat! Sokongan yang baik, pilihan BANYAK penyedia, dari Digital Ocean, hingga AWS, hingga Vultr, mereka mempunyai barang.

Mereka juga mempunyai CDN mereka sendiri yang disebut CloudwaysCDN, dan bahkan membuat plugin caching khusus untuk WordPress (plugin yang disebut Breeze) yang mempercepat masa pemuatan. Kemudian untuk Joomla, mereka menyatukan cache halaman penuh untuk kelajuan maksimum.

Harga berbeza dari $ 10 hingga $ 272 / bln, bergantung pada keperluan laman web anda.

Anda tidak boleh salah di sini … jika anda agak mahir.

Cloudways memberi anda sokongan tanpa henti melalui tiket sokongan, sembang langsung, dan borang dalam talian. Anda bahkan boleh meminta panggilan dari mereka dan mereka tersedia 24 jam sehari. Mereka juga menawarkan pangkalan pengetahuan, serta forum komuniti dan mereka memberi anda kemas kini langsung mengenai status sistem mereka di halaman Status Sistem Cloudways mereka.

Mereka menggunakan cakera keras keadaan pepejal dan pelayannya sudah siap PHP 7 yang memberikan anda kelajuan prestasi terbaik jika dibandingkan dengan penyedia perkhidmatan hosting lain. Cloudways menyimpan data di seluruh dunia dan menggunakan Memcached, plugin Breeze, dan Redis untuk memastikan kelajuan hosting yang optimum untuk WordPress dan Magento. Mereka juga menggunakan pelayan HTTP / 2 yang disokong.

Kelebihan

 • Hosting berprestasi tinggi yang berpatutan
 • Sokongan hebat
 • Super berskala

Keburukan

 • Sedikit keluk pembelajaran

9. InMotion Hosting – Web Host Perniagaan Baik

www.inmotionhosting.com

Logo InMotion Hosting

Harga: $ 6.39 (USD)
Ruang cakera: Tanpa had
Sokongan: Telefon, Sembang Langsung, Tiket

Walaupun InMotion bukan tuan rumah yang buruk, penyelesaiannya kebanyakan tertumpu pada perniagaan, oleh itu harga yang lebih tinggi adalah $ 6.39 / bln. Mereka juga tidak mempunyai pusat data tempatan, jadi melainkan jika anda menyasarkan demografi di AS dan benar-benar ingin menjadi tuan rumah dengan mereka, ada pilihan yang lebih baik.

Mereka menawarkan sebahagian besar ciri dan faedah yang ditawarkan oleh kebanyakan host lain. Keselamatan mereka adalah yang terbaik dengan SSL PERCUMA, perlindungan peretasan, firewall khusus, dan perlindungan DDoS.

Mereka menawarkan hosting bersama, hosting reseller, VPS, pelayan khusus, dan hosting WordPress (yang mempunyai ciri khusus WP seperti kemas kini automatik dan patch keselamatan, dan pembangun laman drag-and-drop).

Sekiranya anda mempunyai pertanyaan mengenai perkhidmatan InMotion Hosting, anda boleh menghubungi mereka melalui sembang langsung, e-mel, telefon, atau dengan menghantar tiket. Anda juga boleh menjadualkan sesi Skype dengan salah seorang pakar mereka jika anda mahukan nasihat yang lebih mendalam.

Mereka mempunyai halaman sokongan dalam talian yang menawarkan tutorial dan alat lain yang dapat membantu anda mengatasi soalan yang sering diajukan.

Semua rancangan perkhidmatan InMotion Hosting merangkumi pemacu keadaan pepejal yang menawarkan penghantaran kandungan yang lebih pantas dari laman web anda. Syarikat ini juga menggunakan banyak pusat data dan teknologi penghalaan canggih untuk memberi anda kelebihan daya saing dalam hal kelajuan memuat dan keramahan pengguna laman web.

Kelebihan

 • Penyelesaian hosting berkualiti tinggi
 • Sokongan hebat
 • Keselamatan yang baik

Keburukan

 • Mahal
 • Pelayan AS

10. BlueHost – Host Web yang Baik untuk Pemula

www.bluehost.com

Logo Bluehost

Harga: $ 3.95 (USD)
Ruang cakera: 50 GB
Sokongan: Telefon, Sembang Langsung, Tiket

Bluehost agak veteran dalam industri hosting web, mereka bermula sebagai sangat luar biasa, tetapi kemudian dibeli oleh EIG (yang juga memiliki HostGator), dan perkara-perkara mulai menurun dengan cepat.

Sejak itu, mereka telah berusaha mencari penyelesaian gambar dan hosting mereka untuk meningkatkan kualiti keseluruhan, dan ia membuahkan hasil. Mereka pemasaran dan ulasan pengguna umum pasti bertambah baik. Mereka juga menawarkan banyak ruang cakera pada rancangan asas mereka (50 GB), dan menawarkan SSL percuma dan domain percuma.

Untuk UK, saya mungkin tidak mengesyorkannya kerana kekurangan pusat data tempatan. Pasti ada pilihan yang lebih baik.

Bagi penyelesaian hosting, mereka telah berkongsi hosting mulai dari $ 3,95 / bln, hosting WordPress, VPS, dan pelayan khusus.

Pasukan teknikal dalaman BlueHost menawarkan sokongan yang berpengalaman sepanjang masa. Mereka menawarkan sokongan teknikal dan akaun melalui sembang langsung, telefon, atau pengiriman tiket. Anda juga boleh melihat tutorial video dan pangkalan pengetahuan mereka sekiranya anda ingin mendapatkan maklumat berguna.

Mereka mempunyai nombor hubungan AS tanpa tol dan nombor hubungan antarabangsa untuk menampung semua pelanggan mereka dengan lebih baik.

Bluehost menawarkan pakej hosting yang berbeza yang merangkumi Shared hosting, Cloud hosting, VPS hosting dan Dedicated hosting. Hosting Bersama Standard akan memberi anda masa memuatkan halaman web 2-3 saat. Pakej yang lebih mahal menawarkan pelayan berketumpatan rendah yang akan memberi anda lebih banyak sumber yang dapat mempercepat laman web anda dan keseluruhan masa memuatkan sedikit.

Kelebihan

 • Veteran
 • Banyak ruang cakera
 • Berpatutan

Keburukan

 • Reputasi berbatu
 • Pelayan di AS

11. Dreamhost

www.dreamhost.com

Logo Dreamhost

Harga: $ 7.95 (USD)
Ruang cakera: Tanpa had
Sokongan: Telefon, Sembang Langsung, Tiket

Dreamhost mempunyai reputasi yang sangat baik, dan dengan alasan yang baik. Mereka telah mengekalkan perkhidmatan hosting berkualiti tinggi mereka sepanjang perang harga besar sekarang, orang sangat menyukainya kerana mereka sangat dipercayai. Satu-satunya kelemahan adalah kekurangan pusat data di negara ini, dan harganya pada $ 7,95 / bln… yang harus anda bayar sebelum 3 tahun jika anda mahukan harga termurah. Ia tidak ideal, tetapi mereka menawarkan jaminan pengembalian wang selama 97 hari, yang bagus.

Mereka juga mempunyai komitmen khusus terhadap keselamatan dan privasi yang kami sukai, mereka mempunyai SSL DAN privasi siapa percuma yang menyembunyikan data pendaftaran nama domain anda. DreamHost juga mempunyai pilihan sokongan 24/7 sekiranya anda memerlukannya.

Mereka menawarkan hosting bersama, hosting WordPress, pelayan khusus, dan hosting VPS.

DreamHost menawarkan sembang langsung, e-mel, telefon, dan penyerahan tiket sebagai pilihan sokongan. Pelanggan yang ada boleh menghubungi mereka secara langsung dengan masuk ke akaun DreamHost mereka.

Pelanggan juga dapat mengawasi status sistem DreamHost dan berkongsi pengalaman mereka atau bertanya di forum syarikat. Selain itu, pangkalan pengetahuan dapat memberi penerangan mengenai topik dan penyesuaian lanjutan.

DreamHost menawarkan pelbagai pakej hosting yang semuanya merangkumi pemacu keadaan pepejal yang membolehkan laman web anda berjalan 200% lebih pantas. Semua pakej tersedia dengan lebar jalur yang tidak terhad dan anda mempunyai pilihan untuk menaik taraf ke Pelayan Awan Cepat atau Pelayan VPS Terurus jika anda ingin membuka kunci ke kelajuan pemuatan yang lebih cepat.

Kelebihan

 • Reputasi yang baik
 • Nama domain percuma
 • SSL percuma
 • Jaminan Wang Dikembalikan 97 Hari

Keburukan

 • Mahal
 • Pelayan di AS

12. HostPapa

www.hostpapa.co.uk

Logo HostPapa

Harga: £ 1.95
Ruang cakera: 100 GB
Sokongan: Telefon, Sembang Langsung, Tiket

Yang ini menarik, mereka membuat laman web untuk setiap negara yang menjadi sasaran mereka, dan menawarkan hampir sama dengan kebanyakan syarikat hosting lain, tanpa menonjol.

Mereka menawarkan ruang cakera yang cukup banyak dengan harga yang kompetitif (£ 1.95 / bln). Tetapi sekali lagi, tidak ada pusat data di United Kingdom, jadi kecuali jika anda benar-benar menyukai jenama, pergi dengan sesuatu seperti Hostinger.

Untuk pilihan hosting, mereka telah berbagi hosting web, hosting WordPress, hosting VPS, dan pelayan khusus.

Pelanggan dapat mengakses perkhidmatan sokongan HostPapa melalui e-mel, telefon, faks, sembang langsung, dan melalui tiket sokongan. Pasukan sokongan tersedia 24/7 dan jika anda memerlukan bantuan tambahan, anda boleh menyertai webinar mingguan atau menempah sesi latihan maya satu lawan satu dengan salah seorang pakar hosting mereka.

Sebilangan besar ulasan pelanggan melaporkan perkhidmatan yang mesra dengan sokongan teknikal yang sangat baik.

HostPapa mendakwa bahawa pelayan mereka menawarkan peningkatan prestasi 300% berdasarkan kepadatan rendah, pelayan sumber yang optimum. Namun, harus diingat bahawa ciri ini hanya disertakan dalam pakej Business Pro.

Pakej lain tanpa peningkatan prestasi ini masih boleh memberikan hasil yang pantas sekiranya anda bersedia mengaktifkan CloudFlare. HostPapa juga mempunyai masa operasi 99.9% yang bermaksud mereka cukup dipercayai.

Kelebihan

 • Banyak ruang cakera
 • SSL percuma

Keburukan

 • Tiada pelayan tempatan

13. StableHost

www.stablehost.com

Logo StableHost

Harga: $ 3.50 (USD)
Ruang cakera: Tanpa had
Sokongan: Telefon, Tiket

StableHost adalah hos keseluruhan yang baik. Mereka menawarkan semua ciri yang sama seperti kebanyakan hos lain, kecuali teknologi hosting berkelompok mereka … yang meningkatkan skalabiliti dan kelajuan / prestasi keseluruhan, dengan bonus tambahan bahawa masalah dengan laman web lain di pelayan yang sama tidak boleh mempengaruhi laman web anda sebanyak. seperti yang boleh dilakukan pada hos web lain.

Keselamatan mereka cukup tepat, dengan sokongan 24/7/365 dan masa respons rata-rata 20 minit.

Pilihan yang baik jika anda ingin menargetkan pasaran yang berpusat di AS, seperti juga, tidak ada pelayan tempatan…

Mereka menawarkan hosting web bersama bermula dari $ 3,50 / bln, penjual semula, hosting WP, dan VPS.

StableHost meminati perkhidmatan pelanggan dan dapat membantu anda melalui telefon, e-mel atau sembang langsung. Mereka juga menawarkan tutorial video tambahan untuk membantu anda mengatur pilihan hosting dan laman web anda. Anda boleh memuat turun ujian kelajuan rangkaian di laman web mereka untuk mengetahui lokasi hosting apa yang paling bermanfaat bagi pangkalan pelanggan anda.

StableHost menawarkan pelbagai pakej hosting, semuanya dengan versi LiteSpeed, MySQL, dan PHP yang dapat disesuaikan.

Mereka juga menggunakan pemacu SSD kelas perusahaan, CPU ganda dan menawarkan lebar jalur tanpa had yang bermaksud bahawa peningkatan lalu lintas dalam talian tidak akan mempengaruhi prestasi laman web anda. Ini menjadikan pemuatan laman web berkelajuan tinggi menjadi kenyataan dan meningkatkan penilaian SEO keseluruhan anda.

Kelebihan

 • Teknologi hosting berkelompok
 • Sokongan hebat
 • Ruang cakera tidak terhad
 • Berpatutan

Keburukan

 • Tiada pelayan tempatan

14. Tapak5

www.site5.com

Tapak5

Harga: $ 6.95 (USD)
Ruang cakera: Tanpa had
Sokongan: Sembang Langsung

Site5 juga menawarkan perkhidmatan yang baik, tetapi melihat pada titik harga $ 6,95 / bln, cadangan nilai sebenarnya tidak ada kerana terdapat host yang lebih baik di luar sana yang lebih berpatutan. Juga, pelayan utama mereka ada di AS jadi tidak bagus untuk laman web tempatan di sini.

Kami suka ruang cakera yang tidak terhad, migrasi percuma, dan sistem sandaran mereka.

Untuk rancangan hosting, mereka telah berbagi hosting, hosting VPS, dan paket penjual kembali.

Site5 dapat membantu anda menyelesaikan semua masalah hosting anda hanya dengan satu klik butang. Syarikat ini dapat diakses 24 jam sehari melalui sembang langsung dan e-mel.

Mereka juga menyediakan Halaman Status Kecemasan kepada pelanggan mereka dan anda dapat membaca soalan penyelesaian masalah umum dan jawapan mereka di laman web untuk menambahkan maklumat hosting.

Site5 menawarkan ruang cakera dan lebar jalur yang tidak dapat diukur sehingga memberikan anda ruang penyimpanan yang cukup untuk menyokong laman web yang semakin meningkat. Pelayan utama terletak di AS yang tidak menjadikan platform hosting ini sesuai untuk laman web tempatan.

Pengehosan web standard mereka menggunakan PHP 5.3 yang tidak akan mencapai PHP 7 tetapi akan tetap menyelesaikannya.

Kelebihan

 • Ruang cakera tidak terhad

Keburukan

 • Lebih mahal
 • Pelayan di AS

Bagaimana memilih perkhidmatan hosting web UK teratas

Memutuskan untuk membina laman web adalah langkah besar pertama, dan ini juga bagus! Menurut Nominet, 96% perniagaan melaporkan mempunyai laman web memberikan sumbangan positif kepada lebih banyak pelanggan & kesedaran jenama. Di samping itu, 99% daripada semua orang dewasa yang berumur 16 hingga 44 tahun di UK adalah pengguna internet menurut Office for National Statistics … ini benar-benar tidak berakal.

Sekiranya anda ingin membuat laman web, sama ada anda menganggapnya sebagai laman web besar yang mendapat banyak lalu lintas, atau projek yang lebih kecil yang tidak memerlukan banyak kapasiti, atau menyokong banyak lalu lintas, anda akan menjadi menghadapi beberapa pilihan yang sukar.

Selain reka bentuk laman web sebenar, bagaimana laman web akan dibentuk (blog, laman perniagaan, atau adakah anda memerlukan hosting e-dagang), URL atau nama domain anda, dan banyak lagi, anda juga akan harus memikirkan penyedia hosting web mana yang harus dilalui.

memilih hosting web UK

Terdapat banyak perkhidmatan hosting web yang berbeza, dan pilihan yang paling sesuai untuk anda dan laman web anda mempunyai banyak kaitan dengan jenis laman web yang ingin anda hoskan, tujuan laman web itu, dan lalu lintas yang anda jangkakan akan menjana. Oleh itu, selain dari tinjauan hosting web kami di atas, kami juga mengumpulkan semua yang perlu anda ketahui mengenai industri hosting, sehingga anda dapat membuat sendiri perbandingan web hosting.

Apakah pelbagai jenis web hosting?

Hosting Berkongsi

grafik hosting bersamaHosting bersama adalah pilihan hosting yang paling berpatutan, sangat sesuai untuk laman web dan projek berskala kecil yang ingin anda bina. Hosting bersama mempunyai lebih banyak batasan daripada pilihan hosting web lain yang tersedia, tetapi untuk kebanyakan laman web yang lebih kecil seperti blog, laman web biz, dan laman web peribadi, ini adalah batasan yang mungkin anda tidak akan perhatikan melainkan projek anda menjadi jauh lebih besar daripada yang anda jangkakan pada mulanya.

Jenis hosting web yang murah ini berfungsi oleh penyedia yang menawarkan ruang pelayan pada pelayan yang sama kepada banyak pelanggan yang berbeza; laman web anda tidak akan dipengaruhi oleh laman web lain di pelayan, dan batasan anda hanya terletak pada hakikat bahawa anda membahagikan lebar jalur, ruang penyimpanan dan banyak lagi, dengan pelanggan lain beroperasi di luar ruang pelayan tersebut (seperti yang dijelaskan secara ringkas dalam kajian SiteGround kami).

Perlu diingat bahawa walaupun pakej hosting yang paling asas biasanya dilengkapi dengan pemasang 1 klik untuk CMS yang paling popular seperti WordPress, Joomla, dan lain-lain. Sebilangan besar host web juga menawarkan pakej bersama untuk kedua-dua Linux & Windows hosting (dan tentu saja menyokong bahasa umum seperti MySQL, PHP, dll).

Hosting VPS

Hosting VPS, atau hosting pelayan peribadi maya, adalah jalan tengah yang sempurna antara hosting bersama dan hosting pelayan khusus. Ia seperti hosting bersama, di mana banyak laman web dihoskan dari satu pelayan (semoga di atau dekat dengan Inggeris); namun, dalam hosting VPS, partisi digunakan untuk memisahkan laman web anda dari laman web pengguna lain dari pelayan yang sama. Oleh itu, ia hadir dengan banyak kelebihan pelayan khusus, dengan sedikit kuasa dan tanda harga yang jauh lebih rendah. Jenis hosting ini juga boleh digunakan untuk menjadi tuan rumah permainan seperti Minecraft.

Hosting Pelayan Dedicated

Hosting pelayan khusus sering menjadi pilihan terbaik untuk pembangun web apabila wang tidak menjadi objek. Pelayan yang berdedikasi memberikan keseluruhan pelayan kepada pelanggan, yang bermaksud anda boleh memiliki seluruh pelayan itu sendiri dan melakukan apa sahaja yang anda mahukan dengannya. Ini membuka banyak keupayaan prestasi yang tinggi, menjadikannya pilihan masuk untuk laman web yang lebih besar seperti laman web e-dagang, direktori harta tanah, forum, dan banyak lagi. Ini juga dilengkapi dengan tanda harga yang tinggi, jadi sangat sesuai untuk usaha yang lebih besar.

Cloud Hosting

Cloud hosting dengan cepat menjadi salah satu jenis hosting web kegemaran banyak pembangun web di United Kingdom. Ini kerana ia adalah pilihan yang sangat serba boleh untuk laman web yang besar dan kecil. Sekiranya ada pilihan web hosting satu-ukuran-cocok, itu adalah hosting awan. Jenis hosting ini membolehkan anda meningkatkan atau menurunkan rancangan anda dengan lancar kerana keperluan laman web anda berubah, dan ini juga merupakan salah satu kaedah hosting web yang paling kuat dan selamat. Dikuasakan oleh beberapa mesin, waktu henti dikurangkan, dan maklumat anda dilindungi.

Hosting Penjual Semula

Hosting reseller paling sering digunakan oleh pembangun web, yang membeli sejumlah besar ruang pelayan secara besar-besaran dan menjualnya semula (seperti namanya) kepada pelanggan yang mereka bentuk laman web. Ini membolehkan pembangun web mengekalkan lebih banyak kawalan ke atas laman web yang mereka reka, untuk memastikannya tetap berjalan dan berjalan dengan cekap. Ini adalah jenis hosting yang tidak biasa untuk dibeli oleh sesiapa sahaja kecuali mereka adalah pembangun web atau pelanggan pembangun web yang menjualnya kepada mereka. Ini menjadikan projek laman web menjadi lebih mudah untuk pelanggan dan pembangun dan memberi pembangun lebih banyak kawalan terhadap portfolio mereka.

menyelidik ciri-ciri hosting web

Membandingkan Perkhidmatan Web Hosting: Ciri, Spesifikasi, dan Terminologi 

Seperti yang anda lihat, ada banyak pilihan yang harus dipertimbangkan ketika memutuskan untuk menentukan jenis rancangan web hosting yang tepat untuk keperluan anda (bahkan hosting percuma adalah pilihan). Pada akhirnya, tujuan anda adalah memilih jenis web hosting yang akan memberikan hasil terbaik untuk laman web anda tanpa melanggar bank. Setelah anda mengetahui jenis pakej hosting web yang ingin anda jalani, langkah seterusnya adalah mencari penyedia hosting web yang boleh anda percayai dengan prestasi laman web anda. Untuk membantu anda memilih pembekal yang boleh anda percayai, ini adalah beberapa ciri yang anda ingin periksa sebelum mendaftar (kami menggunakan faktor yang sama dalam senarai hosting teratas kami yang lain seperti laman web hosting terbaik Australia, hosting teratas di Kanada, terbaik web hosting Singapura, hosting NZ terbaik, hosting web terbaik India, host laman web terbaik (keseluruhan, global), host web teratas untuk Malaysia, hosting web terbaik untuk Brazil & hosting terbaik Ireland).

Lokasi Pelayan

Kami telah menyebutkannya di intro, tetapi pada dasarnya, jika pelayan terdekat kurang diberi kuasa, anda akan lebih senang menggunakan yang sedikit lebih jauh. Tidak masalah sama sekali jika anda mencari perkhidmatan khusus bandar seperti hosting web di London, Birmingham, atau Leeds … perbezaan kelajuan akan dapat diabaikan selagi pelayan berdekatan, atau di, United Kingdom ( kedua SiteGround dan A2 Hosting mempunyai pelayan di UK dan seluruh dunia).

Penyimpanan

Sebelum anda mendaftar ke mana-mana penyedia hosting web, anda pasti ingin mendapatkan idea tentang berapa banyak ruang simpanan yang diperlukan oleh laman web anda. Berapa banyak gambar, video, atau media lain yang akan anda miliki di laman web anda? Berapa banyak maklumat yang perlu disokong (adakah anda menggunakan hos web anda untuk e-mel juga)? Sekiranya laman web anda agak kecil, anda mungkin tidak menghadapi masalah penyimpanan tanpa mengira penyedia yang anda kunjungi.

Waktu tamat

Apa gunanya menyimpan laman web yang dihoskan di internet jika tidak ada yang dapat mengaksesnya? Waktu sibuk adalah sesuatu yang selalu diinginkan oleh web host terbaik untuk memastikan laman web dapat diakses oleh sesiapa sahaja pada bila-bila masa siang atau malam. Sebilangan besar penyedia akan mengiklankan sebanyak 99.9% jaminan masa kerja, tetapi selalu baik untuk memeriksa tuntutan seperti itu. Cari beberapa testimoni dalam talian dari orang yang telah menggunakan perkhidmatan mereka untuk mendapatkan idea tentang bagaimana realiti itu akan kelihatan. Kami mula mengesan masa operasi dan masa tindak balas penyedia hosting laman web terbesar di halaman status hosting kami sendiri.

Sandaran

Anda mungkin akan mempunyai maklumat berharga yang tersimpan di laman web anda yang boleh mengakibatkan kerugian. Itulah yang menjadikan penyandaran maklumat anda sangat penting, jadi anda pasti harus menyiasat seberapa kerap penyedia web anda membuat sandaran di laman web pelanggan mereka. Bukan hanya itu tetapi juga melihat kaedah pengambilannya dalam kejadian malang bahawa anda kehilangan maklumat anda, dan jika mereka mengenakan sebarang bayaran untuk memulihkan sandaran.

Sijil SSL

Sijil SSLSSL bermaksud Secure Socket Layer, ini adalah teknologi yang memungkinkan penyulitan data yang dipindahkan antara laman web anda dan pengunjung. Begitulah cara anda menjadikan laman web anda selamat, dan menunjukkannya kepada pengunjung laman web anda melalui gembok hijau + https: // di sebelah URL anda pada kebanyakan penyemak imbas moden. Dulu hanya penting untuk kedai dalam talian atau laman web lain yang menerima pembayaran di lokasi. Tetapi hari ini, adalah suatu keharusan bagi setiap laman web di luar sana (Google bahkan mengatakan bahawa ia adalah faktor peringkat, jadi anda bahkan mendapat faedah SEO dengan memiliki laman web yang selamat). Nasib baik, dengan penyedia SSL seperti Let’s Encrypt, anda tidak memerlukan sebarang kos dan anda boleh memasangnya dan memperbaharui mereka secara percuma. Semasa menyemak perkhidmatan hosting, perhatikan perkhidmatan yang menawarkan sijil SSL secara percuma, dan saya akan mengelakkan mereka yang ingin mengenakan wang untuk anda.

Yang dikatakan, terdapat pelbagai jenis sijil SSL, dan yang lebih selamat memerlukan wang. Jenis yang paling murah / percuma adalah Sijil Pengesahan Domain (DV), seterusnya Pengesahan Organisasi (OV), dan akhirnya Pengesahan Lanjutan (EV). Jenis OV dan EV memerlukan pengesahan sebenar entiti yang mahukan sijil.

Lebar jalur

Lebar jalur penting untuk prestasi laman web anda, jadi anda ingin memastikan anda mempunyai cukup banyak ruang untuk domain anda agar berfungsi dengan baik dan meningkatkan pengalaman pengguna. Ketika berkaitan dengan hal-hal seperti hosting bersama dan bahkan hosting VPS, anda mungkin mempunyai akses ke lebar jalur yang lebih rendah daripada yang anda miliki dengan pilihan lain, tetapi penyedia yang anda pilih untuk mendapatkan perkhidmatan anda juga mungkin memberi kesan pada jumlah lebar jalur yang anda peruntukkan . Pastikan untuk mempertimbangkannya sebelum memutuskan pembekal anda untuk memastikan anda mempunyai sumber yang anda perlukan.

Kepantasan

Kelajuan merujuk kepada masa pemuatan umum dari laman web yang dioptimumkan dengan baik (dengan pengoptimuman yang baik kita bermaksud tidak terlalu banyak kod kod, gambar yang dimampatkan dengan baik, dan lain-lain – pada dasarnya hanya laman web yang dirancang dengan cekap). Kelajuan laman web bergantung pada 3 perkara, lokasi pelayan, prestasi pelayan (sumber yang diperuntukkan untuk akaun hosting anda), dan skrip tersuai host mungkin dibina untuk mempercepat penyampaian laman web.

Kelajuan pelayan

Prestasi pelayan adalah masalah yang lebih besar, jika pelayan tidak memperuntukkan sumber yang mencukupi untuk menjalankan laman web itu sendiri, anda akan menghadapi masalah. Pada dasarnya, jangan terlalu murah untuk hosting (mis. Jangan pergi dengan hosting percuma) dan anda semestinya baik-baik saja. 5 hos teratas kami sangat mahir dalam hal ini. Selain itu, host terbaik (seperti SiteGround) membina skrip cache mereka sendiri untuk mempercepat penghantaran laman web anda.

CDN

Lokasi pelayan dulu sangat penting, jika pasaran sasaran anda tempatan, hosting di pelayan di AS pasti akan melambatkan laman web anda dengan cukup sehingga anda perhatikan dari segi penukaran / petunjuk / penjualan. Tetapi hari ini, dengan CloudFlare bebas, anda boleh menjadi tuan rumah hampir di mana sahaja, mengaktifkan Cloudflare (yang merupakan CDN atau Rangkaian Pengedaran Kandungan yang melayani laman web anda dari simpul terdekat ke pelawat laman web anda), dan mempunyai kelajuan yang baik tidak kira lokasi lokasi anda pasaran sasaran. Sebilangan besar hos web menawarkan penyatuan ini secara percuma.

Manfaat lain dari menambahkan CDN ke laman web anda termasuk kurang memuatkan pelayan tempatan anda dan perlindungan DDOS jika CDN menyokongnya.

Sokongan

Ini besar, dan dengan alasan yang baik. Tanpa sokongan yang berpatutan, potensi kehilangan pendapatan / petunjuk / pelawat / dll boleh menjadi besar. Sokongan yang responsif dan cekap dapat menyelesaikan masalah dengan sangat cepat, yang bermaksud waktu henti laman web akan minimum. Walaupun kebanyakan host teratas menawarkan 3 pilihan sokongan, dengan telefon, tiket, dan sembang langsung, kami tetap memilih tiket sokongan sebagai pilihan sokongan.

pilihan sokongan

Walaupun anda mungkin mendapat tindak balas yang lebih cepat di telefon atau melalui sembang langsung, dalam kebanyakan kes tersebut, kakitangan sokongan harus berfikir dengan tegas dan berusaha mendapatkan jawapan pada masa itu … dan ya, ini berfungsi untuk masalah yang lebih kecil. Tetapi jika anda mempunyai masalah yang lebih rumit, mereka mungkin tidak tahu apa yang anda bicarakan, atau orang tertentu itu belum dilatih untuk menangani masalah tersebut, dll. Dalam kes tersebut, lebih mudah untuk menerangkannya dalam sokongan tiket, lampirkan tangkapan skrin tentang apa yang anda bicarakan … maka tiket itu diberikan kepada orang yang tepat, dengan pandangan yang jelas mengenai masalahnya, yang kemudian dapat diselesaikan.

Tiket sokongan juga lebih mudah ditimbang untuk syarikat hosting itu sendiri, kerana mereka tidak perlu menggunakan telefon atau konsol sembang langsung sepanjang masa. Walau apa pun cara, anda mahukan sokongan menjadi responsif dan berkemampuan, dengan pelbagai peringkat kakitangan mempunyai kepakaran khusus dalam pelbagai bidang. Apa yang ada di kotak mungkin bukan yang anda dapat pada akhirnya, seperti yang kami dapati dalam perbandingan DreamHost vs Bluehost kami.

Bilangan domain / laman web yang dibenarkan

Sekiranya anda fikir anda mungkin mahu menghoskan lebih dari satu laman web menggunakan pakej hosting web anda, pastikan penyedia yang anda pilih akan membenarkan anda melakukannya! Walaupun anda fikir anda hanya mahukan satu laman web, tetap bagus untuk memilih penyedia yang akan membolehkan anda memiliki lebih banyak jika anda mahu. Dengan cara ini, anda selalu bebas mengubah fikiran.

Dan itu saja, nampaknya luar biasa untuk merangkumi semua perkara, tetapi hanya mengambil satu langkah pada satu masa. Mungkin juga membuat spreadsheet dan log semua spesifikasi untuk hosting web UK yang terbaik, jadi anda mendapat gambaran keseluruhan yang mudah.

ATAU

Domain Hosting Terbaik UK

Saya telah memasukkan bahagian ini kerana masih banyak orang yang mencari istilah ini, walaupun sebenarnya tidak ada. Domain hosting adalah gabungan hosting web, dan pendaftaran nama domain, keseluruhan pakej jika anda mahu. Dan kerana kita telah membahas hosting web di atas, kita akan memfokuskan bahagian ini pada nama domain, apa itu dan cara mendaftarkannya.

Pendaftaran nama domain

Apa itu nama domain?

Ringkasnya, nama domain adalah versi alamat IP yang dapat dibaca yang menuju ke laman web, alias. Tanpa nama domain, untuk melayari laman web, anda mesti memasukkan alamat IP, seperti 192.168.40.208. Hamparan nama domain di atas alamat, jadi 192.168.40.208 menjadi laman web web.co.uk anda misalnya. Anda boleh menyewa nama domain dari pendaftar. Dan ya, anda betul membaca, anda sebenarnya tidak boleh membeli nama domain untuk diri sendiri, sebaliknya anda menyewa.

Apa itu pendaftar?

Pendaftar adalah syarikat yang mempunyai kuasa untuk mengendalikan tempahan nama domain dan dapat memberikan alamat IP untuk mereka. Mereka sendiri menjawab kepada pendaftar, yang menguruskan TLD (atau Domain Tingkat Atas) dan mewakilkan penjualan komersial kepada pendaftar (dan jika anda berminat dengan berapa banyak domain yang didaftarkan setiap tahun, lihat sumber statistik penggunaan internet kami, ia cukup epik). Untuk UK, Nominet adalah pendaftaran untuk semua domain .uk

Cara mendaftarkan nama domain di UK

Sekiranya anda belum mempunyai nama domain dan ingin mendapatkannya semasa mendaftar ke pakej hosting web, anda beruntung. Sebilangan besar penyedia hosting web, adalah penjual semula pendaftar, yang bermaksud bahawa mereka dapat menangani pendaftaran nama domain. Yang perlu anda lakukan semasa anda mendaftar untuk pakej hosting adalah tandakan kotak “Saya memerlukan domain baru”, masukkan domain yang anda inginkan, dan tuan rumah akan melakukan selebihnya, sangat mudah.

Sekiranya anda sudah mempunyai laman web dan hanya ingin mendaftarkan beberapa laman web tambahan, kami suka Namecheap, mereka senang digunakan dan sangat berpatutan. Atau jika anda mencari pendaftar tempatan, cubalah names.co.uk.

Membuat laman web anda: Cara Cepat

Seperti yang anda perhatikan, laman web memerlukan 2 bahagian, nama domain, dan hosting web untuk benar-benar menyimpan fail laman web anda. Dengan andaian anda sudah mempunyai kedua-dua bahagian, berikut adalah langkah-langkah bagaimana membina laman web anda dengan menyambungkan nama domain dan hosting web anda, dan memasang WordPress (atau apa sahaja pembangun laman web yang anda ingin gunakan) sehingga anda mempunyai laman web langsung yang dapat anda mulai edit.

pembuatan laman web

 1. Menunjuk nama domain anda ke web hosting anda: Sekiranya anda mendaftarkan nama domain dengan penyedia hosting web anda, mereka pasti sudah melakukannya untuk anda, tetapi jika anda memilikinya secara berasingan, inilah yang anda lakukan:
  1. Cari pelayan nama hos web anda (contoh: ns1.webhost.co.uk, ns2.webhost.co.uk), anda boleh mendapatkannya dalam e-mel selamat datang, atau dalam dokumentasi mereka, atau di sebelah dalam cPanel anda. Atau anda hanya boleh menyukai mereka
  2. Salin pelayan nama
  3. Log masuk ke pendaftar anda dan cari tetapan pelayan DNS atau nama anda untuk domain yang ingin anda sambungkan
  4. Tampal pelayan nama di medan pelayan nama dan tekan kemas kini, simpan, selesai, atau apa sahaja tindakan untuk menyelamatkannya.
  5. Tunggu beberapa jam.
 2. Pasang WordPress: Sebilangan besar penyedia hosting web (jika tidak semua ketika ini) harus mempunyai pemasang 1 klik untuk WordPress di panel kawalan mereka. Sekiranya hos menggunakan cPanel, anda akan menjumpainya di sana. Jika tidak, cari di bahagian sokongan dan dokumentasi tuan rumah.
 3. Anda tahu mempunyai laman web langsung.

Soalan Lazim

Berapa kos untuk menghoskan laman web?

Kos hosting laman web bergantung pada beberapa faktor, dengan faktor utama adalah keperluan laman web anda. Sekiranya anda membuat blog peribadi atau laman web perniagaan, maka memilih rancangan hosting bersama dengan harga sekitar £ 3 hingga £ 6 sebulan akan berfungsi dengan baik. Sekiranya anda merancang untuk membina sebuah kedai e-dagang besar-besaran atau ingin menjadi tuan rumah aplikasi web yang banyak sumbernya, anda lebih baik mencari pelayan atau VPS khusus, yang dapat mencapai £ 100s sebulan.

Bagaimana saya boleh menghoskan laman web saya secara percuma?

Anda boleh menghoskan laman web anda secara percuma jika anda menghoskannya secara tempatan di komputer anda atau jika anda menggunakan perkhidmatan pihak ketiga seperti wordpress.com atau blogger.com. Kedua-duanya membenarkan rancangan percuma yang membolehkan anda membina laman web asas di subdomain domain utama mereka, seperti myblog.wordpress.com.

Bolehkah saya menghoskan laman web saya di Google?

Secara praktikal, tidak, Google bukan penyedia hosting. Walaupun anda boleh menggunakan Tapak Google untuk membuat laman web percuma, laman web ini lebih banyak digunakan sebagai alat kolaborasi untuk perniagaan. Mereka juga memiliki layanan yang disebut Blogger di blogger.com yang akan lebih cocok untuk membina laman web peribadi (walaupun ada batasan untuk apa yang dapat Anda lakukan dengan reka bentuk).

Apa laman web hosting terbaik untuk perniagaan kecil?

Pada pendapat kami, tuan rumah terbaik untuk perniagaan kecil adalah yang menawarkan sijil SSL percuma, mempunyai pelayan di seluruh dunia, dan mempunyai keselamatan yang baik untuk memastikan semuanya berjalan lancar. Lihat senarai hosting web teratas kami untuk maklumat lebih lanjut.

Bagaimana saya memilih penyedia hosting web?

Cara terbaik untuk memilih hos web yang sesuai dengan keperluan anda adalah dengan menulis terlebih dahulu apa keperluan tersebut. Sebilangan besar orang hanya memerlukan penyedia hosting web yang menawarkan hosting pantas (sebaiknya dengan pelayan di UK), sistem penyediaan yang lancar, dan sokongan responsif 24/7. Lihat perbandingan kami di halaman untuk maklumat lebih lanjut dan faktor lain yang terlibat dalam mencari hos laman web yang baik.

Dan hanya untuk panduan besar ini, harap dapat membantu!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map