Perkhidmatan Web Hosting Terbaik Untuk Kanada

Kami telah melakukan ujian, ulasan dan perbandingan web hosting Kanada. Kami telah menggunakan faktor-faktor berikut untuk menilai host web: Kemudahan Penggunaan, Sokongan, dan Kecepatan.


Berdasarkan kajian kami, 15 perkhidmatan hosting web Kanada terbaik adalah:

 1. HostPapa – Host Web Terbaik Keseluruhan
 2. WHC.ca – Tuan Rumah Terbaik Dengan Sokongan Tempatan
 3. GreenGeeks – Host Laman Web Paling Hijau
 4. HostUpon – Host Web Reseller Terbaik
 5. WP Engine – Host WordPress Terurus Terbaik
 6. HostGator – Host Web Nilai Besar
 7. InMotion Hosting – Web Hosting Perniagaan Terbaik
 8. Cloudways – Hosting Awan Terbaik
 9. Dreamhost – Web Hosting Perniagaan Hebat
 10. Bluehost – Hos Berpengalaman Padat
 11. Hosting Dinamik
 12. Hosting Cirrus
 13. Tapak Tapak
 14. StableHost
 15. Tapak5

Contents

Web Hosting Pepejal Penting!

meneliti hos web Kanada

Sebagai agensi web dengan BANYAK akaun hosting (kami ingin bereksperimen dan mempunyai banyak projek sampingan), saya katakan bahawa kami mendapat idea yang cukup baik tentang apa yang menentukan host web yang hebat.

Kualiti penyedia hosting web Kanada anda boleh memberi kesan besar kepada kejayaan kejayaan laman web anda.

Sebagai contoh, mari kita ketahui kelajuan laman web, adakah anda tahu bahawa kelewatan 1 saat bermaksud paparan halaman menurun sebanyak 11%, itu bermakna lebih dari 1/10 pelawat hanya akan berpaling untuk setiap saat laman web anda masih dimuat … inilah sebabnya laman web yang layak tuan rumah sangat penting!

Mudah-mudahan jadual perbandingan dan ulasan di bawah dapat membantu anda dalam membuat keputusan yang tepat untuk dihadiri oleh web host mana.

Syarikat Web HostingPenilaian KeseluruhanHarga / bulan. (dalam rancangan 3 tahun) Ruang DiskFeaturesReviewsWebsite
Logo HostPapaCAD $ 2.95 (turun dari $ 8.99 / bln – Diskaun MangoMatter Istimewa)100 GB
 • Pelayan HQ + di Kanada
 • Sangat berpatutan!
 • Bayaran dalam CAD!
 • BANYAK pilihan sokongan
 • Persembahan hebat
 • Jaminan wang dikembalikan 30 hari
Ulasan HostPapa
WHCLogoCAD $ 3.89 (turun dari $ 5.99)Tanpa had
 • Pelayan HQ + di Kanada
 • Sangat berpatutan (caj dalam CAD)
 • Ruang cakera tidak terhad
 • Persembahan yang luar biasa
 • Sandaran harian disertakan
 • Sokongan dwibahasa 24/7
Kajian WHC.ca
GreengeeksLogoUSD $ 2.95 (turun dari $ 9.95)Tanpa had
 • Pengehosan super hijau
 • Persediaan cepat dan mudah
 • Jaminan wang dikembalikan 30 hari
 • Pelayan di Kanada dan seluruh dunia
Kajian GreenGeeks
HostuponLogoUSD $ 2.95 (turun dari $ 7.95)Tanpa had
 • Ruang Cakera Tanpa Had!
 • Jualan dan sokongan Kanada
 • Pelayan di Kanada dan AS
 • Harga terkunci!
Ulasan Hostupon
wpengineUSD $ 3510 GB
 • Hosting WordPress disempurnakan! (jika anda mempunyai anggaran)
Kajian Enjin WP

# footable_10756 th.ninja_column_6 {text-align: tengah; }

Web Hosting Terbaik Kanada 2020

Disini adalah 15 ulasan web hosting terbaik untuk Kanada, memperincikan kos, pilihan sokongan, dan ruang cakera mereka:

1. HostPapa – Host Web Terbaik Terbaik

Laman web: www.hostpapa.ca
Harga:
$ 2.95
Ruang cakera: 100 GB
Sokongan: Telefon, Sembang Langsung, Tiket

Logo HostPapa

HostPapa dilancarkan sebagai salah satu tuan rumah hijau pertama di sekitar, dan mereka terus menggunakannya, mengimbangi semua penggunaan tenaga dengan sumber tenaga hijau yang mesra alam. Dengan HQ mereka di Kanada, pelayan di Toronto, dan harga yang sebenarnya dalam CAD dan bukannya USD, mereka adalah pilihan yang sempurna dan sangat dipercayai sebagai penyedia hosting web Kanada!

Mereka juga menawarkan banyak perkara percuma, seperti penghijrahan percuma dari hos lama anda jika diperlukan, nama domain percuma, SSL percuma untuk keselamatan, dll. + Mereka menawarkan jaminan pulangan wang 30 hari jika anda tidak berpuas hati …

Sejujurnya, jika anda pergi ke kawasan tempatan, orang-orang ini adalah urusan sebenarnya!

Sokongan

Mereka memberikan banyak pilihan untuk sokongan. Ini termasuk Sokongan Telefon, E-mel, Sembang Langsung, Pangkalan Pengetahuan, Tutorial Video, Webinar Mingguan, Halaman Status Rangkaian, dan Sesi Latihan Video Satu-Satu-Satu Percuma, sangat mengagumkan dan sangat berguna!

Kepantasan

Seperti yang disebutkan di atas, mereka mempunyai pelayan yang cepat di Kanada, tetapi jika anda perlu menargetkan negara lain, Cloudflare CDN disediakan secara percuma untuk semua paket. Ini bermaksud data laman web anda disimpan sebagai cache di pelbagai lokasi di seluruh dunia memastikan kelajuan laman web yang pantas untuk pelawat yang jauh dari pusat data utama anda. Pemacu keadaan pepejal yang dipertingkatkan juga diberikan memastikan kelajuan memuatkan laman web yang lebih cepat berbanding pemacu cakera tradisional.

Peningkatan prestasi tambahan seperti pelayan premium roket cepat, peruntukan sumber lebih banyak untuk setiap akaun, dan lebih sedikit akaun per pelayan termasuk dalam rancangan hosting web termahal mereka, Business Pro.

Kelebihan:

 • Sangat berpatutan
 • Penghijrahan laman web percuma
 • SSL percuma
 • Pelayan di Kanada
 • Bayaran dalam CAD!

Dengan diskaun MangoMatter khas kami, rancangan termurah mereka bermula hanya CAD $ 2.95 / bln (turun dari $ 8.99 / bln)

2. WHC.ca – Tuan Rumah Terbaik Dengan Sokongan Tempatan

Laman web: whc.ca
Harga:
$ 3.89 (CAD)
Ruang cakera: Tanpa had
Sokongan: Telefon, Sembang Langsung, Tiket

Logo WHC

Berpusat di Montreal, Web Hosting Canada (WHC) telah berjalan dengan kuat sejak tahun 2003. Mereka tahu hosting di dalam dan luar dan pengalaman mereka benar-benar menunjukkan (perkhidmatan yang sangat dipercayai)! Mereka adalah salah satu daripada beberapa penyedia Kanada dengan pelayan di kedua Timur & Pantai barat untuk memberikan kelajuan yang lebih pantas.

Selain hosting dan domain, WHC menawarkan rancangan pemasaran SEO dan E-mel yang boleh anda cuba dengan percubaan percuma. Kami juga sangat menyukai rancangan pelayan awan mereka … ia menawarkan prestasi jenis pelayan yang hampir khusus dengan harga yang jauh lebih berpatutan.

Mereka menawarkan sokongan dwibahasa 24/7 (!!) melalui e-mel, telefon, dan sembang & termasuk ruang cakera yang tidak terhad. + Mereka sebenarnya mengenakan bayaran dalam CAD, yay!

Pelan termurah mereka hanya bermula CAD 3.89 / bulan (turun dari $ 5.99).

Sokongan

WHC menyediakan pelbagai pilihan untuk sokongan: Sembang Langsung 24/7, Sokongan Telefon, dan Meja Bantuan Dalam Talian. Sokongan tersedia dalam bahasa Perancis dan Inggeris!

Kepantasan

WHC mengendalikan pusat data di Vancouver dan Montreal. Pusat data akan dipilih secara automatik berdasarkan lokasi anda. Sekiranya anda mempunyai perniagaan Kanada, menjadikan laman web anda dihoskan di Kanada sangat sesuai untuk kepantasan dan keperluan privasi.

Mereka menggunakan pelayan dengan pemacu keadaan pepejal (SSD) yang, menurut syarikat, 7x lebih cepat daripada pemacu mekanikal tradisional. Mereka juga termasuk percepatan laman web percuma menggunakan teknologi LiteSpeed, yang benar-benar menjadikan laman WordPress anda terbang!

WHC memperuntukkan 100% satu sumber inti CPU ke akaun hosting PRO anda, + 1GB Memori (RAM) dan 5MB / s I / O. CDN Cloudflare percuma disertakan dengan semua rancangan juga.

Kelebihan:

 • Pelayan HQ + di Kanada
 • Sangat berpatutan! (caj dalam CAD)
 • Ruang cakera tidak terhad
 • Persembahan Hebat!
 • Sokongan dwibahasa 24/7
 • Sandaran harian disertakan

3. GreenGeeks – Hos Laman Web Paling Hijau

Laman web: www.greengeeks.com
Harga:
$ 2.95 (USD)
Ruang cakera: Tanpa had
Sokongan: Telefon, Sembang Langsung, Tiket

Logo GreenGeeks

Mereka telah beroperasi sejak tahun 08, dan sejak itu berjaya menjadi cekap tenaga sehingga mereka meletakkan penggunaan tenaga mereka kembali 3 kali ke dalam grid melalui tenaga angin, yang cukup mengagumkan!

Sebagai syarikat hosting web, GreenGeeks sangat dipercayai, mempunyai pelayan yang kuat bukan sahaja di Kanada, tetapi di seluruh dunia. Mereka juga menawarkan ruang cakera tanpa had bahkan pada rancangan paling asas mereka.

Mereka telah berbagi rencana hosting, rencana penjual kembali, dan rencana hosting WordPress. Sokongan mereka tersedia 24/7/365 dan sangat responsif. Apa yang sangat kami sukai mengenai GreenGeeks adalah senarai ciri percuma yang anda dapat dengan setiap rancangan hosting. Segala-galanya dari nama domain percuma, SSL percuma, penghijrahan laman web percuma, integrasi CDN percuma, hingga penyimpanan SSD yang sangat pantas, dan sistem keselamatan yang mengagumkan agar semuanya berjalan lancar!

Tambahkan pada jaminan wang dikembalikan selama 30 hari jika anda tidak berpuas hati.

Pelan termurah mereka hanya bermula USD $ 2.95 / bulan (turun dari $ 9.95).

Sokongan

Syarikat ini mempunyai pelbagai pilihan untuk sokongan: Pangkalan Pengetahuan, Sembang Langsung, Sokongan Telefon, dan Penyerahan E-mel / Tiket. Sembang langsung tersedia 24/7/365. Walaupun sokongan telefon tersedia dari Isnin-Jumaat, 09:00 hingga 12:00, EST dan Sat-Sun, 9 pagi hingga 8 malam, EST.

Kepantasan

Ketika datang dengan kepantasan, GreenGeeks menawarkan anda banyak pusat data untuk memilih dari membolehkan anda menentukan lokasi yang lebih dekat dengan pasar sasaran anda. Mereka mempunyai pusat data di Toronto, CA, Amsterdam, NL, Chicago, USA, dan Phoenix, Amerika Syarikat.

Mereka juga menggunakan pemacu keadaan pepejal (SSD) untuk kelajuan memuatkan halaman yang lebih cepat berbanding dengan cakera keras tradisional. Pelayan web LiteSpeed ​​yang dioptimumkan digunakan untuk kelajuan pemuatan yang lebih cepat. Berbanding dengan NGINX dan Apache, LiteSpeed ​​lebih cepat 2x hingga 5x. Untuk kekuatan tambahan dari segi kelajuan pemuatan halaman, GreenGeeks menerapkan teknologi cache proprietari yang disebut PowerCacher. Ciri eksklusif ini memberi anda masa pemuatan aplikasi yang cepat untuk pengalaman pengguna yang ditingkatkan.

Kelebihan:

 • Hijau super!
 • Ruang cakera tidak terhad
 • Sokongan 24/7
 • Keselamatan yang hebat
 • Mudah ditimbang

4. HostUpon – Host Web Reseller Terbaik

Laman web: hostupon.ca
Harga:
$ 2.95 (USD)
Ruang cakera: Tanpa had
Sokongan: Telefon, Sembang Langsung, Tiket

Logo HostUpon

Perkara yang menetapkan HostUpon selain daripada persaingan pasti komitmen mereka untuk mendapat penjualan dan sokongan Kanada tempatan! Seperti yang anda bayangkan, ia benar-benar membuat perbezaan.

Mereka mempunyai rancangan hosting untuk hosting bersama yang biasa (yang sangat diperlukan oleh kebanyakan orang), hosting WordPress untuk penyelesaian yang lebih teratur, VPS, dan pelayan khusus. Pengasas mereka telah berada di industri ini sejak tahun 1998, jadi mereka tahu permainan hosting dengan cukup baik, dan itu menunjukkan! Pelayan mereka menggunakan pemacu SSD, MariaDB untuk prestasi MySQL, dan LiteSpeed ​​dengan LSCache yang benar-benar memaksimumkan prestasi untuk pemasangan WordPress.

Kami sangat menyukai persediaan dan pakej penjual semula mereka, lengkap dengan panel kawalan WHM dan harga yang sangat kompetitif. Ini juga termasuk perkhidmatan migrasi percuma dan pilihan untuk menubuhkan pelayan nama tersuai!

Tambahkan ke pusat data yang sangat pantas di Toronto (+3 di AS), ruang cakera tanpa had, harga terkunci (jadi anda akan selalu membayar yang sama, walaupun harga di laman web naik), dan akhirnya ia mengalahkan sebahagian besar persaingan dengan harga … anda berada di tangan yang baik!

Mereka menawarkan 3 pakej hosting, rancangan termurah mereka hanya bermula USD $ 2.95 / bln (sebelumnya $ 7.95 / bln).

Sokongan

HostUpon menyediakan pelbagai pilihan untuk mendapatkan sokongan. Ini termasuk Pangkalan Pengetahuan, Status Rangkaian, Penyerahan Tiket, Sembang Langsung Dalam Talian, dan Sokongan Telefon. Sembang Langsung, Sokongan Telefon, dan Penyerahan Tiket tersedia 24/7.

Kepantasan

Peningkatan Prestasi terdapat pada rancangan mereka yang lebih mahal. 80% sumber CPU digunakan pada paket Business Unlimited dan 100% CPU penuh digunakan pada Paket Tanpa Had Premium mereka. Pelan termurah diperuntukkan 40% daripada satu sumber teras CPU (yang cukup untuk kebanyakan perniagaan kecil atau sederhana).

Memori yang dijamin (RAM) ialah 512MB. Guaranteed Disk I / O adalah pada 512KB / s.

Kelebihan:

 • Ruang cakera tidak terhad
 • Pasukan sokongan dan penjualan yang berpusat di Kanada
 • Harga dikunci
 • Pelayan di Kanada dan di AS
 • Nama domain percuma

5. WP Engine – Host WordPress Terurus Terbaik

Laman web: wpengine.com
Harga:
$ 35 (USD)
Ruang cakera: Tanpa had
Sokongan: Telefon, Sembang Langsung, Tiket

Logo WP Engine

Sekiranya anda benar-benar mencari hosting WordPress yang dikendalikan berkualiti tinggi untuk Kanada, WP Engine adalah yang anda perlukan! Mereka adalah peneraju pasaran untuk mengehos laman web WordPress, dan dengan alasan yang baik (walaupun mahal). Mereka mempunyai sistem caching buatan sendiri untuk melayani halaman dengan cepat (disebut EverCache), dan digabungkan dengan CDN mereka, mereka adalah syarikat hosting WordPress terpantas di sekitar!

Sokongan 24/7 mereka jelas mengkhususkan diri dalam WordPress, yang membolehkan mereka menyelesaikan masalah tanpa sebarang masalah. Selain itu, mereka juga menjaga kemas kini inti WordPress sehingga anda tidak perlu risau. Dan ketika itu adalah kemas kini utama, mereka benar-benar menguji laman web terlebih dahulu sebelum mengemas kini untuk memastikan tidak ada yang putus, perkhidmatan tertinggi. Mereka juga mempunyai pengesanan ancaman masa nyata, menyekat serangan DDOS secara aktif, dan mereka juga akan membetulkan laman web anda secara percuma jika ia diretas…

Semua perkara di atas lebih dari sekadar membenarkan tanda harga! Tertarik dengan ketenangan fikiran dan dapat menghabiskan bajet?

Pelan termurah mereka bermula pada USD $ 35 / bulan.

Sokongan

WPEngine menyediakan Pusat Sumber, Dokumentasi, Pusat Penyelesaian, Status Sistem, Sembang Langsung, Penyerahan Tiket, dan Sokongan Telefon untuk mendapatkan bantuan yang anda perlukan. Menurut syarikat itu, pasukan sokongan mereka tersedia 24/7/365.

Ulasan sistem sokongan pelanggan WPEngine bercampur-campur. Menurut ulasan ini, perwakilan mengetahui selok-belok pakej hosting mereka terutama ketika menggunakan WordPress. Mereka dapat menjawab soalan rumit yang dilemparkan kepada mereka. Sebaliknya, beberapa ulasan menyatakan bahawa mengambil masa rata-rata sekitar 3 hari untuk mendapatkan respons daripada mereka dan mereka tidak dapat menyelesaikan masalah tertentu.

Kepantasan

Pusat data terdapat di AS, Kanada, UK, Australia, Jerman, Ireland, Taiwan, Belgium, dan Jepun. Dari sudut terang, jika pasaran sasaran anda berada di Kanada, maka anda pasti dapat menawarkan kelajuan memuatkan laman web yang lebih cepat kerana berdekatan dengan pelayan mereka.

Integrasi CDN percuma disertakan untuk memenuhi pangkalan pelanggan di seluruh dunia.

Kelebihan:

 • Ahli WP
 • Pelayan berprestasi tinggi
 • Sokongan yang sangat khusus
 • Diuruskan sepenuhnya

Keburukan:

 • Mahal

6. HostGator – Host Web Nilai Besar

Laman web: www.hostgator.com
Harga:
 $ 2.75 (USD)
Ruang Cakera: Tanpa had
Sokongan: Telefon, Sembang Langsung, Tiket

Logo HostGator

HostGator, sama seperti Bluehost dan banyak host web lain, dimiliki oleh EIG, syarikat web hosting yang membeli syarikat hosting web lain. Biasanya, ini bermaksud penurunan kecekapan sokongan, penurunan kelajuan, dan beberapa masalah lain. HostGator nampaknya telah mengatasi sebahagian besarnya dan telah menemui keseimbangan kos vs nilai yang sangat baik.

Selain dari rancangan hosting, mereka juga menawarkan perkhidmatan reka bentuk pp, seo, dan web, yang mungkin berguna jika anda tidak dapat mencari agensi digital tempatan untuk membantu anda dalam pemasaran dalam talian anda.

Hostgator mempunyai rancangan untuk hosting bersama, hosting awan, hosting WordPress, hosting reseller, VPS, pelayan khusus, hosting Windows, dan hosting aplikasi.

Walaupun begitu, dengan kos yang sama anda boleh menggunakan Web Hosting Canada, mendapatkan pelayan di Kanada, dan sokongan hebat … jadi kecuali jika anda benar-benar mahu menjadi tuan rumah dengan HostGator, ada pilihan yang lebih baik.

Sokongan

Sokongan diberikan dalam pelbagai cara seperti melalui Portal Sokongan, Tutorial Video, Telefon, Sembang Langsung, dan Penyerahan Tiket. Semua pilihan sokongan ini tersedia 24/7. Ulasan mengenai sistem sokongan HostGator bercampur aduk. Ramai orang gembira dengan kakitangan sokongan mereka. Walaupun, beberapa orang juga kesal kerana perwakilan dinyatakan tidak kompeten dengan produk dan perkhidmatan syarikat.

Kepantasan

HostGator tidak banyak menawarkan hal yang pantas. Mereka tidak mempunyai pusat data yang terletak di Kanada yang sangat menyedihkan jika khalayak anda berada di lokasi tersebut. Pelayan terletak di Provo, Utah dan Houston, Texas.

Mereka juga telah memasang mod_cloudflare di pelayannya yang dikongsi dan dijual semula. Sekali lagi, Rangkaian Pengedaran Kandungan (CDN) ini menyimpan data anda sebagai cache di pelbagai lokasi untuk akses pantas dari lokasi yang jauh dari pusat data utama.

Kelebihan:

 • Murah
 • Imbangan kos / nilai yang baik

Keburukan:

 • Tiada pelayan di Kanada
 • Perkhidmatan keseluruhannya kurang berkualiti

7. InMotion Hosting – Web Hosting Perniagaan Terbaik

Laman web: www.inmotionhosting.com
Harga:
$ 6.39 (USD)
Ruang cakera: Tanpa had
Sokongan: Telefon, Sembang Langsung, Tiket

Logo InMotion Hosting

InMotion Hosting adalah veteran lain di sini, tetapi mereka kebanyakan menumpukan pada hosting dan penyelesaian perniagaan, oleh itu kosnya lebih tinggi. Mereka cukup bagus, tetapi mereka tidak mempunyai pusat data di Kanada … gabungkan dengan kos yang lebih tinggi, tidak banyak alasan untuk menggunakannya.

Mereka mempunyai 5 jenis hosting yang ditawarkan: Hosting bersama, hosting WordPress, VPS, pelayan khusus, dan hosting penjual semula. Selain itu, mereka juga menawarkan perkhidmatan reka bentuk web sekiranya anda memerlukannya … dan mereka menyokong platform CMS dan e-dagang yang paling popular, + moodle (platform pembelajaran / sistem pengurusan kursus).

Apa yang kami sukai dari mereka adalah cara mereka memberi kembali kepada masyarakat. Mereka menawarkan diskaun 50% untuk pelajar, dan pusat data mereka cukup mesra alam.

Sokongan

Sokongan Premier 24/7 tersedia untuk semua rancangan hosting dan dilakukan melalui telefon, e-mel, dan sembang langsung. Tutorial dalam talian dan Q berasaskan komuniti&A juga ada. Ulasan kebanyakan positif ketika datang ke sistem sokongan pelanggan mereka. Pelanggan mereka menyatakan bahawa mereka mempunyai masa tindak balas yang cepat dan wakil mereka berpengetahuan ketika menyelesaikan masalah baik dan kompleks.

Kepantasan

SSD digunakan dengan proses uniknya yang menjadikan laman web anda dimuat lebih pantas berbanding dengan penggunaan pemacu mekanikal tradisional. Mereka mempunyai Zon Kelajuan Maks di kedua-dua Pantai Timur dan Barat AS (bukan Kanada). Ini terletak secara khusus di Los Angeles, California dan Herndon, Virginia.

Walaupun storan dan lebar jalur tidak terhad, CPU, RAM, dan faktor lain yang mungkin mempengaruhi prestasi laman web anda tidak didedahkan. Anda mungkin mempunyai lebar jalur yang tidak terhad, tetapi jika anda mencapai memori dan had CPU, anda mungkin tidak dapat menampung semua penonton yang cuba mengakses laman web anda.

Kelebihan:

 • Perkhidmatan berkualiti tinggi
 • Banyak pilihan
 • Sokongan yang baik untuk aplikasi / CMS

Keburukan:

 • Mahal
 • Tiada pelayan di Kanada

8. Cloudways – Hosting Awan Terbaik

Laman web: www.cloudways.com
Harga:
$ 10 (USD)
Ruang cakera: 25 GB
Sokongan: Telefon, Sembang Langsung, Tiket

Logo Cloudways

Cloudways adalah binatang yang berbeza, ia menggunakan pelayan mentah syarikat lain dan membolehkan anda menggunakan, mengurus, dan memantau aplikasi dan laman web berprestasi tinggi di pelayan tersebut, memotong orang tengah hosting web biasa. Sekiranya anda sedikit mahir, ini dapat menjimatkan banyak wang.

Ciri-ciri termasuk ssl percuma, migrasi laman percuma, dan kemampuan untuk memasang seberapa banyak aplikasi yang anda mahukan.

Sekiranya anda secara khusus mencari jenis hosting awan ini, maka Cloudways adalah cara terbaik, fleksibiliti yang mereka tawarkan melebihi penyedia hosting bersama anda sehari-hari. Dan skala itu cukup mudah kerana laman web anda memerlukan lebih banyak sumber pelayan.

Rakan kongsi mereka termasuk Linode, Amazon AWS, Vultr, Digital Ocean, Stackpatch dan Google Cloud Platform.

Sokongan

Cloudways memberi anda pelbagai pilihan untuk sokongan termasuk Pangkalan Pengetahuan, Penyerahan Tiket, Sembang Langsung, Halaman Status Platform, dan Borang Isi Dalam Talian. Melalui borang pengisian, anda boleh meminta panggilan, menanyakan penjualan, dan menjadi rakan kongsi.

Ulasan mereka hebat. Sebilangan besar ulasan menyatakan bahawa sistem sokongan pelanggan mereka sangat cepat dan cepat. Perwakilan tahu apa yang harus dilakukan untuk menyelesaikan masalah mudah dan rumit. Secara keseluruhan, pelanggan berpuas hati dengan perkhidmatan sokongan pelanggan mereka.

Kepantasan

Dengan rancangan termurah mereka, memori (RAM) bernilai 1GB disediakan. Pelayan berdasarkan pemacu keadaan pepejal untuk kelajuan pemuatan yang lebih pantas berbanding pemacu mekanikal tradisional. Pelayan juga PHP 7 Sedia. PHP 7 adalah pilihan pembangun web pada masa ini memberikan prestasi laman web dan aplikasi yang lebih unggul dan lebih cepat berbanding PHP 5.6. CloudwaysCDN juga memungkinkan kelajuan memuatkan laman web yang lebih pantas di seluruh dunia kerana data disimpan di beberapa lokasi di seluruh dunia.

Mereka mempunyai Tumpukan yang Dioptimumkan dengan Cache Lanjutan seperti Memcached, Carnish, dan Redis untuk tindak balas yang dipercepat. Kelajuan hosting yang pantas untuk WordPress dan Magento juga tersedia kerana cache Breeze dan cache Halaman Penuh. Juga, mereka kini mempunyai 60 pusat data di seluruh dunia yang boleh anda pilih. Lebih penting lagi, mereka mempunyai pusat data di Toronto, Kanada yang membolehkan anda menentukan pasaran sasaran Kanada dan memberi mereka kelajuan memuat cepat.

Kelebihan:

 • Super berskala
 • Pengehosan awan yang berpatutan
 • Pelbagai penyedia awan

Keburukan:

 • Lebih mahal daripada hosting bersama
 • Lebih banyak pengetahuan teknikal diperlukan

9. Dreamhost – Web Hosting Perniagaan Hebat

Laman web: www.dreamhost.com
Harga:
$ 7.95 (USD)
Ruang cakera: Tanpa had
Sokongan: Telefon, Sembang Langsung, Tiket

Logo DreamHost

Dreamhost mempunyai reputasi yang sangat baik, dan dengan alasan yang baik. Semua produk hosting kukuh, sokongan mereka tepat, dan pelayannya bagus dan pantas. Mereka juga tidak mendapat sokongan luar yang selalu menjadi kemenangan besar dalam buku kami. Kemudahan penggunaan adalah perkara lain yang terkenal dengan Dreamhost, kerana mereka telah membuat panel kawalan khusus untuk pelanggan mereka … sangat mesra pengguna.

Untuk penyelesaian hosting, mereka menawarkan hosting bersama, hosting WordPress, hosting awan, VPS, dan hosting khusus. Mereka juga mempunyai pembangun laman web yang cukup rapi untuk menjimatkan kos anda dalam mendapatkan pereka web, bergantung pada asas keperluan reka bentuk anda.

Satu-satunya kelemahan adalah kekurangan pusat data di Kanada, dan kos… yang perlu anda bayar sebelum 3 tahun jika anda mahukan harga termurah. Ia tidak sesuai.

Sokongan

Pelbagai pilihan sokongan disediakan oleh DreamHost melalui Pangkalan Pengetahuan, Forum, Halaman Status Sistem, Sembang Langsung Online, Sokongan E-mel, dan Penyerahan Tiket. Tiga mod sokongan terakhir tersedia 24/7. Mereka tidak mempunyai sokongan telefon buat masa ini.

Ulasan sistem sokongan pelanggan mereka sangat mengagumkan. Mereka mengumpulkan ulasan positif dengan wakil mereka yang berguna dan berpengetahuan. Tidak sampai satu minit untuk menghubungi perwakilan untuk bercakap dengan anda dalam sembang langsung. Bukan begitu. Mereka juga dapat memberikan pautan yang berguna untuk membantu menyelesaikan masalah.

Kepantasan

DreamHost menggunakan pemacu keadaan pepejal (SSD) berbanding pemacu mekanikal tradisional. Apabila anda menggunakan yang pertama, laman web anda dimuat lebih cepat berbanding dengan yang pertama. Pusat data tidak terdapat di Kanada. Mereka terletak di Ashburn, Viriginia, Portland, Oregon, Irvine, California, dan Los Angeles, California.

Syarikat tidak banyak menawarkan untuk mempercepat laman web anda. Anda perlu melakukan manual untuk mengubah laman web anda agar dimuat dengan lebih pantas.

Kelebihan:

 • Reputasi yang baik
 • Perkhidmatan berkualiti
 • Sokongan dalaman

Keburukan:

 • Lebih mahal
 • Tiada pelayan di Kanada

10. Bluehost – Tuan Rumah Berpengalaman Padat

Laman web: www.bluehost.com
Harga:
$ 3.95 (USD)
Ruang cakera: 50 GB
Sokongan: Telefon, Sembang Langsung, Tiket

Logo Bluehost

Bluehost adalah hos web milik EIG yang lain. Mereka pasti mengalami masalah selama beberapa tahun, tetapi mereka kelihatan berusaha keras untuk membersihkan imej dan produk hosting mereka. Secara keseluruhan, mereka cukup dipercayai dan pasti mempunyai pengalaman di belakang mereka untuk membuktikan kepada dunia bahawa mereka adalah kekuatan yang harus diperhitungkan. Mereka menginangi banyak laman web, kita perlu menilai semula tidak lama lagi untuk melihat apakah kita dapat mengumpulkan senarai mereka.

Mereka menawarkan jaminan wang dikembalikan selama 30 hari jika anda tidak berpuas hati dengan perkhidmatan mereka. Untuk rancangan hosting, mereka menawarkan hosting bersama, hosting awan, hosting khusus, hosting WordPress, dan VPS. Tidak ada pelayan di Kanada.

Sokongan

BlueHost memberi anda Pangkalan Pengetahuan, Tutorial Video, Sembang Langsung, Penyerahan Tiket, dan Sokongan Telefon. Mereka boleh didapati 24/7. Ulasan mengenai perkhidmatan sokongan pelanggan BlueHost kebanyakannya negatif. Mereka memerlukan masa yang lama untuk menyelesaikan masalah yang sederhana. Mereka sangat lambat ketika menjawab soalan dan sepertinya wakil sokongan pelanggan mereka diserahkan kepada negara lain yang berbahasa Inggeris sebagai bahasa kedua.

Kepantasan

Prestasi (termasuk kelajuan) rancangan Hosting Bersama termurah mereka tidak didedahkan. Ini hanya menyatakan bahawa rancangan tersebut mempunyai Prestasi “Standard”. Menurut wakil sokongan mereka, Standard Performance bermaksud anda diberi 25GB RAM dan laman web anda akan dimuat dalam 2-3 saat.

Setelah meneliti asas pengetahuan mereka, anda dapat memiliki lebih banyak CPU, memori, dan sumber daya dengan harga USD 25,99 per bulan. Walau bagaimanapun, Pakej Pro mereka dilabel sebagai “Prestasi Tinggi” di mana ia mempunyai 80% lebih sedikit akaun per pelayan yang membolehkannya menggunakan lebih banyak sumber per akaun. Dengan pakej ini, kelajuan dan kuasa bertambah kerana pengguna lebih sedikit. Pusat data terletak di Utah, Amerika Syarikat. Malangnya, tidak ada pusat data di Kanada.

Kelebihan:

 • Berpengalaman
 • Harga yang kompetitif
 • Layak untuk laman web WordPress

Keburukan:

 • Reputasi berbatu
 • Tiada pelayan di Kanada

11. Hosting Dinamik

Laman web: www.dynamichosting.ca
Harga:
$ 3.95 (CAD)
Ruang cakera: 5 GB
Sokongan: Telefon, Sembang Langsung, Tiket

Logo Hosting Dinamik

Mereka telah berada di industri ini sejak tahun 1999 dan kini menggunakan 100% tenaga yang boleh diperbaharui, mereka tahu hosting dari luar dan ini menunjukkan kualiti perkhidmatan mereka!

Walaupun laman web mereka terutama mempromosikan hosting WordPress yang dikendalikan berkualiti tinggi (yang merangkumi CloudFlare PRO secara percuma, sangat mengagumkan), mereka juga menawarkan hosting bersama dengan harga yang sangat berpatutan. Apa yang kami sukai daripadanya adalah ciri-ciri yang ada walaupun dengan rancangan mereka yang paling asas.

Mereka termasuk SSL percuma, sandaran automatik, dan imbasan perisian hasad automatik untuk mencegah peretasan. Mereka juga menawarkan migrasi percuma sehingga anda tidak perlu risau membayar seseorang untuk memindahkan laman web anda ke hosting mereka.

Sokongan

Syarikat ini menyediakan pelbagai pilihan untuk sokongan. Ini termasuk Sembang Langsung, Pangkalan Pengetahuan, Tiket Sokongan, dan Pusat Panggilan Bebas Tol 24/7. Anda mendapat tindak lanjut dalam masa satu jam (atau kurang) dengan tiket sokongan mereka. Sokongan telefon mereka tidak mempunyai tempoh menunggu yang akan membuat anda merasa ngeri. Sebilangan besar ulasan membuktikan jaminan ini oleh syarikat tersebut dengan memberi mereka penilaian yang luar biasa pada ulasan. Menurut pelanggan, mereka memiliki nilai terbaik untuk uang dan sokongan segera disampaikan.

Kepantasan

Mengenai kepantasan dan prestasi, Hosting Dinamik menyediakan pelbagai ciri. Mereka menggunakan pemacu keadaan pepejal yang lebih pantas daripada pemacu mekanikal tradisional. Mereka juga sudah siap PHP 7 dan mereka melaksanakan HTTP / 2. Kedua-duanya sama dengan kelajuan memuatkan laman web yang lebih pantas.

Cloudflare CDN diberikan percuma dan dimasukkan ke dalam panel kawalan hosting. Sekiranya anda berada di Kanada, anda akan mendapat manfaat daripada pusat data mereka yang terletak di Halifax dan Calgary.

Kelebihan:

 • Pembekal hosting WordPress yang terurus
 • Banyak ciri percuma
 • Pelayan di Kanada

Keburukan:

 • Untuk hosting bersama, ada pilihan yang lebih baik di luar sana.

12. Cirrus Hosting

Laman web: www.cirrushosting.com
Harga:
$ 3
Ruang cakera: 50 GB
Sokongan: Telefon, Tiket

Logo Cirrus Tech

Mereka berpatutan, menawarkan banyak ruang cakera, dan mempunyai pelayan di Toronto. Mereka bermula pada tahun 1999 jadi pasti mempunyai pengalaman yang diperlukan untuk menjalankan syarikat hosting web yang baik. Kini mereka mempunyai lebih daripada 15000 laman web dan menawarkan semua ciri asas seperti SSL percuma dan pemasang WordPress 1-klik. Mereka juga menawarkan nama domain percuma untuk disertakan dengan hosting anda, yang sangat berguna bagi orang yang ingin memiliki semuanya dalam satu tempat.

Selain hosting bersama, hosting WP, hosting cloud dan pelayan khusus, mereka juga menawarkan hosting Sharepoint, yang tidak sering kita lihat. Cirrus juga mempunyai perkhidmatan reka bentuk web sekiranya anda memerlukannya.

Sokongan

Cirrus menyediakan pelbagai pilihan untuk anda mendapatkan bantuan yang anda perlukan: Penyerahan Tiket, Pangkalan Pengetahuan, Sokongan Telefon, dan Sembang Langsung Dalam Talian. Dua pilihan sokongan terakhir tersedia 24/7. Perkhidmatan sokongan mereka mengumpulkan ulasan bercampur-campur. Sebilangan pelanggan sangat gembira dengan layanan mereka dan menyatakan bahawa mereka sangat cepat bertindak balas. Yang lain, bagaimanapun, tidak berpuas hati dengan wakil sokongan mereka yang mengatakan bahawa mereka memerlukan masa lebih dari 3 hari untuk menjawab tiket sokongan.

Kepantasan

Mencari pusat data di Kanada untuk memenuhi khalayak negara? Cirrus Hosting menggunakan 3 pusat data di daerah Toronto. Walaupun mereka mempunyai pusat data di Kanada, mereka tidak menggunakan banyak ciri untuk meningkatkan kelajuan laman web. PHP 7 disokong yang bermaksud kelajuan pemuatan lebih pantas untuk laman web anda berbanding PHP 5.6. Cloudflare CDN, pelayan LiteSpeed, dan ciri cache lain tidak termasuk dalam pakej hosting bersama mereka.

Kelebihan:

 • Berpengalaman
 • Sangat berpatutan
 • Pelayan di Kanada

Keburukan:

 • Untuk harga paling murah, anda perlu membayar 3 tahun sekali gus

13. Tapak Tapak

Laman web: www.siteground.com
Harga:
$ 3.95 (USD)
Ruang cakera: 10 GB
Sokongan: Telefon, Sembang Langsung, Tiket

Logo SiteGround

Ini adalah salah satu syarikat hosting berasaskan AS kegemaran kami sepanjang masa, mereka mempunyai pelayan yang kuat di seluruh dunia (walaupun tidak ada di Kanada), dan sokongan terkemuka. SiteGround adalah salah satu hos yang berkembang pesat di sekitar, dan dengan alasan yang baik! Tumpuan mereka pada keselamatan, sokongan, dan kemudahan penggunaan cukup mengagumkan. Mereka bahkan mengembangkan sistem keselamatan dalaman untuk terus memantau dan bertindak terhadap masalah keselamatan yang berpotensi.

Mereka juga disarankan untuk WordPress, oleh WordPress (yang agak jarang berlaku! Sudah tentu mereka boleh mengatasi CMS yang anda lemparkan).

SiteGround mempunyai 3 rancangan hosting, rancangan mereka yang paling berpatutan bermula pada USD $ 3.95 / bln (potongan 67% dari harga biasa)!

Sokongan

SiteGround menyediakan pelbagai pilihan untuk sokongan termasuk Pangkalan Pengetahuan, Tutorial, Sembang Langsung, Telefon, dan Sokongan Tiket. Menurut syarikat itu, Sokongan Telefon dan Sembang Langsung akan membantu anda mendapatkan balasan segera sementara Tiket memerlukan masa 10 minit.

Ulasan pelanggan mengenai sistem sokongan mereka sangat positif. Sebilangan besar pelanggan menyatakan bahawa perwakilan sangat sopan dan suka menolong. Mereka memperoleh penilaian tinggi di kalangan pengulas pelanggan dalam talian. Hurray untuk SiteGround!

Kepantasan

Dalam hal kepantasan, SiteGround mempunyai banyak tawaran. Mereka menyediakan SSD untuk kelajuan pemuatan laman web yang lebih pantas berbanding pemacu tradisional. Mereka juga mempunyai plugin caching binaan khas yang disebut SuperCacher untuk kelajuan pemuatan yang lebih cepat.

Pusat data syarikat terletak di AS, UK, NL, dan SG. Walaupun tidak ada pusat data di Kanada, SiteGround menebusnya dengan integrasi Cloudflare Percuma.

Kelebihan:

 • SSL percuma
 • Disyorkan oleh WordPress
 • Pelayan berprestasi tinggi
 • Mudah ditimbang

14. StableHost

Laman web: www.stablehost.com
Harga:
$ 3.50 (USD)
Ruang cakera: Tanpa had
Sokongan: Telefon, Tiket

Logo StableHost

Stable adalah hos keseluruhan yang layak, walaupun tidak ada pelayan di Kanada. Mereka menawarkan ciri yang sama seperti kebanyakan hos lain, kecuali teknologi hosting berkelompok mereka … ia meningkatkan prestasi umum dan skalabilitas, dengan waktu henti yang lebih sedikit.

Mereka memiliki banyak pilihan hosting: Hosting bersama, hosting WordPress, VPS, reseller, hosting Enterprise, hosting tanpa had. StableHost juga mempunyai pembangun laman web yang rapi untuk menghidupkan dan menjalankan laman web anda secepat mungkin, ia mempunyai beberapa reka bentuk yang hebat, dan pembangun drag-n-drop yang mudah.

Pilihan yang baik jika anda ingin menyasarkan pasaran yang berpusat di AS.

Sokongan

StableHost menyediakan Sokongan Telefon, Sembang Langsung Dalam Talian, Pangkalan Pengetahuan, Soalan Lazim, dan Halaman Status Sistem, untuk mendapatkan bantuan yang anda perlukan. Pasukan teknikal mereka ada 24/7. Sebaliknya, pasukan penjualan dan penagihan mereka tersedia 7 hari seminggu dari jam 9 pagi hingga 5 petang (MST). Ketika mengulas, mereka mengumpulkan sentimen bercampur-campur. Ada yang menyatakan bahawa perkhidmatan mereka sangat buruk. Walaupun yang lain gembira dengan tawaran dan pasukan sokongan mereka.

Kepantasan

Ketika datang ke kepantasan, rancangan termurah memberikan anda 1 Core CPU Penuh. Semakin besar bilangan teras CPU, semakin cepat laman web. Mereka mempunyai versi LiteSpeed, PHP, dan MySQL yang disesuaikan menjadikan laman web anda cepat tanpa mengira jumlah pengunjung. Pemacu keadaan pepejal digunakan menjadikan kelajuan laman web anda lebih cepat berbanding dengan pemacu mekanikal tradisional. Mereka tidak mempunyai pelayan di Kanada. Walaupun mereka mempunyai beberapa lokasi pusat data di Phoenix dan Chicago, AS, Amsterdam, Belanda, Singapura, dan Sweden, Stockholm.

Kelebihan:

 • Perkhidmatan berkualiti tinggi
 • Pembina laman web yang hebat
 • Teknologi hosting berkelompok untuk peningkatan prestasi

Keburukan:

 • Tiada pelayan di Kanada

15. Tapak5

Laman web: www.site5.com
Harga:
$ 6.95 (USD)
Ruang cakera: Tanpa had
Sokongan: Sembang Langsung

Logo laman web5

Site5 juga menawarkan perkhidmatan yang baik, tetapi melihat pada titik harga, proposisi nilai tidak benar-benar ada kerana terdapat host yang lebih baik di luar sana yang lebih berpatutan. Juga, pelayan utama mereka ada di AS jadi tidak bagus untuk laman web Kanada.

Mereka mempunyai migrasi laman web percuma, sandaran pemulihan, dan jaminan wang dikembalikan selama 45 hari. Pilihan hosting mereka termasuk hosting bersama, hosting reseller, dan VPS yang dikendalikan sepenuhnya.

Sokongan

Pelbagai pilihan untuk sokongan disediakan oleh Site5 Hosting. Ini termasuk Pangkalan Pengetahuan, Q&Platform, Sokongan E-mel dan Sembang Langsung. Kelemahannya ialah mereka tidak mempunyai sokongan telefon. Sokongan e-mel dan sembang langsung dalam talian tersedia 24/7 walaupun. Malangnya, kebanyakan ulasan sokongan pelanggan mereka negatif. Hanya perlu beberapa minit untuk sampai ke perwakilan tetapi mereka mengambil masa sekitar 5 hingga 10 minit untuk menjawab soalan. Bahkan ada yang menyatakan bahawa banyak sesi sokongan diperlukan hanya untuk menyelesaikan masalah sederhana.

Kepantasan

Site5 mempunyai beberapa lokasi pusat data di Eropah (UK, Belanda, Perancis, dan Romania), Amerika Utara (AS dan Kanada), Amerika Selatan (Sau Paolo, Brazil dan Joao Pessoa), dan Asia (China dan Singapura). Adalah baik jika anda mensasarkan pasar di Kanada kerana mereka mempunyai pusat data di lokasi tersebut.

Ketika datang ke sumber daya, perusahaan menyatakan bahawa mereka menyediakan CPU dan RAM lebih dari cukup untuk menyenangkan pelanggan web hosting “rata-rata”. Tahap prestasi yang tinggi dilihat oleh pelanggan kerana mereka mengelakkan daripada menjual sesuatu perkhidmatan. Pelayan Cloudflare CDN, LiteSpeed ​​atau MariaDB percuma, dan ciri cache lain tidak diiklankan di laman web mereka.

Kelebihan:

 • Pengacaraan yang berkualiti
 • Ruang cakera tidak terhad
 • Jaminan wang dikembalikan 45 hari

Keburukan:

 • Terlalu mahal
 • Tiada pelayan di Kanada

Ulasan Web Hosting Kanada: Mengapa Kami Melakukannya

Sebagai agensi digital, kami mendapat BANYAK soalan berkaitan hosting web. Orang ingin mengetahui host web mana yang terbaik untuk tujuan spesifik mereka (boleh menjadi laman web perniagaan biasa, atau jurugambar, blogger kecil, dll.), Atau di mana untuk mencari perbandingan yang baik yang mengulas penyedia hosting web terbaik untuk Kanada. Sebilangan besar mempunyai masalah untuk mengenal pasti web host mana yang benar-benar bernilai, memberikan banyak keuntungan untuk mereka. Oleh itu, untuk menjimatkan masa untuk menjawab soalan-soalan ini berulang-ulang kali, kami memutuskan untuk menggunakan banyak masa untuk membuat sumber yang menyediakan banyak jawapan yang dicari orang … dan oleh itu panduan ini dilahirkan!

Telefon hosting web Kanada

Perkhidmatan Web Hosting Terbaik untuk Kanada: Penyelidikan

Sama ada anda sedang dalam proses reka bentuk semula web, penjenamaan semula lengkap, atau hanya mencuba untuk menghidupkan laman web baru, anda pasti akan mengalami beberapa penyekat. Membangunkan laman web anda dengan berjalan seperti yang anda mahukan boleh sangat bermanfaat, tetapi ada banyak kerja keras yang perlu anda lakukan untuk sampai ke sana. Selain membuat laman web anda dirancang dan dibina (menggunakan CMS khusus, atau yang umum seperti WordPress), anda juga perlu memutuskan di mana dan bagaimana anda menghendaki ia dihoskan.

penyelidikan hosting web

Yang melibatkan keputusan ini adalah memilih antara syarikat hosting web yang berbeza (murah) & jenis hosting tersedia untuk hosting laman web di Kanada. Terdapat banyak pakej hosting yang berbeza untuk anda pilih, tetapi untuk membuat pilihan yang paling bermanfaat untuk anda, laman web anda (sama ada blog, laman web e-dagang, atau laman perniagaan am), dan penggunanya, anda perlu memahami perbezaan antara pelbagai jenis hosting yang mungkin anda hadapi semasa carian anda. Untuk membantu anda dalam pencarian epik itu, kami telah menyenaraikan pelbagai jenis hosting di bawah ini, dan ciri-ciri mana yang harus anda perhatikan.

Jenis Web Hosting di Kanada

Hosting Berkongsi

Hosting bersama adalah salah satu jenis hosting web yang paling popular untuk laman web dan projek bersaiz lebih kecil, kerana dikelaskan sebagai hosting web murah. Beberapa projek kecil termasuk perniagaan tempatan, blog, laman web peribadi, dan banyak lagi. Ini adalah laman web yang tidak bertujuan untuk melihat jumlah lalu lintas yang sangat tinggi dan, oleh itu, tidak perlu dapat menyokong jumlah tersebut. Cara kerja jenis hosting web murah ini adalah oleh penyedia yang menawarkan ruang pada pelayan yang sama kepada pelbagai pengguna yang berbeza. Ini menunjukkan banyak batasan, tetapi batasan tersebut tidak mempengaruhi kebanyakan laman web yang lebih kecil, menjadikannya pilihan yang sangat baik untuk jenis usaha tersebut. Manfaat tambahan lain dari jenis hosting web ini adalah harga yang lebih rendah untuk pembeli. Juga, kebanyakan host murah menawarkan rancangan yang berpatutan untuk kedua-dua hosting Linux & Windows hosting (dan bahasa pengaturcaraan yang paling biasa seperti MySQL, Java, PHP, dll). Sebilangan besar penyedia hosting dikongsi juga menggunakan pemasang 1 klik untuk WordPress, Joomla, Drupal, dan CMS lain. Ini semestinya web hosting terbaik untuk perniagaan kecil.

Hosting VPS

Jenis hosting ini memberi anda akses ke Virtual Private Server. Hosting VPS mempunyai banyak persamaan dengan hosting bersama tetapi hadir dengan lebih sedikit batasan dan lebih banyak kebebasan ketika datang ke ruang pelayan mereka. Titik tengah yang sempurna antara hosting bersama yang murah dan hosting pelayan khusus yang mahal, hosting VPS memberi anda sebahagian ruang pelayan yang dipisahkan dari ruang pelayan yang selebihnya akan digunakan oleh pengguna lain, jadi anda boleh menggunakan ruang pelayan anda tanpa dipengaruhi oleh laman web pengguna lain. Penyelesaian hosting web yang berpatutan yang memberikan lebih banyak fleksibiliti daripada hosting bersama, hosting VPS adalah pilihan yang popular untuk hosting web di Kanada, dan biasanya juga digunakan untuk menjadi tuan rumah pelayan permainan (bagus untuk hosting Minecraft).

Hosting Pelayan Dedicated

Adakah anda mempunyai laman web yang lebih besar yang anda cari untuk mencari penyelesaian web hosting? Sekiranya demikian, hosting pelayan khusus mungkin merupakan pilihan yang sesuai untuk anda. Memberi pengguna akses ke seluruh pelayan untuk diri mereka sendiri, ini adalah pilihan hosting web yang paling sering dipilih oleh laman web yang jauh lebih besar yang menyimpan banyak maklumat dan menghasilkan jumlah lalu lintas yang jauh lebih tinggi. Laman web seperti direktori harta tanah, laman web e-dagang yang besar, dan banyak lagi, mungkin menjadikan pengguna rancangan hosting pelayan khusus untuk menjalankan laman web mereka dan memberi pengguna pengalaman terbaik dari laman web berprestasi tinggi mereka.

Cloud Hosting

Cloud hosting telah mendapat populariti dalam beberapa tahun kebelakangan ini kerana fleksibiliti dan fleksibiliti. Cloud hosting memudahkan penggunanya meningkatkan atau menurunkan kemampuan laman web mereka dan ketersediaan sumber yang mereka terima. Oleh kerana ia sangat sesuai untuk laman web besar dan kecil, dan kerana ia juga merupakan kaedah hosting web yang lebih selamat kerana bergantung pada beberapa mesin dan bukan hanya satu, hosting awan menawarkan banyak faedah kepada penggunanya.

Hosting Penjual Semula

Hosting reseller merujuk kepada jenis hosting web di mana pembangun web membeli sejumlah besar ruang pelayan untuk dijual kembali kepada pelanggan mereka untuk mereka kembangkan laman web. Ini sangat sesuai untuk pelanggan yang mempunyai pembangun web mengurus laman web mereka untuk mereka, kerana ini memberi pengawal lebih banyak kawalan untuk dapat memastikan laman web berfungsi sebagaimana mestinya. Jika Anda bekerja dengan pengembang web, lihat apakah mereka memiliki solusi hosting web untuk situs yang mereka buat untuk Anda, seperti hosting reseller.

Web Hosting Kanada: Cara mencari perkhidmatan terbaik?

Ketika datang ke web hosting di Kanada, ada banyak jenis hosting web yang dapat anda pilih sebelum anda dapat menghidupkan dan menjalankan laman web anda. Namun, malangnya itu bukan keputusan sukar terakhir yang harus anda ambil. Setelah menentukan jenis hosting web yang sesuai dengan keperluan anda, anda harus mula membandingkan ciri-ciri tertentu. Kami juga telah melakukan penyelidikan ini untuk penyedia hosting web Australia, hosting web New Zealand, hosting web di Singapura, hosting web UK, hosting web murah India, hosting web teratas (keseluruhan), & malah web hosting Ireland.

mencari hos web Kanada

Semasa membandingkan banyak penyedia hosting web yang boleh anda daftar dengan dalam talian, berikut adalah beberapa faktor yang ingin anda pertimbangkan:

Lokasi Pelayan

peta lokasi pelayanPercaya atau tidak, lokasi fizikal pelayan mempengaruhi masa muat turun laman web anda. Semakin dekat pelayan secara geografi dengan pengguna yang cuba mengakses laman web anda, semakin cepat mereka dapat menggunakannya. Walau bagaimanapun, jika pelayan terdekat dengan anda atau pengguna yang anda jangkakan untuk mengakses laman web anda adalah yang sangat lemah, sebaiknya cari yang paling dekat dengan anda yang mempunyai sumber dan kebolehpercayaan yang mencukupi.

Ringkasnya, selagi pelayan hampir, atau di Kanada (dan ia adalah pelayan yang baik), anda akan baik-baik saja! Tidak masalah sama sekali jika anda mencari perkhidmatan khusus bandar seperti hosting web di Toronto, Montreal, atau Vancouver … perbezaan kelajuan akan diabaikan.

Penyimpanan

Perkara terakhir yang anda mahukan adalah mendaftar ke penyedia hosting web dan mengetahui bahawa ia tidak menawarkan ruang penyimpanan yang diperlukan oleh laman web anda, ini benar terutamanya jika anda ingin menjalankan laman web e-dagang. Lihat ruang penyimpanan yang ditawarkan oleh penyedia dengan rancangan yang anda cari untuk mendaftar sebelum anda melakukan apa-apa, untuk memastikannya sesuai dengan keperluan laman web anda.

Waktu tamat

Penting untuk laman web anda dapat diakses oleh pengguna anda sepanjang waktu siang dan malam – itulah yang anda bayar. Untuk mencapainya, penyedia web berusaha untuk menawarkan statistik masa operasi terbaik. Kami mula mengesan masa operasi keseluruhan, dan masa tindak balas untuk penyedia hosting utama di halaman status hos laman web kami. Cari beberapa testimoni pelanggan untuk penyedia yang anda fikirkan untuk mencari pengalaman sebenar yang diperoleh orang lain dari perkhidmatan mereka dengan mempertimbangkan waktu operasi.

Kepantasan

Selain dari lokasi sebenar pelayan, cara web host mengkonfigurasi pelayan mereka juga mempunyai kesan besar pada kelajuan memuat.

ujian kelajuan laman web

Faktor-faktor yang mempengaruhi keseluruhan prestasi dan kelajuan adalah sumber daya CPU yang diperuntukkan dan memori yang diperoleh setiap akaun, berapa banyak laman web yang dihoskan oleh setiap pelayan, bagaimana timbunan pelayan mereka berkaitan dengan PHP (PHP 7+ adalah suatu keharusan hari ini), di sisi pelayan caching, dan banyak lagi (lihat perbandingan SiteGround vs HostGator kami untuk contoh berapa banyak masa memuat yang boleh berbeza apabila anda mempunyai konfigurasi pelayan yang betul). Terminologi mungkin terlalu teknikal, tetapi perkara utama yang perlu dicari ialah CPU dan peruntukan sumber memori + domain yang dibenarkan per pelayan.

Memiliki laman web yang pantas juga penting untuk tujuan SEO, kerana Google mengatakan itu adalah salah satu faktor peringkat mereka!

CDN (Rangkaian Penghantaran Kandungan)

CDN

CDN adalah rangkaian pelayan besar di seluruh dunia yang membawa versi cache laman web anda, sebab utama untuk memasukkan CDN ke laman web anda adalah untuk memaksimumkan kelajuan pemuatan tidak kira dari mana pengunjung datang. Contohnya: Sekiranya pelawat dari Perancis ingin melayari laman web tersebut, maka pelayan atau simpul terdekat ke lokasi tersebut akan melayani laman web, dan bukannya pelayan di Kanada yang melakukan semua pekerjaan. Manfaat lain dari memiliki CDN termasuk perlindungan terhadap serangan DDOS dan mengurangkan beban sumber pelayan asal anda.

Banyak host web mempunyai pilihan untuk mengintegrasikan dengan lancar dengan CloudFlare, yang menawarkan CDN percuma. Pasti sesuatu yang patut diperiksa.

Sijil SSL

SSL adalah singkatan dari Secure Socket Layer, itu adalah “s” di https, juga terlihat melalui gembok di kebanyakan penyemak imbas moden, yang menunjukkan bahawa laman web yang anda lawati adalah selamat. Sijil SSL digunakan untuk mengenkripsi pemindahan data antara laman web anda dan pelawat. Pada saat menaip ini, memiliki sijil SSL adalah keperluan mutlak untuk setiap laman web (bukan hanya kedai e-dagang). Ini menjadikan penyemak imbas mempercayai laman web anda, menjadikannya lebih cenderung untuk membeli sesuatu jika itulah tujuan laman web anda. Host web Kanada yang baik harus menawarkan sijil SSL percuma. Sebenarnya, ketika kita melihat penyedia hosting yang mengenakan wang untuk sijil SSL asas, skor keseluruhan mereka menyelam secara besar-besaran. Terdapat juga pelbagai jenis sijil SSL, seperti Extended Validation (EV SSL), Organisation Validated (OV SSL) dan Domain Validated (DV SSL). DV SSL adalah versi asas.

Sokongan

Sokongan adalah elemen penting bagi sebarang perkhidmatan, sama ada web hosting atau tidak. Walau bagaimanapun, hosting web adalah sesuatu yang sangat sukar jika anda tidak mahir dan berpengalaman dalam bidang itu, menjadikan sokongan lebih penting. Anda harus selalu memastikan bahawa mana-mana penyedia yang anda daftarkan dengan menawarkan sembang langsung dan sokongan telefon kepada pelanggan, dan anda mungkin juga ingin mengawasi sokongan 24/7 sehingga anda dapat mendapatkan bantuan kapan pun anda memerlukannya.

Sandaran

Anda ingin memastikan bahawa maklumat yang anda simpan di laman web anda selamat dan terjamin selalu. Oleh itu, sandaran sangat penting.

sandaran hos web

Sebilangan besar penyedia web akan sentiasa menyandarkan maklumat anda dan menyimpannya untuk anda, jadi lebih bijak untuk melihat seberapa kerap mereka melakukan ini dan bagaimana mereka mendapatkan kembali data anda sekiranya keperluan itu timbul. Juga, periksa berapa kos untuk menggunakan semula versi lama laman web anda, kadang-kadang percuma, kadang-kadang tidak.

Lebar jalur

Lebar jalur laman web anda mempunyai banyak kaitan dengan prestasi kerjanya. Sama ada laman web anda kecil atau besar, anda ingin memastikan bahawa ia mempunyai akses ke sumber yang diperlukan untuk memberikan pengalaman pengguna yang terbaik. Cari lebar jalur laman web anda akan diberikan dengan penyedia yang anda pertimbangkan untuk memastikannya mencukupi.

Bilangan domain / laman web yang dibenarkan

Cari berapa banyak domain penyedia yang anda pertimbangkan akan membolehkan anda menjadi hos di ruang pelayan yang anda bayar. Sama ada anda fikir anda ingin menjadi tuan rumah lebih daripada satu laman web atau tidak, selalu ada kebebasan untuk melakukannya sekiranya anda membuat keputusan di masa hadapan.

Dan itu saja, nampaknya sangat luar biasa untuk merangkumi setiap titik, tetapi hanya mengambil satu langkah pada satu masa. Mungkin juga membuat spreadsheet dan log semua spesifikasi untuk syarikat hosting web Kanada terbaik, jadi anda mendapat gambaran keseluruhan yang mudah.

ATAU

Hosting Domain Terbaik untuk Kanada

Sebelum kita mengetahuinya, mari kita selesaikan sesuatu, sementara banyak orang mencari dan menanyakan perkhidmatan hosting domain teratas, hosting domain sebenarnya bukan masalah. Istilah ini adalah gabungan dari “nama domain”, dan “web hosting”. Apa yang dimaksudkan oleh kebanyakan orang dengan hosting domain, biasanya penyediaan laman web, dan itu adalah url atau nama domain.

Oleh kerana kami telah mengkaji pilihan perkhidmatan hosting web teratas untuk Kanada, kami akan membincangkan mengenai pendaftar domain terbaik mulai sekarang.

Apa itu nama domain?

Nama domain adalah alias alfanumerik yang digunakan untuk mengakses laman web. Tanpa nama domain, mengakses laman web hanya dapat dilakukan dengan menaip alamat IP mereka di bar penyemak imbas (contoh: 192.168.2.10). Nasib baik bagi kami, nama domain dicipta untuk menggantikan alamat IP dan menjadikannya lebih mudah untuk melayari web. Jadi sebagai contoh: 192.168.2.10 boleh menjadi Google.com, betapa hebatnya itu. Ini bermaksud bahawa apa sahaja nama domain yang anda beli, nama itu sebenarnya adalah topeng untuk alamat IP yang mendasari.

Apa itu Pendaftar Domain dan Pendaftar?

Pendaftar nama domain adalah syarikat yang dibenarkan untuk mengatur tempahan nama domain internet dan memberikan alamat IP kepada nama domain tersebut. Pendaftar harus diakreditasi oleh pendaftaran domain tingkat atas generik (gTLD) atau pendaftaran domain tahap atas kod negara (ccTLD). Pendaftar adalah syarikat peringkat atasan yang harus mendelegasikan penjualan pendaftaran domain. Setiap kali nama domain dijual kepada pelanggan, pendaftar harus memberitahu pendaftaran untuk menempah domain tersebut (dan BANYAK dari mereka dijual setiap hari, periksa sumber statistik penggunaan internet yang kami buat untuk beberapa nombor gila).

pendaftar nama domain

Sebilangan besar hos juga merupakan penjual semula pendaftar nama domain, yang bermaksud bahawa anda boleh mendaftar untuk hosting web dan mengambil nama domain dari syarikat yang sama, yang menjadikannya sangat mudah untuk membuat laman web anda.

Membuat laman web anda: Menunjuk nama domain anda ke perkhidmatan hosting web Kanada anda

Sebaik sahaja anda membeli nama domain dan mendaftar untuk pakej hosting web (anda mungkin sudah memasang WordPress atau CMS lain di pelayan), langkah seterusnya adalah mengarahkan nama domain anda ke host web anda dan mula membina laman web anda.

Sekiranya anda membeli nama domain dan web hosting dari penyedia yang sama, mereka akan melakukannya secara automatik dan anda pasti senang. HostPapa, misalnya, boleh melakukan ini untuk anda.

Sekiranya anda membeli nama domain anda dari pendaftar nama domain yang berasingan seperti Namecheap, anda perlu log masuk ke akaun anda di sana, dan mencari DNS atau Name Server. Pelayan nama adalah pelayan yang dimiliki oleh host web anda dan digunakan untuk mengurus nama domain yang berkaitan dengan pelanggan host web.

mengemas kini pelayan nama

Cara mengemas kini pelayan nama anda:

 1. Cari pelayan nama hos web anda (contoh: ns1.blahost.com, ns2.blahost.com). Anda boleh meminta tuan rumah anda untuk perkara ini, atau kadang-kadang anda dapat menjumpainya di sebelah semasa anda log masuk ke cPanel anda.
 2. Salin pelayan nama
 3. Log masuk ke akaun pendaftar anda dan arahkan ke tetapan DNS atau Name Server
 4. Tampal pelayan nama di medan pelayan nama dan tekan “kemas kini”, atau “selesai” (atau “simpan”)
 5. Tunggu beberapa jam, periksa URL laman web anda dan laman web tersebut harus disiarkan secara langsung (jika anda telah memasang CMS seperti WordPress).

Dan hanya untuk panduan ini, harap dapat membantu!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map