Web Hosting Australia terbaik untuk tahun 2020

Sebagai agensi web yang berpusat di Australia, kami telah beberapa kali berkunjung ke penyedia hosting web.


Selama 5 hingga 10 tahun yang lalu, kami telah membeli BANYAK akaun hosting web, sebahagiannya untuk menjadi tuan rumah kepada pelanggan kami (sebahagian besar daripadanya adalah Australia), dan sebahagian untuk peribadi kami sendiri & projek sampingan (kami ingin bereksperimen ��).

Kami meneliti semua akaun kami (30+ penyedia), menganalisis host web mana yang berfungsi dengan baik untuk Australia (dengan bantuan penjejakan langsung), dan mana yang tidak (dan mengapa). Kami kemudian membuat tinjauan besar ini & halaman perbandingan untuk berkongsi apa yang kami dapati, nikmati!

Untuk rujukan pantas, cari 3 teratas kami di bawah!

Web Hosting CompanyRatingPrice / moDisk SpaceServers di atau berhampiran AUFeaturesReviewsWebsite
hostpapa AUD $ 2.95 (Diskaun eksklusif – turun dari $ 8.99) 100 GB
 • Berpatutan
 • Ruang Cakera 100GB
 • Sokongan yang baik
 • Pelayan yang berpangkalan di AS, jadi mungkin memerlukan CDN untuk mempercepat masa pemuatan
Ulasan HostPapa
tapak tapak2 AUD $ 4.95 (turun dari $ 14.95) 10 GB
 • Mudah untuk digunakan
 • Pelayan pantas
 • Sokongan 24/7 yang hebat!
 • Jaminan wang dikembalikan selama 30 hari
 • Kos pembaharuan agak tinggi
Kajian SiteGround
A2HostingLogo USD $ 3.92 (sekitar AUD $ 5.22) Tanpa had
 • Ruang Cakera Tanpa Had
 • Hebat dengan WordPress
Ulasan Hosting A2

# footable_28687 td.ninja_column_4 {text-align: tengah; }

Contents

Tentang Ulasan Web Hosting Kami

Walaupun kami menggunakan BANYAK faktor ketika menulis ulasan hosting web kami (keselamatan, sokongan, kemudahan penggunaan, kelajuan, ciri utama, dll), sokongan dan kepantasan adalah 2 perkara utama yang kami pertimbangkan semasa meninjau perkhidmatan web hosting untuk Australia.

⚡ Mari kita lihat kelajuan laman web misalnya, adakah anda tahu bahawa kelewatan 1 saat bermaksud paparan halaman menurun sebanyak 11%? Ini bermakna lebih dari 1/10 orang Australia akan berpaling untuk setiap saat laman web anda masih dimuat…

Inilah sebabnya mengapa mempunyai hos web yang berkualiti sangat penting!

Kelajuan pelayan

Beberapa laman web yang telah kami tampilkan:

Dipaparkan di laman web

Web Hosting Terbaik Australia 2020 – Ulasan

Disini adalah 23 ulasan web hosting terbaik untuk Australia, memperincikan kos, pilihan sokongan, dan ruang cakera mereka:

1. HostPapa – Web Hosting Keseluruhan Terbaik

hostpapa.com.au

Logo HostPapa

Harga: AUD $ 2.95
Ruang cakera: 100 GB
Sokongan: Telefon, Sembang Langsung, Tiket

Sejauh nisbah kos dan nilai berlaku, HostPapa hampir tidak dapat ditandingi. Dengan hanya AUD $ 2.95 / bln, anda mendapat 100GB ruang cakera SSD, nama domain percuma, dan sokongan 24/7 yang hebat!

HostPapa juga tahu bagaimana menguruskan sumber pelayan dengan betul, jadi semua akaun mempunyai kekuatan yang cukup untuk memastikan laman web berjalan pada prestasi maksimal!

Mereka menawarkan banyak percuma juga, seperti migrasi percuma dari tuan rumah lama anda jika diperlukan. Mereka bahkan menawarkan jaminan wang dikembalikan selama 30 hari jika anda tidak berpuas hati, itu sangat mengagumkan.

Ciri HostPapa

Oleh itu, jika anda mencari hosting berkualiti yang berpatutan, orang-orang ini membawa barang! Selain mempunyai pembina laman web yang berguna, mereka tentu juga menyokong semua CMS yang popular seperti WordPress, Joomla dan lain-lain (400+ aplikasi dengan pemasang 1 klik).

Dengan catatan yang menarik, mereka melancarkan sebagai salah satu tuan rumah hijau pertama di sekitar, dan mereka terus meningkatkannya, mengimbangi semua penggunaan tenaga dengan sumber tenaga hijau yang mesra alam.

HostPapa menawarkan hosting bersama, hosting reseller, hosting VPS dan hosting WordPress, serta perkhidmatan reka bentuk web, G Suite, dan dukungan integrasi Office 365. Mereka juga dapat mengurus pendaftaran nama domain anda (dan ya itu termasuk nama .au seperti .com.au, .net.au, dll).

HostPapa menyediakan perkhidmatan pelanggan 24/7 melalui telefon, sembang langsung, dan tiket sokongan. Biasanya, hos belanjawan seperti ini kurang mendapat sokongan, tetapi sokongan HP sangat responsif dan membantu menyelesaikan masalah!

Mengenai kepantasan, pusat data HostPapa sangat bagus. Mereka mempunyai masa operasi 99.9% dan memberikannya.

Pada akhirnya, lelaki ini sangat berpengalaman, berpatutan, dan menawarkan hosting berkualiti dengan harga HEBAT sahaja AUD $ 2.95 / bln (Diskaun MangoMatter Eksklusif, turun dari $ 8.99)!

Kelebihan

 • Banyak ruang cakera
 • Banyak percuma
 • Sokongan 24/7 yang hebat
 • Bayaran dalam AUD
 • Boleh mengurus keperluan .com.au anda
 • Jaminan wang dikembalikan selama 30 hari

Keburukan

 • N / A

2. SiteGround – Naib Johan Web Hosting Keseluruhan

www.siteground.com.au

Logo SiteGround

Harga: AUD $ 4.95
Ruang cakera: 10 GB
Sokongan: Telefon, Sembang Langsung, Tiket

SiteGround adalah satu lagi hos web yang hebat, bukan sahaja pusat data mereka sangat cepat (memilih pusat Singapura untuk laman web tempatan), tetapi mereka juga mempunyai sistem cache dalaman (SuperCacher) mereka sendiri untuk melayani laman web anda secepat mungkin.

Oleh kerana hosting yang selamat adalah satu kemestian mutlak, kami sangat menyukai penyediaan keselamatan dalaman mereka yang merangkumi semua laman web yang dihoskan mereka, sentiasa mengawasi kemungkinan masalah keselamatan. Mereka juga mempunyai pasukan keamanan yang berdedikasi yang melacak kerentanan baru setiap hari, dan kemudian menyelesaikan masalah tersebut agar semuanya berjalan lancar. Ia sangat mengagumkan!

Sokongan SiteGround

Mereka memiliki 3 rencana hosting untuk hosting bersama, hanya mulai $ 4.95 / bln (potongan 67% dari harga biasa)! Oh, + mereka juga mempunyai jaminan wang dikembalikan selama 30 hari.

SiteGround menyediakan banyak pilihan untuk perkhidmatan pelanggan termasuk Pangkalan Pengetahuan, Tutorial, Sembang Langsung, Telefon, dan Sokongan Tiket. Menurut syarikat itu, Sokongan Telefon dan Obrolan Langsung akan membantu anda mendapatkan balasan serta-merta sementara Tiket rata-rata mengambil masa 10 minit, yang cukup mengagumkan.

Dalam hal kepantasan, SiteGround mempunyai banyak tawaran. Mereka menyediakan SSD untuk masa memuatkan laman web yang lebih cepat berbanding dengan pemacu tradisional, serta penyesuaian tambahan dan penyesuaian khusus untuk mengoptimumkan kelajuan. Seperti disebutkan sebelumnya, mereka juga memiliki plugin caching yang dibuat khusus yang disebut SuperCacher untuk kecepatan pemuatan yang lebih cepat. Pusat data syarikat terletak di AS, UK, NL, dan SG, sehingga jangkauan global mereka sangat baik. Dan sudah tentu Jaminan Masa Bersama 99.9%.

Kelebihan

 • Keselamatan yang hebat
 • Banyak pusat data di seluruh dunia
 • CDN, SSL percuma, dll
 • Disyorkan oleh WordPress

Keburukan

 • Harga pembaharuan boleh menjadi cukup tinggi

3. A2 Hosting – Terbaik untuk Hosting Reseller Australia

www.a2hosting.com

Logo Hosting A2

Harga: USD $ 3.92
Ruang cakera: Tanpa had
Sokongan: Telefon, Sembang Langsung, Tiket

Dengan sokongan 24/7, pemacu SSD super cepat, storan tanpa had & yang berpusat di Singapura>Ciri hosting A2

Mereka menawarkan 3 pakej hosting bersama, rancangan termurah mereka hanya bermula USD $ 3.92 / bln (sekitar AUD $ 5.22 / bln).

Mereka menawarkan perkhidmatan pelanggan 24/7/365 melalui semua saluran biasa seperti Chat, Phone, dan Tiket Sokongan. Ulasan cukup bagus dan biasanya masalah dapat diselesaikan dengan cepat. Mereka juga menawarkan migrasi laman web percuma untuk menjadikan peralihan ke perkhidmatan mereka sehalus mungkin.

A2 Hosting sangat berbangga dengan “Turbo Servers” mereka, yang memberikan kelajuan 20x berbanding dengan pelayan rata-rata anda. Mereka melakukan ini melalui gabungan alternatif Apache yang dipertingkatkan, lebih banyak sumber daya bagi setiap pengguna dan lebih sedikit pengguna setiap pelayan. Mereka juga mempunyai cache tersuai dan, tentu saja, menggunakan SSD. Ini adalah persediaan yang sangat baik dengan masa operasi yang boleh dipercayai. Mereka mempunyai 4 pusat data di seluruh dunia untuk jangkauan global yang layak setanding dengan SiteGround.

Kelebihan

 • 4 pelayan global
 • Ruang cakera tidak terhad

Keburukan

 • Bayaran dalam USD

4. Hostinger – Host Web Bajet Hebat

hostinger.com

Harga: USD $ 0.99
Ruang cakera: 10 GB
Sokongan: Sembang Langsung, Tiket

Hostinger mengalami pertumbuhan yang tidak sihat pada masa ini, dan dengan alasan yang baik juga! Mereka berjaya menyediakan web hosting dengan harga yang sangat berpatutan sambil mengekalkan kualiti yang hebat.

Perkara yang kami sukai adalah proses onboarding mereka untuk pengguna baru, penyediaannya adalah salah satu yang paling lancar yang kami lalui (dan kami telah melalui banyak host selama ini). Tambahkan ke fakta bahawa mereka mempunyai pelayan di seluruh dunia … termasuk di Singapura, yang sangat sesuai untuk laman web Australia.

Sekiranya anda tidak berpuas hati dengan perkhidmatan mereka, mereka bahkan menawarkan jaminan wang dikembalikan selama 30 hari.

Teknologi Hostinger

Mengenai rancangan hosting, mereka mempunyai hosting bersama yang biasa (yang sangat diperlukan oleh kebanyakan orang), hosting WordPress (sama dengan hosting bersama mereka tetapi ia hanya untuk menonjolkan bahawa mereka tahu bagaimana mengehos laman web WP dengan sangat berkesan), hosting Cloud , VPS, dan hosting e-mel. Semua rancangan mereka disertakan dengan storan cepat SSD biasa, 99.9% Jaminan Masa, SSL Percuma, dll.

Kita mesti menyebutkan panel kawalan yang dibina khas mereka, ia cukup mengagumkan. Walaupun kebanyakan host menggunakan cPanel sebagai panel kawalan untuk menambah dan menyebarkan laman web (yang kelihatan sedikit bertarikh pada masa ini), Hostinger membuat sendiri. Ia kelihatan lebih bersih daripada cPanel dan pastinya merupakan nilai tambah yang bagus untuk perkhidmatan mereka.

Untuk sokongan pelanggan, mereka mempunyai pangkalan pengetahuan yang cukup terperinci, lengkap dengan tutorial untuk membantu anda memulakan. Mereka juga menawarkan sokongan sembang langsung 24/7/365 sekiranya anda memerlukannya.

Seperti disebutkan sebelumnya, mereka mempunyai pelayan di seluruh dunia, jadi walaupun pasaran sasaran anda tidak di Australia, anda boleh memilih salah satu lokasi berikut untuk menjadikan laman web anda dihoskan: Amerika Syarikat, United Kingdom, Belanda, Lithuania, Singapura, Brazil, atau Indonesia.

Mereka mempunyai 3 rancangan hosting bersama, dengan yang paling murah hanya USD $ 0.99 / bln (turun dari $ 7.99).

Kelebihan

 • Mudah disediakan
 • Persembahan hebat
 • Sangat berpatutan
 • Pelayan pantas di rangkaian global + Singapura

Keburukan

 • Belum ada pendaftaran nama domain .com.au (yang tidak menjadi masalah jika anda sudah memiliki nama domain)
 • Bayaran dalam USD

5. MediaFortress – Web Hosting Australia yang hebat

mediafortress.com.au

Logo MediaFortress

Harga: AUD $ 7.70
Ruang cakera: 1 GB
Sokongan: Telefon, Tiket

Mereka bermula pada tahun 2009, masih 100% milik Australia dan pasti mengetahui industri ini dengan cukup baik.

Walaupun mereka pasti berada di sisi yang mahal dan rancangan asas mereka hanya merangkumi 1 laman web dan 1 GB storan, kelebihan yang mereka ada ialah mereka juga merupakan agensi pemasaran digital, jadi mereka bukan sahaja dapat membantu dengan hosting tetapi juga dengan pembinaan laman web dan pemasaran itu sendiri. Kedai sehenti pada dasarnya. Perkhidmatan mereka merangkumi reka bentuk web, SEO, PPC, pemasaran media sosial, pemasaran e-mel, dll.

Ciri-ciri MediaFortress

Kami tidak perlu menggunakan perkhidmatan pelanggan mereka, tetapi mereka menawarkan untuk membantu baik melalui telefon, atau melalui tiket sokongan. Kerana mereka adalah syarikat hosting yang lebih kecil, sokongan biasanya lebih bersifat peribadi, dengan orang yang mementingkan reputasi mereka.

Juga tidak ada keluhan mengenai kelajuan. Mereka menggunakan pelayan tempatan yang dioptimumkan dengan baik dan menjamin masa operasi 99%, bagus untuk laman web perniagaan rata-rata atau blog peribadi anda.

Kelebihan

 • Kedai sehenti
 • 100% Australia
 • Perkhidmatan berkualiti

Keburukan

 • Mahal

6. GreenGeeks – Web Hosting Hijau Terbaik

www.greengeeks.com

Logo GreenGeeks

Harga: USD $ 2.95
Ruang cakera: Tanpa had
Sokongan: Telefon, Sembang Langsung, Tiket

GreenGeeks sedang mengalami lonjakan pertumbuhan yang besar pada masa ini. Manfaat yang mereka dapat ialah mereka meletakkan kembali 300% tenaga yang mereka gunakan kembali ke grid, sangat sejuk. Perkhidmatan dan sokongan mereka cukup hebat, tetapi mereka tidak mempunyai pelayan berdekatan Australia (semoga), mudah-mudahan, mereka akan segera mendapatkannya. Kami sangat menyukai teknologi keselamatan yang dibina khas untuk memastikan semuanya berjalan lancar dan lancar. Walaupun mereka mempunyai pembangun laman web, mereka juga menyokong CMS yang utama di luar kotak.

Greengeeks menaiki kapal terbang

GreenGeeks menawarkan hosting web bersama (bagus untuk perniagaan kecil dan blog Australia), hosting reseller, pelayan khusus, hosting WordPress, dan hosting VPS. Mereka juga mempunyai jaminan wang dikembalikan selama 30 hari jika anda tidak berpuas hati dengan perkhidmatan mereka.

Mereka sentiasa baik dengan sokongan. Mereka menawarkannya 24/7, melalui telefon, chat, atau tiket sokongan. Kakitangan sokongan mereka cukup berpengetahuan dan terlatih.

Mengenai kepantasan, mereka tahu bagaimana mengoptimumkan pelayan mereka, dan ini menunjukkan kelajuan yang mereka tawarkan. Mereka menggunakan gabungan SSD cepat, PowerCacher, dan PHP7 untuk benar-benar mencuba dan mendapatkan jus sebanyak mungkin dari pelayan mereka, dengan konsistensi waktu operasi yang hebat. Cukup mengagumkan!

Kelebihan

 • Mesra alam
 • Berpatutan
 • Sokongan hebat
 • Ruang cakera tidak terhad

Keburukan

 • Tiada pelayan tempatan

7. Panthur – Host Web Australia yang Hebat

www.panthur.com.au

Logo Panthur

Harga: AUD $ 5
Ruang cakera: 10 GB
Sokongan: Telefon, Tiket

Panthur adalah berpengalaman & penyedia hosting web Australia yang sangat baik yang pada mulanya bermula sebagai organisasi bukan komersial. Mereka menawarkan perkhidmatan hosting web yang sangat pantas dan sokongan pelanggan 24/7 (yang juga cepat). Mereka adalah hos web tempatan dengan pelayan di negara ini, walaupun tidak ada di luar negara jika anda ingin menyasarkan negara lain.

Panthur mempunyai 3 rancangan utama yang juga dapat anda sesuaikan: Ekonomi, hosting dan Stealth hosting, setiap tingkat meningkat dalam sumber pelayan ketika anda naik.

Mereka juga menawarkan pendaftaran nama domain dan perancang web dan agensi hosting yang menjual semula. Mereka baru-baru ini dibeli oleh Hostopia dan sementara suisnya agak goyah, semuanya kelihatan seperti biasa… termasuk sokongan pantas mereka.

Ciri-ciri Panthur

Pelan termurah mereka bermula dari $ 5 / bulan (walaupun kami mengesyorkan pergi dengan rancangan perniagaan gangsa mereka untuk keseimbangan nilai / kos yang sempurna).

Panthur memberikan sokongan 24/7 melalui telefon dan tiket sokongan. Mereka biasanya pantas menjawab, dan kebanyakan masalah diselesaikan dengan cepat.

Mengenai kepantasan, sementara mereka tidak mempunyai plugin caching khusus seperti SiteGround … kerana pusat data mereka terletak di AU, dan digabungkan dengan kekuatan pelayan mereka, masa memuat sangat baik di seluruh papan, pastikan anda memilih rancangan hosting yang sesuai dengan laman web anda (bermaksud anda mungkin tidak boleh memilih rancangan ekonomi mereka untuk menjadi tuan rumah forum besar).

Kelebihan

 • Hos web tempatan
 • Persembahan hebat
 • Sokongan yang baik
 • 3 pusat data di Australia

Keburukan

 • Tiada pelayan luar negara
 • Hanya ruang cakera 2 GB pada rancangan asas mereka

8. WPHosting – Host WordPress Australia

wphosting.com.au

Logo WPHosting

Harga: AUD $ 19
Ruang cakera: 5 GB
Sokongan: Telefon, Sembang Langsung, Tiket

Kami suka lelaki ini. Sekiranya anda menjalankan WordPress dan mempunyai anggaran (dan pasaran sasaran anda adalah di Australia kerana pelayannya adalah tempatan), mereka akan memastikan laman web anda berjalan lancar. Oleh itu, tidak ada sokongan telefon pada rancangan asas mereka dan saya juga tidak melihat pilihan SSL percuma.

Ciri WPhosting

Apa yang mereka tawarkan adalah hosting Australia berkualiti tinggi untuk WordPress, termasuk ciri premium seperti perlindungan DDOS, sandaran automatik setiap hari, dan imbasan malware untuk memastikan semuanya tetap selamat.

Mereka menawarkan sokongan melalui semua saluran biasa seperti Telefon, Sembang Langsung, dan Tiket Sokongan. Oleh kerana mereka menawarkan hosting WP, staf sokongan mereka adalah pakar di WordPress!

Pelayan mereka dioptimumkan sepenuhnya untuk menjalankan WordPress, dan ini ditunjukkan. Waktu pemuatan sangat mengagumkan, mereka menggunakan SSD, PHP7, Gzip, dan MariaDB untuk mengoptimumkan kelajuan! Mereka juga menjadi tuan rumah beberapa jenama yang sangat besar, jadi kualiti perkhidmatan hosting mereka semestinya tepat!

Pelan termurah mereka ialah AUD $ 19 / bln dan dilengkapi dengan storan SSD 5 GB.

Kelebihan

 • WordPress hosting raja
 • Sokongan hebat

Keburukan

 • Mungkin tidak akan berjaya jika anda mempunyai anggaran…
 • Atau jangan gunakan WordPress

9. Penting – Hos Laman Web Hijau Australia

www.crucial.com.au

Logo penting

Harga: AUD $ 19.90
Ruang cakera: 50 GB
Sokongan: Telefon, Tiket

Sejak mereka bermula pada tahun 2003, Crucial telah berkembang cukup banyak, terkenal dengan kesederhanaan. Pada harga $ 22.90 / bln, ada pilihan yang jauh lebih murah yang tersedia dengan lebih banyak ciri.

Ciri penting

Mereka juga menawarkan hosting WordPress, hosting reseller dan hosting VPS (yang hadir dalam 5 pilihan dan termasuk penyelesaian untuk Windows dan Linux). Pelayan mereka ada di Australia dan mereka menawarkan sokongan 24x7x365, yang selalu berguna.

Crucial menawarkan sokongan 24x7x365 melalui telefon dan tiket sokongan. Ulasan umumnya positif.

Dengan pelayan Australia tempatan yang menggunakan SSD, kelajuannya kukuh. Walaupun mungkin mereka harus menukar versi PHP yang dipromosikan menjadi PHP7, daripada merujuk PHP 5.6+ sebagai yang terbaru dan terhebat…

Kelebihan

 • Hebat di hosting VPS
 • Kesederhanaan bukan perkara buruk
 • Perkhidmatan berkualiti tinggi

Keburukan

 • Pengehosan bersama yang mahal

10. HostingCloud

hostingcloud.com.au

Logo HostingCloud

Harga: AUD $ 2.50
Ruang cakera: 5 GB
Sokongan: Tiket

Anak-anak baru di blok, seperti jenama baru. Mereka semestinya murah dan menawarkan SSL percuma, tetapi seperti kebanyakan hos web Australia, terikat dengan AU kecuali anda menggunakan CDN (yang mana SiteGround dan A2 Hosting misalnya, tawarkan secara percuma). Mereka kelihatan sesuai untuk perniagaan kecil yang ingin basah.

Mereka mempunyai 2 rancangan, satu dengan ruang cakera 5 GB, dan satu dengan 10 GB. Kedua-duanya merangkumi ciri menarik seperti Migrasi cPanel Percuma, Pengekalan Sandaran 7 Hari, dan Perlindungan Rangkaian DDoS. Dan semua hosting berjalan pada kelajuan maksimum SSD.

Oleh kerana mereka adalah tuan rumah bajet, mereka hanya menawarkan sokongan melalui tiket, walaupun mereka cukup responsif, jadi secara amnya jempol dari kami.

Mengenai kepantasan, pelayan Australia yang biasa berjalan di SSD. Laman web berjalan lancar seperti yang dijangkakan, cukup bagus untuk imho host anggaran.

Kelebihan

 • Murah
 • Nilai yang baik

Keburukan

 • Mungkin memerlukan pilihan sokongan yang lebih baik
 • Tiada pelayan luar negara

11. Pasifik Digital

www.digitalpacific.com.au

Logo Pasifik Digital

Harga: AUD $ 6.90
Ruang cakera: 1 GB
Sokongan: Telefon, Tiket

Digital Pacific bermula pada tahun 2000, dan dengan cepat berkembang menjadi salah satu penyedia hosting web yang lebih terkenal di Australia. Walaupun mereka memiliki banyak pilihan ketika menyangkut pilihan hosting, prestasi agak dipersoalkan dibandingkan dengan host lain, setidaknya pada rencana hosting bersama mereka.

Semasa kami mengujinya, kami secara langsung membandingkannya dengan Panthur (yang menawarkan rancangan yang lebih murah) dan membiarkan pelayan benar-benar menyusun beberapa skrip berat, kami tidak begitu terkesan. Sokongan mereka cukup responsif walaupun (setelah ujian merosakkan laman web kami).

Kami juga suka bagaimana mesra alam mereka, dan cara mereka memberikan kembali kepada masyarakat dengan terlibat dalam projek hebat dan acara lain seperti Movember.

Digital Pacific menawarkan sokongan 24/7 melalui telefon dan tiket sokongan melalui portal pelanggan mereka. Mereka biasanya sangat responsif dan dapat menyelesaikan masalah dengan cekap.

Seperti kebanyakan penyedia hosting web Australia yang lain, Digital Pacific memberi tumpuan kepada pelayan tempatan yang menjalankan SSD untuk penyimpanan, dan ia berfungsi dengan baik untuk laman web peribadi dan perniagaan rata-rata anda.

Kelebihan

 • Berpengalaman
 • Banyak pilihan

Keburukan

 • Sedikit mahal
 • Prestasi (mungkin bertambah baik sejak ujian terakhir kami)

12. Bluehost

www.bluehost.com

Logo Bluehost

Harga: USD $ 3.95
Ruang cakera: 50 GB
Sokongan: Telefon, Sembang Langsung, Tiket

Bluehost adalah tuan rumah yang sangat lama sekarang, kami menganggapnya sebagai salah satu veteran. Suatu ketika dahulu, mereka memerintah kerajaan bersama dengan HostGator (mereka akan menjadi tuan rumah jika anda seorang peniaga kecil), sekarang mereka berdua dibeli oleh EIG, syarikat besar yang membeli sebanyak mungkin host web ( seperti iPage dan Fatcow, yang ada dalam senarai ini).

Bluehost turun dengan cepat sejak beberapa tahun kebelakangan ini, yang pastinya merugikan syarikat, untungnya, akhir-akhir ini, mereka telah meningkatkan perkhidmatan dan sokongan mereka, sehingga mereka mungkin mula menaikkan senarai kami sekali lagi.

Untuk pilihan hosting, mereka menawarkan hosting bersama, hosting awan, hosting WP, VPS, dan hosting khusus.

BlueHost memberi anda Pangkalan Pengetahuan, Tutorial Video, Sembang Langsung, Penyerahan Tiket, dan Sokongan Telefon. Mereka boleh didapati 24/7. Ulasan mengenai perkhidmatan sokongan pelanggan BlueHosts masih negatif. <- tetapi sekali lagi, mereka sedang berusaha.

Prestasi (termasuk kelajuan) rancangan Hosting Bersama termurah mereka tidak didedahkan. Ini hanya menyatakan bahawa rancangan tersebut mempunyai Prestasi “Standard”. Menurut wakil sokongan mereka, Standard Performance bermaksud anda diberi 25GB RAM dan laman web anda akan dimuat dalam 2-3 saat.

Setelah meneliti asas pengetahuan mereka, anda dapat memiliki lebih banyak CPU, memori, dan sumber daya dengan harga USD 25,99 per bulan. Walau bagaimanapun, Pakej Pro mereka dilabel sebagai “Prestasi Tinggi” di mana ia mempunyai 80% lebih sedikit akaun per pelayan yang membolehkannya menggunakan lebih banyak sumber per akaun. Dengan pakej ini, kelajuan dan kuasa bertambah kerana pengguna lebih sedikit. Pusat data terletak di Utah, AS, yang bermaksud bahawa anda memerlukan CDN seperti Cloudflare untuk mendapatkan masa muat yang pantas untuk laman web Australia.

Kelebihan

 • SSL percuma
 • Banyak ruang cakera
 • Berpatutan

Keburukan

 • Pelayan AS
 • Reputasi berbatu

13. Cloudways

www.cloudways.com

Logo Cloudways

Harga: USD $ 10
Ruang cakera: 25 GB
Sokongan: Telefon, Sembang Langsung, Tiket

Cloudways adalah binatang yang berbeza, mereka menggunakan pelayan mentah syarikat lain dan membolehkan anda menggunakan, mengurus, dan memantau aplikasi dan laman web berprestasi tinggi di pelayan tersebut, memotong web hosting biasa orang biasa. Sekiranya anda sedikit mahir, ini dapat menjimatkan banyak wang.

Mereka bekerjasama dengan penyedia awan besar seperti Digital Ocean, Vultr, Amazon AWS, dan banyak lagi. Manfaat sebenar di sini ialah tawaran hosting awan berskala. Ini berfungsi dengan baik untuk aplikasi intensif sumber dan laman web Australia … seperti forum besar atau laman web e-dagang.

Cloudways memberi anda pelbagai pilihan untuk sokongan termasuk Pangkalan Pengetahuan, Penyerahan Tiket, Sembang Langsung, Halaman Status Platform, dan Borang Isi Dalam Talian. Melalui borang pengisian, anda boleh meminta panggilan, menanyakan penjualan, dan menjadi rakan kongsi.

Ulasan mereka hebat. Sebilangan besar ulasan menyatakan bahawa sistem sokongan pelanggan mereka sangat cepat dan cepat. Perwakilan tahu apa yang harus dilakukan untuk menyelesaikan masalah mudah dan rumit. Secara keseluruhan, pelanggan berpuas hati dengan perkhidmatan sokongan pelanggan mereka.

Dengan rancangan termurah mereka, memori (RAM) bernilai 1GB disediakan. Pelayan berdasarkan pemacu keadaan pepejal untuk kelajuan pemuatan yang lebih pantas berbanding pemacu mekanikal tradisional. Pelayan juga PHP 7 Sedia. PHP 7 adalah pilihan pembangun web pada masa ini memberikan prestasi laman web dan aplikasi yang lebih unggul dan lebih cepat berbanding PHP 5.6. CloudwaysCDN juga memungkinkan kelajuan memuatkan laman web yang lebih pantas di seluruh dunia kerana data disimpan di beberapa lokasi di seluruh dunia.

Mereka mempunyai Tumpukan yang Dioptimumkan dengan Cache Lanjutan seperti Memcached, Varnish, dan Redis untuk tindak balas yang dipercepat. Kelajuan hosting yang pantas untuk WordPress dan Magento juga tersedia kerana cache Breeze dan cache Halaman Penuh. Juga, mereka kini mempunyai 60 pusat data di seluruh dunia yang boleh anda pilih.

Kelebihan

 • Pengacaraan berprestasi tinggi
 • Sangat berskala

Keburukan

 • Lebih sukar untuk dikuasai

14. Inmotion Hosting

www.inmotionhosting.com

Logo hosting InMotion

Harga: USD $ 6.39
Ruang cakera: Tanpa had
Sokongan: Telefon, Sembang Langsung, Tiket

InMotion Hosting adalah veteran lain di sini, tetapi mereka kebanyakan menumpukan pada hosting dan penyelesaian perniagaan, oleh itu kosnya lebih tinggi. Dan sekali lagi, tidak ada pelayan tempatan. Sokongannya cukup baik, seperti bungkusannya yang lain … jadi jika anda menyasarkan AS, pasti ada yang perlu dipertimbangkan.

Untuk pilihan hosting, InMotion menawarkan hosting bersama, hosting reseller, hosting VPS, pelayan khusus, dan hosting WordPress khusus. Mereka juga menawarkan perkhidmatan reka bentuk web jika anda tidak dapat menjumpai sesiapa di dalam negara (yang aneh kerana pereka web ada di mana-mana hari ini).

Selain sokongan telefon, pengetahuan, dan tiket sokongan biasa, mereka juga mempunyai akaun Skype yang boleh anda hubungi. Secara amnya, ulasan pengguna positif, dan sokongan responsif dan cekap dalam menyelesaikan masalah.

Dengan gabungan konfigurasi pelayan kelas perniagaan mereka dan sokongan PHP7, kelajuan dan prestasi sangat lancar. Mereka juga menawarkan hosting khusus WordPress untuk prestasi yang lebih baik untuk laman web WP.

Kelebihan

 • Perkhidmatan berkualiti tinggi
 • Reputasi yang baik

Keburukan

 • Pelayan di AS
 • Mahal

15. GreenGeeks

www.greengeeks.com

Logo GreenGeeks

Harga: $ 3.95 (USD)
Ruang cakera: Tanpa had
Sokongan: Telefon, Sembang Langsung, Tiket

GreenGeeks sedang mengalami lonjakan pertumbuhan yang besar pada masa ini. Manfaat yang mereka dapat ialah mereka meletakkan kembali 300% tenaga yang mereka gunakan kembali ke grid, sangat sejuk.

Perkhidmatan dan sokongan mereka cukup hebat, tetapi mereka tidak mempunyai pelayan berdekatan Australia (semoga), mudah-mudahan, mereka akan segera mendapatkannya. Kami sangat menyukai teknologi keselamatan yang dibina khas untuk memastikan semuanya berjalan lancar dan lancar.

GreenGeeks menawarkan hosting web bersama, hosting reseller, pelayan khusus, hosting WordPress, dan hosting VPS. Mereka juga mempunyai jaminan wang dikembalikan selama 30 hari jika anda tidak berpuas hati dengan perkhidmatan mereka.

Kelebihan:

 • Mesra alam
 • Berpatutan
 • Sokongan hebat

Keburukan:

 • Belum ada pelayan berhampiran Australia

16. Tuan rumah Geek

www.hostgeek.com.au

Logo hos Geek

Harga: $ 4.58
Ruang cakera: 400 MB
Sokongan: Telefon, Sembang Langsung, Tiket

Seperti Media Fortress dan Netregistry, Host Geek menawarkan perkhidmatan pemasaran digital di atas perkhidmatan hosting mereka, memberikan pelanggan keseluruhan pakej berkaitan dengan keperluan pemasaran dalam talian mereka.

Mereka lebih berpatutan daripada kebanyakan senarai, tetapi rancangan asas mereka hanya dilengkapi dengan ruang cakera 400 MB, yang mana orang akan berkembang dengan cepat. Mereka mempunyai pusat data di Australia dan Singapura, yang memberi mereka lebih banyak jangkauan daripada persaingan.

Untuk rancangan hosting, mereka mempunyai pakej untuk hosting bersama, hosting reseller, VPS, pelayan khusus, dan rancangan hosting yang lebih khusus untuk WordPress, Joomla, dan Magento. Pelan khusus lebih mahal tetapi dioptimumkan untuk setiap CMS.

Kelebihan:

 • Kedai sehenti
 • Berpatutan
 • Banyak pilihan
 • 100% milik Australia

Keburukan:

 • 400 MB tidak banyak ruang cakera

17. WebHostingHub

www.webhostinghub.com

Logo WebHostingHub

Harga: $ 4.99 (USD)
Ruang cakera: Tanpa had
Sokongan: Telefon, Sembang Langsung, Tiket

Walaupun mereka menawarkan ruang cakera dan lebar jalur yang tidak terhad, nampaknya rancangan asas mereka adalah separuh prestasi berbanding semua rancangan lain. Mereka juga merupakan host AS dengan pelayan di AS, yang bermaksud bahawa laman web akan dimuat dengan agak perlahan jika anda menyasarkan pasaran Aussie.

Mereka menawarkan perkara seperti SSL percuma, penghijrahan laman web percuma dan nama domain percuma, serta perkhidmatan reka bentuk web jika anda memerlukannya. Secara keseluruhannya, ulasan pengguna tidak hebat, jadi mungkin yang terbaik adalah mencari pilihan yang lebih baik.

Kelebihan:

 • Ruang cakera tidak terhad
 • SSL percuma, migrasi laman web
 • Menambah perkhidmatan reka bentuk web

Keburukan:

 • Pelayan AS
 • Sedikit di sisi mahal

18. Tapak5

 www.site5.com

Tapak5

Harga: $ 6.95 (USD)
Ruang cakera: Tanpa had
Sokongan: Sembang Langsung

Site5 menawarkan perkhidmatan yang baik, tetapi melihat pada titik harga, proposisi nilai sebenarnya tidak ada kerana terdapat host yang lebih baik di luar sana yang lebih berpatutan. Juga, pelayan utama mereka ada di AS jadi tidak bagus untuk laman web Australia.

Mereka menawarkan hosting bersama, hosting reseller, dan VPS yang dikendalikan sepenuhnya. Setiap rancangan dilengkapi dengan penghijrahan laman web percuma dan sistem sandaran yang baik sekiranya berlaku sesuatu.

Kelebihan:

 • Perkhidmatan berkualiti
 • Kesederhanaan

Keburukan:

 • Agak terlalu mahal
 • Pelayan di AS

19. 1&1

www.1and1.com

Logo 1 & 1

Harga: $ 4.99 (USD)
Ruang cakera: 100 GB
Sokongan: Telefon, Tiket

Orang-orang ini sangat popular di Eropah tetapi tidak mempunyai pusat data berhampiran Australia, jadi tidak begitu menarik melainkan anda menyasarkan khalayak luar negara.

Mereka juga menawarkan BANYAK perkhidmatan tambahan selain hanya hosting. Dari penyelesaian e-mel hingga perkhidmatan pemasaran dalam talian, dan pendaftaran nama domain, mereka adalah kedai sehenti Eropah untuk semua yang berkaitan dengan laman web.

Pelan paling asas mereka dilengkapi dengan ruang cakera 100 GB, SSL percuma, dan nama domain percuma (sekurang-kurangnya untuk tahun pertama).

Kelebihan:

 • Kedai sehenti
 • Banyak ruang cakera

Keburukan:

 • Tiada pelayan berhampiran Australia

20. StableHost

www.stablehost.com

Logo StableHost

Harga: $ 3.50 (USD)
Ruang cakera: Tanpa had
Sokongan: Telefon, Tiket

Stablehost bermula agak kecil, kami mengujinya dengan beberapa laman web dan tidak pernah mempunyai masalah, hanya tuan rumah serba lengkap dengan pakej hosting yang kompetitif. Tetapi sekali lagi, pusat data mereka ada di AS … jadi tidak begitu menarik bagi kami.

Oleh itu, kami kagum dengan teknologi hosting berkelompok mereka yang digabungkan dengan versi PHP, MySQL dan Litespeed yang disesuaikan, prestasinya hebat!

StableHost menawarkan hosting bersama, hosting reseller, VPS, dan hosting perusahaan untuk laman web dengan trafik tinggi.

Kelebihan:

 • Teknologi hosting berkelompok yang kemas
 • Perkhidmatan berkualiti tinggi
 • Nilai yang hebat

Keburukan:

 • Pelayan di AS

21. WestHost

www.westhost.com

Logo WestHost

Harga: $ 1 (USD)
Ruang cakera: Tanpa had
Sokongan: Telefon, Sembang Langsung, Tiket

Kami bermula dengan WestHost beberapa tahun yang lalu, ketika itu mereka cukup baik dan bahkan dipromosikan oleh pemasar terkenal dan pencipta plugin WordPress. Tetapi sejak itu, prestasi menurun, semakin banyak ulasan buruk mula muncul … tidak pasti di mana mereka berada sekarang. Tetapi pada masa ini, walaupun harganya sangat murah, kami mungkin tidak mengesyorkannya.

WestHost menawarkan hosting bersama, VPS, pelayan khusus, dan hosting WordPress.

Kelebihan:

 • Murah
 • Ruang cakera tidak terhad

Keburukan:

 • Reputasi berbatu
 • Pelayan di AS

22. FatCow

www.fatcow.com

Logo FatCow

Harga: $ 4.08 (USD)
Ruang cakera: Tanpa had
Sokongan: Telefon, Sembang Langsung, Tiket

FatCow sudah tua, seperti berusia 1998, dan ketika itu mereka mungkin cukup bagus. Tetapi pada tahun 2004, EIG membelinya, dan budak lelaki itu turun. Sokongan agak buruk, tetapi masalah terbesar adalah kelajuan, ia sangat mengerikan.

Cukup google beberapa ulasan pelanggan, sangat menghiburkan betapa kecewanya orang dengan mereka.

Kelebihan:

 • Tidak ada idea

Keburukan:

 • Keseluruhan kualiti perkhidmatan
 • Pelayan di AS

23. iPage

www.ipage.com

Logo iPage

Harga: $ 1.50 (USD)
Ruang cakera: Tanpa had
Sokongan: Telefon, Sembang Langsung, Tiket

Tuan rumah lain yang dimiliki EIG, hampir sama dengan FatCow, walaupun kelajuannya sedikit lebih pantas. iPage terkenal dengan yuran pembaharuan yang sangat mahal, nama domain yang mahal, tidak ada cPanel, dll.

Juga, mereka hanya mempunyai pusat data di AS … jadi ya, tidak begitu berharga dengan masa anda.

Kelebihan:

 • Ruang cakera tidak terhad

Keburukan:

 • Keseluruhan kualiti perkhidmatan
 • Pelayan di AS
 • Bayaran pembaharuan yang mahal

Mengapa kami menyemak hos web untuk Australia

Memilih perkhidmatan hosting web yang betul benar-benar dapat membuat perbezaan antara perniagaan Australia yang berkembang maju, atau perniagaan yang gagal. Sebagai contoh, jika laman web kita tidak beroperasi selama 2 hari, itu adalah kemungkinan kerugian sekitar 4 hingga 8k (rata-rata <- ya, kami mengira ini). Oleh itu, untuk mengelakkan perkara ini daripada berlaku kepada sesiapa sahaja, kami telah menjelaskan beberapa istilah hosting dan spesifikasi yang diperlukan di bawah ini (nota sampingan: Setiap syarikat hosting web murah epik di 10 teratas kami menyokong WordPress dan semua CMS utama yang lain, sekiranya anda tertanya-tanya).

Oleh itu, sekiranya anda menggunakan jalan manual dalam meneliti penyedia hosting Australia terbaik dan ingin membuat ulasan hosting laman web anda sendiri, inilah spesifikasi yang harus diperhatikan ketika memilih hos, nikmati!

ps: Kami juga menambah 5 top peribadi kami untuk perbandingan berikut:

 • hosting web untuk NZ
 • menjadi tuan rumah Ireland
 • Pengehosan web UK
 • Hosting Kanada
 • web hosting Singapura
 • hosting web terbaik secara keseluruhan
 • web hosting India
 • web host Malaysia
 • Hospedagem de sites Brasil
 • web host Pakistan

Isi kandungan

Cara mencari penyedia hosting web

 • Terminologi: Domain Hosting vs Web Hosting vs Domain Pendaftaran
 • Jenis hosting web
 • Lokasi Pelayan
 • Waktu tamat
 • Ruang cakera
 • Lebar jalur dan pemindahan data
 • Kepantasan
 • Pilihan sokongan
 • Ciri e-mel
 • Sijil SSL

Penyelidikan hosting web Australia

Bagaimana mencari perkhidmatan hosting web untuk Australia?

Terminologi Pengehosan Web: Domain Hosting vs Web Hosting vs Pendaftaran Domain

Sebelum kita mengetahui bagaimana memilih penyedia hosting web Australia yang terbaik, mari jawab salah satu soalan paling biasa yang kami dapat mengenai terminologi hosting. Apa sebenarnya perbezaan antara hosting domain, hosting web, dan pendaftaran domain?

Pendaftaran Nama Domain

Mari kita mulakan dengan pendaftaran domain. Ini merujuk pada pembelian atau pendaftaran nama domain (perusahaananda.com.au), yang dapat dilakukan melalui pendaftar. Sebilangan besar hos web menawarkan perkhidmatan ini, yang bermaksud anda boleh membeli nama domain anda dan menghoskan laman web anda dengan penyedia yang sama, yang merupakan situasi ideal kerana sokongan berpusat. Sekiranya anda hanya ingin membeli nama domain dan bukan hosting web, lebih baik anda melalui pendaftar biasa seperti NameCheap. Pendaftar mempunyai wewenang untuk mendelegasikan penjualan nama domain dan memberikannya untuk alamat IP (anda akan terkejut berapa banyak domain yang didaftarkan setiap tahun, hanya periksa halaman statistik penggunaan internet kami untuk beberapa nombor yang mengganggu).

Web Hosting Dijelaskan

mengemas kini pelayan namaSeterusnya, web hosting. Ini merujuk kepada ruang dalam talian di mana anda menghoskan fail yang membentuk laman web anda, itulah sebabnya anda berada di halaman ini, untuk mencari hos web yang hebat untuk laman web anda. Setelah anda mendaftarkan nama domain anda, anda kemudian menunjukkan nama itu ke ruang hosting anda untuk menjadikan laman web tersebut muncul di penyemak imbas. Anda biasanya menghubungkan nama domain dan penyedia hosting web anda dengan mengemas kini pelayan nama domain. Pelayan nama pada dasarnya adalah pelayan yang dimiliki oleh hos web, khusus untuk mengurus nama domain yang berkaitan dengan pelanggan mereka. Format biasa adalah seperti ns1.yourwebhost.com, ns2.yourwebhost.com.

Untuk menyambungkan 2, anda hanya menampal pelayan nama hos anda di medan pelayan nama di tetapan domain anda pada pendaftar. Tetapi sekali lagi, jika anda membeli nama domain anda pada masa yang sama anda membeli pakej hosting web anda, dengan penyedia yang sama, mereka melakukan semuanya untuk anda. Kemudian yang perlu anda lakukan ialah memasang CMS dan voila kegemaran anda, laman web anda disiarkan secara langsung. Kami bahkan telah menulis panduan besar mengenai cara membina laman web dari awal, lihatlah.

Domain Hosting

Akhirnya hosting domain. Ini sebenarnya bukan masalah, hosting domain adalah gabungan pendaftaran domain dan hosting laman web, mungkin digunakan oleh orang yang sebenarnya mencari web hosting, tetapi tidak tahu terminologi yang betul sehingga mereka mencari “domain hosting Australia”.

Baiklah, sekarang sudah jelas, mari kita mulakan!

Apakah jenis hosting web?

Terdapat 4 jenis hosting yang utama: Hosting Berkongsi Murah, Hosting VPS, Hosting Khusus, & Hosting Penjual Semula. Bagi kebanyakan mereka yang membaca ini (termasuk mereka yang mencari web hosting perniagaan), anda ingin memilih jenis hosting web yang murah (hosting bersama), kerana sangat sesuai untuk perniagaan kecil dan sederhana.

Ini adalah kisah yang berbeza jika anda cuba menjual 1000 produk dalam talian, atau mempunyai forum yang berkembang pesat, dalam hal ini hosting khusus atau VPS adalah pilihan yang lebih baik.

Sebelum kita melakukan perbandingan web hosting dengan jenis hosting ini, ada satu perkara yang harus anda fahami mengenai dunia hosting: 99.9% dari masa, anda mendapat apa yang anda bayar.

Hosting Berkongsi

Sekiranya fokus utama anda adalah mencari perkhidmatan hosting web yang murah, inilah yang anda mahukan. Walaupun ada syarikat yang menawarkan pakej hosting web percuma, mereka biasanya tidak bertahan lama kerana terlalu banyak batasan. Apa maksud hosting bersama ialah laman web anda akan dihoskan di pelayan dengan sekumpulan laman web lain. Berapa banyak laman web lain? Itu bergantung pada penyedia hosting. Sebilangan syarikat meletakkan sebanyak 100 laman web pada satu pelayan fizikal, sementara ada yang mengehoskan 20 laman web atau kurang. Bagi orang yang mencari khusus untuk kecil hingga sederhana hosting web perniagaan untuk Australia, hosting bersama kemungkinan besar merupakan jenis hosting web bernilai terbaik untuk anda. Hosting bersama bahkan dapat digunakan untuk menjadi tuan rumah laman web e-commerce (bergantung pada ukuran laman web). Bagaimanapun, mari kita jelaskan kebaikan dan keburukan hosting bersama.

Kelebihan:

 • Lebih murah dengan kos hosting laman web yang bermula dari $ 3,95 / bln
 • Semua berfungsi di luar kotak
 • Anda tidak memerlukan pengetahuan teknikal untuk membina laman web anda
 • Anda boleh melakukan hampir semua perkara dari cPanel sederhana
 • Biasanya, dilengkapi dengan skrip pemasangan 1 klik untuk WordPress & CMS utama lain seperti Joomla, Drupal, dll.
 • Sebilangan besar host mempunyai rancangan untuk hosting Linux & Windows hosting (dan bahasa yang paling biasa seperti PHP, Java, dan lain-lain)

Keburukan:

 • Laman web anda boleh dimuat dengan perlahan jika pelayan terlalu banyak memuatkan laman web yang terlalu banyak.
 • Anda terbuka terhadap ancaman keselamatan walaupun anda tidak melakukan kesalahan.
 • Seseorang dari jiran anda dapat mengambil lebih banyak sumber daya, dan sebagai hasilnya, anda akan mendapat prestasi laman web yang lebih rendah.

Perhatikan bahawa tidak semua rancangan hosting bersama sama. Terdapat rancangan yang memberikan prestasi seperti VPS (seperti penyedia hosting WordPress yang kebanyakannya dikendalikan di AS). Anda akan mengetahui rancangan hosting ini dengan harganya (cukup mahal) – adalah keseimbangan yang baik antara hosting web murah dan hosting web perniagaan super premium. Hosting bersama baik untuk blog dan laman web kecil yang tidak memerlukan banyak sumber.

Sekiranya anda menggabungkan host bersama yang baik dengan caching dan CDN, anda akan mendapat hasil yang luar biasa. Di bawah ini adalah gambaran mengenai masa memuatkan salah satu projek sampingan kami, yang dibuat secara ping dari Melbourne (ya, laman web tersebut memuatkan dalam sekejap!).

ujian kelajuan laman web

Cpanel – Penjelasan ringkas

Kata cepat mengenai Cpanel, panel kawalan yang paling banyak digunakan dalam industri hosting (ini berlaku untuk kebanyakan jenis hosting). Sekiranya anda tidak biasa, jangan risau, Cpanel sangat mudah digunakan dan biasanya dilengkapi dengan pemasang 1 klik untuk WordPress, Joomla, & banyak sistem lain. Sebenarnya, jika anda melihat bahawa host web berasaskan Australina tertentu mempunyai Cpanel di bawah ciri yang disenaraikan, itu adalah kelebihan! Tuan rumah Australia yang menggunakan panel kawalan proprietari mereka sendiri boleh menghadapi beberapa masalah (pengalaman peribadi).

Hosting VPS

VPS bermaksud Virtual Private Server. VPS hosting adalah jenis perkhidmatan hosting khas di mana penyedia hosting membuat sebilangan pelayan maya pada satu pelayan fizikal. Sekiranya anda pernah bermain dengan mesin maya, anda sudah tahu apa yang saya bicarakan. Walaupun kelihatan biasa, ini sangat berbeza dengan hosting bersama. Syarikat biasanya menawarkan 2 jenis hosting VPS:

 • VPS yang dikendalikan sendiri, anda mengawal setiap aspek pelayan termasuk perkara teknikal.
 • Diuruskan VPS, syarikat hosting mengendalikan sebahagian besar perkara teknikal, sementara anda lebih mengutamakan perniagaan anda. Pilihan ini lebih mahal.

Kos hosting web untuk perkhidmatan VPS berbeza dari $ 30 hingga $ 100 + sebulan dan biasanya juga digunakan untuk menjadi tuan rumah pelayan permainan (jadi sesuai untuk hosting Minecraft). Mari kita jelaskan kebaikan dan keburukan.

Kelebihan:

 • Anda mendapat CPU, RAM, dan Penyimpanan anda sendiri di pelayan maya
 • Prestasi yang jauh lebih baik
 • Kawalan penuh dan akses root

Keburukan:

 • Jauh lebih mahal daripada hosting bersama yang lebih berpatutan.
 • Anda perlu mempunyai pengetahuan teknikal untuk mengekalkan pelayan
 • Sekiranya tidak, anda mungkin perlu mengambil pentadbir sistem

Hosting Khusus

Hosting pelayan khusus adalah pilihan paling kuat dari semua. Daripada harus berkongsi sumber dengan orang lain – yang pada asasnya berlaku untuk kedua-dua jenis hosting atas, anda akan mendapat pelayan fizikal yang berfungsi sepenuhnya sendiri. Ini bagus untuk prestasi pelayan. Tetapi kekurangannya, hosting khusus sangat mahal. Itulah sebabnya jenis hosting ini terutama ditujukan untuk syarikat besar yang mempunyai laman web dan aplikasi web intensif sumber. Harga biasanya bermula pada $ 100-200 sebulan.

Hosting Penjual Semula

Hosting reseller Australia biasanya hanya digunakan oleh agensi web atau pereka web individu yang ingin memulakan hosting pelanggan mereka sendiri. Pelan ini membolehkan anda membuat akaun yang berbeza bagi setiap pelanggan dan menguruskan semuanya dari satu papan pemuka (sebaiknya WHM digabungkan dengan Cpanel), menetapkan lebar jalur & had ruang, had domain tambahan dan banyak lagi. Pelan penjual semula semestinya lebih mahal daripada pakej hosting biasa anda kerana ia memungkinkan untuk mengehoskan beberapa laman web masing-masing dengan Cpanel mereka sendiri.

Pelayan Web Hosting di Australia

Lokasi Pelayan Host Web: Di dalam atau di luar Australia?

Sekiranya anda berpusat di Australia, anda harus mencari hos web yang berada di atau dekat dengan Australia, semudah itu. Kenapa? Kerana jika anda menghoskan laman web anda di pelayan di AS misalnya, anda mungkin akan menghadapi masalah yang menyeronokkan seperti kelewatan, masa muat yang lebih perlahan, kelewatan, dan lain-lain. Lokasi pelayan penting, tetapi jangan bimbang tentang hal itu pada tahap khusus bandar , jadi tidak menjadi masalah jika anda mencari hos web terbaik di Brisbane, Sydney (seperti Digital Pacific), atau Melbourne … anda tidak akan melihat perbezaan kelajuan pula.

Menggunakan CDN: Going Global

Perkara itu dikatakan, hanya kerana laman web anda dihoskan pada pelayan tertentu di lokasi tertentu tidak bermaksud anda tidak dapat memperoleh masa pemuatan yang cepat di seluruh dunia, di setiap negara. Dengan bantuan CDN, anda dapat melayari laman web anda ke mana sahaja dengan ketinggalan minimum.

CDNJaringan penghantaran CDN atau kandungan adalah rangkaian pelayan yang diedarkan secara geografis yang akan menggunakan lokasi pelawat laman web untuk menyediakan versi kandungan laman web anda dari dalam node atau pelayan terdekatnya. Ini bukan sahaja dapat membantu masa muat, tetapi juga dapat menyekat spammer, meningkatkan keselamatan, dan melindungi anda dari kemungkinan serangan DDOS. Salah satu CDN yang paling popular adalah CloudFlare, mereka sebenarnya mempunyai rancangan percuma dan banyak host web bergabung dengan mereka dengan lancar.

Waktu Waktu Pelayan

Anda perlu tahu sama ada anda boleh bergantung pada syarikat hosting Australia anda untuk menyediakan pelayan yang stabil dan masa operasi pelayan yang dimaksimumkan. Kami mula mengesan waktu operasi keseluruhan, dan masa respons untuk perkhidmatan hosting utama di halaman status host web kami. Sebilangan besar penyedia hosting web akan menjamin anda masa operasi 99.9%. Malangnya, itu tidak selalu berlaku, namun berjaya untuk mengekalkan waktu operasi maksimum. Anda memerlukan penyedia hosting web yang boleh dipercayai.

Ruang Cakera

Jumlah penyimpanan menunjukkan berapa banyak fail yang anda boleh muat naik ke pelayan. Untuk blog dan laman web kecil Australia, anda tidak memerlukan lebih daripada beberapa GB, itulah yang ditawarkan oleh syarikat hosting web paling murah. Tetapi jika anda ingin menjadi tuan rumah laman web yang lebih besar, anda harus mendapatkan rancangan hosting dengan kapasiti penyimpanan yang lebih besar. Pastikan memberi kelebihan kepada syarikat yang menggunakan pemacu SSD untuk menyimpan data dan bukannya HDD biasa. Storan SSD berprestasi sehingga x10 lebih baik dalam kelajuan membaca dan menulis.

Jalur Lebar dan Pemindahan Data

Banyak perkhidmatan hosting laman web mempromosikan dua perkara ini sebagai satu. Tetapi, mereka sama sekali berbeza. Lebar jalur adalah kadar di mana data dapat dipindahkan. Sebaliknya, pemindahan data, mewakili lalu lintas data yang dihasilkan oleh laman web anda – biasanya diukur dan terhad setiap bulan. Pemindahan Data bergantung pada jumlah pengunjung yang anda miliki, dan seberapa besar fail anda. Oleh itu, pastikan untuk memeriksa apakah had untuk rancangan hosting yang ingin anda pilih. Beberapa orang Australia menjadi tuan rumah lebar jalur tidak terhad, dan pemindahan data.

Kelajuan dan Masa Respons

Kelajuan pelayanWalaupun ini kelihatan mudah, sebenarnya berlapis-lapis. Sebilangan besar orang berpendapat bahawa mendapatkan perkhidmatan hosting web terpantas adalah gabungan prestasi pelayan + lokasi yang berpusat di Australia, yang bermaksud selagi pelayan berjalan dengan lancar, dan lokasi pusat data berada di Australia (seperti yang disebutkan di atas), seharusnya baiklah. Ini sebenarnya tidak berlaku.

Sebenarnya, terdapat banyak hos web dengan pelayan di Singapura atau luar negara yang mengungguli pelayan web dengan pelayan di AU (seperti Hostinger). Yang benar adalah bahawa host terbaik biasanya menggunakan sistem dan skrip yang dibina khas untuk memaksimumkan prestasi sebanyak mungkin dari pusat data mereka. Sekiranya anda menggabungkannya dengan perkakasan dan ciri yang unggul seperti cache sisi pelayan, sokongan PHP7, integrasi LiteSpeed, ia akan melancarkan persaingan hosting web Australia. Konfigurasi pelayan yang betul benar-benar dapat membuat perbezaan ketika memuat masa dan kelajuan, hanya periksa perbandingan SiteGround vs HostGator kami untuk perbezaan di sana (dan jangan lupa, kelajuan laman web kini menjadi faktor ranking menurut Google, jadi penting untuk SEO juga).

Kami menggunakan alat ping Keycdn untuk memeriksa masa respons penyedia hosting laman web kami.

(kembali ke jadual perbandingan)

Sokongan pengguna

Sekiranya anda mencari khusus untuk hosting laman web terbaik, anda ingin memastikan pasukan sokongan mereka boleh dipercayai. Pertama, kita melihat bilangan pilihan sokongan dan masa tindak balas mereka. Ini termasuk sokongan telefon, sembang langsung, tiket sokongan, pangkalan pengetahuan terperinci, dan bahkan tutorial video.

Kami mendapati bahawa tiket sokongan masih merupakan kaedah yang paling berkesan untuk menyelesaikan kebanyakan masalah, ia juga merupakan kaedah yang paling mudah ditingkatkan untuk hos web (yang penting apabila seluruh pelayan turun dan mereka menerima banyak aduan).

Oleh itu, kita perlu mempertimbangkan apakah tuan rumah mendapat sokongan daripada mereka, atau jika ada di rumah, kedua-dua pilihan mempunyai kebaikan dan keburukan, dengan sokongan dari luar lebih baik untuk skalabilitas dan konsistensi, tetapi sokongan dalaman biasanya lebih cepat di bola dan banyak lagi berpengetahuan.

Ciri E-mel

Sekiranya anda mahukan pakej hosting lengkap dari satu penyedia, anda perlu memeriksa ciri e-mel (biasanya lebih penting bagi orang yang mencari web hosting perniagaan kerana mereka mungkin memerlukan banyak alamat e-mel). Tidak semua perkhidmatan web hosting anda dapat membuat akaun e-mel untuk domain anda. Sekiranya ada, periksa sama ada mereka menyediakan antara muka untuk e-mel web, mungkin menawarkan e-mel tanpa had (biasanya tidak berlaku tetapi anda tidak pernah tahu), dan penyatuan dengan perkhidmatan luaran. Juga, perhatikan had. Beberapa penyedia membenarkan anda membuat hingga 100 alamat e-mel atau mengirim 200 e-mel setiap jam.

Sandaran Host Web

Sandaran sangat penting, tetapi malangnya, senarai prioriti rendah bagi kebanyakan orang. Anda perlu membuat sandaran laman web, pangkalan data dan fail e-mel anda secara berkala (idealnya dengan sandaran harian). Periksa sama ada syarikat itu menawarkan sandaran, dan berapa kerap mereka membuat sandaran fail anda. Juga, ketahui bagaimana anda dapat memulihkan fail jika ada yang salah. Sebilangan syarikat mengenakan bayaran pemulihan, sementara yang lain memberikan perkhidmatan secara percuma.

Bilangan Domain / Pangkalan Data Addon

Ini penting jika anda merancang untuk menjadi tuan rumah lebih daripada satu laman web dengan rancangan hosting laman web anda. Pelan hosting yang lebih murah selalunya terhad kepada satu laman web sahaja.

Walaupun begitu, jika anda melihat rancangan yang sangat murah dengan domain yang tidak terhad, ketahui bahawa prestasi keseluruhan kemungkinan akan menurun dengan cepat semakin banyak domain yang anda tambahkan. Ini kerana sumber pelayan anda tidak akan skala mengikut jumlah domain yang anda gunakan, mengakibatkan prestasi yang sangat buruk di semua laman web anda.

Sijil SSL

Mengamankan laman web anda dengan sijil SSL dengan cepat menjadi keperluan dan bukan pilihan, jadi bukan hanya laman web e-dagang yang memerlukannya, tetapi juga setiap laman web lain. Google bahkan akan melabel laman bukan https sebagai tidak selamat, yang akan mempengaruhi kadar penukaran anda. SSL (Secure Sockets Layer) pada dasarnya adalah teknologi untuk mewujudkan pautan terenkripsi antara pelayan (host web) dan klien (penyemak imbas). SSL membolehkan maklumat peribadi seperti nombor kad kredit dan maklumat masuk dihantar dengan selamat.

Sijil SSL Australia

Semasa anda meneliti hos web yang berpotensi, lihat apakah mereka menawarkan sijil SSL percuma (sebaiknya dengan pilihan pemasangan 1 klik yang mudah seperti yang dilakukan oleh SiteGround). Sekiranya tidak, anda masih boleh mendapatkan sijil percuma dari Let’s Encrypt, dan minta tuan rumah anda memasangnya untuk anda. Oleh itu, laman web terbaik yang menjadi tuan rumah Australia harus menawarkan ini secara percuma.

Rangkaian pelayan global

Dan itu saja, nampaknya luar biasa untuk merangkumi semua perkara, tetapi hanya mengambil satu langkah pada satu masa. Mungkin juga membuat spreadsheet dan log semua spesifikasi untuk syarikat web hosting Australia yang anda temui, jadi anda mendapat gambaran keseluruhan yang mudah.

ATAU

Soalan Lazim

Apa web hosting terbaik untuk perniagaan kecil?

Pada pendapat kami, hos web terbaik untuk perniagaan kecil adalah Hostinger. Sejujurnya, ini adalah nilai terbaik dari host jika anda melihat kualiti perkhidmatan mereka. Hostinger menawarkan ruang cakera 10GB pada rancangan asas mereka, dan ia dilengkapi dengan SSL, hosting SSD percuma, sokongan 24/7 dan jaminan wang dikembalikan selama 30 hari. Mereka juga pandai menjaga keselamatan pelayan mereka dan berjalan lancar setiap masa.

Berapa banyak hosting web setiap tahun?

Web hosting berharga hanya $ 20 per tahun, walaupun itu murah. Sekiranya anda mahukan hos web berkualiti untuk laman web atau blog perniagaan anda, maka anda boleh menjangkakan bayaran sekitar $ 60 per tahun. Mungkin lebih mahal jika anda ingin mengehoskan laman web yang lebih besar seperti kedai e-dagang kerana anda mungkin memerlukan lebih banyak ruang cakera atau sumber CPU dan RAM.

Bagaimana saya boleh menghoskan laman web saya secara percuma?

Anda boleh menghoskan laman web anda secara percuma dengan WordPress.com dan perkhidmatan serupa. Mereka menguruskan segalanya tetapi anda akan terjebak dengan subdomain dan bukannya domain yang lebih profesional (yourbusiness.com.au). Dengan WordPress, itu adalah perniagaan anda.wordpress.com, perkhidmatan lain yang menawarkan hosting percuma serupa adalah Wix dan Blogger.

Bolehkah saya menghoskan laman web saya di Google?

Google tidak menghoskan laman web atau laman web perniagaan biasa, anda memerlukan penyedia hosting web khusus untuk menghoskan laman web anda. Google memiliki perkhidmatan yang disebut Blogger yang membolehkan anda mendapatkan laman web asas secara percuma, tetapi anda akan terikat dengan sistem pengurusan kandungan tertentu tanpa banyak fleksibiliti yang sesuai dengan reka bentuk.

Bolehkah saya menghoskan laman web saya sendiri di komputer saya?

Anda boleh menghoskan laman web anda sendiri di komputer dengan menggunakan pemasangan tempatan. WAMP adalah istilah yang betul untuk digunakan dan anda boleh menggunakan WampServer untuk memasang timbunan penuh. Ia tidak mudah dilakukan jika anda tidak biasa dengan perkara seperti MySQL, PHP, Apache, dll. Perkara paling mudah dilakukan ialah mengikuti panduan dalam talian untuk memasang WordPress secara tempatan.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Adblock
detector