Web Hosting Terbaik untuk India

Sebagai Agensi Digital dengan BANYAK akaun hosting (kami mempunyai banyak projek sampingan dan ingin bereksperimen ��), saya katakan bahawa kami mendapat idea yang baik tentang apa yang menentukan penyedia hosting web yang hebat.


Semasa menulis ulasan hosting laman web kami, kami melihat banyak faktor, tetapi yang utama adalah �� sokongan dan ⚡ kelajuan. Kami memilih keduanya kerana jika salah satu daripadanya adalah di bawah standar, itu akan memberi kesan besar pada potensi kejayaan laman web anda.

Beberapa jenama / laman web yang menghubungkan ke kandungan kami:
Dipaparkan di laman web

Berdasarkan kajian kami dan tinjauan hosting, ini adalah 9 perkhidmatan hosting web terbaik untuk India:

 1. Hostinger India – Web Hosting Keseluruhan Terbaik
 2. HostGator India – Hos Web Naib Johan
 3. A2 Hosting – Hosting Web Reseller Terbaik
 4. SiteGround – Hosting WordPress Terbaik
 5. InMotion Hosting – Hosting Perniagaan Hebat
 6. GreenGeeks – Host Web Hijau Terbaik
 7. CloudWays – Hosting Awan Terbaik
 8. DreamHost – Tuan Rumah Premium Hebat
 9. BlueHost India – Host Web Hebat untuk Blogger

Ulasan Web Hosting Terbaik India 2020

1. Hostinger

Logo Hostinger

Laman web: hostinger.in
Harga: Rs. 51
Ruang cakera: 10 GB
Sokongan: Sembang Langsung, Tiket
Jangkauan global: Ya

Dengan harga ₹ 51 / bln, sangat sukar untuk mengalahkan Hostinger jika dibandingkan dengan nilai yang ditawarkan. Walaupun pelan tunggal mereka sangat murah, ia tetap dilengkapi dengan ruang cakera SSD 10GB, Sokongan 24/7 yang berkualiti, dan persediaan yang sangat lancar.

Panel kawalan yang dibina khas mereka sangat senang bekerja, malah dilengkapi dengan pembina laman web sendiri. Walaupun kami pasti mengesyorkan menggunakan WordPress (kami MENYUKAI WP) untuk membina laman web anda, ada baiknya mengetahui bahawa mereka juga mempunyai pembangun mereka sendiri yang ditawarkan selain CMS biasa.

Sokongan pelanggan 24/7 mereka sangat responsif dan bermanfaat, yang cukup mengagumkan kerana kebanyakan host bajet kekurangan sokongan, tetapi bukan Hostinger! Jempol besar dari kami di kawasan ini.

Teknologi Hostinger

Untuk jenis hosting, mereka menawarkan hosting bersama (kebanyakan orang memerlukan jenis ini), hosting awan, hosting WordPress, dan hosting VPS.

Pelan hosting bersama adalah seperti berikut:

 1. Pelan Hosting Tunggal: Sangat murah dan sempurna untuk membasahi kaki anda, ia mempunyai kebanyakan ciri rancangan premium. Anda dibenarkan 1 laman web dengan rancangan ini.
 2. Pelan Hosting Premium: Bagi mereka yang ingin membuat skala, nama domain percuma, laman web tanpa had, dan menggandakan kuasa untuk laman web anda.
 3. Pelan Hosting Perniagaan: Sekiranya anda ingin menjadi serius. Semua ciri di atas + sandaran harian, dan lebih banyak sumber pelayan untuk menjadikan laman web anda secepat mungkin.

Selain itu, pada semua rancangan hosting, mereka mempunyai jaminan pengembalian wang selama 30 hari. Buku ini benar-benar tidak boleh difahami!

Kelebihan

 • Sangat murah
 • Sokongan berkualiti
 • Rangkaian pelayan global
 • Mudah untuk digunakan

2. HostGator

Logo Hostgator

Laman web: www.hostgator.com
Harga: Rs. 99
Ruang Cakera: Tidak terhad
Sokongan: Telefon, Sembang Langsung, Tiket

Ditubuhkan pada tahun 2002, HostGator sememangnya merupakan salah satu syarikat hosting web yang paling popular sekarang. Mendapatkan ini sebagai hos web anda akan membolehkan anda membuat laman web yang kelihatan profesional, berfungsi, dan cantik – dan juga mesra pengguna.

Mereka adalah salah satu daripada beberapa penyedia hosting yang menyediakan rancangan yang berpatutan dengan ruang dan lebar jalur yang tidak terhad, hanya untuk beberapa. Pakej hosting mereka termasuk bersama, penjual semula, VPS, pelayan khusus, WordPress, dan Cloud.

Anda mendapat lebih banyak manfaat daripada HostGator apabila anda meningkatkan rancangan anda. Buat masa ini, pakej Bayi mereka adalah rancangan paling popular mereka kerana ia adalah titik permulaan yang hebat. Walau bagaimanapun, anda juga boleh memulakan dengan rancangan Hatchling terutama jika anda hanya ingin memulakan dengan satu laman web. Ingat, ia sudah dilengkapi dengan lebar jalur yang tidak dikira walaupun ia adalah rancangan termurah mereka. Dan tentu saja, anda sentiasa dapat meningkatkan ke rancangan Perniagaan mereka sekiranya keperluan anda memerlukan lebih banyak ciri.

Nah, HostGator menjamin masa operasi 99.9%. Jaminan ini disertakan dengan janji bahawa mereka akan membayar anda kredit sebulan sekiranya mereka gagal atas komitmen ini. Walau bagaimanapun, dengan rekod prestasi HostGator yang berterusan, kami ragu bahawa anda akan mendapat bayaran balik sama sekali (dan sekali lagi, ini adalah perkara yang baik kerana anda mahukan masa dan bukannya pampasan).

Sebab semua alasan di atas (dan lebih banyak lagi di bawah) mengapa kami memberi mereka tempat nombor 1. Mereka benar-benar layak mendapatkannya, pada pendapat kami.

Kepantasan

Mempunyai pelayan yang pantas dan boleh dipercayai mungkin salah satu sebab mengapa HostGator begitu popular.

Tidak perlu dikatakan, pengguna dari seluruh dunia juga akan mengalami kepantasan yang baik ketika anda menghoskan laman web anda di HostGator (mereka mempunyai pelanggan dari seluruh dunia, ingatlah anda). Pelayan mereka di AS sangat kuat, itulah sebabnya.

Sokongan

HostGator dengan bangga memberikan sokongan pelanggan 24/7/365 kepada pelanggan mereka. Selalu akan ada pakar HostGator untuk membantu anda mengatasi masalah dan masalah anda melalui sembang langsung, telefon, dan e-mel. Pangkalan pengetahuan artikel mereka juga sangat membantu jika anda menghadapi masalah.

Kelebihan

 • Nilai untuk wang
 • Kelajuan yang hebat

3. A2 Hosting

Logo Hosting A2

Laman web: www.a2hosting.com
Harga: USD $ 3.92
Ruang cakera: Tidak terhad
Sokongan: Telefon, Sembang Langsung, Tiket
Jangkauan global: Ya

Anda mungkin belum pernah mendengar mengenai A2 Hosting – tetapi sebenarnya sudah wujud sejak tahun 2001. Dan walaupun mereka mempunyai profil rendah selama ini, mereka sebenarnya mempunyai reputasi yang baik di kalangan pengguna. Sebenarnya, mereka hampir selalu memasukkan 10 ulasan teratas di hosting laman web (ya, itu bagus).

A2 Hosting dilengkapi dengan 3 pakej hosting bersama, seperti berikut:

 1. Lite – Dengan hanya $ 3,92 sebulan, pakej ini membolehkan anda memiliki 1 laman web, ruang storan tanpa had, dan lebar jalur tanpa had.
 2. Swift – Dengan harga $ 4,90 sebulan, rancangan Swift mereka menawarkan sumber 2 kali ganda dari rancangan termurah mereka. Anda boleh memiliki bilangan laman web yang tidak terhad dengan rancangan ini dan juga mendapat ruang simpanan dan lebar jalur yang tidak terhad.
 3. Turbo – Sebagai rancangan terpantas A2 Hosting, pakej ini berharga $ 9.31 sebulan. Selain laman web tanpa had, ruang penyimpanan tanpa had, dan lebar jalur tanpa had, rancangan ini juga merangkumi pemecut laman web A2 Hosting.

Melihat pakej hosting mereka, anda dapat melihat bahawa anda akan mendapat lebih banyak ciri dan kelajuan semasa rancangan anda ditingkatkan.

Inilah yang paling kami sukai mengenai A2 Hosting – jaminan wang dikembalikan bila-bila masa. Mereka mempunyai jaminan wang dikembalikan 30 hari standard tetapi mereka juga mempunyai jaminan wang dikembalikan bila-bila masa bagi mereka yang melanggan rancangan mereka yang lebih lama.

Oleh itu, jika anda memutuskan untuk membayar selama 3 tahun untuk menjimatkan wang (rancangan yang lebih lama mempunyai diskaun terbesar dalam pakej hosting, anda tahu) dan kemudian memutuskan untuk membatalkan rancangan anda setelah katakan 1 tahun – mereka akan memberi anda pengembalian wang bersamaan dengan 2 tahun yang tidak digunakan (prorata). Walau bagaimanapun, terdapat beberapa peringatan – yuran pendaftaran domain dan yuran penghijrahan anda (jika ada) tidak akan dikembalikan. Namun, jaminan pengembalian wang bila-bila masa mereka berada di luar dunia ini.

Untuk jaminan waktu operasi mereka, mereka berkomitmen untuk memberikan 99.9% waktu operasi kepada pelanggan mereka. Walaupun secara realistik, mereka tidak sempurna di kawasan ini – tetapi masih bagus.

Kepantasan

Lihatlah nama rancangan harga mereka dan anda akan melihat bahawa ada satu tema umum – speed (Lite, Swift, Turbo). Anda dijamin mempunyai laman web yang pantas dengan A2 Hosting (itu adalah titik terbaik mereka). Jadi, fikirkan rancangan mereka dengan cara ini – satu cepat, yang lain lebih pantas, dan yang terakhir adalah yang terpantas.

Sokongan

Pasukan sokongan A2 Hosting bagus. Pangkalan pengetahuan mereka penuh dengan artikel bermanfaat yang akan terbukti berguna jika anda menyelesaikan masalah. Dan jika anda ingin bercakap dengan seseorang, anda boleh melakukannya melalui e-mel, telefon, dan sembang langsung.

Kelebihan

 • Pelayan di AS, Eropah, dan Singapura (SG sangat bagus untuk laman NZ)
 • Ruang cakera dan lebar jalur tidak terhad pada semua rancangan
 • Jaminan wang dikembalikan bila-bila masa

Keburukan

 • Tiada pelayan di India
 • Pelan termurah adalah terhad dan tidak terlalu pantas
 • Jaminan masa operasi 99.9% tidak boleh dipercayai

4. SiteGround

Logo SiteGround

Laman web: www.siteground.com
Harga: USD $ 3.95
Ruang cakera: 10 GB
Sokongan: Telefon, Sembang Langsung, Tiket
Jangkauan global: Ya

Ditubuhkan pada tahun 2004, SiteGround kini menjadi tuan rumah lebih dari satu juta laman web di seluruh dunia. Pilihan hosting mereka termasuk bersama, WordPress, pelayan khusus, dan cloud. Pelayan berkuasa mereka yang terdapat di seluruh dunia memungkinkan untuk memenuhi keperluan pengguna mereka. Sebenarnya, SiteGround disyorkan oleh WordPress itu sendiri. Tetapi tentu saja, ia dapat menjadi tuan rumah Sistem Pengurusan Kandungan (CMS) yang lain juga.

SiteGround paling popular untuk rancangan bersama. Mereka mempunyai 3 sistem harga untuk ini, dan kami akan memberitahu anda lebih banyak mengenai mereka dalam senarai di bawah.

 1. StartUp – Ini adalah rancangan mereka yang disarankan untuk memulakan kehadiran web. Dengan harga pengenalan $ 3,95 sebulan (harga biasa adalah $ 11,95), anda dibenarkan 1 laman web dan diberi ruang penyimpanan 10GB. Anda juga boleh mempunyai sehingga 10,000 pelawat setiap bulan.
 2. GrowBig – SiteGround mengesyorkan pakej ini untuk mengembangkan laman web. Dengan harga $ 5,95 sebulan (harga biasa adalah $ 19,95), anda boleh memiliki jumlah laman web yang tidak terhad bersama dengan ruang penyimpanan 20GB dan 25,000 pelawat setiap bulan.
 3. GoGeek – Sekiranya anda mahukan yang terbaik dari SiteGround, mereka menawarkan rancangan peringkat teratas mereka dengan harga perkenalan $ 11.95 (harga biasa ialah $ 34.95). Ia dilengkapi dengan laman web tanpa had, ruang penyimpanan 30GB, dan 100,000 pelawat setiap bulan.

Nama rancangan SiteGround memberi anda idea mengenai apa yang anda perolehi. Sekiranya anda hanya mengikuti ciri-ciri penting mereka, anda boleh mendapatkan (atau memulakan) pakej StartUp mereka. Namun, jika anda mahukan ciri premium dengan pakej anda, pilih rancangan GrowBig mereka. Dapatkan rancangan GoGeek mereka jika anda mahukan yang terbaik (ciri geeky) yang termasuk dalam pakej anda.

SiteGround juga merupakan salah satu penyedia hosting yang berani yang memberikan 99.9% masa operasi – dan beberapa imbuhan jika mereka gagal pada janji ini. Perlu diingat, bagaimanapun, bahawa kita berbicara tentang 99.9% purata waktu operasi setiap tahun, bukan bulanan.

Jadi, inilah perjanjiannya. Mereka akan memberi anda hosting percuma selama satu bulan apabila waktu operasi tahunan mereka turun antara 99.0 hingga 99.9%. Dan jika turun lebih rendah daripada itu, mereka akan memberi anda 1 bulan untuk setiap peratusan. Wah. Tetapi sekali lagi, SiteGround mempunyai rekod waktu operasi yang sangat baik – peluangnya sangat rendah sehingga mereka akan jatuh di bawah jaminan uptime tahunan 99.9% mereka.

Kepantasan

Pelayan data SiteGround (terdapat di UK, Chicago, Belanda, dan Singapura) sangat SANGAT dipercayai. Itu cukup kuat untuk jangkauan global, itu pasti. Terlebih lagi, SiteGround juga dilengkapi dengan CDN percuma (CloudFlare) yang juga menyumbang kepada kelajuan laman webnya.

Sokongan

Terdapat banyak cara untuk berhubung dengan pakar SiteGround – mereka mempunyai sokongan telefon, sembang langsung, dan e-mel 24/7.

Kelebihan

 • Sokongan pelanggan yang hebat
 • Banyak pusat data di seluruh dunia
 • Disyorkan oleh WordPress

Keburukan

 • Tiada pelayan di India
 • Kadar pembaharuan tinggi (sehingga 3 kali)
 • Tiada domain percuma

5. Inmotion Hosting

logo inmotion hosting

Laman web: www.inmotionhosting.com
Harga: USD $ 6.39
Ruang cakera: Tidak terhad
Sokongan: Telefon, Sembang Langsung, Tiket
Jangkauan global: Tidak

InMotion telah membangun reputasi yang baik sejak pertama kali dibentuk pada tahun 2001. Hari ini, ia mempunyai sekitar 300,000 laman web dengan pelanggan dari seluruh dunia. Pilihan hosting mereka termasuk bersama, VPS, penjual semula, WordPress, dan pelayan khusus.

Dengan menumpukan pada hosting peringkat perniagaan, InMotion mempunyai 3 rancangan hosting bersama:

 1. Pelancaran – Mereka menawarkan harga pengenalan $ 3,99 untuk ini (harga biasa adalah $ 7,99). Anda boleh memiliki sehingga 2 laman web dan mendapatkan ruang tanpa had dan lebar jalur tanpa had.
 2. Power – Pelan harga pertengahan mereka mempunyai harga perkenalan $ 5.99 (harga biasa adalah $ 9.99). Untuk rancangan ini, anda dibenarkan sehingga 6 laman web dan juga mendapat ruang tanpa had dan lebar jalur tanpa had.
 3. Pro – Pelan harga tertinggi mereka kini mempunyai harga perkenalan $ 13.99 (harga biasa ialah $ 15.99). Dengan ini, anda boleh memiliki bilangan laman web yang tidak terhad dan juga mendapat ruang dan lebar jalur yang tidak terhad.

Ketahui bahawa pelan Tenaga adalah 2 kali lebih baik daripada pelan Pelancaran (rancangan termurah mereka). Walau bagaimanapun, rancangan Pro mereka adalah 2 kali lebih baik dari segi ciri dan prestasi daripada rancangan Power. Oleh itu, setiap rancangan menjadi lebih baik dan lebih baik semasa anda menaik taraf.

Mengenai jaminan waktu operasi InMotion, mereka berkomitmen untuk memberikan jaminan uptime 99.95% kepada pelanggan mereka. Dan ya, mereka lebih kurang dapat menyampaikannya – mereka boleh dipercayai, itulah sebabnya mereka membuat senarai ini.

Kepantasan

InMotion mempunyai kelajuan yang pantas. Sebenarnya, kelajuan mereka lebih pantas daripada pantas – mereka pantas. Ini bagus untuk SEO dan keseluruhan pengalaman pengguna.

Sekiranya kepantasan adalah salah satu masalah utama anda, ketahui bahawa InMotion adalah pertaruhan yang selamat di kawasan ini.

Sokongan

InMotion mempunyai banyak pilihan untuk sokongan pelanggan dari dokumen yang luas (artikel di pangkalan pengetahuan mereka) hingga e-mel (sistem tiket) hingga sokongan telefon untuk sembang langsung ke komunikasi skype. Walau bagaimanapun, perhatikan bahawa mereka mendapat ulasan bercampur mengenai kualiti pilihan sokongan mereka. Sebilangan besar masa mereka bagus – tetapi ada juga ketika mereka tidak begitu baik dalam aspek perniagaan mereka.

Kelebihan

 • Jaminan wang dikembalikan (30 hari untuk dikongsi, 90 hari untuk VPS dan penjual semula)
 • Waktu operasi yang boleh dipercayai
 • Ruang tidak terhad dan lebar jalur tanpa had walaupun pada pelan terendah

Keburukan

 • Pelayan hanya ada di AS
 • Pelan pembaharuan yang mahal
 • Proses pengesahan yang panjang terutama bagi orang di luar AS

6. GreenGeeks

Logo GreenGeeks

Laman web: www.greengeeks.com
Harga:
USD $ 2.95
Ruang cakera: Tanpa had
Sokongan: Telefon, Sembang Langsung, Tiket

GreenGeeks ditubuhkan pada tahun 2008 dan menjadikannya sebagai senarai hosting web terbaik kami kerana banyak sebab (seperti yang akan anda ketahui nanti). Mereka mempunyai banyak pilihan hosting seperti dikongsi, penjual semula, WordPress, dan VPS. Dengan pusat data mereka yang kuat di Phoenix, Chicago, Montreal, Toronto, dan Amsterdam, pelanggan di seluruh dunia mendapat manfaat daripada perkhidmatan mereka.

Apa yang membezakan GreenGeeks daripada pesaingnya (termasuk yang ada dalam senarai ini) adalah komitmen mereka terhadap alam sekitar. Mereka adalah hos web yang mesra alam dan mereka mengembalikan 3 kali (300%) tenaga yang mereka habiskan menjadi tenaga boleh diperbaharui. Ya, laman web pelanggan mereka semuanya digerakkan oleh tenaga yang boleh diperbaharui. Bukankah itu luar biasa??

Sekiranya anda peka terhadap alam sekitar seperti kami, anda akan berbangga menjadi sebahagian daripada usaha GreenGeek dalam membantu sifat semula jadi ibu. Anda bahkan boleh memilih untuk menggunakan lencana pensijilan hijau mereka di laman web anda untuk menyebarkan kesedaran lebih lanjut.

Komitmen masa operasi GreenGeeks adalah 99.9% dan kami dapat memberitahu anda bahawa mereka mempunyai rekod yang tetap dalam peratusan ini.

Kepantasan

Speed ​​sebenarnya adalah salah satu titik terkuat GreenGeeks – mereka mengutamakan bidang ini dalam perkhidmatan mereka dan ini menunjukkan prestasi mereka. Selain mempunyai pelayan yang kuat, mereka juga menggunakan SSD untuk penyimpanan dan bukannya HDD (SSD lebih cepat). Mereka juga menggunakan CDN dalam perkhidmatan mereka (mereka menggunakan CloudFlare).

Sokongan

Pasukan sokongan GreenGeeks adalah kumpulan yang boleh dipercayai. Mereka mempunyai sistem tiket 24/7 (e-mel), sokongan telefon, dan chat. Pangkalan pengetahuan mereka merangkumi artikel dan tutorial berguna mengenai pelbagai kategori (mis. Laman web, domain, hosting, dll.).

Kelebihan:

 • Persediaan mesra alam (super hijau!)
 • Ruang simpanan dan lebar jalur tanpa had pada semua rancangan
 • Jaminan wang dikembalikan 30 hari

Keburukan

 • Tiada pelayan di India
 • Harga perkenalan hanya bagus untuk pembayaran 3 tahun.

7. Cloudways

Logo Cloudways

Laman web: www.cloudways.com
Harga:
USD $ 10
Ruang cakera: 25 GB
Sokongan: Telefon, Sembang Langsung, Tiket

CloudWays, seperti namanya, adalah penyedia hosting awan. Sudah wujud sejak 2012 dan terus berkembang sepanjang tahun.

Bertindak sebagai penghubung antara pelanggan dan penyedia hosting, ini memudahkan segalanya bagi pengguna mereka. Cara kerjanya ialah anda memilih sistem pengurusan kandungan (mis. WordPress) dan kemudian memilih pelayan untuk laman web anda. Pilihan anda boleh menjadi salah satu daripada yang berikut:

 1. DigitalOcean
 2. Vultr
 3. GCE
 4. AWS
 5. Linode

Inilah yang anda akan dapat dengan rancangan permulaan mereka:

 1. Pelan Permulaan DigitalOcean ($ 10) – ruang 20GB, RAM 1GB, lebar jalur 1TB.
 2. Pelan Permulaan Vultr ($ 11) – ruang 25GB, RAM 1GB, lebar jalur 1TB.
 3. Pelan Permulaan GCE ($ 33.30) – ruang 20GB, RAM 1.7GB, lebar jalur 2 TB.
 4. Pelan Permulaan AWS ($ 36.51) – ruang 4GB, RAM 1.75GB, lebar jalur 2 TB.
 5. Pelan Permulaan Linode (12) – ruang 25GB, RAM 1GB, lebar jalur 1TB.

Sekiranya anda mempertimbangkan untuk mendapatkan penyedia hosting awan, perhatikan bahawa CloudWays adalah salah satu yang terbaik (jika bukan yang terbaik – sekali lagi, itulah sebabnya mereka berjaya masuk ke senarai kami).

Kepantasan

Anda dijamin kelajuan pelayan cepat apabila anda memilih untuk mencari penyedia hosting awan. Sebab untuk ini adalah bahawa hosting awan melibatkan penggunaan kelompok pelayan yang terdapat di seluruh dunia. Sekiranya pengguna memerlukan banyak sumber, pelayan lain selalu ada sebagai sandaran. Oleh itu, kemungkinan ditutup ketika kelebihan beban adalah peluang tipis hingga sifar.

Sokongan

CloudWays mempunyai asas pengetahuan artikel di laman web mereka. Dan tentu saja, anda selalu dapat memperoleh semua maklumat yang anda perlukan di internet (melalui dokumentasi, tutorial video, forum, dll.).

Sekiranya anda ingin berbincang dengan pakar, anda juga dapat menghubungi pasukan sokongan Cloudways 24/7 melalui sembang langsung, telefon, dan e-mel (sistem tiket).

Kelebihan:

 • Hoskan jumlah laman web yang tidak terhad
 • Sangat berskala
 • Pelbagai pembekal

Keburukan:

 • Pelan agak mahal
 • Sebilangan pengetahuan teknikal diperlukan
 • Tiada panel kawalan

8. Dreamhost

Logo DreamHost

Laman web: www.dreamhost.com
Harga:
$ 7.95 (USD)
Ruang cakera: Tanpa had
Sokongan: Telefon, Sembang Langsung, Tiket

Anda mungkin sudah biasa dengan DreamHost seperti yang ada sejak tahun 1996. Kini ia menjadi tuan rumah sekitar 1.5 juta laman web dan jumlahnya bertambah setiap hari.

Pilihan hosting mereka termasuk bersama, khusus, VPS, cloud, dan WordPress. Yang paling popular adalah hosting dikongsi dan anda boleh melanggan pelan dan membayar bulanan, tahunan atau tiga tahunan (setiap 3 tahun). Penerangan yang lebih terperinci mengenai rancangan hosting mereka disenaraikan di bawah.

 1. Shared Starter – Dengan harga pengenalan hanya $ 2.59 sebulan, rancangan ini membolehkan anda memiliki 1 laman web dan domain percuma selama 1 tahun (jika anda membayar di muka selama 1 tahun penuh). Anda juga akan mendapat trafik tanpa had, lebar jalur yang tidak dimeterai, storan SSD, dan sijil SSL percuma.
 2. Shared Unlimited – Dengan harga $ 5,95 (harga pengenalan), rancangan ini membenarkan laman web tanpa had, domain percuma selama 1 tahun (jika dibayar setiap tahun), lalu lintas tanpa had, lebar jalur tidak bermeter, penyimpanan SSD, dan sijil SSL percuma.

Seperti yang anda lihat, DreamHost hanya mempunyai 2 rancangan harga untuk pilihan hosting bersama. Pakej Shared Starter sangat bagus untuk permulaan sementara Shared Unlimited lebih ditujukan untuk laman web perniagaan. Anda boleh mendapatkan rancangan termurah hanya untuk menguji sesuatu – dengan pengetahuan bahawa anda boleh meningkatkan setiap saat.

Yang paling mengesankan kami dengan DreamHost adalah jaminan masa operasi mereka sebanyak 100%. Ini sebenarnya termasuk dalam syarat perkhidmatan mereka – bahawa pelanggan mereka akan diberi pampasan sekiranya mereka gagal menunaikan janji ini.

Jadi, inilah perjanjiannya. Mereka akan memberi penghargaan kepada anda sepanjang hari untuk setiap jam waktu henti. Terdapat pengecualian untuk ini, bagaimanapun, seperti waktu henti yang diumumkan dan gangguan perkhidmatan. Juga, terdapat pampasan maksimum pelanggan sebanyak 10% pada bayaran pembaharuan seterusnya. Secara keseluruhan, masih bagus.

Juga, perhatikan bahawa waktu henti akan dihitung berdasarkan laporan pelanggan. Anda perlu menghantar tiket dan melaporkan masalah agar waktu henti dihitung. Namun, semuanya baik-baik saja – seperti yang anda ketahui, mereka akan berusaha sebaik mungkin agar tidak mengalami waktu henti agar tidak kehilangan wang dalam proses.

Kepantasan

Kelajuan DreamHost baik – tetapi tidak sehebat pesaing utama dalam laporan ini. Ingat, masa muat halaman yang ideal adalah 1 saat atau kurang. Dan DreamHost kadang-kadang bergelut di kawasan ini (tetapi hanya sedikit).

Sokongan

Sejauh sokongan pelanggan, DreamHost pasti dapat memberikan. Mereka mempunyai sembang langsung 24/7, yang sangat bagus. Anda juga boleh menghubungi mereka melalui e-mel dan melalui akaun Twitter mereka. Dan tentu saja, mereka juga mempunyai asas pengetahuan mengenai artikel dan forum berguna untuk perbincangan.

Perhatikan bahawa mereka tidak mempunyai sokongan telefon. Namun, mereka memberikan pilihan untuk melanggan fitur panggilan balik mereka. Anda perlu membayar lebih banyak untuk ini (walaupun masih merupakan pilihan yang baik, menurut pendapat kami).

Kelebihan:

 • Jaminan wang dikembalikan selama 97 hari untuk pembayaran kad kredit (hosting bersama sahaja)
 • Pelan kualiti
 • Jaminan masa operasi 100%

Keburukan:

 • Tiada jaminan wang dikembalikan untuk rancangan lain
 • Tiada pelayan di India
 • Bayaran pembaharuan yang mahal

9. Bluehost

Logo Bluehost

Laman web: www.bluehost.com
Harga:
$ 3.95 (USD)
Ruang cakera: 50 GB
Sokongan: Telefon, Sembang Langsung, Tiket

BlueHost adalah penyedia hosting yang sangat besar. Bersama dengan Syarikat saudaranya (HostMonster, iPage, dan FastDomain), kini menjadi tuan rumah lebih dari 2 juta laman web di seluruh dunia. Pilihan hosting mereka termasuk bersama, khusus, VPS, dan cloud – dengan perkhidmatan hosting yang paling popular adalah hosting bersama.

Hosting bersama BlueHost hadir dengan 4 rancangan harga:

 1. Pelan Asas – Dengan harga pengenalan $ 3,95 (harga biasa ialah $ 7,99), anda boleh membuat 1 laman web semasa dalam rancangan ini. Ia juga dilengkapi dengan ruang penyimpanan SSD 50GB, lebar jalur yang tidak dimeterai, nama domain, dan sijil SSL percuma.
 2. Pelan Plus – Dengan hanya harga $ 5,95 sebagai harga pengenalan (harga biasa adalah $ 10,99), anda boleh membuat laman web dengan jumlah ini tanpa had. Anda juga akan mendapat ruang storan SSD tanpa had, lebar jalur tidak bermeter, dan sijil SSL percuma.
 3. Choice Plus – Juga dengan harga pengenalan $ 5,95 (harga biasa adalah $ 14,99), anda mendapat laman web tanpa had, ruang penyimpanan SSD tanpa had, lebar jalur yang tidak dimeterai, dan sijil SSL percuma dengan rancangan ini.
 4. Pro Plan – Pelan termahal mereka kini mempunyai harga perkenalan $ 13.95 (harga biasa ialah $ 23.99). Ini dilengkapi dengan laman web tanpa had, storan SSD tanpa had, lebar jalur yang tidak dimeterai, dan SSL percuma.

Tidak perlu dikatakan, anda akan mendapat lebih banyak ciri, kuasa, dan kelajuan semasa anda menaikkan rancangan anda. Yang tidak biasa dengan harga pengenalan BlueHost ialah mereka menawarkan harga yang sama untuk rancangan Plus dan Choice Plus. Walaupun rancangan harga lebih tinggi (dalam harga biasa) mempunyai harga perkenalan yang sama dengan rancangan yang lebih murah, perhatikan bahawa ia dilengkapi dengan harga pembaharuan yang lebih tinggi.

Untuk jaminan masa operasi mereka, BlueHost memberikan uptime 99,99%. Dan percayalah apabila kami mengatakan bahawa mereka benar-benar merupakan salah satu Syarikat yang paling dipercayai ketika datang ke masa operasi.

Kepantasan

Anda tidak akan menghadapi masalah dengan kepantasan apabila memilih untuk memilih BlueHost sebagai penyedia hosting anda. Mereka hadir dengan CDN percuma (CloudFlare) dan anda hanya perlu mengaktifkannya pada panel kawalan anda untuk menggunakannya.

Sokongan

BlueHost mempunyai pusat bantuan dengan artikel dan panduan berguna untuk pelanggan mereka. Sekiranya anda ingin bercakap dengan pasukan sokongan mereka, anda boleh menghubungi mereka melalui e-mel (sistem tiket) atau sembang langsung (24/7).

Kelebihan:

 • Keselamatan yang baik
 • Harga yang kompetitif
 • Mesra pengguna

Keburukan:

 • Kadar pembaharuan yang tinggi
 • Tiada pilihan pembayaran balik untuk nama domain
 • Perkhidmatan penghijrahan laman web tidak percuma

penyelidikan web hosting india

Web Hosting India: Cara Mencari Yang Terbaik?

Penyedia hosting web mana yang harus saya jalani adalah salah satu soalan paling biasa yang kami dapat (dan satu mengenai bagaimana sebenarnya untuk membina laman web). Yang dianggap terbaik semuanya berdasarkan pendapat dan objektif. Walaupun anda dapat mencari di web tanpa henti, lebih mudah untuk memutuskan mana yang harus anda jalani apabila anda mempunyai semua maklumat.

Halaman ini akan membantu anda dalam memilih penyedia hosting kegemaran anda. Semasa mencari syarikat hosting laman web terbaik untuk India, ada beberapa perkara yang perlu diberi perhatian. Anda mesti mengambil kira jenis hosting yang ada serta ciri apa yang harus anda cari.

Jenis Web Hosting Di India

Walaupun pilihan percuma dan murah digunakan pada awal perniagaan anda, keperluannya akan meningkat dan hosting web anda harus berubah. Pelbagai jenis perkhidmatan hosting laman web boleh membingungkan, dan penting untuk mengetahui apa itu sehingga anda dapat memilih jenis terbaik untuk keperluan anda.

Hosting Berkongsi

grafik hosting bersamaHosting bersama adalah jenis yang paling biasa, di sini host web meletakkan banyak laman web pada satu pelayan, semua laman web berkongsi sumber pelayan. Hosting bersama adalah pilihan yang bagus untuk mereka yang mencari hosting yang berpatutan, mudah dan tidak memerlukan pengetahuan lanjutan untuk dikendalikan, dan mempunyai panel kawalan yang mudah (biasanya cPanel). Dua kebimbangan terbesar adalah keselamatan dapat diancam dengan mudah, dan hosting bersama tidak dapat menangani lalu lintas yang tinggi ke laman web. Hosting bersama adalah pilihan yang bagus untuk perniagaan kecil atau perniagaan dengan anggaran. Kebanyakan host yang dikongsi menyokong CMS yang paling biasa seperti WordPress, Joomla, Drupal, dll.

Hosting VPS

VPS adalah akronim yang bermaksud pelayan peribadi maya, jadi hosting VPS meniru pelayan khusus dalam lingkungan hosting bersama. Secara teknikal, ia dapat dilihat sebagai gabungan hosting pelayan khusus dan hosting bersama. Oleh kerana ia bukan pelayan khusus, ia lebih murah. Ia juga dapat disesuaikan dan rancangan hosting biasanya mudah diskalakan. Kekurangan terbesar adalah bahawa ia lebih mahal daripada hosting yang dikongsi tetapi anda semakin banyak menggunakannya, dan ia juga merupakan penyelesaian yang sesuai untuk pelayan permainan, hos pelayan Minecraft terbaik menggunakan hosting VPS.

Hosting Pelayan Dedicated

Hosting pelayan khusus adalah sejenis konfigurasi hosting yang dikhaskan untuk satu laman web atau satu tujuan. Oleh kerana jenis hosting ini tidak tersedia untuk beberapa pelanggan, seperti hosting bersama, ia dapat menangani lalu lintas yang tinggi. Ia juga fleksibel, mempunyai prestasi tinggi dan boleh dipercayai. Jenis web hosting ini sangat sesuai untuk syarikat besar dengan sistem kritikal misi.

Cloud Hosting

Cloud hosting didasarkan pada teknologi pengkomputeran yang membolehkan sebilangan besar mesin yang berfungsi sebagai satu sistem. Walaupun teknologi hosting lain, termasuk yang dikongsi dan dikhususkan, beroperasi hanya pada satu mesin, hosting Cloud dapat menggunakan beberapa mesin dan mempunyai keamanan yang dijamin di banyak pelayan. Ini adalah pilihan yang bagus untuk mereka yang memerlukan fleksibiliti dan skalabiliti. Ia mempunyai kos berulang dan anda tidak akan mempunyai kawalan konfigurasi. Ini adalah pilihan yang bagus untuk mereka yang tidak mahu kawalan langsung syarikat perniagaan.

Hosting Penjual Semula

Reseller Hosting adalah sejenis hosting web di mana pengguna mempunyai jumlah ruang dan lebar jalur cakera keras yang diperuntukkan yang dapat digunakan oleh pihak ketiga untuk menjadi tuan rumah laman web. Penjual semula biasanya akan membeli ruang tersebut secara borong dan kemudian menjualnya kepada bakal pelanggan. Ini adalah pilihan lain yang memberikan fleksibiliti dan juga lebih berpatutan. Host web melakukan perkara teknikal untuk anda dan anda boleh memberi tumpuan kepada sokongan pelanggan. Oleh kerana perkhidmatan anda terhad, jika ada yang tidak betul, anda perlu menangani kerosakan sekiranya ada yang tidak kena di hujung hos web.

Hosting WordPress Terurus

Hosting WordPress Terurus berbeza dari hosting lain kerana ia adalah perkhidmatan concierge. Semua aspek teknikal dikendalikan oleh penyedia hosting, yang hanya menumpukan pada laman web WP. Aspek yang mereka kendalikan merangkumi skalabilitas, waktu buka laman web, sandaran harian, kemas kini WordPress, kelajuan, dan keselamatan. Jumlah kawalan benar-benar menjadikan kebaikan dan keburukan hosting wp yang dikendalikan. Sangat bagus jika anda baik-baik saja dengan kawalan yang kurang (tetapi keselamatan, kelajuan dan sokongan yang hebat), yang mana banyak syarikat permulaan, tetapi, jika anda adalah perniagaan yang lebih besar, anda mungkin melihat ini sebagai kelemahan.

pelayan pengaturcaraan di India

Ciri-ciri Apa Yang Saya Cari?

Sekarang setelah anda memahami asas pelbagai jenis hosting web untuk India, anda perlu mengetahui ciri apa yang harus anda cari bergantung pada saiz syarikat anda dan apa yang ingin anda capai. Perkara-perkara yang perlu dicari ketika mencari perkhidmatan hosting web akan menjadikan projek yang penuh tekanan menjadi sesuatu yang menyeronokkan.

Lokasi pelayan

peta lokasi pelayanAnda ingin memastikan perkhidmatan hosting yang anda gunakan berpusat di atau di sekitar India (Singapura mungkin pertaruhan terbaik anda di sini). Sebabnya mudah. Sekiranya anda mendasarkan laman web anda di negara lain daripada itu akan mengakibatkan masalah dengan kepantasan. Anda akan mengalami kelewatan, masa memuat yang lebih perlahan, dan hanya kelewatan umum. Untuk menjadikan prosesnya sangat mudah, simpan perkhidmatan hosting web yang anda pilih dekat dengan anda (jika anda berpusat di tempat lain, kami juga mempunyai perbandingan hosting web untuk Australia, UK, Kanada, Ireland, Malaysia, Brazil, Pakistan, Indonesia, dan New Zealand).

Ruang cakera

Penyimpanan penting kerana ia menentukan berapa banyak fail yang boleh anda muat naik ke laman web anda. Untuk perniagaan kecil atau mungkin blog, laman web mudah boleh dilakukan dan hanya memerlukan beberapa gigabait. Malangnya, jika anda syarikat yang lebih besar atau hanya mempunyai projek yang lebih besar daripada anda memerlukan ruang simpanan sebanyak yang anda dapat. Anda ingin memanfaatkan perkhidmatan hosting yang menawarkan pemacu SSD yang berprestasi lebih baik daripada pemacu standard yang digunakan.

Sijil SSL

Sijil SSLMemiliki sijil SSL adalah suatu keharusan hari ini! Ini bermaksud mempunyai laman web yang selamat (https: //) dan Google juga menyukainya, kerana mereka tidak rahsia lagi bahawa memiliki sijil SSL adalah salah satu faktor pemeringkatan dalam hasil carian mereka. Nasib baik, sijil SSL percuma hari ini, dan kebanyakan penyedia hosting web menawarkannya. Sekiranya anda belum mengaktifkan SSL, anda boleh mendapatkan sijil percuma dari Let’s Encrypt.

Waktu tamat

Semasa mencari hosting web terbaik di India, anda pasti ingin mencari perkhidmatan yang menyediakan masa pelayan yang baik. Pada dasarnya, 99.9% host web di India menjanjikan waktu operasi yang optimum. Janji tidak selalu boleh dipercayai. Sebelum mendedikasikan diri anda atau syarikat anda untuk perkhidmatan, pastikan anda meneliti dan membaca ulasan tentang hos web yang anda pertimbangkan untuk mendapatkan konsensus umum mengenai seberapa baik waktu operasi.

Sokongan

Ciri besar yang perlu diperhatikan adalah sokongan, baik perkhidmatan dan pelanggan. Walaupun banyak yang menganggapnya sebagai jenis sokongan yang sama. Mempunyai layanan dan sokongan pelanggan yang baik adalah tentang dapat mengartikulasikan dengan betul bagaimana menyelesaikan masalah dan masalah teknikal sambil memastikan pelanggan merasa dihargai dan berpuas hati. Sokongan yang baik adalah suatu kemestian! Adalah idea yang baik untuk mencari ulasan pengguna mengenai perkhidmatan sokongan, kerana tidak dibuat sama, seperti yang kami dapati dalam perbandingan InMotion Hosting vs Bluehost kami.

Sandaran

Ciri yang tidak boleh dilupakan, tetapi selalunya adalah sistem sandaran. Mana-mana orang yang pernah menggunakan komputer dalam kapasiti apa pun tahu bahawa menyandarkan fail dan data anda adalah mustahak. Semasa membuat laman web melalui pelayan hosting web, sangat penting anda membuat sandaran pangkalan data, fail e-mel dan laman web anda hampir setiap hari. Semasa memilih hosting laman web terbaik di India, pastikan untuk memeriksa seberapa kerap perkhidmatan membuat sandaran pangkalan data anda dan jika mereka mengenakan bayaran untuk pemulihan kembali.

Lebar jalur

Lebar jalur adalah jumlah data yang dapat dipindahkan antara laman web anda, penggunanya, dan internet. Sekiranya anda mempunyai komputer dari dulu, anda mungkin ingat internet dial-up dan lebar jalur sail. Semasa mencari web hosting, anda ingin memastikan bahawa tawarannya bagus. Ini berlaku terutamanya untuk hosting bersama. Sekiranya laman web di pelayan mengalami banyak lalu lintas, laman web lain akan dimuat lebih perlahan. Oleh itu ingat: semakin tinggi lebar jalur, semakin banyak orang yang boleh melayari laman web anda.

Bilangan domain / laman web addon yang dibenarkan

Untuk syarikat permulaan yang mencari rancangan hosting web yang paling mudah, anda mungkin hanya memerlukan satu laman web. Perkhidmatan hosting web yang hanya menawarkan satu domain juga merupakan pilihan termurah, tetapi jika anda ingin menambahkan lebih banyak laman web, anda harus memastikan hosting web anda dapat mendukungnya. Walaupun kebanyakan rancangan hosting web memungkinkan sebanyak subdomain yang anda suka, anda harus memastikan bahawa mereka dapat menyokong lebih banyak domain jika itu yang diperlukan oleh perniagaan anda.

Maklumat lain yang perlu diingat

Seperti kebanyakan perkara yang melibatkan teknologi, orang mempunyai beberapa kekeliruan mengenai terminologi yang berkaitan dengan hosting web. Orang sering mengelirukan web hosting untuk hosting domain atau pendaftaran domain tetapi tidak ada yang menjadi pengganti yang lain. Sekiranya seseorang bercakap mengenai hosting domain, mereka biasanya merujuk pada kombinasi hosting web dan pendaftaran domain. Pengehosan domain bukanlah perkara sebenar; orang tidak tahu istilah yang betul untuk hosting web. Pendaftaran domain adalah tindakan membeli dan mendaftarkan nama domain anda. Ini adalah perkhidmatan yang ditawarkan oleh kebanyakan rancangan hosting web untuk anda. Sudah tentu, web hosting adalah ruang dalam talian di mana anda meletakkan data anda sehingga muncul di penyemak imbas semasa anda mengetik nama domain.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map