Вик вс. Скуареспаце – 5 важних разматрања (тест од главе до главе)

У животу сви морамо донети одлуке.


Јохн Вилкес Боотх је одлучио да устријели Абрахама Линцолна, извршни директор компаније Децца Рецордс одлучио је да одбаци Тхе Беатлес, а Наполеон је одлучио да нападне Русију.

Су лоше одлуке о којима сви знамо. Ствар је у томе да су ово били кулминација многих мањих, лоших избора.

Који је пиштољ користио Јохн Вилкес Боотх?

Шта је био снимач кориштен за репродукцију звучне нумере Беатлеса?

Који је доњи веш (ако га је носио) Наполеон носио оног дана када је одлучио да изврши инвазију?

Ти си донео одлуку за прављење нове лепе веб странице. (Само ће нам историја моћи рећи да ли је то била добра одлука … Надамо се да није тако лоше као горе наведене одлуке.)

Пошто сте одлучили да наставите са овим настојањем, сада ћете морати да донесете мању, али подједнако важну одлуку.

Којег градитеља веб локација планирате да угостите своју веб локацију на: Вик или Скуареспаце?

Тхе Цомпетиторс

вик вс квадратни простор

У једном углу имамо Вик – значајка велике тежине која се представља као најбоље место за креирање веб локација.

У другом углу имамо Квадратни простор – једноставан за коришћење софтвер који вам омогућава да изгледате као стручњак од самог почетка.

Тхе Лов-Довн

Дајем благу предност Вику.

Могуће је користити Вик готово једнако добро као и Скуареспаце за оно што најбоље ради – стварање унутар шаблона за прављење прелепе веб странице. Али је не могуће је користити Скуареспаце за оно што Вик најбоље ради – потпуно прилагођавање веб странице са 100% празног платна.

Уз речено, у кориштењу Скуареспаце-а нема ништа лоше. Ако је ваш циљ створити веб страницу која изгледа професионално и естетски мање од једног дана, онда је Скуареспаце мој избор, једва режући Вик.

Пре него што ускочите у ситније детаље о томе шта их чини другачијима, важно је разговарати о томе шта имају заједничко.

Сличности између Вик-а и Скуареспаце-а

И Вик и Скуареспаце су невероватни градитељи веб локација. Смисао стваралаца веб страница је да дозволе некоме да брзо направи веб локацију потпуно уклањајући потребу за знањем шифрирања.

Већина добрих произвођача веб сајтова, укључујући Вик и Скуареспаце, управљају свим аспектима власништва веб странице. То обично долази по више трошкова – јер они уклањају потребу за веб хостинг услугама, куповину имена домена од регистрара домена, дизајнерским интерфејсом, е-маил адресама, интеграцијама, приватности и свему осталом под сунцем.

Вик и Скуареспаце су изравни конкуренти, колико могу бити и две компаније које служе истој демографској категорији. Ако вам треба или желите веб локацију, а не желите да утврдите точну густину која стоји иза развоја веб локација, онда тражите било коју од ових компанија. Обоје вам омогућавају да направите прелепу веб страницу уз минимални напор.

За кога је Вик

Нећу још улазити у све прљаве детаље, али десно од шишмиша, требало би да употребите Вик ако имате мало више стрпљења да одвојите време за савладавање функционалности Вика и ако и даље желите бешавне потезе -дроп интерфејс. Једном када Вик савлада, то јест моћан алат што ће вам омогућити да празно платно претворите у уметничко дело.

Вик нуди потпуно прилагођену веб локацију са фантастичном корисничком подршком и великом заједницом која ће вам помоћи да направите веб локацију. Постоји крива учења, али оно могућности на дохват руке су готово бескрајне.

Вик је намењен људима који желе да направе веб локацију која је јединствена за њих. Изградња унутар унапред изграђеног шаблона није толико битна за ове људе. Корисници Вик-а спремни су да се посвађају са градитељем како би добили посао.

За кога је квадратни простор

Ако тражите начин за изградњу чиста и једноставна веб локација унутар шаблона што брже што је више могуће, тада је Скуареспаце прави градитељ веб локација за вас. Лакше и брже је створити прекрасни готов производ помоћу Скуареспаце-а него било где друго. Оно што му недостаје у својствима надокнађује једноставност употребе и готов производ.

Требали бисте користити Скуареспаце ако желите да превучете и испустите, али такође желите да ваша веб локација буде изграђена што је пре могуће. Велики приоритет за вас је да све изгледа глатко, професионално и униформирано и не желите да се коцкате са гомилом подешавања да бисте изгледали тако.

Квадратни простор је изузетно интуитиван и брзо ће створити естетски пријатну и професионалну веб страницу. Проблеми са којима се сусрећете су када одлучите да желите више од онога што Скуареспаце нуди. Ако је прелепа и једноставна веб локација у оквиру унапред изграђеног шаблона ваш циљ без да желите прекомпликовати ствари, онда је Скуареспаце за вас.

Превуци и отпусти

Драг-анд-дроп градитељи прилично објасњавају. Узмете елемент који желите да изградите на страници и повучете га до места где желите.

Ово је један аспект у којем се Скуареспаце и Вик почињу разилазити. Ако своју одлуку темељите на једном делу овог прегледа, то би требало да одаберете добар део. Скуареспаце вам омогућава само повлачење тог елемента у унапред постављену мрежу Вик вам омогућава да превучете било који елемент било где.

Због тога бисте могли помислити да је Вик боља опција, будући да дозвољавате да радите све што желите. Али то једноставно није случај—И даље зависи од тога шта желите или шта вам треба.

Са слободом Вик-а долази прилика да се побркају аспекти веб локација које градите. Испод је пример проблема који се обично појављују у Вик-у. Када променимо величину фонта једног одељка – логотип заглавља је такође необјашњиво увећан.

вик-едит-наслов

Дизајнерско сучеље Скуареспаце-а је једноставно колико и постаје. Узмете елемент који желите да изградите на унапред постављеном предлошку и ставите га у унапред постављен положај који може да се постави. Цео процес је стандардизован како би се обезбедило да ваша веб локација остане кохезивна и стилизована.

Слобода или недостатак слободе

Кад се своди на њега, Скуареспаце и Вик могу бити раздвојени једном ствари: шаблоном.

Помоћу Скуареспаце-а – придржавајте се шаблона и имаћете фантастичну веб страницу. Са Вик-ом – можете да се придржавате шаблона и направите симпатичну веб локацију, али величина долази од одвајања од шаблона.

Скуареспаце има само најбоље предлошке

квадратура-тема1

Са Скуареспаце-ом је апсолутно могуће одабрати предложак, промените сав текст и слике за мање од једног сата а затим завршите са веб страницом. Са њиховим предлошцима је тако једноставно направити једноставну и заиста лепу веб страницу.

Проблем са Скуареспацеом надилази тај образац. Постоје и други елементи који се могу додавати и померати. Једном када се забрљате са шаблоном отварате се за проблеме.

Овде улази Вик.

Смешна количина могућности је оно што добијате са Вик-ом. Листа елемената које треба додати је запањујућа.

вик-елементи

Тако. Многи. Опције.

вик-аудио плејери

Иако ово омогућава могућност прилагођавања веб странице на било који могући начин, то такође може бити неодољиво. Менији и мале иконе су у свим Виковим кутцима. Тражење опције за уређивање аспекта странице може се појавити на месту које никада не бисте помислили да бисте погледали.

Када је у питању Вик, мисли на слободу. Када је у питању Квадратни простор, мислите на ефикасност.

Корисничка подршка и база знања – победник: Вик

Оба софтвера имају робусну базу знања где је могуће пронаћи било шта што би могло затребати више објашњења. Вик има корисничку корисничку подршку од Скуареспаце-а, али није много.

вектор за помоћБудући да је највећа снага Скуареспаце-а једноставна, а опет моћна, није вам толико потребно за употребу базе знања. Ипак, ако ти треба – све је ту.

База знања ми добро долази ако не могу да нађем одређене поставке или елементе. Све што је потребно је брза претрага базе знања која би била усмерена у правом смеру.

Центар за помоћ за Вик је мало релевантнији од Скуареспаце-а. Будући да је Вик компликованији и има толико могућности, база знања мора бити одлична. Срећом, јесте. Вик центар за помоћ има објашњење за све што може узроковати конфузију или се чини да недостаје.

Поставља се питање – Да ли желим толико да користим базу знања? Открила сам да не требам базу знања Скуареспаце-а често.

СЕО – подједнако подударни

СЕО векторВик и Скуареспаце равномерно се подударају када је у питању СЕО. Ово не би требало да игра улогу у вашој одлуци да користе било који од њих.

Једна ситуација која би могла случајно наговестити ваше мишљење на Скуареспаце је да Вик има ужасну СЕО репутацију. Разлог је тај што је Вик пре 2016. године изграђен на Фласх технологији. Вик је 2016. године поправио све ово и сада је равномјеран помоћу Скуареспаце-а.

СЕО је у реду на Скуареспаце-у и Вик-у. Њихове СЕО карактеристике укључују аутоматски генерисане ситемапове, као и прилагодљиве наслове страница и мета описе. Обе опције омогућавају употребу различитих СЕО алата. Ако планирате да блогирате и оптимизујете СЕО, било који од њих ће успети за вас.

Једино када треба избегавати Вик и Скуареспаце јесте ако заиста планирате да идете на крај са СЕО. То обично није случај за људе који користе програмере веб локација.

Блогање – победник: квадрат

вецтор ицон вецторЈош једно прање између два такмичара. С обје могућности су блогања једноставна и ефикасна. Сав блог који би функционално жељели или очекујете постоји у Скуареспаце-у и Вик-у.

Једна квадрата коју има Скуареспаце има могућност заказивања постова за касније објављивање. Скуареспаце има функције које укључују симпатије, коментаре и икону за дељење. Такође можете да омогућите РСС феед и поставили интеграција подцастинга.

Странице за блогање на Вик-у су у супротности са остатком услуге. Вик блогање је изненађујуће једноставно. Софтвер нуди структурирани уређивач текста који вам омогућава додавање слика. Вик и даље нуди све што бисте могли пожељети као власник блога. Омогућује ауторима, категоријама, скицама, насловним фотографијама, бројачима прегледа, аватарима, попут бројача, и читање процјена времена.

Цене – победник: Вик

Цијене обје услуге су релативно сличне. Лагана нога би ишла овде Вик-у. Цена коју већина корисника треба да одабере на Вик-у износи 14 УСД месечно, а цена на Скуареспаце-у је 18 УСД месечно. Иако су ове цене „месечне“ – ово је за годишње обрачунавање.

Једина разлика је у томе што Скуареспаце нуди могућност стварног плаћања месечно док Вик не. Та привилегија долази са цену – да се плаћа месечно, првобитних 18 долара месечно скочи на 26 долара месечно.

Комплетна структура цена Вик-а у основи је намењена томе да вас приведе ка њиховој неограниченој опцији од 14 УСД месечно. Постоји опција која нуди више погодности које можете видети испод.

вик планови цена

Цене квадрата не нуде много опција осим ако не тражите опцију е-трговине. За опште веб странице постоје две могућности.

цијене квадратних простора

Не бих допустио да цене цијена утичу на вашу одлуку да сам на вашем месту. Своју одлуку бих темељио на горе описаном.

Закључак

Ево ствари – не можете погријешити ако користите Вик или Скуареспаце.

С поуздањем могу рећи да једно није боље од другог. Ако је постојао само један одлазак, то је то они су за две различите врсте корисника.

Не ради се о томе ко може да има боље цене или који може да понуди бољи СЕО. Када идете до произвођача веб сајта, морате одлучити шта желите када је у питању изградња ваше веб странице.

Овде се више говори о вашој склоности прављењу веб странице него о услузи која се кладир. Једном када то схватите за себе, моћи ћете одабрати једно или друго.

Срећно!

ФАК

Колико су сигурни Скуареспаце и Вик?

Обе хостинг услуге укључују бесплатне ССЛ сертификате када сте повезани на своје веб странице. Сви ваши посетиоци могу бити сигурни да свака страница има сигурну везу на вашој веб локацији.

Је ли Вик заиста бесплатан?

Вик има бесплатну верзију, али име вашег домена имаће овај формат: усернаме.виксите.цом/ситеаддресс. Да бисте користили прилагођени домен и откључали много функција, мораћете да одаберете плаћени план.

Да ли је квадратни простор у власништву Скуаре-а?

Звуче слично, али две компаније нису повезане.

Могу ли да користим сопствени домен са Скуареспацеом и Вик-ом?

Да, ако сте домен купили од неког другог добављача, можете да повежете веб локацију мапирањем домена. Обе службе имају корисне чланке из базе знања о постизању тога и њихова корисничка подршка је ту да вам помогне ако сте збуњени.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map