Ulasan Hosting A2: Adakah Lebih Cepat Daripada Bluehost & SiteGround? Mari cari …

laman web hosting a2A2 Hosting: Host web yang disyorkan


A2 Hosting telah wujud sejak tahun 2001 dan telah memberikan beberapa kelajuan pelayan terpantas yang telah kita lihat selama 24 bulan yang lalu.

Sokongan pelanggan mereka cekap, rancangan hosting mesra pengembang, dan mereka mempunyai jaminan pengembalian wang “kapan saja” yang unik.

Namun, masa penggunaan telah merosot sejak beberapa bulan kebelakangan ini. Dan kadar pembaharuan melonjak dengan agresif setelah tempoh pembelian pertama anda berakhir. Walau bagaimanapun, jika anda memerlukan perkhidmatan hosting web yang cepat dengan harga yang agak murah ($ 2.96 / bln) dengan kemampuan untuk membuat skala setelah laman web anda berkembang, Hosting A2 mungkin merupakan pilihan yang sangat baik.

Berikut adalah tinjauan mendalam mengenai Kebaikan vs Kekurangan A2 Hosting setelah mendaftar, membayar, dan mengujinya.

Maklumat umum & Gambaran Keseluruhan Hosting

VERDIK KAMI: Host Web Berkongsi Terpantas
SPEED: 317ms (Rata-rata Februari 2018 hingga Januari 2020)
KEMASKINI: 99.93% (purata Februari 2018 hingga Januari 2020)
SOKONGAN: Sembang Langsung 24/7
APPS: WordPress, Joomla, Drupal, dan Magento
CIRI-CIRI: Jalur Lebar dan Storan Tanpa Had, SSL Percuma, Pulangan Wang bila-bila masa
PELAN HOSTING: Shared, WordPress, VPS, Reseller dan Dedicated Server
PEMINDAHAN LAMAN: Pemindahan Tapak Percuma Tunggal
HARGA: Bermula pada $ 2.96 / bln (diperbaharui pada $ 8.99 / bln)

Kelebihan Menggunakan Hosting A2

A2 Hosting adalah salah satu syarikat hosting under-the-radar terbaik yang harus anda ketahui lebih lanjut.

Kelajuan mereka sangat baik, perkhidmatan pelanggan ramah, ciri keselamatan berlimpah, dasar pengembalian dana adalah liberal, dan mereka juga sedar akan alam sekitar di atas semuanya.

Mari kita teliti satu persatu, supaya anda dapat melihat sendiri.

1. Penyedia Hosting Berkongsi Terpantas yang Kami Uji (317ms)

Anda akan melihat tema berulang ketika pergi ke A2Hosting.com:

Kepantasan.

Mereka bercakap mengenai kelajuan di laman utama. Semua ciri ini dirancang untuk menjadikan laman web anda “menjerit cepat.” Malah nama setiap rancangan harga berkaitan dengan kepantasan (seperti “Swift” dan “Turbo”).

Tidak mengejutkan bahawa A2 Hosting sebenarnya pantas. Mereka adalah penyedia hosting yang paling cepat dikongsi yang telah kami uji, dan mereka adalah yang terpantas selama beberapa tahun sekarang.

Itu bukan pencapaian kecil di dunia di mana masa memuat halaman boleh menjadi perbezaan antara menjaga pengunjung laman web atau kehilangan mereka dalam pertandingan.

Masa muat purata A2 Hosting:

A2-Hosting-2019-2020-statistikKelajuan purata Hosting A2 2019-2020 | Lihat statistik

2. Mesra & Sokongan Pelanggan yang cekap

A2 Hosting menyediakan beratus-ratus artikel di pangkalan pengetahuan mereka jika anda lebih suka mencari jawapan cepat mengenai titik tolak anda.

Sekiranya anda lebih suka bercakap dengan manusia, mereka menawarkan segala-galanya dari sembang hingga telefon dan bantuan berdasarkan tiket.

Kami memulakan sembang langsung. Ironinya, sokongan pelanggan A2 Hosting agak lambat menyambung ke sesi sembang langsung, mengambil masa sekitar lima minit untuk meneruskannya.

Tetapi dari sana, semuanya berjalan lancar.

Contoh Sembang Langsung Sokongan Pelanggan A2 Hosting

Julio sangat ramah, menjawab semua soalan kami secara langsung dalam masa 30 saat atau lebih. Sepertinya dia benar-benar peduli dan tidak perlu mencari setiap jawapan.

Ini adalah pengalaman yang baik secara keseluruhan.

3. ‘HackScan’ Percuma Menjaga Laman Web Anda Selamat

Dalam talian, kelajuan dan keselamatan tidak selalu berjalan lancar. Ini kerana pengimbasan tambahan, firewall, atau lapisan penyulitan sering dapat memperlambat pengguna.

A2 Hosting berjaya menjadi sepantas kilat tanpa menjatuhkan bola dengan selamat.

Pelayan mereka dilindungi oleh “HackScan”, perkhidmatan pemantauan 24/7 yang mengimbas perisian hasad dan serangan lain dari hari ke hari.

Cara terbaik untuk menjaga keselamatan laman web anda adalah dengan mencegah masalah sebelum pecah.

Pusat data mereka juga dapat ditingkatkan, artinya Anda dilindungi jika serangan penolakan perkhidmatan (DDoS) pecah. Serangan ini cuba membanjiri pelayan anda dengan lalu lintas dan menjatuhkan laman web anda di luar talian. Oleh itu, A2 dapat menangani lonjakan yang tiba-tiba dan tidak dijangka.

4. Penghijrahan Laman Percuma (1 – 25 Bergantung pada Pelan)

A2 Hosting secara peribadi akan memindahkan laman web anda yang sedia ada ke pelayan mereka tanpa bayaran tambahan untuk semua rancangan.

Yang perlu anda lakukan hanyalah menghubungi bahagian sokongan pelanggan mereka dengan bukti kelayakan akaun cPanel anda, dan selebihnya akan dijaga.

Satu-satunya tangkapan adalah jumlah laman web, berdasarkan rancangan yang telah anda beli. Istilah mereka menjelaskan semuanya secara terperinci.

Pelanggan hosting bersama di rancangan Lite, Swift, dan Turbo akan mendapat satu laman web yang dipindahkan secara percuma. Tetapi jika anda membeli pengecer, hosting khusus, atau VPS yang dikendalikan, anda akan mendapat 25 migrasi percuma.

Sekali lagi, ini mengandaikan bahawa anda dapat memberikan akses cPanel ke laman web anda yang ada. Jika tidak, A2 mungkin memerlukan sedikit bayaran untuk kerja tambahan itu.

5. Sistem Pengurusan Kandungan (CMS), Pembangun Laman Web, dan Alat Mesra Pembangun

A2 Hosting berfungsi dengan lancar dengan semua sistem pengurusan kandungan utama. Anda boleh memasang laman WordPress, OpenCart, Drupal, Joomla, atau Magento hanya dengan beberapa klik. Tidak memerlukan pembangun untuk membantu anda.

Mereka mempunyai beberapa ciri khas untuk laman web ini, seperti plugin A2 Optimized WordPress yang akan disertakan dengan rancangan Turbo untuk memastikan laman web anda tetap laju.

Pemalam pengoptimuman A2

A2 Hosting juga mempunyai pembina laman web sendiri, yang diberi nama SiteBuilder. Ini sangat sesuai jika anda mencari sesuatu yang lebih mesra pengguna untuk menyesuaikan laman web anda sendiri tanpa perlu menggunakan Google satu tag HTML. Perlu diingat bahawa harga dan rancangan sedikit berbeza untuk SiteBuilder A2 (daripada rancangan hosting bersama biasa).

Rancangan A2 Hosting sesuai dengan akaun Cloudflare CDN untuk, ulangi selepas saya, simpan laman web anda dengan pantas (dengan memuatkan gambar dan fail besar lain yang terpisah dari pelayan anda).

Sekiranya anda seorang juruweb atau agensi yang ingin mengadakan puluhan laman web di bawah satu bumbung, A2 Hosting dilengkapi dengan alat yang mesra pembangun. Anda boleh mendapatkan akses peringkat pentadbir pada pelayan, sandaran mundur pelayan percuma, dan pelbagai versi dari PHP hingga MySQL, PostgreSQL, Python, dll..

6. Jaminan Pulangan Wang Bila-bila masa

A2 Hosting dulu mempunyai jaminan pulangan wang 30 hari standard seperti kebanyakan host lain yang telah kami kaji.

Anda tahu latihan dengan ini. Menghadapi sebarang masalah atau masalah dalam 30 hari pertama, dan anda boleh mendapatkan bayaran balik sepenuhnya. Tidak ada soalan yang diajukan.

Walau bagaimanapun, A2 Hosting sedikit mengubah dasar ini sejak beberapa tahun kebelakangan. Dan pelanggan adalah orang yang mendapat keuntungan.

A2 kini menawarkan jaminan wang dikembalikan “bila-bila masa”.

Anda masih akan mendapat bayaran balik sepenuhnya dalam tempoh 30 hari pertama. Tetapi bagaimana jika anda membuat prabayar selama tiga tahun untuk mendapatkan tawaran terbaik (lebih banyak lagi kemudian), dan anda tidak berpuas hati selepas tahun pertama?

Anda masih boleh meminta bayaran balik dan menerima jumlah prorata untuk baki masa yang ada (jadi dua tahun terakhir perjanjian anda).

Terdapat beberapa peringatan, namun.

Yang pertama adalah bahawa sebarang permintaan pengembalian wang setelah 120 hari pertama akan dikeluarkan melalui PayPal. Seperti hos lain, perkhidmatan ‘tambahan’ seperti pendaftaran domain, bayaran penyediaan atau migrasi, tidak dapat dikembalikan.

Anda harus menyimpan apa-apa yang tidak dikembalikan, seperti nama domain anda.

7. Web Hosting Hijau

Kampung halaman A2 Hosting, Ann Arbor, Michigan dikenali sebagai “Tree Town.” Mereka dilaporkan mempunyai 50,000 pokok dan 150 taman, menurut laman web mereka.

a2 pilihan hosting hijau
Oleh itu, A2 merasakan kewajipan moral untuk membantu melindungi planet ini dari pemanasan global.

Mereka telah bekerjasama dengan Carbonfund.org untuk membantu menyokong tenaga dan penghutanan semula yang boleh diperbaharui. Mereka juga memiliki inisiatif hosting hijau “FutureServe” untuk membantu mengimbangi pelepasan dari pelayan mereka.

Ini bukan merupakan faktor penentu untuk mendaftar ke hos web. Tetapi mengetahui syarikat yang anda bekerjasama mengambil berat tentang alam sekitar adalah kelebihan tambahan yang baik.

8. Masa penggunaan 99.93%

Waktu pemuatan halaman terpantas di dunia tidak dapat menebus laman web yang sentiasa di luar talian.

Itu mungkin kelihatan jelas, tetapi ini adalah titik kritikal. Waktu operasi A2 Hosting sangat hebat ketika pertama kali mendaftar pada tahun 2015. Tetapi sejak 24 bulan terakhir, kami telah melihat sedikit penurunan prestasi.

Namun, mereka masih berjaya mencapai hasil standard industri sebanyak 99.93%.

Waktu operasi purata 12 bulan terakhir untuk hosting A2:

 • Waktu operasi purata Januari 2020: 99.99%
 • Waktu operasi purata Disember 2019: 100%
 • Waktu operasi purata November 2019: 100%
 • Waktu operasi purata Oktober 2019: 99.99%
 • Waktu operasi purata September 2019: 99.99%
 • Waktu operasi purata Ogos 2019: 99.95%
 • Waktu operasi purata Julai 2019: 99.85%
 • Waktu operasi purata Jun 2019: 99.70%
 • Waktu operasi purata Mei 2019: 99.98%
 • Waktu operasi purata April 2019: 99.99%
 • Waktu operasi purata Mac 2019: 99.83%
 • Waktu operasi purata Februari 2019: 99.94%

a2-hosting-prestasi-24bulanLaman ujian langsung: hostingfacts-a2.com | Purata masa dan kelajuan: 24 bulan+

Kekurangan Menggunakan Hosting A2

A2 Hosting mempunyai banyak kebaikan untuk melakukannya.

Namun, kelajuan pantas dan sokongan mesra tidak dapat menanggung semuanya.

Berikut adalah perincian setiap masalah ini secara terperinci:

1. Kadar Pembaharuan Tinggi (Dan Tarikh Akhir 15 Hari)

A2 Hosting mempunyai sedikit penurunan harga pada rancangan jangka panjang. Oleh itu, bayaran pendahuluan selama tiga tahun akan menjatuhkan beberapa dolar dari harga bulanan, yang boleh meningkat sepanjang 36 bulan.

A2 kemudian memperhebatkan perjanjian untuk pelanggan baru dengan harga perkenalan khas yang pada dasarnya mengurangkan jumlah harga menjadi separuh.

Harga Pengenalan Hosting A2

Masalahnya ialah apabila tempoh awal anda tamat, pembaharuan automatik akan berlaku pada harga “biasa” (hampir dua kali ganda dari yang anda bayar pertama kali).

Sebilangan besar hos web menggunakan aksi yang sama dalam satu bentuk atau yang lain. Mereka tahu jika anda berpuas hati dengan perkhidmatan ini secara keseluruhan, mungkin akan sangat menyakitkan untuk memindahkan laman web anda lagi sebelum kenaikan harga bermula.

Inilah bahagian yang tidak sesuai.

Menurut syarat mereka, anda harus mengemukakan permintaan pembatalan bertulis “15 hari sebelum permulaan Tempoh Pembaharuan” melalui portal pelanggan mereka atau dengan menghantar e-mel kepada mereka di [email dilindungi]

Apa yang berlaku jika anda terlepas masa 15 hari ini? Anda akan berjaga-jaga untuk membayar rancangan pembaharuan seterusnya, yang akan diperbaharui secara automatik, dan anda tidak layak menerima bayaran balik.

Dengan kata lain, mereka memperhatikan anda lupa untuk menghentikan akaun anda sebelum terlambat.

2. Sekatan Pelan Termurah

Harga pengenalan untuk pilihan hosting bersama termurah A2 Hosting (“Lite”) kini $ 2.96 / bulan (potongan 51% dari harga biasa). Itu bukan harga terendah yang pernah kita lihat, tetapi cukup bagus.

Tetapi apabila anda mula membandingkan titik harga dengan apa yang anda peroleh (dibandingkan dengan persaingan), beberapa masalah timbul.

Pelan ini hanya memberi anda satu laman web, dengan storan tanpa had, SSL percuma, penghijrahan laman web, dan Jaminan Pulangan Wang bila-bila masa.

Anda tidak mendapat banyak faedah hebat yang membantu menjadikan A2 pilihan yang baik, seperti Turbo Servers yang menyediakan “memuatkan halaman sehingga 20X lebih pantas,” pemutaran mundur pelayan atau bahkan sandaran di luar laman web.

Masalah yang sama berlaku untuk rancangan pembangun laman web mereka. Pilihan termurah yang berharga hampir ~ $ 4 / bulan hanya memberi anda satu halaman – tidak cukup untuk membuat laman web sebenar.

Harga Hosting A2, Pelan Hosting & Fakta Pantas

A2 Harga dan rancangan hosting

A2 Hosting mempunyai tiga peringkat harga hosting bersama:

 • Pelan ringan: Pelan ini bermula pada $ 2.96 sebulan. Ia dilengkapi dengan cukup untuk satu laman web, lima pangkalan data, storan dan lebar jalur tanpa had, SSL percuma, serta akses kawalan cPanel
 • Pelan pantas: Pelan ini bermula pada $ 3,70 sebulan. Ia menyokong laman web, pangkalan data, penyimpanan, pemindahan, sijil SSL, cPanel, dan migrasi satu laman web tanpa had.
 • Pelan turbo: Pelan ini bermula pada $ 7.03 sebulan. Ia dilengkapi dengan segalanya dari rancangan Swift, Turbo (kelajuan 20X) dan A2 Site Accelerator.

Ingat, jika anda menggunakan kupon “HOSTINGFACTS” pada halaman pembayaran terakhir, anda akan dapat memperolehnya lebih murah.

 • Kemudahan Pendaftaran: Daftar tiga langkah. Tidak terlalu sukar.
 • cara bayaran: Kad Kredit, PayPal, Cek atau Kiriman Wang, Transfer Bank, Skrill, dan PayULatam.
 • Yuran dan Klausa Tersembunyi: Kadar pembaharuan lebih tinggi daripada tempoh pengenalan. Anda harus membatalkan 15 hari sebelum Tempoh Pembaharuan; jika tidak, anda akan dikenakan bayaran secara automatik. Pembelian nama domain tidak akan dikembalikan. Hanya satu migrasi laman web percuma pada rancangan hosting bersama mereka.
 • Jual Beli: Sangat sedikit peningkatan.
 • Pengaktifan Akaun: Pengaktifan Segera.
 • Pengalaman Panel Kawalan dan Papan Pemuka: cPanel.
 • Pemasangan Aplikasi dan CMS (WordPress, Joomla, dll.): Pilihan untuk memasang WordPress dan CMS popular lain boleh didapati semasa pembayaran.

Adakah Kami Mengesyorkan Hosting A2?

Ya, kami sudi.

A2 Hosting secara konsisten memberikan kelajuan terbaik dalam kelas sejak beberapa tahun kebelakangan. Sokongan pelanggan mereka ramah dan membantu. Semua rancangan bersama dilengkapi dengan sijil SSL percuma dan satu migrasi percuma. Waktu kerja mereka juga tidak terlalu teruk.

Dan sekiranya anda menghadapi masalah pada bila-bila masa semasa menjadi pelanggan, anda boleh meminta pengembalian wang atas baki prorata masa yang tidak digunakan.

Satu-satunya kelemahan adalah bahawa kadar pembaharuan tinggi (dan syarat ketatnya tidak bagus).

Selain itu, jika anda membayar untuk rancangan bersama yang paling mahal untuk mengehoskan laman web tanpa had (“Turbo”), mereka tetap hanya akan memberi anda satu migrasi laman web percuma.

Maklumat terperinci itu mungkin tidak sesuai untuk sesetengah orang. Oleh itu, walaupun A2 cukup bagus, ini bukan yang terbaik yang pernah kita lihat.

P.S. Adakah anda pernah menggunakan Hosting A2 sebelum ini? Harap pertimbangkan untuk memberikan ulasan di bawah ini – baik atau buruk – tidak penting selagi ia bermanfaat bagi pelawat kami. Terima kasih atas sokongan anda.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Adblock
detector