Ulasan HostGator – Mengapa Orang Suka / Benci? (Ulasan Pengguna 2020)

Ulasan Bersama HostGator


HostGator mungkin merupakan salah satu syarikat hosting web tertua yang terbesar di industri ini, tetapi mereka masih membuat peningkatan, mencatat waktu operasi rata-rata 99.98% selama 24 bulan terakhir.

Pelan hosting asas mereka dilengkapi dengan storan tanpa had, lebar jalur, domain percuma (untuk tahun pertama), dan sijil SSL percuma. Mereka juga memiliki layanan pelanggan yang hebat, yang terhubung melalui sembang langsung serta-merta dan masing-masing menjawab setiap pertanyaan dalam beberapa detik.

Malangnya, rata-rata masa memuat halaman HostGator mengecewakannya (rata-rata 1191ms). Banyak perkhidmatan tambahan, seperti sandaran dan keselamatan, akan ditangani sebagai bayaran tambahan. Tambahan pula, kadar pembaharuan meningkat secara agresif setelah tempoh pertama anda tamat.

Inilah gambaran lengkap mengenai ujian langsung kami, menggunakan data pihak ketiga dari Pingdom untuk menjelaskan prestasi mereka.

Maklumat umum & Gambaran Keseluruhan Hosting

VERDIK KAMI:Penyedia Terkenal dengan Prestasi Baik
SPEED:1,191ms (Rata-rata Februari 2018 hingga Januari 2020)
KEMASKINI:99.98% (Rata-rata Februari 2018 hingga Januari 2020)
SOKONGAN:Sembang Langsung 24/7
APPS:Lebih 75 aplikasi disokong
CIRI-CIRI:Lebar jalur dan storan yang tidak dimeterai, akaun e-mel tunggal, domain percuma tahun pertama
PELAN HOSTING:Shared, Cloud, WordPress, VPS dan Dedicated Server
PEMINDAHAN LAMAN:Pemindahan Tapak Percuma Tunggal
HARGA:Bermula pada $ 2.75 / bln (diperbaharui pada $ 6.95 / bln)

Kelebihan Menggunakan HostGator Dikongsi

Prestasi waktu operasi HostGator pernah menjadi masalah pada tahun-tahun yang lalu. Tetapi tidak lagi, berdasarkan penjejakan bernilai 24 bulan kami.

Selain itu, perkhidmatan pelanggan mereka cepat dan mesra. Mereka akan membantu memindahkan laman web anda ke perkhidmatan mereka secara percuma. Dan pemula akan menyukai banyak pilihan intuitif yang mudah mengikut arahan mereka.

Inilah ringkasan ringkas:

1. Waktu penggunaan yang kuat dan stabil 99.98%

HostGator telah mencatat masa operasi 99.98% selama 24 bulan terakhir. Mereka konsisten dengan 99.98-100% waktu operasi selama beberapa bulan.

Itu bukan bahagian yang terbaik. Mereka konsisten untuk satu sebab: jaminan masa kerja mereka mengatakan bahawa jika mereka jatuh di bawah 99,90%, anda dapat menerima kredit satu bulan di akaun anda.

Jelas, sebarang penyelenggaraan yang dirancang atau peretasan yang mustahil untuk diramalkan tidak termasuk dalam jaminan ini. Namun, anda harus menghubungi dan meminta kredit dengan menyerahkan tiket sokongan ke bahagian penagihan mereka dalam masa 30 hari.

Kami mula melihat beberapa hos lain muncul dengan jaminan waktu operasi baru-baru ini, dan ini bermakna semua pelanggan menang. Pesaing yang keluar dan melakukan ini membantu meningkatkan tahap untuk seluruh industri. Ini memaksa semua orang lain di pasaran untuk menyesuaikan dengan jaminan mereka dan meningkatkan tahap perkhidmatan standard atau berisiko ketinggalan.

Waktu operasi purata 12 bulan terakhir:

 • Waktu operasi purata Januari 2020: 99.97%
 • Waktu operasi purata Disember 2019: 99.89%
 • Waktu operasi purata November 2019: 100%
 • Waktu operasi purata Oktober 2019: 100%
 • Waktu operasi purata September 2019: 100%
 • Waktu operasi purata Ogos 2019: 99.99%
 • Waktu operasi purata Julai 2019: 100%
 • Waktu operasi purata Jun 2019: 99.99%
 • Waktu operasi purata Mei 2019: 99.95%
 • Waktu operasi purata April 2019: 99.98%
 • Waktu operasi purata Mac 2019: 99.99%
 • Waktu operasi purata Februari 2019: 100%

HostGator Dikongsi statistik 24 bulan terakhirWaktu operasi purata HostGator | Lihat statistik

2. Sokongan yang baik

HostGator menyediakan asas pengetahuan, telefon, e-mel, dan sokongan sembang langsung. Pilihan terakhir adalah yang terpantas, menghubungkan kami ke wakil perkhidmatan dalam masa kira-kira 15 saat.

Kami mencuba soalan, melompat dari topik ke topik, dan mereka tidak pernah ragu-ragu sekali. Kakitangan mereka kelihatan berpengetahuan, terlatih, dan ramah. Itu adalah pengalaman yang baik sepanjang masa.

Pengalaman Sembang Langsung Pelanggan Sokongan Pelanggan Hostgator

3. Jaminan Pulangan Wang 45 Hari

HostGator begitu yakin dengan perkhidmatan mereka sehingga mereka memperluaskan dasar pengembalian 30 hari rata-rata industri selama dua minggu atau lebih hingga 45 hari.

Ini bermakna anda dapat menggunakannya selama lebih dari satu bulan penuh dan masih dapat mendapatkan harga pembelian anda jika ada masalah.

Jaminan pulangan wang 45 hari ini berlaku untuk semua pakej hosting bersama, penjual semula, dan VPS.

Satu-satunya tangkapan adalah bahawa ini tidak berlaku untuk pelayan khusus, bayaran pentadbiran, bayaran pemasangan untuk perisian khas HostGator. Setelah menyusun lebih dari 30+ dokumen Syarat Perkhidmatan sekarang, kami mendapati bahawa peringatan ini cukup umum di industri hosting.

Jadi, sebagai contoh, jika rancangan anda menyertakan nama domain percuma, mereka akan memotong yuran standard $ 15.00 untuk domain dari jumlah bayaran balik.

Terdapat beberapa perkara lain yang perlu dikemukakan. Syarat HostGator memberi mereka masa sehingga 90 hari untuk benar-benar mengeluarkan bayaran balik. Tidak ada bayaran balik yang akan diberikan semasa cek, kiriman wang, pembayaran Western Union, atau transfer bank.

Bayaran balik hanya tersedia untuk rancangan atau akaun baru. Oleh itu, jika sebelum ini anda mendaftar untuk satu, dan membatalkan pembaharuan atau percubaan kedua, anda tidak akan mendapat balasan apa-apa.

Yang paling penting, bayaran balik mata wang asing diproses berdasarkan kadar pertukaran Dolar A.S..

4. Ciri-ciri Keselamatan Tapak Terdapat

Rancangan hosting bersama HostGator cukup telanjang. Anda mendapat cukup untuk satu laman web, tetapi tidak banyak tambahan di atasnya.

Nasib baik, mereka menawarkan beberapa ciri keselamatan tambahan seperti kemampuan untuk menambahkan pemantauan SiteLock ke laman web anda. Perkhidmatan ini akan beroperasi setiap hari, mencari kemungkinan pelanggaran atau penggodaman laman web dan memberitahu anda serta-merta apabila mereka menemuinya.

Mereka juga menawarkan Spam Assassin pada rancangan e-mel mereka untuk membantu mencegah spam daripada memasuki peti masuk anda.

Satu-satunya kelemahan adalah bahawa SiteLock akan dikenakan kos tambahan. Kami akan memperluasnya di bawah ini di Cons, tetapi harga pelekat adalah $ 1.67 / bln, ditagih setiap tahun pada $ 19.99.

5. Laman Web Percuma & Penghijrahan cPanel

Sekiranya ini bukan laman web pertama anda, dan anda cuba memindahkan yang sudah ada, HostGator mendapat sokongan anda.

Anda akan mempunyai 30 hari selepas mendaftar untuk menghubungi mereka dan meminta mereka membantu memindahkan sebarang fail laman web, pangkalan data, skrip, dan bahkan nama domain untuk anda.

Ini termasuk pemindahan cPanel penuh. Oleh itu, sekiranya anda mempunyai banyak pemasangan laman web (seperti subdomain untuk satu laman web besar), anda akan dilindungi.

Semua rancangan hosting bersama HostGator disertakan dengan migrasi satu laman web (atau cPanel). Pelan yang berbeza, seperti penjual semula, misalnya, akan mendapat akses ke lebih (hingga 30).

Penghijrahan satu laman web percuma tidak banyak berbanding dengan beberapa hos. Tetapi masih lebih baik daripada yang lain, seperti Bluehost, ia akan mengenakan bayaran $ 150 untuk bergerak ke lima laman web pada satu masa.

6. Sangat Mesra Pengguna untuk Pemula

HostGator dibuat khas untuk blogger pemula atau webmaster.

Laman web mereka penuh dengan tutorial, panduan, dan banyak lagi untuk membantu anda menavigasi dunia DNS dan pusat data yang suram.

sokongan hostgator
Mereka juga mempunyai ciri tambahan untuk pemula yang ingin membuat laman web tanpa perlu menyewa orang lain untuk merancang, membina, dan menguruskan semuanya.

Pembangun laman web mereka, Gator oleh HostGator, adalah salah satu yang lebih baik yang telah kami kaji. Ia dilengkapi dengan hosting percuma dan nama domain, jadi anda hanya perlu membeli satu akaun untuk semua keperluan.

Templat yang dapat disesuaikan semuanya cukup moden, untuk permulaannya, dan anda dapat menyesuaikannya dengan mudah dengan menyeret dan melepaskan setiap ciri. Anda juga akan mendapat analitik laman web dan sijil SSL percuma untuk membantu melindungi data peribadi pelawat anda (seperti lokasi fizikal mereka).

Gator by HostGator bahkan dilengkapi dengan rancangan eCommerce, jadi anda boleh menubuhkan kedai dalam talian yang berfungsi penuh dengan inventori dan banyak lagi, semuanya tanpa perlu risau tentang gateway pembayaran, plugin, atau teknologi lain yang tidak kemas. Ia hanya berfungsi.

Kekurangan Menggunakan HostGator Dikongsi

Waktu operasi HostGator yang kuat secara berterusan, sungguh mengejutkan (dengan cara yang baik). Kami juga peminat jaminan masa kerja mereka.

Di luar itu, pendekatan mesra pemula dan perkhidmatan pelanggan mereka yang berguna bermakna bahawa banyak perkara yang disukai mengenai perkhidmatan mereka.

Malangnya, kami juga menghadapi beberapa masalah semasa mengujinya. Inilah masalah terbesar yang kami dapati:

1. Kelajuan Halaman Perlahan (Lebih 1 Detik untuk Dimuat)

Pelayan HostGator tidak mempunyai masalah untuk mengekalkan laman web kami dan hidup selama setengah tahun terakhir.

Masalahnya adalah bahawa pelayan yang sama secara konsisten juga perlahan. Purata masa pemuatan halaman mereka selama 24 bulan terakhir hanya rata-rata 1191ms.

Lebih dari satu saat untuk memuatkan halaman kandungan berasaskan teks yang agak mudah. Oleh itu, bayangkan apa yang akan berlaku sekiranya anda mengisi halaman ini dengan ribuan perkataan dan berpuluh-puluh gambar beresolusi tinggi. Ya, tidak bagus.

Masa memuatkan halaman yang perlahan telah ditunjukkan untuk memberi kesan langsung kepada pengalaman pengunjung anda. Dan itu mempunyai kesan turun-temurun untuk memukul garis bawah anda juga.

Terdapat beberapa perkara yang boleh anda lakukan untuk mempercepat laman web anda tanpa menukar hos. Tetapi jika tuan rumah anda perlahan, ini bermakna anda akan selalu bertarung dengan kalah.

Masa muatan purata 12 bulan terakhir:

HostGator Shared statistik terperinci 12 bulan terakhirKelajuan purata HostGator 2019-2020 | Lihat statistik

2. Banyak Bayaran Tambahan untuk Sandaran ‘True’, Gmail, dan Perisian Kerosakan

Pelan hosting bersama HostGator murah, dengan harga pengenalan bermula hanya $ 2.75 / bulan (selama 36 bulan).

Pelan termurah mereka (“Penetasan”) dilengkapi dengan nama domain tunggal, pemasangan satu klik aplikasi popular seperti WordPress, Joomla, dan banyak lagi, lebar jalur yang tidak dimeterai, penyimpanan tanpa had, dan sijil SSL percuma. Pada asasnya, semua ciri teras yang anda perlukan untuk laman web yang lengkap.

HostGator Berkongsi perkhidmatan tambahanHostGator Berkongsi perkhidmatan tambahan

Namun, hanya itu yang mereka berikan dalam rancangan lalai mereka. Semua barang ‘tambahan’, seperti sandaran laman web, akses Gmail, pemantauan SiteLock, dan alat SEO semuanya akan dikenakan biaya tambahan apabila tiba masanya untuk checkout.

Ia mengecewakan kerana banyak ciri ini ditulis dengan teliti di laman web, seperti “tersedia” untuk membuat anda berfikir bahawa mereka disertakan. Semak imbas hos utama lain yang telah kami tinjau dan anda akan melihat bahawa banyak dari mereka, sebenarnya, memasukkannya ke dalam harga asas mereka.

Hanya apabila anda sampai ke akhir proses, apabila anda memasukkan maklumat pengebilan, anda akan menyedari bahawa semua ciri tambahan ini akan dikenakan biaya, baik, tambahan.

Gmail adalah $ 5 / bulan standard atau $ 60 / tahun bagi setiap pengguna, yang merupakan harga biasa mereka. Tetapi kemudian SiteLock akan dikenakan biaya $ 19.99 / tahun, CodeGuard (untuk membuat sandaran laman web anda) akan dikenakan biaya $ 23.95 / tahun, dan mereka bahkan tidak menyimpan banyak versi sebelumnya dari laman web anda sekiranya anda menghadapi masalah.

Jadi sementara rancangan awal nampaknya murah pada mulanya, ia mulai menjadi sangat mahal apabila semuanya dikatakan dan selesai.

3. ‘Trik’ Harga Standard Industri

Sebagai tambahan kepada bayaran tambahan, HostGator menarik dua helah harga yang cukup standard dalam industri ini.

Yang pertama adalah mengiklankan kadar yang rendah seperti $ 2.75 / bulan, hanya untuk anda menyedari bahawa ia memerlukan anda membayar prabayar selama tiga tahun penuh untuk benar-benar mendapatkannya. Jika tidak, anda memerlukan $ 10.95 / bulan untuk perkhidmatan bernilai satu bulan sebenar.
Pecahan Harga Berkongsi HostGator untuk Pelan Jangka Panjang

Itu baru permulaan. Kerana di atas semua ini, harga pembaharuan HostGator melonjak secara mendadak setelah rancangan awal anda tamat.

Oleh itu, katakan anda terus maju dan mengunci kadar rendah selama tiga tahun. Anda pasti mendapat banyak tawaran, tidak diragukan lagi.

Masalahnya bermula apabila tiba masanya untuk memperbaharui rancangan anda dalam tiga tahun. Pada ketika itu, kadar bulanan anda untuk rancangan yang sama meningkat kepada $ 6,95 / bulan (atau jumlah $ 250,20) – lebih dari dua kali ganda dari yang anda baru bayar untuk perkhidmatan yang sama.

Pada hakikatnya, mereka menginginkan fakta bahawa setelah beberapa tahun, kemungkinan anda ingin menukar perkhidmatan agak rendah. Oleh itu, anda terkunci sebentar (seperti syarikat kabel atau keahlian gim).

Banyak hos lain yang kami kaji menarik aksi yang sama. Namun, itu tidak bermakna kita mesti menyukainya.

Harga HostGator, Pelan Hosting & Fakta Pantas

Pelan & Harga Hosting Bersama HostGator

Shared Hosting: HostGator mempunyai tiga pilihan rancangan hosting bersama untuk dipilih:

Pelan penetasan: Pelan ini bermula pada $ 2.75 sebulan. Anda mendapat satu nama domain, ruang dan storan cakera tanpa had, sijil SSL, dan subdomain tanpa had.

Pelan bayi: Pelan ini bermula pada $ 3,95 sebulan. Ia menyokong penyimpanan, lebar jalur, dan nama domain tanpa had.

Rancangan perniagaan: Pelan ini bermula pada $ 5,95 sebulan. Ia menyokong penyimpanan, lebar jalur, dan nama domain tanpa had. Ia dilengkapi dengan IP khusus, SSL, dan nombor bebas tol.

 • Kemudahan Pendaftaran: Proses pendaftaran yang mudah.
 • cara bayaran: Kad Kredit, PayPal.
 • Yuran dan Klausa Tersembunyi: Harga perkenalan hanya tersedia untuk pembelian rancangan jangka panjang. Kadar pembaharuan juga akan meningkat dua kali ganda. Perkhidmatan tambahan, seperti sandaran dan pemantauan perisian hasad, juga merupakan bayaran tambahan.
 • Jual Beli: Banyak kelebihan.
 • Pengaktifan Akaun: Perlu waktu hingga 24 – 48 jam untuk mengaktifkan akaun anda.
 • Pengalaman Panel Kawalan dan Papan Pemuka: cPanel.
 • Pemasangan Aplikasi dan CMS (WordPress, Joomla, dll.): Mereka memudahkan untuk memasang aplikasi dan CMS yang popular dalam beberapa langkah menggunakan QuickInstall.

Adakah Kami Mengesyorkan HostGator Dikongsi?

Tidak juga.

Tetapi bukan kerana alasan anda mungkin berfikir.

Hosting bersama HostGator memang menawarkan banyak faedah. Waktu operasi telah bertambah baik sejak setahun kebelakangan ini. Perkhidmatan pelanggannya baik. Dan banyak pilihan mesra pemula menjadikannya mesra pengguna.

Walau bagaimanapun, gabungan kelajuan perlahan dan kenaikan harga tambahan menjadikannya terlalu mahal untuk dianggap sebagai nilai yang wajar.

Sebabnya, kami tidak mengesyorkannya adalah kerana mereka mempunyai pilihan yang lebih baik di kedai yang sebenarnya memberikan nilai yang baik.

Hosting HostGator WordPress Cloud sedikit lebih mahal pada mulanya di atas kertas, tetapi prestasinya juga jauh lebih baik.

Oleh itu, kami mengesyorkan untuk melihatnya terlebih dahulu, kerana anda mungkin akan membayar yang sama pada penghujung hari apabila anda memasukkan bayaran tambahan dan kenaikan harga ini.

P.S. Adakah anda pernah menggunakan HostGator sebelum ini? Harap pertimbangkan untuk memberikan ulasan di bawah ini – baik atau buruk – tidak penting selagi ia bermanfaat bagi pelawat kami. Terima kasih atas sokongan anda.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map