Ulasan Cloud HostGator – Adakah Lebih Pantas & Lebih Boleh dipercayai? (2020)

semakan awan hostgatorHostGator Cloud: Disyorkan


HostGator Cloud adalah versi “ditingkatkan” dari pilihan hosting bersama mereka.

Menurut mereka, ia harus lebih cepat dan lebih terukur daripada hosting biasa mereka.

Pertama, ia telah menyediakan 100% waktu operasi dalam empat bulan terakhir, yang mengetengahkan prestasi 24 bulan yang sangat baik. HostGator Cloud juga tidak berkompromi dengan kelajuan, memberikan purata masa pemuatan halaman hanya 399 ms.

Sokongan pelanggan yang mesra dan migrasi laman web percuma menjadikan ini salah satu pilihan terbaik yang telah kami kaji.

Ketahui bayaran tambahan yang mungkin timbul ketika tiba masanya untuk membuat pembayaran atau memperbaharui rancangan anda.

Berikut adalah analisis mendalam mengenai prestasi HostGator Cloud selama 24 bulan terakhir.

Maklumat umum & Gambaran Keseluruhan Hosting

VERDIK KAMI: Hosting Paling Tanpa Had
SPEED: 399ms (Rata-rata Februari 2018 hingga Januari 2020)
KEMASKINI: 99.99% (Rata-rata Februari 2018 hingga Januari 2020)
SOKONGAN: Sembang Langsung 24/7
APPS: WordPress, Joomla, Drupal, dan Magento
CIRI-CIRI: Lebar jalur dan storan yang tidak terkawal, akaun e-mel, domain percuma tahun pertama
PELAN HOSTING: Shared, Cloud, WordPress, VPS, dan Dedicated Server
PEMINDAHAN LAMAN: Pemindahan Tapak Percuma Tunggal
HARGA: Bermula pada $ 2.74 / bln (diperbaharui pada $ 8.95 / bln)

Kelebihan Menggunakan HostGator Cloud

Sejak awal, HostGator Cloud mengagumkan kami dengan waktu operasi yang luar biasa dan masa memuat halaman.

Pelayan mereka dipenuhi dengan ciri tambahan yang biasanya tidak anda temui dengan banyak pesaing mereka.

Di samping itu, mereka memberikan potongan eksklusif yang menurunkan harga untuk host maju ini ke tahap terendah dalam industri.

Inilah pandangan ringkas mengenai beberapa sorotan:

1. Masa Penggunaan SANGAT Kuat 99.99% (Sepanjang 24 bulan Terakhir)

HostGator Cloud telah mencatatkan purata masa operasi 99.99% selama 24 bulan terakhir. Kedengarannya mengagumkan kerana: lima bulan terakhir telah menyaksikan lima markah 100% berturut-turut secara keseluruhan.

Dalam tempoh penjejakan 24 bulan kami, waktu operasi mereka merosot di bawah ambang jaminan uptime 99,90% hanya sekali. Julai 2018 berada di bawah ambang dengan uptime 99.89%.

Inilah cara kerja jaminan masa bekerja:

Sekiranya purata masa operasi anda di bawah 99,90%, anda boleh mendapatkan kredit pembayaran sepanjang bulan. Penyelenggaraan terancang dan lain-lain, acara kebetulan tidak termasuk. Tetapi ada baiknya kita mengetahui bahawa mereka dengan rela hati di belakang pelanggan mereka tidak akan dikenakan denda jika persembahan hosting tergendala buat sementara waktu.

Sekiranya anda menggunakan salah satu VPS atau pelayan khusus mereka, anda juga dilindungi oleh Jaminan Jaringan yang berbeza (dijelaskan dalam istilah mereka).

Waktu operasi purata 12 bulan terakhir untuk HostGator Cloud:

 • Waktu operasi purata Januari 2020: 100%
 • Waktu operasi purata Disember 2019: 100%
 • Waktu operasi purata November 2019: 100%
 • Waktu operasi purata Oktober 2019: 100%
 • Waktu operasi purata September 2019: 99.98%
 • Waktu operasi purata Ogos 2019: 99.99%
 • Waktu operasi purata Julai 2019: 100%
 • Waktu operasi purata Jun 2019: 99.98%
 • Waktu operasi purata Mei 2019: 99.99%
 • Waktu operasi purata April 2019: 100%
 • Waktu operasi purata Mac 2019: 100%
 • Waktu operasi purata Februari 2019: 100%

hostgator-cloud-performance-24bulanLaman ujian langsung: hostingfacts-owp.com | Purata masa dan kelajuan: 24 bulan+

2. 5 Masa Beban Teratas (Hanya 399ms)

HostGator Cloud menawarkan beberapa faedah tambahan berbanding pelayan Shared standardnya. Yang paling besar adalah kepantasan.

Mereka menuntut “masa muat sehingga 2x lebih cepat” kerana pelbagai ciri tambahan, termasuk “pelayan berkepadatan rendah, perkakasan premium, dan beberapa lapisan cache.”

Rancangan HostGator’s Shared tersandung di jabatan ini, mencatatkan masa muat rata-rata 1113ms yang sangat mengecewakan. Jujur, itu terlalu rendah untuk dicadangkan – mengambil masa sekurang-kurangnya satu saat untuk memuatkan halaman (walaupun sebelum anda menambahkan teks atau gambar di atasnya).

Maklum, kami ragu-ragu jika HostGator Cloud dapat memberikan “2 kali lebih cepat masa muat”. Tetapi setelah 24 bulan menjejaki masa pemuatan rata-rata kita katakan – mereka telah berjaya.

Purata 24 bulan HostGator Cloud hanya 399 ms cukup baik untuk menempatkannya dengan selesa di antara lima hos web terpantas kami. Lihat sendiri dalam perincian bulan demi bulan di bawah.

Berikut adalah purata masa muat dari 16 bulan terakhir:

HostGator-Cloud-2019-2020-statistikKelajuan purata HostGator Cloud 2019-2020 | Lihat statistik

HostGator Cloud akan bermula dengan kuat, menggabungkan waktu operasi yang boleh dipercayai dengan pelayan yang cepat. Itulah dua kotak penting yang dicentang.

3. Harga Potongan Khas – Eksklusif untuk hostingfacts.com

Waktu operasi dan kelajuan HostGator Cloud membuat pelayan bersama mereka keluar dari air.

Oleh itu, mengapa tidak lebih ramai orang menaik taraf ke versi Cloud? Baiklah, wang.

Harga yang diiklankan untuk pilihan Cloud ini bermula pada $ 2,95 / bulan dan meningkat kepada $ 9,95 / bulan. Perlu diingat bahawa harga ini juga berlaku untuk jangka masa tiga tahun yang lebih lama. (Lebih lanjut mengenai perkara di bawah di bawah “Kekurangan”)

Tanda harga yang lebih tinggi mematikan sebilangan pengguna untuk tetap menggunakan hosting bersama.

Syukurlah, ada beberapa berita baik. HostGator telah memberikan potongan harga eksklusif untuk menurunkan harga Cloud HostGator kepada hanya $ 2.99 / bulan.

Ini bermakna anda pada dasarnya membayar harga hosting yang dikongsi, tetapi sebagai gantinya mendapat perkhidmatan yang JAUH lebih baik. Perlu diingat bahawa diskaun ini hanya berlaku untuk rancangan satu, tiga, dan enam bulan. Selepas tempoh awal itu, harga akan meningkat kepada kadar pembaharuan $ 8.95 pada pelan terendah.

4. Hosting Mesra Pengguna

HostGator Cloud berjaya mencapai jalan tengah yang baik dari perkhidmatan mesra pemula, yang berfungsi seperti yang maju.

Inilah maksud kami:

Lebar jalur dan storan “tidak dihitung” pada setiap pelan Cloud. Ini hampir tidak pernah terdengar pada pilihan yang lebih murah. Dan ini pada dasarnya bermaksud bahawa anda tidak dikenakan hukuman kerana laman web anda berkembang dan berkembang dan berkembang.

Biasanya, laman web yang lebih besar memerlukan lebih banyak sumber, yang mendorong anda ke dalam rancangan yang lebih tinggi dan lebih mahal. Tetapi tidak dengan HostGator Cloud. Sebaliknya, satu-satunya batasan utama anda pada setiap rancangan adalah bilangan laman web yang ingin anda hoskan.

Oleh itu, jika anda hanya merancang untuk menghosting satu laman web, anda boleh mendapatkan pilihan “termurah” dan masih baik ketika laman web permulaan anda menjadi yang teratas di carta.

Berita baik lain ialah anda tidak boleh dikenakan denda atau dikenakan kerana menggunakan sumber tambahan.

Bandingkan dengan host WordPress yang dikendalikan seperti WP Engine. Pasti, mereka kebanyakan hebat. Tetapi mereka juga mempunyai bayaran “overage” yang membebankan anda jika laman web anda mulai melebihi had rancangan bulanan.

Dan lebih teruk lagi, yuran ini selalunya automatik. Oleh itu, jika anda mempunyai bulan dan lonjakan lalu lintas yang baik, anda pada dasarnya akan dikenakan hukuman.

HostGator Cloud, sebaliknya, memberikan lebih banyak harga “all-in” yang jarang berlaku dari host yang lebih murah yang hanya memberi anda beberapa dolar setiap bulan.

5. Tambahan PERCUMA: Pengurusan Sumber Pelayan, Pemantauan, dan Penghijrahan Laman

HostGator Cloud pantas kerana mereka tidak bergantung pada pelayan asas anda.

Setiap pusat data didukung dengan cache terpadu, pengurusan sumber awan, dan pencerminan data. Semua ciri ini bekerjasama untuk mengoptimumkan kelajuan pemuatan, menguruskan peruntukan sumber, dan memastikan ketersediaan. Dalam bahasa Inggeris, itu bermaksud pelayan dapat bekerjasama dengan penyemak imbas pelawat untuk menghadkan jumlah sumber yang perlu dihantar berulang-alik.

HostGator Cloud juga melakukan pemantauan pelayan dan “failover” automatik untuk memastikan bahawa jika ada masalah perkakasan timbul, anda akan mengetahui tentangnya secepat mungkin dan ada Pelan B untuk menyimpan laman web anda.

Termasuk dalam setiap paket adalah akses cPanel, bersama dengan akaun email baru. Selain itu, anda mendapat laman web atau penghijrahan cPanel percuma dari hos web yang ada.

Semua pilihan hosting HostGator Cloud merangkumi satu migrasi laman web percuma. Beberapa penyedia perkhidmatan hosting lain akan melakukan migrasi tambahan secara percuma, sementara banyak yang lain membuat anda membayar sebarang migrasi sama sekali. Jadi HostGator Cloud jatuh di suatu tempat di tengah.

Sekiranya anda ingin memindahkan lebih banyak laman web daripada itu, mereka akan melakukannya dengan anggaran kos ~ $ 25 / laman web. Walaupun begitu, mungkin sedikit bergantung pada ukuran atau jumlah file.

Malangnya, terdapat sejumlah laman web yang tidak dapat dipindahkan oleh HostGator untuk anda. Ini biasanya merangkumi laman web yang kekurangan FTP dan / atau pangkalan data. Senarai pendek merangkumi apa-apa dari VistaPrint, Intuit, Wix, Google Sites, Microsoft Office, atau MobileMe.

6. Sokongan yang baik dan mesra

HostGator memberikan sokongan 24/7/365 melalui pangkalan pengetahuan dan banyak tutorial video, sokongan telefon, dan sembang langsung.

Kami menguji sembang langsung mereka, menaip nama dan pertanyaan awal kami. Kami hanya perlu menunggu sekitar lima minit untuk Puneeth berhubung dan membantu kami.

Secara keseluruhan, Puneeth sangat ramah dan menjawab kebanyakan soalan kami.

Sokongan Pelanggan HostGator Cloud Live ChatSokongan Pelanggan HostGator Cloud Live Chat

Sehingga datang untuk menjawab beberapa soalan mengenai migrasi laman web.

Sebilangan besar hos web yang kami kaji akan menawarkan sekurang-kurangnya satu migrasi laman web percuma. HostGator Cloud mengikuti trend itu.

Namun, jika tuan rumah lain tidak akan memindahkan lebih banyak laman web secara percuma, biasanya terdapat bayaran yang mudah untuk memindahkan laman web untuk anda.

Puneeth tidak benar-benar dapat memberi kami jawapan langsung mengenai kos untuk pelbagai migrasi. Dia mendakwa ia biasanya berkaitan dengan ukuran atau jumlah fail dan beberapa perincian lain.

Kami akhirnya menyegarkan sesi sembang langsung dan mencuba lagi. Kali ini, kami akhirnya mendapat jawapan mengenai migrasi: anggaran ~ $ 25 / laman web.

Oleh itu, secara keseluruhannya, sokongan sembang langsung sedikit beralun tetapi dapat menjawab semua soalan kami.

Terdapat satu berita baik terakhir di sini. Semasa kami meninjau HostGator, mereka tidak menawarkan sokongan media sosial.

Tetapi kami dengan senang hati memberitahu anda bahawa mereka sekarang sangat responsif dalam sosial, menjawab setiap masalah berkali-kali sehari:

Sokongan Media Sosial Cloud HostGatorSokongan Media Sosial Cloud HostGator

Kini anda mempunyai banyak pilihan yang berbeza untuk mendapatkan respons pantas dari HostGator.

Kekurangan Menggunakan HostGator Cloud

Prestasi HostGator Cloud kebanyakannya mengagumkan. Terdapat dua noda dalam rekod mereka.

Yang pertama adalah harga yang lebih tinggi untuk rancangan jangka pendek dan kadar pembaharuan yang tinggi apabila tempoh pertama anda tamat. Isu utama kedua adalah seolah-olah mereka telah mengambil beberapa perkhidmatan tambahan dan sekarang membuat anda membayarnya.

Inilah gambaran keseluruhan:

1. Kenaikan Harga Pengenalan & Kadar Pembaharuan Tinggi

Anda boleh menjimatkan banyak hosting sekiranya anda tahu bagaimana menavigasi taktik harga biasa yang melanda industri ini.

Yang pertama adalah kadar pengenalan awal yang anda lihat di laman web hos. Biasanya harga bulanan yang rendah. Namun, hasilnya adalah bahawa anda biasanya perlu membuat prabayar sekurang-kurangnya dua atau tiga tahun untuk memanfaatkannya.

Pilihan bulanan yang lebih pendek, jika mereka menawarkannya, kadangkala boleh menjadi dua atau tiga kali ganda dari harganya.

Sebagai contoh, HostGator Cloud akan berharga $ 3.58 / bln 36 bulan (atau $ 2.74 / bln dengan diskaun kami untuk jangka masa yang lebih pendek) yang diperbaharui pada $ 8.95 / bln.

kos awan hostgatorHarga Jangka Panjang HostGator Cloud Hosting

Namun, setelah anda menjumpai hos yang anda suka, anda mungkin lebih baik mengunci kadar tiga tahun selama mungkin. Inilah sebabnya.

Isu harga umum kedua dalam industri hosting adalah kadar pembaharuan yang tinggi. Dalam kes ini, apabila tempoh awal anda berakhir, rancangan anda akan diperbaharui secara automatik pada $ 8,95 / bulan untuk perkhidmatan yang sama. Anda tidak akan mendapat perkhidmatan tambahan atau perkhidmatan yang lebih baik. Mereka hanya memperhatikan anda dan tidak menukar hos lagi pada ketika itu.

Oleh itu, pastikan anda menyukai hos yang anda kunjungi. Kemudian, bayar untuk jangka masa yang paling lama agar kadar bulanan anda tetap rendah.

Harga Cloud HostGator, Pelan Hosting & Fakta Pantas

rancangan awanHarga dan Pelan Awan HostGator

Berikut adalah gambaran ringkas mengenai rancangan HostGator Cloud yang ditawarkan:

 • Awan Menetas: Pelan ini bermula pada $ 2.74 sebulan dengan diskaun kami (bukan $ 3.58). Ia menyokong 1 laman web, memori 2GB, CPU teras 2, sijil SSL percuma, storan tanpa meter, dan lebar jalur.<- Kami menggunakan rancangan ini untuk laman web ujian kami.
 • Awan Bayi: Pelan ini bermula pada $ 3,21 sebulan. Ia menyokong laman web tanpa had, memori 4FB, 4 teras CPU, sijil SSL percuma, storan tanpa meter, dan lebar jalur.
 • Awan Perniagaan: Pelan ini bermula pada $ 7.18 sebulan. Ia menyokong domain tanpa had, memori 6GB, CPU 5 teras, sijil SSL percuma (Positif), IP khusus percuma, alat SEO percuma, storan tanpa meter, dan lebar jalur.
 • Kemudahan Pendaftaran: Proses pendaftaran sangat mudah!
 • cara bayaran: Anda boleh membayar dengan kad kredit atau PayPal.
 • Yuran dan Klausa Tersembunyi: Walaupun lebar jalur dan penyimpanan tidak dimeterai, anda tidak dapat menggunakan lebih dari 25% sistem mereka selama lebih dari 90 saat. Kadar pembaharuan lebih tinggi daripada kadar biasa. Dan jenis laman web tanpa FTP tertentu tidak dapat dimigrasikan oleh pasukannya.
 • Jual Beli: Terdapat beberapa peningkatan dalam perjalanan.
 • Pengaktifan Akaun: Mungkin memerlukan sehingga 24-48 jam untuk akaun diaktifkan dalam beberapa keadaan.
 • Pengalaman Panel Kawalan dan Papan Pemuka: cPanel.
 • Pemasangan Aplikasi dan CMS (WordPress, Joomla, dll.): Sangat mudah, proses pemasangan satu klik dari aplikasi paling popular yang ada.

Adakah Kami Mengesyorkan HostGator Cloud?

Ya, kami sudi.

HostGator Cloud berjaya melakukan beberapa perkara dengan sangat baik. Mereka sangat mesra pengguna dan murah dengan potongan harga kami. Pada masa yang sama, anda mendapat beberapa prestasi masa kerja dan pemuatan halaman terbaik yang kami lihat setelah meninjau lebih daripada 30 hos lain.

Sokongan pelanggan juga kukuh.

Oleh itu, walaupun kadar pembaharuan sedikit lebih tinggi dan beberapa kemungkinan bayaran tambahan, hakikat bahawa rancangan ini didiskaunkan pada harga yang hampir sama dengan pilihan bersama mereka menjadikannya tidak perlu.

P.S. Adakah anda pernah menggunakan HostGator Cloud sebelum ini? Harap pertimbangkan untuk memberikan ulasan di bawah ini – baik atau buruk – tidak penting selagi ia bermanfaat bagi pelawat kami. Terima kasih atas sokongan anda.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Adblock
detector