Как да се справим с шиповете на трафика на магазина за електронна търговия за празничния сезон

Сезонът на ваканциите е точно зад ъгъла и това е златна възможност за онлайн бизнеса да увеличат продажбите си преди началото на 2020 г. За да ви дадем историческа перспектива, според eMarketer, общите разходи за почивки на дребно през 2018 г. са се увеличили с 5,4%, достигайки 998,32 милиарда долара. Според Statista, продажбите за електронна търговия в световен мащаб ще преминат 4 трилиона долара в продажбите до 2021 година.


Това са няколко впечатляващи числа и е време да оптимизирате своя онлайн магазин за по-добри печалби през празничния сезон 2019 и да получите своя дял от този пай. Съществуват различни аспекти, които онлайн предприемачите трябва да се съсредоточат, за да мащабират своя онлайн бизнес по време на най-голямата пазарна екстравагантност за годината. В тази статия ще подчертая тези общи предизвикателства, за да можете да ги преодолеете преди официално да започне сезонът на ваканциите.

Предизвикателствата на електронната търговия по време на празничния сезон

Собственикът на магазина за електронна търговия се сблъсква с предизвикателства по време на празничния сезон, като бързина, съхранение и престой на сървъра, които намаляват преобразуването по време на празничния сезон. Тези проблеми възникват главно поради ненадежден хостинг. Нека се гмурнем по-дълбоко.

Производителност на магазина

Факт е, че имате 3-5 секунди, за да привлечете вниманието на посетителите си. Ако вашият магазин отнема повече от 5 секунди, най-вероятно потребителите ще изключат вашия магазин и никога повече не го посещават. Вие като собственик на магазин имате две възможности да подобрите времето за зареждане на страницата на уебсайта. Започнете с изграждането на по-леки страници, които се състоят от оптимизирани изображения, измалени CSS / JavaScript леки теми. Второ, изберете хостинг решение, което предлага добавка на мрежа за доставка на съдържание (CDN).

CDN помага да се подобри времето за зареждане на страницата, като визуализира съдържанието на уебсайта от разпределени възли, вместо да изисква главния сървър. В резултат на това магазинът ви ще се зареди по-бързо и ще имате повече шансове за реализации.

Мащабиране на сървъра

Вторият основен проблем за собствениците на магазини за електронна търговия е мащабирането на сървъра. Повечето доставчици на хостинг услуги за електронна търговия не предоставят функция за мащабиране на сървъра и това е така, защото те или използват споделен хост или специален сървър. Що се отнася до мащабируемостта на сървъра, споделеният хостинг не е добър избор, особено когато вашият магазин има 1000 хиляди артикули. Вие като собственик на магазин не можете да си позволите проблеми с управлението на сървъра по време на пика на празничната кампания. Ако не успеете да успеете да мащабите размера на вашия сървър, вашите потребители ще изпитат съобщението за грешка „Сървърът не е намерен“.

Сигурност на съхраняване на данни

Третият брой за магазините за електронна търговия се отнася до сигурността на данните на клиентите и магазините. Онлайн магазините разполагат с чувствителни данни, включително потребителски профили, идентификационни данни за кредитни карти и данни за банкова сметка. Трябва да гарантирате, че всички данни от вашия онлайн магазин са защитени. Това изисква защита на ниво магазин и хостинг ниво с IP бели списъци и двуфакторна автентификация (TFA). Най- Двуфакторна автентификация е допълнителен защитен слой за вашия хостинг акаунт, като пази сървъра ви от всеки неоторизиран достъп. IP бели списъци ви позволява да създадете списък с IP адреси, което улеснява сътрудничеството с мрежи или региони с неограничен достъп до SSH и SFTP.

Решението – Управляван облачен хостинг Вече сме на същата страница! Гореспоменатите предизвикателства възникват главно поради лошия хостинг на електронна търговия.

Когато става въпрос за управляван облачен хостинг, много онлайн търговци предпочитат Cloudways хостинг платформа, която предлага бърз, надежден и здрав хостинг за уебсайтове за електронна търговия.

Той предлага удобна за потребителя платформа за управление на ежедневните ви сървърни операции, като сигурен достъп до сървъра чрез SFTP и SSH, управление на задания в Cron, архивиране на сървъри при поискване и много други. Нека да разгледаме какви други функции предлага Cloudways за управление на скока на трафика през празничния сезон.

Специализиран сървър

Изборът на специален сървър за сезона на вашата ваканционна кампания е интелигентен избор. Това означава, че получавате цял сървър към вашето уеб приложение. Няма споделяне на време на процесора, RAM или честотна лента, което означава, че уебсайтът ви остава отзивчив по всяко време. Производителността на споделения сървър зависи от трафика и ангажираността на потребителите, които кацат в магазина ви. Това обаче не е така при виртуалния специализиран сървър.

Използвайки специален сървър на Cloudways, не е необходимо да споделяте честотна лента с други приложения (WordPress, PHP, Magento и др.). Специализираните сървъри са по-бързи и достатъчно способни да се справят със скокове на трафика. Cloudways позволява No label Studios, агенция за уеб разработки с бели етикети, да получите бързо управление на сървъра и да се насладите на функции като клониране на уебсайтове, сценична среда, управление на екип & архивиране.

Мащабиране на сървъра

Мащабирането на ресурсите на сървъра е оперативно изискване, което може да създаде или разруши магазините за електронна търговия по време на сезона на ваканционните продажби. Cloudways опрости процеса на мащабиране на ресурсите на сървъра, така че вашият магазин да може да се възползва, за да генерира повече приходи през периода на ваканционните продажби. Когато трябва да намалите мащаба си, просто клонирайте вашия сървър за по-ниска спецификация и сте готови!

Мащабиране на сървъра

Архивиране на данни & Възстанови

Резервните копия са единственият начин, който помага да се изтеглят предишните ви данни след всякакви несигурни атаки. Автоматичният процес на архивиране на Cloudways ви позволява да архивирате сървър и приложение с предварително зададена честота. Освен това, ако желаете, можете да направите и резервни копия при поискване. Има възможност за съхранение на архиви на същия сървър, където можете лесно да изтеглите файла във външно хранилище по ваш избор.

Възстановяване на архивиране на данни

Cloudways ThunderStack

Cloudways хост стек е гръбнакът, който поддържа и оптимизира работата на сървъра. Това е мощна комбинация от NGINX, Apache, PHP-FPM (PHP 7 е версията по подразбиране за всички сървъри). На всичкото отгоре, базите данни за приложения също се управляват чрез MySQL / MariaDB (сега DBMS по подразбиране), най-новите кеш решения, като кеш на пълни страници (FPC) за магазините Magento 1.X и кеш на лак за магазини Magento 2.X.

Cloudways Thunderstack

Плащайте докато отивате

Cloudways е светлина на джоба. Това означава, че трябва да плащате само за ресурсите, които сте използвали. Просто вземете най-подходящия си хостинг план и се насладете на едва $ 10 на месец.

Плащайте докато отивате

24/7 Активна поддръжка

След като вашият магазин работи и работи, може да има вероятност той да се сблъска с проблеми с управлението на сървъра. В този случай, не се притеснявайте, екипът за техническа поддръжка на Cloudways винаги е на разположение за вас денонощно. Просто създайте билет и оставете останалото в екипа за техническа поддръжка на Cloudways.

поддържа

CloudwaysCDN

CloudwaysCDN е географски разпределена система, която помага да се намали времето за зареждане на страниците на уебсайтовете. Това означава, независимо от разстоянието между посетителя и сървъра, скоростта на зареждане на страницата остава постоянна. В техническо отношение CloudwaysCDN копира вашия магазин и обслужва заявката на посетителя от най-близкия възел. По-важното е, че спестява много ресурси на сървъра и гарантира, че посетителите ви изпитват отлична скорост на зареждане на страницата.

CloudWaysCDN

Време е да заявите защо Cloudways е по-добро решение

Тествах ефективността на магазина Magento (инсталиране на примерни данни) с помощта на два инструмента. Първо, с помощта на Pingdom, безплатен инструмент за тестване на ефективността на уебсайта. Второ, чрез изпълнение на CLI команди на инструмента за сравняване на сървъра ab – Apache.

Pingdom

Резултатът се основава на различни показатели като степен на изпълнение, размер на страницата и време за зареждане, което е доста страхотно с Cloudways Magento хостинг.

Pingdom

Аб Апач

Apache

Обобщаване!

С огромния растеж на електронната търговия в световен мащаб, уверете се, че планирате добре напред за ваканционния си сезон. Cloudways гарантира растежа на вашия магазин за електронна търговия, като се грижи за всичките ви предизвикателства за уеб хостинг. Дайте на вашия магазин за електронна търговия скоростта, която заслужава, за да можете да победите всички предишни записи. Разгледайте бързо всички налични планове и се заемете с най-доброто решение за хостинг на електронна търговия. Ако смятате, че съм пропуснал важни съвети, уведомете ме в секцията за коментари по-долу.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map