Penyedia Hosting cPanel untuk Australia

Oleh itu, anda mencari hos web yang berfungsi dengan cPanel (bukannya sistem proprietari yang mengerikan), pilihan yang baik! cPanel adalah standard dalam industri hosting web, dan dengan alasan yang baik. Untuk membuat penyelidikan yang teratas lebih mudah bagi anda, kami telah menyusun senarai hos web Australia kegemaran kami yang menawarkan hosting cPanel. Dengan akaun hosting aktif dengan lebih daripada 30 syarikat, kami cukup yakin dengan pilihan kami. Nikmati!


Hosting cPanel Terbaik Australia: Perbandingan 5 Teratas Kami – Mei 2020

Syarikat Web HostingPeringkat KeseluruhanHarga / bln.Disk SpaceFeaturesWebsite
tapak tapak2 9.3 / 10 AUD $ 4,95 (Potongan sementara 67%, turun dari $ 14,95) 10GB Kuat + Berpatutan = Menang!
A2HostingLogo 9/10 USD $ 3.92 (sekitar AUD $ 5.22) Tanpa had Ruang Cakera Tanpa Had!!!
PanthurLogo 8.7 / 10 AUD $ 5 1GB Persembahan hebat, Banyak pilihan.
DigitalPacificLogo 8.5 / 10 AUD $ 4.90 1GB Berpengalaman, boleh dipercayai.

Selain daripada gambaran keseluruhan jadual di atas, kami juga telah membuat 5 teratas penyedia hosting web cpanel yang lebih terperinci untuk Australia. Kami telah menyusunnya menggunakan kriteria berikut: Kemudahan Penggunaan, Kemampuan, dan Prestasi / Kekuatan. 

Penyedia Web Hosting cPanel Australia: 5 Terperinci Teratas kami

1. Pengehosan web SiteGround

SiteGround kekal sebagai juara mutlak kami. Ketika datang ke web hosting, mereka menyempurnakannya! Dengan waktu operasi yang sangat dipercayai, sokongan pantas, disyorkan secara rasmi oleh WordPress, penyediaan yang mudah, dan harga yang SANGAT kompetitif, anda sebenarnya tidak boleh salah di sini. Oh, + mereka mempunyai jaminan wang dikembalikan 30 hari!

Pelan termurah mereka hanya bermula $ 4.95 / bln (potongan 67% dari harga biasa)! 

tapak tapak2

Kemudahan penggunaan

90%

Kesanggupan

84%

Prestasi / Kekuatan

85%

2. Web hosting A2 Hosting

Paling hampir dalam senarai, mereka hampir sama baiknya dengan SiteGround, walaupun bukan tuan rumah yang disyorkan WP rasmi (tetapi itu memang jarang berlaku, dan mereka benar-benar menghancurkannya di WP & setiap CMS utama yang lain).

Pelan termurah mereka hanya bermula Dolar Amerika $ 3.92 / bln (sekitar AUD $ 5.22 / bln).

a2hosting

Kemudahan penggunaan

87%

Kesanggupan

79%

Prestasi / Kekuatan

80%

3. Pengehosan web Panthur

Panthur adalah hos web Aussie pertama kami yang sebenarnya, walaupun harganya lebih mahal daripada SG dan A2, prestasi pelayan mereka semestinya unggul. Terdapat beberapa kekuatan untuk bermain di sini, dan sokongan mereka sangat cepat!

Pelan termurah mereka bermula dari $ 5 / bulan (walaupun kami mengesyorkan pergi dengan rancangan perniagaan gangsa mereka untuk keseimbangan nilai / kos yang sempurna).

PanthurLogo

Kemudahan penggunaan

85%

Kesanggupan

80%

Prestasi / Kekuatan

87%

4. Web hosting digital Pasifik

Pasifik digital telah lama wujud, dan ia menunjukkan. Super dipercayai, sokongan yang baik, tempat ke-4 yang layak.

Rancangan mereka hanya bermula $ 4.90 / bln.

digpacific

Kemudahan penggunaan

80%

Kesanggupan

85%

Prestasi / Kekuatan

75%

cPanel Hosting untuk Australia

Apa itu cPanel?

cPanel adalah panel kawalan hosting web yang digunakan oleh pemula untuk pengguna maju untuk mempermudah proses membangun, merancang, dan menghosting laman web. Ia dikembangkan pada tahun 1997, oleh John Nick Koston, yang kini menjadi CEO cPanel, Inc. Sebahagian besarnya ditulis dalam Perl, cPanel telah berkembang menjadi salah satu panel kawalan hosting web yang lebih dikenali dan dipercayai. Ini telah meningkat dengan ketara selama bertahun-tahun, menangani keperluan pengguna dan menjadi sumber yang hebat bagi sesiapa sahaja dalam proses membina atau merancang semula laman web mereka.

Mengapa semua orang menggunakannya?

Jawapan mudah untuk soalan ini adalah bahawa cPanel dikembangkan oleh pasukan pemaju yang berpendidikan tinggi, menjadikannya mudah digunakan dan dapat diakses oleh semua tahap kepakaran. Jika dilihat dari kelebihan cPanel, tidak hairanlah panel kawalan hosting web ini mendapat permintaan tinggi. cPanel melampaui jangkaan, terdiri daripada pelbagai ciri hebat yang menjadikannya mudah untuk membuat atau merancang semula laman web. Ia boleh dipercayai, mempunyai pasukan sokongan yang hebat, dan menawarkan migrasi percuma. cPanel adalah sumber yang ideal untuk digunakan dan sangat biasa bagi penyedia hosting web seperti SiteGround, tidak kira jenis hosting mana, ia boleh digunakan untuk hosting bersama, hosting khusus, hingga hosting reseller hosting dan hosting WordPress (ingat bahawa penyedia Hosting WordPress Terurus yang lebih premium biasanya menggunakan back-end mereka sendiri, dan bukannya cPanel).

Panel kawalan cPanel membolehkan pentadbir mengawal semua bahagian laman web mereka di dalam panel kawalan itu sendiri. Tidak perlu menggunakan perisian tambahan untuk melakukan tugas seperti memuat naik fail. cPanel memuat naik fail, menyandarkan laman web anda, menghubungkan nama domain ke hosting anda, menyediakan e-mel untuk laman web anda, dan banyak lagi. Kerana kualiti hos ini, cPanel memberikan pengguna kawalan penuh ke atas laman web mereka, dan tetap mudah, mesra pengguna, dan mudah dijaga. cPanel juga menjadikannya sangat mudah untuk memindahkan semua data akaun ke hos serasi cPanel yang lain. Panel lain tidak menawarkan pilihan migrasi percuma, menyebabkan mereka kehilangan kandungan laman web, pangkalan data, peti mel, dan pilihan. Dengan cPanel, host juga dapat dipindahkan ke host cPanel lain yang serasi dengan cara yang cepat dan berkesan, dengan risiko kehilangan data yang sangat rendah.

Ciri hebat lain yang dimiliki cPanel adalah kemampuan untuk membolehkan pengguna menyesuaikan antara muka yang digilap oleh syarikat hosting web. Pengguna dapat menyesuaikan antara muka agar sesuai dengan keperluan mereka dan menjadikannya lebih estetik. Banyak penyedia hosting menawarkan cPanel kepada pemilik laman web, yang membolehkan mereka mengurus laman web mereka dari antara muka berasaskan web (interaksi antara pengguna dan perisian yang berjalan di pelayan Web).

Yakin dengan produk dan perkhidmatan mereka, cPanel, Inc., menawarkan percubaan percuma selama 15 hari kepada semua pengguna yang berminat. Percubaan percuma merangkumi akses penuh ke semua ciri cPanel dan akan membantu pengguna menentukan apakah cPanel sesuai untuk mereka dan keperluan mereka. Seorang ahli pasukan cPanel akan mengurus pemasangan, secara percuma dan e-mel akan dihantar ke e-mel pada fail yang memberitahu pengguna apabila percubaan percuma mereka akan berakhir. Kemas kini mengenai promosi dan potongan harga yang akan datang juga akan dihantar kepada pengguna untuk membantu mereka memanfaatkan sepenuhnya wang mereka.

Mengapa tidak menggunakan panel kawalan tersuai?

Terdapat banyak pilihan panel kawalan yang tersedia untuk pengguna. Mereka mungkin berbeza dari segi antara muka dan ciri-ciri yang ditawarkan, tetapi yang menjadikannya paling ketara adalah aksesibilitas yang mereka bawa. Kelemahan panel kawalan tersuai merangkumi tahap kesukaran untuk menggunakannya. Panel kawalan khusus mungkin tidak mempunyai ciri khas menjadikannya panel kawalan yang tidak berjaya atau tidak boleh dipercayai. Mereka mungkin tidak mesra pengguna, dirancang dengan baik, cekap, atau mereka mungkin tidak menawarkan migrasi percuma, menyebabkan sejumlah besar data hilang ketika cuba memindahkannya ke host lain. Panel kawalan tersuai tidak buruk, asalkan panel akal, mesra pengguna, dan dibangunkan dengan baik. Walaupun ini adalah masalah pilihan peribadi, cPanel mapan dan mempunyai antara muka yang kukuh dengan ciri hebat yang membolehkan pengguna membuat laman web dengan cara yang mudah dan selamat.

Soalan Lazim cPanel

Apa itu cPanel?

cPanel adalah panel kawalan hosting web yang digunakan oleh pengguna baru, menengah atau lanjutan untuk mempermudah proses membina, merancang, dan menghosting laman web.

Adakah cPanel percuma?

Tidak, anda dikehendaki memiliki lesen cPanel. Walaupun cPanel tidak percuma, cPanel, Inc. menawarkan percubaan percuma selama 15 hari supaya anda dapat mengalaminya sendiri dan menentukan sama ada ia sesuai untuk anda. Mereka juga menawarkan lesen potongan khas untuk organisasi nirlaba dan institusi pendidikan. Pada rancangan hosting bersama, anda mungkin tidak perlu membayar lebih banyak, tetapi pada rancangan VPS dan pelayan khusus, anda mungkin diminta untuk menanggung kos lesen sendiri.

Apa yang boleh anda lakukan dengan cPanel?

Manfaat dan penggunaan cPanel merangkumi memuat naik fail, menyandarkan laman web anda, menghubungkan nama domain ke hosting anda, menyiapkan e-mel untuk laman web anda, dan banyak lagi. cPanel adalah panel kawalan yang boleh dipercayai, yang terdiri daripada pasukan sokongan luar biasa yang hadir untuk menjawab sebarang pertanyaan dan memandu anda melalui proses membina laman web anda.

Adakah cPanel mudah digunakan?

Ya, cPanel sangat mesra pengguna. Ia dibina dengan antara muka yang mudah dinavigasi yang membolehkan pengguna menyesuaikannya agar sesuai dengan gaya dan keperluan mereka. Ia juga mempunyai bantuan terpadu untuk menghentikan anda daripada melakukan perkara yang tidak sepatutnya anda lakukan.

Bagaimana cPanel berbeza dari host lain?

cPanel telah wujud selama lebih dari 15 tahun dan merupakan salah satu panel kawalan yang lebih dikenali. Ini berbeza dari host lain dengan menyediakan ciri mesra pengguna, boleh dipercayai, serta migrasi percuma, sedangkan host lain mungkin sukar digunakan, tidak boleh dipercayai, dan tidak memberikan migrasi percuma. cPanel adalah sumber yang ideal untuk digunakan semasa merancang laman web untuk pertama kalinya dan juga biasa digunakan di antara penyedia hosting web yang sudah ada.

Bagaimana perbandingan cPanel dengan Plesk?

Walaupun kedua cPanel dan Plesk melakukan perkara yang hampir sama, itu semua adalah masalah pilihan peribadi, terutamanya kerana kedua panel kawalan kelihatan sangat berbeza. Perbezaan lain antara keduanya termasuk bahawa Plesk tersedia untuk Windows dan Linux, sementara cPanel berasaskan Linux. Anda juga tidak boleh mengeksport kandungan dari Plesk ke cPanel, atau sebaliknya.

Bagaimana perbandingan cPanel dengan DirectAdmin?

DirectAdmin adalah panel kawalan untuk pelayan Linux. Walaupun cPanel lebih umum dan lebih dikenali, DirectAdmin lebih mudah dan lebih murah daripada cPanel. Pada akhirnya, DirectAdmin kekurangan banyak ciri dan alat di cPanel.

Mengapa cPanel begitu popular?

Permintaan cPanel sangat tinggi kerana mesra pengguna, sederhana, boleh dipercayai, dan menawarkan migrasi percuma. Ia dikembangkan oleh pasukan pemaju yang berpendidikan tinggi sehingga dapat diakses oleh semua tahap kepakaran.

Adakah kelemahan menggunakan cPanel?

Walaupun semuanya menjadi pilihan, sebilangan pentadbir menganggap cPanel sebagai asas untuk melakukan semua yang mereka mahu lakukan. Selain itu, kelemahan terbesar adalah bahawa cPanel tidak serasi dengan akaun hosting Windows.

Siapa yang membangun dan memiliki perisian cPanel?

Perisian cPanel dikembangkan pada tahun 1997, oleh John Nick Koston, yang kini menjadi CEO cPanel, Inc. Syarikat ini berpusat di Houston, Texas dan dimiliki secara persendirian.

Apa itu Perl?

Perl adalah bahasa yang terdiri daripada cPanel. Ini adalah bahasa pengaturcaraan yang sangat berkebolehan dengan pengembangan lebih dari 29 tahun.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Adblock
detector