Hosting WordPress Terbaik Untuk Kanada

Sebagai agensi digital dengan BANYAK akaun hosting aktif (kami mempunyai banyak projek sampingan dan ingin bereksperimen dengan host yang berbeza), kami mendapat idea yang cukup baik tentang apa yang menentukan host WordPress yang baik. Kualiti penyedia hosting web anda boleh memberi impak besar terhadap potensi kejayaan anda.


Sebagai contoh, mari kita ketahui kelajuan laman web, adakah anda tahu bahawa kelewatan 1 saat bermaksud paparan halaman menurun sebanyak 11%, itu bermakna lebih dari 1/10 pelawat hanya akan berpaling untuk setiap saat laman web anda masih dimuat … inilah sebabnya laman web yang layak tuan rumah sangat penting!

Ini adalah syarikat hosting WordPress teratas kami untuk Kanada, hosting WP berkualiti sebenar yang tidak membebankan anda di seluruh dunia.

Nota sampingan: # 1 kami mempunyai diskaun sementara, ambil satu sementara ia kekal!

Beberapa jenama / laman web yang menghubungkan ke kandungan kami:

Dipaparkan di laman web

Kami tahu barang kami, contoh kecil dari banyak testimoni kami:

Tom bersemangat dan cepat memahami keperluan pelanggannya. Saya sangat menghargai kesediaannya untuk berkongsi pengetahuan dan memberi kemahiran kepada saya mengenai cara menggunakan laman web baru saya. Terima kasih Tom!

Sally Mac
Jadual Kandungan

MangoMatter menjadikannya mudah untuk mereka bentuk laman web semasa kami. Tom secara peribadi terlibat dari perundingan pertama hingga selesai, dan dia masih bersedia untuk sebarang perubahan yang mungkin diperlukan!

Demitrios Lecatsas
Rambut Segar

Kami memilih Tom untuk merancang laman web kami kerana kami menyukai gaya laman web lain yang telah dirancangnya. Keseluruhan proses itu bebas tekanan. Tom sangat membantu dan tidak ada banyak permintaan kami yang menyusahkan. Tom adalah keseronokan untuk bekerjasama. Kami menyukai laman web yang dibuatnya untuk kami, sangat mudah digunakan dan kelihatan hebat.

Carl Olive
Musim bunga!

Pengalaman kami dengan Mango Matter sungguh hebat! Tom sangat senang bekerja, positif, cekap dan jelas cemerlang dalam apa yang dilakukannya. Amat disyorkan.

Lucy Reeves
Bermakna Di Mana

Kami melibatkan Tom untuk mengembangkan laman web syarikat baru kami dan gembira dengan hasilnya. Dia bukan sahaja dapat menyampaikan ringkas kami tetapi juga memberikan beberapa idea yang sangat baik yang tidak akan kami fikirkan. Yang paling penting, Tom bermurah hati dengan waktunya dan terus bersedia untuk memberi nasihat dan sokongan.

Neil Mackenzie
Inventif

Pengalaman yang mudah dan lancar selama ini dengan MangoMatter! Tom memahami apa sebenarnya yang kami harapkan, dan kami sangat kagum dengan produk akhir. Saya tidak akan teragak-agak untuk memilih MangoMatter lagi pada masa akan datang.

Raja Tyson
Penyelesaian Pengarah / Plumbrite

Tom dari MangoMatter telah sangat membantu, profesional dan sangat menyokong untuk membina laman web saya, dia kaya pengetahuan dan sangat cekap. Saya tidak ragu-ragu untuk mengesyorkan MangoMatter dan telah melakukannya.

Michelle Watson
saya baiki

“Kami mendapati bahawa mencari hos WordPress yang baik boleh menjadi agak rumit, dengan semua ciri, jenis hosting yang berbeza, dan (kadang-kadang kabur) struktur harga yang dapat disedia oleh penyedia hosting kepada anda.

Oleh itu, untuk memudahkan carian anda dan menjimatkan masa, kami telah menganalisis dan menilai host yang kami bekerjasama (atau pernah bekerja), menghasilkan 10 host WordPress teratas kami. Kami mencuba dan memperbaruinya kerana ciri hosting dan harga berubah, jika anda menemui kesalahan, jangan ragu untuk menghubungi kami. “

Matthew RogersMatthew Rogers
Penyunting Hosting

Hosting WordPress Terbaik Kanada – Ulasan Mei 2020

1. WHC.ca

Laman web: whc.ca
Harga:
$ 3.89 (CAD)
Ruang cakera: Tanpa had
Sokongan: Telefon, Sembang Langsung, Tiket

Dengan pusat data di pantai Timur dan Barat, mereka adalah tempat untuk hosting WordPress tempatan. WHC telah wujud sejak tahun 2003 dan sangat dipercayai.

Selain hosting dan domain, WHC menawarkan rancangan pemasaran SEO dan E-mel yang boleh anda cuba dengan percubaan percuma.

Mereka menawarkan sokongan dwibahasa 24/7 (!!) melalui e-mel, telefon, dan sembang & termasuk ruang cakera yang tidak terhad. + Mereka sebenarnya mengenakan bayaran dalam CAD, yay!

Pelan termurah mereka hanya bermula CAD 3.89 / bulan (turun dari $ 5.99).

Kelebihan:

 • Pelayan HQ + di Kanada
 • Ruang cakera tidak terhad
 • Kelajuan yang hebat!
 • Sokongan dwibahasa 24/7

2. SiteGround

Laman web: www.siteground.com
Harga:
$ 3.95 (USD)
Ruang cakera: 10 GB
Sokongan: Telefon, Sembang Langsung, Tiket

Logo SiteGround

SiteGround adalah raksasa dalam dunia WordPress global, mereka adalah salah satu daripada beberapa host yang secara rasmi disyorkan untuk WordPress, oleh WordPress. Walaupun pelayan mereka berada di kedudukan teratas (dan global), sayangnya mereka tidak mempunyai di Kanada (walaupun anda hanya boleh menggunakan CDN seperti CloudFlare untuk mengatasi masalah ini). Apa yang sangat kami sukai daripadanya adalah sistem yang dibina khas dengan kelajuan dan keselamatan. Untuk kepantasan, mereka bahkan mempunyai plugin WordPress khusus yang disebut SuperCacher untuk memaksimumkan prestasi.

Bahagian belakang mereka cukup mudah digunakan, dan mereka mempunyai banyak pilihan sokongan jika anda memerlukan bantuan sepanjang jalan (seperti Pangkalan Pengetahuan, Tutorial, Sembang Langsung, Telefon, dan Sokongan Tiket).

Mereka juga disarankan untuk WordPress, oleh WordPress (yang agak jarang berlaku! Sudah tentu mereka boleh mengatasi CMS yang anda lemparkan).

SiteGround mempunyai 3 rancangan hosting, rancangan mereka yang paling berpatutan bermula pada USD $ 3.95 / bln (potongan 67% dari harga biasa)!

Kelebihan:

 • SSL percuma
 • Disyorkan oleh WordPress
 • Pelayan berprestasi tinggi
 • Mudah ditimbang

3. GreenGeeks

Laman web: www.greengeeks.com
Harga:
$ 2.95 (USD)
Ruang cakera: Tanpa had
Sokongan: Telefon, Sembang Langsung, Tiket

Logo GreenGeeks

GreenGeeks adalah pemenang lain dalam buku kami. Bukan hanya prestasi mereka yang baik di Kanada kerana mereka mempunyai pusat data di sini. Mereka juga sangat mesra alam kerana mereka mengurangkan penggunaan tenaga mereka 3 kali ke dalam grid melalui tenaga angin!

Mereka juga menawarkan sokongan 24/7, ruang cakera tanpa had, dan bahkan mempunyai rancangan hosting khusus WordPress. Kami juga sangat menyukai semua percuma yang disertakan dengan setiap pakej, seperti nama domain percuma, migrasi laman web, sijil SSL, dan banyak lagi.

Mengenai kepantasan, selain dari pusat data global, mereka juga menggunakan SSD yang digabungkan dengan LiteSpeed ​​dan teknologi tersuai mereka yang disebut PowerCacher untuk memaksimumkan prestasi, cukup mengagumkan.

Tambahkan pada jaminan wang dikembalikan selama 30 hari jika anda tidak berpuas hati.

Pelan termurah mereka hanya bermula USD $ 2.95 / bulan (turun dari $ 9.95).

Kelebihan:

 • Hijau super!
 • Ruang cakera tidak terhad
 • Sokongan 24/7

4. HostUpon

Laman web: hostupon.ca
Harga:
$ 2.96 (USD)
Ruang cakera: Tanpa had
Sokongan: Telefon, Sembang Langsung, Tiket

Logo HostUpon

HostUpon adalah orang Kanada yang anda dapat, dengan pusat data yang dioptimumkan dengan baik di Toronto, penjualan + sokongan tempatan, komitmen mereka terhadap kepuasan pelanggan sangat mengagumkan.

Mereka juga mempunyai rancangan hosting khusus WordPress dengan ruang cakera tanpa had, pemindahan WordPress percuma dari host lama, nama domain percuma, dan sokongan WP 24/7. Sekiranya pasaran sasaran anda berada di AS, mereka juga mempunyai 3 pelayan di sana.

Mereka menawarkan 3 pakej hosting, rancangan termurah mereka hanya bermula USD $ 2.96 / bln (adalah $ 7.95 / bln).

Kelebihan:

 • Ruang cakera tidak terhad
 • Pasukan sokongan dan penjualan yang berpusat di Kanada
 • Nama domain percuma

5. Mesin WP

Laman web: wpengine.com
Harga:
$ 35 (USD)
Ruang cakera: Tanpa had
Sokongan: Telefon, Sembang Langsung, Tiket

Logo WP Engine

WP Engine adalah peneraju pasaran dalam hal hosting WordPress yang dikendalikan (tidak perlu dikelirukan dengan hosting bersama yang menyokong WordPress, yang selama ini kita bicarakan). Host yang diuruskan biasanya lebih mahal, kerana – seperti namanya – menguruskan lebih daripada sekadar mengehos laman web anda. Semua yang ada dalam timbunan pelayan mereka dioptimumkan untuk WordPress, dan WordPress sahaja.

Sokongan 24/7 mereka jelas mengkhususkan diri dalam WordPress, yang membolehkan mereka menyelesaikan masalah tanpa sebarang masalah. Selain itu, mereka juga menjaga kemas kini inti WordPress sehingga anda tidak perlu risau. Dan ketika itu adalah kemas kini utama, mereka benar-benar menguji laman web terlebih dahulu sebelum mengemas kini untuk memastikan tidak ada yang putus, perkhidmatan tertinggi. Mereka juga mempunyai pengesanan ancaman masa nyata, menyekat serangan DDOS secara aktif, dan mereka juga akan membetulkan laman web anda secara percuma jika ia diretas…

Semua perkara di atas lebih dari sekadar membenarkan tanda harga! Tertarik dengan ketenangan fikiran dan dapat menghabiskan bajet?

Pelan termurah mereka bermula pada USD $ 35 / bulan.

Kelebihan:

 • Pelayan berprestasi tinggi
 • Sokongan yang sangat khusus
 • Prestasi tinggi

Keburukan:

 • Mahal

6. HostGator

Laman web: www.hostgator.com
Harga:
$ 5.95 (USD)
Ruang Cakera: Tanpa had
Sokongan: Telefon, Sembang Langsung, Tiket

Logo HostGator

HostGator sangat tua, seorang veteran di ruang hosting, mereka sebenarnya dimiliki oleh syarikat bernama EIG, yang juga memiliki banyak jenama hosting lain seperti BlueHost. Mereka baik-baik saja jika anda tinggal di Amerika Syarikat, mungkin tidak sesuai jika anda tinggal di Kanada tetapi boleh menyelesaikan pekerjaan jika anda mahu (mungkin dengan menggunakan sesuatu CDN seperti CloudFlare).

Mereka mempunyai rancangan hosting khusus WP yang membolehkan 100k pelawat dengan rancangan termurah mereka. Pakej-pakej ini dioptimumkan sepenuhnya untuk WordPress dan ia memberikan perbezaan. Salah satu kelebihan HostGator adalah pilihan pilihan mereka, mereka mempunyai segalanya dari sembang langsung, telefon dan tiket sokongan, hingga tutorial video dan pangkalan pengetahuan.

Kelebihan:

 • Murah
 • Imbangan kos / nilai yang baik

Keburukan:

 • Tiada pelayan di Kanada
 • Perkhidmatan keseluruhannya kurang berkualiti

7. InMotion Hosting

Laman web: www.inmotionhosting.com
Harga:
$ 7.26 (USD)
Ruang cakera: 40 GB
Sokongan: Telefon, Sembang Langsung, Tiket

Logo InMotion Hosting

InMotion Hosting terkenal dengan penyelesaian hosting perniagaan, mereka selangkah di atas host web biasa dari segi sokongan dan kualiti. Mereka juga mempunyai rancangan hosting khusus WordPress yang sedikit lebih mahal tetapi menawarkan 40GB dan sehingga 20k pelawat bulanan.

Namun, seperti HostGator, mereka tidak mempunyai pelayan di Kanada, jadi jika anda ingin memanfaatkan rancangan mereka, kami pasti mengesyorkan anda mengaktifkan CDN untuk memaksimumkan kelajuan dari Kanada. Kami melakukannya, selain daripada pilihan sokongan biasa, mereka juga mempunyai bahagian jenis forum berasaskan komuniti di mana ahli dapat menjawab soalan masing-masing. Sokongan selalu menjadi salah satu pakaian mereka yang kuat, jadi anda mungkin tidak memerlukannya.

Kelebihan:

 • Perkhidmatan berkualiti tinggi
 • Sokongan hebat

Keburukan:

 • Tiada pelayan di Kanada

8. Cloudways

Laman web: www.cloudways.com
Harga:
$ 10 (USD)
Ruang cakera: 25 GB
Sokongan: Telefon, Sembang Langsung, Tiket

Logo Cloudways

Cloudways, seperti namanya, semuanya berkaitan dengan hosting awan. Mereka menggunakan pusat data penyedia lain, dan membolehkan anda menggunakan dan mengurus aplikasi di dalamnya. Rakan kongsi mereka termasuk Linode, Amazon AWS, Vultr, Digital Ocean, Stackpatch dan Google Cloud Platform.

Walaupun tidak khusus WordPress, CloudWays memang menawarkan beberapa ciri eksklusif WP seperti plugin caching tersuai dan tumpukan pelayan yang dioptimumkan dengan baik. Salah satu rakan mereka juga mempunyai pelayan di Kanada, jadi kepantasan tidak akan menjadi masalah.

Perkara yang mengagumkan mengenai Cloudways adalah skalabilitasnya, sangat lancar Mereka melakukan sesuatu dengan cara yang agak berbeza berbanding dengan penyedia hosting biasa anda, jadi ada keluk pembelajaran kecil di sana… tetapi memang berbaloi. Juga, sokongan mereka adalah yang terbaik dan sangat responsif.

Kelebihan:

 • Super berskala
 • Pelbagai pembekal

Keburukan:

 • Sedikit lebih mahal

9. Dreamhost

Laman web: www.dreamhost.com
Harga:
$ 2.59 (USD)
Ruang cakera: Tanpa had
Sokongan: Telefon, Sembang Langsung, Tiket

Logo DreamHost

DreamHost akan menjadi pilihan lain jika anda tinggal di Amerika Syarikat (tetapi sekali lagi, anda boleh mengaktifkan CDN dan masih menggunakannya jika anda mahu). Mereka telah lama wujud dan mempunyai reputasi yang hebat, baik untuk kualiti perkhidmatan dan sokongan mereka (yang mereka tidak melakukan outsourcing).

Mereka mempunyai banyak rancangan khusus WordPress, dari rancangan hosting bersama hingga rancangan WP terkelola yang mereka namakan DreamPress. Kedua-dua jenis ini berfungsi, tetapi DreamPress mengambil kek dengan beberapa ciri WP tambahan. Pelan WordPress asas mereka merangkumi ruang cakera tanpa had, hosting SSD, dan juga jaminan pengembalian wang selama 97 hari.

Kelebihan:

 • Perkhidmatan berkualiti
 • Sokongan dalaman

Keburukan:

 • Tiada pelayan di Kanada

10. Bluehost

Laman web: www.bluehost.com
Harga:
$ 3.95 (USD)
Ruang cakera: 50 GB
Sokongan: Telefon, Sembang Langsung, Tiket

Logo Bluehost

Walaupun BlueHost tidak berjaya sejak EIG membelinya, mereka perlahan-lahan menebus diri mereka dengan sokongan yang lebih baik dan rancangan fokus WordPress yang baik yang menawarkan peningkatan prestasi.

Rancangan WP mereka termasuk kemas kini WordPress automatik, persekitaran pementasan yang berguna, dan pemasangan WordPress segera apabila anda mendaftar ke salah satu rancangan mereka. Mereka juga menawarkan sokongan 24/7 dengan pelbagai pilihan di sana. Dan mereka mempunyai jaminan wang dikembalikan selama 30 hari jika anda tidak berpuas hati dengan perkhidmatan mereka

Kelebihan:

 • Harga yang kompetitif
 • Layak untuk laman web WordPress

Keburukan:

 • Tiada pelayan di Kanada

Cara Mencari Host WordPress yang Baik

Telefon hosting web Kanada

Semasa anda baru memulakan dan mungkin ingin membina laman web dari awal, banyak orang mencari hos web Kanada yang murah dan menyelesaikan tugasnya, namun tidak terlalu rumit sehingga mereka dapat menguruskannya tanpa pertolongan tambahan. Sekiranya anda tidak merancang untuk memulakan aplikasi atau platform web yang sangat khusus dan kompleks, melainkan laman web perniagaan, blog, kedai e-dagang biasa anda, dan lain-lain … Sejauh CMS, WordPress adalah cara untuk pergi.

Mudah dimulakan, dan digunakan secara percuma, walaupun banyak orang mungkin tidak mengetahui sama ada laman web yang ingin mereka bina, menjamin penggunaan Hosting WordPress Terurus (jenis yang mahal), atau hosting bersama yang lebih umum yang menyokong WordPress (apa yang biasanya kami cadangkan). Oleh itu, dalam artikel ini, kami bertujuan untuk menerangkan WordPress dan WordPress Hosting, dan menunjukkan apa yang perlu dicari di host WordPress terbaik yang ditawarkan oleh Kanada. Walaupun begitu, jika anda berada di negara lain, kami juga mempunyai perbandingan hosting WP teratas berikut. hosting WordPress terbaik di Australia dan hosting WordPress UK terbaik.

WordPress Dijelaskan

WordPress adalah CMS (pada masa ini menggerakkan lebih dari 25% dari seluruh internet) yang boleh anda pasangkan pada kebanyakan web host. Sebilangan besar Host WordPress menawarkan pemasangan perisian 1 klik. Dan seperti kebanyakan perisian sumber terbuka, WordPress percuma untuk penduduk umum, yay. Secara amnya, ini adalah platform pembuatan laman web untuk laman web perniagaan kecil, sederhana, blog, kedai e-dagang, dan bahkan forum, kerana sangat mudah digunakan dan membina / merancang laman web dengan.

Apa itu WordPress Hosting?

WordPress Hosting adalah istilah yang digunakan untuk menggambarkan penyedia hosting web yang menyokong WordPress. Host web yang berbeza mungkin menawarkan jenis hosting yang berbeza tentu saja, dari shared, hingga vps, hosting khusus, dan hosting cloud. Itu semua bergantung pada tahap kepakaran dan keperluan khusus yang dimiliki orang tersebut dalam membuat laman web mereka.

Semasa memilih host WordPress, yang paling biasa digunakan adalah hosting bersama (atau hosting WordPress murah :)). Jenis hosting ini membolehkan laman web yang berbeza untuk berkongsi satu pelayan yang mengurangkan kosnya. Walaupun terdapat beberapa kekurangan untuk hosting semacam ini, masih banyak yang berkaitan dengan bagaimana pengguna WordPress menyimpan maklumat laman web mereka.

Hosting WordPress Murah – Kebaikan dan Keburukan

Kelebihan:

 • Mudah dipasang dan mesra pengguna
 • Mahal
 • Banyak hos menawarkan domain, e-mel, lalu lintas laman web, dan storan tanpa had
 • Lebih disesuaikan

Keburukan:

 • Mungkin ada had untuk ciri Hosting WordPress tanpa had
 • Sumber dikongsi dengan laman web lain
 • Laman web lain di pelayan boleh melambatkan laman web anda

Ciri-ciri yang perlu dicari dalam host WordPress Kanada

pembuatan laman webSekarang setelah kita memahami, apa itu WordPress dan bagaimana ia berfungsi, kita dapat melihat apa yang menjadikan sebilangan host WordPress menonjol daripada yang lain.

Terdapat banyak syarikat hosting WordPress yang terdapat di web. Sebilangan besar dari mereka menawarkan ciri yang mungkin anda perlukan dan perlukan, beberapa yang tidak anda perlukan, dan beberapa yang boleh menjejaskan laman web anda dan bagaimana anda dapat membuatnya.

Penting untuk menyempitkan senarai kepada beberapa ciri penting supaya mudah dijumpai host mana yang baik dan host mana yang tidak sesuai dengan masa anda. Jadi, berikut adalah beberapa ciri yang anda ingin cari di Host WordPress yang terbaik:

Domain Hosting

Secara amnya, semasa anda memilih host WordPress, anda ingin mencari host yang juga dapat mendaftarkan nama domain. Dengan cara itu, hosting + domain anda bersama syarikat yang sama, menjadikan sokongan menjadi lebih mudah.

Hosting Blog

Sebilangan besar orang yang melihat hos WordPress, tertarik dengan ciri blog mereka, jadi ada alasan bahawa host WordPress terbaik akan mempunyai ciri-ciri yang memudahkan blogger memuat turun dan mula menggunakan WordPress tanpa berlengah.

Oleh itu, penyedia hosting web semestinya mempunyai pilihan pemasangan 1 klik untuk WordPress.

Akaun E-mel

Dengan domain yang disesuaikan, diperlukan e-mel peribadi. Host e-mel WordPress teratas akan membenarkan jumlah akaun e-mel yang tidak terhad sehingga anda dan seluruh pasukan anda dapat terlibat dalam komunikasi menggunakan nama domain yang disesuaikan.

Anda boleh menyediakan akaun e-mel ini melalui panel kawalan komputer anda dan dapat menghubungkannya ke aplikasi perniagaan.

Lebar Jalur dan Ruang Cakera

Ciri lain yang perlu dicari di hos WordPress anda adalah ciri tanpa had seperti e-mel, storan, domain, lebar jalur, dan sebagainya. Walaupun beberapa tuan rumah membanggakan mengenai ciri-ciri tanpa had ini, sebenarnya mungkin ada had untuk ciri-ciri ini yang boleh mempengaruhi cara laman web anda beroperasi.

Oleh itu, hos yang paling dipercayai akan memberi amaran kepada anda apabila anda mencapai had anda dan membuka dialog mengenai pilihan penskalaan. Ini benar terutamanya adalah syarat penyimpanan laman web dan lebar jalur anda yang boleh digunakan dengan mudah melainkan anda memahami pilihan dan had anda.

Keselamatan Hosting WordPress

Sijil SSLSemasa anda membuat laman web, anda mahu laman web ini selamat, oleh sebab itu anda mahukan hos yang dapat memberi anda ketenangan fikiran yang anda harapkan semasa melancarkan laman web anda sehingga anda tahu bahawa tidak ada yang dapat mengubah kandungan anda atau mempengaruhi anda laman web dengan cara apa pun tanpa kebenaran anda.

Oleh itu, anda mahukan hos yang menawarkan beberapa sekuriti umum seperti kemas kini perisian, pemantauan, sijil SSL secara percuma, perlindungan DDoS, antara taktik keselamatan asas yang lain. Tetapi sekurang-kurangnya tuan rumah harus dapat memastikan perisian WordPress anda sentiasa dikemas kini.

Kelajuan Hosting

Syarikat hosting WordPress terpantas menggunakan CDN (seperti yang menawarkan hosting WordPress terkelola), yang membolehkan kandungan dari laman web anda dihantar ke komputer pelawat laman web dari pelayan terdekat ke lokasi mereka.

Ini menghasilkan masa muat yang lebih pendek dan menjadikan pengalaman keseluruhan yang lebih baik bagi pengunjung. Ini adalah ciri yang sangat penting terutamanya jika anda menjalankan laman web eCommerce.

Ini akan membuat calon pelanggan anda tidak kecewa dan bahkan dapat meningkatkan pendapatan.

Lokasi Pelayan

Walaupun lokasi pelayan penting, ia tidak begitu penting seperti dulu. Sekiranya anda menggunakan CDN seperti CloudFlare, lokasi pusat data anda tidak semestinya menjadi faktor besar. Walau bagaimanapun, tetap ideal untuk memiliki pusat data di Kanada jika di situlah sasaran pasaran anda.

Waktu Waktu Pelayan

Ada kalanya pelayan akan menghabiskan masa. Itu hanya sifat teknologi. Namun, yang ingin anda hindari adalah hos yang mempunyai waktu pelayan yang rendah, kerana pelawat laman web anda mungkin sukar untuk berinteraksi dengan laman web anda ketika tidak berada di sana.

Jadi, apa yang anda ingin cari di hos WordPress, adalah yang mempunyai waktu operasi 99.9% sehingga peluang mana-mana pelawat laman web menemui laman web anda adalah tipis.

Sokongan pengguna

pilihan sokonganIni bukan sesuatu yang teratas dalam memilih hos, tetapi ini boleh membawa semua perbezaan jika anda tidak mahir dengan pembinaan laman web dan anda tiba-tiba mengalami masalah dengan laman web anda.

Mampu menghubungi seseorang mengenainya dapat membantu anda memahami apa yang berlaku dengan pelayan tempat laman web anda atau membantu anda menyelesaikan masalah yang muncul di akhir anda.

Sandaran Sistem

Oleh kerana Pelayan boleh mogok dan kemalangan berlaku, penting untuk mengetahui apakah tuan rumah anda dapat membuat sandaran e-mel, pangkalan data dan laman web anda. Kerana sekiranya tragedi melanda, anda akan dapat menghidupkan dan menjalankan laman web anda lebih awal sekiranya yang terburuk berlaku.

Oleh itu, anda ingin memeriksa sama ada tuan rumah anda mempunyai sandaran bulanan, mingguan atau harian automatik.

Soalan Lazim

Hosting mana yang terbaik untuk WordPress Linux atau Windows?

Walaupun secara teknikal mungkin menjalankan WordPress pada hosting Windows, kami tidak mengesyorkannya. Persekitaran hosting terbaik untuk menjalankan WordPress pastinya Linux, dan sebahagian besar pemasangan WordPress dijalankan pada hosting Linux (dan jauh lebih murah daripada hosting Windows).

Bolehkah saya membina laman web WordPress tanpa hosting?

Yup, anda boleh menggunakan WordPress.com untuk membina laman web anda, mereka mengurus hosting untuk anda. Anda juga boleh melakukannya secara percuma, walaupun ia mempunyai batasan mengenai reka bentuk dan penjenamaan (seperti tidak ada URL profesional, anda akan mempunyai url subdomain seperti yoursite.wordpress.com). Pelan berbayar mereka menawarkan lebih banyak fleksibiliti. Cara lain untuk membina laman WordPress tanpa hosting adalah dengan benar-benar menghosinya di komputer anda sendiri menggunakan WAMP, tetapi itu memerlukan panduan yang lebih mendalam.

Bolehkah saya menggunakan WordPress secara percuma?

Walaupun WordPress itu sendiri percuma, anda masih perlu membayar nama domain dan hosting. Sekiranya anda ingin membina laman WordPress secara percuma, anda perlu menggunakan WordPress.com (tidak perlu dikelirukan dengan WordPress.org, yang merupakan versi lengkap WP untuk digunakan dengan perkhidmatan hosting pihak ketiga), yang mempunyai merancang.

Apakah hosting WordPress terpantas?

Pada pendapat kami, perkhidmatan hosting WordPress terpantas biasanya merupakan penyedia hosting WordPress yang diuruskan seperti Kinsta atau Pressidium. Mereka sangat pantas dan hanya fokus pada hosting laman web WordPress, tetapi kosnya lebih tinggi.

Berapakah kos untuk menghoskan laman web WordPress?

Berapa kos hosting anda untuk hosting laman WordPress akan bergantung pada keperluan anda, atau lebih khusus lagi, keperluan laman web anda. Sekiranya anda ingin menjadi tuan rumah laman web perniagaan kecil atau blog, anda boleh menggunakan hosting bersama, yang rata-rata berharga sekitar USD $ 5 / bln. Sekiranya anda perlu mengadakan laman web atau forum e-dagang, anda mungkin perlu melihat penyedia hosting WordPress yang diuruskan, yang bermula sekitar USD $ 30 / bln.

Adakah WordPress mudah digunakan untuk pemula?

WordPress sangat mudah digunakan sebagai pemula. Lebih dari 30% internet dikuasakan oleh WordPress, dan dengan alasan yang baik. Ini adalah salah satu alat pembinaan laman web yang paling mudah, dan mempunyai komuniti besar untuk membantu anda sekiranya anda tersekat. Terdapat juga banyak tutorial yang terdapat dalam talian.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map