Hosting Java terbaik

Sebagai agensi web dengan BANYAK akaun hosting (kami mempunyai banyak projek sampingan dan ingin bereksperimen), kami mendapat idea yang baik tentang apa yang menentukan host web yang hebat. Ini adalah penyedia hosting Java terbaik kami. Perlu diingat bahawa Java tidak banyak disokong pada rancangan yang lebih murah, anda biasanya memerlukan pelayan VPS atau Dedicated untuk mengaktifkan semua ciri Java. Kami sangat mengesyorkan memeriksa pusat bantuan tuan rumah untuk memastikan anda mempunyai rancangan yang betul!


Syarikat Web HostingPeringkat KeseluruhanHarga / bln.Disk SpaceFeaturesWebsite
A2HostingLogo9.2 / 10$ 5Tanpa hadRuang Cakera Tanpa Had!
tuan rumah8.7 / 10$ 118.99Tanpa hadRuang Disk + Murah Tanpa Had!
tapak tapak28.5 / 10$ 26910 GBSokongan hebat, pantas, epik, + jaminan wang dikembalikan 30 hari! = Menang!
dalam gerakan8.3 / 10$ 29.19Tanpa hadBerpengalaman, boleh dipercayai, sedikit lebih mahal.
Dreamhost8/10$ 149Tanpa hadPersembahan hebat & sokongan

Ulasan Java Hosting 2020 Terbaik

1. A2 Hosting

Logo Hosting A2

Laman web: www.a2hosting.com

Kami fikir syarikat hosting Java terbaik adalah A2 Hosting. A2 Hosting telah berkembang sejak 2003 – kini menjadi salah satu penyedia hosting terbaik di luar sana. Tetapi tentu saja, anda harus membandingkannya dengan Syarikat hosting lain untuk menentukan yang tepat untuk anda (kerana pengguna mempunyai keperluan yang berbeza).

Dengan A2 Hosting, anda akan diberi tiga pilihan ketika memilih rancangan. Ini adalah perkara berikut:

 • Lite
 • Pantas
 • Turbo

Sekiranya anda ingin mendapatkan rancangan termurah (Lite), ketahui bahawa ia dilengkapi dengan lebih sedikit ciri daripada yang lebih mahal. Walaupun dilengkapi dengan storan tanpa had dan lebar jalur yang tidak terhad, anda hanya dapat menggunakannya untuk satu laman web. Ia juga jauh lebih perlahan daripada dua rancangan lain.

Sekarang, jika anda mahukan ciri mempunyai laman web tanpa had tetapi mempunyai anggaran yang terhad, anda boleh mendapatkan rancangan Swift. Ia dilengkapi dengan semua ciri pelan Lite dan lebih pantas. Tetapi tentu saja, jika anda mahukan rancangan hosting bersama A2 Hosting yang terunggul, rancangan Turbo adalah pilihan yang paling jelas. Sekali lagi, ia mempunyai semua ciri yang termasuk dalam dua rancangan pertama ditambah banyak lagi (ini juga rancangan terpantas).

Semasa melanggan sebarang rancangan A2 Hosting, anda juga dapat menikmati jaminan wang dikembalikan selama 30 hari. Ini telah menjadi tempoh pengembalian dana standard bagi kebanyakan Syarikat hosting dan kami menasihati anda untuk menggunakannya dengan baik.

Kelebihan

 • Pemantauan 24/7 mengimbas perisian hasad
 • Banyak kaedah pembayaran diterima (Paypal, kad kredit, dll.)
 • Penyatuan Cloudfare (untuk memastikan pemuatan halaman dengan pantas)

Keburukan

 • Jangkakan kadar pembaharuan yang tinggi apabila anda memperbaharui rancangan anda
 • Terdapat laporan mengenai slip uptime
 • Terlalu banyak batasan pada rancangan termurah mereka

2. HostGator

Logo HostGator

Laman web: www.hostgator.com

HostGator adalah salah satu pemimpin dalam industri hosting terutamanya kerana jumlah pelanggan mereka yang besar. Banyak orang mempercayakan laman web mereka ke HostGator kerana perkara berikut:

 • Harga yang berpatutan – pelan termurah HostGator memang sangat berpatutan. Dan jika anda benar-benar ingin menjimatkan lebih banyak wang, anda boleh membayar selama 36 bulan semasa pertama kali mendaftar.
 • Sokongan pelanggan 24/7 – Anda boleh mendapatkan sokongan melalui e-mel, telefon, dan sembang langsung. Mereka juga mempunyai asas pengetahuan mengenai artikel yang bermanfaat.
 • Jaminan wang dikembalikan 45 hari – HostGator mempunyai tempoh pengembalian wang yang banyak (penyedia hosting lain hanya mempunyai 30 hari).

Namun, untuk menjadikan Java berfungsi pada sistem mereka, anda memerlukan pelayan khusus Linux atau Windows… tidak dapat melakukannya pada rancangan bersama yang murah, sayangnya.

Kelebihan

 • Sokongan pelanggan yang boleh dipercayai
 • Tempoh pembayaran balik yang murah hati

Keburukan

 • Mereka menawarkan lebar jalur yang tidak dimeterai tetapi ia tetap mempunyai had
 • Anda tidak mendapat domain percuma dalam rancangan mereka (penyedia hosting lain memilikinya)

3. SiteGround

Logo SiteGround

Laman web: www.siteground.com

Kebanyakan orang mempunyai banyak perkara yang baik untuk diperkatakan mengenai SiteGround kerana keseluruhan prestasi dan ciri-cirinya. Namun, untuk Java, anda perlu mencari pelayan khusus dengan akses root, rancangan lain yang lebih murah tidak menyokongnya….

Kelebihan

 • Jaminan masa upah 99,99% mereka sangat dipercayai
 • Perkhidmatan pelanggan yang hebat (sembang langsung, e-mel, telefon, dll.)

4. InMotion Hosting

Logo InMotion Hosting

Laman web: www.inmotionhosting.com

InMotion Hosting mempunyai dua pusat data yang terletak di Los Angeles dan Virginia Beach. Mereka mempunyai kelajuan pelayan yang pantas untuk menjamin halaman web yang dimuat dengan cepat sepanjang masa. Waktu operasi rata-rata mereka adalah 99.95% yang benar-benar baik.

Sekiranya anda ingin tahu tentang rancangan harga mereka, ketahui bahawa mereka kini menawarkan tiga rancangan untuk dipilih kepada pengguna mereka – mereka dipanggil Pelancaran, Kuasa, dan Pro.

Seperti namanya, Pelancaran rancangan adalah titik permulaan yang baik untuk melancarkan laman web pertama anda. Ini sudah dilengkapi dengan domain percuma dan anda dibenarkan untuk menghosting dua laman web dengannya. Perhatikan bahawa ini adalah salah satu ciri terbaik InMotion kerana penyedia hosting lain hanya membenarkan satu laman web untuk rancangan termurah mereka.

Rancangan Kuasa mereka sememangnya lebih hebat daripada rancangan Pelancaran. Sebagai permulaan, anda boleh memiliki sehingga 6 laman web apabila anda membeli rancangan ini.

Namun, jika anda mengikuti rancangan InMotion yang terpantas dan lengkap, dapatkan rancangan Pro. Ini adalah rancangan utama untuk laman web perniagaan dan juga yang paling kuat dari semua rancangan mereka.

Perlu diingat bahawa hosting InMotion mempunyai cPanel yang mesra pengguna – anda akan dapat memanfaatkannya dengan mudah walaupun ini pertama kalinya anda membina laman web. Sekiranya anda memerlukan sokongan pelanggan, mereka juga memilikinya (sembang langsung, e-mel, telefon, dll.).

Kelebihan

 • Pelan permulaan yang dimuat sepenuhnya
 • Waktu operasi yang boleh dipercayai
 • Jaminan wang dikembalikan 30 hari

Keburukan

 • Pelanggan baru mungkin diminta untuk menunjukkan dokumen pengesahan (mis. I.D.)
 • Sebilangan orang melaporkan waktu henti semasa proses penghijrahan
 • Terdapat aduan mengenai kegagalan mel secara besar-besaran

5. DreamHost

Logo DreamHost

Laman web: www.dreamhost.com

Semasa memutuskan penyedia hosting mana yang harus dicari, pastikan anda juga mempertimbangkan DreamHost. Ini adalah salah satu Syarikat hosting yang paling terkenal hari ini dan sudah wujud lebih dari 20 tahun sekarang. Walaupun ia juga dilengkapi dengan hosting VPS, Dedicated, dan Cloud, rancangannya yang paling popular datang dalam bentuk hosting Bersama.

Tidak seperti penyedia hosting lain, DreamHost hanya mempunyai dua rancangan hosting Bersama untuk dipilih – Starter dan Unlimited. Malangnya, tidak ada jalan tengah di sini – jadi, anda boleh mendapatkan rancangan asas mereka atau rancangan utama mereka. Tidak perlu dikatakan, anda mungkin menganggap rancangan Pemula mereka terlalu terhad – yang menjadikan rancangan Tanpa Had mereka menjadi pilihan yang lebih baik dalam jangka masa panjang.

DreamHost memang dilengkapi dengan faedah lain – dan kami sangat menyukai jaminan wang dikembalikan selama 97 hari. Ini sememangnya merupakan dasar pembayaran balik yang sangat murah hati kerana kebanyakan Syarikat hosting hanya memberi masa 30 hari. Satu-satunya pengecualian dari jaminan ini adalah bahawa pengembalian wang tidak berlaku pada pembayaran cek dan pesanan wang.

Dan mengenai kaedah pembayaran, DreamHost juga mempunyai salah satu kaedah pembayaran yang paling diterima – anda boleh membayar melalui kad kredit, Paypal, kiriman wang dan cek (seperti yang telah disebutkan sebelumnya).

Kelebihan

 • Sokongan pelanggan yang baik
 • Hanya beberapa kelebihan semasa mendaftar
 • Harga pembaharuan tidak dua kali ganda atau tiga kali ganda

Keburukan

 • Pilihan terhad dalam rancangan
 • Anda hanya akan mendapat domain percuma jika anda mendapat rancangan tahunan
 • Proses pendaftaran yang panjang

Hosting Java: Cara Mencari Yang Terbaik!

Menjalankan laman web Java tidak semudah itu – itulah sebabnya anda benar-benar perlu memberi tumpuan kepadanya. Anda boleh melakukannya dengan berkesan jika anda mempunyai Syarikat hosting yang boleh dipercayai kerana akan ada lebih sedikit masalah hosting yang perlu ditangani (waktu henti, masalah pelayan, laman web yang diretas, dll.). Dalam siaran ini, kami akan menunjukkan kepada anda ciri terpenting dari host Java yang perlu diperhatikan. Pastikan bahawa anda mempunyai semua perkara yang disenaraikan di sini (atau sekurang-kurangnya mengutamakan yang paling penting untuk keperluan anda).

Lokasi Pelayan

Sekiranya anda berminat dengan perkhidmatan hosting Java tertentu, periksa terlebih dahulu di mana pelayannya berada. Sebaik-baiknya, anda mahu pelayannya berada di kawasan yang sama dengan anda (negara anda). Ini mempengaruhi kelajuan laman web anda antara lain.

Namun, jika anda mempertimbangkan Syarikat yang mempunyai pelayan yang terletak di tempat lain (atau negara), pastikan syarikat itu menggunakan CDN (Rangkaian Pengedaran Kandungan). Seperti namanya, CDN akan bertanggungjawab menyebarkan kandungan laman web anda ke seluruh dunia. Oleh itu, tidak menjadi masalah di mana anda berada atau di mana pelawat anda berada kerana pelayan rangkaian CDN berada di seluruh dunia. Oleh itu, seperti mempunyai pelayan anda di lokasi yang sama dengan anda dan khalayak anda juga.

Sudah menjadi kebiasaan penyedia hosting menggunakan CDN – jadi cari dalam keterangan produk mereka. Sekiranya anda melihat sesuatu seperti CloudFlare, itu adalah satu jenis CDN dan bagus. Ini adalah salah satu perkhidmatan yang biasanya disediakan secara percuma dalam pakej hosting Java.

Waktu Waktu Pelayan

Sentiasa cari masa pelayan 99.9% atau lebih daripada peratusan itu. Sekiranya tidak, bersiaplah untuk waktu henti yang kerap. Anda boleh menyemak di Google untuk melihat kinerja syarikat hosting Java yang hampir sama. Lihat angka masa sebenar dan bandingkan semuanya sebelum menentukan pilihan yang mana. Sungguh, ini sangat penting.

Sijil SSL

Sijil SSLSijil SSL adalah bukti keselamatan di internet. Anda mahukan ciri ini jika anda ingin memproyeksikan laman Java yang selamat dan berwibawa. Memiliki sijil SSL bahkan menjadi sangat penting bagi Google sehingga menyertakannya sebagai faktor untuk peringkat laman web (SEO).

SSL, yang bermaksud Secure Sockets Layer membolehkan data antara pelayan dan pengguna dienkripsi. Jika tidak, terdapat risiko penggodam mendapatkan maklumat sulit orang ketika mereka mengakses laman web anda.

Semasa mencari penyedia hosting, cari yang menawarkan sijil SSL percuma. Beberapa Syarikat menyediakan sijil SSL asas secara percuma melalui alat Let’s Encrypt mereka yang bersepadu. Namun, jika mereka tidak menawarkan sijil SSL, anda boleh membeli perkhidmatan ini dengan harga sekitar $ 10 per tahun.

Tapak dengan sijil SSL kelihatan seperti ini: https://www.yourwebsite.com. Manakala yang tidak mempunyai sijil SSL kelihatan seperti ini: http://www.yourwebsite.com. “S” yang ketara membuat semua perbezaan mengenai bagaimana pengguna internet melihat laman web anda (sama ada selamat atau tidak) dan bagaimana Google melihat tetapan keselamatan anda juga.

Kepantasan

Semasa kita membincangkan lokasi pelayan dan CDN sebelumnya, ini adalah untuk mempercepat laman web anda. Namun, perhatikan bahawa terdapat host web yang memberi pengguna mereka ciri lain untuk memaksimumkan kelajuan laman web anda. Ini termasuk sumber daya CPU tambahan dan membuat skrip khusus yang dibuat khas untuk Java.

Ruang Cakera

Ruang cakera adalah penting – tetapi mungkin tidak begitu penting bagi anda. Sekiranya anda hanya merancang untuk membuat blog atau laman web perniagaan, ruang penyimpanan sekitar 1GB boleh mencukupi untuk anda (tetapi anda perlu menggunakan e-mel dari penyedia pihak ketiga seperti Gmail untuk mengurangkan penggunaan pada yang diperuntukkan anda ruang).

Ruang cakera tanpa had hanya sangat diperlukan jika anda menggunakan laman web keahlian dan e-dagang yang besar. Perniagaan besar dan blog tidak memerlukan terlalu banyak ruang cakera, seperti yang anda lihat.

Anda sebenarnya harus berhati-hati dengan hosting Syarikat yang menawarkan segalanya tanpa had dengan harga yang sangat rendah. Biasanya, mereka menyediakan perkhidmatan dengan masalah (pada aspek hosting lain). Kami tidak mengatakan bahawa mereka tidak bagus – kami hanya mahu anda berhati-hati dalam memeriksa SEMUA ciri yang disertakan dalam pakej mereka.

Jalur Lebar dan Pemindahan Data

Anda memerlukan jumlah lebar jalur yang mencukupi untuk memindahkan data melalui rangkaian anda. Dan anda memerlukan lebar jalur yang sangat besar jika anda berhasrat untuk memasang laman web untuk memuat turun fail seperti PDF dan video. Fail seperti itu sangat besar dan memerlukan banyak data untuk dimuat dengan betul (dan cepat). Oleh itu, anda perlu mendapatkan lebar jalur sekitar 20 hingga 30 GB (atau tidak terhad) untuk tetapan sedemikian.

Sokongan pengguna

Yakinlah bahawa anda akan menemui banyak artikel dan tutorial video mengenai bagaimana menangani masalah tertentu berkaitan dengan akaun hosting anda. Walau bagaimanapun, tidak ada yang perlu mendapat sokongan 24/7/365 melalui telefon dan sembang langsung. Sangat sukar untuk menghadapi masalah laman web dengan host Java anda dan tidak ada orang di sana yang dapat membantu anda secepat mungkin. Oleh itu, sila beri kepentingan pada ciri ini semasa memilih hos web anda.

Apa itu Java?

Penyelidikan hosting Java

Java adalah bahasa pengaturcaraan dan platform pengkomputeran yang banyak digunakan untuk membuat program untuk komputer, aplikasi, dan laman web. Bahasa tahap tinggi ini bagus untuk aplikasi yang disematkan dalam masa nyata dan digunakan di antara pelbagai jenis peranti semasa berfungsi di banyak platform seperti Windows, Linux, Android, iOS, Mac OSX, dan juga peranti telefon bimbit. Memilih hosting Java terbaik untuk anda cepat dan mudah.

Logo JavaDilancarkan oleh Sun Microsystems pada tahun 1995, bahasa pengaturcaraan yang mudah dipelajari ini tersedia untuk semua tahap kepakaran. Dalam dua dekad yang telah ada, ia terbukti dapat diakses, berfungsi, dan efisien. Hari ini, Java dimiliki oleh Oracle Corporation dan merupakan salah satu bahasa pengaturcaraan terkemuka di pasaran. Java, bagaimanapun, menghadapi beberapa persaingan dari HTML5. Oleh kerana terdapat banyak laman web yang sudah menggunakan dan bergantung pada Java, pemaju web dan pengaturcara memproyeksikan Java berada untuk waktu yang sangat lama.

Kebaikan dan keburukan

Memahami kebaikan dan keburukan penggunaan dan bekerja dengan Java akan membantu anda menentukan sama ada ia sesuai untuk anda. Ciri-cirinya yang luas sangat sesuai untuk banyak pengguna, dengan peringkat populariti, namun, semua faktor masih harus dipertimbangkan sebelum memutuskan apakah itu pilihan yang baik untuk anda dan keperluan anda.

Sama seperti bahasa skrip lain, ada kelemahan pengembangan Java.

 • Java mempunyai rancangan hosting fungsional yang mungkin lebih mahal, dibandingkan dengan hosting untuk bahasa skrip lain seperti PHP.
 • Java tidak selalu tersedia untuk rancangan hosting bersama.
 • Java membezakan dirinya dari bahasa skrip lain, mengharuskan pengguna mempelajari bahasa pengaturcaraan yang sama sekali baru.
 • Sekiranya anda hanya mahu tugas kecil dan sederhana diselesaikan, Java mungkin terlalu maju. Alternatifnya ialah PHP.

Java dikembangkan oleh pasukan kecil jurutera terlatih pada tahun 1991 dan dibebaskan empat tahun selepas itu. Sejak itu, terdapat banyak peningkatan yang dibuat, menjadikannya alat yang lebih popular dan hebat. Beberapa ciri yang menjadikan Java begitu hebat termasuk yang berikut:

 • Java adalah bahasa pengaturcaraan komputer yang terkenal dan sangat digunakan di kalangan pembangun. Kemungkinan besar pengguna telah menemui Java ketika melancarkan aplikasi atau laman web kerana bahasa, popularitas, dan kemampuan utamanya untuk melakukan hampir semua perkara.
 • Java tersedia untuk semua jenis peranti dan dapat berfungsi di banyak platform seperti Windows, Mac OSX, Linux, iOS, dan lain-lain.
 • Agak mudah mempelajari asas-asas Java dan mensasarkan semua tahap kepakaran. Terdapat banyak latihan, buku, webinar, dan tutorial yang tersedia untuk pengguna dan pembangun yang ingin meningkatkan pengetahuan mereka tentang Java dan cara kerjanya.
 • Versi baru Java terus dibuat, meningkatkan dan mengembangkan fitur-fiturnya, menjadikannya bahasa pengaturcaraan terbaik yang dapat dilakukannya. Java menangani keperluan pengguna, meningkat dengan ketara sejak pertama kali diluncurkan.

Host yang Disyorkan untuk Java

Memilih hosting Java terbaik untuk mengembangkan keperluan anda adalah mudah kerana asas laman web yang baik yang dihadirkan oleh Java. Java tidak hanya cukup lama untuk membuktikan dirinya aman, pantas dan boleh dipercayai, tetapi juga serasi dengan kebanyakan host. Hosting Java terbaik yang telah dijumpai oleh pembangun web adalah SiteGround.

Soalan Lazim

Apa itu Java?

Java adalah bahasa pengaturcaraan komputer tujuan umum yang dirancang untuk membuat program yang serasi dengan sistem komputer mana pun. Ini adalah bahasa pengaturcaraan yang digunakan secara meluas dan platform pengkomputeran yang dirancang untuk membuat program untuk komputer, aplikasi, dan laman web. Bahasa tahap tinggi ini bagus untuk aplikasi real-time, tertanam dan digunakan untuk semua jenis peranti semasa berfungsi di banyak platform seperti Windows, Linux, Android, iOS atau Mac OSX.

Adakah Java sama dengan JavaScript?

Tidak, satu-satunya kesamaan Java dan JavaScript adalah namanya. Selain daripada ini, terdapat sedikit hubungan antara keduanya.

Untuk apa Java digunakan?

Java terutama digunakan untuk membangun aplikasi dan layanan perangkat lunak, tetapi dapat digunakan untuk mengembangkan modul aplikasi atau applet dalam halaman web. Java Runtime Environment atau JRE membolehkan aplikasi atau laman web yang ditulis dalam bahasa pengaturcaraan Java berjalan di dalam pelbagai penyemak imbas serta mengembangkan laman web dan kandungan dinamik.

Adakah Java masih banyak digunakan?

Ya. Java telah wujud sejak tahun 1995 dan terus terkenal dan biasa digunakan. Versi Java yang lebih baru terus dibuat, membawa fitur pengaturcaraan yang baru dan lebih baik, menjadikan Java sangat mungkin bertahan selama bertahun-tahun yang akan datang.

Adakah perisian sumber terbuka Java?

Bahasa Java bukanlah perisian sumber terbuka sepenuhnya kerana mana-mana pengguna dapat mengembangkan penyusun mereka sendiri untuk menjalankan kod Java. Ada pilihan untuk menggunakan implementasi sumber terbuka Java seperti OpenJDK atau Open Java Development Kit.

Sistem operasi apa yang diusahakan oleh Java?

Kebebasan platform Java membolehkan program Java berjalan di komputer yang berbeza. Terdapat juga pilihan untuk memasang JRE atau Java Runtime Environment, yang tersedia untuk komputer Windows, Macintosh, Mac OSX, Unix atau Linux yang menjalankan PC, dan juga telefon bimbit. Java dirancang untuk berfungsi pada hampir semua sistem operasi.

Bagaimana Java berfungsi?

Setelah memuat turun perisian Java, Java Runtime Environment (JRE) disertakan. JRE terdiri daripada Java Virtual Machine (JVM). JRE adalah bahagian runtime perisian Java, yang Anda perlukan untuk menjalankannya di penyemak imbas web anda, sementara JVM membenarkan komputer menjalankan program Java. Disarankan agar kod Java dikompilasi ke dalam JVM bytecode yang memberikan keserasian kepada sistem komputer mana pun yang mempunyai JVM yang merupakan kebanyakan sistem komputer.

Bolehkah saya menggunakan Java untuk membina laman web?

Tentunya. Terdapat berbagai kerangka kerja untuk Java bergantung pada isi yang ingin Anda buat. Java serupa dengan PHP, Ruby atau bahasa pengaturcaraan lain dalam arti ia dapat digunakan untuk membuat laman web dan aplikasi yang dinamis.

Apa alternatif untuk Java untuk pengaturcaraan pelanggan?

Java sisi pelanggan memerlukan pemalam penyemak imbas. Dengan ini dikatakan, JavaScript dapat digunakan sebagai alternatif untuk Java, terutama karena JavaScript adalah asli untuk penyemak imbas dan berjalan harus lebih cepat di dalamnya daripada Java.

Adakah terdapat masa untuk menggunakan Java untuk pengaturcaraan pelanggan?

Kerana sifat lintas platform Java, ini adalah salah satu pilihan terbaik yang tersedia jika anda membuat aplikasi klien yang terpisah dari penyemak imbas.

Adakah alternatif lain untuk Java untuk pengaturcaraan web sisi pelayan?

Dalam pengaturcaraan web sisi pelayan, pilihan yang paling popular adalah PHP diikuti oleh Ruby on Rails. PHP misalnya, mempunyai antara muka program aplikasi yang jauh lebih sederhana dan dalam banyak keadaan, dapat lebih intuitif daripada Java.

Bagaimana Java membandingkan dengan kerangka .NET?

Rangka kerja Microsoft .NET mengembangkan dan melaksanakan aplikasi pada sistem operasi klien dan pelayan Windows. Microsoft .NET berfungsi paling baik jika digunakan di antara alat dan perkhidmatan Microsoft yang lain, sementara Java lebih terkenal dan mempunyai komuniti yang lebih besar yang mewujudkan perpustakaan kelas besar dengan kod yang dapat digunakan kembali.

Bagaimana Java membandingkan Ruby on Rails?

Java dan Ruby on Rails adalah perisian yang selamat, cekap, dan berorientasikan objek. Perbezaan utama ialah anda tidak perlu menyusun kod anda dalam Ruby, kerana Ruby harus ditafsirkan. Atas sebab ini, Java jauh lebih cepat daripada Ruby. Namun, Ruby on Rails memiliki kelebihan saat mengembangkan aplikasi. Mereka biasanya jauh lebih pantas.

Bagaimana Java dari pelanggan dibandingkan dengan Flash?

Java adalah produk yang matang, stabil, disokong dengan lebih baik, dengan kerangka kerja yang kuat dan berkesan. Flash sebaliknya, mempunyai animasi yang luar biasa, tetapi cenderung lebih popular di kalangan pengguna yang tidak berpengalaman atau pemula. Ada kemungkinan suatu hari kedua-dua perisian tidak diperlukan kerana kemajuan dan penambahan HTML5. Kerana Java sangat umum digunakan dan banyak laman web dan aplikasi bergantung padanya, diproyeksikan akan digunakan selama dua dekad lagi.

Bagaimana Java dari pelanggan dibandingkan dengan Silverlight?

Java adalah pilihan yang lebih baik dibandingkan dengan Silverlight kerana tersedia di kebanyakan sistem, sedangkan Silverlight tidak. Walaupun Silverlight mempunyai beberapa ciri yang tidak dimiliki Java (seperti Deep Zoom), ia memerlukan pelanjutan penyemak imbas, tidak semua orang dapat menjalankannya, dan berkali-kali sukar untuk membuat pengalaman yang lancar.

Apa itu JSP?

JSP (Java Server Pages) adalah teknologi Java awal yang dikembangkan untuk menghasilkan halaman web yang dinamis, menggunakan HTML. Ini serupa dengan PHP, kecuali menggunakan bahasa Java.

Bagaimana JSP dibandingkan dengan PHP?

PHP adalah bahasa skrip tujuan umum yang dibuat untuk pengembangan web yang sangat serupa dengan JSP. Ini hebat di antara semua tahap kepakaran, menyediakan ciri yang mudah digunakan. JSP cenderung lebih kuat dan menakutkan kerana menggunakan Java sebagai bahasa skrip yang mempunyai akses ke perpustakaan Javas. Walaupun kedua-dua teknologi digunakan secara meluas, JSP lebih hebat.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map