Ulasan WebHostingBuzz: Tuan rumah UK yang baik atau tidak? (2020)

Ulasan WebHostingBuzz


WebHostingBuzz memberi kuasa kepada lebih daripada 250,000 laman web di 140+ negara.

Itu tidak menghairankan memandangkan waktu kerja mereka tetap kukuh (99.96%) dan masa memuat halaman menjadi pantas (405ms) selama 24 bulan terakhir.

Blogger akan menyukai akses ke lebih dari 450 aplikasi popular seperti WordPress, sementara webmaster maju akan menikmati akses ke bahasa pengaturcaraan terkini.

WebHostingBuzz mempunyai jaminan pengembalian wang selama 45 hari yang telus dan lurus sehingga anda tidak perlu melangkau jika anda memutuskan untuk membatalkan langganan anda. Ini adalah berita baik, memandangkan tidak ada harga pelanggan baru yang istimewa dan klausa penamatan pelik yang dapat menipu anda sebelum memperbaharui.

Mari kita masuk.

Kelebihan Menggunakan WebHostingBuzz

WebHostingBuzz telah mencatat masa pemuatan yang cepat dan waktu operasi yang boleh dipercayai selama beberapa tahun kebelakangan. Rancangan mereka menyediakan akses ke lebih dari 450+ aplikasi yang dapat dipasang dengan hanya beberapa klik. Dan mereka mempunyai polisi pengembalian wang selama 45 hari untuk sesiapa sahaja yang tidak sepenuhnya menjual perkhidmatan mereka.

Berikut adalah gambaran mendalam mengenai prestasi mereka selama 24 bulan terakhir:

1. Masa Pemuatan Halaman Pantas (405ms)

Web Load Buzz memuatkan masa

Kepantasan penting ketika memilih hos kerana ia memberi kesan langsung kepada pengalaman pengunjung anda. Sebanyak 79% pembeli tidak akan membeli lagi dari laman web yang mempunyai prestasi buruk.

Dan jika hos anda lambat, hanya akan menjadi lebih perlahan apabila anda mula membina halaman baru, langsung menghantam anda di tempat yang menyakitkan – dompet anda.

WebHostingBuzz secara konsisten cepat sejak beberapa tahun kebelakangan. Dalam 24 bulan terakhir, mereka menyimpan rata-rata masa memuat halaman 405 md, yang menjadikannya mudah di antara 10 hos tercepat yang telah kami ulas. Pada tahun 2019 mereka telah menunjukkan kelajuan yang lebih baik di bawah 300 ms – kita harus menunggu dan melihat apakah mereka dapat mengekalkan kecepatan ini ke depan.

Kelajuan purata 12 bulan terakhir:

WebHostingBuzz statistik terperinci 12 bulan terakhirKelajuan purata WebHostingBuzz 2019-2020 | Lihat statistik

2. Jaminan Pulangan Wang 45 Hari

WebHostingBuzz mempunyai jaminan pengembalian wang 45 hari untuk semua akaun bersama, perniagaan, dan penjual semula. Akaun VPS, sebaliknya, layak mendapat bayaran balik dalam masa 30 hari dari pembelian.

Perkhidmatan tambahan lain, dari pelayan khusus ke alamat IP, sijil SSL, dan nama domain tidak akan dikembalikan. Seperti hos lain yang telah kami kaji, bayaran nama domain akan ditolak dari sebarang bayaran balik.

Walau bagaimanapun, tidak seperti julat standard ~ $ 15 yang telah kita lihat dengan nama domain, WebHostingBuzz hanya akan mengenakan bayaran $ 10.99 kepada anda untuk .com atau .net.

3. Lebih 450 Aplikasi 1 Klik dan Migrasi Percuma

WebHostingBuzz dilengkapi dengan lebih daripada 450 aplikasi popular. Sebilangan besar dapat dipasang secara automatik hanya dalam beberapa minit dan beberapa klik. Tiada kod yang tidak kemas sehingga tangan anda kotor.

Sekiranya anda sudah mempunyai laman web yang ada yang ingin anda bawa, pasukan WebHostingBuzz akan memindahkannya secara percuma.

Dan jika anda seorang pembangun yang mahukan akses ke ciri yang lebih maju, anda juga bernasib baik. Pelayan mereka menyokong sepenuhnya dari HTML5 dan JavaScript hingga PHP 5, MySQL 5, Perl, dan banyak lagi.

4. Waktu Hampir Sebaik diiklankan

waktu rehat

WebHostingBuzz telah mencatat masa operasi 99.96% selama 24 bulan terakhir.

Beberapa bulan terakhir sangat kuat, turun naik dari 99.98% hingga 100% (kecuali Jun 2019). Namun, kembali ke musim bunga 2018 dan WebHostingBuzz bergelut dengan konsisten. Sebulan akan menjadi 100% sempurna, sementara yang lain akan menjadi 99.83% tidak memuaskan.

Kami telah melihat laporan serupa mengenai waktu operasi yang tidak konsisten pada jangka masa yang sama dari pelanggan lain.

Waktu operasi purata 12 bulan terakhir:

 • Waktu operasi purata Januari 2020: 100%
 • Waktu operasi purata Disember 2019: 100%
 • Waktu operasi purata November 2019: 99.98%
 • Waktu operasi purata Oktober 2019: 100%
 • Waktu operasi purata September 2019: 99.98%
 • Waktu operasi purata Ogos 2019: 100%
 • Waktu operasi purata Julai 2019: 99.98%
 • Waktu operasi purata Jun 2019: 99.31%
 • Waktu operasi purata Mei 2019: 99.98%
 • Waktu operasi purata April 2019: 100%
 • Waktu operasi purata Mac 2019: 99.99%
 • Waktu operasi purata Februari 2019: 100%

WebHostingBuzz statistik 24 bulan terakhirWaktu operasi rata-rata WebHostingBuzz | Lihat statistik

5. Web Hosting Hijau

WebHostingBuzz telah membuat komitmen terhadap lingkungan dan mempunyai penajaan dan kerjasama dengan The Woodland Trust.

Tujuannya adalah untuk mengimbangi permintaan tenaga dari pelayan mereka dan memastikan semua perkhidmatan hosting mereka tetap berkecuali.

6. Diskaun Pra Bayaran Tahunan dengan Harga Pembaharuan yang Sama

Harga pelekat awal untuk WebHostingBuzz tidak begitu murah berbanding dengan hos lain (lebih banyak lagi di bawah).

Tetapi ada dua faedah harga yang memihak kepada anda.

Yang pertama adalah bahawa mereka mempunyai diskaun bayaran pendahuluan tahunan. Oleh itu, jika anda membayar untuk tahun ini, anda dapat dua bulan secara percuma untuk semua rancangan. Jadi pecahannya seperti ini:

• Peribadi: $ 49.99
• Pembangun: $ 99,99
• Perniagaan: $ 249,99

Di atas adalah harga bulanan untuk setiap rancangan, dengan pilihan tahunan di bawahnya:

Diskaun Tahunan WebHostingBuzz Berbanding dengan Bulanan

Kelebihan kedua ialah kadar pembaharuan tidak meningkat.

Banyak hos lain akan menggandakan harga bulanan anda apabila rancangan anda diperbaharui secara automatik. Walau bagaimanapun, menurut Soalan Lazim penagihan WebHostingBuzz, harga yang anda bayar pada dasarnya “membeku” dan juga digunakan untuk semua pembaharuan masa depan. Oleh itu, anda tidak perlu risau dengan kejutan mahal yang muncul pada penyata kad kredit anda setahun dari sekarang.

Kekurangan Menggunakan WebHostingBuzz

WebHostingBuzz menunjukkan prestasi yang baik secara menyeluruh. Masa muat dan pemuatan halaman sangat baik. Migrasi percuma adalah faedah yang baik, dan dasar pembayaran balik juga lebih adil.

Malangnya, terdapat beberapa kategori yang masih menurunkannya pada penghujung hari.

Berikut adalah ringkasan ringkas mengenai masalah terbesar yang kami alami:

1. Tiada Diskaun Pelanggan Baru

Beberapa hos web termurah di pasaran mungkin hanya memerlukan satu atau dua dolar setiap bulan.

Bagaimana mungkin mereka boleh menjadi begitu murah?

Pelanggan baru mendapat harga istimewa untuk membantu mempermanis perjanjian ini. Jadi rancangan diperbaharui pada kadar yang lebih tinggi di kemudian hari. Ini, digabungkan dengan prabayar sehingga tiga tahun, dapat membantu anda mendapatkan harga yang sangat rendah dengan tuan rumah baru.

Nampaknya hampir semua 30+ hos web yang kami kaji mengikuti trend yang sama. Kecuali untuk WebHostingBuzz.

Sebagai permulaan, tidak ada potongan jangka panjang. Anda membayar $ 4.99 / bulan untuk rancangan peribadi termurah. Ini dilengkapi dengan satu laman web, storan SSD 20GB, memori 1GB, lebar jalur tanpa had, dan SSL percuma. Itu cukup bagus di permukaan, tetapi jumlah simpanannya agak rendah. (Sebagai perbandingan, beberapa hos lain, seperti iPage, memberi anda simpanan tanpa had). Pelan asas ini tidak disertakan dengan nama domain percuma atau sandaran harian.

Sekiranya anda ingin menaik taraf ke salah satu rancangan besar mereka untuk mendapatkan ciri ini, rancangan Pembangun berharga $ 9.99 / bln, dan pilihan Perniagaan adalah $ 24.99 / bln. Anda boleh membuat prabayar untuk tahun ini, seperti yang dibincangkan di atas, untuk mengurangkan kos sedikit. Dan harga pembaharuan anda juga tidak akan meningkat.

Tetapi anda juga kehilangan peluang untuk menikmati diskaun pelanggan baru dan menjimatkan banyak selama tiga atau lebih tahun seperti yang anda dapat dengan kebanyakan hos lain.

2. Sokongan Terhad (~ Kelewatan 6 Jam)

Hampir setiap hos yang telah kami tinjau menawarkan sokongan sembang langsung 24/7 sehingga pelanggan dapat memperoleh jawapan yang agak cepat.

Sekali lagi, WebHostingBuzz menaikkan tren.

Mereka mempunyai asas pengetahuan dan tiket sokongan yang biasa. Tetapi mereka tidak menawarkan sokongan telefon atau sembang langsung.

Mereka mempunyai ikon kecil di sudut kanan bawah yang kelihatan seperti sembang langsung. Walau bagaimanapun, kami memeriksanya pada dua waktu yang berbeza dalam sehari (petang Isnin dan Selasa tengah pagi) dan kedua-dua kali kami mendapat sambutan yang sama:

Penghantaran Mesej Sembang Langsung WebHostingBuzz

Oleh itu, sembang langsung pada dasarnya berfungsi sebagai sistem berdasarkan tiket yang dimuliakan, di mana kami mengemukakan soalan dan harus menunggu balasan e-mel datang kira-kira enam jam kemudian. (Mereka meminta maaf atas keterlambatan waktu respons, yang sepertinya menunjukkan bahawa mereka mengetahui masalah ini.)

Balasan E-mel Sokongan Pelanggan WebHostingBuzz

Jawapannya langsung tetapi tidak lengkap. Kami bertanya tentang harga per migrasi laman web, kerana walaupun satu migrasi percuma disertakan, biasanya apa sahaja yang melebihi dan lebih dari itu dibayar.

Oleh kerana kami bekerja melalui e-mel dan bukannya sembang langsung, kami terpaksa mengirim balasan lain untuk mendapatkan butiran yang diperlukan, dan mungkin diperlukan beberapa saat untuk sampai.

Ini agak mengecewakan berbanding dengan setiap tuan rumah lain di luar sana.

3. Fasal Penamatan Ganjil

Apabila anda mendaftar untuk menjadi hos baru, anda biasanya teruja untuk mendapatkan projek baru. Anda mungkin tidak memikirkan apa yang mungkin berlaku di jalan raya sekiranya masalah atau masalah muncul.

Kami melihat cetakan halus yang biasanya tertanam di dalam Syarat Perkhidmatan host.

Ini adalah tempat di mana anda biasanya dapat mencari sesuatu yang mungkin menghalangi anda mendapatkan kembali wang anda atau perkhidmatan berjalan seperti yang anda fikirkan sepatutnya.

WebHostingBuzz juga mempunyai variasi tersendiri dalam hal ini. Terdapat klausa penamatan ganjil yang menentukan bagaimana rancangan diperbaharui dan bagaimana anda boleh membatalkan untuk mengelakkan dikenakan secara automatik untuk penggal berikutnya.

Inilah yang tertulis: “Pemberitahuan mengenai niat anda untuk menamatkan mesti diberikan kepada WebHostingBuzz tidak lebih awal dari 10 hari sebelum tarikh pengebilan Anda tetapi tidak lebih dari tiga hari sebelum tarikh pengebilan Anda.”

Dua perkara penting di sana:

1. Anda tidak boleh memberitahu mereka bahawa anda ingin membatalkan terlalu awal – tidak lebih awal daripada sepuluh hari sebelum tarikh pengebilan anda, dan
2. Anda juga tidak dapat membatalkannya selewat-lewatnya tiga hari sebelum tarikh pengebilan.

Kedengarannya ganjil, bukan? Anda mempunyai sedikit masa untuk memberitahu mereka yang anda mahu batalkan; jika tidak, sepertinya mereka pada dasarnya hanya boleh mengatakan “tidak.”

Bagi kami, sepertinya mereka hanya berusaha membina pintu belakang untuk tidak menerima sebahagian besar pembatalan tanpa sekurang-kurangnya berusaha memaksa anda membayar kadar pembaharuan untuk penggal berikutnya, pertama.

Harga WebHostingBuzz, Rancangan Hosting & Fakta Pantas

Berikut adalah gambaran keseluruhan rancangan dan harga hosting bersama mereka:

Harga dan Pelan WebHostingBuzz

Hosting Berkongsi: WebHostingBuzz mempunyai tiga rancangan hosting bersama:

 1. Pelan Peribadi: Pelan ini berharga $ 4.99 sebulan. Anda mendapat cukup ruang untuk satu laman web kecil dengan ruang cakera 20GB, kelajuan CPU 100%, memori 1GB, sijil SSL percuma, dan lebar jalur tanpa had.
 2. Pelan Pembangun: Pelan ini berharga $ 9.99 sebulan. Anda boleh mengehoskan laman web tanpa had sehingga 100 GB storan, lebar jalur tanpa had, nama domain percuma dan sijil SSL, memori 2GB, dan kelajuan CPU 200%.
 3. Rancangan perniagaan: Pelan ini berharga $ 24.99 sebulan. Anda juga boleh mengehoskan laman web tanpa had dan mendapat storan SSD tanpa had. Ia juga dilengkapi dengan kelajuan CPU 300%, memori 3GB, domain percuma dan sijil SSL, serta akses ke sandaran harian.

Semua rancangan hosting bersama mereka disertakan dengan cPanel, dan anda akan diberi nama domain percuma semasa pendaftaran akaun baru dengan mereka.

 • Domain PercumaYa.
 • Kemudahan Pendaftaran: Proses pendaftaran sangat mudah.
 • cara bayaran: Kad Kredit, PayPal, WebMoney, Dwolla.
 • Yuran dan Klausa Tersembunyi: Penamatan akaun tidak boleh berlaku sebelum sepuluh hari atau selepas tiga hari sebelum tarikh pembaharuan. Anda juga tidak dapat menggunakan lebih dari 25% sumbernya selama lebih dari satu minit atau membuka 5,000+ fail pada masa yang sama, atau mengirim lebih dari 200 e-mel dalam jangka masa satu jam.
 • Jual Beli: Beberapa penjualan.
 • Pengaktifan Akaun: Pengaktifan pantas.
 • Pengalaman Panel Kawalan dan Papan Pemuka: cPanel.
 • Pemasangan Aplikasi dan CMS (WordPress, Joomla, dll.): Pemasangan pantas aplikasi dan CMS popular melalui Softaculous.

Adakah Kami Mengesyorkan WebHostingBuzz?

Ya, kami sudi.

WebHostingBuzz menunjukkan prestasi yang cukup baik dalam ujian kami. Masa muat dan halaman memuat kedua-duanya melebihi purata.

Mereka mempunyai akses ke ratusan aplikasi untuk pemula, serta timbunan teknologi terkini dan hebat untuk pengguna tenaga. Polisi pembayaran balik 45 hari mereka juga sah.

Malangnya, pengalaman perkhidmatan pelanggan kami perlahan dan terputus. Kami terpaksa menunggu berjam-jam untuk mendapatkan jawapan dan bahkan tidak mendapat jawapan yang lengkap.

Dasar penamatan mereka ditulis dengan cara yang menunjukkan bahawa anda hanya mempunyai tingkap kecil untuk benar-benar membatalkan sebelum kad anda dicas semula. Walaupun harga pembayaran tahunan adalah baik, tidak ada diskaun pelanggan baru untuk mengunci kadar yang sangat rendah untuk tiga tahun pertama.

Secara keseluruhan, mereka tidak cukup bagus untuk membuat TOP 5, tetapi masih merupakan pilihan yang baik.

P.S. Sekiranya anda ingin melihat penyedia hosting yang berada di atas WebHostingBuzz, periksa hos teratas kami di sini.

Adakah anda mempunyai pengalaman dengan WebHostingBuzz? Sekiranya ada, sila berikan ulasan di bawah. Kami mengalu-alukan semua ulasan yang jujur ​​dan telus – baik atau buruk!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map