Ulasan Namecheap – Benarkah Bagus?

Kami telah menguji Namecheap selama beberapa bulan sekarang dan yakin kami dapat memberikan ulasan yang terperinci dan jujur ​​mengenai perkhidmatan dan bagaimana alatnya dibandingkan dengan pilihan lain di luar sana yang serupa.


Siapa Namecheap dan Apa Yang Mereka Tentang?

Pertama, sedikit mengenai apa itu Namecheap dan apa yang dilakukannya.

Namecheap bermula pada tahun 2000 dan dalam dua dekad dalam perniagaan, telah mengumpulkan berjuta-juta pelanggan. Namecheap adalah syarikat web hosting dan pendaftar domain dan mempunyai lebih daripada tujuh juta nama domain dan pengguna di bawah kawalannya.

Di sinilah Namecheap nampaknya berbeza dengan beberapa syarikat lain di luar sana. Terdapat banyak syarikat hosting yang terkenal kerana melakukan ini dan mereka menggunakan jenama dan kewangan yang terkenal untuk melakukan perkhidmatan tambahan.

Ternyata, mereka tidak mahir dalam perkhidmatan baru itu dan mungkin juga tidak hebat dalam penawaran perkhidmatan asalnya – mereka hanya mempunyai nama terkenal dalam industri ini.

Bagaimana Namecheap Berbeza?

Sebaik-baiknya, Namecheap dapat memperoleh kejayaan yang mereka dapat dengan apa yang mereka lakukan dengan nama domain dan membawanya ke kawasan lain, seperti hosting dan pendaftaran domain semestinya mudah. Kami cuba mengetahuinya.

Melalui pendaftaran nama domain, kami membeli rancangan hosting termurah mereka dan membuat laman web ujian untuk melihat prestasi kerjanya.

Metrik kami berdasarkan masa dan kelajuan. Kami akan menerangkan apa yang kami pelajari secara mendalam, tetapi kami akan memulakan dengan apa yang kami anggap terbaik mengenai kemampuan hosting Namecheap.

Kelebihan Hosting Namecheap

Namecheap menawarkan pelbagai ciri, termasuk:

Domain dan Penghijrahan Percuma

Ini adalah persembahan roti dan mentega mereka. Namecheap melakukan yang terbaik ketika datang ke nama domain.

Ini adalah salah satu sebab utama anda mendapatkannya secara percuma semasa anda mendaftar untuk menjadi tuan rumah. Dan jika anda sudah membuat laman web di tempat lain, Namecheap akan membantu penghijrahan laman web yang ada secara percuma.

Tidak ketinggalan, domain Namecheap semuanya dilengkapi dengan perlindungan privasi percuma, menjadikannya salah satu pendaftar domain kegemaran saya secara keseluruhan.

Jaminan Wang Dikembalikan

Vektor jaminan wang dikembalikan 30 hariNamecheap menawarkan jaminan wang dikembalikan selama 30 hari. Jaminan ini bukan lelucon dan anda mendapat sebulan penuh untuk menggunakan perkhidmatan ini dan menentukan apakah itu adalah pilihan terbaik untuk anda atau perniagaan anda. Ini bermakna anda mempunyai banyak masa untuk mencubanya dan mundur dari keadaan jika anda memutuskan bahawa anda lebih suka pergi ke arah yang berbeza.

Ini adalah berita baik dan bermaksud anda harus mencubanya sendiri, tanpa mengira apa yang orang lain katakan mengenainya. Lagipun, selagi anda membuat keputusan dalam jangka masa 30 hari, anda tidak akan rugi.

Pelan Nilai Dimuatkan Sepenuhnya

Kami mempunyai banyak pengalaman dalam mencuba dan menyemak rancangan host web. Kami tahu apa yang ada di luar sana dan kami tahu selok-belok apa yang mereka tawarkan.

Dalam kebanyakan kes, kami telah mendaftar untuk rancangan paling asas dan menggunakan laman web ujian, seperti yang kami lakukan di sini dengan Namecheap. Kami melakukan ini kerana kebanyakan rancangan menawarkan perkara yang sama dan kami ingin memastikan bahawa kami membuat analisis berdasarkan keadaan yang serupa. Pada dasarnya, kami melakukan yang terbaik untuk memastikan kami membandingkan epal hanya dengan epal.

Walaupun menggunakan kriteria penilaian khas untuk Namecheap, kami terkejut dengan apa yang kami pelajari mengenai syarikat itu. Sebagai permulaan, mereka menawarkan lebar jalur tidak bermeter dalam rancangan paling murah mereka.

Mereka juga menyediakan akses ke ciri standard termasuk akses cPanel dan aplikasi WordPress dan lain-lain. Dengan rancangan paling murah, anda juga mendapat sijil SSL percuma untuk keseluruhan tahun pertama. Selepas itu, anda akan membayar, tetapi masih setahun anda mendapat percuma.

cpanel namecheap

Rancangan ini juga dilengkapi dengan sandaran yang berlaku dua kali seminggu, yang melindungi laman web anda jika kemas kini tidak berjalan seperti yang dirancang.

Akhirnya, dan yang kami rasa sangat menarik mengenai tawaran pelan asas, anda mendapat 50 pangkalan data MySQL. Sebilangan besar syarikat hosting tidak menawarkan apa-apa yang hampir sama dengan rancangan asas mereka.

Anda juga dapat menyiapkan tiga laman web dengan pilihan asas. Sebilangan besar rancangan nilai memberi anda kemampuan untuk menjadi tuan rumah hanya satu laman web. Sekiranya anda mempunyai lebih dari satu laman web, katakan laman web peribadi dan perniagaan atau beberapa laman web perniagaan, pilihan ini tidak dapat dikalahkan. Ada lagi.

Anda bahkan mendapat sebanyak 50 alamat e-mel sebaik sahaja anda mendaftar. Ini memberi anda kemampuan untuk menjalankan perniagaan dengan laman web yang komprehensif dan memberi pekerja alamat e-mel mereka sendiri yang dihubungkan ke laman web perniagaan.

Menjimatkan kos yang besar yang tidak akan anda dapati dengan kebanyakan syarikat hosting.

Ulasan Pihak Ketiga Luar Biasa

Kami bukan satu-satunya yang menyedari bahawa Namecheap melakukan pekerjaan yang hebat.

Sebahagian daripada proses penilaian kami adalah mencari tahu apa yang orang lain katakan mengenai syarikat hosting yang sedang kami kaji. Dan dalam kes Namecheap, kebanyakan yang mereka katakan benar-benar baik. Sejauh ini, beberapa ulasan positif mengejutkan kami.

penilaian ulasan namecheap

Namecheap mempunyai penilaian 4.6 bintang di Shopper Review, yang kononnya berdasarkan hampir satu juta ulasan. Pasangkan penilaian yang kuat itu dengan apa yang telah kita ketahui mengenai rancangan asas mereka dan kami semakin teruja dengan Namecheap. Tidak sampai kami memasang laman web ujian, kami mula melihat beberapa kelemahan Namecheap.

Kekurangan Hosting Namecheap

Terdapat tiga perkara yang kita pertimbangkan semasa menilai hos web. Kami mendasarkan keseluruhan penilaian kami terutamanya pada ketiga perkara ini, dengan beberapa pertimbangan lain yang dilontarkan berbeza dari satu syarikat ke syarikat yang lain.

Tiga kategori utama adalah:

 • Waktu Masa: Adakah laman web saya disiarkan hampir sepanjang masa?
 • Kelajuan: Adakah mereka menawarkan pengalaman positif bagi pengunjung laman web sehingga mereka pasti ingin kembali?
 • Sokongan: Adakah mereka menolong saya sekiranya ada yang tidak kena?

Namecheap tidak berjaya dalam tiga bidang ini.

Kami akan memberikan beberapa contoh:

Waktu Terlalu Buruk

Pada mulanya, kami mengalami 100% waktu operasi pada bulan percubaan pertama (ingat jaminan wang dikembalikan 30 hari?). Harapan kami tinggi, tetapi dalam beberapa bulan ke depan, waktu operasi tidak sampai rata-rata industri. Pada akhirnya, waktu operasi kami hanya sekitar 99.876%, iaitu lebih dari 60 minit laman web anda ditutup setiap bulan.

Ujian masa upah

Walaupun anda fikir anda dapat mengatasi satu jam henti dalam sebulan, mustahil untuk meramalkan kapan ia akan berlaku. Bagaimana jika semasa waktu paling sibuk tahun ini? Bagaimana jika ketika penjualan terpenting anda akan berlangsung? Tidak ada cara untuk menjadualkan waktu henti yang tidak dapat diramalkan ini, jadi anda harus menderita setiap kali ia berlaku. Itu tidak bagus dan ini bermaksud kehilangan pendapatan untuk syarikat anda.

Berikut adalah pecahan spesifik bagi nombor bulan ke bulan selama 10 bulan. Anda boleh melihat penjejakan langsung di sini. Baca lebih lanjut mengenai kami Proses penyelidikan 4 langkah di sini.

 • Purata Disember 2017 masa operasi: 99.83%
 • Purata Januari 2018 masa operasi: 99.85%
 • Purata Februari 2018 masa operasi: 99.78%
 • Purata Mac 2018 masa operasi: 99.94%
 • Purata April 2018 masa operasi: 99.94%
 • Purata Mei 2018 masa operasi: 99.94%
 • Purata Jun 2018 masa operasi: 99.89%
 • Purata Julai 2018 masa operasi: 99.84%
 • Purata Ogos 2018 masa operasi: 99.80%
 • Purata September 2018 masa operasi: 99.95%

Masa Beban Lebih Lambat

Tidak ada yang mahu menunggu laman web dimuat dan pernyataan itu menjadi lebih benar dan lebih baik pada setiap tahun yang berlalu. Orang tidak sabar dan semestinya menjadi tujuan utama setiap syarikat hosting untuk membuat waktu muat secepat mungkin. Kami menganggap masa muat adalah aspek terpenting kedua ketika menilai syarikat hosting, berbanding waktu operasi.

masa muat nama

Pemilik laman web ingin membuat pengunjung gembira dan melainkan jika mereka mendapat maklumat yang mereka mahukan dengan pantas, mereka tidak akan gembira. Beberapa statistik Google yang menunjukkan betapa pentingnya masa muat dan seberapa cepat masa muat membuat pelanggan gembira:

 • Tapak yang mengambil masa tiga saat atau kurang untuk dimuat mempunyai kadar pantulan purata 32%.
 • Apabila masa muat meningkat hingga lima saat, kadar pantulan meningkat hingga 90%.
 • Sehingga enam saat, kadar pentalan meningkat menjadi 106%.
 • Dan sekiranya pelawat menunggu 10 saat untuk memuatkan laman web, kadar pentalan adalah 123%.

Pokoknya? Anda mengejar orang jika laman web anda lambat dimuat. Lihat dengan cara ini: jika laman web anda terlalu lambat untuk dimuat, mungkin juga buruk kerana begitu banyak orang akan pergi ke tempat lain.

Menurut data, Namecheap memiliki kecepatan jam rata-rata 942 milisaat selama 10 bulan terakhir. Ini dua kali lebih perlahan daripada HostGator Cloud dan A2 Hosting.

Perkara lain yang kita perhatikan: bukan satu bulan buruk yang menurunkan purata. Namecheap lambat bagi kami sejak beberapa hari pertama kami menggunakannya dan baru-baru ini kami mula cepat.

Berikut adalah nombor untuk laman web ujian kami dalam jangka masa 10 bulan:

 • Purata Disember 2017 kelajuan: 905 milisaat
 • Purata Januari 2018 kelajuan: 1,127 milisaat
 • Purata Februari 2018 kelajuan: 1,297 milisaat
 • Purata Mac 2018 kelajuan: 1,299 milisaat
 • Purata April 2018 kelajuan: 1,303 milisaat
 • Purata Mei 2018 kelajuan: 1,117 milisaat
 • Purata Jun 2018 kelajuan: 590 milisaat
 • Purata Julai 2018 kelajuan: 559 milisaat
 • Purata Ogos 2018 kelajuan: 662 milisaat
 • Purata September 2018 kelajuan: 559 milisaat

Kurang daripada Sokongan Pelanggan Stellar

Perkhidmatan pelanggan adalah kawasan terakhir di mana kami menilai Namecheap. Apa yang kami dapati adalah bahawa walaupun platform Soalan Lazim yang kuat yang sebenarnya cukup membantu sebagai penyedia hosting, tidak ada banyak yang lain dalam hal pasukan sokongan.

Memang, kebanyakan masalah yang timbul dapat diselesaikan dengan maklumat yang diberikan dalam Soalan Lazim. Tetapi kami juga ingin mengetahui bahawa sembang langsung dan sokongan lain tersedia sekiranya diperlukan.

Sembang langsung adalah pilihan dengan Namecheap. Ia berhubung dengan cepat dan wakil sokongan ramah. Namun, dia tidak dapat menolong kami, dan harus memindahkan kami ke petugas — nampaknya cukup membantu dan ramah. Ia bukan.

sokongan sembang nama2

Pada asasnya, concierge Namecheap hanya memotong dan menampal artikel maklumat asas ke dalam kotak sembang, yang sama sekali tidak membantu. Kami tidak memerlukan seseorang untuk menjelaskan prosesnya, tetapi kami memerlukannya untuk melaksanakan perkhidmatan itu – sesuatu yang biasa dilakukan oleh syarikat hosting, daripada sebahagian daripada rancangan asas mereka. Pada asasnya, kami diberi beberapa maklumat tambahan dan diberitahu untuk melakukannya sendiri.

Selanjutnya, setelah kami dilepaskan dari wakil asal, prosesnya menjadi perlahan. Banyak. Kami mengambil masa beberapa minit dan semua yang kami tinggalkan hanyalah maklumat yang dapat kami temukan sendiri sekiranya kami melihat, yang bahkan tidak menawarkan penyelesaian.

Ini adalah berita buruk. Sekiranya laman web anda tidak berfungsi dan anda memerlukan pertolongan, anda memerlukannya dengan pantas dan anda harus dapat mempercayai pasukan khidmat pelanggan yang akan menyelesaikan masalah tersebut.

Harga Namecheap, Rancangan Hosting, dan Fakta

Sebelum menyiapkan tinjauan, mari kita lihat maklumat mengenai maklumat mengenai hosting Namecheap.

Pelan hosting merangkumi:

 • Stellar: Lebar jalur yang tidak dapat diukur sehingga tiga laman web dengan harga $ 2.88 sebulan pada tahun pertama.
 • Stellar Plus: Peningkatan ruang cakera menjadi Tidak Berukuran, dengan harga $ 4.88 sebulan pada tahun pertama.
 • SSD Perniagaan: Ruang cakera SSD 50GB, cukup untuk sepuluh laman web dan semua yang disertakan hanya dengan $ 8.88 sebulan.

Anda mendapat domain percuma pada tahun pertama dan mendaftar adalah mudah. Mereka menerima pembayaran kad kredit, serta PayPal, Bitcoin, dan Dwolla.

Sejauh bayaran tersembunyi, tidak ada yang rasmi, tetapi anda harus ingat bahawa tawaran hanya tersedia untuk pembelian hosting baru sahaja. Harganya bagus untuk 12 bulan apabila anda membayar setiap tahun dan kadarnya akan diperbaharui pada kadar biasa. Sebarang peningkatan atau penurunan dilakukan pada harga pembaharuan penuh.

rancangan harga namecheap

Anda akan mengalami beberapa penjualan yang tidak keterlaluan atau menjengkelkan. Pengaktifan akaun cepat dan anda akan mendapat akses ke panel kawalan dan papan pemuka, iaitu cPanel.

Akhirnya, anda dapat memasang aplikasi dan CMS, termasuk yang dari WordPress dan Joomla, serta yang lain dengan alat pemasangan satu klik mereka yang mudah dipasang.

Pokoknya

Garisan bawah? Kami fikir pengalaman kami dengan Namecheap pada awalnya positif, tetapi kami tidak gembira dalam jangka masa panjang.

Terdapat banyak pelanggan yang senang di luar sana dan tidak dapat dinafikan semua itu datang dengan rancangan asas mereka.

Malangnya, nilai hebat itu hilang setelah tahun pertama dan kadar pembaharuan anda akan meningkat lebih dari 300%. Tidak syak lagi, Namecheap adalah hebat tempat untuk membeli nama domain baru, tetapi tidak begitu bagus jika anda benar-benar ingin menjadi tuan rumah laman web anda.

Faktor kekurangan waktu operasi, kelajuan rendah yang rendah, dan kurangnya sokongan pelanggan, dan itu tidak berbaloi.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Adblock
detector