Ulasan MidPhase: Waktu yang Hebat (99.99%), tetapi agak perlahan …

Halaman utama MidPhase


MidPhase murah.

Seperti, empat dolar sebulan murah.

Sekiranya kehidupan telah mengajar kita apa-apa, sesuatu yang murah sering tidak baik.

Maksud kami, MidPhase mesti mempunyai perkhidmatan pelanggan yang tidak stabil atau tidak stabil seperti Web Hosting Pad atau HostMetro. Betul?

Empat dolar bahkan tidak merangkumi secawan kopi hari ini. Bagaimana di Bumi menampung kos yang sangat tinggi untuk membeli dan menjalankan pelayan hosting. Tidak ketinggalan sewa dan pekerja untuk HQ mereka di Salt Lake City, Utah yang indah.

Tetapi MidPhase bukanlah operasi terbang malam. Mereka sudah ada sejak tahun 98, mempunyai pasukan di UK, Ukraine, dan India. Sejak itu, mereka bergabung dengan Kumpulan UK2 pada tahun ’07 (yang juga memiliki WestHost).

Maksudnya: Ini bukan rodeo pertama mereka.

Kami membuat laman web WordPress asas pada bulan Jun 2015 di MidPhase ‘Personal Web Hosting Plan’ untuk menganalisis prestasi mereka, dan melihat apakah perkara-perkara hebat benar-benar boleh datang dalam pakej murah.

Anda boleh melihat statistik prestasi, seperti waktu operasi & cepat, untuk diri sendiri dengan mengklik ‘Sejarah’ untuk mengetahui lebih mendalam.

Kelebihan Menggunakan Hosting MidPhase

Perkara pertama yang terlintas dalam fikiran untuk hosting $ 4, adalah dengan menelefon seseorang dengan orang yang tidak dapat bertutur dalam bahasa anda selama tiga jam semasa anda cuba menentukan mengapa laman web anda dimatikan lagi. Nasib baik, itu hampir tidak tepat.

Inilah prestasi MidPhase sepanjang proses semakan 24 bulan kami.

1. Masa Penggunaan 99.99% Selama 24 Bulan (Ini Sangat Baik)

Terhadap semua kemungkinan, MidPhase memberikan 99.99% masa operasi selama 24 bulan. Itu bukan hanya bagus, ia luar biasa (salah satunya terbaik kita telah melihat setelah meninjau lebih daripada tiga puluh hos web sehingga kini). Hanya Bluehost dan SiteGround pada masa ini berada pada tahap yang sama.

Tengoklah:

Waktu operasi purata 12 bulan terakhir:

 • Waktu operasi purata Januari 2020: 100%
 • Waktu operasi purata Disember 2019: 100%
 • Waktu operasi purata November 2019: 100%
 • Waktu operasi purata Oktober 2019: 100%
 • Waktu operasi purata September 2019: 99.98%
 • Waktu operasi purata Ogos 2019: 100%
 • Waktu operasi purata Julai 2019: 100%
 • Waktu operasi purata Jun 2019: 99.99%
 • Waktu operasi purata Mei 2019: 100%
 • Waktu operasi purata April 2019: 100%
 • Waktu operasi purata Mac 2019: 100%
 • Waktu operasi purata Februari 2019: 100%

Statistik MidPhase 24 bulan terakhirWaktu operasi purata MidPhase | Lihat statistik

2. Respons Tiket Sokongan Pantas

OK, masa kerja sangat bagus. Itu mesti bermaksud perkhidmatan pelanggan adalah mimpi ngeri luar. Bagaimana lagi anda dapat menjana keuntungan dengan harga $ 4 sebulan?

Kami menguji sistem tiket sokongan mereka dan mendapat respons terperinci dari Britton (juruteknik sokongan) dalam masa 40 minit dari sokongan pelanggan mereka. Begini rupa perbualannya:

Sokongan MidPhase

Ejen sokongan pelanggan di MidPhase

Tidak seperti beberapa hos lain, mereka menyediakan sokongan telefon dengan nombor bebas tol dan antarabangsa.

Setakat ini, begitu baik!

3. SANGAT Murah

Adakah kita menyebut MidPhase itu murah?

Pelan jangka panjang dengan pilihan hosting bersama mereka yang paling murah dikeluarkan $ 3.95 sebulan.

Hasil tangkapan? Komitmen sekurang-kurangnya satu tahun (yang sayangnya adalah tipu daya industri standard).

Mereka menawarkan rancangan bulan-ke-bulan yang benar-benar bermula dari $ 7,95 sebulan (perlu diingat bahawa beberapa hos lain memerlukan sekurang-kurangnya pendaftaran 12 bulan, jadi ini adalah pilihan jangka pendek yang baik).

Harga MidPhase

4. Penghijrahan Percuma & Pemindahan

MidPhase menghasilkan trend industri yang biasa dengan menyediakan perkhidmatan migrasi laman web percuma untuk semua akaun cPanel.

Sejujurnya, ini terdengar terlalu bagus untuk menjadi kenyataan. Banyak hos mungkin menyediakan pemindahan satu laman dengan harga sifar dolar. Tetapi kemudian mereka akan mengenakan bayaran yang lebih tinggi kepada anda.

Orang lain akan mengenakan bayaran sehingga $ 150 untuk memindahkan apa sahaja.

Walaupun tidak MidPhase. Senang melihat bahawa walaupun dengan pendekatan yang murah, mereka bukan pelanggan yang sukar untuk menebusnya.

Kami menindaklanjuti perwakilan perkhidmatan pelanggan mereka untuk mengesahkan semuanya. Dan dengan senang hati kami umumkan bahawa mereka tidak akan mengenakan bayaran lebih banyak untuk laman web tambahan, selagi akaun tersebut menyediakan akses cPanel.

5. 99.9% Jaminan Masa Masa

Ujian MidPhase kami menunjukkan waktu operasi yang sangat baik sejak beberapa tahun kebelakangan ini.

Itu tidak menghairankan memandangkan komitmen mereka untuk bekerja.

Mereka memiliki halaman Status di laman web mereka yang memberikan kemas kini masa nyata, serta laporan atau kejadian sebelumnya.

Tetapi itu bukan bahagian terbaik.

Mereka juga memiliki “jaminan uptime 99,9%” untuk pakej hosting mereka.

Turun di bawah ambang tersebut dan anda boleh meminta kredit akaun.

Walau bagaimanapun, berdasarkan pengalaman kami setakat ini, anda tidak perlu sering bertanya tentang perkara ini.

Angka uptime bulanan terendah yang kami lihat ialah 99.98%. Dan itu jauh melebihi minimum 99.9% yang mereka simpan.

Kekurangan Menggunakan MidPhase Hosting

Hosting empat dolar tidak sempurna. Terdapat beberapa kelemahan yang perlu dipertimbangkan jika anda menghargai ciri hosting lain selain menyimpan yang paling banyak.

1. Kelajuan Purata Perlahan

Waktu operasi MidPhase sangat bagus. Sokongan pelanggan mereka penuh perhatian.

Malangnya, perkara yang sama tidak dapat dinyatakan untuk masa dan kelajuan pemuatan halaman. Analisis 24 bulan terakhir kami menunjukkan kelajuan purata 1,135ms.

Tidak teruk juga.

Tetapi murah! Dan paling cepat untuk julat harga tersebut.

Sekiranya kelajuan adalah keutamaan utama (yang sepatutnya untuk laman web komersial kerana ia mempengaruhi kebolehgunaan, penukaran, dan kedudukan carian), anda mungkin ingin mempertimbangkan kos berbanding faedah pada ketika ini.

Purata masa muat 12 bulan terakhir

MidPhase statistik terperinci 12 bulan terakhirKelajuan purata MidPhase 2019-2020 | Lihat statistik

Kesimpulannya: Masa muat seperti ini tidak semestinya buruk. Sebagai contoh, cara penyedia hosting yang lebih popular dan mahal gagal membuat pemuatan laman web lebih cepat daripada 1 saat.

2. Jaminan Wang Tidak Dikembalikan

Banyak hos web akan menawarkan jaminan pulangan wang 30 hari standard. Ada juga yang memperpanjang tempoh ini hingga 90 (atau 97!) Hari untuk memastikan bahawa anda berpuas hati dengan layanan mereka sebelum membuat anda berkomitmen.

Kami TIDAK mendapat sebutan mengenai jaminan pengembalian wang 30 hari untuk pilihan pelan hosting dan WordPress bersama mereka. Perhatikan bahawa, kami tidak menemui jaminan yang sama untuk banyak perkhidmatan mereka yang lain.

Terdapat juga banyak respons meja bantuan (seperti ini), yang mengesahkan bahawa terdapat semacam pengembalian wang selama 30 hari.

Mereka mengesyorkan membaca syaratnya untuk maklumat lebih lanjut, tetapi itu adalah masalahnya: tidak ada banyak maklumat di sana, sama ada.

Oleh itu, kami fikir anda harus pandai 30 hari.

Sesuatu yang perlu dipertimbangkan dan mungkin ditanyakan mengenai apakah anda ingin memanfaatkan kadar jangka panjang dan rendah itu.

3. Keselamatan? Sesiapa, Sesiapa? Pembeli?

Banyak hos web akan menyediakan senarai panjang aplikasi keselamatan yang tersedia dengan beberapa klik mudah untuk mengunci laman web anda dan menjaga keselamatan dari percubaan jahat. Ada juga yang akan pergi ke atas dan di luar, melakukan perkhidmatan penyelenggaraan pencegahan untuk memastikan anda baik-baik saja.

Kami tidak menemui pilihan sokongan yang sama dengan MidPhase. Kemungkinan lain untuk dipertimbangkan atau ditanyakan semasa mendaftar.

4. Harga Pembaharuan Tinggi (Di Semua Produk)

Harga pelekat MidPhase $ 3,95 / bulan untuk pakej Peribadi Web Hosting mereka kelihatan cantik di permukaan.

Namun, jika anda sudah berada dalam permainan selama ini, anda akan tahu bahawa harga yang diiklankan biasanya dilengkapi dengan beberapa ‘gotchas’ yang dapat kembali menghantui anda jika anda tidak berhati-hati.

Malangnya, MidPhase tidak berbeza dalam kes ini.

Tangkapan terbesar, dalam kes ini, adalah kos pembaharuan yang tinggi apabila rancangan pertama anda tamat. Harga anda pada dasarnya akan berlipat ganda, tidak kira rancangan mana yang anda pilih.

Peribadi Web Hosting, misalnya, naik dari $ 3,95 / bulan hingga $ 6,95 / bulan. Pelan Profesional bermula dari $ 4,95 / bulan menjadi $ 8,95 / bulan, sementara Perniagaan juga meningkat dari $ 5,95 / bulan menjadi $ 10,95 / bulan.

Harga pembaharuan MidPhase meningkat dengan cepat.

Sial, betul?

Kecuali inilah masalahnya:

Ini bukan kenaikan harga terburuk yang kami dapati.

Tidak, kemewahan itu disediakan untuk pendaftaran domain. Tahun pertama akan dikenakan bayaran sebanyak $ 15.99. Ini agak tinggi, tetapi tidak terlalu buruk dalam skema besar perkara.

Masalahnya timbul apabila tiba masanya harga domain diperbaharui. Harga pembaharuan yang lebih tinggi daripada biasa adalah perkara biasa di ruang hosting. Tetapi bukan dalam domain. Anda membayar yuran tahunan anda dan hampir tidak akan berubah walau berapa lama anda memilikinya.

MidPhase, sebaliknya, akan menaikkan harga domain anda dari $ 15.99 / tahun hingga $ 45.99 / tahun! Itu tidak masuk akal jika kita bersikap jujur.

Mereka pada dasarnya memangsa pelanggan, mengetahui sepenuhnya bahawa kemungkinan anda ingin memindahkan domain atau hosting anda setelah tahun pertama adalah tipis. Oleh itu, mereka mengambil kesempatan daripada ‘menukar kos’ untuk memberi harga kepada anda.

Panggil kami gila, tetapi kami bukan peminat amalan perniagaan yang dirancang untuk secara khusus menghukum pelanggan yang baik dan setia.

Harga MidPhase, Pelan Hosting & Fakta Pantas

Berikut adalah gambaran ringkas rancangan hosting MidPhase untuk membantu menentukan apakah ia sesuai untuk anda:

Harga dan rancangan MidPhase

Rancangan Hosting Berkongsi:

 • “Web Hosting Peribadi” merancang bermula pada $ 3.95 sebulan (untuk komitmen satu tahun). Ia membenarkan 1 laman web, 1 subdomain, 1 pangkalan data dan e-mel tanpa had.
 • Rancangan “Hosting Profesional” mereka bermula pada $ 4,95 sebulan (komitmen satu hingga tiga tahun yang sama). Ia membenarkan sehingga 3 laman web dan 3 pangkalan data dan maksimum 5 subdomain. Ia juga dilengkapi dengan e-mel tanpa had, dan anda boleh mempunyai tambahan seperti alamat IP khusus, sijil SSL dan analitik web dengan bayaran tambahan.
 • Rancangan “Business Hosting” mereka bermula pada $ 5.95 sebulan (komitmen satu hingga tiga tahun). Ia dilengkapi dengan laman web tanpa had, pangkalan data tanpa had, subdomain tanpa had, dan e-mel tanpa had. Ia juga dilengkapi dengan alamat IP khusus, sijil SSL percuma, dan analisis web percuma.

Semua rancangan hosting bersama mereka dilengkapi dengan ruang web tanpa had, lebar jalur tanpa had, dan nama domain percuma.

 • Domain PercumaYa.
 • Kemudahan Pendaftaran: Proses pendaftaran tiga langkah yang mesra dan mudah digunakan.
 • cara bayaran: Kad Kredit, PayPal.
 • Yuran dan Klausa Tersembunyi: Terdapat had 200,000 fail dan ukuran pangkalan data kumulatif 10GB pada semua akaun hosting bersama. Melebihi had ini boleh mengakibatkan penghentian akaun anda.
 • Jual Beli: Banyak kelebihan. Tidak menyeronokkan.
 • Pengaktifan Akaun: Pengaktifan akaun pantas.
 • Pengalaman Panel Kawalan dan Papan Pemuka: cPanel.
 • Pemasangan Aplikasi dan CMS (WordPress, Joomla, dll.): Pemasangan pantas dan mudah aplikasi dan CMS popular dengan Softaculous.

Adakah Kami Mengesyorkan MidPhase?

Ada soalan serius yang perlu dipertimbangkan sebelum mendaftar dengan MidPhase. Terutamanya – kelajuan. Tetapi juga jaminan dan wang keselamatan yang dikembalikan.

Walaupun begitu, jika anda mencari pilihan cepat dan murah dengan waktu dan sokongan yang baik, MidPhase mungkin bernilai sepotong dadu. Dalam kes ini, kami agak mengesyorkan mereka.

P.S. Sekiranya anda ingin melihat penyedia hosting yang berada di atas MidPhase, periksa hos kami dengan prestasi terbaik di sini.

Adakah anda telah menggunakan MidPhase? Sila tinggalkan ulasan MidPhase anda berdasarkan pengalaman anda – positif atau negatif – untuk membantu kami memberikan ulasan yang jujur ​​dan telus.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map