Ulasan HostPapa: Mengapa Hanya 20 Dari 30 Host Web?

laman utama hostpapa


HostPapa menghoskan lebih daripada 500,000 laman web di pusat datanya di AS dan Kanada.

Itu mengagumkan kerana mereka baru ada sejak tahun 2006 (diasaskan oleh Jamie Opalchuck).

Satu penjelasan yang berpotensi untuk kenaikan meteor mereka ialah pelbagai pilihan perkhidmatan pelanggan mereka, menawarkan sokongan telefon dalam beberapa bahasa yang berbeza termasuk bahasa Inggeris, Perancis, Sepanyol dan Jerman kepada pelanggan domestik dan antarabangsa.

Mereka mesti melakukan sesuatu yang betul untuk berkembang dengan cepat sejak beberapa tahun kebelakangan ini.

Untuk mengetahui, kami membeli HostPapa ‘Starter Plan’ pada bulan Jun 2015. Kami menyediakan laman web WordPress yang mudah. Anda dapat mengetahui statistik prestasi mendalamnya termasuk waktu dan kelajuan (klik ‘Sejarah’ untuk maklumat lebih lanjut).

Mari kita lihat bagaimana mereka mengukur berbanding tiga puluh ulasan lain yang telah kita lakukan sejauh ini:

Kelebihan Menggunakan HostPapa Hosting

Setelah mendaftar, kami teruja melihat apa yang membuat mereka berdetik. Apa yang mungkin menyebabkan pendakian yang cepat?

Pada mulanya, kami terkejut dengan masa kerja mereka yang hebat (seperti yang akan anda lihat). Mereka juga menawarkan banyak pilihan sokongan pelanggan untuk dipilih.

Setakat ini bagus! Tetapi bolehkah mereka menepati hype? Mari kita lihat.

1. Masa yang baik

Kami dengan senang hati melaporkan bahawa waktu operasi HostPapa baik sejak hari pertama.

Mereka mencatatkan purata masa operasi selama 99 bulan sebanyak 99.95%.

Walaupun kedengarannya sopan dan jelas, anda akan terkejut betapa banyak host web yang berjuang dengan elemen paling asas untuk benar-benar mengehoskan laman web – memastikan perkara itu tetap hidup!

Waktu operasi purata 12 bulan terakhir:

 • Waktu operasi purata Januari 2020: 99.99%
 • Waktu operasi purata Disember 2019: 100%
 • Waktu operasi purata November 2019: 99.88%
 • Waktu operasi purata Oktober 2019: 99.70%
 • Waktu operasi purata September 2019: 100%
 • Waktu operasi purata Ogos 2019: 99.94%
 • Waktu operasi purata Julai 2019: 99.95%
 • Waktu operasi purata Jun 2019: 99.98%
 • Waktu operasi purata Mei 2019: 100%
 • Waktu operasi purata April 2019: 100%
 • Waktu operasi purata Mac 2019: 99.99%
 • Waktu operasi purata Februari 2019: 99.63%

HostPapa statistik 24 bulan terakhirWaktu operasi rata-rata HostPapa | Lihat statistik

2. Di Atas Kelajuan Purata Industri

Waktu operasi HostPapa hebat dan kelajuan memuatkan halaman mereka juga baik.

Selama 24 bulan terakhir, mereka mempunyai masa memuat halaman 705 ms, yang mengalahkan hasil standard industri kami.

Masa muat purata 12 bulan terakhir:

HostPapa statistik terperinci 12 bulan terakhirRata-rata kelajuan HostPapa 2019-2020 | Lihat statistik

3. Pilihan Sokongan yang Luas

HostPapa menawarkan pilihan sokongan yang luas untuk membantu pelanggan dengan pelbagai cara.

Anda boleh melayari pustaka video bantuan diri mereka yang besar. Mereka menawarkan sokongan 24/7 melalui telefon, mel, e-mel dan bahkan faks (!).

Mereka memberikan sokongan telefon di 18 negara (yang mungkin paling banyak kita lihat dari mana-mana syarikat). Mereka adalah satu-satunya tuan rumah yang memberikan sokongan dalam pelbagai bahasa, termasuk Inggeris, Perancis, Sepanyol dan Jerman.

Seolah-olah itu tidak mencukupi, mereka juga menyediakan ciri sokongan yang menarik yang membolehkan anda berhubung dalam sesi satu lawan satu dengan ‘Papa Squad Experts’, yang pada dasarnya adalah panduan panduan menggunakan persidangan video atau telefon (juga – ini adalah sokongan pelanggan terbaik tajuk pernah !!).

Semasa siasatan peribadi kami sendiri, kami mendapat respons dalam masa kurang dari satu minit dari staf sokongan mereka. Jawapan untuk soalan diberikan dalam masa dua minit sederhana.

Secara keseluruhan, pengalaman kami dengan Gezim V, wakil perkhidmatan pelanggan kami, cukup bagus.

Sokongan HostPapa

4. Ciri-ciri Keselamatan Proaktif

Pelan hosting bersama HostPapa dilengkapi dengan perlindungan antispam Panda Cloud, serta firewall, pemantauan, dan pengesanan pencerobohan pelayan. Lebih dari 37,000 laman web diretas setiap hari, jadi langkah keselamatan proaktif HostPapa meyakinkan.

Pelan Business Pro mereka juga dilengkapi dengan ciri tambahan termasuk perlindungan privasi domain, sijil SSL percuma, alamat IP khusus, dan sandaran laman web automatik.

Perkara terakhir yang perlu anda bimbangkan ialah perincian keselamatan seperti perlindungan spam. Senang apabila orang lain memerhatikan belakang anda.

5. Jaminan Pulangan Wang 30 Hari & Penghijrahan Tapak

HostPapa menawarkan jaminan pulangan wang 30 hari standard industri untuk sebahagian besar rancangan hosting mereka.

Selain itu, mereka dengan senang hati akan membantu anda memindahkan laman web yang ada dari host lain (sambil juga memasukkan nama domain percuma).

6. Nilai Baik untuk Harga

Harga asas HostPapa bermula pada $ 3,95 untuk tiga tahun pertama. Sekiranya anda memilih untuk mendaftar selama satu atau dua tahun, ia akan memerlukan tambahan wang dalam kedua-dua kes.

HostPapa Harga Satu, Dua dan Tiga Tahun

Harga ini juga lebih rendah untuk pelanggan baru. Ini bermaksud harga pembaharuan akan meningkat kepada $ 7.99 / bulan pada rancangan Starter yang sama ini. Jadi bukan berita terbaik secara keseluruhan, tetapi cukup umum.

Berita baiknya ialah mereka memberikan banyak nilai untuk harga awal ini. Anda mendapat dua laman web, berbanding hanya satu yang ditawarkan oleh kebanyakan hos lain. Anda juga mendapat pendaftaran domain percuma, storan SSD 100GB, dan lebar jalur yang tidak dimeterai.

Cukup bagus, betul?

Bukan itu sahaja Anda juga akan mendapat “Ciri Penting” mereka yang merangkumi migrasi laman web percuma, Cloudflare CDN, sijil SSL, dan akses ke 400+ aplikasi dan pembangun laman web mereka.

Jadi secara keseluruhan, ia adalah nilai yang cukup baik. Tuan rumah lain akan membuat anda membayar untuk barangan ini, dengan mudah menaikkan harga bulanan jauh di atas julat $ 3.95 / bulan awal ini.

Kekurangan Menggunakan HostPapa Hosting

Pasti, HostPapa mempunyai masa operasi yang baik dan hasil yang pantas.

Malangnya, pelanggan lain tidak berkongsi pengalaman positif yang sama dengan yang kami alami. Terdapat juga beberapa masalah dengan bayaran tersembunyi yang berkaitan dengan seberapa ‘bebas’ jaminan wang dikembalikan dan penyediaan laman web.

Tengoklah.

1. Pengalaman Pelanggan yang lemah dengan Sokongan

Secara peribadi, pengalaman sokongan pelanggan kami berjalan lancar.

Semasa kami memeriksa latar belakang bagaimana pelanggan lain melihat pilihan sokongan mereka yang luas, gambar itu tidak begitu cerah.

Walaupun terdapat banyak pilihan atau jalan yang tersedia untuk menjangkau HostPapa, pengalaman pelanggan secara keseluruhan rata-rata berada di bawah par.

2. Bayaran Tambahan

Sebilangan besar hos web akan menyediakan laman web anda secara percuma. Sebilangan besar hos web juga akan menawarkan ‘jaminan pengembalian wang percuma’.

Nampaknya, dua hak menjadi salah…

JIKA anda meminta pengembalian wang dalam tempoh 30 hari itu, mereka AKAN mengenakan yuran persediaan $ 29.95 kepada anda setelah pembatalan.

Ini bermaksud, secara teknikal, ini bukan jaminan pengembalian wang ‘percuma’ dan juga penyediaan laman web ‘percuma’.

Jadi terima kasih, tetapi tidak, terima kasih.

Gambaran Keseluruhan Pelan Hosting HostPapa + Fakta Pantas

Berikut adalah gambaran ringkas mengenai tiga rancangan hosting bersama HostPapa.

Harap maklum: Harga cenderung sering berubah-ubah, dan harga yang diiklankan rendah ini memerlukan pendaftaran selama tiga tahun.

Harga dan Pelan HostPapa

Pelan permulaan berharga $ 3.95 sebulan. Pelan ini membolehkan anda mengehos dua laman web, pendaftaran domain percuma, menyediakan ruang cakera 100GB, dan lebar jalur ‘tidak terhad’. Anda juga mendapat semua “Ciri Penting” mereka, termasuk migrasi laman web percuma, Cloudflare CDN, sijil SSL, dan akses ke 400+ aplikasi web.

Rancangan perniagaan juga berharga $ 3.95 sebulan. Yang satu ini membolehkan anda mengehoskan laman web tanpa had, pendaftaran domain percuma, ruang cakera tanpa had, dan lebar jalur tanpa had. Ia juga menawarkan Ciri-ciri Penting, serta Ciri Lanjutan seperti domain tambahan tanpa had, akaun e-mel, dan pangkalan data MySQL.

Pelan Pro Perniagaan berharga $ 12.95 sebulan. Anda mendapat laman web tanpa had, pendaftaran domain percuma, storan SSD tanpa had, lebar jalur, serta kedua-dua Ciri Penting dan Lanjutan. Anda juga mendapat Peningkatan Prestasi tertentu seperti pelayan cepat roket dan halaman tanpa had untuk pembangun laman web mereka. Anda juga akan mendapat sandaran laman web automatik, SSL Wildcard Premium, dan privasi domain.

 • Kemudahan Pendaftaran: Proses pendaftaran sangat mudah.
 • cara bayaran: Kad Kredit, Paypal.
 • Yuran dan Klausa Tersembunyi: Harga yang diiklankan hanya untuk tempoh pembayaran pertama. Pembaharuan jauh lebih mahal. Anda akan dikenakan yuran penyediaan sebanyak $ 29.99 jika anda menggunakan polisi pembayaran balik mereka.
 • Jual Beli: Beberapa kelebihan.
 • Pengaktifan Akaun: Pengaktifan boleh memakan masa.
 • Pengalaman Panel Kawalan dan Papan Pemuka: cPanel.
 • Pemasangan Aplikasi dan CMS (WordPress, Joomla, dll.): Pemasang satu klik untuk memasang aplikasi dan CMS yang popular.

Adakah Kami Mengesyorkan HostPapa?

Malangnya, kita tidak.

Waktu operasi mereka baik dan pantas. Mereka mempunyai banyak pilihan sokongan yang tersedia, dan kami secara peribadi mempunyai pengalaman positif.

Menggali lebih mendalam, kami mendapati bahawa pengalaman sokongan di seluruh bidangnya terlalu tidak konsisten. Terdapat terlalu banyak kos tersembunyi yang menjadikan harga promosi ‘rendah’ mereka sukar diterima.

Terlalu banyak host web yang bagus di luar sana yang memberi anda keuntungan yang lebih baik.

Bagaimana pengalaman anda dengan HostPapa? Kami ingin mendengarnya, tidak kira sama ada positif atau negatif (selagi telus dan jujur).

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map