Ulasan HostNine: Hos cepat dengan salah satu waktu terburuk (Baca Mengapa)

Ulasan HostNine


HostNine adalah salah satu wajah muda dalam web hosting, yang asalnya ditubuhkan pada tahun 2006.

Pada mulanya menunjukkan janji, mereka dicari pada tahun 2012 oleh EIG, yang juga memiliki beberapa jenama hosting terbesar seperti HostGator dan Bluehost.

Semua tuan rumah suka menyampaikan kebenaran sedikit demi sedikit mengenai tuntutan promosi di laman web mereka.

Mereka meletakkan gigitan suara yang menarik di laman web mereka, tanpa mengira fakta, berusaha untuk menggunakan reputasi sahaja.

Kami membeli ‘Personal Plan’ HostNine pada bulan Jun 2015, menyiapkan laman web WordPress untuk memantau dan menjalankan ujian selama beberapa bulan terakhir. Kami telah mengumpulkan data yang paling penting, termasuk waktu operasi & cepat, dan bersedia untuk membuat keputusan dalam tinjauan yang tidak berat sebelah ini disokong oleh fakta dan statistik.

Kelebihan Menggunakan HostNine Hosting

HostNine menghantar barang di beberapa kawasan yang berbeza, termasuk laman web moden yang mudah digunakan dan jaminan pulangan wang yang bagus.

Lihat kebaikannya:

1. Pendaftaran Mesra Pengguna dan Proses Pendaftaran

Sebilangan besar hos web utama bermula pada tahun 1990-an atau awal 2000-an. Sebilangan besar laman web mereka kelihatan seperti itu.

Banyak yang usang, sukar digunakan, dan tidak menarik. Mereka sukar untuk menavigasi dan mencari maklumat mudah, yang hanya menjadi lebih bermasalah pada peranti mudah alih (yang tidak ada ketika beberapa laman web ini pada asalnya dirancang dari rupa).

Syukurlah, HostNine mempunyai laman web kontemporari dengan organisasi yang jelas dan perhatian terhadap hierarki maklumat yang menjadikan hidup anda sederhana.

Mudah-mudahan, perhatian terhadap perincian dan fokus pada pandangan pengguna adalah tanda-tanda akan datang …

2. Keupayaan Memilih Pangkalan Data yang Berbeza

HostNine mempunyai pusat data di enam lokasi yang berbeza, termasuk AS, UK, Singapura, Kanada, Australia, dan Amsterdam.

Walaupun pilihan hosting bersama termurah mereka hanya dapat dihoskan di pusat data AS mereka, anda boleh memilih lokasi anda sendiri dengan rancangan mereka yang lain.

3. Penghijrahan Laman Web Percumapenghijrahan percuma hostnine

HostNine menawarkan migrasi laman web percuma untuk semua pelanggan baru mereka, selagi host sebelumnya menawarkan akses cPanel.

Tidak ada harga tinggi tiga digit untuk memindahkan laman web pertama anda. Dan tidak ada harga setiap laman web jika anda mempunyai banyak daripadanya.

Itu menjadikan HostNine sangat sesuai jika anda sudah mempunyai rangkaian laman web untuk diuruskan.

4. Tiada Kenaikan Harga Pembaharuan

HostNine juga tidak menggandakan atau menggandakan harga pembaharuan rancangan hosting anda. Apa sahaja yang anda bayar pada hari pertama adalah sama seperti yang anda akan bayar pada hari terakhir.

Sebagai perbandingan, tuan rumah lain akan memulakan harganya hanya beberapa dolar setiap bulan. Kemudian, apabila tiba masanya rancangan anda diperbaharui, ia hampir mendekati sepuluh atau dua puluh sebulan.

Oleh itu, anda tidak perlu risau dengan kenaikan harga yang sama yang mengejutkan anda dalam beberapa tahun.

5. Jaminan Pulangan Wang 45 Hari (Dan Kredit Berprorata)

HostNine menawarkan bayaran balik 45 hari penuh. Sekiranya ada pelanggan baru yang tidak berpuas hati dengan alasan apa pun, anda boleh mendapatkan kembali semuanya, dikurangkan kos untuk sebarang “nama domain, sijil SSL, lesen WHMCS, alamat IP khusus, dan bayaran pemprosesan” mengikut Terma dan Syarat mereka.

Pelan baru akan menawarkan sebilangan dari ini, seperti nama domain dan sijil SSL, secara percuma. Tetapi jika anda mencuba dan meminta bayaran balik, kos untuk setiap ini juga dapat dikurangkan.

Garis masa 45 hari HostNine merangkumi jumlah bayaran balik sepenuhnya. Walau bagaimanapun, jika anda ingin meminta pengembalian dana satu tahun menjadi perjanjian tiga tahun, mereka akan menawarkan untuk mengembalikan jumlah prorata.

Itu sangat baik kerana banyak tuan rumah lain tidak memberikan kemewahan yang sama. Oleh itu, setelah tetingkap bayaran balik awal anda ditutup, anda tidak boleh mendapatkan kembali apa-apa lagi yang telah dibayar di muka (tidak kira berapa lama).

Bayaran balik akan dibuat melalui kaedah pembayaran asal sekiranya kredit, debit, atau PayPal. Cek, pesanan wang, dan pindahan wang tidak layak mendapat bayaran balik.

Kekurangan Menggunakan HostNine Hosting

Biasanya, jika syarikat hosting web akan mengalami kesulitan di mana sahaja (sambil mendapat asas seperti uptime yang betul), ia adalah kepantasan. Itu tidak berlaku dengan HostNine …

Berikut adalah perincian suram salah satu kejadian terburuk yang pernah kita lihat setelah meninjau hampir 30 hos web lain.

1. Sokongan yang tidak berkesan

Pengalaman pertama kami dengan sokongan pelanggan HostNine adalah baik.

Mereka berhubung dalam beberapa minit dan menjawab semua soalan kami dengan cepat dan ini adalah pengalaman hebat secara keseluruhan.

Sokongan HostNine

Tetapi kemudian, laman web kami merosot. Dan yang kami dapat hanyalah SATU e-mel dari mereka.

HostNine gagal

E-mel dari HostNine

Itu sahaja.

DUA bulan downtime, dan satu e-mel di mana mereka pada dasarnya mengakui bahawa mereka tidak mempunyai rancangan untuk memulihkan data dan juga tidak mempunyai sandaran. Bahkan tidak ada tawaran untuk mengembalikan wang selama dua bulan berada di luar talian.

Inilah perkara.

Bukannya sokongan pelanggan mereka benar-benar mengerikan (seperti beberapa hos web lain yang telah kami tinjau). Kami mengalami hasil yang luar biasa dalam menangani sendiri.

Tetapi apabila waktu operasi syarikat mereka sangat mengerikan, tangan mereka diikat. Tidak banyak yang dapat mereka lakukan, kecuali turun dengan kapal ketika ia karam.

Penyelidikan lebih lanjut menyokong ini, dengan sokongan pelanggan tidak dapat berbuat banyak untuk membantu pelanggan lain sama ada:

 • Bantuan Langsung adalah jenaka kerana mereka tidak dapat melakukan apa-apa selain menolong seseorang mendapatkan semula kata laluan atau membuka tiket pertolongan yang tidak akan dibalas oleh siapa pun dalam lebih dari 72 jam. Ini adalah sebab TEPAT saya meninggalkan HostGator dan sekarang anda semua melakukan perkara yang SAMA! # Menyedihkan “
 • “Jadi… .30 jam tunggu jawapan untuk tiket sokongan.”
 • 3 tiket sokongan sejak Sabtu + Tiada jawapan pada salah satu dari mereka selain dari “kami sedang memeriksanya” (yang 2 hari yang lalu) = Baru pindahkan semua laman web saya ke host baru. “

Malangnya, perkhidmatan pelanggan mereka bersalah oleh persatuan dalam kes ini.

2. Waktu Terlalu Buruk – 99.87%

Dalam 24 bulan sebelumnya, mereka hanya memperoleh 99.87% – jauh di bawah purata industri 99.93%. Kami sangat kecewa, sedikit pun.

Nampaknya, kami bukan satu-satunya. Kami melakukan pemeriksaan latar belakang ke setiap tuan rumah yang ditinjau untuk memberikan profil yang lengkap yang tidak akan menjadi mangsa bias.

Dalam kes ini, sebahagian besar ulasan yang kami lihat secara langsung dari pelanggan lain menyokong pengalaman kami. Tengoklah:

 • “Saya baru sahaja kehilangan pelanggan ke-3 berturut-turut, kerana e-mel mereka tidak berfungsi lebih dari seminggu …”
 • “Laman web saya telah ditutup 4 hari sekarang.”
 • “Adakah 18 laman web turun minggu lalu selama lebih dari 24 jam …. dua pelayan disenarai hitam dan e-mel pelanggan saya tidak beroperasi selama tiga hari dan dikira tanpa akhir”
 • “Laman web saya dimatikan lagi …. kesemuanya. Dan mereka telah tersebar di selusin pelayan yang berbeza. Tidak pasti berapa banyak lagi yang dapat saya gunakan untuk perkhidmatan jelek ini. “

Itu tidak melukis gambar yang sangat cerah.

Waktu operasi purata 12 bulan terakhir:

 • Waktu operasi purata Januari 2020: 100%
 • Waktu operasi purata Disember 2019: 100%
 • Waktu operasi purata November 2019: 100%
 • Waktu operasi purata Oktober 2019: 100%
 • Waktu operasi purata September 2019: 100%
 • Waktu operasi purata Ogos 2019: 100%
 • Waktu operasi purata Julai 2019: 99.90%
 • Waktu operasi purata Jun 2019: 100%
 • Waktu operasi purata Mei 2019: 99.99%
 • Waktu operasi purata April 2019: 99.93%
 • Waktu operasi purata Mac 2019: 99.76%
 • Waktu operasi purata Februari 2019: 100%

HostNine statistik 24 bulan terakhirWaktu operasi purata HostNine | Lihat statistik

3. Masa Pemuatan Halaman yang perlahan – 931ms

HostNine menyampaikan masa pemuatan halaman yang agak perlahan, dalam tempoh ujian 24 bulan, dengan purata 931ms.

Mereka bermula dengan cukup kuat, tetapi dalam beberapa bulan terakhir, HostNine menunjukkan hasil yang perlahan secara konsisten yang mempengaruhi kelajuan rata-rata mereka pada waktu yang besar.

Masa muat purata 12 bulan terakhir:

HostNine 12 bulan masa pemuatan purataKelajuan purata HostNine 2019-2020 | Lihat statistik

4. Pelan ‘Murah’ Terhad

HostNine mungkin tidak akan meningkatkan kos pembaharuan anda, tetapi mereka hanya menawarkan harga termurah jika anda mendaftar untuk jangka masa panjang. Sebulan akan dikenakan bayaran sebanyak $ 9,12, dan hanya akan turun menjadi $ 7,69 / bulan jika anda membuat prabayar selama dua atau tiga tahun.

Pelan murah ini juga tidak termasuk nama domain percuma (sehingga $ 15 / tahun lagi) dan hanya akses ke pusat data di A.S..

Jadi ini adalah rancangan yang cukup terhad untuk titik harga yang lebih tinggi. Bukan nilai yang hebat.

Harga HostNine, Pelan Hosting & Fakta Pantas

HostNine menawarkan perkongsian, penjual semula, VPS dan hosting khusus – tidak kira tahap perkhidmatan yang anda perlukan, anda akan menemuinya. Berikut adalah gambaran ringkas mengenai rancangan hosting bersama mereka:

 • Pelan peribadi: Pelan ini bermula pada $ 7,69 sebulan. Ia menyokong 1 nama domain. Pelayan anda akan berada di A.S..
 • Rancangan perniagaan: Pelan ini bermula pada $ 12.20 sebulan. Ia menyokong nama domain tanpa had, dilengkapi dengan nama domain percuma, dan anda boleh memilih pelayan dari AS, UK, Singapura, Kanada, Australia, dan Amsterdam.
 • Pelan perusahaan: Pelan ini bermula pada $ 16.49 sebulan. Ia menyokong domain tanpa had, dilengkapi dengan nama domain percuma, dan anda boleh memilih pelayan dari AS, UK, Singapura, Kanada, Australia, dan Amsterdam.

Semua rancangan hosting bersama dilengkapi dengan storan dan lebar jalur tanpa had.

Harga dan rancangan HostNine

 • Kemudahan Pendaftaran: Pendaftaran satu halaman. Proses pendaftaran sangat mudah.
 • cara bayaran: Kad Kredit, PayPal.
 • Yuran dan Klausa Tersembunyi: Had penggunaan 10 peratus CPU, memori 5 peratus atau 512MB, 50 proses berjalan, 15 minit Waktu Pelaksanaan Maksimum, 150,000 jumlah inod dan 500 mesej e-mel keluar setiap tempoh 60 minit diletakkan pada akaun hosting bersama dan penjual semula.
 • Jual Beli: Sangat sedikit peningkatan.
 • Pengaktifan Akaun: Pengaktifan yang sangat pantas.
 • Pengalaman Panel Kawalan dan Papan Pemuka: cPanel.
 • Pemasangan Aplikasi dan CMS (WordPress, Joomla, dll.): Pemasangan aplikasi dan CMS popular dengan pantas dan mudah melalui Softaculous.

Adakah Kami Mengesyorkan HostNine?

Hanya jika anda seorang masokis.

Jenaka diketepikan – belum.

Mereka boleh berada di atas rata-rata jika kelajuan halaman mereka dan beberapa kategori lain menunjukkan prestasi yang baik.

Malangnya, waktu operasi mereka adalah mimpi buruk, menjadikan prestasi syarikat yang lain seperti albatros. Mereka telah menunjukkan waktu yang sangat menjanjikan dalam beberapa bulan, tetapi terlalu sukar dipercayai untuk mengesyorkannya.

Tuntutan uptime mereka yang berani pada awalnya juga merupakan kebohongan yang terang-terangan, yang di atas segalanya, tidak meninggalkan kita dengan perasaan baik, hangat, kabur.

P.S. Sekiranya anda ingin melihat penyedia hosting yang berada di atas HostNine, periksa perkhidmatan web hosting terbaik kami di sini.

Adakah anda mempunyai pengalaman dengan HostNine? Sila tinggalkan ulasan di bawah ini – baik atau buruk – tidak penting selagi telus dan jujur.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map