Ulasan HostMonster: Kekurangan dan Kelebihan Penting yang Perlu Dipertimbangkan Sebelum Membeli

Ulasan HostMonster


Beberapa perkara menjadi bertambah baik seiring dengan bertambahnya usia. Itu pepatah lama.

Malangnya, ini tidak selalu berlaku.

HostMonster ditubuhkan pada tahun 1996, menjadikan mereka salah satu hos web tertua dalam industri ini (sebelum bergabung dengan EIG pada tahun 2015).

Pada bulan Jun 2015, kami membeli ‘Basic Plan’ HostMonster untuk mula menjalankan ujian prestasi terperinci untuk menilai prestasinya. Kami membuat laman web WordPress asas dan telah memantau statistik laman web seperti kelajuan & masa upah (antara kriteria penting lain) selama beberapa bulan untuk menentukan tempat mereka bersaing dengan hos web lain dalam industri.

Adakah pengalaman HostMonster memberi mereka kelebihan daya saing? Atau prestasi mereka merosot, seperti banyak jenama EIG yang baru diperolehi?

Mari lihat apa yang kami dapati!

Kelebihan Menggunakan HostMonster Hosting

Kami akan mengakui: kami mempunyai harapan yang tinggi untuk para veteran industri ini.

Mereka beberapa kali berada di sekitar blok dan kini dimiliki oleh salah satu konglomerat industri terbesar. Oleh itu, anda fikir mereka harus menyatukan barang mereka.

HostMonster memberikan beberapa barang yang baik (membuang beberapa ciri tambahan yang bagus seperti penyediaan segera).

Inilah ringkasan ringkas aspek positif terbesar yang kami dapati:

1. Lebih Masa Purata (99.96%)

Purata industri untuk waktu operasi adalah sekitar 99.93% berdasarkan analisis kami.

HostMonster berada di atas standard industri, dengan purata uptime 99.96 peratus sejak 24 bulan yang lalu. Itu bagus.

Waktu operasi purata 12 bulan terakhir:

 • Waktu operasi purata Januari 2020: 99.99%
 • Waktu operasi purata Disember 2019: 99.98%
 • Waktu operasi purata November 2019: 99.96%
 • Waktu operasi purata Oktober 2019: 99.85%
 • Waktu operasi purata September 2019: 99.96%
 • Waktu operasi purata Ogos 2019: 99.96%
 • Waktu operasi purata Julai 2019: 99.93%
 • Waktu operasi purata Jun 2019: 99.98%
 • Waktu operasi purata Mei 2019: 99.97%
 • Waktu operasi purata April 2019: 99.98%
 • Waktu operasi purata Mac 2019: 99.96%
 • Waktu operasi purata Februari 2019: 100%

HostMonster statistik 24 bulan terakhirWaktu operasi purata HostMonster | Lihat statistik

2. Sokongan yang Layak (Namun Tidak Konsisten)

Semasa tinjauan peribadi kami mengenai HostMonster, ejen sokongan sembang langsung mereka berhubung dalam masa empat minit dan masing-masing menjawab hampir semua soalan kami. Kami tidak terpesona oleh sokongan, tetapi cukup baik untuk menyelesaikan tugas pada masa itu.

Walaupun mereka menawarkan sokongan telefon, e-mel dan sembang langsung, ada proses verifikasi yang panjang yang mungkin tidak menyenangkan bagi beberapa pengguna.

Namun, pemeriksaan latar belakang telah menunjukkan ulasan yang tidak konsisten dari pelanggan lain. Oleh itu, hayati dengan berhati-hati.

Sokongan HostMonster

Sokongan pelanggan yang layak dari HostMonster

3. Pilihan Keselamatan yang baik

HostMonster menyediakan beberapa pilihan keselamatan yang berbeza untuk dipilih untuk membantu anda melindungi laman web anda dan memastikan orang jahat (atau program) sentiasa berhati-hati.

Luar biasa, cara utama laman WordPress diretas adalah melalui kerentanan syarikat hosting mereka (setinggi 41% dalam satu kajian)!

Berikut adalah ‘tema tidak selamat’ dan ‘plugin rentan’, yang merupakan hasil semula jadi dari banyak alat pihak ketiga yang berbeza yang berusaha untuk bekerjasama dalam persekitaran yang cepat berkembang.

HostMonster melakukan tugas dengan baik termasuk ciri keselamatan yang berbeza seperti Perlindungan Hotlink, Akses SSH, sokongan SSL, sandaran laman web biasa, dan Perlindungan Spam Assassin.

4. Penyediaan Segera & Persediaan Cepat

Sekiranya anda memutuskan untuk pergi ke hosting khusus atau VPS mereka, mereka menjanjikan penyediaan segera pelayan mereka.

Itu berita baik bagi orang yang ingin memulakannya dengan cepat (atau mereka yang berada di luar negara di A.S.) kerana anda tidak perlu melalui panggilan pengesahan lama atau apa-apa. Sebaliknya, anda harus mengharapkan pelayan anda siap dalam beberapa saat.

Seperti banyak penyedia hosting web lain, mereka juga akan memasukkan nama domain percuma selama satu tahun dengan semua rancangan baru. Yippee!

5. Nilai Cukup Baik (Storan 50 GB, Lebar Jalur Tidak Terukur, SSL Percuma)

Pelan Asas HostMonster bukanlah yang paling murah pada $ 4,95 / bulan, tetapi anda mendapat nilai yang cukup baik dengan mempertimbangkan beberapa sekatan dan tambahan.

Sebagai permulaan, anda mendapat storan sehingga 50 GB dan lebar jalur yang tidak terkawal langsung dari pintu pagar. Selain itu, anda juga mendapat sijil SSL percuma.

Memandangkan GoDaddy cuba menjual $ 100 / tahun lagi hanya untuk ciri ini dan anda menyedari bahawa harga awal adalah nilai yang cukup lumayan.

Kekurangan Menggunakan HostMonster Hosting

Setakat ini, pengalaman sokongan kami baik. Tetapi kami telah menemui beberapa ulasan campuran dari orang lain.

Kami menghargai perhatian tambahan terhadap perincian mengenai masalah keselamatan, membantu memastikan laman web pelanggan mereka selamat dan terjamin.

Tetapi di sinilah perkara menarik.

Mari kita lihat aspek negatif apa yang harus anda ingat sebelum memutuskan hos web seterusnya.

1. Purata Masa Muatkan Halaman Sepanjang 24 Bulan Terakhir

HostMonster menyampaikan kelajuan halaman rata-rata 936ms selama 24 bulan terakhir.

Itu pasti bukan yang terbaik tetapi bukan yang terburuk yang pernah kita lihat.

Itu kritikal, memandangkan Kumpulan Aberdeen mendapati bahawa hanya sedikit kelewatan satu saat yang menyebabkan berlainan:

 • 7% penurunan penukaran
 • 11% penurunan paparan halaman
 • 16% penurunan kepuasan pelanggan

Masa muat purata HostMonster:

HostMonster statistik terperinci 16 bulan terakhirKelajuan purata HostMonster 2019-2020 | Lihat statistik

2. Harga Menyesatkan dengan Komitmen Panjang Diperlukan

HostMonster tidak menawarkan rancangan ‘bulan-ke-bulan’ yang sebenar, dengan syarat minimum bermula pada 12 bulan.

Yang lebih teruk lagi – harganya lebih mahal untuk pilihan ini juga.

Contohnya, jika anda mahukan kadar ‘promosi’ yang lebih murah yang ditunjukkan di laman web ini, anda harus memberi komitmen selama tiga tahun (dibayar penuh di muka).

Itu komitmen besar untuk dibuat apabila anda sebenarnya tidak tahu sama ada anda akan menyukainya.

Sayangnya, teknik ini juga merupakan amalan biasa di arena hosting.

Harga terperinci HostMonster

3. Kos Tersembunyi & Bayaran

Malangnya, terdapat juga beberapa kos tersembunyi yang mungkin mengejutkan anda.

Pertama – kadar promosi ‘Rendah’ anda hanya tersedia untuk rancangan baru. Apabila rancangan anda diperbaharui, harganya akan kembali ke kadar biasa (meningkat).

‘Nama domain percuma’ mereka tidak percuma. Sekiranya anda memutuskan untuk membatalkan akaun anda, anda akan dikenakan bayaran yang tidak dapat dikembalikan.

Wang 30 hari dikembalikan

4. Mereka Mengenakan Cadangan

Bercakap mengenai bayaran tambahan, terdapat juga caj bulanan $ 1.99 untuk sandaran (jika anda mahukannya). Banyak syarikat hosting web lain yang telah kami tinjau sejauh ini akan menggunakan ciri ini sebagai freebie, jadi ini hanya bayaran lain dalam senarai panjang yang kini bertambah.

5. Kos Penghijrahan Yang Mahal

Memindahkan laman web yang ada dari satu syarikat hosting ke syarikat yang lain bukanlah perkara yang paling mencabar di dunia. Secara teknikal, prosesnya cukup mudah jika anda tahu apa yang anda lakukan.

Tetapi itulah masalahnya:

Melakukan semua tenaga kerja manual ini tidak begitu pantas untuk anda sekiranya anda belum menjadi juru web yang mahir berteknologi.

Itulah sebabnya banyak hos web yang kami tinjau akan memberikan anda migrasi laman web tanpa sebarang kos tambahan. Ini masuk akal bagi mereka, kerana mereka pada dasarnya memperoleh pelanggan baru sementara pesaing mereka kehilangan satu pada masa yang sama. Oleh itu, ini adalah ‘freebie’ yang mudah untuk menawarkan orang untuk memperoleh muhibah mereka.

Malangnya, HostMonster tidak begitu bersetuju dengan pengambilan ini. Sebaliknya, mereka menggunakannya sebagai peluang menjana wang yang lain.

Mereka akan membolehkan anda memigrasikan laman web anda sendiri secara percuma melalui FTP (yang bermaksud “File Transfer Protocol”). Tetapi, seperti yang telah kita bincangkan, mungkin tidak sesuai dengan masa anda.

Oleh itu HostMonster boleh melakukannya untuk anda, tetapi sebagai balasan $ 149.99 yang menarik. Mereka akan melakukannya sehingga lima laman web dan 20 akaun e-mel. Walau bagaimanapun, ia masih cukup mahal dalam skema besar apabila rancangan hosting yang anda beli mungkin tidak memerlukan kos yang tinggi.

Paling tidak, bukan pada penggal pertama pula. Yang membawa kita ke isu seterusnya …

6. Kos Pembaharuan Rancangan Tinggi

Laman web hosting laman web tidak berbohong. Mereka hanya menyebarkan kebenaran sedikit.

Ambil halaman harga sebagai contoh. Kadar terendah ini kelihatan sebagai hantaran pertama yang hebat, bukan? Beberapa dolar sebulan mungkin tidak menampung bil kopi anda hari ini.

Namun, hanya apabila anda meneliti Soalan Lazim atau Terma dan Syarat yang anda mulakan untuk mengupas lapisan penipuan.

Kelemahan umum yang pertama adalah anda hanya dapat memperoleh harga yang diiklankan rendah jika anda membuat prabayar minimum selama tiga tahun. Kami beralih dari yang buruk ke yang lebih teruk, walaupun anda mula melihat berapa banyak kos rancangan ini ketika tiba masanya untuk diperbaharui setelah beberapa tahun pertama.

Harga pembaharuan HostMonster meningkat dua kali ganda selepas penggal pertama.

Harga bulanan ‘murah’ HostMonster akan berlipat ganda dalam sekelip mata, naik dari $ 4.95 / bulan pada harga rendah hingga hampir sepuluh dolar untuk perkhidmatan tepat yang sama. Pelan Plus, Choice, dan Plus Pro yang lebih besar meningkat dengan lebih dramatik, sehingga memberi anda harga premium untuk penawaran yang relatif asas pada penghujung hari.

Oleh itu, jika anda tidak melihat diri anda ingin memindahkan tuan rumah lagi dalam beberapa tahun, mungkin bernilai mengumpulkan beberapa dolar tambahan dan mendapatkan nilai terbaik dalam jangka masa panjang.

Harga HostMonster, Rancangan Hosting & Fakta Pantas

Berikut adalah gambaran ringkas rancangan hosting HostMonster:

Hosting Berkongsi: Mereka mempunyai tiga rancangan hosting bersama:

 • Pelan asas: Pelan ini berharga $ 4.95 sebulan. Ia menyokong 1 laman web dan dilengkapi dengan storan 50GB, lebar jalur tanpa had, sokongan untuk 5 akaun e-mel dan 25 sub-domain.
 • Pelan tambah: Pelan ini berharga $ 6.95 sebulan. Ia menyokong laman web tanpa had dan dilengkapi dengan storan tanpa meter, lebar jalur tanpa had, sub-domain tanpa had, dan akaun e-mel.
 • Rancangan Perdana: Pelan ini berharga $ 14.99 sebulan, tetapi adalah sering dijual pada harga $ 6.95 sebulan. Ia menyokong laman web, penyimpanan, akaun e-mel, sub-domain, dan lebar jalur tanpa had

Harap maklum bahawa harga ini hanya tersedia jika anda mendaftar untuk jangka masa tiga tahun.

Harga dan rancangan HostMonster

 • Kemudahan Pendaftaran: Pendaftaran satu halaman. Mereka menjadikannya sangat mudah untuk mendaftar.
 • cara bayaran: Kad Kredit, PayPal.
 • Yuran dan Klausa Tersembunyi: Dengan mendaftar, anda bersetuju untuk memberi mereka lesen bebas royalti bukan eksklusif untuk menggunakan kandungan yang ada di akaun anda dengan mereka yang difikirkan sesuai. Semua akaun hosting bersama mempunyai had 1000 jadual pangkalan data, ukuran pangkalan data 3GB, dan 200,000 inod.
 • Jual Beli: Beberapa kelebihan.
 • Pengaktifan Akaun: Pengaktifan Segera.
 • Pengalaman Panel Kawalan dan Papan Pemuka: cPanel.
 • Pemasangan Aplikasi dan CMS (WordPress, Joomla, dll.): Mojo Marketplace untuk pemasangan aplikasi dan CMS popular dengan mudah.

Adakah Kami Mengesyorkan HostMonster?

Tidak, kami tidak.

Prestasi HostMonster adalah rata-rata yang cukup baik, jujur.

Sokongan pelanggan mereka baik tetapi tidak konsisten.

HostMonster gagal dalam ujian kepantasan kami dan itu sangat membimbangkan, memandangkan laman web yang ‘berfungsi’ adalah prasyarat di sini.

Oleh itu, anda mempunyai masalah helah harga yang terlalu umum, yang tidak begitu baik seperti yang diiklankan semasa anda mula menambahkan semua yuran dan caj tambahan dari masa ke masa.

Ringkasnya – ada tuan rumah yang lebih baik di luar sana untuk wang anda.

Sebagai contoh, ulasan kami menunjukkan kedua-dua Hosting A2 dan SiteGround lebih unggul dalam hampir setiap kategori. Kami mengesyorkan anda mencuba melihat salah satu daripada kedua-duanya sebelum mencuba HostMonster.

Adakah anda mempunyai pengalaman dengan HostMonster? Kami ingin melihat ulasan di bawah! Kami mengalu-alukan semua ulasan – positif atau negatif – selagi jujur ​​dan telus.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map