Ulasan Hosting A2 – Salah satu Host Web Kanada Terbaik

Landskap pengkomputeran awan adalah tempat yang sesak. Di mana sahaja anda melihat, ada syarikat baru yang muncul dan menawarkan untuk menjadi tuan rumah laman web anda dengan kos yang lebih rendah, tetapi dengan kelajuan yang lebih cepat dan kebolehpercayaan yang lebih tinggi …… Persoalannya, adakah anda boleh mempercayainya?


Di sinilah kami masuk – kami menghabiskan tahun lalu, dan sebahagian besar tahun 2017, menganalisis hos web dari pelbagai lokasi di seluruh Kanada. Kami menyusun data dan menyusun hasil untuk memilih yang kegemaran kami. Salah satu pilihan utama kami adalah syarikat hosting kecil bernama A2 Hosting, yang tidak mempunyai reputasi besar tetapi masih menawarkan nilai wang yang besar.

logo hosting a2

A2 Hosting sebenarnya sudah lama wujud. Syarikat ini dimulakan pada tahun 2001 oleh CEO Bryan Muthig, bekas Unix SysAdmin. Ini kembali pada masa-masa awal internet, dan telah kekal sebagai syarikat milik bebas sejak masa itu. Ia muncul sebagai projek hobi dari pentadbir sistem tunggal dan kini telah berkembang menjadi penyelesaian hosting bertenaga tinggi untuk pelanggan dari semua saiz.

Platform A2 Hosting berjalan di satu set tiga pusat data besar, yang terletak di Michigan, Amsterdam, dan Singapura. Memandangkan kedekatan dengan Kanada, kami menjalankan sebahagian besar ujian kami melalui pusat data Michigan.

Kami telah melancarkan lebih daripada 50 projek web di infrastruktur A2 Hosting untuk menjalankan dan mengukur ujian untuk tinjauan A2 ini.

Seberapa pantas Hosting A2?

cheetah supercepatTidak dapat dinafikan itu A2 Hosting menawarkan beberapa kelajuan terpantas di internet hari ini.

Menurut laman web mereka, prestasi rata-rata platform mereka meningkat 17.6 kali lebih pantas daripada pesaing utama mereka. Mengesahkan bahawa tuntutan yang tepat memang mencabar, tetapi dalam ujian yang dilakukan oleh Hosting Canada, kami menilai prestasi A2 Hosting sangat pantas.

Dan untuk mendapatkan penglihatan di internet, baik untuk blog kecil atau laman web perniagaan kecil, kepantasan mungkin merupakan faktor yang paling kritikal. Sekiranya halaman web anda tidak memuat dengan cukup cepat, pengunjung cenderung untuk menutup tab penyemak imbas mereka dan beralih ke pilihan lain. Mengekalkan prestasi tinggi pada sistem anda akan memastikan anda membuat pengguna anda gembira.

Seperti yang kami nyatakan, ujian kelajuan kami dengan A2 Hosting menunjukkan prestasi yang cukup baik berbanding dengan persaingan lain. Semasa menjalankan projek web baru melalui pusat data Michigan mereka, masa tindak balas purata masuk pada kilat 222 ms.

Ini mengukur waktu yang tepat yang diperlukan oleh pelayan untuk menerima permintaan dari penyemak imbas pengguna dan mengirimkan kembali kandungan HTML yang diperlukan kepada pengguna. Kepantasan yang begitu pantas menjadikan A2 Hosting dalam kategori perkhidmatan hosting web teratas yang sama seperti pilihan utama kami yang lain.

Paling baik, hasil masa tindak balas A2 Hosting adalah konsisten di semua lokasi ujian kami, yang merangkumi bandar-bandar utama Kanada di Montreal, Toronto, Vancouver, dan Winnipeg.

Anda boleh melihat penjejakan langsung di sini. Baca lebih lanjut mengenai kami Proses penyelidikan 4 langkah di sini

Bagaimana Hosting A2 Begitu Pantas?

Anda mungkin tertanya-tanya apa sebenarnya keputusan ujian kelajuan kami, dan bagaimana A2 Hosting dapat melonjak jauh di hadapan begitu banyak pesaing, terutamanya memandangkan mereka masih merupakan operasi yang agak kecil.

Jawapannya ada dalam seni bina platform mereka, yang memanfaatkan kecekapan yang memberi keuntungan langsung kepada pelanggan mereka.

Pertama, ada konsep Sumber Hosting Berkongsi. Semua syarikat awan memiliki atau menyewa ruang dengan pusat data yang besar, dan di lokasi ini terdapat perkakasan fizikal seperti CPU, cakera keras, dan peralatan rangkaian. Bersama-sama mereka membentuk platform yang dapat dibahagikan kepada pelbagai entiti yang dikenali sebagai mesin maya.

Apabila anda, sebagai pelanggan awan, memilih untuk menjadi tuan rumah projek web dengan penyedia, anda sebenarnya menyewa kuasa komputer dari salah satu mesin maya tersebut. Ini bermaksud bahawa data anda mungkin benar-benar hidup berdampingan dengan maklumat lain yang dimiliki oleh individu atau syarikat.

Dengan memaksa pelanggan untuk berkongsi sumber awan ini, penyedia dapat menjimatkan wang untuk diri mereka sendiri sambil mempertaruhkan penurunan prestasi dan kebolehpercayaan bagi pelanggan mereka. Tetapi dalam hal Hosting A2, mereka tidak terpinggir dalam hal Shared Hosting Resources.

Daripada menggabungkan data sebanyak mungkin ke perkakasan yang sama, mereka mengekalkan nisbah pelayan yang rendah kepada pelanggan. Ini bermaksud bahawa mesin maya anda dikongsi di antara lebih sedikit orang dan menyimpan lebih banyak kuasa pengkomputeran dan rangkaian untuk dirinya sendiri. Oleh itu, tuntutan syarikat mengenai 20 kali lebih pantas daripada pilihan hosting lain.

Sebagai tambahan, A2 Hosting menggunakan teknologi Rangkaian Pengedaran Kandungan (CDN) terkini dan kekuatan cache. Ini bermaksud bahawa A2 Hosting dapat memanfaatkan jaringan antara tiga pusat data mereka di Amerika Syarikat, Eropah, dan Asia untuk melayani pelanggan mereka secepat mungkin.

Apabila kami menjalankan ujian sendiri dari dalam sempadan Kanada, kami secara logik menyambung ke pelayan A2 Hosting di Michigan, kerana mereka adalah yang paling dekat dengan kami dari segi jarak fizikal.

Tetapi, kerana anda mahu laman web anda cepat di mana sahaja di seluruh dunia, A2 Hosting akan mengesan lokasi pelawat anda dan menghubungkannya ke pusat data terdekat, memastikan halaman web dimuat secepat mungkin.

Caching juga menjimatkan masa ketika mengerjakan persekitaran awan. Sekiranya data di laman web anda tidak selalu berubah atau diperbaharui, maka A2 Hosting dapat memanfaatkan cache dan secara berkala mengirim pengunjung ke salinan kandungan anda yang tersimpan. Secara tetap, mereka akan memeriksa dengan mesin maya untuk melihat apakah data baru perlu dipaparkan atau diubah.

Data sejarah kami mengenai prestasi A2 Hosting kembali beberapa bulan, dan anda dapat menjumpai purata masa pageload dari 2018 di bawah:

 • Kelajuan purata Mei: 209ms
 • Kelajuan purata April: 218ms
 • Kelajuan purata bulan Mac: 199ms
 • Kelajuan purata Februari: 211ms
 • Kelajuan purata Januari: 224ms
 • Kelajuan purata Disember: 276ms

Secara keseluruhan, prestasi yang sangat hebat. Lebih banyak maklumat boleh didapati di halaman penyelidikan kami juga.

Kepantasan sangat penting untuk syarikat hosting web, tetapi kehilangan nilainya sebagai ciri penjualan jika platform tidak stabil secara konsisten. Apa yang kita bicarakan di sini adalah idea masa operasi.

Waktu penggunaan digunakan untuk menggambarkan peratusan masa laman web tersedia dan berfungsi untuk pelawat luar. Sebaliknya disebut waktu henti, yang mengukur berapa lama laman web dimatikan dan tidak tersedia.

Sekiranya laman web anda terikat dengan perniagaan anda atau usaha profesional yang lain, waktu operasi mesti banyak memberi kesan kepada anda. Malah beberapa minit waktu henti boleh sangat mahal dan merosakkan reputasi anda di kalangan pengguna dan pelawat. Dengan kepantasan internet moden hari ini, orang kurang sabar untuk laman web yang lambat atau tidak responsif.

Oleh itu, bolehkah anda bergantung pada A2 Hosting berkaitan dengan kestabilan dan kebolehpercayaan? Hosting Canada mengatakan ya, berdasarkan ujian selama berbulan-bulan di pusat data AS mereka. Waktu tamat dikira sebagai peratusan jam yang ada dibahagi dengan jumlah jam. Tidak ada pelayan yang dapat memperoleh masa operasi 100% secara realistik, tetapi kadar lebih dari 99% menunjukkan prestasi yang baik.

Ujian Hosting A2 kami rata-rata masa operasi 99.8%, yang bermaksud pelayan mereka tidak berfungsi atau tidak tersedia hanya .2% sepanjang masa. Itu berjumlah hanya 17.5 jam sepanjang satu tahun. Ini bermaksud dari segi masa uptime, A2 membandingkan dengan pilihan utama lain seperti Bluehost dan HostGator.

Berikut adalah data sejarah prestasi masa operasi A2 Hosting:

 • Waktu operasi Mei: 99.9%
 • Waktu operasi April: 99.9%
 • Waktu operasi Mac: 99.98%
 • Waktu operasi Februari: 99.96%
 • Waktu operasi Januari: 99.99%
 • Waktu operasi Disember: 98.92%

Seperti yang anda lihat, pelayan A2 Hosting boleh dipercayai sepanjang tahun, walaupun melalui musim sejuk Kanada yang kejam. Semasa anda membaca ini, kami mengesan semua pilihan hosting teratas dari segi waktu operasi dan data tersedia untuk anda jika anda ingin memeriksanya.

Kajian Sokongan A2 Hosting

Sebilangan besar syarikat hosting menawarkan beberapa tahap sokongan teknikal kepada pelanggan yang membayar, tetapi itu boleh berbeza-beza dan sering menjadi kurang bersemangat. Semakin banyak penyedia bergantung pada pangkalan pengetahuan dan bot teks untuk menjawab soalan daripada manusia sebenarnya.

A2 Hosting berbeza walaupun mereka menawarkan pertolongan langsung 24 jam sehari, 7 hari seminggu. Anda boleh berhubung dengan wakil secara langsung melalui telefon atau dalam sembang dalam talian. Mereka juga menerima pertanyaan melalui e-mel, yang masuk terus ke sistem tiket sokongan mereka. Berikut tangkapan skrin sistem sembang mereka:

a2menyokong sembang2

A2 Hosting juga menyediakan pelanggan mereka sejumlah ciri tambahan untuk membantu menjadikan laman web anda lebih baik dan lebih selamat. Ini semua percuma dan disertakan dengan sebarang pilihan rancangan A2 Hosting. Anggaplah mereka sebagai insentif lain untuk membuang host web anda sekarang dan beralih.

Sebagai permulaan, mereka memberikan pelanggan mereka keselamatan percuma dan pencegahan peretasan, dan itu sangat penting jika anda menjalankan banyak plugin web atau mahu menjadi tuan rumah laman WordPress. Mereka menggunakan sistem yang disebut “Perlindungan HackScan” untuk terus memantau keselamatan akaun anda dan membuat penceroboh keluar.

Bersama dengan itu terdapat sijil SSL percuma, yang akan menjadikan semua hubungan antara pelayan A2 Hosting dan pengguna anda disulitkan sepenuhnya. Sijil SSL boleh menanggung kos banyak syarikat setiap tahun, tetapi A2 Hosting menggunakan sistem Let’s Encrypt dan menjadikannya percuma untuk anda. Memiliki sijil SSL sangat penting untuk perniagaan kecil yang merancang untuk membuat penjualan melalui internet atau menyimpan maklumat peribadi pengguna.

Kemungkinannya, anda mungkin mempunyai laman web yang sudah dihoskan di tempat lain tetapi berminat untuk memindahkannya ke platform yang lebih baik seperti yang ditawarkan oleh A2 Hosting. Tidak ada masalah, kerana A2 Hosting menawarkan bantuan migrasi percuma untuk mendapatkan semua fail dan konfigurasi web anda dipindahkan ke pelayan mereka. Di samping itu, mereka akan menghidupkan sandaran automatik untuk mengurangkan risiko anda dan membantu anda pulih dari kehilangan data.

Pakej Hosting A2 – Mana Yang Betul untuk Anda?

Rata-rata, harga A2 Hosting sedikit lebih tinggi daripada harga yang anda dapat dari syarikat lain.

Tetapi kami percaya ia berbaloi – mereka menawarkan nilai wang yang baik, terutamanya kerana anda dapat memilih antara pakej dan memilih rancangan yang paling sesuai dengan anggaran anda.

Berikut adalah gambaran keseluruhan harga pakej mereka:

A2 Hosting menawarkan tiga jenis rancangan: Lite, Swift, dan Turbo. Pelan Lite bagus untuk projek kecil atau laman web hobi, kerana ia berfungsi dengan satu domain dan merangkumi penggunaan pangkalan data dan e-mel yang terhad.

Dengan menaik taraf ke pilihan Swift, anda mendapat pangkalan data tanpa had dan dapat menguruskan seberapa banyak akaun e-mel yang anda mahukan dengan domain anda. Pelan Turbo ditujukan untuk perniagaan kecil, kerana ia termasuk pemecut laman web untuk membantu menjadikan domain anda hingga 20 kali lebih cepat.

A2 Hosting mempunyai pilihan untuk hosting pelayan peribadi maya (VPS). Dengan langganan VPS, anda akan mendapat akses penuh ke seluruh persekitaran pengkomputeran di platform maya. Ini boleh menjadi penting bagi perniagaan yang lebih besar yang perlu menjalankan perisian mereka sendiri dan membuat perubahan konfigurasi yang kompleks untuk projek web mereka.

Perlu diingat bahawa A2 Hosting menawarkan polisi pengembalian wang penuh selama 30 hari:

“Sekiranya permintaan dikemukakan dalam talian untuk pembatalan segera dalam 30 hari pertama, bayaran balik sepenuhnya akan dikeluarkan. “

Sejujurnya, hal ini tidak pernah terdengar di ruang hosting, yang terkenal dengan tagihan ulang yang licik dan berusaha untuk menjaga pelanggan “tetap terpikat”.

Cara Mendaftar untuk Hosting A2

Pelanggan Kanada boleh melancarkan akaun Hosting A2 langsung dari laman web mereka. Proses pendaftaran agak mudah tanpa bayaran tersembunyi atau muslihat lain. Mereka juga mendukung berbagai pilihan pembayaran bulanan, termasuk kad kredit, PayPal, kiriman wang, atau transfer bank.

A2 Hosting juga sering menjalankan tawaran atau penjualan khas, yang boleh anda kunci pada kadar bulanan selama setahun penuh.

Setelah akaun A2 Hosting anda dibuka, anda boleh melancarkan projek baru anda dengan satu klik. Sekiranya anda ingin membawa data dari platform lain, mereka akan membantu dengan itu, atau anda boleh bermula dari awal dan menggunakan alat reka bentuk web mereka.

A2 Hosting menjamin bahawa laman web anda akan tersedia dengan lebih daripada 99% waktu operasi, dan jika anda tidak berpuas hati atau mereka tidak mencapai jumlah uptime tersebut, anda akan mendapat wang anda kembali.

Untuk merumuskan perkara, kami mendapati A2 Hosting menjadi syarikat yang berkualiti yang menawarkan prestasi dan sokongan yang dipercayai, kukuh.

Ketika memilih host web, kami mendapati mereka adalah pilihan terbaik bagi pengguna Kanada, di mana pun anda berada di negara ini.

Soalan Lazim

Siapa yang memiliki A2 Hosting?

Syarikat ini dimiliki oleh Bryan Muthig. Dia mengasaskan syarikat itu pada tahun 2001 sebagai Iniquinet.

Di manakah A2 Hosting berada?

Terdapat pelayan yang terletak di Michigan, Arizona, Amsterdam, dan Singapura.

Apakah perbezaan antara hosting Linux dan Windows?

Maksudnya ialah sistem operasi mana yang dijalankan pada pelayan yang digunakan syarikat. Linux adalah yang paling popular di pelayan sehingga mempunyai lebih banyak ciri dan kebanyakan pereka web lebih suka hosting web berasaskan Linux. Satu-satunya masa Windows masuk akal adalah jika ada aplikasi Windows tertentu yang perlu digunakan.

Bagaimana saya boleh memberitahu siapa yang menghoskan laman web?

Terdapat alat tertentu di internet yang dapat menolongnya, seperti Hosting Checker.

Awak juga mungkin menyukai:

 • Pembina Laman Web Terbaik

Rujukan dan kredit gambar:

 • Offreee.com
 • Vendasta.com

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map