Ulasan FastComet: Host yang Mantap Dengan Satu Kelemahan UTAMA …

Laman Web FastComet


FastComet ditubuhkan pada tahun 2013 dan beribu pejabat di San Francisco. Mereka mempunyai lebih daripada 50,000 pelanggan aktif di seluruh dunia, 20,000+ nod awan dan sekumpulan 70 pekerja.

Pangkalan pelanggan yang pelbagai ini disokong oleh sepuluh lokasi pelayan mereka di bandar-bandar besar seperti Chicago, London, Amsterdam, Singapura, Mumbai, dan Tokyo.

(Semakin dekat pelayan dengan orang yang mencuba untuk mencapainya, prestasi yang diharapkan lebih baik – jadi teori itu berlaku.)

FastComet juga merupakan salah satu daripada beberapa syarikat swasta dalam perniagaan hosting. Menjadi peribadi bermaksud hanya beberapa orang dalam organisasi, yang nama dan wajah sebenarnya muncul di laman web mereka. (Kami akan mengetahui mengapa perkara itu penting dalam sekejap.)

Jadi bagaimana mereka bernasib? Mampukah seorang yang kecil dan cepat untuk menyokong pangkalan pelanggan di seluruh dunia mengikuti jenama hosting bernilai berbilion dolar?

Kami mendaftar untuk mendapatkan akaun. Kami membeli rancangan paling murah pada bulan November 2017 dan membuat laman WordPress ujian dan mengesan angka masa dan kelajuan laman web di Pingdom.

Mari kita lihat penemuan awal kita dengan memulakan apa yang dilakukan oleh FastComet.

Kelebihan Menggunakan Hosting FastComet

FastComet membuat beberapa tuntutan yang cukup berani untuk sebuah syarikat kecil yang agak muda.

Berita baiknya adalah bahawa mereka dapat membuat banyak cadangan, mencatat waktu operasi yang kuat dalam beberapa bulan yang telah kami pantau bersama mereka.

Mereka juga berada di atas dan di luar hos biasa dengan harga yang telus dan perkhidmatan tambahan percuma.

Inilah paparan lengkap:

1. Waktu Masa yang kuat keluar dari Pintu

Semasa anda mengunjungi laman utama FastComet, salah satu perkara pertama yang akan anda lihat ialah grafik hebat ini:

Perbandingan masa penggunaan FastComet

Dengan pantas meletakkan perkhidmatannya terhadap banyak jenama terkenal di industri ini. Dan ini memberi jaminan bahawa mereka adalah yang terbaik secara keseluruhan.

Nasib baik, prestasi masa kerja mereka bermula dengan kuat. Beberapa bulan pertama 100% sempurna, dengan bulan kemudian hanya sedikit merosot.

Rata-rata menghasilkan 99.97% yang sangat baik!

Berikut adalah angka bulanan untuk menyokongnya:

Waktu operasi purata 12 bulan terakhir:

 • Waktu operasi purata Januari 2020: 99.67%
 • Waktu operasi purata Disember 2019: 100%
 • Waktu operasi purata November 2019: 100%
 • Waktu operasi purata Oktober 2019: 100%
 • Waktu operasi purata September 2019: 99.96%
 • Waktu operasi purata Ogos 2019: 99.96%
 • Waktu operasi purata Julai 2019: 99.97%
 • Waktu operasi purata Jun 2019: 100%
 • Waktu operasi purata Mei 2019: 99.99%
 • Waktu operasi purata April 2019: 100%
 • Waktu operasi purata Mac 2019: 100%
 • Waktu operasi purata Februari 2019: 100%

Laman Web FastCometWaktu operasi purata FastComet | Lihat statistik

2. Sokongan Peribadi yang pantas

FastComet mungkin kecil dibandingkan dengan syarikat hosting lain, tetapi itu juga boleh berfungsi sebagai kelebihan.

Sebagai permulaan – pasukan telah berada di sekitar blok satu atau dua masa.

Bahagian cloud hosting perniagaan secara rasmi telah wujud sejak tahun 2013. Sebelum itu, pasukan pengasas telah menjalankan perniagaan hosting selama lebih dari sembilan tahun.

Mereka bekerja hampir secara eksklusif pada Pentadbir Sistem untuk pelanggan perniagaan (baca: besar, kompleks, mahal). Oleh itu – jika mereka dapat menguruskan perniagaan seperti itu, pengurangannya tidak boleh menjadi masalah.

Benar, mereka telah menjalankan lebih dari 400,000 sesi sembang langsung dan 875,000 tiket sokongan.

Manfaat utama kedua pasukan kecil ialah mereka dapat menawarkan perkhidmatan mesra dan pantas yang tidak dapat ditandingi oleh kebanyakan syarikat lain.

Inilah cara bahagian sokongan ini biasanya dibaca di setiap syarikat hosting yang lain.

Sembang langsung syarikat muncul. Dalam kebanyakan kes, anda tidak tahu dengan siapa anda berurusan. Biasanya ada peluang kecil untuk melihat gambar orang yang menolong anda, ini jelas gambar saham palsu.

(Atau lebih teruk lagi – mereka tidak menawarkan sembang langsung dan memaksa anda untuk menghantar e-mel yang tidak peribadi.)

Tetapi tidak FastComet.

Tidak lama selepas melawat laman web mereka untuk pertama kalinya, Frank G. menghulurkan bantuan. Yang mengejutkan kami, dia mula menarik detik setelah kami melontarkan pertanyaan ke arahnya.

Sokongan Sembang Langsung FastComet

Frank sangat ramah, menjawab pertanyaan kami dalam beberapa saat. Ini menunjukkan bahawa dia adalah orang sebenar yang ramah dan mahu menolong.

Jadi ini bukan pusat panggilan tidak profesional yang hampir tidak membayar gaji minimum. FastComet banyak melabur dalam sokongan pelanggan dan itu menunjukkan.

3. Jaminan Wang Dikembalikan Lebih Lama Daripada Biasa

Mari bersikap jujur ​​antara satu sama lain:

Berpindah ke syarikat hosting baru adalah sesuatu yang menyedihkan. Serius – sangat mengganggu, memaksa anda untuk merobohkan laman web yang nampaknya bagus. Ia juga memakan masa dan bermasalah secara teknikal.

Oleh itu, perkara terakhir yang anda mahu lakukan adalah dipaksa untuk memindahkan hos anda lagi kerana anda tidak berpuas hati dengan yang anda pilih (tetapi kini terkunci dalam perjanjian prabayar jangka panjang).

Nasib baik, FastComet akan memberi anda 45 hari penuh untuk mendapatkan wang anda kembali. Ini bermakna anda boleh mencuba perkhidmatan mereka, atau bahkan menjumpai laman web ujian seperti yang kami lakukan, dan mempunyai lebih dari sebulan untuk memeriksa mereka.

Tempoh 45 hari ini adalah antara yang paling lama kita lihat. Ini bermaksud bahawa FastComet yakin dengan perkhidmatan yang mereka berikan.

4. Sandaran Harian Percumasandaran fastcomet

Suka atau tidak, anda pasti menghadapi masalah di laman web yang mengancam akan menggagalkan semua kerja keras yang anda lakukan. Kekal dalam permainan cukup lama dan ini pasti berlaku kepada semua orang.

Tidak ada masalah jika anda menggunakan FastComet.

 • Pertama, mereka menawarkan sandaran harian percuma. Itu hampir tidak pernah didengar dengan rancangan ‘nilai’ yang murah.
 • Kedua, mereka akan menyimpan sandaran ini untuk anda, selamat di luar laman web sehingga 30 hari penuh.
 • Dan ketiga – mereka akan membantu anda memulihkan versi lama laman web anda hanya dalam satu klik jika diperlukan.

Semua ini dilakukan secara standard, pada semua rancangan mereka. Hampir terlalu bagus untuk menjadi kenyataan.

5. CDN Cloudflare percuma

FastComet juga akan memasukkan rangkaian penghantaran kandungan Cloudflare (CDN) percuma pada rancangan asas mereka juga.

Rangkaian Penghantaran Kandungan akan menghosting data anda di seluruh pelayan di seluruh dunia, sehingga memuat hampir seketika untuk semua orang, di mana sahaja.

Sebilangan besar syarikat hosting awan asas bahkan tidak menawarkan perkhidmatan ini mengikut rancangan mereka. Sekiranya mereka melakukannya, anda perlu membayar lebih daripada beberapa dolar tambahan sebagai penjualan yang mahal.

Tetapi tidak di FastComet. Mereka akan membuangnya secara percuma.

Ini, selain bersahabat dengan sumber terbuka dengan lebih dari 150 aplikasi, menjadikan FastComet salah satu pilihan terbaik untuk perniagaan baru untuk bangun secepat mungkin.

6. Penghijrahan Percumamigrasi fastcomet

Tapi tunggu, masih ada lagi!

Sekiranya anda sudah mempunyai laman web di interweb, FastComet akan membantu anda memindahkannya ke perkhidmatan mereka secara percuma.

Begini cara kerjanya:

 1. Syarikat hosting akan mengatakan bahawa mereka melakukan migrasi percuma. Apabila anda benar-benar memerlukannya, mereka akan mengirimi anda dokumen sokongan yang mesti anda sendiri fahami.
 2. Atau, mereka akan menggunakan beberapa alat ‘wizard’ yang janggal untuk memindahkan maklumat secara automatik sehingga mereka tidak perlu mengangkat jari.

FastComet, sebaliknya, akan mempunyai pasukan pakar mereka yang memindahkan seluruh laman web untuk anda. Jadi anda tidak perlu mengangkat jari. Semua akan diselesaikan dalam masa kurang dari satu jam, tanpa bayaran tambahan atau rancangan yang lebih tinggi diperlukan.

7. Domain percuma seumur hidup!

Ya, anda betul membaca.

Daftar untuk mendapatkan nama domain melalui FastComet dan anda akan mendapatkannya untuk-ev-er.

Kami telah meninjau lebih daripada tiga puluh hos yang lain, dan ini adalah satu-satunya masa yang kami ingat untuk melihat faedah ini.

Pasti, kebanyakan syarikat hosting dengan senang hati akan menjual nama domain kepada anda. Mereka mungkin melancarkan tahun pertama secara percuma atau menjatuhkan sejumlah wang untuk mempermanis perjanjian itu.

Tetapi kemudian apa yang berlaku?

Selepas tahun pertama tamat, mereka memberi anda kadar pembaharuan. Anda jelas tidak akan mendapat nama domain baru selepas itu?

Jadi mereka mengambil kesempatan. Tahun pertama mungkin hanya beberapa dolar, tetapi tahun-tahun berikutnya mungkin menelan belanja 4-5 kali ganda dari harga awal.

Ini hanyalah satu contoh harga jujur ​​dan telus FastComet. Ini lain …

Kekurangan Menggunakan FastComet Hosting

Waktu operasi FastComet sangat baik, sokongannya mesra, dan mereka menawarkan banyak barang percuma.

Sudah tentu, tidak ada syarikat yang sempurna. FastComet juga tidak.

Berikut adalah beberapa masalah yang kami hadapi setakat ini.

1. Mengenai Kepantasan

Kita harus mengakui, kita mempunyai harapan yang tinggi untuk FastComet – waktu operasi mereka menunjukkan hasil yang baik dan kita berharap statistik yang sama untuk kepantasan.

Kami telah mendaftar, membayar dan menguji semua laman web lain yang disenaraikan. Oleh itu, kami mempunyai data yang sukar untuk membuat perbandingan sebenar.

Kami baru-baru ini mengkaji pilihan hosting GoDaddy, misalnya, dan secara jujur ​​terpesona oleh hasil kelajuan 554ms yang sangat rendah selama 24 bulan terakhir.

Walaupun kegemaran kami, pilihan Cloud HostGator, adalah 399ms yang sama cepatnya.

Setakat ini, semua ini adalah kelajuan yang cukup baik. Mereka akan sukar untuk diterbangkan.

HostGator bersama biasa, bagaimanapun, masuk pada 1191ms lambat. Jadi ya – seseorang itu tidak boleh terlalu sukar untuk mengungguli.

Tetapi teka apa?

Laman web FastComet kami hampir sama!

24 bulan kebelakangan ini, kami menikmati kelajuan pemuatan purata perlahan 807ms.

Anda boleh melihatnya sendiri. Berikut adalah data 12 bulan terakhir untuk menyandarkannya:

Kelajuan purata 12 bulan terakhir:

FastComet statistik terperinci 12 bulan terakhirKelajuan purata FastComet 2019-2020 | Lihat statistik

Harga FastComet, Rancangan Hosting & Fakta Pantas

Berikut adalah gambaran ringkas mengenai rancangan hosting yang ditawarkan oleh FastComet:

Harga dan rancangan FastComet

FastCloud: Anda mendapat pemindahan domain percuma, ruang untuk satu laman web, ruang SSD 15GB dengan lalu lintas yang tidak dihitung, dengan hanya $ 3,45 / bulan.

FastCloud Plus: Tahap tengah menawarkan pemindahan domain percuma yang sama. Mereka juga melayari beberapa laman web dan hampir menggandakan ruang SSD anda. Semua hanya dengan $ 5.20 / bulan.

FastCloud Tambahan: Pelan utama FastComet kelihatan serupa dengan pilihan terakhir, tetapi dengan sedikit ruang dan pilihan ‘RocketBooster’ untuk mempercepat. (Yang menurut ujian kami, mungkin bernilai peningkatan.) Perlu diingat bahawa ia akan dikenakan sedikit tambahan pada harga $ 6,90 / bulan.

Maklumat lanjut mengenai FastComet:

 • Domain percuma? Ya.
 • Kemudahan Pendaftaran: Proses pendaftaran yang mudah.
 • Cara bayaran: Semua kad kredit standard dan PayPal.
 • Yuran dan Klausa Tersembunyi: Menurut syarat layanan mereka, “Kami tidak dapat dan tidak menjamin ketepatan atau kelengkapan informasi apa pun, termasuk harga, gambar produk, spesifikasi, ketersediaan, dan layanan. Kami berhak untuk mengubah atau mengemas kini maklumat dan untuk memperbaiki kesilapan, ketidaktepatan, atau peninggalan pada bila-bila masa tanpa pemberitahuan sebelumnya. “
 • Jual Beli: Beberapa kelebihan, tetapi tidak terlalu banyak.
 • Pengaktifan Akaun: Pengaktifan akaun pantas.
 • Pengalaman Panel Kawalan dan Papan Pemuka: cPanel.
 • Pemasangan Aplikasi dan CMS (WordPress, Joomla, dll.): Akses ke lebih daripada 150 aplikasi sumber terbuka yang popular.

Adakah Kami Mengesyorkan FastComet?

FastComet mengejutkan kami dengan beberapa faktor.

Waktu operasi adalah antara yang paling kuat yang pernah kita lihat. Perkhidmatan pelanggan mesra dan pantas.

Hanya ada satu keluhan besar. Malangnya, itu besar …

Mungkin kita tidak tahu, tetapi kelajuan laman web kita terlalu perlahan untuk mengesyorkan FastComet.

Mudah-mudahan, prestasi itu meningkat secara mendadak dalam beberapa bulan akan datang dan kita dapat mengubah rentak kita.

P.S. Sekiranya anda ingin melihat penyedia hosting yang berada di kedudukan teratas di FastComet, periksa hos web terbaik kami di sini.

Adakah anda pernah berpengalaman dengan FastComet – baik positif atau negatif? Sekiranya ada, sila berikan ulasan yang telus dan jujur ​​di bawah!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map