Ulasan Arvixe (+ statistik): 24 bulan terakhir? Mengerikan. Petunjuk: Masa Masa & Kelajuan

laman utama arvixeLaman Utama Arvixe


Arvixe ditubuhkan oleh Arvand Sabetian pada tahun 2003, sebelum kemudiannya diambil alih oleh EIG (yang memiliki TON syarikat hosting lain termasuk Bluehost dan bahkan HostGator) pada tahun 2014.

Pada masa itu, Arvixe mempunyai lebih dari 150,000 domain dan 70,000 akaun hosting, dengan 80 pekerja sepenuh masa dan kontraktor yang berada di seluruh dunia.

Semasa awalnya ditubuhkan di San Luis Obispo, CA, mereka juga mempunyai pusat data di Amerika Utara (Dallas), Eropah (Amsterdam) dan Asia (Hong Kong).

Akal akal adalah bahawa memperoleh oleh konglomerat yang besar dan berpengalaman dengan kantong dalam harus memberi anda sumber yang lebih besar untuk memberikan perkhidmatan yang lebih baik.

Malangnya, setelah mengkaji banyak syarikat mereka, kami melihat sebaliknya adalah benar. Diperolehi oleh EIG nampaknya seperti kuburan hosting daripada kelahiran semula.

Tetapi kami suka terbukti salah!

Kami membeli Arivxe ‘Personal Class Plan’ pada bulan Jun 2015, menyediakan laman web WordPress asas untuk menguji prestasi mereka dan membuat semakan ini secukupnya.

Sejak beberapa tahun kebelakangan ini, kami mengumpulkan statistik terperinci seperti waktu operasi & kepantasan, untuk membandingkan prestasi mereka secara objektif dengan hampir tiga puluh syarikat hosting lain.

Berikut adalah gambaran umum yang tidak berat sebelah mengenai apa yang kami dapati

Kelebihan Menggunakan Hosting Arvixe

Sejujurnya, senarai ‘PRO’ Arvixe tidak terlalu panjang. Inilah ringkasan faedah mereka:

1. Ciri Rancangan Lanjutan

Arivxe bukanlah hos termurah di luar sana …

Tetapi sekurang-kurangnya mereka menyertakan ciri yang lebih maju pada semua rancangan asas mereka yang biasanya anda harus bayar lebih banyak dengan host lain. Contohnya, rancangan hosting bersama termurah mereka mempunyai standard storan dan lebar jalur tanpa had. Malah mereka akan membenarkan anda menggunakan hingga enam nama domain.

Iklan ini juga akan merangkumi kredit iklan Google, Yahoo, dan Bing percuma, yang merupakan bonus tambahan yang bagus jika anda sudah memikirkan untuk menggunakan iklan dalam talian untuk mengembangkan perniagaan atau pembaca anda.

2. Banyak, Pilihan Keselamatan Proaktif

Arvixe juga merangkumi pelbagai langkah keselamatan proaktif untuk membantu anda melindungi laman web anda. Sebagai contoh, rancangan mereka dilengkapi dengan:

 • SpamAssassin
 • Spamhaus&amp
 • Pemeriksaan SpamCop
 • Kunci Domain
 • SPF untuk keselamatan e-mel

Selain itu, mereka juga menawarkan sandaran (!) Setiap hari, pengesanan brute force, kemas kini keselamatan setiap malam, firewall, sokongan SSL dan akses SSH juga.

Sekiranya semua itu tidak memberi anda ketenangan fikiran, saya tidak pasti apa-apa akan berlaku.

3. Migrasi Laman cPanel percuma

Arvixe melayan pelanggan baru dengan betul. Daripada berusaha menjana beberapa wang tambahan dengan mengenakan bayaran tambahan untuk pemindahan laman web, mereka dengan senang hati hanya akan menguruskannya untuk anda – selagi host semasa anda menyediakan akses cPanel.

Tidak ada kos untuk beberapa laman web. Oleh itu, anda dapat menjimatkan berjam-jam (dan berpotensi beratus-ratus dolar) dengan bersandar pada Arvixe untuk membantu anda.

4. Tiada Kenaikan Harga Pembaharuan

Arvixe juga tidak akan menarik perhatian pelanggan baru setelah rancangan awal mereka tamat.

Fikirkanlah seperti ini:

Anda melalui semua keperitan dan penderitaan untuk mencari hos web baru sekarang. Anda memindahkan laman web, domain, dan semuanya. Anda prabayar selama beberapa tahun untuk mendapatkan tawaran terbaik.

Sekarang, seberapa besar kemungkinan anda mahu menukar hos sekali lagi apabila rancangan anda tamat? Kemungkinan, tidak mungkin.

Masalahnya adalah bahawa banyak tuan rumah lain akan mengambil kesempatan ini untuk menggandakan harga tepat di bawah hidung anda. Anda mendapat perkhidmatan tepat yang sama, tetapi membayar lebih banyak, kerana mereka tahu bahawa anda tidak mahu menukar hos pada akhir hari.

Arvixe tidak melakukan ini. Harga pembaharuan anda akan sama dengan kos awal yang anda daftarkan. Jadi nampaknya Arvixe mempunyai minat terbaik anda pada akhir hari.

5. Banyak Ciri Keselamatan Termasuk (Tanpa Kos Tambahan)

Penipuan harga terakhir yang ingin ditarik oleh kebanyakan hos web adalah dengan mendakwa bahawa mereka menawarkan ciri tambahan seperti keselamatan SiteLock atau sandaran harian.

Oleh itu, nampaknya anda mendapat nilai yang luar biasa ini.

Kecuali, semasa anda melapor keluar, anda akan menyedari bahawa hampir semua perkhidmatan ini adalah penjualan yang dapat menggandakan atau menggandakan harga keseluruhan dengan mudah sebelum menjalankan kad kredit anda.

Sekali lagi, Arvixe tidak menahan muslihat ini. Mereka merangkumi segalanya dari respons serangan DDoS hingga pemantauan rangkaian, firewall, pengesanan brute force, dan kemas kini setiap malam secara percuma.

6. Jaminan Pulangan Wang 45 Hari

Akhir sekali, Arvixe mempunyai dasar pembayaran balik tanpa pertanyaan. Ini bermakna anda boleh membuat prabayar selama beberapa tahun untuk mendapatkan wang tunai terbaik. Dan anda boleh mencuba perkhidmatan mereka selama enam minggu penuh dengan risiko yang agak kecil.

Sekiranya anda tidak berpuas hati dengan kelajuan pemuatan halaman atau waktu operasi atau apa-apa lagi, sebutkan sahaja perkataan tersebut dan anda akan mendapat wang anda kembali.

wang kembali arvixeJaminan wang dikembalikan Arvixe

Perlu diingat bahawa pengembalian dana ini hanya tersedia untuk paket hosting, penjual semula, dan hosting VPS. Pelayan khusus tidak dilindungi di bawah klausa ini. Baik kos pentadbiran atau pembelian tambahan, seperti nama domain. (Tidak ada hos lain yang menyertakannya, baik untuk apa yang bernilai.)

Kekurangan Menggunakan Hosting Arvixe

Pilihan keselamatan Arivxe, ciri rancangan lanjutan dan nama domain percuma seumur hidup membentuk gabungan tambahan yang menarik untuk membantu meletakkannya di puncak.

Malangnya, ini adalah kawasan prestasi utama host web yang mengecewakan mereka. Tengoklah:

1. Lebih 7 Kali Beban Kedua

Selain waktu operasi yang buruk, Arvixe sayangnya juga menghadapi masa memuat halaman mereka.

Selama 24 bulan yang lalu, rata-rata masa muat halaman mereka adalah 7280ms – ini adalah masa muat terburuk yang kami lihat dalam tempoh ujian kami dengan host lain.

Itu bukan hasil yang baik, terutamanya mengingat betapa pentingnya kelajuan halaman (namun diabaikan) untuk kejayaan laman web anda.

Bertahun-tahun yang lalu, Google menyaksikan trafik menurun 20% semalam ketika terdapat kelewatan kelajuan halaman 0.5 saat. Sekiranya laman web eCommerce tidak dimuat sepenuhnya dalam masa tiga saat, mereka akan kehilangan separuh daripada lalu lintas mereka.

Begitulah kelajuan laman web yang kritikal. Ini mempengaruhi kegunaan sehingga benar-benar menanggung kos anda dalam penukaran yang hilang.

Masa muat purata 12 bulan terakhir:

Arvixe statistik terperinci 12 bulan terakhirKelajuan purata Arvixe 2019-2020 | Lihat statistik

2. Respons Sokongan Pelanggan Lemah

Pengalaman kami dengan sokongan pelanggan Arvixe agak tidak baik.

Perwakilan pelanggan berhubung dalam masa lima minit, tetapi balasan lambat dan beberapa butiran yang telah kami berikan tidak diendahkan sama sekali. Oleh itu, kami terpaksa mengulangi diri kami dan mengemukakan soalan yang sama dua kali sehingga kami mendapat jawapan yang kami cari.

Juga, pengalaman masa lalu kami dengan sokongan Arvixe menjadi negatif (terutamanya dengan masa balasan yang perlahan).

sembang langsung arvixe 1Sembang pantas dengan sokongan pelanggan Arvixe

3. Rancangan Mahal & Harga

Rancangan Arvixe terendah $ 7,70 sebulan tidak terdengar terlalu buruk, sehingga anda menyedari bahawa selama dua tahun, dibayar sepenuhnya di muka.

Mahukan jangka masa yang lebih pendek? Bulan ke bulan genap? Anda akan membayar hampir dua kali ganda harga asal pada $ 11 setiap bulan.

Senang mereka memasukkan beberapa tambahan yang berguna, seperti nama domain yang disebutkan di atas seumur hidup dan lebar jalur yang tidak terhad, untuk mengimbangi kos ini. Walau bagaimanapun, ia masih curam, terutamanya memandangkan masalah prestasi yang telah kita bincangkan di atas.

Perincian harga ArvixePerincian rancangan harga Arvixe

4. Waktu yang Tidak Boleh Diterima-Rendah – 92.95%

Sepanjang tempoh ujian 24 bulan kami, ‘laman ujian’ kami di Arvixe memberikan waktu operasi yang mengerikan.

Arvixe mempunyai prestasi di bawah prestasi uptime rata-rata selama 24 bulan terakhir, mencapai 92.95%.

Waktu operasi purata 12 bulan terakhir:

 • Waktu operasi purata Januari 2020: 100%
 • Waktu operasi purata Disember 2019: 99.99%
 • Waktu operasi purata November 2019: 100%
 • Waktu operasi purata Oktober 2019: 99.99%
 • Waktu operasi purata September 2019: 99.98%
 • Waktu operasi purata Ogos 2019: 99.98%
 • Waktu operasi purata Julai 2019: 100%
 • Waktu operasi purata Jun 2019: 100%
 • Waktu operasi purata Mei 2019: 99.99%
 • Waktu operasi purata April 2019: 99.96%
 • Waktu operasi purata Mac 2019: 94.61%
 • Waktu operasi purata Februari 2019: 82.18%

Arvixe statistik 24 bulan terakhirWaktu operasi purata Arvixe | Lihat statistik

5. Kos Sijil SSL Tambahan ($ 25 / tahun)

Laman web hari ini secara praktikal diperlukan untuk menggunakan sijil SSL. Google Chrome, penyemak imbas paling popular dalam talian hari ini, secara aktif memberi amaran kepada pengguna agar tidak menggunakan laman web tertentu yang tidak memilikinya.

Secara keseluruhan, itu adalah perkara yang baik untuk semua orang. Ini membantu memastikan maklumat anda selamat dan baik semasa anda melihat-lihat.

Itulah sebabnya banyak host web akan menyertakan sijil SSL percuma dalam semua rancangan mereka sekarang. Sesiapa sahaja boleh mendapatkan yang percuma melalui Let’s Encrypt juga.

Tetapi malangnya, anda tidak dapat percuma melalui Arvixe. Mereka mengenakan $ 25 / tahun lagi untuk setiap satu.

Harga Arvixe, Pelan Hosting & Fakta Pantas

Arvixe menawarkan lima kelas hosting, untuk memenuhi keperluan orang dengan pelbagai keperluan.

Kami akan menguraikan rancangan hosting mereka untuk anda:

Hosting Berkongsi: Hosting bersama mereka dilengkapi dengan dua rancangan utama:

 • Kelas Peribadi: Pelan ini berharga $ 7,70 sebulan. Ia menyokong sehingga enam laman web.
 • PersonalClass PRO: Pelan ini berharga $ 11 sebulan. Ia menyokong laman web tanpa had.

Harga Arvixe 1Pelan harga Arvixe 1

 • PersonalClass ASP: Pelan ini berharga $ 8.80 sebulan. Ia menyokong satu laman web dan pemindahan data bulanan tanpa had.
 • PersonalClass ASP PRO: Pelan ini berharga $ 12.10 sebulan. Ia menyokong lima laman web dan pemindahan data bulanan yang tidak dimeterai.

Pelan harga Arvixe 2Pelan harga Arvixe 2

Semua rancangan hosting bersama dilengkapi dengan lebar jalur dan storan tanpa had.

 • Domain percuma? Ya.
 • Kemudahan Pendaftaran: Daftar halaman tunggal. Pendaftaran yang mudah.
 • cara bayaran: Kad Kredit, PayPal.
 • Yuran dan Klausa Tersembunyi: Tiada.
 • Jual Beli: Tidak ada penjualan.
 • Pengaktifan Akaun: Pengaktifan Segera.
 • Pengalaman Panel Kawalan dan Papan Pemuka: cPanel untuk hosting Linux dan WebSitePanel untuk Windows Hosting.
 • Pemasangan Aplikasi dan CMS (WordPress, Joomla, dll.): Lembut untuk pemasangan aplikasi dan CMS satu klik.

Adakah Kami Mengesyorkan Arvixe Hosting?

Tidak, kami tidak!

Arvixe tidak suka. Kami menyukai pilihan keselamatan dan sandaran harian. Lebar jalur dan storan yang tidak terhad sangat membantu, biasanya hanya dapat dilihat pada rancangan yang lebih mahal di tempat lain. Nama domain percuma seumur hidup adalah sentuhan yang sangat bagus.

Walau bagaimanapun, kami tidak dapat melepasi prestasi buruk mereka dalam tiga tanggungjawab utama host web.

Waktu operasi mereka adalah yang paling rendah daripada yang kita lihat selama 24 bulan terakhir dan masa memuat halaman mereka sangat perlahan, yang boleh memberi kesan negatif lebih daripada sekadar pengalaman pengunjung laman web anda (buku saku anda juga).

Perkhidmatan pelanggan mereka tidak cukup baik.

Walaupun mereka pernah menjadi tuan rumah yang hebat beberapa tahun yang lalu, mereka sekarang menyerupai jenama EIG lain yang kami temui yang bergantung pada reputasi dan nama rumah tangga mereka (sementara prestasi mereka terus bertambah buruk dari masa ke masa).

Anda lebih baik memeriksa hos berprestasi terbaik kami di sini untuk mencari hos yang lebih dipercayai dan lebih murah.

Ada pengalaman dengan Arvixe? Sila tinggalkan komen di bawah. Kami mengalu-alukan semua – ulasan baik atau buruk – selagi mereka jujur ​​dan telus.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map