Perkhidmatan Web Hosting Terbaik Untuk Singapura

Sebagai agensi digital, kami mengenali industri hosting web dengan cukup baik (kerana kami menghoskan pelanggan dan projek peribadi kami ��). Kami telah melakukan analisis, ulasan dan perbandingan web hosting untuk Singapura.


Pengehosan web terbaik untuk Singapura:

 1. Hostinger – Web Hosting Keseluruhan Terbaik
 2. SiteGround – Hosting Web Keseluruhan Naib Johan
 3. Hosting A2 – Host Reseller Terbaik
 4. Vodien – Host Web Tempatan yang Boleh dipercayai
 5. GreenGeeks – Host Web Paling Hijau
 6. CloudWays – Hosting Awan Singapura Terbaik
 7. Bluehost – Host Web Nilai Baik
 8. WP Engine – Host WordPress Terurus Hebat

Web Hosting yang dipercayai adalah Penting!

Kualiti penyedia hosting web anda boleh memberi kesan besar pada potensi kejayaan laman web anda.

Mari ambil kelajuan laman web  sebagai contoh, tahukah anda bahawa kelewatan 1 saat bermaksud paparan halaman berkurang sebanyak 11%, itu bermakna lebih dari 1/10 pelawat hanya akan berpaling untuk setiap saat laman web anda masih dimuat … inilah sebabnya penyedia hosting web yang baik sangat penting!

Memilih perkhidmatan hosting laman web untuk laman web Singapura anda sememangnya bernasib baik, kerana banyak pemain besar mempunyai pusat data di Singapura. Selain dari jadual di bawah, kami juga melihat lebih terperinci dengan ulasan hosting laman web individu.

Beberapa laman web yang telah kami tampilkan:

Dipaparkan di laman web

Syarikat Web HostingPenilaian KeseluruhanHarga / bln.Disk SpaceFeaturesReviewsWebsite
Logo HostingerUSD $ 2.89 (Diskaun 74%)20 GB
 • Sangat berpatutan
 • Penyediaan yang sangat mudah
 • Prestasi dan kepantasan yang hebat
 • Pelayan Singapura
 • Sokongan responsif
 • Jaminan wang dikembalikan selama 30 hari!

Ulasan Hostinger
tapak tapak2USD $ 3.95 (Potongan harga pada invois pertama sahaja)10 GB
 • Jaminan wang dikembalikan 30 hari
 • Persembahan hebat
 • Pelayan di Singapura
 • Penyediaan cepat & sangat mesra pengguna
Kajian SiteGround
A2HostingLogoUSD $ 3.92Tanpa had
 • Hebat dengan WordPress
 • Ruang Cakera Tanpa Had!
Ulasan Hosting A2

Web Hosting Singapura Terbaik 2020

Disini adalah 8 ulasan web hosting teratas untuk Singapura, diperingkat dengan melihat ruang cakera, kos, dan sokongan:

1. Hostinger – Web Hosting Keseluruhan Terbaik

Logo Hostinger

Hostinger menawarkan nilai terbaik mutlak untuk hosting. Jumlah ciri, sokongan, dan prestasi yang anda mahukan hanya $ 2.89 / bln sungguh mengagumkan, itulah sebabnya mereka menjadi # 1 dalam senarai.

Catatan: Mereka juga mempunyai pelan permulaan pada harga $ 0,99 / bln, yang memungkinkan untuk 1 tapak dan ruang cakera 10 GB.

Hostinger bermula pada tahun 2004 dan sekarang mempunyai 25+ juta pengguna, dan dengan alasan yang baik, kerana mereka secara konsisten dapat menyediakan hosting yang berkualiti dengan biaya yang lebih rendah dibandingkan dengan persaingan.

Mereka mempunyai pusat data di Singapura, yang menjadikan kelajuan laman web bukan masalah (pasti kerana mereka menggunakan SSD, dan bahkan mempunyai plugin caching yang dibina khas untuk laman WordPress).

Sekiranya pasaran sasaran anda berada di tempat lain, mereka juga mempunyai pelayan di Amerika Syarikat, Inggeris, Belanda, Lithuania, Brazil, dan Indonesia.

Bagi sokongan, mereka menawarkan sembang langsung 24/7/365. Mereka sangat responsif dan membantu.

Yang benar-benar membezakan mereka dari persaingan adalah proses onboarding mereka. Menyiapkan laman web adalah sempurna, dengan setiap langkah berjalan lancar ke langkah berikutnya, yang sangat bagus untuk orang bukan berteknologi.

Mereka mempunyai 3 rancangan hosting bersama, dengan rancangan yang paling popular hanya USD $ 2.89 / bln (Diskaun 74%).

Oh, dan mereka juga mempunyai jaminan wang dikembalikan selama 30 hari, yang pasti ada dalam buku kami!

Kelebihan

 • Sangat senang disediakan
 • Persembahan hebat
 • Sangat berpatutan
 • Pelayan pantas di rangkaian global + Singapura

Keburukan

 • N / A

Laman web: www.hostinger.com
Harga: $ 2.89 (USD)
Ruang cakera: 20 GB
Sokongan: Sembang Langsung
Jangkauan global: Ya

2. SiteGround – Naib Johan Web Hosting Keseluruhan

Logo SiteGround

SiteGround adalah hos laman web yang hebat, mereka masih cukup berpatutan, mempunyai pelayan yang kuat (juga di Singapura), dan yang paling penting, sokongannya adalah yang terbaik.

Mereka mempunyai 3 rancangan hosting, rancangan mereka yang paling berpatutan hanya bermula $ 3.95 / bln (potongan 67% dari harga biasa)! 

Bagi sokongan, SiteGround mempunyai salah satu sistem sokongan terbaik dalam hosting web, dan semua pilihan sokongan mereka ditawarkan 24/7. Sekiranya memerlukan bantuan, anda boleh menghubungi khidmat pelanggan mereka melalui telefon, sembang langsung, atau e-mel (sistem tiket).

Anda akan mendapat jawapan segera dengan pilihan telefon dan sembang mereka sementara respons e-mel mereka biasanya diterima dalam masa 10 minit setelah menghantar tiket.

Ketika datang ke kepantasan, kerana mereka memiliki pusat data di Singapura (hanya salah satu dari banyak pusat data mereka), anda dapat yakin bahawa khalayak tempatan anda akan mendapati masa memuatkan laman web anda sangat cepat, pastinya mereka menggunakan SSD.

Untuk laman WordPress, mereka bahkan mempunyai plugin khas yang disebut SuperCacher untuk lebih mengoptimumkan kelajuan pemuatan laman web anda, sangat mengagumkan

Anda hanya perlu mengaktifkan pilihan ini di panel kawalan anda – sangat mudah dilakukan (dan jangan lupa, anda sentiasa boleh meminta bantuan pasukan sokongan mereka).

Oleh itu, sama ada anda mencari hosting perniagaan, ingin menyiapkan blog peribadi, atau bahkan kedai e-dagang, SiteGround tidak akan mengecewakan anda!

Kelebihan

 • Berpatutan
 • Sangat mesra pengguna
 • Persediaan keselamatan yang kukuh
 • Persembahan hebat

Keburukan

 • N / A

Laman web: www.siteground.com
Harga: $ 3.95 (USD)
Ruang cakera: 10 GB
Sokongan: Telefon, Sembang Langsung, Tiket
Jangkauan global: Ya

3. A2 Hosting – Host Reseller Terbaik

Logo Hosting A2

A2 Hosting setaraf dengan SiteGround, mereka juga mempunyai pelbagai pelayan cepat yang hebat di seluruh dunia (tentu saja termasuk Singapura) + mempunyai sokongan hebat. Walaupun mereka tidak mempunyai cadangan rasmi WordPress, prestasi mereka dengan laman web WP sangat mengagumkan. + Ruang cakera tidak terhad!!

Mereka juga menawarkan 3 rancangan hosting, rancangan termurah mereka hanya bermula $ 3.92 / bln (pada asalnya $ 7.99 / bln).

A2 Hosting mempunyai banyak koleksi artikel dan tutorial bantuan diri di Pangkalan Pengetahuan laman web rasmi mereka. Walau bagaimanapun, jika anda ingin bercakap dengan seseorang, pasukan sokongan pelanggan mereka bersedia 24/7 untuk membantu anda.

Anda mempunyai pilihan untuk menghantar tiket mengenai produk, penagihan dan banyak lagi. Anda juga boleh mendapatkan sokongan segera dengan memanggil mereka di telefon atau membuka kotak sembang langsung.

Ketahuilah bahawa akan selalu ada seseorang dari A2 Hosting untuk membantu anda dengan apa sahaja pada bila-bila masa sepanjang hari.

Mempunyai pelayan di negara ini akan memastikan kelajuan laman web anda di kalangan pengguna Singapura. Tetapi perhatikan bahawa mereka juga mempunyai pusat data di seluruh dunia – yang menjadikan laman web anda dapat diakses (dengan kelajuan tinggi) di seluruh dunia.

A2 Hosting dibina dengan pantas dengan menggunakan SSD. Dan seperti yang sudah anda ketahui, rancangan hosting mereka (Lite, Swift, Turbo) hadir dengan kelajuan yang berbeza. Oleh itu, jika kepantasan sangat penting bagi anda, anda boleh memilih rancangan pricier mereka yang merangkumi ciri Turbo mereka, yang memberi anda lebih banyak sumber, dan mempunyai lebih sedikit pengguna per pelayan.

Kelebihan

 • Pelayan di seluruh dunia
 • Ruang cakera tidak terhad
 • Jaminan wang dikembalikan bila-bila masa

Keburukan

 • N / A

Laman web: www.a2hosting.com
Harga: $ 3.92 (USD)
Ruang cakera: Tanpa had
Sokongan: Telefon, Sembang Langsung, Tiket
Jangkauan global: Ya

4. Vodien – Host Web Tempatan yang boleh dipercayai

Logo Vodien

Vodien adalah sebuah syarikat yang berpusat di Singapura yang sudah lama wujud, dan ini menunjukkan! Sokongan 24/7 yang hebat, sandaran automatik mingguan, jaminan wang dikembalikan 30 hari… Sekiranya anda ingin pergi ke tempat tempatan, Vodien adalah orang yang tidak berpengalaman.

Mereka menawarkan segala-galanya dari hosting bersama, hingga cloud hosting, pelayan khusus, dan bahkan hosting WordPress yang dikendalikan. Tempat ke-2 yang layak dalam senarai kami.

Pelan termurah mereka bermula dari S $ 10 / bulan.

Vodien mempunyai pasukan sokongan pelanggan yang berdedikasi yang boleh anda percayai 24/7. Mereka kebanyakan terkenal dengan profesionalisme mereka dalam menangani masalah dan balasan segera.

Sekiranya anda menghadapi masalah dengan hosting mereka, anda dapat menghubungi mereka melalui telefon (nomor darat Singapura), berbual, dan e-mel. Ramai orang mengatakan bahawa masa tindak balas perkhidmatan e-mel mereka tidak begitu bagus, tetapi anda akan mendapat sambutan dalam masa 24 jam.

Sekarang, jika anda ingin meneliti dan menjumpai sesuatu sendiri, anda akan senang mengetahui bahawa mereka juga mempunyai Pangkalan Ilmu yang penuh dengan artikel di laman web rasmi mereka. Barang-barang mereka di sana sangat membantu sama ada anda cuba mempelajari sesuatu atau menyelesaikan masalah.

Oleh kerana Vodien berpusat di Singapura, anda tidak akan menghadapi masalah untuk melayani pengunjung Singapura. Masa pemuatan dan kelajuan halaman mereka pasti baik.

Vodien pasti membuat pilihan yang baik untuk syarikat hosting yang berpusat di Singapura.

Kelebihan

 • Mudah untuk digunakan
 • Persembahan bagus
 • Pelbagai pilihan hosting

Keburukan

 • Sedikit mahal

Laman web: www.vodien.com
Harga: $ 10
Ruang cakera: 5 GB
Sokongan: Telefon, Sembang Langsung, Tiket
Jangkauan global: Tidak

5. GreenGeeks – Host Web Hijau Paling Banyak

Logo GreenGeeks

GreenGeeks adalah salah satu syarikat yang anda baru tahu akan terus berkembang, dan hakikat bahawa mereka meletakkan kembali 300% tenaga yang mereka gunakan kembali ke grid hanyalah bonus tambahan epik. Sokongan mereka juga sangat mengagumkan, mereka menawarkannya 24/7 dan mempunyai pilihan untuk telefon, tiket sokongan dan sokongan sembang langsung.

Selain itu, pelayan itu sendiri dilengkapi dengan SSD, PHP7, dan PowerCacher untuk mendapatkan kelajuan maksimum yang mungkin untuk laman web anda. Mereka bahkan menawarkan jaminan wang dikembalikan selama 30 hari jika anda tidak berpuas hati dengan perkhidmatan mereka.

Pelan termurah mereka bermula dari $ 2.95 / bln.

GreenGeeks telah wujud lebih dari 10 tahun sekarang dan perkhidmatan pelanggan mereka telah mengekalkan reputasi yang baik hingga ke hari ini.

Seperti yang kami sebutkan sebelumnya, semua telefon, sembang langsung, dan sokongan e-mel mereka dapat diakses 24/7 – jadi Anda tidak akan pernah tersisa ketika menghadapi masalah dengan laman web anda.

Kami juga mengesyorkan untuk melihat artikel Pangkalan Pengetahuan mereka kerana anda akan menemui banyak bahan berguna di sana. Anda boleh pergi ke sana untuk tujuan maklumat atau untuk menyelesaikan masalah apabila anda merasa ingin mengetahui sendiri.

Sudah tentu, tidak ada masalah untuk mengetahui ada bantuan manusia yang tersedia apabila diperlukan (dan anda boleh bergantung pada mereka untuk ini).

Walaupun GreenGeeks tidak mempunyai pelayan di Singapura, seperti yang kami perhatikan dalam tinjauan GreenGeeks kami, pelayan AS dan Eropah mereka masih dapat menyampaikan kandungan anda kepada pengunjung tempatan dengan kepantasan.

Sekiranya anda mahu, anda juga boleh memilih untuk mengaktifkan perkhidmatan CDN yang disertakan (CloudFlare). Ini akan memastikan bahawa laman web anda akan sentiasa dalam kelajuan sempurna bukan sahaja di Singapura tetapi juga di seluruh dunia.

Sekiranya anda memerlukannya, mereka juga dapat menawarkan pendaftaran domain untuk anda membuat laman web baru.

Kelebihan

 • Ruang cakera tidak terhad
 • Sangat mesra alam
 • Persembahan hebat

Keburukan

 • Tiada pelayan di Singapura

Laman web: www.greengeeks.com
Harga: $ 2.95 (USD)
Ruang cakera: Tanpa had
Sokongan: Telefon, Sembang Langsung, Tiket
Jangkauan global: Ya

6. Cloudways

Logo Cloudways

Cloudways membawa hosting awan ke tahap seterusnya!

Dengan 25+ pusat data (juga di Singapura), hosting berasaskan SSD, kawasan pementasan, prestasi epik melalui pelayan Amazon, DigitalOcean, Google, Vultr, dan KYUP… orang-orang ini mentakrifkan semula industri hosting awan.

Pelan hosting termurah mereka bermula hanya $ 7 / bulan.

Dengan CloudWays, anda sentiasa dapat memastikan bahawa ada bantuan yang tersedia untuk anda 24/7 – dan itu adalah dari pasukan pakar.

Sekiranya anda mahu, anda boleh pergi ke laman rasmi mereka dan mengakses Pangkalan Pengetahuan mereka. Ia penuh dengan artikel, panduan, tutorial, dan Soalan Lazim yang pasti akan membantu anda sekiranya anda meneliti sesuatu. Masalah biasa biasanya dapat diselesaikan dengan artikel bantuan diri mereka di sana.

Sudah tentu, sokongan manusia juga ada. Mereka mempunyai sistem tiket, sembang langsung, dan sokongan telefon.

Anda dijamin laman web dan halaman yang memuat cepat dengan CloudWays kerana mereka masuk ke dalam hosting awan. Dengan kumpulan pelayan mereka yang terdapat di lokasi utama di seluruh dunia, penonton Singapura anda pasti dapat mengakses laman web anda dengan cepat. Ia juga untuk khalayak anda di seluruh dunia.

Selain dari kepantasan yang luar biasa, perhatikan bahawa hosting awan juga sangat dipercayai dari segi waktu operasi. Sebabnya adalah bahawa sistem mereka selalu dapat memperoleh sumber dari kumpulan pelayan yang tersedia apabila diperlukan.

Kelebihan

 • Sangat boleh diskalakan
 • Lenguh pantas
 • Pusat data di Singapura

Keburukan

 • Keluk pembelajaran agak sukar

Laman web: www.cloudways.com
Harga: $ 10 (USD)
Ruang cakera: 25 GB
Sokongan: Telefon, Sembang Langsung, Tiket
Jangkauan global: Ya

7. Bluehost

Logo Bluehost

Bluehost pernah menjadi raja tuan rumah suatu ketika dahulu, bersama dengan HostGator. Kedua-duanya diperolehi oleh EIG, sokongan dan kualiti menurun, cepat! Hanya dalam 2 tahun kebelakangan ini mereka merangkak kembali dari itu. Dengan sokongan yang lebih baik, perkhidmatan dan prestasi hosting yang baik, kami kini dapat mengesyorkannya lagi. Mereka menawarkan hosting bersama, hosting awan, hosting WP, VPS, dan hosting khusus.

Bagi sokongan, mereka memiliki segalanya dari pangkalan pengetahuan, tiket sokongan, sembang langsung, sokongan telefon, dan tutorial video. Mereka tidak mempunyai pelayan di Singapura, jadi anda harus mengaktifkan CloudFlare jika anda mahukan kelajuan yang pantas.

Rancangan mereka bermula pada $ 3,95, yang setara dengan kebanyakan syarikat hosting lain.

Bluehost telah lama wujud dan mereka mempunyai pasukan sokongan pelanggan yang terlatih. Pengalaman anda lebih kurang menyenangkan apabila anda meminta pertolongan atau pertolongan mereka.

Perkhidmatan pelanggan mereka juga tersedia 24/7 sehingga akan melupakan fikiran anda (tidak ada yang dapat dibantu dengan bantuan dan ketenangan semasa menangani masalah hosting).

Mereka mempunyai sistem telefon, sembang langsung, dan tiket. Mereka juga mempunyai pusat bantuan di laman rasmi mereka yang mengandungi banyak artikel bantuan.

Pelayan Bluehost semuanya terletak di Amerika Syarikat. Sekiranya anda benar-benar mahukan kelajuan yang baik, kami mengesyorkan untuk mengaktifkan ciri CDN bawaan mereka (dan gunakan CloudFlare, rakan CDN mereka).

Dengan CloudFlare diaktifkan, laman web anda akan dapat mengakses sekumpulan pelayan yang berlokasi strategik di seluruh dunia. Pelawat laman web anda kemudian akan menikmati halaman yang memuat dengan pantas sama ada mereka berada di Singapura atau bahagian lain di dunia.

Kelebihan

 • Banyak ruang cakera
 • Banyak pilihan sokongan

Keburukan

 • Hanya pelayan yang berpangkalan di USA
 • Ulasan bercampur

Laman web: www.bluehost.com
Harga: $ 3.95 (USD)
Ruang cakera: 50 GB
Sokongan: Telefon, Sembang Langsung, Tiket
Jangkauan global: Ya

8. Mesin WP

logo wpengine

Sekiranya anda benar-benar mencari perkhidmatan hosting WordPress terkelola berkualiti tinggi untuk Singapura, WP Engine adalah yang anda perlukan! Mereka adalah peneraju pasaran untuk mengehos laman web WordPress, dan dengan alasan yang baik (walaupun mahal). Mereka mempunyai sistem caching buatan sendiri untuk melayani halaman dengan cepat (disebut EverCache), dan digabungkan dengan CDN mereka, mereka adalah syarikat hosting WordPress terpantas di sekitar!

Sokongan 24/7 mereka jelas mengkhususkan diri dalam WordPress, yang membolehkan mereka menyelesaikan masalah tanpa sebarang masalah. Selain itu, mereka juga menjaga kemas kini inti WordPress sehingga anda tidak perlu risau. Dan ketika itu adalah kemas kini utama, mereka benar-benar menguji laman web terlebih dahulu sebelum mengemas kini untuk memastikan tidak ada yang rosak, perkhidmatan terbaik. Mereka juga mempunyai pengesanan ancaman masa nyata, menyekat serangan DDOS secara aktif, dan mereka juga akan membetulkan laman web anda secara percuma jika ia diretas…

Semua perkara di atas lebih dari sekadar membenarkan tanda harga! Tertarik dengan ketenangan fikiran dan dapat menjimatkan anggaran?

Pelan termurah mereka bermula dari $ 35 / bulan.

Oleh kerana WP Engine dibuat khas untuk laman WordPress, anda pasti yakin bahawa pasukan sokongan pelanggan mereka terdiri daripada pakar / juruteknik WordPress. Ini semestinya penting bagi anda kerana anda tidak memerlukan apa-apa yang kurang untuk hosting yang cukup mahal.

Perkhidmatan pelanggan mereka sangat berbaloi kerana anda boleh menghubungi mereka 24/7. Anda hanya perlu log masuk ke akaun anda terlebih dahulu supaya mereka dapat memeriksa maklumat anda dan memberi anda sokongan yang diperlukan.

Perkara yang baik mengenai perkhidmatan pelanggan WP Engine adalah mereka cepat bertindak balas, profesional dan boleh dipercayai. Anda akan sentiasa tenang dengan penyediaan penyedia hosting anda.

Mereka juga mempunyai banyak koleksi artikel bermanfaat di Support Garage mereka. Anda boleh mencari jalan keluar untuk masalah umum di bahagian laman web mereka.

WP Engine dibina untuk mengendalikan laman WordPress dengan mudah – dan kelajuan adalah salah satu ciri terbaik mereka.

Selain dari teknologi EverCache mereka yang menjadikan hosting mereka cepat (bahkan untuk pengguna Singapura), anda juga dapat mengaktifkan fitur CDN. Melakukannya akan menghantar kandungan anda ke pelayan awan yang berlokasi di berbagai belahan dunia untuk menjadikan kandungan anda tersedia (dengan kelajuan yang sangat baik) untuk pengguna di seluruh dunia.

Sejujurnya, jika berkaitan dengan hosting perniagaan yang berkualiti, sukar untuk mencari seseorang yang lebih baik… jika anda mampu.

Kelebihan

 • Persembahan hebat
 • Sokongan 24/7
 • Keselamatan yang baik

Keburukan

 • Mahal

Laman web: www.wpengine.com
Harga: $ 35 (USD)
Ruang cakera: Had pelawat 25k
Sokongan: Telefon, Sembang Langsung, Tiket
Jangkauan global: Ya

Bagaimana Mencari Hos Laman Web Singapura Terbaik

PC web hosting Singapura

Apa pun tujuan anda adalah untuk laman web Singapura anda, dan walaupun anda mengharapkannya untuk menarik khalayak ramai atau tidak – anda akhirnya perlu mendapatkan laman web yang anda kembangkan secara langsung di web (btw, kami telah menulis panduan yang cukup baik tentang bagaimana membuat laman web untuk membantu anda). Dan apabila tiba masanya, anda perlu memilih antara pelbagai pilihan hosting laman web yang tersedia untuk memilih hos yang sesuai dengan keperluan anda. Memilih web hosting teratas di Singapura sangat penting untuk kejayaan dan fungsi laman web anda. Sekiranya anda mahu laman web anda berfungsi dengan optimum dan memberikan pengalaman pengguna terbaik untuk semua pelawat laman web anda, ada baiknya meluangkan masa untuk memahami perbezaan antara pelbagai pilihan hosting web yang tersedia untuk anda dan membuat panggilan yang tepat.

Jenis Hosting Laman Web untuk Singapura

Hosting Berkongsi

Hosting bersama adalah salah satu kaedah hosting yang lebih murah, dan sangat sesuai untuk projek dan laman web yang lebih kecil yang tidak memerlukan banyak sumber untuk berjaya atau memberikan pengalaman pengguna yang boleh dicontohi. Laman web yang lebih kecil tidak cenderung menghasilkan banyak lalu lintas atau memerlukan banyak jalur lebar atau ruang penyimpanan, jadi walaupun hosting bersama dilengkapi dengan kekurangan dan batasannya, itu adalah sesuatu yang tidak seharusnya menjadi masalah untuk laman web seperti itu. Walau bagaimanapun, untuk laman web yang ingin menghasilkan jumlah pengguna yang banyak, adalah lebih bijak untuk mempertimbangkan pilihan hosting web lain yang lebih sesuai untuk itu.

grafik hosting bersama

Oleh itu, pelbagai pilihan hosting yang ditawarkan oleh kebanyakan syarikat sangat mengagumkan. Dari pilihan seperti hosting PHP, hosting Linux atau Windows, Java, dll … hingga pemasang berguna untuk CMS seperti WordPress Joomla, Drupal, dan banyak lagi.

Hosting VPS

VPS Hosting, yang merupakan singkatan dari hosting pelayan peribadi maya, adalah penyelesaian yang bagus jika anda ingin menetap di suatu tempat di antara hosting bersama dan hosting pelayan khusus. Hosting VPS sangat menyerupai hosting dikongsi kerana pelayan masih dikongsi antara beberapa pengguna yang dibekalkan oleh penyedia, tetapi dalam kes ini, ruang yang anda gunakan benar-benar dipisahkan dari pengguna lain oleh partisi, jadi aktiviti anda , ruang penyimpanan, dan penggunaan jalur lebar sama sekali tidak dipengaruhi oleh tindakan mereka. Sesuai untuk laman web kecil dan sederhana, hosting VPS adalah pilihan yang berpatutan untuk pembangun web yang mencari penyelesaian hosting web di Singapura.

Hosting Pelayan Dedicated

Hosting pelayan khusus adalah seperti apa – jenis web hosting di mana pengguna mempunyai seluruh ruang pelayan untuk diri mereka sendiri. Ini hanya diperlukan untuk projek yang jauh lebih besar, seperti laman e-dagang besar dan forum besar. Projek seperti ini memerlukan penyelesaian hosting web berprestasi tinggi, dan hosting pelayan khusus sesuai dengan senario ini. Walau bagaimanapun, melainkan jika anda menjangkakan laman web anda dapat menarik ratusan bahkan ribuan pengguna setiap hari, peningkatan kuasa yang disediakan untuk anda oleh hosting pelayan khusus tidak perlu.

Cloud Hosting

Cloud hosting adalah kegemaran ketika datang ke pilihan hosting web kerana fleksibiliti dan kebolehpercayaannya. Cloud hosting, untuk satu perkara, bergantung pada beberapa mesin dan bukan hanya satu, seperti hosting bersama, hosting khusus, dan hosting VPS. Dengan lebih dari satu mesin yang digunakan, ini bermakna bahawa jika ada yang tidak berfungsi, masih ada yang lain untuk mengatasi kekurangan dan memastikan bahawa laman web terus berjalan seperti yang seharusnya dan data disimpan dengan selamat.

Hosting Penjual Semula

Hosting reseller adalah jenis hosting web yang biasa dibeli oleh pembangun web secara pukal untuk dijual kepada pelanggan mereka yang mereka bentuk laman web. Ini lebih mudah bagi pembangun web daripada meminta pelanggan mereka memilih jenis dan penyedia web hosting sendiri, kerana memberikan kebebasan kepada pembangun untuk dapat bekerja di laman web ini dan memastikannya berjalan dengan baik untuk melindungi pengalaman pengguna yang ideal. Di samping itu, ini adalah kaedah yang jauh lebih baik bagi pembangun web untuk mempunyai kawalan yang tinggi terhadap laman web yang ditampilkan di portfolio mereka. Sekiranya anda mempunyai pereka web yang mengurus laman web anda, mereka mungkin mempunyai pakej hosting reseller untuk menawarkan anda yang akan menjadikan prosesnya lebih mudah, kerana pembangun web anda akan mengetahui dengan tepat sumber apa yang diperlukan oleh laman web anda untuk berjalan dengan lancar..

Hosting WordPress Terurus

Cukup jelas, hosting, tetapi tertumpu pada WordPress, dengan pelayan yang dioptimumkan sepenuhnya untuk WP & sokongan. Kami melihat lebih terperinci di halaman hosting WP Terurus kami.

Pengehosan Web Singapura: Ciri untuk Penyelidikan.

Setelah anda memutuskan jenis web hosting yang sesuai untuk anda, anda sudah sampai di sana untuk menyiarkan laman web anda secara langsung di web. Langkah seterusnya untuk melancarkan laman web anda adalah menentukan penyedia web hosting Singapura yang tepat yang akan memberikan peluang terbaik untuk laman web anda untuk berjaya. Ketika memilih penyedia hosting web yang boleh anda percayai dengan laman web anda, berikut adalah beberapa kualiti yang harus anda perhatikan (ini adalah kelayakan yang sama yang kami gunakan untuk senarai hosting teratas kami yang lain seperti hosting Australia, hosting UK, hosting Ireland, hosting Kanada , hosting terbaik di India, hosting laman web terbaik (global), laman web laman web en Perancis, hosting laman web terbaik untuk Malaysia & Hosting NZ):

Lokasi Pelayan

Lokasi pelayan akan memberi kesan yang besar pada masa memuatkan pengalaman pengunjung laman web anda.

peta lokasi pelayan

Atas sebab itu, lokasi pelayan yang ditawarkan penyedia hosting web anda akan menjadi perkara penting untuk dilihat — juga periksa seberapa kuat pelayan tersebut, kerana lebih baik memiliki pelayan yang kuat sedikit lebih jauh daripada yang berdekatan Tidak mencukupi untuk keperluan anda (kedua-dua SiteGround dan A2 Hosting mempunyai pelayan di Singapura, tetapi untuk melihat perbezaannya dalam prestasi, periksa perbandingan A2 Hosting vs SiteGround kami).

Penyimpanan

Ini adalah masalah yang mungkin tidak anda hadapi dengan laman web yang lebih kecil, tetapi jika anda mengembangkan laman web medium hingga besar, anda pasti ingin melihat berapa banyak simpanan yang anda akan ada dengan pakej yang anda cari dengan mana-mana web hosting penyedia Singapura. Perkara terakhir yang anda mahukan ialah mendaftar ke perkhidmatan dan mendapati bahawa ia tidak memberi anda sumber yang anda perlukan untuk berjaya laman web anda.

Waktu tamat

Tidak ada gunanya menghidupkan laman web di web jika tidak pernah dialami pengguna anda. Penyedia hosting web yang anda daftarkan harus menawarkan waktu maksimum yang mungkin, sehingga laman web anda dapat diakses setiap jam sepanjang hari. Kami mula mengesan waktu operasi keseluruhan, dan masa tindak balas untuk syarikat hosting web terbesar di halaman status hosting kami. Baca beberapa testimoni pelanggan untuk mendapatkan idea mengenai pengalaman mereka dengan waktu bekerja dengan penyedia tersebut.

Keselamatan

Dengan menggunakan langkah-langkah keselamatan yang baik, anda akan menjimatkan banyak masalah di jalan raya. Secara lalai, anda harus memeriksa sama ada tuan rumah web menawarkan sijil SSL percuma (https), kerana ini sangat mustahak pada masa ini, walaupun untuk laman web yang tidak mempunyai jenis pemprosesan kad kredit di lokasi. Google juga ingin melihat laman web yang mempunyai sijil SSL yang terpasang dan akan menjadikannya lebih tinggi dalam hasil cariannya.

Sijil SSL

Beberapa hos web mengenakan bayaran untuk sijil SSL, dan masuk akal untuk yang lebih kompleks (terdapat 3 jenis: Pengesahan Lanjutan (EV), Pengesahan Organisasi (OV), dan Sijil SSL Pengesahan Domain (DV)), tetapi yang asasnya harus pasti percuma. Dan jika tidak, anda boleh mendapatkannya secara percuma di letsencrypt.org.

Sokongan

Menghoskan laman web tidak mudah, dan boleh menjadi rumit dengan cepat jika anda tidak tahu apa yang anda lakukan. Malah beberapa pengguna yang berpengalaman boleh menjadi keliru dari semasa ke semasa dengan aspek sistem tertentu. Itulah sebabnya bagus untuk memastikan penyedia yang mengehoskan laman web anda menawarkan sokongan yang mencukupi; minimum, mereka harus mempunyai sembang langsung dan sokongan telefon.

Sandaran

Anda tidak mahu kehilangan maklumat berharga anda sekiranya berlaku tragedi. Pastikan anda bekerjasama dengan penyedia yang selalu menyandarkan maklumat di laman web anda, jadi anda tidak perlu risau kehilangan sesuatu yang penting. Anda juga boleh mencari kaedah pengambilan mereka sekiranya anda kehilangan maklumat di laman web anda. Mempunyai perkhidmatan sandaran harian adalah ideal, tetapi mingguan semestinya baik.

Lebar jalur

Lebar jalur adalah aspek penting dalam prestasi laman web anda, dan jika anda tidak mempunyai akses ke lebar jalur yang anda perlukan agar laman web anda dapat berjalan dengan lancar, pengalaman pengguna di laman web anda akan menderita. Lihat lebar jalur yang akan anda peruntukkan dengan mana-mana penyedia sebelum anda mendaftar dengan mereka untuk mengelakkan pengalaman negatif.

Bilangan domain / laman web yang dibenarkan

Selalu baik untuk mencari penyedia di Singapura yang membolehkan anda mengehoskan banyak domain di ruang pelayan yang anda beli dari mereka. Anda tidak pernah tahu berapa banyak laman web yang akhirnya anda inginkan untuk dihoskan, jadi perhatikan berapa banyak domain yang anda akan izinkan sebelum anda mendaftar dengan mereka.

Kesimpulannya

Dan itu saja, nampaknya sangat membebankan untuk merangkumi semua perkara dan penyelidikan sendiri, tetapi hanya perlu mengambil satu langkah pada satu masa. Mungkin juga membuat spreadsheet dan log semua spesifikasi untuk penyedia hosting web terbaik di Singapura, jadi anda mendapat gambaran keseluruhan yang mudah.

ATAU

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map