Perkhidmatan Web Hosting Terbaik untuk Malaysia

Sebagai agensi web dengan BANYAK akaun hosting web (sebahagiannya untuk mengehoskan pelanggan kami, dan sebahagiannya kerana kami mempunyai banyak projek sampingan dan ingin bereksperimen ��), kami mendapat idea yang cukup baik tentang apa yang menentukan hos laman web yang hebat.


Kami memeriksa semua akaun kami, menganalisis host web mana yang berfungsi dengan baik untuk Malaysia (menggunakan penjejakan langsung), dan mana yang tidak (dan mengapa). Kemudian kami memutuskan untuk membina halaman perbandingan besar ini untuk berkongsi apa yang kami dapati, nikmati!

Untuk rujukan pantas, cari 3 teratas kami di bawah!

Syarikat Web HostingPenilaian KeseluruhanHarga / bln.Penyedia perkhidmatan di seluruh duniaCiri-ciri UlasanLaman Laman Web
Logo Hostinger RM2.99 (Jualan Besar)

 • Sangat murah
 • Penyediaan yang sangat mudah
 • Sokongan responsif
 • Prestasi dan kepantasan yang hebat
 • Pelayan Singapura + Rangkaian global
 • Jaminan wang dikembalikan selama 30 hari!

Ulasan Hostinger
tapak tapak2 USD $ 3.95 (diskaun 67% untuk invois pertama sahaja)
 • Pelayan Singapura + rangkaian global
 • Berpatutan
 • Persembahan hebat
Kajian SiteGround
GreengeeksLogo USD $ 2.95
 • Pengacaraan hijau
 • Ruang cakera tidak terhad
Kajian GreenGeeks

Mengenai Ulasan Hosting Kami

Semasa menulis ulasan hosting laman web kami untuk Malaysia, kami mempertimbangkan banyak faktor.

Ini termasuk waktu operasi, pilihan sokongan dan masa respons, kelajuan, lokasi pelayan, kemudahan penggunaan, kos vs nilai, ruang cakera, dll.

2 faktor terpenting yang kami fokuskan ialah sokongan �� dan kelajuan ⚡.

Sebagai contoh, mari kita ketahui kelajuan laman web, adakah anda tahu bahawa kelewatan 1 saat bermaksud paparan halaman menurun sebanyak 11%, itu bermakna lebih dari 1/10 pelawat hanya akan berpaling untuk setiap saat laman web anda masih dimuat … inilah sebabnya laman web yang layak penyedia hosting sangat penting!

Seperti yang anda lihat, kualiti penyedia hosting web anda boleh memberi kesan besar pada potensi kejayaan laman web anda!

Beberapa laman web yang telah kami tampilkan:

Dipaparkan di laman web

Web Hosting Terbaik Malaysia – Ulasan 2020

Disini adalah 10 ulasan web hosting terbaik untuk Malaysia, memperincikan kos, pilihan sokongan, dan ruang cakera mereka:

1. Hostinger Malaysia – Web Hosting Keseluruhan Terbaik

www.hostinger.my

Logo Hostinger

Harga: RM2.99
Ruang Cakera: 10 GB
Sokongan: Sembang Langsung

Hostinger adalah perkhidmatan web hosting terbaik yang tersedia untuk Malaysia … serius, mereka menawarkan nilai gila dengan kos yang sangat berpatutan, proses penyediaannya sangat lancar dan lancar, DAN mereka mempunyai jaminan wang dikembalikan selama 30 hari!

Mereka mempunyai pusat data yang kuat di Singapura, yang menggunakan storan pemacu keadaan pepejal untuk prestasi maksimum. Oleh kerana pusat data ini dekat dengan Malaysia, kepantasan menjadi masalah.

Teknologi Hostinger

Bagi jenis hosting, mereka telah berbagi hosting (yang sangat diperlukan orang), hosting awan, hosting WordPress, dan hosting VPS jika anda memerlukan banyak tenaga. Mereka juga dapat menjaga nama domain anda jika anda belum mendaftarkannya.

Hostinger juga menawarkan jaminan masa pakai sebanyak 99.9% (dan mereka memberikannya). Sekiranya waktu henti, anda boleh bergantung pada sokongan pelanggan Hostinger yang responsif dan dilokalkan, yang tersedia 24/7 melalui sembang langsung, dan tiket sokongan.

Melihat nilai yang anda dapat hanya dengan harga RM2.99 / bln, dan kualiti yang mereka dapat… sebenarnya jujur!

Kelebihan

 • Kelajuan memuatkan laman web yang pantas
 • Sokongan hebat
 • Sangat berpatutan
 • Rangkaian pelayan global
 • Penyediaan yang sangat mudah
 • Akses 24/7 ke sokongan pelanggan profesional

Keburukan

 • N / A

2. SiteGround – Naib Johan Web Hosting Keseluruhan

www.siteground.com

Logo SiteGround

Harga: USD $ 3.95
Ruang Cakera: 10 GB
Sokongan: Telefon, Sembang Langsung, Tiket

SiteGround adalah perkhidmatan hosting yang terkenal dengan pusat data di seluruh dunia. Hasilnya, anda dapat memberikan masa pemuatan halaman web yang cepat kepada khalayak sasaran anda, tidak kira di mana mereka berada di dunia.

Host ini menawarkan tiga rancangan hosting, StartUp, GrowBig, dan GoGeek. Rancangan ini semuanya berpatutan, dan semuanya menyediakan ciri bernilai tinggi. Sumber dan ciri yang anda terima dengan ketiga-tiga program tersebut merangkumi trafik yang tidak dihitung, pemasangan WordPress percuma dan kemas kini automatik, sijil SSL percuma, sandaran harian, dan pangkalan data tanpa had.

Ketiga-tiga rancangan ini juga merangkumi fungsi CDN CloudFare percuma, yang boleh anda aktifkan untuk meningkatkan kelajuan laman web anda. Dengan rancangan Permulaan, anda hanya boleh mendaftarkan satu laman web, tetapi dengan program peringkat lebih tinggi, anda boleh mendaftarkan laman web tanpa had.

SiteGround mempunyai pasukan sokongan yang sangat responsif yang tersedia 24/7 melalui sembang langsung, telefon, dan e-mel. Yang terakhir biasanya mendapat sambutan dalam masa sepuluh minit.

Kelebihan

 • Masa pemuatan laman web yang pantas
 • Sesuai untuk menyasarkan khalayak di mana sahaja di dunia
 • Pelan hosting bernilai tinggi dan berpatutan
 • Pelbagai ciri keselamatan yang komprehensif
 • Pasukan sokongan responsif yang mudah diakses

Keburukan

 • Kos yang tinggi, kos pembaharuan yang lebih tinggi

3. Greengeeks – Web Hosting Hijau Terbaik

www.greengeeks.com

Logo GreenGeeks

Harga: $ 2.95 (USD)
Ruang Cakera: Tanpa had
Sokongan: Telefon, Sembang Langsung, Tiket

GreenGeeks adalah satu lagi pilihan hosting yang layak di Malaysia. Salah satu ciri pembezaan mereka ialah mereka membeli sijil tenaga boleh diperbaharui bernilai 300% dari penggunaan tenaga mereka. Syarikat kemudian mengeksport tenaga ini ke grid untuk mengimbangi penggunaannya.

Dari segi prestasi laman web, penawaran GreenGeek setara dengan tawaran pemimpin industri. Syarikat ini mempunyai banyak pusat data, susunan storan RAID-10 berasaskan SSD, dan penyatuan CDN percuma. Oleh itu, anda dapat memberikan khalayak dengan kelajuan pemuatan pantas dan pengalaman pengguna yang luar biasa di mana sahaja di dunia.

Ciri-ciri lain yang percuma tetapi bernilai tinggi, yang anda terima dengan GreenGeeks Hosting termasuk pembangun laman drag ‘n drop, penghijrahan laman web ke domain baru, dan akaun e-mel. Anda juga mendapat ruang web SSD tanpa had, pemindahan data, Pangkalan Data MySQL, dan domain.

Sokongan yang ditawarkan GreenGeeks termasuk sokongan teknikal 24/7, dan sokongan melalui sembang langsung, telefon, dan tiket e-mel. Sokongan di atas dan di luar sangat sesuai untuk pelanggan yang memerlukan perhatian teknikal peribadi terhadap masalah mereka.

Kelebihan

 • Perkhidmatan hosting web yang selamat dan boleh dipercayai
 • Sokongan teknikal 24/7
 • 300% diimbangi dengan tenaga boleh diperbaharui
 • Kelajuan memuatkan laman web yang tinggi
 • Pelbagai sumber tanpa had, termasuk ruang cakera

Keburukan

 • Tiada pusat data di Singapura

4. A2 Hosting – Hosting Terbaik untuk Penjual Semula

www.a2hosting.com

Logo Hosting A2

Harga: $ 3.92 (USD)
Ruang Cakera: Tanpa had
Sokongan: Telefon, Sembang Langsung, Tiket

A2 Hosting adalah perkhidmatan hosting yang berpatutan yang menawarkan pelbagai kelebihan dan ciri. Perkhidmatan yang disediakan oleh host ini termasuk hosting bersama, pilihan rancangan penjual semula, dan pilihan VPS.

Perkhidmatan ini sangat sesuai untuk pemilik laman web Malaysia yang menyasarkan khalayak di Asia Tenggara, berkat pusat data yang kuat di Singapura. Host ini dan penggunaan storan SSD dan CloudFare CDN memungkinkan kelajuan pemuatan yang pantas, yang memberi sumbangan besar kepada kedudukan halaman hasil carian dan pengalaman pengguna.

Ciri lain yang ditawarkan oleh rancangan A2 Hosting termasuk migrasi laman web percuma, jaminan wang dikembalikan bila-bila masa, dan antara muka pengguna log masuk pelanggan yang intuitif. Selain itu, A2 Hosting juga memberikan jaminan uptime 99.9%, yang jauh lebih tinggi daripada rata-rata. Peratusan masa operasi yang tinggi ini juga menjadi asas kepada kebolehpercayaan perkhidmatan ini.

A2 Hosting mempunyai pasukan sokongan yang berkebolehan yang boleh anda akses 24/7 melalui sembang langsung atau telefon. Anda juga boleh menghantar tiket jika anda menghadapi masalah dengan perkhidmatan ini. Namun, ada masa menunggu dengan ciri sembang langsung, yang mungkin mengecewakan.

Kelebihan

 • Masa pemuatan laman web yang pantas
 • Peratusan masa kerja yang tinggi
 • Antara muka log masuk pelanggan yang intuitif
 • Storan SSD dengan fungsi CloudFare CDN
 • Pelbagai sumber yang tidak terhad

Keburukan

 • Sokongan sembang langsung dapat ditingkatkan

5. Shinjiru – Web Hosting Tempatan

shinjiru.com.my

Logo Shinjiru

Harga: RM192.36 / thn
Ruang Cakera: 10 GB
Sokongan: Telefon, Sembang Langsung, Tiket

Shinjiru adalah penyedia perkhidmatan hosting yang berpusat di Malaysia yang menawarkan pelbagai penyelesaian dan ciri yang berpatutan kepada pemilik laman web yang menyasarkan khalayak tempatan. Perkhidmatan hosting yang ditawarkan Shinjiru termasuk hosting bersama, VPS, dan penyelesaian hosting khusus untuk pengguna yang serius mengenai keselamatan laman web.

Shinjiru juga merupakan pendaftar domain yang diperakui. Mereka menyediakan hosting e-mel dan menawarkan perkhidmatan migrasi laman web percuma. Syarikat ini mempunyai perkhidmatan hebat di Malaysia dan memberikan jaminan masa operasi 99.9% untuk menambah ketenangan fikiran. Kecepatan pemuatan Shinjiru setara dengan penyedia perkhidmatan hosting yang lebih terkenal, menjadikannya pilihan yang berpatutan untuk laman web tempatan.

Tuan rumah ini juga menawarkan pelbagai ciri keselamatan, termasuk rangkaian perlindungan serangan anti-DDoS yang komprehensif dan pemantauan 27/7. Pelayan syarikat juga menampilkan failover bersepadu dan sistem keselamatan kelas atas.

Sekiranya anda menghadapi masalah dengan hosting laman web anda, anda dapat menghubungi pasukan sokongan profesional Shinjiru, yang tersedia 24/7 melalui sembang langsung, e-mel, atau telefon.

Kelebihan

 • Ciri keselamatan yang sangat baik, termasuk perlindungan serangan anti-DDoS
 • Jaminan masa upah 99.9%
 • Harga yang berpatutan dengan penawaran bernilai tinggi
 • Penghijrahan laman web dan pendaftaran domain percuma

Keburukan

 • Mungkin tidak sesuai untuk menjangkau khalayak antarabangsa

6. Kinsta – Hosting WordPress Terurus Terbaik

kinsta.com

logo kinsta

Harga: $ 30 (USD)
Ruang cakera: 10 GB
Sokongan: Sembang Langsung, Tiket

Kinsta adalah hos web WordPress terurus yang menawarkan pelbagai alat pengurusan WordPress yang komprehensif dan antara muka yang intuitif dan mudah. Rangkaian premium Google Cloud memberi kuasa kepada semua penyelesaian hosting Kinsta, menjadikannya pilihan ideal untuk pemilik laman WordPress.

Manfaat yang paling menonjol dari perkhidmatan ini adalah masa pemuatan yang cepat, berkat lokasi pelayan, termasuk Singapura. Anda juga boleh mengaktifkan teknologi CDN atau cache untuk mengurangkan masa memuatkan laman web anda lebih banyak lagi.

Kinsta juga menawarkan jaminan masa upah 99.9% sehingga anda dapat memastikan waktu henti minimum. Namun, Kinsta telah beroperasi 100% sejak Disember 2018, yang merupakan hasil daripada infrastruktur hosting awannya.

Selain itu, dengan pemeriksaan uptime berkala dan pemantauan berterusan, pasukan Kinsta dapat segera bertindak balas terhadap kod respons ralat. Sekiranya Kinsta gagal menyelesaikan masalah dalam masa tiga puluh minit, mereka akan memberi kredit kepada akaun anda.

Anda boleh menghubungi pasukan sokongan Kinsta melalui widget interkom, sembang langsung, dan tiket sokongan mereka. Sokongan pelanggan mereka sangat responsif, dan anda boleh mengharapkan balasan dalam masa lima minit setelah menghubungi mereka.

Kelebihan

 • Salah satu hos web WordPress terbaik
 • Pemuatan laman web yang pantas
 • Waktu operasi 100% sejak 2018
 • Sokongan yang bermanfaat dan responsif
 • Kinsta menggunakan rangkaian premium Google Cloud

Keburukan

 • Mahal

7. HostPapa

www.hostpapa.com

Logo HostPapa

Harga: USD $ 3.95
Ruang cakera: 100 GB
Sokongan: Telefon, Sembang Langsung, Tiket

HostPapa menawarkan perkhidmatan hosting penting dengan fokus khusus pada amalan perniagaan yang mampan dan hosting yang mesra alam. Host ini mempunyai tiga rancangan untuk dipilih, akaun Starter berasaskan cPanel, akaun Perniagaan, dan akaun Business Pro.

Pelan Permulaan menawarkan banyak ciri, termasuk lebar jalur yang tidak dimeterai, domain percuma, dan migrasi laman web percuma. Anda juga mendapat akses ke pemasangan WordPress 1-Klik dan Let’s Encrypt SSL, pembangun laman asas dengan had tiga halaman.

Rancangan Perniagaan menawarkan pelbagai sumber tanpa had yang merangkumi ruang web, lebar jalur, domain, dan e-mel. Anda hanya akan menerima sijil SSL dan kemas kini automatik jika anda menaik taraf ke akaun Business Pro.

Sokongan pelanggan HostPapa tersedia 24/7 melalui sembang langsung, telefon dan e-mel. Sokongan telefon tersedia di 17 negara, termasuk Malaysia. Walau bagaimanapun, fungsi sembang langsung tidak berfungsi dengan baik dan mengkliknya akan membuka tab baru, di mana anda perlu log masuk ke akaun HostPapa anda sekali lagi.

Kelebihan

 • Kelajuan memuatkan laman web yang layak
 • Peratusan masa bekerja tinggi 99.9%
 • Terdapat pelbagai penyelesaian hosting yang tersedia
 • 1-Klik ciri pemasangan WordPress
 • Sokongan pelanggan tersedia 24/7

Keburukan

 • Pelan agak mahal
 • Fungsi sembang langsung dapat ditingkatkan

8. BlueHost – Host Web yang Baik untuk Pemula

www.bluehost.com

Logo Bluehost

Harga: $ 3.95 (USD)
Ruang cakera: 50 GB
Sokongan: Telefon, Sembang Langsung, Tiket

Bluehost adalah salah satu penyedia perkhidmatan hosting web yang paling terkenal di dunia dan merupakan syarikat yang disyorkan oleh WordPress untuk sistem pengurusan kandungan mereka. Syarikat ini menawarkan harga yang berpatutan, tanpa caj tersembunyi, dan domain percuma untuk tahun pertama setelah mendaftar.

Bluehost mempunyai pusat data di Singapura dan Jepun, yang bermaksud bahawa anda dapat menyediakan pengguna dari bahagian dunia ini masa pemuatan yang cepat dan pengalaman pengguna yang optimum. Anda dapat menggunakan host ini untuk berbagai penyelesaian hosting, termasuk hosting bersama, hosting cloud, Virtual Private Server, hosting WooCommerce, dan hosting WordPress.

Terdapat tiga rancangan untuk dipilih, Basic, Plus, dan Prime. Pelan asas hanya merangkumi hosting untuk satu laman web, satu domain, dan 25 subdomain. Dengan rancangan peringkat lebih tinggi, anda mendapat hosting untuk sebilangan besar laman web dengan lebar jalur dan ruang web tanpa had.

Anda juga boleh mendaftarkan jumlah akaun e-mel yang tidak terhad. Pelan ini tidak termasuk penghijrahan laman web percuma, yang merupakan ciri yang mungkin diperlukan oleh pemilik laman web yang ada.

Kelebihan

 • Masa pemuatan laman web yang pantas
 • Pelbagai sumber yang tidak terhad
 • Sokongan yang responsif dan bermanfaat
 • Disyorkan oleh WordPress
 • Pelbagai perkhidmatan hosting tersedia

Keburukan

 • Harga pembaharuan meningkat
 • Tiada penghijrahan laman web percuma

9. Dreamhost

www.dreamhost.com

Logo Dreamhost

Harga: $ 7.95 (USD)
Ruang cakera: Tanpa had
Sokongan: Telefon, Sembang Langsung, Tiket

DreamHost adalah salah satu penyedia perkhidmatan hosting web yang lebih lama di industri dan pilihan yang sesuai untuk pemilik laman web kecil dengan anggaran terhad. Host ini mempunyai beberapa pelayan di beberapa lokasi yang memungkinkan kelajuan pemuatan cepat.

DreamHost mempunyai peratusan waktu operasi purata 99.4%. Peratusan ini tidak buruk berbanding dengan penyedia perkhidmatan kelas bawah di pasaran, tetapi ada host web yang secara konsisten mengekalkan peratusan waktu operasi 100%.

Salah satu kelebihan pakej DreamHost ialah ia merangkumi lebar jalur dan ruang cakera yang tidak terhad. Anda juga boleh menggunakan perkhidmatan hosting ini dengan pembangun laman web DreamHost, serta produk seperti Wix dan Weebly.

Ciri lain yang anda terima dengan perkhidmatan ini termasuk pemasang 1 Klik, domain percuma, perlindungan privasi percuma, keselamatan SSL percuma, penyediaan WordPress, dan sandaran automatik. Rancangan DreamHost agak berpatutan, dan mereka tidak menambah yuran pembaharuan seperti kebanyakan hos lain.

Kelebihan

 • Terdapat pelbagai ciri bernilai tinggi yang tersedia
 • Tiada kenaikan bayaran pembaharuan dikenakan
 • Rancangannya agak berpatutan
 • Lebar jalur dan ruang cakera tidak terhad
 • Bekerja dengan baik dengan beberapa pembangun laman web

Keburukan

 • Tidak mempunyai cPanel
 • Anda perlu membayar migrasi laman web
 • Peratusan purata masa penggunaan terlalu rendah

10. Sempoi – Web Hosting Tempatan

sempoihosting.com

Logo Sempoi

Harga: RM500.00 / thn untuk rancangan yang berpatutan
Ruang Cakera: 10 GB
Sokongan: Telefon, Tiket

Sempoi Hosting adalah syarikat hosting Malaysia yang menyediakan pelbagai penyelesaian hosting yang boleh dipercayai dan sumber yang tidak terhad. Baru-baru ini, Sempoi Hosting menaik taraf pusat datanya untuk merangkumi pelayan Web LiteSpeed ​​dan penggunaan pangkalan data SSD dan MariaDB. Hasilnya adalah masa memuatkan laman web yang cepat dan pengalaman pengguna yang optimum untuk khalayak di Malaysia.

Sempoi Hosting menawarkan tiga penyelesaian hosting, Flexible, eXtra, dan SupereXtra. Ciri-ciri rancangan Fleksibel agak terhad, dengan ruang cakera hanya 150 MB dan lebar jalur 10 GB sebulan. Pelan SupereXtra merangkumi ruang cakera 10 GB dan lebar jalur bulanan 100 GB.

Ciri keselamatan yang anda terima dengan Sempoi Hosting adalah terhad dan tidak termasuk sijil SSL atau penyelesaian SiteLock. Namun, anda mendapat akses ke sumber yang tidak terhad yang merangkumi akaun e-mel, MySQL, domain tambahan, tempat letak domain, dan akaun FTP.

Hosting Sempoi mungkin kelihatan seperti pilihan yang layak kerana harganya yang rendah, tetapi perkhidmatan hosting hanya menawarkan satu kitaran bil tahunan. Selain itu, sokongan tidak tersedia 24/7, dan anda tidak dapat menghubungi sokongan melalui sembang langsung.

Kelebihan

 • Beberapa sumber yang tidak terhad
 • Pelbagai penyelesaian hosting
 • Memuatkan laman web yang agak pantas

Keburukan

 • Ciri terhad
 • Lebar jalur dan ruang cakera yang rendah
 • Ciri keselamatan terhad

Bagaimana Mencari Host Web Terbaik Untuk Malaysia

Semasa memilih hos web terbaik untuk laman web anda di Malaysia, anda harus memahami tujuan laman web anda sendiri. Sebagai contoh, jika anda ingin menggunakan laman web anda untuk transaksi dan pertukaran maklumat sensitif, anda memerlukan host yang menawarkan penyelesaian keselamatan yang luas.

Selain itu, anda juga mahu halaman web anda dimuat dengan pantas, dan laman web anda seharusnya dapat menangani jumlah trafik yang besar dengan mudah.

Untuk memastikan laman web anda memenuhi syarat-syarat ini, anda harus ingat beberapa faktor. Di bawah ini, kami melihat beberapa pertimbangan yang paling penting ketika memilih web hosting terbaik.

Lokasi Pelayan

Lokasi pelayan perkhidmatan hosting adalah salah satu faktor yang menentukan kelajuan laman web. Sebaik-baiknya, hos yang anda pilih harus mempunyai pelayan yang dekat dengan khalayak sasaran anda.

peta lokasi pelayanContohnya, jika anda menyasarkan khalayak di Malaysia, tuan rumah anda harus mempunyai pelayan di Singapura atau Malaysia. Untuk khalayak global, pilih hos dengan pusat data di seluruh dunia.

Waktu tamat

Waktu penggunaan merujuk pada masa di mana pusat data perkhidmatan hosting anda beroperasi, dan mempunyai pengukuran peratusan. Semakin tinggi peratusan ini, perkhidmatan hosting yang lebih dipercayai.

Peratusan waktu operasi 99.94% mungkin kelihatan tinggi, tetapi terlalu rendah jika laman web anda mempunyai jumlah lalu lintas yang tinggi. Ikutilah perkhidmatan hosting dengan peratusan uptime sekurang-kurangnya 99.8%. Anda boleh menyemak papan pemuka penjejakan langsung kami di sini dengan semua host yang sedang kami lacak.

Ruang Cakera

Ruang cakera menunjukkan berapa banyak data yang dapat anda simpan di laman web anda dalam bentuk teks, gambar, dan video. Sekiranya anda mempunyai laman web yang kaya dengan kandungan, cari rancangan hosting yang menawarkan ruang simpanan tanpa had. Selain itu, pilih platform hosting yang menggunakan pemacu keadaan pepejal (SSD) kerana mereka juga menyumbang kepada kelajuan laman web.

Lebar Jalur Dan Pemindahan Data

Lebar jalur adalah faktor lain yang mempengaruhi kelajuan memuat naik dan pengalaman pengguna laman web anda. Sekiranya anda mempunyai lebar jalur yang terhad, laman web anda mungkin tidak berjalan lancar. Anda juga mungkin kehilangan kedudukan Google anda, dan masa memuat yang perlahan dapat membuat pengunjung anda kecewa. Pelan yang menawarkan lebar jalur tidak terhad adalah pilihan terbaik untuk laman web besar.

Kepantasan

Lokasi pelayan, lebar jalur, dan ruang penyimpanan adalah semua faktor hosting yang mempengaruhi kelajuan laman web anda. Google ingin menunjukkan hasil terbaik kepada penggunanya untuk pertanyaan mereka, dan jika laman web anda lambat, mesin pencari akan menurunkan laman web dalam kedudukan untuk memastikan pengalaman pengguna yang optimum.

Kelajuan pelayan

Laman web yang perlahan juga boleh mempengaruhi kredibiliti jenama anda.

Sokongan

Apabila ada yang tidak kena dengan hosting laman web anda, anda memerlukan akses segera kepada ahli pasukan tuan rumah yang berkemampuan. Sebilangan besar perkhidmatan hosting memberi akses kepada pasukan sokongan mereka melalui sembang langsung, telefon, e-mel, atau penggunaan tiket sokongan. Sekiranya perkhidmatan sokongan tuan rumah kurang, jangan mendaftar untuk perkhidmatan mereka.

Keselamatan

Semua laman web terdedah kepada masalah keselamatan dan pelanggaran data, terutama dari pencuri siber yang mahukan akses kepada maklumat sensitif. Sekiranya pelanggan anda menjadi mangsa pelanggaran data, ini boleh membahayakan kesetiaan dan keuntungan pelanggan anda. Penyedia perkhidmatan hosting web menawarkan ciri keselamatan yang merangkumi pengimbasan malware dan kemas kini automatik untuk mengelakkan masalah keselamatan.

Sijil SSL

Sijil Secure Sockets Layer (SSL) menyediakan pengesahan laman web anda dan membenarkan sambungan yang disulitkan. Enjin carian seperti laman web Google meletakkan sijil SSL lebih tinggi dalam usaha mereka untuk memaksimumkan nilai yang mereka berikan.

Sijil SSL

Sebilangan besar rancangan percuma merangkumi sijil SSL, yang sangat sesuai jika anda mempunyai anggaran terhad. Mari’s Encrypt adalah syarikat utama yang memberikan sijil SSL asas dan bekerjasama dengan syarikat hosting web.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Adblock
detector