Kajian Panthur

Panthur

Persembahan tempatan, berpengalaman, hebat, tetapi …


PanthurLogo

Kedudukan keseluruhan

Pelan Termurah
$ 5 / bln

Panthur: Ringkasan ringkas untuk orang yang tidak mempunyai masa (hampir semua kita)

Walaupun Panthur adalah tuan rumah yang baik mengikut piawaian Australia, sokongan mereka responsif (mereka mempunyai tampalan kasar ketika mereka dibeli oleh Hostopia tetapi nampaknya kembali normal), harga mereka cukup kompetitif, dan prestasi mereka tetap mengagumkan.

Tetapi, jika kita membandingkannya dengan hos laman web kegemaran kami, SiteGround, anda akan melihat beberapa perbezaan, dengan yang utama adalah kekurangan pusat data global (mereka hanya mempunyai 1 sekolah utama di Sydney, SiteGround mempunyai banyak di seluruh dunia, memberi anda jangkauan global), dan kekurangan rancangan hosting yang berfokus pada WordPress (lebih dari 25% keseluruhan internet berjalan di WordPress, dan laman web anda mungkin juga akan melakukannya, jadi sangat penting).

Jadi ringkasnya, cadangan kami masih pergi ke SiteGround dan bukannya Panthur, kerana SiteGround menawarkan ruang cakera 10 GB pada rancangan asas mereka, SSL percuma, CDN percuma, migrasi percuma, mereka mempunyai banyak pusat data di seluruh dunia (jangkauan global), dan mereka disyorkan secara rasmi oleh WordPress (sangat sedikit host yang boleh menyatakannya, ini cukup mengagumkan), lihat ulasan SiteGround kami di sini!

Yang dikatakan, jika anda mahu tetap tempatan, Panthur lebih murah dalam jangka masa panjang dan menawarkan prestasi lebih dari sekadar rancangan asas mereka untuk memastikan laman web anda berjalan lancar!

Penyelidikan Panthur

Kajian Panthur

Panthur sebenarnya bermula sebagai organisasi bukan komersial yang menawarkan perkhidmatan hosting web yang selamat dan pantas. Ketika reputasi mereka berkembang di industri, dan mereka mendapat lebih banyak pengiktirafan, Panthur mula membuat penyelesaian hosting secara komersial.

Sejak 2009, banyak perniagaan Australia berkembang & menggunakan perkhidmatan hosting web Australia Panthur yang boleh dipercayai (dan dengan alasan yang baik).

Perkhidmatan Hosting

Pada dasarnya, Panthur menawarkan rancangan berikut:

 • Web Hosting Ekonomi (pilihan anggaran)
 • Web Hosting Perniagaan (rancangan yang disyorkan)
 • Stealth Web Hosting (untuk persembahan epik!)
 • Hosting Pengecer (jika anda seorang perancang / pereka web dan ingin menyediakan hosting untuk pelanggan anda)

Di dalam setiap rancangan, mereka mempunyai rancangan tambahan yang memungkinkan anda memilih hosting yang paling sesuai untuk keperluan dan anggaran anda. Semuanya dilengkapi dengan sandaran automatik dan perkhidmatan pemulihan diy secara percuma sekiranya ada yang tidak betul, sandaran akan berjalan sejauh 90 hari! Seperti kebanyakan hos, mereka mempunyai pemasang 1 klik untuk kebanyakan CMS yang popular, yang menjadikan pembuatan laman WordPress misalnya, cukup mudah!

Mengenai polisi harga, Panthur cukup fleksibel. Untuk semua perkhidmatan hosting, anda akan dapat membayar bulanan, setiap 6 bulan, setiap tahun, setiap 2 tahun atau setiap 3 tahun. Sekiranya anda memutuskan untuk menempuh jarak jauh dengan Panthur, dan melanggan untuk jangka masa yang lebih lama, mereka menawarkan diskaun sehingga 20%.

Web Hosting Ekonomi

Ini adalah tawaran paling asas, sesuai untuk laman web kecil dan sederhana yang dapat menangani jumlah lalu lintas yang mencukupi. Ia agak murah, secara peribadi saya tidak akan mengadakan forum atau laman web e-dagang dalam rancangan ini, tetapi sangat sesuai untuk laman web perniagaan kecil. Anda boleh memilih dari 3 sub-rancangan: Mini, Lanjutan dan Profesional.

Pelan Mini mereka menawarkan storan 2,000 MB dan lebar jalur 100,000 MB, sementara rancangan Profesional memberi anda storan 10,000 MB dan lebar jalur 500,000 MB. Pelan Lanjutan Panthur adalah sesuatu di antara. Harga untuk Web Hosting Ekonomi bermula pada $ 5 sebulan.

Web Hosting Perniagaan (Saranan Kami!)

Web hosting perniagaan adalah penyelesaian kedua mereka – masih mampu dimiliki – dilengkapi dengan sumber yang lebih besar berbanding hosting ekonomi. Inilah yang biasanya saya cadangkan untuk perniagaan apa pun, ia dapat mengatasi banyak lalu lintas!

Business Web Hosting juga mempunyai 3 pilihan: Gangsa (bermula dari $ 20 sebulan), Perak ($ ​​30 / bulan) dan Emas ($ 60 / bulan). Yang menarik dari rancangan ini, adalah bahawa ia hanya berbeza dalam ruang penyimpanan, sementara yang lain termasuk lebar jalur tidak terhad. Ini menyempitkan pilihan anda kepada satu faktor, pandai bagaimana mereka menyusunnya, menjadikan prosesnya mudah walaupun bagi kita yang kurang mahir teknologi.

Web Hosting Stealth

Stealth Web Hosting adalah satu bentuk hosting khusus yang ditujukan untuk laman web dan platform intensif sumber yang menerima banyak lalu lintas (saya bercakap mengenai laman web e-commerce, forum, laman komuniti, dll.). Di ruang simpanan, penyelesaian ini tidak jauh berbeza dengan penyelesaian Perniagaan. Tetapi ia menonjol dalam prestasi. Berikut adalah 3 rancangan:

 • Puma, penyimpanan SSD tulen 25,000 MB, RAM 4 GB dan 4 teras CPU. ($ 50 / bulan)
 • Leopard, 50,000 MB SSD HDD, 6 GB RAM dan 6 teras CPU ($ 100 / bulan)
 • Panthur, 75,000 MB SSD HDD, 8 GB RAM dan 8 CPU Core ($ 150 / bulan)

Ini adalah beberapa spesifikasi yang sukar untuk pelayan bukan? Ini menunjukkan betapa seriusnya Panthur dengan penyelesaian hosting mereka. Mereka juga memiliki sesuatu yang disebut “dukungan berdasarkan tiket prioritas”, yang berlaku hanya untuk Stealth Web Hosting. Ini bermaksud bahawa jika anda mempunyai pertanyaan atau masalah, anda dapat berhubung dengan pakar dalam beberapa minit. Untuk memastikan perkhidmatan pantas dan boleh dipercayai pada rancangan hosting ini, Panthur meletakkan maksimum 50 akaun pada pelayan yang sama.

Hosting Reseller (Untuk Agensi Web)

Pelan ini membolehkan anda menguruskan sekumpulan akaun dari satu cPanel. Sekiranya anda baru dalam hal ini, hosting reseller sangat sesuai jika anda seorang pereka web / pembangun dan anda memerlukan tempat untuk menjadi host laman web pelanggan anda. Perkhidmatan hosting ini bermula pada $ 30 sebulan. Ia sangat serupa dengan Hosting Web Ekonomi. Satu-satunya perbezaan yang ketara ialah anda dapat menguruskan perkara dan membuat akaun baru dalam cPanel anda.

Kesimpulannya

Seperti yang disebutkan dalam ringkasan, kami sangat menyukai kekuatan yang mereka tawarkan, dan seberapa kompetitif harganya … tetapi kekurangan pusat data global, rancangan WordPress, dan beberapa ciri lain menahannya. Oleh itu cadangan kami masih masuk ke SiteGround.

RingkasanPeninjau Matthew RogersTarikh Tinjauan 2019-11-25Penilaian Item PanthurAuthor 31hb1hb1hbkelabukelabuNama Produk PanthurPrice
AUD 5 Ketersediaan Produk Tersedia dalam Stok

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map