Jeruk Kecil – Mengapa ke-17 daripada 30 Ulasan

Halaman utama Orange Kecil


A Small Orange diperoleh pada tahun 2012 oleh Endurance International Group (EIG), konglomerat yang sama di belakang Bluehost dan HostGator yang lebih popular (dan dinamakan terus).

Itu mungkin merupakan tanda amaran bagi syarikat yang tagline adalah ‘homegrown hosting’. Namun, tidak seperti dua jenama yang lebih terkenal itu, A Small Orange nampaknya tidak kehilangan pendekatan langsung.

Kami menyediakan laman web WordPress asas pada rancangan hosting termurah mereka yang diberi nama ‘Tiny Plan’ pada bulan Jun 2015 dan telah mengumpulkan masa operasi mereka & statistik kelajuan selama 24 bulan yang lalu.

Bagaimana mereka membandingkan dengan jenama saudara mereka yang lebih terkenal? Mari kita lihat.

Kelebihan Menggunakan Hosting Orange Kecil

Mula dilancarkan pada tahun 2003 oleh Tim Dorr, A Small Orange kini mempunyai dua lokasi pelayan di Dallas, Texas, dan Dearborn, Michigan. Jingga Kecil, walaupun statusnya kecil dan namanya aneh, telah lama menjalankan perniagaan ini. Data membuktikan bahawa mereka tahu apa yang mereka lakukan.

1. Masa penggunaan yang kuat 99.98%

Mendapatkan laman web anda dipaparkan pada penerbitan utama dapat melepaskan banjir lalu lintas hanya dalam beberapa minit. Pendedahan itu luar biasa … Sehingga laman web anda rosak!

Malangnya, tidak masalah seberapa baik prestasi laman web anda jika terus diketepikan oleh hos web yang kurang berprestasi dengan statistik waktu operasi yang buruk untuk menyokong prestasinya.

Nasib baik, itu tidak berlaku dengan A Small Orange.

Analisis kami menunjukkan masa operasi 99.98% dalam jangka masa 24 bulan. Itu sangat luar biasa – mereka jauh lebih terkenal dengan nama yang lebih besar dan terkenal dalam industri ini (termasuk syarikat adik mereka).

Berikut adalah data mentah 12 bulan terakhir:

 • Waktu operasi purata Januari 2020: 100%
 • Waktu operasi purata Disember 2019: 100%
 • Waktu operasi purata November 2019: 100%
 • Waktu operasi purata Oktober 2019: 100%
 • Waktu operasi purata September 2019: 99.94%
 • Waktu operasi purata Ogos 2019: 100%
 • Waktu operasi purata Julai 2019: 99.99%
 • Waktu operasi purata Jun 2019: 100%
 • Waktu operasi purata Mei 2019: 99.95%
 • Waktu operasi purata April 2019: 100%
 • Waktu operasi purata Mac 2019: 99.97%
 • Waktu operasi purata Februari 2019: 100%

A Small Orange statistik 24 bulan terakhirPurata waktu operasi Orange Kecil | Lihat statistik

2. Masa Beban Pantas – 645ms

Kami telah membuktikan bahawa laman web yang stabil sangat penting untuk prestasi laman web. Malah laman web yang stabil, jika lambat, dengan cepat boleh menjadi tidak berharga.

Penyelidikan menunjukkan bahawa kelewatan satu saat dalam masa memuatkan laman web boleh mengakibatkan kerugian penukaran 7%. 40% lalu lintas laman web anda akan berhenti selamanya jika ia tidak dapat dimuat dalam masa hanya 3 saat.

Nasib baik, A Small Orange menghasilkan kelajuan halaman rata-rata 645ms – jauh lebih pantas daripada purata industri.

Inilah statistik mentah yang menyokong tuntutan ini:

Masa muatan purata 12 bulan terakhir:

A Small Orange statistik terperinci 12 bulan terakhirStatistik purata Orange Kecil 2019-2020 | Lihat statistik

3. Sokongan – Mesra dan Membantu

Walaupun laman web yang stabil dan pantas memerlukan sokongan yang besar untuk masalah rawak yang mungkin muncul tanpa harapan.

Sokongan pelanggan Small Orange tidak mengecewakan kami, menghubungi kami dengan cepat dengan maklum balas yang terperinci dan tepat. Pengalaman kami berurusan dengan mereka adalah 10/10. Berikut adalah contoh sembang dengan pasukan mereka:

Sokongan Jingga Kecil

Ejen sokongan Small Orange sangat membantu & ceria

Kami suka bahawa A Small Orange tidak hanya berusaha menghantar pautan untuk menyelesaikan masalah kami. Mereka sebenarnya meluangkan masa untuk bercakap dengan kami, tidak seperti beberapa hos web lain yang telah kami kaji pada masa lalu.

4. Pendekatan Perniagaan yang jujur, telus

Kesan sampingan positif dari pendekatan mereka yang jujur ​​adalah bahawa tidak ada agenda atau bahasa ‘tersembunyi’ untuk menyesatkan anda.

Sebagai contoh, kebanyakan hos web membuat tuntutan hiperbolik seperti ‘hosting tanpa had’. Tetapi kebanyakan tidak memberikan faedah tanpa had.

Jeruk Kecil tidak melakukan itu. Mereka menjelaskan, dalam bahasa Inggeris biasa, apa yang akan anda perolehi untuk mendapatkan wang anda.

Di samping itu, setiap rancangan di laman web mereka menyediakan semua ciri premium mereka (kecuali ‘Pelan Kecil’ mereka), termasuk e-mel tanpa had, sokongan berasaskan AS 24/7, pelayan SSD, dan nama domain tanpa had.

5. Jaminan Pulangan Wang 90 Hari

Amalan industri standard mungkin memberi anda bayaran balik 30 hari jika perkara tidak berjalan seperti yang dirancang. Sekali lagi, A Small Orange memperoleh tren dengan menyediakan sehingga 90 hari untuk mendapatkan wang anda kembali. Hanya syarikat yang bersedia untuk menyokong perkhidmatan mereka yang akan menawarkan tempoh pengembalian wang yang panjang, menjadikannya risiko yang rendah bagi anda untuk memandu uji.

Ngomong-ngomong, InMotion Hosting juga menawarkan jaminan wang dikembalikan selama 90 hari. Selebihnya hendaklah sekitar 30-45 hari.

Jaminan wang dikembalikan sangat besar kerana anda tidak perlu merasa tidak senang dengan berkomitmen dengan host web hanya untuk mengetahui bahawa anda tidak menyukai perkhidmatan dan ciri mereka.

Dengan A Small Orange, anda tidak perlu merasa bosan membayar perkhidmatan yang anda benci.

Ketahuilah bahawa bayaran balik tidak berlaku untuk kaedah pembayaran tertentu.

Menurut Syarat Perkhidmatan A Small Orange, anda tidak akan dapat bayaran balik jika anda membayar dengan pindahan wang melalui bank, pembayaran Western Union, cek, atau kiriman wang.

Pastikan membayar dengan kad debit, kad kredit, atau PayPal untuk memastikan bahawa akaun anda layak mendapat bayaran balik.

Kekurangan Menggunakan Hosting Orange Kecil

Jingga Kecil melepasi sebahagian besar ujian kami dengan warna terbang. Walau bagaimanapun, terdapat beberapa perkara yang harus anda perhatikan sebelum menyerahkan kad kredit anda.

1. Risiko Melebihi Hadnya

Sekiranya anda melampaui had rancangan anda, A Small Orange mungkin akan segera menangguhkan akaun anda. Ini ada dalam Syarat Perkhidmatan mereka semasa anda mendaftar, tidak memberi anda alternatif selain untuk bersetuju ketika anda memulakan. Walaupun sebahagian besar rancangan mereka menawarkan lebar jalur yang mencukupi, ketahuilah bahawa ini adalah kemungkinan.

Istilah penggunaan lebar jalur ASmallOrange

Ketika menggunakan sumber daya, A Small Orange mengklaim bahawa setiap pelanggan diharuskan menggunakan sumber pelayan sesedikit mungkin sehingga semua pelanggan di pelayan mereka mengalami prestasi yang baik.

Oleh kerana CPU dan memori adalah sumber yang dikongsi, A Small Orange dapat menangguhkan atau menghentikan akaun anda kerana menggunakan terlalu banyak sumber kerana “menyalahgunakan”.

Menurut Syarat Perkhidmatan mereka, had sumber pada pakej yang dikongsi dan dijual semula adalah seperti berikut:

 • 50 Proses Menjalankan
 • Masa Pelaksanaan Maksimum 15 Minit
 • 100,000 Jumlah Inod
 • Penggunaan CPU 10%
 • Penggunaan Memori 5% (atau 512 MB)
 • 500 mesej e-mel keluar dalam setiap jam (mereka akan membuang semua lebihan mesej tanpa menyampaikannya)

Perkara yang sama berlaku untuk penggunaan lebar jalur. Mereka memberikan anda elaun lebar jalur bulanan berdasarkan pakej hosting yang anda beli.

Sekiranya akaun anda melebihi jumlah lebar jalur yang diperuntukkan untuk bulan tersebut, A Small Orange dapat menangguhkan akaun anda sehingga:

 • Lebar jalur lebih banyak diperuntukkan,
 • Anda membeli lebih banyak lebar jalur dengan bayaran tambahan,
 • Anda menaik taraf ke pakej yang mempunyai jumlah lebar jalur lebih banyak.

Mereka boleh mengenakan bayaran tambahan untuk anda tanpa mengira bagaimana anda memilih untuk mengaktifkan semula akaun anda.

2. Tiada Sokongan Telefon

Perkhidmatan pelanggan Small Orange hebat. Pengalaman kami sangat cepat dan terperinci, dengan ketersediaan 24/7/365.

Satu-satunya masalah? Tiada sokongan telefon. Sebaliknya, mereka bergantung pada pangkalan data pengetahuan yang mendalam, sembang laman web langsung, dan e-mel.

Sebilangan besar hos web lain menawarkan sokongan telefon, jadi berat ‘penipuan’ ini mungkin bergantung pada pilihan peribadi anda sendiri.

3. Pengurusan Reputasi yang lemah

Sepanjang tempoh ujian kami, A Small Orange menunjukkan prestasi yang luar biasa pada tugas utama host web (waktu operasi, kelajuan, dan sokongan pelanggan). Dalam talian, anda akan mendapat ulasan lain yang tidak begitu terang. Objektif kami adalah sentiasa memberikan tinjauan yang menyeluruh, dan ada ulasan di luar sana yang bertentangan dengan pendapat kami.

Syarikat tidak hanya mempunyai reputasi yang buruk ketika membuat ulasan.

Beberapa pengguna Twitter telah menggunakan platform sosial untuk bercakap negatif mengenai perkhidmatan A Small Orange.

Seorang pengguna bahkan mendakwa bahawa A Small Orange tidak akan memindahkan domain mereka ke host web baru pada tahun 2016.

Twitter Jingga Kecil

Pada tahun 2017, nampaknya perbualan keseluruhan mengenai A Small Orange masih sama negatifnya, walaupun kita tidak setuju.

Inilah pendapat pengguna Twitter @jackson_surfs mengenai syarikat itu:

Twitter Jingga Kecil 2

A Small Orange membalas kedua-dua tweet tersebut dan nampaknya berusaha untuk memperbaiki masalah tersebut.

Harga Jingga Kecil, Rancangan Hosting & Fakta Pantas

Harga dan rancangan Orange Kecil

Pelan Kecil: Pelan ini berharga $ 6.51 sebulan. Ia dilengkapi dengan penyimpanan 500 MB, lebar jalur 5 GB, e-mel 24/7 + sokongan sembang langsung dan maksimum 1 nama domain. Anda perlu membayar sekurang-kurangnya satu tahun jika anda memutuskan untuk mengikuti rancangan ini. – Ini adalah rancangan yang kami gunakan untuk ujian.

Pelan Kecil: Pelan ini berharga $ 94.60 ($ 7.88 sebulan) setahun (atau $ 8.80 bulanan) dan dapat dengan harga yang lebih murah jika anda membayar satu tahun atau lebih sekaligus. Ia dilengkapi dengan storan 5 GB, lebar jalur 50 GB, nama domain tanpa had, e-mel 24/7, dan sokongan sembang langsung.

Pelan Sederhana: Pelan ini berharga $ 136.40 ($ 11.37 sebulan) setiap tahun (atau $ 16.50 setiap bulan). Ia dilengkapi dengan storan 15 GB, lebar jalur 150 GB, nama domain tanpa had, dan sokongan e-mel dan sembang langsung 24/7. Anda boleh membayar lebih sedikit jika anda memutuskan untuk membayar untuk jangka masa lebih lama satu atau lebih tahun.

Pelan Besar: Pelan ini berharga $ 250.80 ($ 20.90 sebulan) setiap tahun (atau $ 27.50 setiap bulan). Ia dilengkapi dengan storan 30 GB, lebar jalur 500 GB, nama domain tanpa had, dan sokongan e-mel dan sembang langsung 24/7. Harganya juga lebih rendah jika anda memesan untuk jangka masa lebih dari satu tahun.

Semua rancangan hosting bersama mereka, kecuali rancangan Tiny, disertakan dengan sokongan untuk nama domain tanpa had, e-mel tanpa had, sokongan 24/7, dan SSD.

 • Kemudahan Pendaftaran: Halaman pendaftaran tunggal. Proses pendaftaran yang mudah.
 • Pilihan pembayaran: Kad Kredit, PayPal.
 • Yuran dan Klausa Tersembunyi: Tiada bayaran tersembunyi. Had penggunaan 10 peratus CPU, penggunaan memori 5 peratus, 50 proses berjalan, masa pelaksanaan maksimum 15 minit, jumlah nod 100,000 dan 500 mesej e-mel keluar setiap tempoh 60 minit dikuatkuasakan untuk semua pakej yang dikongsi dan dijual semula.
 • Jual Beli: Tidak ada penjualan. Hore!
 • Pengaktifan Akaun: Pengaktifan akaun segera.
 • Pengalaman Panel Kawalan dan Papan Pemuka: cPanel ada.
 • Pemasangan Aplikasi dan CMS (WordPress, Joomla, dll.): Softaculous tersedia untuk pemasangan satu klik.

Adakah Kami Mengesyorkan Jeruk Kecil?

Ya dan tidak.

Waktu operasi yang stabil, pemuatan halaman yang cepat, dan sembang pantas dan mesra dengan wakil sokongan yang berpengetahuan membuktikan bahawa A Small Orange tahu apa yang mereka lakukan.

Tetapi, ada tetapi. Sekiranya anda melebihi had mereka, maka laman web anda bahkan mungkin akan dihapus, yang bagi kami, tidak dapat diterima.

Anda mungkin akan mendapat lebih banyak keuntungan dengan salah satu hos yang disyorkan terbaik kami.

Adakah anda pernah menggunakan hosting A Orange Kecil? Sekiranya ada, sila berikan ulasan di bawah. Baik atau buruk – tidak penting kerana kami berusaha memastikan ulasan kami telus dan jujur.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Adblock
detector