HostRocket Review: 27 dari 30 hos yang diulas pada

laman utama hostrocket


HostRocket mungkin tidak mempunyai pengenalan nama yang sama dengan HostGator, BlueHost, dan DreamHost, tetapi mereka sudah ada sejak tahun 1999, dengan Ibu Pejabat dan pusat data di Clifton Park, New York.

Biasanya ketika anda pergi ke laman web host web untuk pertama kalinya, laman web mereka berupaya dengan cepat membanggakan kelajuan yang mengagumkan, sokongan pelanggan yang luar biasa, atau waktu operasi.

Proposisi nilai ini dapat membantu pelanggan bukan teknikal untuk segera memahami faedah utama yang mereka dapat ketika mendaftar.

Tetapi bukan HostRocket. Sebaliknya, mereka memimpin dengan:

Hosting Berkongsi SSD.

Hah? Pendekatan menarik …

Untuk mengetahui apa yang mereka mahir, kami membeli dan menyiapkan laman web WordPress di rancangan HostRocket ‘Shared’ pada bulan Jun 2015.

Sejak beberapa tahun kebelakangan ini, kami telah mengkaji statistik prestasi mereka termasuk waktu operasi & kepantasan untuk menyusun tinjauan yang tidak berat sebelah.

Berikut adalah perinciannya:

Kelebihan Menggunakan HostRocket Hosting

HostRocket mula kuat, memberikan sokongan pelanggan yang baik dan banyak aplikasi untuk dipilih.

Berikut adalah gambaran keseluruhan ringkas:

 1. Sokongan yang Cukup Baik!

HostRocket hanya memberikan sokongan pelanggan melalui sistem tiket dan telefon (tidak ada sembang langsung atau e-mel).

Pada mulanya, kami tidak begitu gembira, kerana tiket biasanya mengambil masa bertahun-tahun (dalam kelajuan internet) untuk diselesaikan.

Kami terbukti salah apabila hanya 11 minit kemudian kami mendapat jawapan. Di luar cepatnya balasan mereka, itu juga merupakan respons yang bermanfaat dan tepat.

Pemeriksaan latar belakang yang cepat mengenai pengalaman pelanggan lain mengesahkan pengalaman keseluruhan yang baik. Sebarang masalah atau aduan yang dialami oleh kebanyakan pelanggan berasal dari faktor lain (yang akan kita hadapi dalam sekejap), tetapi bukan sokongan mereka.

Sokongan HostRocketBerbual dengan sokongan pelanggan mereka

2. Anda Boleh Memilih Antara Dua Lokasi Pelayan

Sekiranya kita mempunyai kategori untuk “perkara-perkara yang baik, tetapi … meh”, ini akan memenangkannya.

Sebabnya?

Mereka membolehkan anda memilih pusat data yang ingin anda gunakan. Secara teori, itu boleh menjadi keuntungan jika anda berada di satu negara yang berusaha memenuhi permintaan pelanggan di negara lain.

Satu-satunya tangkapan?

Mereka mempunyai dua pusat data di A.S.; Chicago dan New York. Yang mana, jika anda tidak mengenal geografi A.S., tidak jauh. Seperti, kurang dari dua jam perjalanan menaiki kapal terbang, tutup.

Secara teori, ini adalah faedah yang baik.

Sebenarnya, tidak apa-apa.

3. Lebih 250 Integrasi Aplikasi

HostRocket mempunyai integrasi dengan lebih dari 250 aplikasi popular (seperti WordPress, Drupal, Magento, Zen Cart, Open Cart, dan banyak lagi), yang akan membantu anda memulakannya lebih cepat. Ini adalah satu lagi faedah kecil yang perlu disebut sebelum kita meneruskannya.

Kekurangan Menggunakan HostRocket Hosting

Walaupun permulaan awal HostRocket yang baik, mereka memudar dengan pantas. Malangnya, mereka memukul beberapa hambatan di sepanjang jalan.

1. Masa Pemuatan Halaman Yang Perlahan (Sepanjang 24 Bulan Terakhir)

HostRocket keluar dari gerbang dengan purata masa pemuatan halaman 863ms selama 24 bulan terakhir.

Tetapi pada sisi yang sedikit lebih positif – HostRocket telah mula menunjukkan hasil kepantasan yang lebih baik mulai Januari 2019 dan pada bulan November 2019 hasil kelajuan mereka adalah 569ms! Oleh itu, ada harapan bahawa mereka dapat meningkatkan masa memuatkan halaman mereka lebih banyak lagi di masa hadapan.

Namun, buat masa ini, masa pemuatan mereka tetap berada di bahagian CONS kami…

Masa muat purata 12 bulan terakhir:

HostRocket statistik terperinci 12 bulan terakhirKelajuan purata HostRocket 2019-2020 | Lihat statistik

1. Masa penggunaan 99.83% Sepanjang 24 Bulan Terakhir

Waktu operasi standard industri adalah 99.93%.

Ini bermakna anda dapat menjangkakan waktu henti yang sangat sedikit (~ 26 minit) dalam satu bulan, yang tidak akan mempengaruhi penjualan atau sokongan pelanggan anda dengan teruk.

(Anda dapat melihat sendiri bagaimana waktu operasi mempengaruhi laman web anda yang disandarkan dengan kalkulator waktu operasi yang berguna ini.)

HostRocket, bagaimanapun, dapat mencapai 99.83% waktu operasi – di bawah standard industri.

Secara keseluruhan, prestasi HostRocket dalam kategori ini adalah gabungan baik dan buruk – dalam beberapa bulan mereka dapat menunjukkan prestasi 100% dan pada bulan-bulan lain hasilnya sama sekali tidak memuaskan.

Halaman Syarat Perkhidmatan mereka menyatakan perkara berikut:

“Sekiranya anda merasakan bahawa laman web anda tidak dijamin 99.5% pada bulan tertentu, sila kirimkan tiket masalah yang menyatakan keadaan anda dan kami akan meninjau perkara ini dengan anda, dan kreditkan akaun anda dengan sewajarnya.”

Oleh itu, sekurang-kurangnya kita mendapat ini yang baik.

Waktu operasi purata 12 bulan terakhir:

 • Waktu operasi purata Januari 2020: 98.07%
 • Waktu operasi purata Disember 2019: 99.96%
 • Waktu operasi purata November 2019: 99.57%
 • Waktu operasi purata Oktober 2019: 99.98%
 • Waktu operasi purata September 2019: 99.91%
 • Waktu operasi purata Ogos 2019: 100%
 • Waktu operasi purata Julai 2019: 99.45%
 • Waktu operasi purata Jun 2019: 99.96%
 • Waktu operasi purata Mei 2019: 99.96%
 • Waktu operasi purata April 2019: 99.92%
 • Waktu operasi purata Mac 2019: 99.97%
 • Waktu operasi purata Februari 2019: 99.86%

HostRocket statistik 24 bulan terakhirWaktu operasi purata HostRocket | Lihat statistik

3. Hosting yang Mahal

Pelan termurah HostRocket bermula pada $ 5.99 sebulan.

Itu sudah berakhir (terutamanya memandangkan prestasi mereka setakat ini).

Ia menjadi lebih teruk kerana anda perlu mendaftar selama dua tahun dan membayar terlebih dahulu untuk menikmati kadar yang (sudah) meningkat.

Mereka mengatakan anda mendapat apa yang anda bayar. Itu berlaku untuk beberapa hos yang telah kami ulas, seperti A2 Hosting.

Tetapi setakat ini, bukan HostRocket.

4. Mereka Masih Mengenakan ‘Yuran Persediaan’ ($ 29,99!)

Sebilangan besar syarikat hosting web dengan senang hati akan menghidupkan laman web anda secara percuma. Mereka akan membantu memindahkan laman web yang ada ke atas atau bahkan memasukkan nama domain percuma selama setahun.

HostRocket, sayangnya, adalah salah satu yang jarang berlaku yang masih mengenakan ‘yuran persediaan’ sebanyak $ 29.99 jika anda memutuskan untuk membayar bulanan atau separuh tahunan.

5. Pendaftaran Nama Domain Mahal ($ 20!)

HostRocket memberikan satu nama domain percuma semasa pendaftaran.

Nama domain tambahan berharga sekitar $ 20 setahun, walaupun kadar penggunaannya biasanya lebih rendah daripada BESAR di laman web lain.

Nikel dan redup pada yang terbaik.

Harga HostRocket, Pelan Hosting & Fakta Pantas

Hosting Berkongsi: Berikut gambaran ringkas mengenai rancangan hosting bersama mereka:

 • Hosting Berkongsi Asas: Pelan ini bermula pada $ 5,99 sebulan. Ia dilengkapi dengan ruang cakera tanpa had, lebar jalur tanpa had, akaun e-mel tanpa had dan sokongan untuk laman web tanpa had.
 • Pelan SSD Premium: Pelan ini bermula pada $ 9,98 sebulan. Ia dilengkapi dengan storan RAID SSD 5GB dan lebar jalur 200GB.
 • Pelan Profesional SSD: Pelan ini bermula pada $ 13.98 sebulan. Ia dilengkapi dengan storan RAID SSD 20GB dan lebar jalur 300GB.
 • Pelan Eksekutif SSD: Pelan ini bermula pada $ 18.98 sebulan. Ia dilengkapi dengan storan RAID 40GB SSD dan lebar jalur 400GB.

Harga dan rancangan HostRocketHarga dan rancangan HostRocket

Harap maklum bahawa harga ini adalah untuk rancangan dua tahun mereka.

 • Domain percuma? Ya.
 • Kemudahan Pendaftaran: Proses pembayaran yang panjang. Ini dapat diperbaiki.
 • cara bayaran: Kad kredit.
 • Yuran dan Klausa Tersembunyi: Akaun hosting bersama tidak boleh menggunakan lebih daripada 15 peratus lebar jalur keseluruhan, 10 peratus RAM, 10 peratus daripada jumlah sambungan aktif dan 15 peratus jumlah ruang cakera pelayan.
 • Jual Beli: Beberapa kelebihan.
 • Pengaktifan Akaun: Pengaktifan Segera.
 • Pengalaman Panel Kawalan dan Papan Pemuka: cPanel.
 • Pemasangan Aplikasi dan CMS (WordPress, Joomla, dll.): Mereka menawarkan “Pemasangan Mudah” untuk membantu anda memasang aplikasi dan CMS kegemaran anda dalam beberapa klik.

Adakah Kami Mengesyorkan HostRocket?

Tidak, kami tidak.

Apabila anda membandingkan prestasi mereka dengan kos sukar mereka, inilah yang anda dapat:

Sokongan mereka baik, tetapi tidak begitu baik.

Kelajuan mereka hampir baik, tetapi masih belum mencukupi.

Waktu kerja mereka tidak cukup baik.

Prestasi HostRocket terlalu rata-rata berbanding dengan kos tinggi dan bayaran persediaan tambahan.

Sebaliknya, anda lebih baik memeriksa A2 Hosting dan HostGator cloud yang menyiarkan masa muat halaman yang serupa (jika tidak lebih baik), dengan masa dan harga yang jauh lebih baik juga. Anda boleh mendapatkan senarai hos web teratas kami yang lebih panjang di sini.

Adakah anda pernah menggunakan HostRocket? Beri tahu kami tentang pengalaman anda (baik atau buruk), kami ingin berkongsi ulasan yang jujur ​​dan telus dengan pengunjung kami. Biarkan sahaja ulasan HostRocket anda di bawah!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Adblock
detector