Hosting WordPress UK Terbaik Disemak!

Sebagai agensi digital dengan banyak akaun hosting WordPress (kami mempunyai banyak projek sampingan ��), kami mendapat idea yang cukup baik tentang siapa perkhidmatan hosting WordPress teratas untuk UK.


Walaupun kami mempunyai jadual perbandingan hosting yang berguna di bawah, dan bahkan menulis ulasan hosting WordPress secara individu di bawah halaman, kami sedar tidak semua orang mempunyai masa untuk membaca semuanya … Oleh itu, mari kita teruskan ke intinya.

The 12 perkhidmatan hosting WordPress UK terbaik adalah:

 1. Hostinger – Hosting WordPress Keseluruhan Terbaik
 2. Kinsta – Hos WordPress Terurus Terbaik
 3. SiteGround – Hosting WordPress Hebat
 4. A2 Hosting – Hosting WordPress Terbaik untuk Penjual Semula
 5. WP Engine – Host WordPress Terurus Naib Johan
 6. GreenGeeks – Hosting Hijau Terbaik
 7. eUKhost
 8. Internet Jantung
 9. HostGator
 10. Hosting InMotion
 11. Bluehost
 12. Dreamhost

Contents

Mengapa Hosting WordPress Padat Penting!

Kualiti penyedia hosting WP anda boleh memberi kesan besar pada potensi kejayaan laman web anda.

Mari ambil kelajuan laman web sebagai contoh, tahukah anda bahawa kelewatan 1 saat bermaksud paparan halaman berkurang sebanyak 11%, itu bermakna lebih dari 1/10 pelawat hanya akan berpaling untuk setiap saat laman web anda masih dimuat … inilah sebab mengapa host WordPress yang layak sangat penting!

Beberapa jenama yang menghubungkan ke kandungan kami:

Dipaparkan di laman web

Jadual di bawah memberikan gambaran ringkas mengenai 3 host WordPress teratas peribadi kami untuk UK.

Lebih jauh di halaman ini, kami akan melihat lebih terperinci dengan sejumlah 12 ulasan hosting WordPress. Kami mengesyorkan tetap menggunakan salah satu daripada 3 teratas kami untuk nilai terbaik!

Syarikat Hosting WordPressPenilaian KeseluruhanHarga / bln.Disk SpaceFeaturesReviewsWebsite
Logo Hostinger £ 0.80 (Jualan Besar dengan rancangan 4 tahun) 10 GB

 • Sangat berpatutan
 • Penyediaan yang sangat mudah
 • Prestasi dan kepantasan yang hebat
 • Sokongan responsif
 • Pelayan UK + Rangkaian global = Pemenang!

Ulasan Hostinger
Kinsta $ 30 10 GB
 • Prestasi tinggi
 • Pelayan London
 • menggunakan Google Cloud Platform
 • CDN disertakan
Kajian Kinsta
tapak tapak2 £ 2.95 (turun dari £ 8.95, hanya pada invois pertama) 10 GB
 • Sangat mesra pengguna
 • Pusat data di London
 • Sepantas kilat
 • Sokongan hebat
Kajian SiteGround

12 Ulasan Hosting WordPress Teratas kami untuk tahun 2020

1. Hostinger – Hosting WordPress Keseluruhan Terbaik

Logo Hostinger

Laman web: www.hostinger.co.uk
Harga:
£ 0.80
Ruang Cakera: 10 GB
Sokongan: Sembang Langsung

Hostinger adalah tuan rumah WordPress kegemaran mutlak kami pada masa ini, nilai yang anda dapat dengan hanya £ 0.80 sangat mengagumkan!

Mereka berkembang seperti orang gila pada masa ini (lebih dari 29 juta pengguna), dan dengan alasan yang baik! Rancangan hosting WordPress mereka menawarkan semua ciri yang ditawarkan oleh pesaing mereka, tetapi Hostinger melakukannya untuk sebahagian kecil kos … tanpa menjejaskan kualiti.

Tetapi perkara yang benar-benar membezakan Hostinger daripada yang lain, adalah proses onboarding mereka untuk laman WordPress. Pengalaman pengguna mendaftar, menyambungkan nama domain, memasang WordPress … itu lancar.

Ia pantas, sangat mudah, dan berfungsi. Barang yang mengagumkan!

Mengenai ciri hosting WordPress, mereka mempunyai semua loceng dan peluit seperti PHP terbaru, plugin caching yang dibina khas untuk meningkatkan prestasi, ciri keselamatan yang sangat kukuh melalui perkongsian mereka dengan BitNinja, dijamin 99.9% waktu operasi, pelanggan WordPress 24/7 sokongan… dan mereka mempunyai jaminan wang dikembalikan selama 30 hari!

Sekiranya anda memerlukannya, semua rancangan disertakan dengan integrasi Github (untuk perancang / perancang yang lebih berteknologi di luar sana).

Untuk lokasi pusat data, mereka tidak hanya memiliki satu di UK, tetapi juga di Amerika Serikat, Belanda, Lithuania, Singapura, Brazil, dan Indonesia. Oleh itu, jika pasaran sasaran anda berada di negara lain atau di luar negara, mereka membuat anda mendapat liputan.

Pelan WordPress termurah mereka adalah hanya £ 0.80 (jualan besar) dan membolehkan 1 laman web, sesuai untuk memulakan.

Tidak boleh salah dengan Hostinger!

Kelebihan

 • Sangat berpatutan
 • Pelayan di UK
 • Sokongan WordPress Pakar
 • Pengalaman pengguna yang hebat

Keburukan

 • N / A

2. Kinsta – Host WordPress Terurus Terbaik

Logo hosting Kinsta WordPress

Laman web: kinsta.com
Harga:
$ 30
Ruang Cakera: 10 GB
Sokongan: Sembang Langsung, Tiket

Kinsta termasuk dalam kategori penyedia hosting WordPress yang diuruskan sepenuhnya. Ini bermakna anda mempunyai sekumpulan orang dan aplikasi yang dibuat khas sentiasa memantau dan menyesuaikan tetapan di mana diperlukan untuk memaksimumkan prestasi laman WordPress anda.

Untuk menghoskan laman web mereka, mereka menggunakan Platform Awan Google dan mempunyai lebih dari 15 lokasi pusat data di seluruh dunia untuk anda pilih. Ia sangat berbeza dari sistem hosting bersama yang biasa, Kinsta memberikan setiap laman web sumber pelayan peribadi mereka, jadi anda dilindungi sepenuhnya dari laman web lain yang berpotensi bermasalah … kerana laman web anda adalah satu-satunya “di dalam rumah”.

Selain itu, anda mempunyai cache peringkat pelayan, CDN bersepadu, SSL percuma, pemulihan sandaran satu klik, persekitaran pementasan, dan banyak lagi.

Semua perkara di atas juga adalah alasan untuk kos tambahan… Kami akan mengesyorkan Kinsta untuk laman web yang lebih besar dan lebih banyak sumber yang memenuhi keperluan khalayak global, maka kos tambahan itu benar-benar dibenarkan. Sekiranya anda ingin menjadi tuan rumah laman web perniagaan kecil dan sederhana anda, atau blog, atau apa sahaja yang bukan kedai e-dagang besar-besaran, laman web atau forum trafik super tinggi, SiteGround akan memberi anda nilai terbaik.

Rancangan mereka bermula pada $ 30 / bln.

Ciri hosting WordPress: Had berdasarkan pekerja php, jaminan wang dikembalikan 30 hari, SSL Percuma, CDN Percuma, keselamatan epik, analisis prestasi, pemantauan waktu operasi, pengesanan DDOS, dll..

Kelebihan

 • Platform Awan Google
 • Keselamatan yang sangat tinggi
 • Sangat berpengalaman
 • Penghijrahan laman web percuma
 • Super berskala

Keburukan

 • Sedikit lebih mahal

3. SiteGround – Hosting WordPress Hebat

tapak tapak2

Laman web: www.siteground.com
Harga:
£ 2.95
Ruang Cakera: 10 GB
Sokongan: Telefon, Sembang Langsung, Tiket

SiteGround adalah hos WordPress yang lain. Rancangan khusus WordPress mereka dioptimumkan dengan baik dan dilengkapi dengan ciri khusus WP. Mereka mempunyai pusat data pantas di seluruh dunia, termasuk di London, dan yang paling penting, sokongannya adalah yang terbaik.

Mengenai katering dan menyesuaikan diri dengan WordPress, mereka telah melakukan pekerjaan yang luar biasa dengan sistem caching kustom (disebut SuperCacher), plugin khusus yang membuat penambahan SSL dan penyimpanan tugas satu klik, kemas kini automatik, dan banyak lagi.

Di samping itu, mereka bahkan menawarkan jaminan wang dikembalikan 30 hari … yang menjadikan mereka mutlak tanpa fikiran!

Mereka mempunyai 3 rancangan hosting WordPress, rancangan mereka yang paling berpatutan hanya bermula £ 2.95 / bln (potongan 69% dari harga biasa)!

Ciri Hosting WordPress: SSL percuma, CDN percuma, sokongan khusus WP, yang disyorkan oleh WordPress, plugin khusus untuk pilihan cache dan ssl, kemas kini automatik, migrasi WP automatik, dan banyak lagi.

Kelebihan

 • SSL + CDN percuma
 • Pelayan di London
 • Sokongan WordPress Pakar
 • Mesra pengguna

Keburukan

 • Kos pembaharuan agak tinggi

4. A2 Hosting – Hosting WordPress Terbaik untuk Penjual Semula

Logo hosting A2

Laman web: www.a2hosting.com
Harga:
$ 3.92
Ruang Cakera: Tanpa had
Sokongan: Telefon, Sembang Langsung, Tiket

A2 Hosting mempunyai hosting bersama yang menyokong WordPress dan menguruskan rancangan hosting WP untuk ketenangan fikiran itu. Pelayan mereka dioptimumkan dengan baik untuk pelbagai CMS, termasuk WP, jadi anda tidak memerlukan rancangan yang dikendalikan melainkan anda ingin mempunyai ciri khas WordPress tambahan (yang dapat anda temukan di bawah). Mereka juga mempunyai banyak pusat data di seluruh dunia (Amsterdam untuk UK), dan mendapat sokongan hebat.

Semua rancangan hosting bersama mereka dilengkapi dengan ruang cakera tanpa had, SSL percuma, jaminan wang dikembalikan bila-bila masa (yang cukup kemas), dan migrasi percuma.

Mereka menawarkan 3 pakej hosting, rancangan termurah mereka hanya bermula $ 3.92 / bln (pada asalnya $ 7.99 / bln). Hosting WordPress Terurus bermula pada $ 12.97.

Ciri hosting WordPress: SSL percuma, CDN, SSH, pementasan laman web, sandaran WP yang mudah, cache LiteSpeed.

Kelebihan

 • Persembahan hebat
 • Bagus untuk penjual semula
 • Sangat berpatutan

Keburukan

 • Tidak ada cadangan WordPress rasmi (inilah sebabnya SiteGround lebih tinggi dalam senarai kami)

5. WP Engine – Host WordPress Terurus Naib Johan

logo enjin wp

Laman web: wpengine.com
Harga:
 $ 35
Ruang cakera: Tanpa had
Sokongan: Telefon, Sembang Langsung, Tiket

WP Engine adalah hos WP yang dikendalikan melalui dan sebenarnya, itu satu-satunya perkara yang mereka lakukan, dan mereka melakukannya dengan baik! Sama seperti beberapa host lain yang kami kaji, mereka juga membina plugin caching khas yang disebut EverCache, DAN mempunyai CDN untuk meminimumkan masa muat. Mereka adalah salah satu hos WordPress terpantas di sekitar.

Harga mereka berdasarkan jumlah pengunjung bulanan, dan bukannya ruang cakera. Pelan permulaan membuat anda mencapai had 25k, dan kemudian naik dari sana.

Sokongan 24/7 mereka jelas mengkhususkan diri dalam WordPress, yang membolehkan mereka menyelesaikan masalah tanpa sebarang masalah. Mereka juga mempunyai proses kemas kini yang sangat mengagumkan di mana mereka menguji sebarang kemas kini WP utama sebelum meneruskannya secara langsung. Mereka juga menawarkan pengembangan, pementasan, dan lingkungan produksi dan freeSSL.

Pelan termurah mereka bermula dari $ 35 / bulan.

Ciri hosting WordPress: Perlindungan DDOS, pengesanan ancaman, persekitaran dev / pementasan / pengeluaran, CDN global, caching khusus.

Kelebihan

 • Sokongan hebat
 • Sangat dipercayai dan berpengalaman
 • Pemimpin pasaran untuk hosting WP

Keburukan

 • Sedikit lebih mahal

6. GreenGeeks – Hosting Hijau Terbaik

Logo GreenGeeks

Laman web: www.greengeeks.com
Harga:
$ 2.95
Ruang Cakera: Tanpa had
Sokongan: Telefon, Sembang Langsung, Tiket

GreenGeeks adalah salah satu syarikat yang baru tahu akan menjadikannya besar. Walaupun kait utama mereka adalah bagaimana mereka mesra alam (yang sebenarnya mereka ada, meletakkan penggunaan tenaga mereka kembali 3 kali ke dalam grid). Prestasi hosting WordPress mereka cukup hebat.

Mereka menawarkan ruang cakera tanpa had pada setiap rancangan, mempunyai banyak pusat data di Kanada dan AS, SSL percuma, migrasi percuma, dan banyak lagi. Mereka juga mempunyai sokongan 24/7 dan jaminan wang dikembalikan selama 30 hari sekiranya anda tidak berpuas hati dengan perkhidmatan mereka.

Pelan termurah mereka bermula dari USD $ 2.95 / bulan.

Ciri hosting WordPress: WordPress Enhanced Security, migrasi WP, integrasi CDN, kemas kini WP automatik.

Kelebihan

 • Berpatutan
 • Hijau super
 • Keselamatan yang baik

Keburukan

 • Persaingan mempunyai ciri WP yang lebih mantap (tetapi harganya juga lebih tinggi)

7. eUKhost

logo eUKhost

Laman web: www.eukhost.com
Harga:
£ 3.99
Ruang Cakera: 5 GB
Sokongan: Telefon, Sembang Langsung, Tiket

eUKhost adalah satu lagi host WordPress tempatan yang hebat dengan 4 pusat data di UK. Semua rancangan mereka dilengkapi dengan domain percuma, sokongan 24/7, sandaran automatik, dan harga terkunci sekiranya mereka menaikkan biaya di masa depan.

Mereka juga menawarkan hosting yang dioptimumkan WordPress, bermula dari ruang cakera 5 GB dan hingga 5 laman web pada rancangan asas. Rencana WP dilengkapi dengan imbasan malware automatik yang memindai fail anda untuk perisian hasad, suntikan skrip, serangan skrip lintas tapak (XSS), dan banyak lagi. Mereka juga mempunyai perlindungan DDOS, sokongan pakar, firewall yang hebat, dan apa yang mereka sebut sebagai WordPress Toolkit. Kit alat ini merangkumi pementasan, klon & segerak, pengerasan 1 klik, penghijrahan mudah WP, log masuk WP 1 klik, dan banyak lagi.

Rancangan mereka bermula pada £ 3,99.

Ciri hosting WordPress: Toolkit WordPress, sokongan khusus, jumlah cache W3, pengurusan versi WordPress, pengurusan pemalam, perlindungan DDOS, firewall WP.

Kelebihan

 • Berpatutan
 • Tuan rumah UK tempatan
 • Keselamatan yang baik

Keburukan

 • 5 GB tidak banyak ruang cakera

8. Internet Jantung

Logo Internet Jantung

Laman web: www.heartinternet.uk
Harga:
£ 9,49
Ruang Cakera: Tanpa had
Sokongan: Telefon, Sembang Langsung, Tiket

Heart Internet terkenal untuk memberi kembali kepada masyarakat, kerana mereka menaja pelbagai acara dan persidangan. Sebagai hosting WordPress, mereka juga cukup mantap. Dengan sokongan khusus WP dalaman, lebar jalur dan ruang cakera yang tidak terhad, penghijrahan percuma dan penyediaan yang sangat pantas, mereka adalah pilihan yang baik.

Oleh itu, harganya sedikit lebih tinggi daripada persaingan, dan ingat mereka tidak mempunyai pusat data di luar UK… jadi anda memerlukan CDN untuk menjangkau khalayak AS misalnya.

Rancangan mereka bermula pada £ 9,49 / bln

Ciri hosting WordPress: Sokongan khusus, penghijrahan WP, ruang cakera tanpa had.

Kelebihan

 • Perkhidmatan hosting tempatan
 • Ruang cakera tidak terhad

Keburukan

 • Mahal

9. HostGator

Logo Hostgator

Laman web: www.hostgator.com
Harga:
 $ 5.95
Ruang Cakera: Tanpa had
Sokongan: Telefon, Sembang Langsung, Tiket

Walaupun HostGator adalah seorang veteran dalam industri hosting, rancangan WordPress mereka sebenarnya cukup baru dan menunjukkan prestasi yang lebih baik berbanding dengan rancangan hosting web mereka yang sangat murah. Hosting WP mereka menggunakan seni bina awan yang memungkinkan kemampuan penskalaan 1 klik. Mereka juga menawarkan sandaran automatik dan pemulihan satu klik, migrasi percuma, dan keselamatan lanjutan sekali lagi serangan khusus WP.

Mereka tidak mempunyai pelayan di UK, jadi sekali lagi anda memerlukan CDN untuk mendapatkan masa muat yang baik di negara lain.

Pelan hosting WordPress mereka bermula pada $ 5.95 / bln.

Ciri hosting WordPress: SSL percuma, hosting awan, sokongan pakar, privasi domain, penyingkiran perisian hasad automatik.

Kelebihan

 • Sokongan pakar WP
 • Berskala
 • Berpatutan

Keburukan

 • Tiada CDN percuma

10. InMotion Hosting

Logo InMotion Hosting

Laman web: www.inmotionhosting.com
Harga:
$ 7.26
Ruang cakera: 40 GB
Sokongan: Telefon, Sembang Langsung, Tiket

InMotion Hosting terkenal dengan penyelesaian perniagaan dan perkhidmatan hosting web berkualiti tinggi mereka. Tetapi yang tidak diketahui oleh kebanyakan orang ialah mereka juga menawarkan penyelesaian WordPress. Mereka sedikit lebih mahal, tetapi menawarkan prestasi yang hebat!

Mari kita mulakan dengan keselamatan, kerana ini adalah topik yang sangat penting. InMotion menawarkan perlindungan DDOS, perlindungan peretasan, dan firewall khusus, yang cukup untuk serangan paling agresif. Bagi ciri lain, semua rancangan dilengkapi dengan jaminan pengembalian wang 90 hari, persekitaran pementasan, pembangun halaman drag-n-drop, dan banyak lagi.

Mereka juga mempunyai pasukan sokongan yang hebat sekiranya anda mengacaukan laman web anda dan memerlukan bantuan. Mereka tidak mempunyai pelayan di UK, yang agak mengecewakan.

Rancangan mereka bermula pada $ 7.26 / bln.

Ciri hosting WordPress: Kemas kini terurus, keselamatan lanjutan, persekitaran pementasan, pra-pemasangan WordPress, domain percuma, seret dan lepaskan pembina halaman.

Kelebihan

 • Nama domain percuma
 • Boleh dipercayai
 • Jaminan wang dikembalikan 90 hari
 • Keselamatan yang baik

Keburukan

 • Pelayan AS boleh melambatkan prestasi

11. Bluehost

Logo Bluehost

Laman web: www.bluehost.com
Harga:
$ 19.99
Ruang cakera: 30 GB
Sokongan: Telefon, Sembang Langsung, Tiket

Bluehost kebanyakannya terkenal dengan pakej hosting bersama $ 3,95 yang murah, tetapi mereka juga menawarkan hosting WordPress di pelayan VPS mereka. Harganya sedikit lebih tinggi, tetapi peningkatan prestasi dapat dilihat. Pelan WP mereka termasuk SSL percuma, SiteLock Security, Advanced CDN, dan SiteLock WAF.

Pelan asas mereka bagus sehingga 100 juta kunjungan / bulan, yang sangat tinggi (jika anda tahu bagaimana membina laman web seperti itu, hubungi kami).

Bagi UK, ini mungkin bukan pilihan yang bagus kerana mereka tidak mempunyai pelayan di negara ini. Juga, reputasi mereka sedikit meningkat sejak beberapa tahun kebelakangan ini kerana mereka dibeli oleh EIG dan sokongan / kualiti umum menurun … mereka pulih sekarang, tetapi akan memerlukan sedikit masa sebelum mereka dapat kembali ke kejayaan mereka yang lalu.

Rancangan hosting mereka bermula pada $ 19.99 / bln.

Ciri hosting WordPress: CDN, firewall WAF oleh SiteLock, keselamatan lanjutan, had lawatan / bulan yang tinggi.

Kelebihan

 • Keselamatan yang layak
 • CDN disertakan

Keburukan

 • Reputasi berbatu

12. Dreamhost

Logo DreamHost

Laman web: www.dreamhost.com
Harga:
$ 7.95
Ruang cakera: Tanpa had
Sokongan: Telefon, Sembang Langsung, Tiket

DreamHost terkenal dengan penyelesaian hosting berkualiti tinggi mereka. Dan rancangan hosting WordPress mereka tidak berbeza, mereka juga disyorkan oleh WordPress (seperti SiteGround), yang dengan sendirinya sangat mengagumkan.

Pelan asas mereka dilengkapi dengan jaminan wang dikembalikan 97 hari, SSL percuma, privasi whois percuma, dan sokongan pakar WordPress 24/7. Mereka sebenarnya mempunyai dua jenis rancangan hosting WordPress, satu di hosting bersama, yang lain ada di pelayan awan (disebut DreamPress), yang memberikan peningkatan prestasi yang cukup besar. Mereka pastinya merupakan langkah awal dari rancangan asas, dan menawarkan pelbagai ciri WP tambahan seperti cache peringkat pelayan dan peningkatan segera.

Tidak ada pelayan di UK walaupun…

Rancangan mereka bermula pada $ 7.95 / bln.

Ciri hosting WordPress: Kemas kini automatik, WAF, WP yang telah dikonfigurasikan, SSL percuma, privasi domain.

Kelebihan

 • SSL percuma
 • Jaminan wang dikembalikan selama 97 hari

Keburukan

 • Tiada pelayan UK

Hosting WordPress UK: Cara Memilih Yang Terbaik?

Individu dan perniagaan sama-sama menemui kemudahan dan keindahan menggunakan WordPress untuk laman web dan blog mereka. Keserbagunaan dan kualitinya menjadikannya ideal, sama ada untuk individu yang hanya mahu menyimpan blog mereka sendiri dan meningkatkan jenama peribadi mereka atau bahkan untuk perniagaan bersaiz sederhana yang menjalankan e-dagang.

Sekiranya anda seorang individu atau perniagaan yang ingin membuat laman web anda sendiri, anda mungkin terbeban dengan semua pilihan di luar sana dan mungkin tidak memahami perbezaan antara alat reka bentuk web (atau CMS) dan host laman web. Adalah sangat penting untuk tidak hanya memahami perbezaannya tetapi mengetahui apa yang harus dicari dalam host yang baik, kerana hosting web yang buruk dapat membatalkan laman web yang paling pantas.

Di sini, kami akan mengkaji semula WordPress itu sendiri, dan hosting WordPress, akhirnya dengan tujuan untuk membantu anda mencari web hosting terbaik untuk WP. Kami juga telah melakukan perbandingan WP ini untuk negara lain, seperti WordPress hosting Australia dan WordPress hosting Kanada.

bekerja dengan WordPress

Apa itu WordPress?

Logo WordPressPertama sekali, jika anda benar-benar baru dalam sistem pengurusan kandungan, akan bermanfaat untuk menerangkan apa itu WordPress.

WordPress adalah perisian Sistem Pengurusan Kandungan (CMS) sumber terbuka (percuma) yang boleh anda gunakan untuk membuat laman web. Secara ringkas – ini adalah alat yang membantu anda membuat laman web atau blog anda sendiri.

Sama ada teknologi geek atau tidak, ini adalah salah satu CMS terbaik yang boleh anda pilih untuk digunakan untuk membuat laman web anda. Ia dikenal sebagai yang paling mudah digunakan, menjadikannya sempurna untuk pemula, tetapi juga memiliki kekuatan dan fleksibilitas untuk melayani seseorang yang lebih mahir teknologi dan / atau yang mempunyai perniagaan yang lebih rumit untuk dijalankan melalui laman web.

Sekiranya anda ingin memulakan laman web atau blog, anda tidak boleh salah dengan memilih untuk menggunakan WordPress. Dilaporkan CMS paling banyak digunakan di luar sana dengan lebih dari 60,000 juta laman web. Ini juga merupakan pilihan lebih dari 25% daripada sepuluh juta laman web teratas di web pada masa ini.

Tetapi, seperti yang dinyatakan di atas, hanya memilih CMS anda dan membuat laman web yang menarik dan cekap tidak mencukupi. Anda juga perlu memilih bagaimana anda mahu menjadi tuan rumah laman web anda. Keputusan ini perlu dididik, kerana pilihan hosting yang buruk benar-benar dapat menjadikan laman web cantik anda berjalan dengan buruk dan menimbulkan masalah.

Jadi, pada nota itu …

Apa itu WordPress Hosting?

Pertama, apa yang tidak kita maksudkan dengan WordPress Hosting: WordPress.com menawarkan pengguna hosting percuma ke laman web WordPress yang sangat sederhana. Ini tidak digalakkan, kerana tidak menyediakan ciri atau kepakaran yang anda perlukan untuk memiliki laman web profesional yang memberikan perkhidmatan terbaik dan kehadiran web yang kuat. Oleh itu, melainkan jika anda hanya blog untuk menendang dan tertawa, jangan gunakan wordpress.com untuk hosting.

Apa yang kami maksudkan dengan hosting WordPress agak mudah: ini bermaksud mencari perkhidmatan hosting anda sendiri dan meminta mereka menjadi tuan rumah laman WordPress anda untuk anda. Sungguh, semua perkhidmatan hosting mampu mengehoskan laman web WordPress, jadi anda tidak semestinya menjumpai perkhidmatan hosting yang mengatakan bahawa mereka hanya menghoskan WordPress, atau perkhidmatan yang mengatakan bahawa mereka tidak mempunyai kemampuan untuk WordPress.

Walau bagaimanapun, walaupun semua perkhidmatan boleh menjadi tuan rumah laman WordPress, ada yang pasti lebih baik daripada yang lain. Semasa mencari perkhidmatan hosting, sudah tentu anda memerlukan masa dan usaha anda untuk mencari salah satunya, kerana mereka akan mempunyai bantuan khusus WordPress yang benar-benar dapat membuat perbezaan. Mereka boleh menawarkan apa-apa dari pemasangan yang sangat mudah hingga sokongan teknikal, alat, dan lain-lain khusus WordPress. Tetapi lebih banyak lagi kemudian.

Catatan terakhir mengenai apa itu hosting WordPress: sementara anda boleh mendapatkan hosting untuk WordPress di pelayan yang dikongsi, dikhaskan, dan / atau VPS (juga jangan lupa tentang hosting WordPress yang lebih mahal yang diuruskan), untuk tujuan kami sekarang, kami akan berpegang teguh pada membincangkan selok-belok perkhidmatan hosting bersama yang baik untuk WordPress.

Hosting bersama adalah yang paling umum bagi orang yang menggunakan WordPress, dan sesuatu yang rumit dan mahal seperti pelayan khusus atau bahkan pelayan VPS paling relevan dengan mereka yang mempunyai syarikat besar. Hosting bersama bermaksud anda berkongsi pelayan dengan laman web lain, yang akan mengurangkan kosnya.

Perkhidmatan hosting yang baik akan mengetahui cara membatasi jumlah laman web pada satu pelayan sehingga anda tidak boleh mengalami akibat negatif untuk menggunakan pelayan bersama.

Mengapa Anda Memerlukan Hosting WordPress?

Jadi mengapa, jika benar-benar semua perkhidmatan hosting mampu mengehoskan WordPress, adakah penting untuk mencari perkhidmatan yang mengkhususkan diri dalam WordPress atau lebih “mesra” WordPress? Beberapa sebab mengapa telah dinyatakan di atas, tetapi kami akan menghuraikannya sedikit lagi.

Tanpa melangkau terlalu banyak dan membincangkan ciri utama yang perlu dicari, secara umum, hosting WordPress bermaksud hos yang akan menjadikan pemasangan WordPress sangat mudah atau yang akan melakukannya untuk anda apabila anda membeli perkhidmatan mereka. Mereka juga menjadikan pemindahan laman WordPress anda dari satu host ke yang lain lebih mudah dengan peralihan yang lebih menyenangkan dan lancar.

Selanjutnya, panel kawalan yang anda perolehi kemungkinan besar akan merangkumi alat dan kaedah untuk meningkatkan kelajuan dan fungsi laman WordPress anda sekiranya tuan rumah itu disebut sebagai host WordPress. Akhirnya, anda juga cenderung mempunyai sokongan teknikal yang pakar dalam mengendalikan platform WordPress secara khusus, yang kami jamin anda akan berterima kasih pada kali pertama anda perlu memanggilnya (dan itu akan berlaku).

Jadi, mengapa mencari perkhidmatan hosting WordPress? Untuk menjadikan pengalaman menjadi lebih mudah, menyenangkan dan kurang membingungkan. Ini tentu saja akan bermaksud bahawa laman web anda lebih pantas dan berjalan lebih baik daripada yang lain, yang tentunya hanya memberi pertanda baik untuk perniagaan anda.

Kelebihan & Kekurangan dari Hosting WordPress Berkongsi

Semasa mempertimbangkan pilihan anda untuk jenis hosting yang ingin anda jalani, anda tentu saja ingin mengetahui apa kebaikan dan keburukannya. Seperti yang telah disebutkan di atas, kami telah memutuskan untuk memfokuskan pada hosting bersama untuk WordPress di sini, tetapi tentunya terdapat pelbagai jenis lain.

Jadi, apa kebaikan dan keburukan khas dari hosting WordPress bersama?

Kelebihan                                                                            

 • Sangat berpatutan / murah
 • Sangat sesuai untuk perniagaan kecil dan sederhana
 • Sesuai untuk mereka yang baru membuat dan mengurus laman web
 • Hos bersama tidak terhad kepada WordPress sahaja
 • Pemalam tanpa had
 • Pemasangan dan penyesuaian yang sangat mudah dengan cPanel

Keburukan

 • Pelayan yang dikongsi bermaksud berkongsi sumber dengan laman web lain di pelayan tersebut
 • Sekiranya laman web lain di pelayan menggunakan semua sumber, laman web anda akan menjadi perlahan
 • Anda mungkin mempunyai sokongan teknologi yang kurang khusus (namun, seperti yang ditunjukkan di atas, jika anda mencari dengan betul, ini tidak seharusnya menjadi masalah)

Semua itu mengatakan, jika anda tahu bagaimana mencari dan mengenal pasti host yang berkualiti, bahkan rancangan hosting bersama boleh bebas dari beberapa kekurangan yang disenaraikan di atas.

meneliti penyedia hosting WP

Oleh itu, bagaimana anda mengenal pasti WordPress hosting UK yang terbaik? Baiklah …

Ciri Hosting WordPress Untuk Disemak

Sekiranya anda bersikeras menunggu untuk mencari perkhidmatan hosting dengan ciri-ciri utama berikut, maka anda harus berada dalam perjalanan ke pengalaman yang sangat memuaskan dengan perkhidmatan hosting bersama untuk WordPress.

Walaupun harus diingat bahawa anda akan mendapat apa yang anda bayar, kami juga ingin mendorong anda bahawa anda masih dapat mencari hosting yang berkualiti dengan ciri-ciri ini tanpa melanggar bank. Oleh itu, berikut adalah ciri-ciri yang anda perlukan untuk mencari hos yang tepat:

Pilihan satu klik atau Pra-pasang WordPress

Perkhidmatan hosting WordPress terbaik semestinya mempunyai pemasangan WordPress satu klik melalui cPanel atau akan menawarkan pra-pemasangan WordPress ketika anda membeli perkhidmatan mereka, ada juga yang mempunyai perpustakaan tema WordPress perniagaan, tema WP harta tanah, WordPress tema untuk jurugambar, dan banyak lagi.

Terdapat terlalu banyak perkhidmatan hosting hebat di luar sana yang menawarkan pilihan ini, jadi anda semestinya tidak boleh memilih apa-apa yang kurang daripada pemasangan satu klik. Ini akan menjadikan prosesnya lebih mudah bagi anda, dan bermaksud anda sudah cukup bersedia untuk mula membuat laman web anda sebaik sahaja membeli perkhidmatan tersebut.

Sokongan pengguna

pilihan sokonganSelalunya terlalu mudah untuk diabaikan, tetapi sangat penting adalah sokongan pelanggan. Terutama jika ini adalah kali pertama anda membuat laman web, anda memerlukan sokongan. Walaupun ini bukan kali pertama anda, kerana kesilapan dan waktu henti boleh menyebabkan pelanggan (dan dengan itu pendapatan) hilang, anda tidak mahu dibiarkan memikirkan masalah anda sendiri.

Perkhidmatan hosting yang baik akan menawarkan sokongan 24/7, sering melalui banyak jalan seperti sembang dalam talian dan juga sokongan telefon. Jangan berpuas hati dengan perkara yang kurang. Anda tentu juga ingin mencari perkhidmatan hosting yang menyebutkan bahawa ia menawarkan kepakaran khusus WordPress. Lihat ulasan perkhidmatan yang anda pertimbangkan untuk memastikan pelanggan mereka dapat membuktikan kualiti sokongan pelanggan mereka.

Lokasi Pelayan

Penting untuk kepantasan dan kualiti laman web anda bahawa pelayan hos anda berada di suatu tempat berhampiran lokasi anda. Kita tidak bermaksud di bandar yang sama atau bahkan di UK, tetapi ia mesti berada di sisi dunia ini, dan semakin dekat, semakin baik laman WordPress anda berfungsi. Oleh itu, hindari perkhidmatan hosting di seberang lautan, seperti Amerika Syarikat, misalnya.

Namun, satu peringatan ini adalah anda dapat mencari perkhidmatan hosting yang mempunyai banyak pusat data di seluruh negara dan / atau dunia. Sekiranya demikian, periksa untuk memastikan anda dapat memilih pusat data yang paling dekat dengan anda.

Kepantasan

Kelajuan pelayanKelajuan (atau kekurangannya) akan memainkan peranan besar dalam kepuasan pengguna anda terhadap laman web ini dan dapat mempengaruhi seberapa baik laman web anda dan dengan demikian pendapatan yang anda hasilkan. Jadi kelajuan jelas penting. Banyak perkhidmatan hosting menawarkan perkara seperti SSD (cakera padat) dan / atau CDN (rangkaian penghantaran kandungan), yang dapat meningkatkan kelajuan pemuatan secara percuma. Perlu mencari perkhidmatan yang menawarkan ini.

Waktu Waktu Pelayan

Tidak ada alasan untuk menyelesaikan perkhidmatan hosting dengan catatan masa pelayan kurang dari 99.9%. Semua yang terbaik dapat menawarkannya sementara masih sangat menjimatkan. Cara terbaik untuk benar-benar memeriksa rekod prestasi mereka adalah melalui Google untuk mencari statistik syarikat; jangan hanya mengambil perkataan mereka.

Lebar jalur & Pemindahan Data

Banyak perkhidmatan hosting yang mengaku menawarkan lebar jalur atau storan yang tidak terhad. Walaupun ini menarik, ini mungkin bermaksud bahawa mereka terlalu banyak memuatkan pelayan mereka, jadi kualiti dan kelajuannya mungkin buruk. Sungguh, 2Gb harus mencukupi untuk kebanyakan, dan kebanyakan pelayan akan dapat menyediakan lebih banyak daripada yang anda mahukan. Sekali lagi, ini adalah perkara yang baik untuk diberi tumpuan ketika membaca ulasan pelanggan. Selain itu, jika anda merancang untuk memuat turun banyak laman web untuk pengunjung laman web anda (mp3, pdf, dll), penting bagi anda untuk mengawasi had pemindahan data juga.

Pendaftaran Domain percuma + Domain tambahan

Semua perkhidmatan hosting yang baik akan memberi anda domain secara percuma sebagai sebahagian daripada pakej anda, jadi pastinya jangan berpuas hati. Selain itu, walaupun anda tidak akan memerlukannya semasa anda memulakan perniagaan atau laman web dalam talian anda, pada masa akan datang anda mungkin memerlukan banyak domain dan laman web. Adalah baik untuk memeriksa untuk mengetahui sama ada anda dibenarkan mempunyai lebih daripada satu laman WordPress setiap akaun. Banyak yang menawarkan pelbagai dan bahkan domain yang tidak terhad.

Sandaran

Sandaran sangat penting dan akan menjimatkan banyak sakit hati (tidak ada yang mahu kehilangan usaha berjam-jam). Periksa untuk mengetahui sama ada perkhidmatan ini menawarkan sandaran automatik dan berapa kerap (harian, mingguan, bulanan, dll).

Keselamatan

Akhirnya, sama ada blog atau menjalankan kedai dalam talian, anda mahukan laman WordPress yang selamat. Untuk memastikan ini, cari perkhidmatan yang menjanjikan kemas kini perisian yang kerap dan yang bahkan mungkin menawarkan pemantauan keselamatan 24/7. Beberapa hos merangkumi tahap keselamatan yang kuat sementara yang lain membolehkan anda memilih tahap yang berbeza-beza.

ATAU

Soalan Lazim

Hosting mana yang terbaik untuk WordPress, Linux atau Windows?

Kami mengesyorkan hosting Linux untuk menjalankan WordPress, untuk sebilangan besar kes. Walaupun anda dapat menjalankan WordPress pada hosting Windows, hosting Windows lebih mahal pada umumnya.

Bolehkah saya menggunakan WordPress tanpa hosting?

Secara teknikal tidak, WordPress perlu dihoskan di suatu tempat, tetapi jika anda tidak mahu menyiapkan hosting anda sendiri, atau mendaftar dengan penyedia hosting, anda boleh pergi ke wordpress.com dan mulakan dengan akaun percuma. Dengan cara itu anda dapat menggunakan WordPress secara percuma tanpa perlu risau untuk mengehoskannya, mereka melakukan segalanya untuk anda.

Adakah WordPress mempunyai hosting percuma?

Ya, WordPress memang mempunyai hosting percuma jika anda menggunakan WordPress.com (tidak perlu keliru dengan versi wordpress.org yang mana anda perlu mencari hos anda sendiri dan memasangnya). Sekiranya anda mendaftar untuk mendapatkan akaun percuma dengan wordpress.com, anda boleh menggunakan versi wordpress terhad pada subdomain.

Apakah perbezaan antara WordPress.com dan WordPress.org?

Perbezaan utama antara WordPress.com dan WordPress.org adalah siapa yang menghoskan laman web. Sekiranya anda menggunakan wordpress.org, anda perlu memuat turun dan memasang WordPress di host wordpress pilihan anda. Sekiranya anda menggunakan wordpress.com, mereka menghosting pemasangan untuk anda, dan anda bahkan boleh melakukan semuanya secara percuma, walaupun versi WP yang anda gunakan adalah terhad ketika datang ke reka bentuk dan ciri.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Adblock
detector