CMS Paling Popular mengikut Pangsa Pasaran

Sama ada anda ingin membina laman web untuk perniagaan profesional, berskala atau kreatif, blog berpusatkan reka bentuk, terdapat CMS di luar sana untuk semua orang. Tetapi dalam industri yang terlalu ramai, dari mana anda bermula?


Inilah panduan kami untuk 10 CMS teratas yang paling popular, berdasarkan Pangsa Pasaran.

Harap maklum bahawa angka bahagian pasaran diperoleh dari W3techs dan BuiltWith.

Contents

Apa itu Sistem Pengurusan Kandungan (CMS)?

Sistem pengurusan kandungan (CMS) adalah perisian yang membolehkan anda mengurus, membuat dan menerbitkan kandungan termasuk salinan dan gambar, tanpa perlu mengetahui kod. Kami menghargai CMS, kerana sementara sebahagian daripada kita dilahirkan untuk memberi kod (Think Bill Gates dan Dennis Ritchie) kebanyakan tidak.

Kesederhanaan dan kebolehcapaian laman web tanpa kod menjadikannya lebih menarik bagi pengguna bukan teknisi. Maka tidak menghairankan bahawa daripada lebih daripada 1.7 bilion laman web dalam talian, hampir separuh menggunakan CMS.

Apakah Bahagian Pasaran?

Bahagian pasaran menunjukkan berapa banyak orang yang menggunakan setiap produk atau perkhidmatan berbanding pesaingnya. Pangsa pasar yang berbeza adalah baik kerana ini bermaksud lebih banyak persaingan untuk pengguna.

Adakah Terdapat Kategori CMS yang berbeza?

Setiap CMS mempunyai faedah, ciri dan kebiasaan tersendiri tetapi secara amnya dapat dibahagikan kepada dua jenis: perisian sumber terbuka seperti WordPress dan Drupal yang boleh disesuaikan, percuma dan pilihan SaaS berbayar yang lebih diperkemas, seperti Squarespace dan Wix.

Perisian Sumber Terbuka

Perisian Open-Source memberi pengguna kawalan penuh ke atas laman web mereka dan membolehkan anda mengubah, menyesuaikan atau memperluas kod, seperti yang anda mahukan.

Selain bebas menggunakan dan memuat turun, menurut McKinsey&Syarikat, sumber terbuka kepada syarikat kerana mempromosikan penyelesaian yang lebih kolaboratif, inovatif dan khusus.

Sumber terbuka membolehkan syarikat membuka rangkaian mereka kepada komuniti orang yang bekerjasama, termasuk pelanggan, jurutera perisian dan pembekal.

Penyelesaian sumber terbuka umumnya tidak sesuai untuk pendatang baru kerana mereka memerlukan anda membeli domain khusus, menghoskan laman web anda sendiri, mengikuti penyelenggaraan berterusan dan anda tidak akan mendapat sokongan pelanggan.

Walaupun begitu, jika anda fikir kaedah ini paling sesuai maka selalu ada panduan dan tutorial dalam talian untuk membantu anda.

Perisian-sebagai-perkhidmatan (SaaS)

Penyelesaian perisian-as-a-Service (SaaS) menyediakan templat laman web yang telah dibina sebelumnya dan elemen drag-and-drop untuk membuat halaman web.

Pengguna membayar yuran langganan bulanan untuk mengakses laman web mereka kapan saja, di mana sahaja dan menggunakan mana-mana peranti yang menggunakan internet.

Menurut McKinsey&Syarikat, lebih banyak syarikat dengan cepat menggunakan platform SaaS kerana membiarkan mereka bebas dari tanggungjawab mengambil langkah keselamatan dan menjalankan aplikasi pihak ketiga.

SaaS juga merupakan pilihan yang lebih murah dan membantu syarikat mengurangkan kos operasi dengan menyediakan pasukan sokongan luaran, meningkatkan kerjasama di seluruh dunia dan memberikan akses mudah ke data.

10 CMS Paling Popular pada tahun 2020

1. WordPress

 • Bahagian pasaran CMS: 61.8%
 • Jumlah laman web: 27,000,000+
 • Laman web langsung (Kanada): 226,000+
 • Peratusan laman web dalam 1 juta teratas: 34.7%
 • Laman web popular: The Walt Disney Company, Sony Music, The Official Star Wars Blog, Tech Crunch, BBC America

Inovasi membezakan antara pemimpin dan pengikut. Steve Jobs, pengasas bersama Apple

Kecuali anda baru menggunakan internet, anda mungkin pernah mendengar tentang WordPress.

WordPress adalah perisian sumber terbuka percuma dan sejauh ini paling popular di kalangan pengguna CMS dengan 61.8% bahagian pasaran yang besar.

WordPress dilengkapi dengan pilihan ciri standard yang bagus dan membolehkan anda mengaktifkan hampir semua ciri melalui ribuan tema, widget dan plugin tersuai.

Perniagaan apa yang harus menggunakan WordPress?

WordPress adalah pilihan terbaik untuk perusahaan dan organisasi besar.

Mengapa saya mesti menggunakan WordPress?

WordPress memberi anda kemampuan untuk membuat peranan pengguna khusus yang memastikan bahawa laman web ini mudah untuk semua orang, faktor penting bagi organisasi besar yang umumnya mempunyai banyak pasukan dan rakan kongsi yang mengakses laman web ini. Ini juga memastikan bahawa kandungan memenuhi khalayak yang luas dan beragam.

Ketika Rail Rail memerlukan peningkatan laman web, mereka mencari penyelesaian untuk WordPress. Mereka memerlukan laman web mereka untuk menarik basis pelanggan yang luas di seluruh UK, dan juga kepada pekerja dan rakan perniagaan mereka. Ini bermaksud bahawa kegunaan adalah fokus utama.

Penyelesaian WordPress

Network Rail menggariskan personaliti pelanggan mereka dan membuat templat khusus berdasarkan ini. Mereka juga mengembangkan beberapa plugin dan widget, termasuk:

 • Plugin pemuat kerjaya yang disesuaikan untuk menarik peluang pekerjaan baru
 • Plugin pemuat makanan untuk mengumpulkan dan menerbitkan artikel dari rakan kongsi Rangkaian Rangkaian
 • Widget Custom SiteOrigin untuk membolehkan editor menambahkan kandungan gaya tertentu dengan mudah pada siaran

Keputusan

Tema baru Network Rails menjadikan laman web ini lebih mudah digunakan untuk kedua-dua pelanggan dan pasukan dalaman. Ia juga menjadikannya lebih responsif di semua peranti mudah alih.

Gambaran keseluruhan

WordPress adalah CMS yang paling popular sejauh ini, dan dengan alasan yang baik. Percuma, sumber terbuka dan anda boleh membuat peranan pengguna, widget, dan pemalam khusus untuk memastikan laman web ini mudah digunakan untuk kedua-dua pekerja dan pelawat laman web.

Harap maklum bahawa kami merujuk kepada WordPress.org bukan WordPress.com, walaupun keduanya sangat bagus untuk mengehoskan laman web dengan lalu lintas tinggi.

2. Joomla!

 • Bahagian pasaran CMS: 4.7%
 • Jumlah laman web langsung: 1,600,000+
 • Laman web langsung (Kanada): 17,000+
 • Peratusan laman web dalam 1 juta teratas: 1,71%
 • Laman web yang menggunakan Joomla: Peugeot, Ikea, Lipton Tea

Joomla mempunyai 4.7% bahagian pasaran menjadikannya yang kedua paling popular di kalangan pengguna CMS. Ini adalah penyelesaian sumber terbuka percuma dengan jenama termasuk Ebay dan Peugeot

Perniagaan apa yang harus menggunakan Joomla?

Joomla sesuai untuk apa jua jenis perniagaan

Mengapa saya mesti menggunakan Joomla?

Kita dapat melihat kemungkinan Joomla ketika mereka membuat kilang keju di Frossasco yang bernama Caseificio Pezzana untuk mengemas kini laman web lama dan lelah mereka sesuai dengan penjenamaan mereka.

Mereka mahu laman web mereka memberi pengunjung pengalaman pelanggan yang lebih baik, dan mencerminkan jenama syarikat baru; Mereka mahukan laman web yang terasa seperti makanan mereka.

Joomla mengemas kini sistem CMS, meningkatkan strategi SEO, kebolehgunaan dan responsif mereka.

Sebagai tambahan, agensi tersebut membuat animasi dan grafik dan mengoptimumkan laman web untuk mendapatkan hasil terbaik. Ini termasuk:

 • Ciri berbilang bahasa (Itali, Inggeris, Jerman).
 • Reka bentuk responsif
 • Templat disesuaikan baru

Ini semua untuk memastikan jenama visual yang lebih konsisten dan kompetitif di pelbagai platform.

Keputusan

Laman web Caseificio Pezzana meningkatkan kedudukan laman web organiknya dan meningkatkan aspek keselamatan. Ia juga mencerminkan dan meningkatkan jenama Caseificio Pezzana dan dapat bersaing dengan lebih agresif berbanding pesaing.

Tahap kemahiran: Tidak Mudah

Joomla sedikit lebih mencabar daripada pemimpin CMS WordPress dan kerana sumber terbuka tidak ada sokongan pelanggan. Walau bagaimanapun, pasukan Joomla dengan ramah membuat dokumentasi Joomla terperinci untuk pengguna. Sebagai alternatif, jika anda ingin berkomunikasi dengan manusia, anda boleh mengunjungi Joomla! Forum pengguna.

Gambaran Keseluruhan Pantas

Joomla! adalah CMS responsif dan berskala yang senang dikemas kini. Ia memenuhi kebanyakan jenis perniagaan, tetapi pemula harus tetap jelas kecuali anda mencari cabaran.

3. Shopify (1+ Juta Laman Web Langsung)

 • Bahagian pasaran: 3.2%
 • Jumlah laman web langsung: 1,053,000+
 • Laman web langsung (Kanada): 25,000+
 • Peratusan laman web dalam 1 juta teratas: 2,94%
 • Laman web yang menggunakan Shopify: Budweiser, Bulletproof, Penguin Books

Sekiranya anda ingin memulakan perniagaan laman web eCommerce anda sendiri maka Shopify adalah platform berfokus eCommerce yang paling popular dengan 3.2% pai.

Syarikat kelahiran Kanada, Shopify adalah SaaS, model langganan di mana pengguna dapat membuat laman web dengan mudah, dan menambah, menghantar dan mengurus produk.

Syarikat yang mesti menggunakan Shopify?

Shopify hanya untuk kedai e-dagang sahaja.

Mengapa saya mesti menggunakan Shopify?

Shopify membantu jenama meningkatkan, menguruskan inventori dan menawarkan pasukan sokongan yang baik.

Karolyn Fox, pencipta Military Hippie, jenama pakaian wanita enam tokoh, memulakan syarikatnya memenuhi pesanannya di rumah sehingga dia tidak lagi dapat memenuhi permintaan. Untuk membantunya memenuhi permintaan, tingkatkan dan urus inventori Karolyn membuat akaun Shopify Plus

Shopify membolehkan pasukan Karolyn mengesan bagaimana produk serupa telah terjual pada masa lalu, meramalkan kemungkinan permintaan masa depan, dan menahan sejumlah besar inventori sebelum melancarkan pemasaran.

Syarikat ini juga menggunakan SKULabs, inventori pelbagai saluran dan sistem pengurusan gudang untuk mengoptimumkan gudang seluas 4.000 kaki persegi.

Karolyn juga mendapat keuntungan dari penggunaan pembeli fesyen Shopify yang menjelajahi dunia untuk item yang dapat diuji dengan cepat di Instagram dan ditawarkan untuk dijual.

Keputusan

Karolyn mempercayai hasil berikut kepada kemampuannya untuk menyesuaikan jenamanya dengan cepat serta alat dan pasukan Shopify Plus:

 • Kadar penukaran meningkat sebanyak 32% YoY
 • Kadar pelanggan kembali melonjak 99% YoY kepada 21.7%
 • Nilai pesanan purata (AOV) meningkat sebanyak 3%, melebihi $ 79
 • Pendapatan meningkat 97% pada tahun 2018 dan berada di landasan tepat untuk mencapai $ 10 juta

Tahap kemahiran: C-C-Commerce

Shopify fokus untuk menjadi laman web yang mudah digunakan tetapi jika anda mempunyai pertanyaan, mereka mempunyai pasukan sokongan 24/7.

Gambaran keseluruhan

Shopify adalah platform eCommerce yang mudah digunakan dengan banyak ciri fokus penjualan dan rangkaian sokongan yang baik untuk penggunanya.

4. Drupal

 • Bahagian pasaran CMS: 3.0%
 • Jumlah laman web Langsung: 555,000+
 • Laman web langsung (Kanada): 14,000+
 • Peratusan laman web dalam 1 juta teratas: 2,83%
 • Laman web yang menggunakan Drupal: Tesla, Entertainment Weekly, Universiti Harvard

Drupal adalah perisian sumber terbuka percuma yang lain tetapi tidak seperti WordPress dan Joomla, Drupal memberi tumpuan kepada pengaktifan laman komuniti penerbitan sosial yang kompleks yang mempunyai kandungan pangkalan data yang besar.

Perniagaan Yang Harus Menggunakan Drupal?

Drupal adalah pilihan yang baik untuk semua dan semua jenis perniagaan tetapi perlu diingat bahawa beberapa perniagaan mungkin memerlukan platform dan peluasan tambahan Drupal. Laman web e-commerce khususnya boleh menggunakan Drupal Commerce atau Ubercart.

Mengapa saya mesti menggunakan Drupal?

Drupal memainkan peranan penting dalam peralihan The Economist dari majalah cetak mingguan ke platform penerbitan harian.

Pasukan ini memerlukan alat dalam talian yang boleh mereka akses di mana sahaja dan pada bila-bila masa untuk menerbitkan lima berita setiap pagi di seluruh Amerika, Eropah dan Asia.

Drupal membenarkan pasukan editorial merancang pembuatan kandungan dan menerbitkan aliran kerja. Antara muka penulisan kandungan disesuaikan untuk menghilangkan kemungkinan kesalahan dalam pemformatan dan untuk membolehkan penulis memberi tumpuan kepada kandungan.

Papan pemuka juga dibuat untuk membolehkan editor membuat dan menerbitkan masalah setiap hari; ia menyediakan petunjuk visual mengenai status kelulusan, pemasa undur setiap wilayah dan pautan untuk mengedit.

Tahap kemahiran: Tidak Mudah

Drupal bukan untuk pemula. Membuat perubahan reka bentuk dan bahkan memperbaharui peluasan boleh menjadi sukar dengan yang satu ini.

Gambaran keseluruhan

Drupal adalah perisian sumber terbuka percuma untuk laman komuniti sosial yang kompleks.

Drupal memberikan kegunaan, penyesuaian, skalabilitas, pengarang kandungan dan ciri keselamatan tetapi mungkin memerlukan bantuan pemaju untuk menavigasi.

5. Squarespace

 • Bahagian pasaran: 2.7%
 • Jumlah laman web Langsung: 1,900,000+
 • Laman web langsung (Kanada): 66,000+
 • Peratusan laman web dalam 1 juta teratas: 1,09%
 • Laman web yang menggunakan Squarespace: Lumio, Egg Shop, Big Human

Squarespace adalah platform pembinaan laman web SaaS, semua-dalam-satu. Mereka adalah jenama yang berpusat pada reka bentuk dengan tujuan memberi peluang kepada orang ramai untuk berkongsi cerita mereka.

Jenis Perniagaan apa yang harus menggunakan Squarespace?

Mana-mana jenis perniagaan boleh menggunakan Squarespace. tetapi tumpuannya pada reka bentuk menjadikannya lebih sesuai untuk jenama kreatif, seperti jurugambar.

Mengapa saya mesti menggunakan Squarespace ?

Idris Elba adalah penyokong hebat Squarespace dan bahkan berkolaborasi dengan mereka tahun ini dalam kempen. Ketika ditanya mengapa dia memilih untuk berkolaborasi dengan Squarespace, dia mengatakan bahawa dia suka menggunakan alat untuk mengembangkan pemikiran, kreativiti dan perniagaannya.

Bagi Elba, ini semua mengenai pengalaman pengguna. Dia mahu orang mengunjungi laman webnya dan melihat dengan tepat apa yang ditawarkannya, dan mempunyai cara yang sangat mudah untuk mendapatkannya.

Dia mahu laman webnya menjadi bermaklumat dan mudah dilihat. Elba melanjutkan dengan mengatakan, “Saya memilih Squarespace kerana saya ingin orang mengunjungi 2hrset.com dan mengatakan kepada rakan mereka,” Mereka kelihatan sangat profesional. Anda harus memeriksanya. ”

Tahap Kemahiran: Anda Mendapat Ini

Squarespace adalah platform yang agak mudah untuk digunakan tetapi jika anda tidak pasti, anda boleh melihat beberapa tutorial video untuk membantu anda memulakan.

Sebagai perbandingan dengan WordPress, ia tidak menawarkan banyak fleksibiliti atau penyesuaian, jadi anda perlu mengupah pembangun jika anda ingin membuat perubahan di luar templat tema.

Gambaran keseluruhan

Squarespace adalah jenama yang berfokus pada reka bentuk yang terkenal dengan templatnya yang bersih dan moden. Mereka bertujuan untuk mewujudkan kehadiran dalam talian yang berdampak, bergaya dan mudah dikendalikan dan sangat sesuai untuk industri kreatif.

6. Wix

 • Bahagian pasaran CMS: 2.3%
 • Laman web langsung (Global): 3,800,000+
 • Laman web langsung (Kanada): 705
 • Peratusan laman web dalam 1 juta teratas: 0,75%
 • Laman web yang menggunakan Wix: Conqr, Copper Bay Candles, Tea Story

Wix adalah platform SaaS yang didorong oleh reka bentuk lain yang menawarkan langganan percuma dan premium.

Wix percaya bahawa semua orang harus dapat membuat laman web yang indah dan telah popular dalam beberapa tahun kebelakangan ini, dengan nama-nama selebriti termasuk Adam Grant dan Karlie Kloss.

Jenis Perniagaan apa yang harus menggunakan Wix?

Berdasarkan ujian dan tinjauan kami sendiri, Wix adalah permulaan yang baik untuk perniagaan kecil.

Mengapa saya mesti menggunakan Wix?

Orang ramai bergerak ke Wix untuk kemudahannya. Jan Avellana, seorang penulis dan pengguna Wix menggambarkan Wix sebagai senang dan senang digunakan kerana semuanya “mengenai reka bentuk dan tanpa kod”. Dia menjalankan jenama dengan lancar di laman web, blog dan cagarannya yang lain dengan memberi tumpuan kepada cara membuat karya yang mendapat perhatian.

Pengguna Wix menikmatinya kerana mereka dapat menumpukan perhatian pada komunikasi tanpa perlu risau tentang aspek teknikal.

Tahap Kemahiran: Ini untuk Semua Orang

Wix mesra pengguna, mudah dikendalikan dan mempunyai ciri yang secara automatik menyusun draf pertama untuk anda jika anda baru dalam dunia reka bentuk.

Gambaran keseluruhan

Wix adalah platform reka bentuk yang mesra pemula dengan lebih daripada 500 templat pereka, editor laman web seret dan lepas, paparan mudah alih yang dioptimumkan dan pelbagai ciri SEO yang mudah digunakan.

7. Blogger

 • Bahagian pasaran: 1.5%
 • Jumlah laman web langsung: 388,000+
 • Laman web langsung (Kanada): 2300+
 • Peratusan laman web dalam 1 juta teratas: 1,06%
 • Laman web yang menggunakan Blogger: Mommy’s Kitchen, Blog Kepimpinan

Blogger adalah platform blog Google. Ini adalah perisian sumber terbuka percuma, asas yang memfokuskan pada aksesibilitas dan kemudahan penggunaan untuk penulis baru atau kasual.

Blogger telah mendapat reputasi buruk. selama bertahun-tahun kerana kekurangan pertumbuhan dan penyesuaiannya. Cukup menarik, Twitter dibuat oleh Evan Williams setelah dia kecewa dengan Blogger.

Ia mempunyai faedahnya, dan kesederhanaannya menawan.

Perniagaan yang mesti menggunakan Blogger?

Blogger tidak ditujukan untuk perniagaan – ini ditujukan untuk penulis santai yang ingin berpotensi mula dibayar untuk pekerjaan mereka.

Mengapa Saya Perlu Menggunakan Blogger?

Baiklah, mari kita nyata di sini. Blogger adalah definisi asas. Tetapi saya rasa kesederhanaannya menyegarkan dan banyak penulis kembali ke akar Blogger mereka kerana strukturnya yang minimalis dan minimalis.

Anda tidak perlu mendaftar apa-apa setelah anda mempunyai akaun Google, anda hanya pergi ke Blogger dan log masuk melalui itu.

Blogger membolehkan anda menjalankan satu blog atau banyak blog pada antara muka minimalis. Ia juga mesra SEO, dan sebenarnya berjalan lancar.

Tahap Kemahiran: Mesra Mam

Blogger adalah CMS yang paling mudah digunakan dalam senarai ini. Jadi, jika itu sesuatu yang sederhana dan santai, maka anda mencubanya.

Gambaran keseluruhan

Blogger cantik dalam kesederhanaannya dan tetap boleh diakses dan percuma tetapi tidak sesuai untuk perniagaan.

8. Magento

 • Bahagian pasaran: 1.5%
 • Laman web langsung (Global): 265,000+
 • Laman web langsung (Amerika Syarikat): 84,000+
 • Peratusan laman web dalam 1 juta teratas: 1,32%
 • Laman web yang menggunakan Magento: Perkakasan Signature, Vizio, Smart Home

Magento adalah platform e-dagang sumber terbuka percuma dan fleksibel tetapi mereka juga menawarkan penyelesaian lain bergantung pada saiz perniagaan anda, termasuk SaaS.

Perniagaan apa yang harus menggunakan Magento?

Magento hanya tertumpu pada e-commerce dan dapat mengendalikan perniagaan yang lebih besar dan peringkat perusahaan.

Mengapa saya mesti menggunakan Magento?

Magento terkenal dengan reka bentuk dan kegunaannya.

Lladró, sebuah syarikat porselin global, yang mengkhususkan diri dalam patung-patung buatan tangan beralih ke Magento ketika mereka ingin mengembangkan perniagaan mereka secara global dan dapat menghantar produk mereka lebih cepat.

Lladró memerlukan platform yang difokuskan untuk memberikan pengalaman pelanggan yang luar biasa, dalam talian dan mudah alih.

Laman web baru mereka kini mempunyai banyak ciri baru termasuk galeri dan halaman produk yang disempurnakan dan aliran pembayaran yang lebih baik, yang telah meningkatkan pengalaman pelanggan.

Pasukan pemasaran Lladró sekarang menghabiskan lebih sedikit masa untuk mengurus laman web dan pekerjaan rutin mereka kini automatik dan menghabiskan lebih sedikit masa mereka.

lladro

Tahap kemahiran: Bukan pengekod Tidak Perlu Digunakan

Bukan sains roket tetapi tidak ada pilihan pemasangan satu klik untuk Magento sehingga sukar untuk disiapkan dalam talian.

Gambaran keseluruhan

Magento menjual diri mereka dengan sangat baik dan menarik bagi sesiapa sahaja yang ingin memulakan perniagaan e-dagang. Mereka adalah platform yang kukuh dengan ciri-ciri seperti pengurusan pesanan dan kepintaran perniagaan. Ini adalah platform sukar untuk disiapkan dalam talian tetapi apabila anda melakukannya, ada pasukan sokongan yang baik.

9. Bitrix (Bitrix24)

 • Bahagian pasaran: 1.4%
 • Jumlah laman web langsung (Global): 210,000+
 • Laman web langsung (Kanada): 77
 • Peratusan laman web dalam 1 juta teratas: 0,95%
 • Laman web yang menggunakan Bitrix: Promt, Goodhouse.ru, New.far.ru

Baiklah, jadi kami hampir berada di bahagian bawah tetapi ini sangat menarik, jadi nantikan. Bitrix24 adalah alat kolaborasi SaaS berskala penuh yang menawarkan pakej lengkap alat kolaborasi, komunikasi dan pengurusan untuk perniagaan anda.

Bitrix24 mendakwa bahawa “hampir semua melakukan semua tetapi menjalankan syarikat anda untuk anda” dan saya harus mengakui, itu tidak jauh.

Syarikat yang harus menggunakan Bitrix24?

Bitrix24 melayani perniagaan yang lebih mapan dari peringkat kecil hingga perusahaan.

Mengapa Saya Perlu Menggunakan Bitrix24?

Bitrix24 telah membantu industri yang kekurangan teknologi – seperti pembinaan – yang mempunyai projek yang kompleks dan panjang, untuk menjadi lebih automatik dan telus.

Syarikat RNR mengadopsi Bitrix24 kerana membolehkan pasukannya memprogram semua tugas yang perlu diselesaikan. Terdapat 1,800. Pelaku dan yang bertanggungjawab ditugaskan setiap tugas kemudian menggabungkannya menjadi algoritma.

Tarikh akhir sekarang ditetapkan untuk setiap tugas dengan penapis untuk mengesan apa yang terlambat, dan prosesnya sekarang dapat dikendalikan secara langsung dalam sistem. Proses pembayaran juga telah dipermudahkan.

Tahap kemahiran: Serahkan kepada Teknisi

Bitrix24 adalah perisian kolaborasi yang sangat komprehensif dengan keluk pembelajaran yang curam.

Gambaran Keseluruhan Pantas

Bitrix24 sangat sesuai untuk membantu perniagaan yang lebih mapan menjadi lebih automatik dan telus.

10. Prestashop

 • Bahagian pasaran: 1.2%
 • Jumlah laman web langsung: 239,000+
 • Laman web langsung (Kanada): 950
 • Peratusan laman web dalam 1 juta teratas: 0,24%
 • Laman web yang menggunakan Prestashop: Cooltra, Charuca, Nos Courses Bio

Sekiranya anda berjaya sejauh ini, anda hampir sampai. CMS ke-10 yang paling popular adalah Prestashop. Sama seperti Magento, Prestashop adalah penyelesaian eCommerce sumber terbuka yang boleh dipercayai, percuma untuk perniagaan kecil hingga sederhana.

Apakah jenis perniagaan yang harus menggunakan Prestashop?

Prestashop sangat sesuai untuk perniagaan e-dagang kecil hingga sederhana

Mengapa Menggunakan Prestashop?

Ciri-ciri Prestashop agak terhad berbanding dengan Magento. Perniagaan boleh melakukan asas-asas termasuk membenarkan perniagaan membuat halaman dengan cepat dan mudah.

Mereka juga dapat membantu anda meningkatkan penjualan setiap orang dengan membenarkan anda membuat bungkusan produk. Anda juga dapat menyesuaikan pesanan anda dengan membiarkan pelanggan memuat naik gambar produk gaya pilihan mereka.

Dari perspektif konfigurasi, perniagaan dapat menawarkan kepada pelanggan beberapa kaedah pembayaran, kaedah membeli-belah dan menjalankan zon penghantaran geografi dan menggunakan pembawa penghantaran.

Prestashop Ready adalah versi yang dihoskan dan siap digunakan di mana anda boleh membuat blog, menyesuaikan dan mengautomasikan buletin, dengan kos € 24,00 p / m.

Tahap kemahiran: Anda Boleh Melakukannya tetapi Lebih Banyak Sokongannya Bagus

Prestashop lebih mesra pengguna daripada Magento tetapi sokongan terhad diberikan. Sekiranya anda memerlukan seseorang untuk mendapatkan punggung anda maka Magento adalah pilihan yang lebih baik.

Gambaran keseluruhan

Prestashop mempunyai ciri-ciri yang terhad dan kurang mendapat sokongan tetapi ia lebih murah untuk dikendalikan berbanding Magento.

Kesimpulannya

WordPress masih menjadi juara keseluruhan platform CMS. Sangat bagus untuk perniagaan di peringkat besar dan perusahaan terutamanya, kerana ia membolehkan anda membuat peranan pengguna khusus untuk pekerja dan memilih dari ribuan plugin dan widgetnya, antara lain.

Sekiranya anda seorang pemula dan menginginkan sesuatu dengan kerumitan minimum maka Wix dan Squarespace adalah kedua-dua pilihan yang baik.

Shopify milik Kanada adalah raja e-dagang CMS terkini dengan banyak ciri yang berfokus pada penjualan. Prestashop hampir kedua.

Dan yang terakhir, kegemaran peribadi saya: Bitrix24; alat kolaborasi, komunikasi dan pengurusan all-in-one, sesuai untuk perniagaan yang memerlukan lebih banyak automasi dan ketelusan dalam pekerjaan mereka.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Adblock
detector