Bagaimana Mengelakkan Diperolehi oleh Penyedia Web Hosting

Memilih penyelesaian hosting adalah sukar pada masa-masa terbaik dan membingungkan dan memburukkan keadaan yang paling teruk.


Terdapat banyak jenis perkhidmatan, skema harga yang berbeza, banyak keputusan yang perlu dibuat, banyak faktor yang terlibat. Untuk memburukkan lagi keadaan, ada beberapa masalah yang mungkin tidak anda ketahui!

Dalam artikel ini, kami akan mencuba dan memperkenalkan anda kepada beberapa perkara yang lebih halus memilih host untuk memastikan anda tidak tersasar.

Sama ada anda mencari hos untuk blog atau laman web WordPress, 8 mata ini akan membantu anda mengelakkan masalah di kemudian hari.

# 1 Gunakan Host yang Terkenal dan Terhormat

Tuan rumah teratas di hostingfacts.comTuan rumah teratas di hostingfacts.com

Ini mesti berlaku sebelum perkara lain. Laman web yang terhormat juga mempunyai perangkap dan walaupun mereka mempunyai beberapa tipu muslihat sehingga tujuan mereka bukanlah untuk benar-benar merobek anda. Mereka mungkin melakukan tipu muslihat dengan bayaran pembaharuan atau struktur perkhidmatan tetapi pada akhirnya, mereka sebenarnya ingin memberi anda layanan yang baik.

Syarikat yang tidak dikenali, terutamanya perniagaan kecil tempatan mungkin mencari wang cepat dan akan bermain pra-penjualan yang bagus dan melupakan anda setelah mereka mempunyai wang anda. Ini tidak selalu seperti itu, tetapi perlu diberi perhatian.

Nasib baik, kami telah membuat semua penyelidikan untuk anda. Teruskan saja dan periksa halaman ulasan hosting web ini. Kami telah menyusun kebanyakan penyedia hosting mengikut kelajuan, waktu operasi & sokongan pengguna.

Mengetahui sama ada tuan rumah tempatan bernilai masa anda sedikit lebih sukar. Cuba cari beberapa pelanggan dan tanyakan kepada mereka bagaimana perasaan mereka mengenai perkhidmatan tersebut. Selalu membayar untuk mencari pelanggan yang lebih kecil. Tuan rumah sentiasa memberi perhatian khusus kepada pelanggan mereka yang besar sehingga tentunya mereka akan mendapat layanan yang baik. Sekiranya semuanya gagal, uji perkhidmatan mereka selama sebulan dan lihat apa yang anda mahukan.

# 2 Perhatikan Harga dan Bayaran Pembaharuan

Peningkatan harga pembaharuan sembang langsungHarga am telah meningkat. Sungguh?

Kadang-kadang harga boleh menjadi tidak intuitif, sedikitnya. Beberapa syarikat memberi anda pengurangan harga yang nampaknya merupakan harga terakhir. Mereka berhati-hati menggunakan jenis kecil untuk menunjukkan bahawa harga ini hanya sah sehingga tarikh pembaharuan anda.

Sekiranya anda membayar terlebih dahulu selama satu bulan, anda hanya akan mendapat pengurangan selama satu bulan. Sekiranya anda membayar selama 3 tahun ia sah selama 3 tahun. Selepas tarikh pembaharuan, anda akan dikenakan harga penuh.

# 3 Tidak Ada Perkara Seperti “TANPA BATAS”

Sekurang-kurangnya mengatakan bahawa anda mempunyai had yang terhad. Pertama sekali, anda tidak boleh mempunyai lebar jalur atau storan yang tidak terhad kerana ini bermakna syarikat akan membenarkan anda – dan mampu – menyimpan seratus trilion teraflop dan menghantar semua itu ke Mars. Dan itu masih tidak terhad.

Yang dimaksudkan oleh hos di sini ialah mereka menyediakan lebar jalur dan storan sebanyak yang mampu dikendalikan oleh perkakasan anda. Istilah ini tidak dapat diukur, yang bermaksud mereka tidak akan mengukur penggunaan anda atau membataskannya secara buatan.

Ini tidak bermaksud anda boleh menghantar semua data yang anda mahukan di Internet. Sekiranya anda mempunyai pelayan khusus dengan port 10Mbps, anda boleh menghantar 10 Megabait sesaat. Nampaknya banyak, tetapi masih terhad. Ini diterjemahkan kepada kira-kira 24TB sebulan. Sekiranya perniagaan anda berkongsi video 4k berkualiti tinggi, anda mungkin akan habis tidak lama lagi. Anda juga mungkin mengalami kemacetan yang ketara jika anda mengalami lonjakan lalu lintas yang akan menggunakan lebih dari 10 Megabait sesaat.

Ini adalah kebenaran sejagat, tidak ada jalan keluarnya. Sekiranya anda mempunyai pelayan yang berdedikasi, anda perlu mengembangkannya yang akan memerlukan banyak wang. Sekiranya anda menggunakan pelan awan, anda mungkin membayar dengan GB atau TB sehingga semasa anda buat mempunyai rancangan yang tidak terhad dalam arti pekerjaan, anda akan membayarnya dengan sewajarnya.

# 4 Berhati-hatilah dengan Bayaran “Siapkan” yang Disebut

yuran persediaan hos web$ 15 untuk “persediaan”? Apa yang sebenarnya mereka aturkan?

Lebih penting lagi, berhati-hati dengan kos persediaan yang tidak sesuai. Sekiranya anda mendapatkan pelayan khusus, dapat difahami jika terdapat kos penyediaan yang berkaitan. Seseorang mungkin telah secara fizikal masuk dan menambahkan komponen perkakasan yang anda pesan jika anda menggunakan perkhidmatan terurus, mereka harus menyiapkan perisian dan melakukan pelbagai tugas lain.

Sekiranya anda menggunakan jenis perkhidmatan lain, bayaran persediaan tidak benar-benar dibenarkan, melainkan anda meminta syarikat untuk memindahkan laman web anda.

# 5 Pendaftaran Domain Bukan di Nama Anda

Ini adalah sesuatu yang banyak disalahkan oleh tuan rumah. Sangat mudah untuk merebut nama domain melalui hos anda kerana semuanya automatik. Anda menaip nama domain, membayar sejumlah wang dan booming, anda mempunyai domain.

Walau bagaimanapun, nama domain dimiliki secara sah oleh tuan rumah, bukan anda, sekurang-kurangnya dalam semua kes yang pernah kita lihat. Ini sesuai dengan pelbagai masalah. Bayangkan anda mempunyai syarikat yang berprestasi baik dengan kedai eCommerce yang hebat dan anda tidak memiliki laman web secara teknikal.

Dalam praktiknya, ini tidak menimbulkan masalah seperti yang anda fikirkan. Setahu kami, tuan rumah kebanyakan melakukannya kerana lebih mudah bagi kedua-dua pihak dan juga memudahkan mereka menutup akaun yang melanggar undang-undang dengan mencuri kandungan atau melayani kandungan haram.

Oleh itu, kami yakin pilihan paling selamat dan profesional adalah menggunakan pendaftar dan mendaftarkan domain sendiri, atas nama anda sendiri. Adalah mudah untuk menunjukkan domain kepada hos dan dengan cara ini anda memiliki semua perkara mengenai syarikat dan laman web anda!

# 6 Pastikan Anda Dapat Mengembalikan Wang Anda (Sekiranya Perlu)

Wang dikembalikan 30 hariKami tidak biasa meminta wang saya kembali tetapi memilih tuan rumah agak sukar dan kemampuan untuk menguji salah satu dari mereka selama beberapa hari dan kemudian mengatakan tidak terima kasih adalah pertolongan yang hebat. Kami telah berbincang dengan pemilik tuan rumah yang bereputasi yang meyakinkan kami bahawa mereka mempunyai jaminan wang dikembalikan sementara menurut syarat perkhidmatan mereka sendiri, mereka tidak.

Kami tidak meragukan bahawa mereka mempunyai niat baik dan bertindak dengan niat baik, tetapi bukti yang bertentangan bukanlah sesuatu yang ingin kita lihat ketika membincangkan rancangan $ 350 +.

Beberapa hos mungkin memberi anda satu bulan atau beberapa hari percuma jika anda bertanya dengan baik, bercakap dengan sokongan pelanggan, mereka akan dapat mengarahkan anda ke arah yang betul. Sekiranya kami adalah anda, kami akan memilih hos web yang mempunyai jaminan pulangan wang minimum 30 hari. Lihat senarai penyedia hosting terbaik di sini yang menawarkan pulangan wang selama 30+ hari.

# 7 Pastikan Anda Mendapatkan Apa Yang Anda Bayar

Ini adalah masalah yang pernah kita lihat ketika mencari hosting WordPress yang dikendalikan. Jenis hosting ini hanya akan membolehkan anda memasang laman WordPress tetapi keseluruhan premisnya adalah bahawa semua dari perkakasan hingga cache pelayan dioptimumkan ke WordPress.

Beberapa hos menawarkan hosting WordPress / Joomla khusus tetapi apa sebenarnya ini adalah pengemasan semula perkhidmatan bersama mereka dengan “laman web” diganti dengan “WordPress” atau “Joomla” dengan tepat.

Pemberian hadiah mati adalah harga (elakkan penyedia hosting murah). Hosting WordPress terkawal yang paling murah bermula dari $ 28 – $ 30. Ini mungkin masih merupakan persekitaran bersama, tetapi diselaraskan ke WP.

# 8 Perlindungan Host DDOS Mungkin Tidak Lengkap

Beberapa host mempunyai tahap perlindungan DDOS. Walaupun ini dengan sendirinya benar, kami tidak menyangka tuan rumah dapat melindungi anda, terutamanya jika anda mempunyai akaun level $ 29 – $ 300. Hanya ada satu cara untuk melindungi daripada serangan DDOS: a besar rangkaian, dan kami bermaksud besar!

Memerlukan sumber daya yang besar untuk menariknya dan tidak bernilai untuk melindungi laman web $ 29 / bulan. Sekiranya anda fikir DDOS adalah ancaman serius kepada anda, anda harus melabur dalam sesuatu Cloudfare yang mempunyai peluang lebih tinggi untuk melindungi anda.

Kesimpulannya

Terdapat tiga perkara yang perlu dilakukan semasa anda memilih hos: pastikan untuk pergi dengan yang bereputasi baik, gunakan akal sehat, dan buat kajian anda. Yang pertama akan memastikan laman web yang stabil. Akal sehat berguna apabila berhadapan dengan istilah seperti sumber yang tidak terhad atau istilah yang tidak masuk akal yang berfungsi untuk membutakan anda untuk memilih tuan rumah.

Penyelidikan berguna untuk mengenal pasti keperluan anda sendiri dan mengetahui perkhidmatan yang dilakukan. Pengetahuan selalu menjadi pertahanan terbaik anda daripada dicabut!

Sekiranya anda memerlukan bacaan lebih lanjut, berikut adalah infografik yang kami kumpulkan: 10 perkara yang menjadikan web hosting menjadi baik

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Adblock
detector