Arvixe – Memberikan Keselamatan Padu

Pencarian perkhidmatan hosting adalah sesuatu yang menakutkan. Sekiranya saya mahu mengeluarkan data, kebolehpercayaan, ciri, kos, dan semua perkara lain yang mesti dilihat oleh orang ketika memutuskan untuk memilih perkhidmatan yang akan digunakan – saya akan mendasarkan keputusan saya semata-mata pada nama.


Arvixe_LogoSaya semua menggunakan perkhidmatan dengan nama yang menarik. Ambil Arvixe sebagai contoh. Hebatnya nama. Adakah ia perancis? Adakah ia vietnam? Siapa boleh cakap. Mungkin laman web Arvixe tetapi tetap bersama saya di sini.

Saya menganggap Arvixe adalah perkataan perancis dan mengucapkan “ar-veex” – TAPI – lebih senang menyebut ar-vikes.

Katakan dengan saya – Arvixe.

Betapa menyeronokkan! Kedengarannya seperti kapak pertempuran mitos yang anda gunakan untuk membunuh penyerang jahat yang menyerang kampung nelayan anda yang damai.

Mari lihat apakah nama mereka yang menarik sesuai dengan gembar-gembur ketika datang ke web hosting.

TLDR;

Arvixe bukan satu-satunya pilihan yang memberikan keselamatan tahap tinggi tetapi jika anda menghargai itu dalam hosting web anda perkhidmatan ini semestinya dalam perbualan. Harga yang tinggi dan masa muat yang kurang daripada kebimbangan tetapi ciri pengekodan lanjutan mungkin menjadikannya tidak relevan untuk anda.

Pendekatan Analisis Kami

Ulasan kami mengenai penyedia hosting didasarkan pada bilangan yang sukar, disusun selama beberapa bulan ujian dengan projek web sampel kami sendiri.

Dengan Arvixe, kami menjalankan beberapa ujian dari pusat data di Kanada, A.S. dan Eropah untuk menentukan tahap prestasi rata-rata mereka. Dengan maklumat tersebut, kami dapat membandingkannya dengan penyedia awan lain dan memberikan cadangan.

Ilmu Keras

Semasa menguji prestasi penyedia hosting web, penting untuk menyebarkan secara geografi, kerana lokasi yang berbeza mempunyai kelajuan rangkaian tempatan yang berbeza-beza.

Dalam menilai Arvixe, kami telah menjalankan ujian dari beberapa bandar besar Kanada untuk memberi anda gambaran keseluruhan yang baik mengenai apa yang diharapkan dari pusat data mereka. Berikut adalah nombor kosong:

 • Montreal

  Waktu Masa – 98.9%
  Masa Beban – 2,612 Juta

 • Toronto

  Waktu Masa – 98.7%
  Masa Beban – 2,532 Juta

 • Vancouver

  Waktu Masa – 98.8%
  Masa Beban – 2,885 Juta

 • Winnipeg

  Waktu Masa – 97.9%
  Masa Beban – 2,758 Juta

Apa maksud uptime?
 • Waktu Masa – Peratusan untuk menunjukkan keseluruhan masa penyedia hosting dalam talian dan berfungsi seperti biasa.
 • Waktu operasi 98.9% Montreal – Perkhidmatan iPage berfungsi tidak normal untuk 1.1% peratus masa untuk pengguna Montreal. Matematik sama dengan sekitar Waktu berhenti 96 jam sepanjang setahun.
 • Apa maksudnya untuk ketersediaan – Sebilangan kecil mata peratusan dapat membuat perbezaan yang signifikan terhadap ketersediaan laman web anda
 • Waktu operasi yang baik – Kami mempertimbangkan masa operasi sukatan melebihi 98% menjadi kuat.
Apa maksud masa muat?
 • Masa muat – Pengukuran kelajuan sebenar.
 • Unit pengukuran – Masa yang disediakan di atas diukur dalam milisaat dan meliputi panjang permintaan dan respons penuh ke pelayan web awan.
 • Cara ini diuji – Angka yang dikumpulkan adalah pengujian rata-rata selama berbulan-bulan dengan platform iPage dengan pelbagai penyemak imbas seperti Google Chrome, Mozilla Firefox, dan Microsoft Internet Explorer.
 • Pemboleh ubah lain – Pengguna akhir laman web anda mungkin kelihatan beberapa variasi masa tindak balas kerana pelbagai faktor, termasuk kelajuan rangkaian tempatan, tingkah laku penyemak imbas, dan lalu lintas pelayan.
 • Masa muatan yang baik – Waktu muatan yang rata-rata pada 2,000 milisaat atau kurang dianggap berprestasi tinggi.

kepentingan masa muat

Penyedia hosting dengan masa tindak balas yang lebih lambat berisiko untuk digunakan, kerana pembaca dan pelanggan anda mungkin terganggu dengan kelewatan dan memilih untuk melayari laman web lain sebagai gantinya.

Menyelidiki penyelidikan kami dengan lebih mendalam akan menunjukkan kepada anda bahawa penyedia hosting ada di seluruh peta.

Hasil ujian Arvixe berada di atas rata-rata pada masa uptime dan di bawah purata dalam waktu muat. Untuk membandingkan dengan penyedia hosting lain, sila lihat halaman penyelidikan kami.

Jadi persoalannya menjadi, adakah kadar dan ciri mereka cukup baik untuk tetap menjadikannya pilihan menarik untuk mengehos blog anda?

Perkara Wang – Harga Arvixe

Baiklah – kami memutuskan bahawa anda menjual kapak pertempuran. Anda tidak perlu menamakannya Arvixe kerana anda mungkin menggunakan perkhidmatan hosting bernama Arvixe. Ia boleh membingungkan.

Hari-hari ini, layak untuk menjalankan projek web dengan anggaran kecil – kapak pertempuran tidak murah – tetapi anda masih perlu memastikan bahawa anda mendapat prestasi dan sokongan yang baik dari penyedia hosting anda.

Penting untuk menggunakan penyedia hosting yang sangat jelas dalam amalan penagihannya dan tidak mempunyai bayaran tersembunyi. Begini, berikut adalah rancangan dan harga Arvixe:

rancangan harga arvixe

Di laman web mereka, Arvixe membagi tawaran mereka menjadi dua rancangan, walaupun penyediaannya sedikit lebih membingungkan daripada itu.

Pertama sekali, mereka memaksa pelanggan memilih antara persekitaran Linux dan Windows. Itu bagus untuk orang yang mempunyai pengetahuan teknikal yang mendalam yang tahu platform yang mereka mahukan, tetapi bagi mereka yang baru dalam pembangunan laman web, mungkin membingungkan.

Sebilangan besar pelanggan Kanada akan lebih baik dengan pilihan Linux, terutamanya kerana harga untuk rancangan tersebut lebih murah. Dari sana, anda boleh memilih antara pilihan Personal Class atau Personal Class Pro.

Nota sampingan: Mereka menawarkan versi lain seperti Kelas Perniagaan, Kelas Reseller, Kelas VPS, dan Kelas Dedikasi. Setiap versi dilengkapi dengan pilihan standard dan pro. Kita akan pergi berpegang pada Kelas Peribadi kerana kebanyakan pengguna akan memilih pilihan tersebut.

Satu-satunya kepentingan antara kedua rancangan tersebut ialah Kelas Peribadi membatasi anda kepada enam pautan domain, sementara pilihan Pro Kelas Peribadi akan membolehkan anda menggunakannya domain tanpa had dalam pusat data Arvixe.

Ketahuilah bahawa bil dengan Arvixe akan bertambah dengan cepat apabila anda menambah lebih banyak ciri. Contohnya, menggunakan WordPress dengan Arvixe biasanya akan dikenakan biaya tambahan $ 7 sebulan.

Untuk mendapatkan kadar pembayaran terbaik Arvixe, anda harus melanggan a rancangan dua tahun yang tidak boleh dibatalkan.

Tidak ada harga perkenalan khas yang dapat dimanfaatkan dengan Arvixe tidak seperti perkhidmatan hosting lain yang telah kami tinjau.

ciri-ciri

Untuk menarik lebih banyak pelanggan ke platform mereka, Arvixe menawarkan pelbagai ciri tambahan yang disertakan dalam rancangan hosting mereka. Tangkapan skrin di bawah merakam beberapa sorotan.

laman utama arvixe

Di laman web mereka, Arvixe membuat banyak masalah mengenai alat pembinaan laman web mereka yang tersedia untuk semua pelanggannya, tidak kira sama ada mereka memilih rancangan Personal Class atau Personal Class Pro.

Alat ini membantu pengguna baru merancang laman web mereka menggunakan antara muka seret dan lepas. Kedengarannya seperti penyelesaian yang bagus, tetapi kami menganggapnya ketinggalan zaman dan kereta berbanding dengan Wix dan pembangun laman web teratas yang lain.

Itu bukan untuk mengatakan bahawa Arvixe bukanlah pilihan yang sesuai tetapi sejauh pembangun laman web mungkin idea yang lebih baik untuk mencari di tempat lain.

Arvixe juga menawarkan beberapa ciri yang berbeza untuk pengurusan e-mel. Rancangan langganan mereka merangkumi ruang peti surat sehingga anda dapat menghubungkan domain anda ke surat masuk dan keluar. Di samping itu, anda boleh membuat persediaan dengan alat pemasaran e-mel yang berbeza. Ini dapat membantu ketika anda mengembangkan perusahaan web anda dan ingin memulakan pengiklanan melalui e-mel.

Satu perkara utama yang perlu diperhatikan dengan Arvixe adalah cara mereka mengendalikan SSL, protokol yang menyulitkan penghantaran antara penyemak imbas web dan pelayan. Banyak penyedia hosting termasuk sijil SSL dengan pakej mereka atau yang lain akan membantu anda menyediakan yang percuma melalui Let’s Encrypt. Tetapi Arvixe tidak melakukan apa-apa dan sebenarnya akan mengenakan bayaran sebanyak $ 25.00 setahun untuk melindungi laman web anda.

Mereka juga mengenakan bayaran untuk “Priority Support” dengan harga $ 20 sebulan. Saya bukan peminat amalan ini kerana sokongan harus menjadi keutamaan dalam kebanyakan perkhidmatan hosting. Satu-satunya masa yang masuk akal untuk membayar lebih banyak sokongan adalah di peringkat perusahaan.

Ciri-ciri lain yang perlu disebut (lebih banyak dapat dilihat di halaman harga mereka) diliputi di bawah:

Melihat melalui ciri Arvixe menunjukkan bahawa web hosting ini dipasarkan kepada orang-orang yang bukan pemula. Pengekodan adalah keutamaan tinggi pada halaman ciri.

Positif

Pemula tidak akan menemui terlalu banyak positif untuk Arvixe. Dengan itu – pengguna lanjutan akan menemui beberapa perkara yang disukai mengenai perkhidmatan tersebut.

Ciri Lanjutan

Selain baucar percuma – jika anda merujuk pada carta di atas, Arvixe menawarkan banyak ciri yang bertujuan untuk pasaran yang lebih maju.

Malah cara penetapan harga menjadikannya jelas untuk melihat mereka mementingkan pengguna yang lebih maju – terutama dalam rancangan berjenjang yang lebih tinggi.

Dengan penekanan pada ciri pembangunan, dapat menggunakan kod yang berbeza jelas merupakan faktor penting ketika memutuskan untuk menggunakan Arvixe.

Keselamatan

Ini adalah aspek kegemaran saya Arvixe sejauh ini. Langkah keselamatan yang diambil secara percuma dengan Arvixe adalah di atas dan di luar penyedia hosting lain.

Tindak balas serangan DDoS yang khusus sangat mengagumkan kerana mereka adalah bentuk serangan yang paling biasa di laman web seharian.

Mereka juga menawarkan pintu masuk / keluar yang aman, pemantauan jaringan, firewall, pengesanan brute force, dan kemas kini keselamatan setiap malam.

Di atas semua itu mereka sediakan sandaran setiap hari yang merupakan nilai tambah yang tidak siuman.

Negatif

Sekiranya keselamatan adalah keutamaan nombor satu anda, maka negatif ini mungkin tidak penting bagi anda sama sekali.

Tidak Mesra Pemula

Sekiranya saya baru bermula, saya tidak akan menyentuh Arvixe. Segala-galanya mengenai persembahan Arvixe adalah terlalu rumit. Seseorang yang mempunyai banyak pengetahuan sebelumnya tidak akan keliru tetapi masih tidak mesra pengguna – mereka perlu mempermudah.

Masa muatan lebih perlahan daripada purata

Seperti yang dinyatakan sebelum ini – masa muat adalah super duper penting. Ya. Super duper.

Menggunakan perkhidmatan yang lebih perlahan daripada perkhidmatan lain atau di bawah purata tidak begitu masuk akal. Sekiranya pelanggan atau pelawat laman web menunggu terlalu lama laman web dimuat, mereka akan meninggalkan laman web anda. Berapa lama anda akan menunggu halaman web dimuat?

Pangkalan Pengetahuan dan Sokongan Pelanggan

Perkhidmatan Pelanggan - lemahMalangnya, Arvixe mengecewakan saya ketika datang ke pangkalan pengetahuan mereka. Nampaknya mereka tidak mempunyai banyak topik – topik yang mereka bahas tidak begitu relevan.

Topik yang relevan yang mereka bahas tidak dijelaskan secara menyeluruh atau selangkah demi selalunya. Mereka menawarkan peluang untuk anda menyemak artikel asas pengetahuan mereka dan ulasannya tidak cantik.

Arvixe juga mengenakan bayaran lebih banyak wang untuk sokongan keutamaan yang hanya pisang bagi saya. Sebagai orang Kanada saya mengharapkan tahap sokongan tertentu termasuk dalam harga yang saya bayar. Sokongan asas mereka agak perlahan dan tidak menaruh kepercayaan pada sokongan keutamaan mereka yang ada.

Harga

Arvixe terlepas memo berkenaan dengan harga di pasaran ini. Sebilangan besar perkhidmatan hosting menawarkan harga perkenalan yang mengagumkan yang membolehkan anda menggunakan produk tanpa risiko.

Arvixe seperti – “Nah, periksa harga penuh ini.”

Tidak ada yang salah dengan itu tetapi untuk bersaing dengan pilihan lain, perkhidmatan itu semestinya berbaloi.

Menjumlahkannya

Arvixe bukanlah pilihan yang buruk jika anda mengutamakan keselamatan dan ciri pengekodan yang lebih tinggi daripada yang lain. Saya akan mengesyorkan melihat senarai penyedia hosting terbaik kami di Kanada, kerana jika anda seorang pemula atau menghargai aspek hosting lain bersama dengan keselamatan, terdapat banyak perkhidmatan yang tersedia.

Soalan Lazim

Yang memiliki Arvixe?

Endurance International Group (dikenali sebagai EIG) memiliki Arvixe. Mereka juga memiliki syarikat hosting web lain seperti BlueHost, HostGator, dan iPage.

Bolehkah saya menggunakan hosting Linux di Windows?

Ya, ini bermaksud pelayan yang anda gunakan dijalankan di Linux. Sebilangan besar situasi memerlukan penggunaan hosting Linux.

Rujukan dan kredit gambar:

 • RazorRank.com

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Adblock
detector