10 Alternatif PayPal Terbaik (Dikemas kini untuk 2020)

PayPal telah wujud sejak tahun 1998. Sejak itu, ia tidak banyak berubah…


Sebenarnya, dengan banyak langkah, ini menjadi jauh lebih buruk – lebih mahal, lebih banyak peraturan, dan sokongan pelanggan yang sukar dijangkau. Mungkin sudah tiba masanya untuk mencari alternatif PayPal. ��

Saya tidak mengatakan anda tidak boleh menggunakan PayPal. Walau bagaimanapun, terdapat banyak masalah yang didokumentasikan dengan penggunaan PayPal dan saya tidak menyalahkan sesiapa kerana mencari alternatif.

Ketika PayPal pertama kali dilancarkan, ia revolusioner. Tidak menghairankan bahawa separuh daripada pengasas PayPal kini menjadi jutawan.

PayPal benar-benar mendapat daya tarikan apabila eBay menggunakannya untuk sebahagian besar transaksi. Selama bertahun-tahun nampaknya semua orang menggunakan PayPal untuk transaksi dalam talian yang selamat.

Maju pantas ke 2020 – terdapat begitu banyak pilihan lain sekarang. Mereka semua syarikat yang berjaya tetapi berfungsi sama seperti PayPal. Mengapa orang menggunakannya?

PayPal tidak melakukan semuanya dengan sempurna dan banyak alternatif memenuhi kawasan khusus. Syarikat-syarikat lain ini juga berpeluang mencari masalah dengan PayPal dan menyelesaikannya dalam perisian mereka sendiri.

Mari kita lihat alternatif PayPal yang ada di Kanada. ����

The Low Down

Apabila timbul masalah dengan PayPal atau jika anda mencari pilihan pembayaran lain dengan pelbagai alasan, ada banyak alternatif untuk dipilih.

Perisian pembayaran keseluruhan terbaik adalah Square.

Penyelesaian eCommerce terbaik adalah Stripe.

Pilihan pembayaran peribadi terbaik adalah Venmo.

1. Square – Perisian Pembayaran Keseluruhan Terbaik

Semasa keluar membeli-belah atau ketika membeli kopi di kedai kopi tempatan, anda mungkin telah membayar menggunakan sesuatu yang kelihatan seperti ini:

Itu sistem POS Square. Syarikat itu, yang dimulakan oleh Jack Dorsey dengan kemasyhuran Twitter pada tahun 2009, bermula dengan menawarkan lampiran dongle ke telefon orang. Ini membolehkan sesiapa sahaja menerima pembayaran kad kredit.

Hari ini, Square mempunyai banyak kedai fizikal dan dalam talian.

Semasa memulakan kedai fizikal, salah satu soalan pertama yang harus dijawab adalah bagaimana anda akan menerima pembayaran dengan kad kredit. Pada masa lalu, menetapkan segala yang perlu dilakukan adalah mimpi buruk. Sekarang, yang anda perlukan hanyalah teknologi iPad dan POS Square.

Bayaran Square setanding dengan PayPal. Setiap sapu akan dikenakan bayaran sebanyak 2.65% dari transaksi. Semua invois Square berbayar akan dikenakan bayaran 2.9% serta bayaran $ 0.30. Untuk semua penjualan kedai dalam talian, perkhidmatan ini berharga 3.4% dan $ 0.15 setiap transaksi. Semua bayaran dapat dilihat dengan mudah di dalam sistem mereka juga.

2. Stripe – Penyelesaian eCommerce Terbaik

Stripe adalah syarikat terbaik dalam senarai ini. Biasanya, saya tidak akan mengatakan perkara itu kerana sangat subjektif. Yang mesti anda lakukan ialah mendengar pengasas membicarakan kisah mereka dan melihat apa yang mereka lakukan hari ini untuk memahami bahawa mereka berusaha menjadikan dunia lebih baik untuk orang.

Syarikat ini mula membuat pembayaran eCommerce mudah dan mudah untuk semua pemilik perniagaan. Stripe digunakan dalam semua penyelesaian eCommerce yang paling popular seperti Shopify, WooCommerce, Wix, dan Squarespace.

Pada asalnya, yang harus anda lakukan ialah membuang beberapa baris kod ke laman web anda untuk meneruskannya. Anda masih boleh melakukannya sekarang tetapi di semua platform utama, anda hanya boleh memasang aplikasi atau pemalam.

Bayaran jalur berjumlah 2.9% dan $ 0.30 setiap transaksi. Sekiranya anda membina kedai e-dagang daripada Stripe adalah pilihan yang tepat.

3. Venmo – Pilihan Pembayaran Peribadi Terbaik

Venmo adalah pilihan kegemaran peribadi saya dalam senarai ini. Semasa saya kecil, saya fikir pemindahan wang akan mudah dan futuristik. Saya selalu beranggapan pada masa saya dewasa saya hanya dapat meraih pergelangan tangan seseorang dan memikirkan berapa banyak wang yang saya mahu berikan kepada mereka.

Kami belum sampai di sana. Walau bagaimanapun, kami hanya boleh membuka Venmo di telefon kami dan menghantar rakan kami $ 10 untuk pizza yang mereka pesan untuk kami.

Kita hampir menuju masa futuristik di mana ini akan memberi seseorang wang:

Sehingga itu, kita hanya akan menggunakan Venmo.

Venmo percuma untuk digunakan dengan akaun bank atau kad debit anda. Anda juga boleh membayar orang dengan kad kredit anda tetapi anda akan dikenakan bayaran 3%. Perkhidmatan pembayaran juga menawarkan kad mereka sendiri, yang disebut kad Venmo, yang menawarkan pelbagai faedah.

Mengumpulkan wang anda di akaun bank anda juga percuma dan wang anda akan sampai ke sana dalam sehari. Sekiranya anda mahukan pemindahan segera anda akan dikenakan yuran 1% minimum $ 0.25 dan maksimum $ 10.

Aplikasi ini kadangkala lambat dimuat tetapi ia hanya kerana pelayan mereka diserang dengan ribuan transaksi setiap saat.

4. Skrill – Pemindahan Wang Antarabangsa

Industri ini dipenuhi dengan nama yang hebat tetapi Skrill memenangi pertandingan nama. Kedengaran seperti sesuatu yang dipukul oleh Kapten Marvel.

Skrill berfungsi sebagai dompet digital yang membolehkan anda menghantar dan menerima wang. Menghantar wang ke peringkat antarabangsa selalu menjadi masalah tetapi di Skrill, anda boleh melakukannya sebanyak 1.9%. Skrill menjadikannya mudah dengan hanya memerlukan alamat e-mel.

Skrill juga melakukan perkara lain, seperti menawarkan prabayar. Apa yang terbaik dilakukan oleh Skrill ialah pemindahan wang antarabangsa.

5. Zelle – Pindahan Bank Mudah

Zelle hampir sama dengan Venmo. Mereka pergi ke pasar dengan cara yang berbeza. Venmo mengejar pengguna akhir dan Zelle mengejar bank. Kedua-duanya adalah strategi yang baik dan telah membuahkan hasil.

Bergantung pada bank yang anda gunakan (kebanyakan bank menawarkan ini), semua yang perlu anda lakukan ialah melompat ke aplikasi yang anda gunakan untuk perbankan mudah alih. Anda kemudian memilih seseorang untuk membayar berdasarkan nombor telefon atau alamat e-mel mereka. Kemudian anda menghantar jumlah wang yang ingin anda hantar.

Wang tersebut akan masuk terus ke dalam akaun bank mereka dari akaun bank anda. Sama seperti Venmo, tidak ada bayaran untuk menggunakan Zelle kecuali jika anda menggunakan kad kredit, di mana akan ada bayaran 3%.

6. Google Pay – Pilihan Pembayaran Mudah Alih yang Selamat

Google Pay adalah kaedah paling selamat untuk membayar dengan banyak.

Yang harus anda lakukan hanyalah menggesek skrin kunci telefon anda di terminal pembayaran yang menerimanya.

Cara Google Pay mengamankan semuanya adalah dengan menggunakan proses tokenisasi. Ia memerlukan kad kredit atau debit anda dan membuat token untuk melambangkannya. Ini menjadikan seseorang tidak dapat mencuri maklumat kad anda.

Kad anda masih dicaj dengan cara yang biasa dikenakan tetapi ia dilakukan dengan cara yang selamat.

7. WePay – Pembayaran Bersepadu untuk Platform

WePay dicipta untuk menjadi PayPal yang lebih baik. Pada dasarnya, ia ingin membiarkan orang menerima pembayaran dalam talian tanpa membuat apa-apa selain akaun WePay untuk melakukannya.

Ia berfungsi sama dengan PayPal tetapi berpusat pada pendekatannya agar tidak mudah.

WePay mempermudah bayaran transaksi. Ia sama ada mengenakan 3.5% dari jumlah harga atau minimum $ 0.50 setiap transaksi.

Perkhidmatan ini telah menjadi pilihan popular bagi banyak bukan keuntungan, terutamanya bukan keuntungan pemula. Ini juga telah menumbuhkan reputasi terbaik untuk perkhidmatan pelanggan.

8. Bayar Amazon – Gunakan Kaedah Sedia Ada

Amazon Pay adalah pilihan pembayaran yang paling mudah. Yang benar-benar dilakukan adalah menjimatkan masa yang diperlukan untuk memasukkan kad kredit. Ini hanya membolehkan anda menggunakan pilihan yang telah anda gunakan di Amazon. Oleh kerana anda mungkin sudah menggunakan Amazon, menggunakan Amazon Pay sangat masuk akal.

Di sisi lain, jika anda sudah menjadi Penjual Amazon dan anda membuka kedai eCommerce anda sendiri, dengan menerima pembayaran melalui Amazon Pay memudahkan semua transaksi dilakukan di satu tempat.

Amazon Pay juga menawarkan keselamatan tambahan kerana ia tidak berkongsi maklumat penuh anda dengan orang yang anda beli barang.

9. Pembayaran Shopify – Pilihan Shopify Terbaik

Sekiranya anda memiliki kedai Shopify, pembayaran Shopify sangat mudah untuk mengumpulkan pembayaran dari pelanggan anda. Sekiranya pelanggan anda telah berbelanja di laman web Shopify lain, mereka mungkin sudah menyimpan maklumat mereka dan bersedia untuk pergi.

Shopify membuat Shopify Payments sebagai alternatif untuk menggunakan pemproses pembayaran pihak ketiga jika anda telah membuat kedai di platform eCommerce.

Bayaran untuk Pembayaran Shopify adalah sama seperti Stripe kecuali anda menaik taraf ke akaun Shopify Lanjutan.

10. Bitcoin atau Crypto Lain – Pilihan Peribadi

Pada pertengahan Disember 2017, semua orang berpendapat bahawa Bitcoin akan mengambil alih dunia mata wang. Semua orang akan membayar tanpa memberikan maklumat kewangan sensitif atau akaun bank.

Itu tidak betul-betul berlaku tetapi orang telah membayar dengan Bitcoin untuk sementara waktu sekarang.

Prosesnya boleh membingungkan beberapa orang dan itu bukan kaedah paling stabil untuk melakukan pembayaran kerana harga Bitcoin atau cryptocurrency lain berubah setiap hari.

Anda perlu membeli beberapa cryptocurrency dari bursa seperti Coinbase.

Langkah seterusnya adalah menggunakan dompet perbelanjaan supaya anda dapat membeli sesuatu dengan BitPay.

Seterusnya, anda menghantar pembayaran yang ingin anda buat. Ia tidak memberikan maklumat peribadi dan agak cepat.

Satu-satunya yuran yang terlibat adalah kos di bursa di mana anda membeli cryptocurrency anda dan yuran pelombong. Bayaran pelombong bertindak sebagai yuran transaksi dan meliputi perbelanjaan rangkaian untuk menghantar Bitcoin anda. Bayarannya biasanya di bawah satu dolar.

Masalah dengan PayPal

Oleh kerana keseluruhan senarai ini adalah untuk menunjukkan alternatif kepada PayPal, mari kita bahas mengapa orang tidak mahu menggunakan PayPal lagi. Huh, bahkan ada laman web yang berkomitmen penuh untuk membuang PayPal.

Bertindak Seperti Bank tetapi Bukan Satu

PayPal betul-betul di mana ia mahu berada. Ia mempunyai kebebasan untuk bertindak seperti bank tetapi tidak mempunyai peraturan seperti bank yang betul.

Ia menawarkan semua perkhidmatan bank, termasuk kad kredit dan debit, namun tidak menawarkan perlindungan yang sama yang akan ditawarkan oleh bank. Mereka membuat berjuta-juta daripada semua transaksi pelanggan mereka dan menyimpan sejumlah besar wang.

Tidak diperlukan untuk menolong anda dengan cara yang sama seperti bank. Bank harus menjaga keselamatan dan mempunyai perkhidmatan pelanggan dan penyelesaian yang kukuh.

Akaun Mendadak Membeku

Isu-isu ini didokumentasikan dengan baik di seluruh internet. PayPal akan membekukan akaun entah dari mana.

Baiklah, anda mungkin berfikir sendiri, “Sesuatu mesti mencetuskan ini.”

Keliru. Ia berlaku secara rawak.

“Baiklah, saya akan membekukannya.”

Semoga berjaya!

Proses untuk membekukan akaun anda adalah proses pengesahan identiti penuh yang memerlukan selama-lamanya. Ini boleh membuat anda kecewa apabila anda perlu memproses pembayaran untuk perniagaan anda atau membayar vendor.

Perkhidmatan Pelanggan Buruk

Sekiranya anda suka membaca tentang orang yang marah, hanya Google, “Kisah perkhidmatan pelanggan PayPal”.

Mereka semua sangat teruk.

Perkhidmatan pelanggan di PayPal terkenal kerana kurang memahami teknologi dan masa menunggu adalah keluhan yang biasa. Akaun orang pertama di LinkedIn menunjukkan keadaan yang telah berulang kali berulang.

Bayaran Tinggi

Bayarannya tinggi di PayPal. Setiap transaksi dikenakan $ 0.30 dan kemudian 2.9% dari jumlah keseluruhan. Jumlah itu benar-benar dapat bertambah. Banyak bayaran alternatif jauh lebih rendah.

Penipuan

Sekiranya anda pernah cuba menjual apa-apa di Craigslist dalam beberapa tahun kebelakangan ini, anda akan dibanjiri dengan mesej daripada orang-orang yang mempunyai tatabahasa yang buruk yang cuba menipu anda daripada apa sahaja yang anda jual..

Kesemua mereka menggunakan PayPal untuk melakukan ini. Perkhidmatan ini bahkan mempunyai halaman yang dikhaskan untuk memberi amaran kepada orang-orang terhadap penipuan tersebut.

Mengemasnya

PayPal masih berfungsi untuk sebahagian besar penduduk. Mereka masih menjadi peneraju dalam urus niaga dalam talian.

Selalu ada alasan untuk mencari alternatif dalam industri dan yang ini tidak berbeza. Selama bertahun-tahun, banyak alternatif muncul untuk menawarkan penyelesaian untuk proses pembayaran. Menguji sebilangan daripadanya bukanlah idea yang buruk.

Alternatif Paypal – Soalan Lazim

Adakah terdapat alternatif PayPal?

Ya, ada banyak alternatif PayPal. Beberapa yang paling popular adalah Stripe, Venmo, dan Square.

Apa yang boleh saya gunakan dan bukannya PayPal?

Ia bergantung kepada apa yang anda gunakan untuk PayPal. Untuk pembayaran peribadi, Venmo adalah pilihan tepat. Untuk urus niaga perniagaan, Square boleh digunakan. Untuk pemprosesan pembayaran eCommerce secara ketat, Stripe adalah pilihan terbaik.

Siapa pesaing terbesar PayPal?

Pada masa ini, Square adalah pesaing terbesar PayPal.

Bolehkah saya menggunakan PayPal di Kanada?

Ya awak boleh.

Berapakah bayaran PayPal untuk menerima wang?

Bayaran untuk setiap transaksi adalah $ 0.30 USD dan 2.9% dari transaksi.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map