Kako se spopasti s prometnimi konicami trgovine e-trgovine za praznične sezone

Počitniška sezona je tik za vogalom in to je zlata priložnost za spletna podjetja, da povečajo prodajo pred začetkom leta 2020. Da bi vam dali zgodovinsko perspektivo, se je po navedbah eMarketerja skupna poraba maloprodajnih počitnic v letu 2018 povečala za 5,4% in dosegla 998,32 milijarde USD. Po podatkih Statista bo svetovna prodaja e-trgovine do leta 2021 presegla štiri bilijone dolarjev prodaje.


To je nekaj impresivnih števil in čas je, da v praznični sezoni 2019 optimizirate svojo spletno trgovino za boljši dobiček in pridobite svoj delež te pite. Spletni podjetniki se morajo osredotočiti na različne vidike, da bi lahko povečali svoje spletno poslovanje med največjo nakupovalno ekstravaganco leta. V tem članku bom izpostavil te skupne izzive, da jih boste lahko premagali, preden se uradno začne praznična sezona.

Izzivi e-trgovine v praznični sezoni

Lastnik trgovine za e-trgovino se v času praznikov sooča z izzivi, kot so hitrost, shranjevanje in izpad strežnika, ki zmanjšajo pretvorbo v času počitniških let. Te težave se pojavljajo predvsem zaradi nezanesljivega gostovanja. Potopimo se globlje.

Uspešnost trgovine

Dejstvo je, da imate na voljo 3-5 sekund, da pritegnete pozornost svojih obiskovalcev. Če vaša trgovina traja več kot 5 sekund, jo bodo uporabniki najverjetneje zaprli in jih nikoli več ne bodo obiskali. Kot lastnik trgovine imate dve možnosti za izboljšanje časa nalaganja strani na spletnem mestu. Začnite z izdelavo lažjih strani, ki jih sestavljajo optimizirane slike, izpopolnjeni CSS / JavaScript lahke teme. Drugič, izberite rešitev gostovanja, ki ponuja dodatek za omrežje za dostavo vsebine (CDN).

CDN pomaga povečati čas nalaganja strani z upodabljanjem vsebine spletnega mesta iz porazdeljenih vozlišč, namesto da zahteva glavni strežnik. Posledično se bo vaša trgovina hitreje naložila in imeli boste več možnosti za konverzije.

Prilagodljivost strežnika

Drugo veliko vprašanje lastnikov trgovin za e-trgovino je razširljivost strežnika. Večina ponudnikov gostovanja v e-trgovini ne ponuja funkcije razširljivosti strežnika in to zato, ker uporabljajo skupni gostitelj ali namenski strežnik. Kar zadeva razširljivost strežnika, skupno gostovanje ni dobra izbira, še posebej, če ima vaša trgovina 1000 tisoč SKU-jev. Kot lastnik trgovine si ne morete privoščiti nobenih težav z upravljanjem strežnika med vrhuncem počitniške kampanje. Če vam ni uspelo spremeniti velikosti vašega strežnika, bodo uporabniki izkusili sporočilo o napaki »Server not found«.

Varnost shranjevanja podatkov

Tretja številka trgovin e-trgovine se nanaša na varnost podatkov o strankah in shranjevanju. Spletne trgovine imajo občutljive podatke, vključno s profili strank, poverilnicami kreditne kartice in podatki o bančnem računu. Zagotoviti morate, da so vsi podatki v vaši spletni trgovini varni. Za to sta potrebna zaščita na ravni trgovine in gostovanja z belim seznamom IP in dvofaktorsko avtentikacijo (TFA). The Dvofaktorska overitev je dodatna zaščitna plast za vaš račun gostovanja, s čimer varuje vaš strežnik pred nepooblaščenim dostopom. Beli seznam IP omogoča ustvarjanje seznama IP-jev, kar olajša sodelovanje z omrežji ali regijami z neomejenim dostopom do SSH in SFTP.

Rešitev – Upravljavec gostovanja v oblaku Zdaj smo na isti strani! Zgoraj navedeni izzivi se pojavljajo predvsem zaradi slabega gostovanja e-trgovine.

Ko gre za upravljano gostovanje v oblaku, mnogi spletni trgovci raje platformo gostovanja Cloudways, ki ponuja hitro, zanesljivo in robustno gostovanje za spletna mesta za e-trgovino.

Ponuja uporabniku prijazno platformo za upravljanje vsakodnevnih operacij strežnika, na primer varen dostop do strežnika prek SFTP in SSH, upravljanje s službami v cron, varnostno kopiranje strežnika na zahtevo in še veliko več. Poglejmo si, katere druge funkcije ponuja Cloudways za upravljanje prometa v času počitnic.

Namenski strežnik

Izbira namenskega strežnika za sezono vaših počitniških kampanj je pametna izbira. To pomeni, da v svojo spletno aplikacijo dobite celoten strežnik. Čas CPU-ja, RAM-a ali pasovne širine ni v skupni rabi, kar pomeni, da je vaše spletno mesto vedno odzivno. Uspešnost skupnega strežnika je odvisna od prometa in sodelovanja uporabnikov, ki pristanejo v vaši trgovini. To pa ne velja pri virtualnem namenskem strežniku.

Z uporabo namenskega strežnika Cloudways vam ni treba deliti pasovne širine z drugimi aplikacijami (WordPress, PHP, Magento itd.). Namenski strežniki so hitrejši in dovolj sposobni za obvladovanje prometa. Cloudways omogoča, da podjetje No label Studios, agencija za razvoj spletnih mest z belimi znamkami, hitro upravlja s strežnikom in uživa v funkcijah, kot so kloniranje spletnega mesta, uprizoritveno okolje, upravljanje ekipe & varnostne kopije.

Prilagodljivost strežnika

Viri strežnika za povečanje obsega so operativna zahteva, ki lahko v praznični prodajni sezoni povzroči ali prekine prodajalne e-trgovine. Cloudways je poenostavil postopek povečevanja virov strežnika, tako da bo vaša trgovina lahko izkoristila več prihodkov v prazničnem obdobju prodaje. Ko morate zmanjšati obseg, preprosto klonirajte strežnik na nižjo specifikacijo in že ste končani!

Prilagodljivost strežnika

Varnostno kopiranje podatkov & Obnovi

Varnostne kopije so edini način, ki pomaga pridobiti svoje prejšnje podatke po kakršnih koli negotovih napadih. Samodejni postopek varnostne kopije Cloudways omogoča varnostno kopiranje strežnika in aplikacije z vnaprej določeno frekvenco. Če želite, lahko naredite tudi varnostne kopije na zahtevo. Obstaja možnost shranjevanja varnostnih kopij na isti strežnik, kjer lahko datoteko enostavno prenesete v zunanji pomnilnik po lastni izbiri.

Obnovitev varnostne kopije podatkov

Cloudways ThunderStack

Cloudways gostovanje skladanja je hrbtenica, ki podpira in optimizira delovanje strežnika. To je močna kombinacija NGINX, Apache, PHP-FPM (PHP 7 je privzeta različica za vse strežnike). Poleg tega se z bazami podatkov aplikacij upravlja tudi prek MySQL / MariaDB (zdaj privzeti sistem DBMS), najnovejših rešitev predpomnilnika, kot so predpomnilnik celotne strani (FPC) za prodajalne Magento 1.X in Varnishki predpomnilnik za trgovine Magento 2.X.

Cloudways Thunderstack

Plačaj sproti

Cloudways je svetloba na žepu. To pomeni, da morate plačati samo za sredstva, ki ste jih uporabili. Preprosto izberite svoj najprimernejši gostiteljski načrt in uživajte le 10 USD na mesec.

Plačaj sproti

24/7 aktivna podpora

Ko se vaša trgovina zažene, lahko obstaja možnost, da vaša trgovina naleti na težave pri upravljanju strežnika. V tem primeru ne skrbite, za vas je vedno na voljo ekipa za tehnično podporo Cloudways. Samo ustvarite vozovnico in ostale prepustite ekipi tehnične podpore Cloudways.

Podpora

CloudwaysCDN

CloudwaysCDN je geografsko porazdeljen sistem, ki pomaga skrajšati čas nalaganja strani spletnih mest. To pomeni, da ne glede na razdaljo med obiskovalcem in strežnikom hitrost nalaganja strani ostane enaka. Tehnično gledano CloudwaysCDN preslika vašo trgovino in na zahtevo obiskovalca poda najbližje vozlišče. Še pomembneje je, da prihrani veliko strežniških virov in svojim obiskovalcem omogoči odlično hitrost nalaganja strani.

CloudWaysCDN

Čas je, da trdite, zakaj so oblaki boljša rešitev

Učinkovitost trgovine Magento (nameščanje vzorčnih podatkov) sem preizkusil z dvema orodjema. Najprej s Pingdom, brezplačnim orodjem za preizkušanje uspešnosti spletnega mesta. Drugič, z izvajanjem ukazov CLI orodja za primerjanje strežnikov ab – Apache.

Pingdom

Rezultat temelji na različnih metrikah, kot so ocena uspešnosti, velikost strani in čas nalaganja, kar je z Cloudways Magento gostovanjem precej izjemno.

Pingdom

Ab Apače

Apač

Povzemanje!

Z izjemno rastjo svetovne e-trgovine zagotovite, da načrtujete dobro vnaprej za vaš dopust. Cloudways zagotavlja rast vaše trgovine z e-trgovino, tako da skrbi za vse vaše izzive spletnega gostovanja. Dajte svoji trgovini za e-trgovino hitrost, ki si jo zasluži, tako da lahko premagate vse svoje prejšnje rekorde. Hitro si oglejte vse razpoložljive načrte in si priskrbite najboljšo rešitev za gostovanje v e-trgovini. Če menite, da sem zamudil noben pomemben nasvet, mi sporočite v spodnjem razdelku za komentar.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Adblock
detector