10 najboljših storitev spletnega gostovanja (30+ več hitrosti in čas obratovanja ponudnikov)

najboljše spletno gostovanje


Zadnja posodobitev: Februar 2020.

Iskanje dobre storitve gostovanja lahko traja veliko časa in denarja.

Do danes smo se prijavili, preizkusili in primerjali več kot 30 različnih podjetij za spletno gostovanje. To pomeni tudi, da imamo podatke o uspešnosti.

Potek in čas nalaganja sta dva najpomembnejša dejavnika pri izbiri spletnega gostitelja (poleg njihovih stroškov).

Tu je podrobno opisan naš pregledni postopek:

 1. Prijavite se z načrtom spletnega gostovanja, ki ga ponuja storitev gostovanja
 2. Postavili smo prazno spletno mesto WordPress
 3. Spremljamo njihovo uspešnost, kot so čas delovanja in čas nalaganja
 4. Preverimo njihove značilnosti, omejitve, cene in podporo strankam
 5. Pregled objavljamo (posodabljamo ga enkrat letno)

Vsi naši pregledi gostovanja temeljijo na povprečni hitrosti vsakega spletnega gostitelja (čas nalaganja), uptime in stroški. Če želite podrobnejše podatke, si oglejte našo stran s podatki ali to preglednico.

10 najboljših storitev gostovanja za nova spletna mesta

Spodaj je seznam 10 najboljših ponudnikov gostovanja spletnih mest, za katere smo ugotovili, da so zanesljivi in ​​z veliko hitrostjo. Vsi so v zadnjih 24 mesecih uspešno nastopili.

1. Bluehost – Najboljše na splošno

pregled BluehostNačrti se začnejo pri 2,75 dolarja na mesec

Prosilci Bluehost
+ Najboljši podaljšek (99,99%)
+ Top 5 hitrosti (405 ms)
+ Namestitev z enim klikom za WordPress
+ Enostaven za uporabo, prijazen začetnikom
+ Brezplačni ustvarjalec domen in spletnih mest
+ 24/7 podpora (klepet in telefon)
Bluehost Cons
– Popusti samo za daljše načrte

Spletno gostovanje Bluehost obstaja že od leta 2007 in zdaj gosti več kot 3.000.000 spletnih strani. So najbolj priljubljena, poceni hosting možnost za nova spletna mesta.

So naše najbolje ocenjeno spletno gostovanje, saj je njihov zadnji 24-mesečni čas in hitrost zelo močan – 99,99% in 405 ms, oz.

Njihova 3-letna uvodna cena znaša 2,75 USD / mesečno (obnavlja 7,95 USD) in ponuja funkcije, kot so brezplačno ime domene, graditelj spletnega mesta in namestitev z enim klikom za WordPress, Joomla in Drupal prek cPanel. Za začetek (nekdo brez spletne strani) je to verjetno najboljša možnost. V osnovni načrt sta vključeni neomejena pasovna širina in 50 GB pomnilnika.

Odličen je za WordPress spletna mesta, saj ga uradno priporoča WordPress.org

Bluehost tudi brezplačne e-poštne račune, 24-urno podporo strankam v živo in SSL (varnostni sloj) na vseh načrtih. Zelo enostaven za uporabo in verjetno najboljši ponudnik spletnega gostovanja za začetno raven, ki je hkrati zanesljiv in varen. Poleg tradicionalnega skupnega gostovanja podjetje ponuja tudi namenske, VPS in upravljane načrte gostovanja WordPress za spletna mesta z večjim prometom.

Vsi njihovi načrti gostovanja prihajajo z 30-dnevno garancijo vračila denarja in se takoj aktivirajo, tako da jih lahko začnete uporabljati takoj.

Uspešnost Bluehosta (2017–2020)Testno spletno mesto v živo: hostingfacts-bluerock-bluehost.com | Povpr. uptime in hitrost: 24 mesecev+


podroben pregled Bluehosta

2. oblak HostGator – Najboljši poceni oblak

pregled oblaka hostgatorNačrti se začnejo pri 2,74 dolarja na mesec

Profesionalni ponudniki oblakov HostGator
+ Top 5 podaljškov (99,99%)
+ Top 5 hitrosti (399 ms)
+ Brezplačen prenos spletnega mesta
+ Brez omejitve pasovne širine in shranjevanja
+ Več lokacij centrov podatkov
+ Neomejeno e-poštnih računov
HostGator Cloud Cons
Višji stroški obnove

HostGator, ustanovljen leta 2002, je priljubljen ponudnik gostovanja v oblakih in v oblaku, ki trenutno gosti več kot 2 000 000 spletnih mest.

Po naših zadnjih 24-mesečnih podatkih je HostGator Cloud močno podaljšan (99,99%) in nadpovprečno hitrost (399 ms), kar je močan kandidat za Bluehost.

HostGator ponuja prilagodljive funkcije, kot so neomejen e-poštni račun, neomejena pasovna širina, neomejen prostor na disku in vgrajen predpomnilnik na vseh načrtih. Poleg tega vsi njihovi načrti za gostovanje prihajajo z 99,9-odstotno garancijo za uptime, brezplačnim SSL certifikatom, enostavno namestitvijo WordPress-a in brezplačno domeno za eno leto (ko se prijavite za 12, 24 ali 36 mesecev).

Če želite sestaviti spletno mesto po meri, lahko to storite s spletnim mestom Gator Builder. Izdelovalec spletnih strani HostGator je povleče in spusti, zasnovan tako, da je preprost, eCommerce prijazen ustvarjalec spletnih mest za začetnike.

Najcenejši načrt HostGatorja se začne od 2,74 dolarja na mesec (ko izberete 12-mesečni plačilni načrt) in podaljša 10,95 USD na mesec. HostGator, razen storitve gostovanja v oblaku, ponuja WordPress, VPS in namenske načrte gostovanja, ki služijo vsem organizacijam velikosti, od malih podjetij do podjetniških spletnih mest.

Vsi načrti imajo velikodušno 45-dnevno jamstvo za vračilo denarja.

Zmogljivost HostGator Cloud (2017–2020)Testno spletno mesto v živo: hostingfacts-owp.com | Povpr. uptime in hitrost: 24 mesecev+


podroben pregled oblaka HostGator Cloud

3. Gostovanje – Najcenejša cena

Domača stran gostiteljaNačrti se začnejo pri 0,99 USD / mesec

Profesionalci gostovanja
+ Čas 2 največjega nalaganja (350 ms)
+ Poceni cene (0,99 USD / mesečno)
+ Podatkovni centri v ZDA, Evropi & Azija
+ Brezplačno SSL potrdilo
+ 24/7 klepet s podporo
Hostinger Cons
Brez brezplačne domene
Omejena pasovna širina na poceni načrtu

Naši zadnji 24-mesečni podatki kažejo, da ima Hostinger povprečno čas delovanja 99,95%, vendar zelo hiter povprečni čas nalaganja 350 ms kar je najboljše poceni spletno gostovanje, ki ga lahko najdete.

Hostinger (ki je tudi lastnik Hosting24) ponuja izredno ugodne načrte gostovanja, ne da bi pri tem preveč ogrožal kakovost in uspešnost storitve. Čeprav so cene poceni, bodo funkcije, ki so na voljo v Hostingerjevih načrtih, všeč mnogim lastnikom spletnih strani za začetnike.

Podjetje ponuja številne gostovalne načrte z različnimi funkcijami, vsi načrti pa so na voljo z enostavno izdelavo spletnega mesta, brezplačnim SSL certifikatom, 99,9-odstotno garancijo za čas in 24/7/365 podporo.

Najcenejši načrt Hostinger-a se začne že od 0,99 USD / mesec (ko izberete 48-mesečni plačilni načrt), obnovitve pa se začnejo pri 2,15 USD / mesečno. Pasovna širina in baze podatkov so neomejene, razen če izberete načrt »Single Web Hosting«. S slednjim boste omejeni na 10 GB prostora na disku, 100 GB pasovne širine, eno bazo podatkov MySQL in en e-poštni račun. Najpomembneje je, da najcenejši načrt ne vključuje brezplačne domene in ima omejeno procesno moč in pomnilnik.

Druge storitve, ki jih ponuja Hostinger, so oblak, e-pošta, WordPress, VPS, gostovanje v sistemu Windows VPS.

Vsi načrti imajo standardno 30-dnevno garancijo vračila denarja.

Uspešnost gostovanja (2017-2020)Testno spletno mesto v živo: hostingfacts-hostinger.com | Povpr. uptime in hitrost: 24 mesecev+


podroben pregled Hostingerja

4. GreenGeeks – Najboljše zeleno gostovanje

Domača stran GreenGeeksNačrti se začnejo pri 2,95 dolarja na mesec

Prosim GreenGeeks
+ Dober čas nalaganja (445 ms)
+ Stabilna podpora (99,98%)
+ ZDA, Kanada & Nizozemski strežniki
+ Brezplačen prenos spletnega mesta
+ Neomejena pasovna širina in shranjevanje
GreenGeeks Cons
Politika vračila pod vprašaj
Visoki stroški obnove

GreenGeeks obstaja že približno 12 let in gosti več kot 500.000 spletnih strani.

Z 99,98% uptimes in hitrosti nalaganja 445 ms, GreenGeeks ponuja hitro in zanesljivo gostovanje po dostopni ceni 2,95 USD / mesec. K temu dodajte svoje bogate bonitete, kakovostno 24-urno podporo strankam in okolju prijazne prakse in enostavno je videti, kako GreenGeeks hitro izkimajo ime za sebe na divje prenasičenem trgu.

Vsi načrti imajo brezplačno domeno za 1 leto, dostop do cPanela, brezplačni Wildcard SSL, PowerCacher, neomejeno shranjevanje SSD in neomejen prenos podatkov. Kupci dobijo tudi neomejeno število imen domen, neomejeno število e-poštnih računov in nočne varnostne kopije.

Če vaše spletno mesto postane večje, lahko vedno nadgradite na njihovo bolj prilagodljivo VPS gostovanje. Prav tako bo GreenGeeks brezplačno preselil vaše spletno mesto z vašega obstoječega spletnega gostitelja. Na žalost stopnja podaljšanja 9,95 USD na mesec lahko nekatere spletne skrbnike odvrne od izbire GreenGeeksa pred drugimi ponudniki gostovanja.

Vsi načrti imajo 30-dnevno garancijo vračila denarja.

Uspešnost GreenGeeksa (2017–2020)Testno spletno mesto v živo: hostingfacts-greengeeks.com | Povpr. uptime in hitrost: 24 mesecev+


podroben pregled GreenGeeksa

5. DreamHost – Plačajte mesečno, brez večjih podaljšanj

Domača stran DreamHostNačrti se začnejo pri 2,59 USD na mesec

Prednostniki DreamHost-a
+ Dober čas nalaganja (648 ms)
+ Zagotovljeno neplačilo
+ Na voljo so mesečni načrti
+ 97-dnevno jamstvo za vračilo denarja
+ Neomejena pasovna širina in shranjevanje
Dreamhost Cons
Povprečna uptime (99,94%)
Brez cPanela

DreamHost, ustanovljen leta 1996, je eden najstarejših ponudnikov spletnih gostovanj. Podjetje gosti več kot 1,5 milijona spletnih strani, blogov in aplikacij v več kot 100 državah.

Po zadnjih 24-mesečnih podatkih ima DreamHost povprečen čas delovanja (99,94%) in zadostno hitrost (648 ms) zaradi česar je zanesljiva rešitev gostovanja.

Zaradi česar se DreamHost razlikuje od mnogih drugih storitev spletnega gostovanja je, da ponujajo možnost plačila mesečno namesto letno.

To pomeni, da se lahko prijavite za 4,95 USD in takoj začnete uporabljati svoj račun za gostovanje. Lahko pa se prijavite tudi za triletni načrt, ki se začne pri 2,59 USD / mesečno in obnovi pri 4,95 dolarja na mesec. Osnovni načrt vključuje brezplačno domeno, 1 spletno mesto, neomejeno pasovno širino in 50 GB SSD prostora za shranjevanje. Kupci lahko uporabljajo tudi gradbenik povleci in spusti DreamHost in lahko dodajo e-poštno sporočilo za mesečno naročnino 1,67 USD / mesec.

Podjetje ponuja močne varnostne funkcije (LetsEncrypt SSL), različna orodja za upravljanje domen in neomejen prenos podatkov na mesec. WordPress je že vnaprej nameščen, podjetje pa ima tudi svojega gradnika spletnih mest, ki je enostaven za uporabo in uporabnikom prijazen. Nimajo cPanela, ki je dobro znan v industriji spletnih razvijalcev, toda DreamHost ponuja lastno skrbniško ploščo, ki je podobna kot cPanel ali Plesk.

Vsi načrti vključujejo 24/7 podporo v živo za klepet v ZDA. Podjetje ima velikodušno politiko vračila v 97 dneh.

Uspešnost DreamHosta (2017–2020)Testno spletno mesto v živo: hostingfacts-dreamhost.com | Povpr. uptime in hitrost: 24 mesecev+


podroben pregled DreamHost

6. SiteGround – najboljša uporabniška podpora

pregled spletnega mestaNačrti se začnejo pri 3,95 dolarja na mesec

Prosite stran SiteGround
+ Zadosten čas nalaganja (673 ms)
+ Stabilna podpora (99,99%)
+ Znana podpora strankam
+ 24/7 podpora za klepeta “Guru”
+ 20+ računov e-pošte
SiteGround Cons
Pristojbina za nastavitev mesečnih načrtov
Omejen poceni načrt

SiteGround je ponudnik spletnega gostovanja, ustanovljen leta 2004 v Sofiji v Bolgariji. Gostijo več kot 2 milijona domen in so eno od treh podjetij za spletno gostovanje, ki jih WordPress.org uradno priporoča.

Po zadnjih zadnjih 24-mesečnih podatkih ima SiteGround fantastičen čas (99,99%) in zadostno hitrost (673 ms), zaradi česar je zelo močan top 10 spletni gostitelj.

SiteGround je znan po zgledni službi za stranke in njegova uporabniška baza hitro raste. Vsi načrti gostovanja SiteGround vključujejo graditelja spletnega mesta, e-poštni račun, SSL, Cloudflare CDN, vsakodnevno varnostno kopiranje in dostop do SSH brezplačno.

Najcenejši StartUp načrt, zasnovan za začetnike, se začne pri 3,95 dolarja na mesec (ko plačate za 12-mesečni načrt), podaljški se začnejo pri 11,95 dolarja na mesec. Lahko gostite 1 spletno mesto, primerno za približno 10.000 mesečnih obiskov. V načrtu je 10 GB GB spletnega prostora, neomejenega prometa in podpore 24/7.

SiteGround ima široko paleto storitev, vključno z upravljanim gostovanjem WordPress-a, gostovanjem WooCommerce, gostovanjem v oblaku, podjetniškim gostovanjem in namenskimi strežniki. Namesto da bi imeli lastne strežnike, strežnike izposojajo iz Googlovega oblaka.

Vsi načrti imajo standardno 30-dnevno garancijo vračila denarja.

Uspešnost SiteGround (2017–2020)Testno spletno mesto v živo: hostingfacts-siteground.com | Povpr. uptime in hitrost: 24 mesecev+


podroben pregled SiteGround

7. Gostovanje A2 – Najhitrejše skupno gostovanje

A2 gostovanje pregledNačrti se začnejo pri 2,96 dolarja na mesec

Pros A gostovanje A2
+ Najhitrejši čas nalaganja (317 ms)
+ WordPress optimizirani strežniki
+ Neomejena pasovna širina in shranjevanje
+ 24/7 podpora za klepeta “Guru”
+ 20+ računov e-pošte
A2 gostovanje kontra
Povprečna uptime (99,93%)
Višji stroški obnove

Ameriško gostovanje A2 (ustanovljeno leta 2002, ki gosti 500.000++ spletnih mest) je najhitrejše spletno gostovanje, ki smo ga doslej preizkusili. Uspeli so doseči impresivno 317 ms povprečni čas nalaganja v obdobju 24 mesecev.

Gostovanje A2 je hitro, saj so njihovi strežniki optimizirani za WordPress spletna mesta in uporabljajo LiteSpeed ​​predpomnilnik. Ker smo pregledali več kot 30+ podjetij v skupni rabi spletnih strani, nobeno od njih ni tako hitro kot A2.

Kljub temu, da je najhitrejši, A2 ni tako zanesljiv. Njihova povprečna ura je lebdela okoli ~99,93%. Ni veliko, vendar je vsako leto več kot ~ 6 ur mirovanja.

Gostovalno podjetje A2 je znano po tem, da brezhibno deluje z vsemi glavnimi sistemi za upravljanje vsebine, vključno z WordPress, Joomla, Drupal, OpenCart in Magento, zaradi česar je odlična za spletne razvijalce. Podjetje ponuja različne gostovalne načrte in vsi vključujejo brezplačen LetsEncrypt SSL certifikat, neomejeno shranjevanje SSD-jev in brezplačno selitev spletnega mesta.

Najcenejši načrt “Lite” začne 2,96 $ / mesečno (obnavlja 7,99 USD / mesečno) prihaja z 1 spletno stranjo, 25 e-poštnimi računi, domenskim imenom za 1 leto, brezplačnim Cloudflare CDN in neomejeno pasovno širino / diskovnim prostorom.

A2 gostovanje ima zanesljivo skupino za podporo strankam, imenovano »Guru Crew Support«. Stranke se lahko z njimi povežejo 24/7/365 prek klepeta v živo, telefona, e-pošte in vstopnic. Poleg rednega gostovanja v skupni rabi ponujajo tudi namensko, VPS in reseller gostovanje za spletne skrbnike.

Vsi načrti imajo 30-dnevno garancijo vračila denarja.

Uspešnost A2 gostovanja (2017–2020)Testno spletno mesto v živo: hostingfacts-a2.com | Povpr. uptime in hitrost: 24 mesecev+


podroben pregled gostovanja A2

8. WestHost

westhost pregledNačrti se začnejo pri 1,99 USD / mesec (samo FTP)

Prostovoljci WestHost
+ Dober podaljšek (99,98%)
+ Poceni cene
+ Brezplačni CD Cloudflare
+ Priložene varnostne kopije
WestHost Cons
Pod povprečnim časom nalaganja (881 ms)
SSL / brezplačna domena ni vključena
Brez cPanela ali samodejnih namestitev

WestHost je gostiteljsko podjetje, ki je v lasti thgingenuity Ltd. (britansko podjetje), ki je tudi lastnik MidPhase-a.

Naši nedavni podatki kažejo, da se je WestHost povprečno podaljšal 99,98% in čas nalaganja 881 ms. Videli smo, da njihova hitrost ni med najboljšimi 15. Vendar pa jih zaradi poceni cen (za 3-letni načrt začne 1,99 USD / mesec in obnavlja 4,99 USD / mesečno) in brezplačnega CDN-ja s varnostnimi kopijami spletnega mesta omogoča dobro gostovanje ponudnik v top 10.

Njihov produktivni čas je nadpovprečen, zaradi česar je WestHost dobra možnost za mala spletna podjetja, saj gre za eno najcenejših rešitev za spletno gostovanje na trgu – 1,99 USD / mesečno za triletni načrt.

Na žalost SSL in brezplačne domene niso vključene. Če jih želite brezplačno, boste morali izbrati njihov načrt višje stopnje “Prednostno”. Najcenejši načrt vam omogoča samo dostop do FTP, zato ne morete uporabljati hitrih namestitev za CMS, kot je WordPress, zato je težka izbira za začetnike.

Za razliko od drugih, bolj priljubljenih gostovalnih storitev, WestHost ponuja le standardnega deljenega ponudnika gostovanja. Če vaše spletno mesto raste, boste svoja spletna mesta verjetno morali prenesti stran od WestHosta.

Uspešnost WestHosta (2017–2020)Testno spletno mesto v živo: hostingfacts-wh.com | Povpr. uptime in hitrost: 24 mesecev+


podroben WestHost pregled

9. GoDaddy gostovanje

GoDaddy pregledNačrti se začnejo pri 4,33 USD na mesec

GoDaddy Pros
+ Dober čas nalaganja (554 ms)
+ Dober podaljšek (99,97%)
+ 100 GB prostora za shranjevanje spletnih strani
+ cPanel in graditelj spletnega mesta
+ Začasna garancija za 99,90%
GoDaddy Cons
SSL & e-pošta stane dodatno
Ni prenosov na mestu

GoDaddy je ena izmed vodilnih gostovalnih rešitev, ki poganja več kot 44 milijonov spletnih strani. Podjetje ima 14 objektov po vsem svetu in je priznano kot eno največjih registratorjev domen. Ponujajo tudi storitve spletnega gostovanja, ki so primerne tako za majhna kot za zelo velika spletna mesta. Podobno kot SiteGround tudi oni nimajo svojega strežniškega parka, namesto tega so v partnerstvu z Amazonom in izposojajo strežnike pri AWS.

Zadnja dva leta sledenja gostovanju GoDaddy-ja nam je pokazalo, da smo nepretrgano nadaljevali 99,97% in hitrost strani 554 ms kar nam kaže, da je GoDaddy zanesljiv ponudnik. GoDaddy je odlična rešitev za izdelavo spletnih strani po meri, saj je na voljo s preprostim gradnikom spletnega mesta povleci in spusti (GoCentral), namenjenim začetnikom. Vsebuje tudi orodja za razvijalce, kot so MySQL, cPanel, CloudLinux, Python in več različic PHP.

Njihov najcenejši načrt spletnega gostovanja se začne od 4,33 USD / mesečno (obnavlja 8,99 USD / mesečno) in ima 100 GB prostora za shranjevanje spletnih strani (veliko) in neomejeno pasovno širino. Vključena sta tudi varnostno spremljanje in zaščita DDoS.

Vendar pa ima GoDaddy veliko “prodajnih mest”, zaradi katerih boste verjetno plačali nekoliko več. Na primer, varnostne kopije spletnega mesta, SSL potrdila in e-poštni računi niso vključeni v njihov najcenejši načrt. GoDaddy ponuja tudi podporo 24/7.

Vsi letni in večletni načrti GoDaddyja imajo 30-dnevno garancijo vračila denarja.

Predstava GoDaddy (2017–2020)Testno spletno mesto v živo: hostingfacts-gd.com | Povpr. uptime in hitrost: 24 mesecev+


podroben pregled GoDaddyja

10. Spletna stran5

site5 pregledNačrti se začnejo pri 7,65 USD na mesec

Pros. Za strani5
+ Dober podaljšek (99,99%)
+ Nad povprečno hitrostjo (629 ms)
+ Proste migracije
+ Neomejena pasovna širina / shramba
Spletna stran5
Drage cene
Omejen poceni načrt (največ 10.000 obiskov)
Domena ni brezplačna

Site5 je podjetje za spletno gostovanje, ustanovljeno leta 1998, vendar ga je kasneje kupila Endurance International Group (EIG) – glavni ponudnik internetnih storitev, ki ima tudi boljše blagovne znamke, kot sta Bluehost in HostGator.

Po zadnjih zadnjih 24-mesečnih podatkih ima Site5 trden čas delovanja (99,99%) in povprečni čas nalaganja strani 629 ms.

Kupci lahko preprosto namestijo priljubljene aplikacije, kot so Drupal, Joomla, ZenCart ali PrestaShop prek cPanel / WHM.

Najcenejši račun za gostovanje na spletnem mestu Site5 se začne pri 7,65 USD na mesec (če plačate za dvoletni načrt vnaprej). Na žalost njihov osnovni načrt ne vključuje brezplačnega SSL-ja niti brezplačne domene, ampak vsebuje neomejen diskovni prostor in pasovno širino, podporo 24/7 in obnovitev varnostnih kopij.

Ker Site5 ne ponuja veliko funkcij, od katerih bi lahko koristili začetniki, je verjetno boljša izbira za spletnega razvijalca ali oblikovalca, ki jih želi uporabiti kot prodajalca, ki gostuje za zaračunavanje strankam.

Vsi njihovi načrti so z 30-dnevnim jamstvom za vračilo denarja v standardni panogi.

Uspešnost spletnega mesta5 (2017–2020)Testno spletno mesto v živo: hostingfacts-s5.com | Povpr. uptime in hitrost: 24 mesecev+


podroben pregled Site5

30+ gostujočih mnenj & Statistika

Vsako leto bomo na seznam počasi dodajali več ponudnikov gostovanja, takoj ko bomo imeli dovolj podatkov o njihovi uspešnosti (čas delovanja in čas nalaganja). Tu je povezava do preglednice – primerjalna tabela spletnega gostovanja (2020).

Stvari, ki jih je treba upoštevati pri izbiri spletnega gostovanja

1. Prenosi in migracije spletnega mesta niso vedno brezplačni

Kaj pa, če izberete spletnega gostitelja samo, da ugotovite, da vam ni všeč? Prenos spletnega mesta, znan tudi kot migracija spletnega mesta, vam omogoča, da spletno mesto premaknete na drugega gostitelja.

Premik na drugo spletno mesto vključuje prenos datotek in baz podatkov spletnega mesta, konfiguriranje spletnega mesta z novim gostiteljem in usmerjanje DNS domene na novega gostitelja. Ko izberete novega gostitelja spletnega mesta, vam lahko običajno pomaga pri tem postopku. Stroški bodo odvisni od gostitelja, na katerega prehajate, vendar lahko znaša od 150 do 400 dolarjev.

Toda nekateri spletni gostitelji na našem seznamu, na primer HostGator in GreenGeeks, ponujajo brezplačne spletne prenose.

GreenGeeks spletni prenos

Za plačane prenose lahko včasih prenesete več kot eno spletno mesto. Na primer, za premik 5 spletnih mest in 20 e-poštnih računov na Bluehost je 149,99 USD. Prenos spletnega mesta običajno traja nekaj dni.

Za gostitelja, kot je HostPapa, bo potrebnih 5 do 7 dni, da dokončate prenos spletnega mesta. Priporočamo, da pred začetkom prenosa spremenite vnose DNS, tako da traja manj časa. Prav tako lahko posodobijo vaše vnose v DNS, vendar bo ta storitev dodala 24 do 72 ur, preden bo vaše spletno mesto postalo v živo. Z A2 gostovanjem bo trajalo od 2 do 4 dni.

2. Obnovitveni tečaji so običajno višji

Večina ponudnikov spletnih gostovanj podvoji ali potroji ceno, ko je čas, da obnovite posel. Pristojbine za podaljšanje lahko za osnovni načrt, ki v začetku stane 2,99 USD / mesečno, skočijo na 7–10 dolarjev na mesec. Funkcije in uspešnost, ki jih dobite iz načrta, ostajajo enake, vendar boste morali plačati več.

 • Na primer, gospodarski načrt GoDaddy bo skočil na 8,99 USD / mesečno, ko bo čas za obnovitev.
 • A2 gostovanje zahteva, da stranke predložijo pisno zahtevo za odpoved 15 dni pred začetkom obnove. Če pa pozabite zahtevati preklic, se bo vaša obnova samodejno začela, cena pa se bo podvojila.
 • Vendar nekateri ponudniki spletnih gostovanj na našem seznamu ne upoštevajo tega standardnega trika. Če se na DreamHost prijavite za triletni načrt, se bo vaš načrt obnovil po enakih cenah.

Poleg tega večina ponudnikov spletnih gostovanj ponuja “brezplačno domeno” – kar pomeni, da je domeno prvo leto brezplačno. Po tem se običajno letno obnavlja nekje med 10 do 20 dolarji na leto.

3. Omejitve pasovne širine, shranjevanja in e-poštnega računa

Ko gre za pasovno širino in shranjevanje obstajajo tudi omejitve.

 • Najcenejši načrt GoDaddy uporabnikom zagotavlja neomejeno pasovno širino in 100 GB prostora za shranjevanje, kar je dovolj za eno spletno mesto.
 • Hostinger ponuja 100 GB pasovne širine in 10 GB prostora za shranjevanje, iPage pa ponuja razširljivo pasovno širino in neomejene baze podatkov MySQL.
 • Stranke, ki jih zanima neprekinjena pasovna širina in shranjevanje, naj si ogledajo Bluehost, HostGator, SiteGround in GreenGeeks.

Lastniki spletnih strani, ki jih zanimajo ponudniki gostovanja, ki ponujajo brezplačno SSL bi morali razmisliti o uporabi Bluehost, DreamHost, HostGator, SiteGround ali iPage. Vsi vključujejo brezplačen SSL certifikat v vse svoje načrte gostovanja, kar pa pri večjih ponudnikih gostovanja ni vedno. GoDaddy na primer za SSL certifikate zaračuna zelo visoke pristojbine.

gostovanje dodatkov

Ko gre za e-poštni računi, Rešitve za spletno gostovanje se med seboj razlikujejo.

 • Na primer, vsi računi SiteGround, HostGator, A2 Hosting in Hostinger vključujejo brezplačen e-poštni račun.
 • GoDaddy vključuje prvo poslovno e-poštno sporočilo za prvo leto z osnovnim načrtom. Nabiralnik Microsoft Office 365 ima 5 GB namenskega prostora za shranjevanje in skupni spletni koledar.
 • iPage in GreenGeeks uporabnikom omogočata ustvarjanje neomejenih e-poštnih računov. Blagovne znamke imajo za uporabniško domeno in vključujejo posredovanje e-pošte in samodejne odzive.

4. Ko vaše spletno mesto raste, razmislite o spremembi načrta gostovanja

Ponudniki spletnega gostovanja ponujajo različne vrste gostovanja. Če šele začenjate ali imate spletno mesto z malo prometa, se raje prijavite za skupno gostovanje. Za vzdrževanje in zagon spletnega mesta je več kot dovolj. Ko pa spletna mesta rastejo, je enostavno preiti z enega gostovanja na drugega ali nadgraditi na dražje spletno gostovanje.

Deljeno spletno gostovanje – Najboljše za nova spletna mesta in bloge. Vsa spletna mesta so shranjena na enem fizičnem strežniku gostovanja, kjer si delijo strežniške vire, kot so shramba, pasovna širina, RAM in računalniška moč. Če vaše spletno mesto ne dobi veliko prometa, je to najboljše mesto za začetek. Vrnite se na naš top 10 seznam.

VPS gostovanje – VPS pomeni virtualni zasebni strežnik. Čeprav je VPS podoben skupnemu gostovanju (hitro in občasno) in na istem strežniku hrani več spletnih mest, ponuja več možnosti za prilagajanje in imeli boste več nadzora. Z VPS lahko svoje vire prilagodite glede na vaše potrebe.

Gostovanje v oblaku – Vrsta storitve gostovanja, ki številnim računalnikom omogoča skupno delo, zagon aplikacij in uporabo kombiniranih računalniških virov. Spletna mesta, ki jih gostujejo v oblaku, lahko uporabljajo vire več strežnikov, kar pomeni, da niso omejena na eno lokacijo strežnika.

Upravljan WordPress – Najboljše za WordPress spletna mesta z veliko prometa. WordPress upravljano gostovanje pokriva enake potrebe po gostovanju kot splošne storitve spletnega gostovanja, vendar je njegov glavni poudarek optimizacija delovanja WordPress spletnega mesta.

Namensko gostovanje – Najboljše za velika, podjetniška spletna mesta. Vrsta strežnika gostovanja, ki lastnikom spletnih strani daje vire enega celotnega strežnika za svojo spletno stran. Ta vrsta gostovanja ponuja spletnim mestom možnost, da upravljajo z velikimi količinami prometa in možnost, da ga prilagodijo svojim potrebam glede na CPU, RAM, prostor na disku in programsko opremo.

 • Podrobne ocene vseh gostovalnih podjetij, ki smo jih doslej spremljali, najdete tukaj.
 • Če želite pregledati, primerjati in slediti več podjetjem za spletno gostovanje, nam preprosto pošljite e-pošto – [email protected]
 • Če želite pustiti svoje mnenje, lahko naredite tukaj. Upoštevajte, da smo dobili veliko predlogov in sprejemamo le pristne in koristne preglede uporabnikov.
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map